En ny Hamrén?

Oppdatert 4. februar. VG: OB senket Rosenborg på to minutter. (I tillegg til trener trenger de tid og kamper for å finne kampformen?)

– – –

TV 2 har meldt at Jan Jönsson tar over RBK  fra 1. januar 2011. I følge TV 2 skal svensken ha gitt RBK et muntlig ja. Så da er vel saken klar? Denne svensken er vel til å stole på? (Oppdatert. VG: Jönsson benekter  RBK-avtale. TV 2: Jönsson bekrefter RBK-samtaler.)

Faksimile fra rbkweb.no

Nåværende Rosenborg og Sverige-trener, Erik Hamrén, hadde som kjent en skriftlig kontrakt med RBK, men fant ut at han ikke ønsket å fullføre den når et mer interessant tilbud kom. (Mer i innlegget Hamrén: Pris eller prinsipper.)

Tro om Rosenborg-ledelsen lærte noe av Hamrén-affæren?

Hvor fornøyde er Rosenborgs ledelse med en mulig kortvarig vikarløsning i en periode der Champions League og seriemesterskap kan stå på spill?  Tja, si det. Så fornøyde at de finner det formålstjenlig å opptre slik at nyheten kan presenteres i media uten at ledelsen helt åpenbart kan hevdes å ha lagt et utilbørlig press på konkurrenten Stabæk i alle fall. Jönsson var ifølge den uavhengige supportersiden RBKweb et klart førsteønske på brakka. Trolig ikke fra 1. januar, men helst tidligere.

Spillerutvalget i RBK skal nylig ha blitt orientert av ledelsen om at Jönsson kommer til å overta. I hvilken hensikt var det egentlig nødvendig å involvere spillerutvalget, hvis dette skulle holdes internt en stund til?

RBK hadde nylig (27. januar) et ekstraordinært medlemsmøte der det ble servert karbis og orientert om trenersituasjonen. Essensen var at dette ennå ikke var avklart og at de jobbet med det.

Utsnitt fra rbk.no

Siden RBK er en medlemsstyrt klubb, vil det være forholdsvis risikabelt å bevisst feilinformere medlemmene en liten måned før årsmøtet (25. februar).

Hvis spillerutvalget nylig skal ha fått informasjon som avviker fra hva Rosenborgs ledelse nylig ga til sine medlemmer så må man spørre seg: Hva får noen til å eventuelt spille så høyt?

Dette blir bare spekulasjoner. Det kan like gjerne være ubetenksomhet som at noen bevisst prøver å legge press på Stabæk og Jan Jönsson om å «ta en Hamrén».

Rosenborg står uten trener fra 1. september 2010. Jan Jönsson er ledig fra 1. januar 2011. I mellomtiden kan de ha en vikarløsning med Nils Arne Eggen, men kanskje helst ikke?

Tom Nordlie er som vanlig nevnt, men med mindre RBK ligger i nedrykksposisjon blir han vel neppe hentet til en kortidskontrakt i høst.

Uansett hvem som nå har lekket informasjon til media (det trenger ikke være noen i spillerutvalget, selv om noen sikkert vil ha nytte av at andre tror det) så kan dette oppfattes som merkelig og unødvendig dersom RBK er fornøyd med at svensken kommer 1. januar 2011.

Nå jobber mediaomtale og spekulasjoner for at Stabæk og Jönsson får et uønsket fokus. (Blant annet har Stabæk klart forbudt RBK å forhandle med Jönsson før kontrakten åpner for det i juli.)

Jeg synes Jan Jönsson virker som en svært troverdig, seriøs og tillitvekkende trener/leder. Jeg tror ham på hans ord når han sier han forholder seg til kontrakten med Stabæk til 31. desember 2010.

Ledelsen i RBK har nok også erfart at denne svensken forholder seg til at kontrakten varer til 31. desember 2010. Så da blir det allikevel Nils Arne Eggen som inntar brakka 1. september i et kort vikariat? Tja, hadde de vært fornøyd med det så hadde de hatt rikelig mulighet tidligere til å ordne den siden av saken.

Det er vel ikke en Jönsson som får gå før tiden de venter på?

Senest 25. februar bør RBK-ledelsen gi et klart svar på trenerspørsmålet.

Nå er det Ingebrigt Steen Jenssen & co som avgjør om det blir en vikar. Og de bestemmer selvfølgelig prisen for å slippe Jönsson 1. september.

 

[polldaddy poll=2616287]

Mest lest på Norske forhold siste to dager, pr 29. januar.

1. Alt for Norge.

2. Skandalen vokser.

3. Se uværets herjinger.

4. Mot normalt.

5. Forskjellsbehandling.

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

VG: Jönsson ba selv om å få snakke med RBK og fikk lov av Stabæk.

TV 2, VG: Haster med nye spillere til Stabæk.

Mer om norsk fotball:

VG: Avslørt av Sapara-salget.

 

2 tanker om “En ny Hamrén?

  1. Jeg er ikke enig med deg i at det er Steen Jensen & Co som sitter med trumf esset nå. Dersom det er tilfelle at en muntlig avtale er på plass, vil RBK og Jønsson skrive avtale sanne dag som de kan gjøre dette. Det vil si 1 juli. Da vil det være vanskelig for Stabæk å holde på Jønsson ut året. Ref bla Bergs overgang fra Lyn til LSK. Jeg tror det blir en avtale mellom RBK og Stabæk før seriestart dersom det er tilfelle at det ligger en muntlig avtale nå.
    Dersom det er en muntlig avtale om at det skal bli en avtale, så ser jeg ikke at det er galt av styre og administrasjonen å holde tilbake slik informasjon. Som jeg har forstått har styret blitt forelagt en prioritert liste over aktuelle trenere, og det får være nok info til det er noe konkret. Kan hende den muntlige avtalen ikke gjelder hvis Jønsson får tilbud fra utlandet? Blir så mye hvis og om i en slik sak, at det kanskje er best at RBK får arbeidsro fram til en trener er signert.
    Men jeg synes det er fint at mediene kjører på nå, for jo mere press det blir på Jønsson og Stabæk, desto raskere havner han i RBK!

  2. Tom Nordlie hadde vært en perfekt trener for RBK. RBK er jo tuftet på bannskap og drittslenging fra .. ja hva var det den gamle homoen jeg møtte på Club 4 het nå igjen… samma det. De er i alle fall ikke redde for en trener som hopper (i den grad den gamle beingrinda tåler hopping) og skriking fra sidelinja. Kan du ta en Nils Arne i eggen kan du ta det meste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *