En dyr pupp

Denne puppen endret amerikansk TV.

Utsnitt fra VG.

Etter at Janet Jackson blottet en smykkepyntet pupp på direktesendt TV i 2004, har det versert anklager, søksmål og bøter. Puppen har nådd helt opp til toppen i amerikansk politikk og vært behandlet i Kongressen. Ja, altså TV-sendingen.

At puppen var pyntet med et smykke styrket mistanker om at «stuntet» var planlagt. Det har vært hevdet at CBS visste om «stuntet», men det kan være dyrt å både innrømme og å hevde noe slikt. De viste den i alle fall under selveste Super Bowl, en unik TV-begivenhet.

TV-selskapet som viste puppen på direktesendt TV fikk over tre millioner norske kroner i bot. Kringkastingsreglene er blitt strengere og en konsekvens er at svært få TV-sendinger nå går direkte på lufta i USA. En forsinkelsessløyfe på fem til sju sekunder kan være lagt til på direktesendinger, slik at man kan gå over i reklame eller sette over til et annet kamera dersom noe forferdelig skulle skje. For eksempel noe så forferdelig som å vise en nesten naken pupp. Et sted går grensen for kringkastings- og ytringsfrihet mot moral og krenkelse av andres bluferdighet.

Det har ikke vært reagert like strengt mot voldsinnslag som Jacksons pupp. På amerikansk TV er det i gjennomsnitt fem voldshandlinger pr time sending i «prime time» (Munkejord, 2003).

En metaanalyse av over 1000 rapporter viser en klar sammenheng mellom
medievold og aggressiv atferd hos barn (Bushman & Anderson, 2001).

Man skulle tro barn og ungdom har digital kompetanse til å finne bilde av en nesten naken pupp, eller mer, om de måtte ønske det, men på direktesendt (amerikansk) TV skal de spares for det aller verste.

 

Mest lest på Norske forhold siste to dager, pr 8. februar.

(Dette ville tatt andreplassen.)

1. Strengere straffer.

2. Krekar – Norge 5-0

3. ...Dog fred er ei det beste.

4. Korrupt politi.

5. Råd til å miste.


Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

TV 2: Nå skal puppeboten etterforskes igjen.

VG: CBS kjemper mot Super Bowl-pupp.

VG: Super Bowl ga TV-rekord. TV 2: Saints vant Super Bowl. VG: Ellevill feiring i New Orleans. VG: Nordmenn på Super Bowl. TV 2: Klart for «episk» Super Bowl-duell. TV 2: Snøvær ga strømstans før Super Bowl. DN: Från Katrina til Super Bowl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *