Rydd i rollene

Oppdatert 21. november. VG: Mener fiskeriministeren er inhabil.

20. november. TV 2, VG: Fiskeriministeren anmeldt for lakselus-lovbrudd.

Det er foretatt endringer i regjeringssammensettingen. I den forbindelse er enkelte ferske statsråder havnet i roller som kan være uheldige.

Landets nye Forsvarsminister, Grete Faremo, er blant annet nestleder i styret i Norsk Hydro. Regjeringen bør unngå å ha så direkte styring med et slikt selskap. Forsvarsministeren bør derfor umiddelbart be om å få tre ut av styret.

Hva slags signal er det forresten å sende til omverdenen for et børsnotert norsk selskap med stor internasjonal virksomhet å ha en forsvarsminister som nestleder? Dette tjener ingen på.

Problematisk kan også hennes rolle som styreleder i Norsk helsenett SF bli. Man kan også raskt risikere at et hode må rulle fordi mengder av sensitiv pasientinformasjon er på avveie, og urette personer har fått tilgang, når disse pusler i gang sin virksomhet. Og da er det nok lettere for den nye Helseministeren, (nylig avgått Forsvarsminister) Anne-Grethe Strøm Erichsen, å sparke en annen enn sin regjeringskollega.

Er man mottakelig for gode råd så bør nok heller ikke karrieren som styremedlem i byggteknisk rådgiver/ ingeniørselskapet COWI AS, med omfattende oppdrag for det offentlige, forsvares.

Mindre problematisk er det å sitte i styret i Oslofilharmonien. Om det ikke akkurat går strykende så er det vel greit å kunne være streng som forsvarsminister. Og ikke minst inspirerende å se en fullt oppsatt organisasjon (Filharmonien) som i antall personer teller flere enn hva mange militære avdelingsledere kan mønstre.

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen kan risikere å møte seg selv i døra i flere sammenhenger. Mest oppmerksomhet vil kanskje vekkes av forbindelsen til (eks)fisker Kjell Inge Røkke, som styremedlem i hans selskap, Aker Seafoods. Her bør ministeren snarest komme seg ut av nettet. (Flere som har kommet ut av nett, TV 2.)

At opposisjonen er så opptatt av at det største regjeringspartiet dominererer regjeringen, og at de er så bekymret for om AP har klart å planlegge langsiktig nok med å forberede stadig nye unge folk på mange år i regjering, er … merkelig.

Hvis noen definerer sin rolle som opposisjonspolitiker, og representant for sine velgere slik, så bør kanskje flere rydde litt. Eller er det jeg som har et helt feil syn på hva en stortingsrepresentant egentlig bør bruke sine ressurser på?

[polldaddy poll=2144509]

Mest lest på Norske forhold siste tre dager, pr 4. november:

1. Ikke tilliten verdig.

2. Folkehelseinstituttets troverdighet.

3. Respekten for deg.

 

 

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Mer:

TV 2: Hanssen får seks måneder karantene. TV 2: Justisdepartementet mener Berg-Hansen unntaksvis vil være inhabil.  TV 2: Fiskeriministeren hevder hun ikke er inhabil. TV 2: Omfattende politietterforsking av fiskeriministerens selskap.

Bred kritikk mot Hanssens roller, (VG). Venstre forsøker seg  igjen med lobbyregister, (VG).

VG: (Partisekretær Johansen uttaler seg om roller og manglende takknemlig mot partiet.) VG: Hanssen avviser regelbrudd. Vårt Land: KrF ber Jens se på karantenereglene. TV 2: Tar to uker å behandle Hanssen-saken. TV 2: Hanssen mener han bør få karantene. PR-Hanssen risikerer kjempebot for brudd på gjeldende regler (Vårt Land). TV 2: Statsviter mener det ligner politisk korrupsjon. VG: Stoltenberg mener «nøytralt» om rolledebatten. TV 2: Problematisk overgang?

En konsekvens av politikeres manglende rolleklarhet er kanskje at de ikke ser eller forstår innvendinger mot å gå fra politiske maktposisjoner direkte over i «vi-kan-åpne-dørene-for de-som-betaler»-virksomhet.

LO-leder vil at Giske skal plassere flere menn i statlige styreroller. Bekymret for statens «dameklubb». (Vårt Land.)

Vårt Land: Norges siste kirkeminister. TU: FrP fornøyd med Erik Solheim. VG: Lysbakken vil ikke snakke om marxist-fortid og egne uttalelser. VG: Fiskeriministeren anmeldt etter lakserømming. VG: Solhjell: Skulle gjerne blitt sittende. VG: Ble bedt om å bytte departementer. TV 2: -Den gjerrige, fornuftige og upopulære. VG: Storberget: Vi skal være strenge, men rettferdige. TV 2: Karita refser Jens for få unge kvinner. TV 2: Har vi fått en gubberegjering? TV 2: Dette er den nye regjeringen. Vårt Land: Her er den nye kirkeministeren. TV 2: Huitfeldt til Giske: -Jeg har jo en litt annerledes livsstil enn deg. TU: Byggenæringen fornøyd. TU: IT-minister med litt mer makt. TU: Sidebytte for Kleppa og Navarsete. VG: Her er den ukjente «statsråden». (Alle skal med?)  VG: Faremo: Som en ut-av-kroppen-opplevelse.

Annonser

10 tanker om “Rydd i rollene

 1. Den politiske korrupsjon siden krigen ved AP – Spectator

  Den politiske korrupsjon siden krigen
  En blir bare så inderlig lei all løgn, bedrag og humbug som vises fram for alt det er verdt i dagens diskusjon om politisk korrupsjon. Spesielt da fra de Rød/grønne med særlig AP i spissen.
  Dette partiet har faktisk siden krigen sørget godt for sine egne som fikk posisjoner, lønn, stillinger, makt og mere og mere og mere makt i regjering, departementer, direktorater og alskens annen offentlig virksomhet f eks Nrk.
  De har tutet ørene fulle på velgere år ut og år inn og selv bare blitt rikere og rikere og rikere og med mere makt og innflytelse en kan tenke seg. Demokrati som en skulle tro omfatte de aller fleste – ble et politisert og maktsentrert opplegg hvor det ble viktigst å tekkes alle de med AP-makt. Slik fikk man også selv da litt innflytelse og ikke minst stillinger og lønn for å betale maten en selv skulle ha på bordet. På denne enkle måten ble demokratiet uthulet og korrumpert på det groveste av disse maktmenneskene – og legemliggjort i AP ved at klanene etterhvert overtok og konserverte makten jf Gerhardsen/Stoltenberg/Brundtland-alliansen m m. De har nå overtatt også ledende stillinger innen helsevesen og hjelpeorganisasjoner og de opprettholder sitt internasjonale nettverk via Bilderbergerkonferanser m m. At man ikke ser at dette er en forfordeling og uthuling av demokratibegrepet er fullstendig uforståelig. Det sies at det alltid er demokratiske valg som ligger bak og styrer i vårt styre og stell – men stemmer det da? Jeg gremmes iallfall – ren humbug og spill for galleriet etter min mening!
  I tillegg har du klakkørene fra LO som samarbeider med AP og disse AP-alliansene kun for å få tilgang til å konservere og sikre egen personlige makt og innflytelse. Ja her spiser man både frokost og middag sammen som i en stor familie – og her er det antakelig også en masse grøt og annen samrøre. Nei fri og bevare Norge for slik politisk korrupsjon! Dette er langt værre og systematisert enn de B.H.Hansen bedriver! Og dette tas aldri opp og diskuteres – hvorfor ikke? Jeg bare spør..?

 2. Nepotismen, slekt, familie, venner???APs akilleshel! – Spectator

  Dette er da ikke noe værre enn at Kjetil Try – kjent PR-mann er bestevenn med Jensemann? Eller at jobber tilflyter firmaet via AP/LO og slike virksomheter som styres og ledes av andre AP-venner??? Hvilke fordeler har ikke han hatt av dette??? Videre alle andre venner, slekt og bekjente som nyter godt av systemet med å kjenne Jens og/eller andre i AP som styrer i Norge??? Her er det så mange påvirkningsmuligheter som andre norske borger er fraskåret fra! Det er jo minst like uheldig som at B.H.Hansen tar en jobb – hvor alle vet at han også kan påvirke fra??? Hvor ligger forskjellen – og hvorfor tar ikke de som nå påkaller all vrede over Hansen – den saken opp til vurdering og diskusjon??? Det er etter min mening like ufyselig, usmakelig og uheldig – så hvorfor så tause da – statsvitere som jurister??? Jeg bare spør..?

 3. Det skulle vært en lov som sier en fra vært parti skulle
  satt som Styremedlem i Statlige bedrifter uavhengig
  av kjønn.Trond Giske vil nok helst sett alle var fra AP.

  JILL

 4. Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansens bedrift er anmeldt til
  politiet av Kurt Oddekalv for oppdrettfisken som har rømt.
  Før Oddekalv gjør slike ting må han først vite det er bedriftens
  skyld.

  JILL

 5. Kurt Hjortekalv hater jo oppdrettsnæringen, de har han sagt i alle år. Ikke nødvendigvis fordi vi forurenser, men fordi vi tjener penger. Han lever som kjent av utpressing, så derfor er vil en opportunist som Hjortekalv henvende seg mot oppdrettsnæring og oljenæring.

  Men et av argumentene var dilemmaet med at hun er oppdretter, som vil komme i interesse konflikt med kystfiskere. Vel, det er vel 20 år siden en oppdretter var fiskeriminsiter minst. Hjortekalv har jo aldri vært bekymret da?
  Hvorfor må en fiskeriminister være fra nordnorge? Vestlandet er da minst like stor innen fiskeri og oppdrett? Nå kommer BergHansen fra Trøndelag, så jeg tror det blir en bra minister.
  Overskriften var jo latterlig. Fiskeriminister anmeldt for lakserømming
  For det første var det 1 mnd før hun ble minister.
  For det andre, hun er medeier i et selskap der det har rømt fisk.
  At det rømmer fisk er svært sjeldent en bevist handling. Man tjene rnemmlig ikke penger på fisk som rømmer , tvert imot. Men

 6. Grete Faremo og Sigbjørn Johnsen er gått valg.Spennende
  med dem som er ukjente for flest er Hanne Bjurstrøm,Rigmor
  Aasrud og Lisbeth Berg-Hansen.Regeringen trenger noe
  nye ansikter.

  JILL

 7. Har nok stor tru på at de fratrer alle sine andre stillinger. Kanskje du er litt tidlig ute med denne bloggen? Har jo knappest fått satt seg i stolen.
  Er jo meninga at ingen skal vite om utnevnelsen før de blir presentert i dag. Hadde jo blinka en masse lamper når noen plutselig fratro alle sine stillinger sånn plutselig.

  • Bedre føre var, enn etter snar 🙂

   Hvis de tar dette alvorlig så er fratredelsesmeldinger for ulike verv allerede sendt i dag.

   Hvis noen venter til det dukker opp en pinlig sak (=medieoppslag) før de fratrer, så har de i alle fall ikke min respekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *