Kuler for kvinner og mot korrupsjon

Norge har kjempet for å utvide soldatenes mandat for tilstedeværelse i Afghanistan. Det kan være nyttig for å få regjeringens indre opposisjon til å forsvare fortsatt militært nærvær. Det er også et grunnlag for å holde soldater der selv etter at Taliban eventuelt er tilstrekkelig nedkjempet.

«Det nye mandatet innholder noen sentrale elementer som er forsterket siden forrige resolusjon. Resolusjonen har et økt fokus på menneskerettigheter, korrupsjonsbekjempelse og beskyttelse av sivile. Behovet for å styrke respekten for menneskerettigheter, herunder kvinners rettigheter, blir fremhevet. Det legges spesielt vekt på at afghanske myndigheter må styrke sin innsats for å bekjempe korrupsjon. Norge har fått gjennomslag for økt vektlegging av menneskerettigheter, herunder kvinners rettigheter, og korrupsjonsbekjempelse.»

Kilde Regjeringen.no

Snart kommer Obama til Oslo for å motta Nobels fredspris. I tillegg skal han ta en prat med statsminister Jens Stoltenberg.

Uansett hva som sies, så vil vi nok få høre fra kommentatorene hvor viktig akkurat dette er for freden. At Obama og Stoltenberg er uenige på flere måter, vil vi kanskje ikke få høre så mye om.

USA og Norge har kanalisert sin pengehjelp i Afghanistan på helt ulike måter. Norge har sendt sin pengehjelp gjennom myndighetene, som de samtidig mener er korrupte. USA har ikke sendt sin hjelp gjennom myndighetene. Fordi de er korrupte.

(Oppdatert: VG: Kabuls borgermester dømt for korrupsjon.)

Norges FN-diplomat Kai Eide har fått gjennomgå for å ha slikket Karzai oppover ryggen når det gjelder anklager om valgfusk. Deretter tok han nylig en finte og krevde at Karzai gjorde noe med korrupsjonen, hvis ikke … så stanser kanskje Eide den internasjonale pengestrømmen.

Selv om man sikkert mener å være snill, så er den norske og norskledede hjelpen i praksis drivstoff i et korrupt system. Mer penger inn i et korrupt system vil øke korrupsjonen og senke tilliten til myndighetene. Kanskje kan Taliban få økt sympati fordi myndighetene er stadig mer korrupte og ikke har folks tillit?

Norske diplomaters tilkjempede ord på et papir hjelper lite når praksisen er slik.

Vil Obama fortelle Stoltenberg at det er handling som teller, og ikke ord? Nei, det kan han ikke. Han får jo fredsprisen for ord, og ikke handlinger.

Kanskje Næringsminister Trond Giske kan lokke med norsk våpenteknologi som knuser Taliban og korrupsjon og fremmer kvinners rettigheter?

Mest lest på Norske forhold sist uke, pr 10. november:

1. Ikke tilliten verdig.

2. Lov til å stille spørsmål.

 

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

VG: Obamas strategi for ambisiøs.

VG: Opptrappingen begynner før jul.

VG: Ekspert om Obamas strategi: -Kan føre til borgerkrig. VG: Stoltenberg positiv til Obamas strategi. Vårt Land: Trapper opp og ned i Afghanistan.

VG: Obama nær kunngjøring av strategi. TV 2: Faremo vil ikke trekke styrker ut. VG: Taliban-topp roser Obama. VG: Karzai lover kamp mot korrupsjon og (kamp mot) narkotika. TV 2: Solhjell vil ha norske styrker ut av Afghanistan. VG: Afghanere mener krigen skyldes fattigdom. TV 2: Ny enhet skal bekjempe korrupsjon. TV 2: Norge har brukt 9,5 milliarder i Afghanistan. TV 2: Tysklands forsvarsminister beskutt i Afghanistan.

VG: Refsdal slipper unna regningen for redningsaksjonen. Var redd for å dø. Vårt Land, VG: Afghanistangissel glad for å være hjemme. VG: Til Norge i løpet av helgen. Taliban kidnappet norsk journalist, VG, TV 2. Kidnapperne krevde 500 000 dollar, Vårt Land.

VG: Tyskland sender flere soldater. VG: Afghanistans ambassadør vil ha flere norske tropper. VG: Støre advarer mot ensidig militært fokus. TV 2, VG: Fem svenske soldater såret i Afhganistan. VG: Avviser rykter om nye tropper. klikk: Jakter på terrorbomber i Afghanistan. TU: Norges operative evne svekkes. 11 av 25 prosjekter er kraftig forsinket. TV 2, VG: Taliban håner norske soldater. VG: NATO-soldater suspenderes for å ha brukt nazisymboler.

Annonser

11 tanker om “Kuler for kvinner og mot korrupsjon

 1. Hva er det disse politikerne sitter å diskuterer med hensyn om hvorvidt de føler Mullar Krekar er en trussel for riket – Norge?

  Den største trusselen må vel være Barack Obamas farlige politikk med sin iver etter å sende enda flere styrker til Afghanistan som han kritiseres sterkt for av sitt eget folk.

  http://www.nettavisen.no/nyheter/article2770039.ece

  Og i USA finner man 800 såkalte «fema camps» konsentrasjonsleire som et massetals mennesker skal isoleres i – fra befolkningen, tar de ikke GlaxoSmitKlines helseskadelige pandemrix vaksine. Og man snakker om at nazister kan være til trussel for Obama???»

  http://www.mindfully.org/Reform/2004/FEMA-Concentration-Camps3sep04.htm

  Hva med facsismen som råder innen USA’s regjering?
  Hele denne nobels fredspris utdelingen til Obama er et eneste STORT DOBBELTSPILL som folk nå burde bli klar over.

  «Nobelkomiteen gir aksept for bruk av militærmakt» uttaler seniorforsker Svein Melby i Dagbladet.no og jammen traff han «spikern på hodet» med sin uttalelse for det nobels fredskomiteen har gjort er å sørge for spre budeskapet om at skal man oppnå fred, er det i form av krigføring som det Barack Obama gjør!

  Og gud hjelpe meg for en sløsing av penger for denne mannens besøk!
  PS: Regner med at det fortsatt er «litt» ytringsfrihet» igjen i dette landet selv om demokratiet kan være så som så med!!!

  Lise Tollefsen Slembe
  Leder for Borgerrettighetspartiet (BRP)
  og HULK org. (help for youth in serious lifecrises)
  http://www.hulk.no

 2. LAND SOM USA ogFRANKRIKE og ENGLAND..tjener ikke på fred i verden…

  det er jo derfor vestlige verden har et nytt problem hvert år..

  og man må ikke glemme hvor de største ammonusjons fabrikkene og våpen fabrikkene ligger…

  jo nemlig, tyskland..frankrike..belgia..usa..sørafrika..brazil…..

  OG DISSE såkalte demokratiske landene selger våpen til verden rundt… og ødelegger og skaper krig og KAOS..

  IKKE TRO PÅ AVISENE ikke tro på alt media sier.. da er du en sau.. og sauer trenger vi ikke..

 3. Craig Murray var inntil 2004 Storbritannias ambassadør i Usbekistan. Murray beskriver Usbekistan som en stalinistisk totalitær stat som utelukkende eksisterer på grunn av støtte fra USA. Murray ble sparket som ambassadør etter at han ble litt for åpenhjertig om hva han fikk vite mens han var ambassadør i Usbekistan.

  Som ambassadør i Usbekistan fikk Murray tilgang til dokumenter som beviste at motivasjonen for USAs og Storbritannias militære aggresjon i Afghanistan hadde å gjøre med de naturlige gassforekomster i Usbekistan og Turkmenistan. Amerikanerne ville ha en rørledning som gikk utenom Russland og Iran, og gikk gjennom Afghanistan. For å sikre dette, var en invasjon nødvendig.

  Tidligere ambassadør Murray skriver: «Hvis du ser på utplassering av amerikanske styrker i Afghanistan, i motsetning til plasseringen av andre NATO-lands styrker i Afghanistan, vil du se at de amerikanske styrkene er plassert for å beskytte rørledningstraséen. Det er hva dette handler om. Det handler om penger, det handler om energi, det handler IKKE om demokrati.»

  Forhandlingene om utnyttelsen av gassforekomstene i Usbekistan og Turkmenistan ble sluttført mens George W. Bush fortsatt var guvernør i Texas, og FØR Bush ble pesident i USA. Forhandlingene ga som resultat at Enron fikk rettighetene til Usbekistans og Turkmenistans naturlige gassforekomster, og Unocal fikk rettighetene til å utvikle rørledningen gjennom Afghanistan.

  Og hvem var USAs motpart i disse forhandlingene? Det var Karzai, den amerikansk-innsatte «presidenten» i Afghanistan, som ikke ville sitte som «president» i mange dager heretter dersom han ikke hadde støtte fra amerikanske (og norske) bajonetter.

  En annen viktig grunn til invasjonen i Afghanistan er at Taliban-leder Mullah Omar fikk forbudt opiumsproduksjonen i juli 2000, og dermed ble den afghanske opiumsavlingen ødelagt i 2001. Dette var helt analogt til hva som skjedde i 1839 da Manchu keiseren i Kina beordret opiumsavlingen ødelagt, for å gjøre en slutt på det kinesiske folkets avhengighet av narkotika.

  Rothschild familien beordret dengang i 1839 den britiske hæren å gjøre invasjon i Kina for å beskytte familiens interesser i opium. På samme måte fikk NATO ordre om å invadere Afghanistan i 2001 for å sikre USAs fortjeneste fra narkotikatrafikken. Afghanistan var kilden til 75% av verdens heroin, og på grunn av at mulla Omar beordret ødeleggelsene av opiumsavlingene i 2001, måtte Taliban-styret i Afghanistan avsettes umiddelbart for å sikre fortsatt fortjeneste fra narkotikahandelen. Invasjonen var vellykket, og allerede i 2002 kom det meldinger om rekordavlinger av opium i Afghanistan. Oppgaven til norske soldater i Afghanistan er å sikre opiumsavlingene og at nakotikaen flyter fritt til Vesten, herunder Norge. At norske soldater gjør en utmerket jobb i Afghanistan kan vi se av at heroin har aldri vært så billig i Oslo som nå.

  Når man kjenner den virkelige motivasjonen for amerikansk (og norsk) aggresjon i Afghanistan, nemlig gass, olje og narkotika, så er det også lett å se at den millitære aggresjonen mot Afghanistan ikke vil bli avsluttet med det første.

  Francesco Cossiga, president i Italia 1985-1992, uttalte til den italienske storavisen Corriere della Sera den 30 november 2007: (sitat) .. alle de demokratiske sirkler i Amerika og Europa…. vet nå at angrepet [9/11] ble planlagt og utført av CIA og Mossad … for å få vestlige makter til å invadere Irak og Afghanistan. (Sitat slutt). Det er nesten umulig å tro at norske politikere (og norske journalister) ikke kjenner til dette.

  • Du har helt rett i det med uzbekistan… veldig likt taliban regimet.. men siden det støttes av USA er det unnskyldt og media dekning av det ikke demokratiske systemet der er jo ikke så viktig..

   POENGET HER ER JO AT :

   Verdens lederne… FN OG NATO:. står ikke for fred.. og det er bra dette kommer frem..

   Er ikke lenge til man vil se hvilken slave tilstander mennesker egentlig har levd i .. til og med under såkalt demokrati og kapitalistisk fascisme…
   Skatteslaver for alt.. og pengene går ikke til bedring men i lommene på de mest kriminelle menneskene på jord.

   BRA på tide sannheten kommer fram.. så disse lederne får sine straffer som de fortjener….

 4. Når skal folk forstå at det ikke er en krig man kan vinne…

  Denne krigen ble satt igang kun for 1 grunn. Total kontroll.
  Dette er en krig med ikke noen virkelige fiender. Derfor vil det aldri bli slutt på denne krigen. Dette er et uendelig helvete for at noen skal tjene seg rike. Og destabilisere regioner som kan komme i veien for total verdens kontroll under FN. Folk må begynne å lese historie igjen og følge med på HVA FN virkelig står for. Afghanistan krigen kommer aldri til å ende.

  Dette er lureri og spill fra norske myndigheter, ny instatt vestlig vennlig regjering (korrupte afghanske ledere).

  MENNESKER er sauer.. fortell dem hva du vil i avisene og de vil tro.

  Men ingen av dere som støtter det forstår hva krig gjør med deg.

  Dette er et helvete starta av VESTEN.. og konsekvensene av det kommer til å bli katastrofale.

  Få norge ut av AFGHANISTAN! Om du stemmer for at dem skal være der.. så får du komme ned dit selv og slåss. Det er lettå klikke en knapp.. men skal vedde på at de fleste FEIGE mennesker som støtter denne krigen aldir hadde turt selv.

  Jævla FEIGE mennesker og dere er alle skyld i drap på uskyldige, og dere lever av blodpenger!

  • Det jeg ikke skjønner er at usa «angriper» Irak og Afganistan selvom deres egne etterettnings tjenester (CIA) har komme frem til at dette bare vil øke terrorismen i verden. Og det er jeg helt sikker på at det skjer. Finnes ingen tvil. Dette er også meningen til flere etteretnings tjenster verden over.

   Så hvorfor angripe et land med forklaringen at man skal stoppe terrorisme. Når egene rågivere og etteringstjenster sier at det motsatte kommer til å skje.

   Btw Krig er Terror

   • CIA er skapt kun for en ting… å lage panikk og KAOS i områder..så de ikke kommer seg opp og blir stabile..

    CIA er jo den største terroristgruppen i verden!!!!! De har trent opp omtrent alle organisasjoner i verden.. for å styrte landets fred og skape ustabilitet..

    USA er en DJEVEL nasjon som tjener på krig… og nå følger land som norge og Danmark og sånn etter..

    VELDIG PATETISK..at folket av disse landene lar denne uretten foregå… DETTE har aldri vært en krig mot terror..

    Dette er ikke en krig mot noen eksisterende fiender.. , så derfor vil den aldri ta slutt…

    OG det er jo gunstig for de jævla pengeslukende regjeringsmedlemmene.. som bare lurer folket..

    HUSK AT POLITKERE ER PSYKOPATER!! alle psykiatere er klar over det…

    NORSK POLITIKK har ført til at norge er utsatt.. noe en BRA LEDER ALDRI ville gjøre…

    men ikke tro at med FRP i makta så blir det bedre… FRP kommer til å FLÅ LANDET… og spise resten og spytte det ut.

    SANNHETEN er at.. så lenge NORDMENN ikke vet sannheten om krigen så kommer det aldri til å bli fred der nede.

    Det er opptil det norske folk å ta riktige avgjørelser ikke bare forvente at ledere skal ta dem. OG denne gangen har folket tatt feil avgjørelse…

    DET ER INGEN TERROR.. den propagandaen er for lengst gammel..

    man ser rett gjennom hele greia… det er bare kvalmt at folk går rundt å later som og lever i drømmeland.

    • Det var jo drøyt med konspirasjonsterorier. Vi har vel aldri vært på månen heller har vi vel? Jeg er ingen tilhenger av krigføringen mot Irak og Afghanistan, men at hele verden er så korrupt som dette her og at ingen folk med makt hadde sagt ifra er jo bare tull. De fleste mennesker er godhjertet, og jeg tror det er du som drømmer.

     Du må virkelig komme deg på skolen, hadde teoriene dine stemt hadde de lekket ut for lenge siden. Det er sånn når man blir når man lukker samfunnet ute og røyker hasj foran pc’n hver dag.

     Det er mange onde mennesker her på jorden, men verden blir ikke styrt av psykotiske aliens med ansiktsløftninger. Du dømmer mennesker på en måte som gjør meg kvalm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *