Farlig desinformasjon

VG er Norges største avis. Det betyr ikke at de er mest troverdig. En svensk mann som døde av svineinfluensavaksine, hadde nylig gjennomgått en hjertetransplantasjon, hevder VG.

Faksimile fra VG 26. november 2009.

Faksimile fra VG 26. november 2009.

TV 2 omtaler samme sak uten å hevde det samme om nylig gjennomført hjertetransplantasjon. Derimot opplyser de noe som VG ikke informerte om: «Vaksinen støtte bort det nye hjertet». Det kan være meget viktig informasjon for de som har gjennomført transplantasjoner.

Går man til det svenske Läkemedelsverkets informasjon om saken, ser man at mannen i 50-årene var 67 år. Den nylig gjennomførte hjertetransplantasjonen ble utført for 19 år siden. Dødsårsaken var en avstøtningsreaksjon etter vaksinasjonen.

Informasjon fra Läkemedelverket

Informasjon fra Läkemedelsverket

– – – – – – – – – –

To døde av «norsk» influensamutasjon forteller VG i overskriften. Vel vitende om at ikke alle gidder lese hele artikkelen. Og dermed kan VGs gjentatte slurv og feil påvirke enkelte til å bli mer skremt enn om VGs journalistikk hadde vært mer faktabasert og saklig.

– – – – – – – – – –

En gravid kvinne i Kuopio i Finland fikk slag få timer etter å ha fått svineinfluensavaksinen. Hun døde senere, men barnet overlevde ved keisersnitt. Kvinnen fikk for fem år siden en kunstig hjerteklaff, i følge FNB/ Ilta Sanomat.

Så kan de som har et standpunkt å forsvare sikkert alltids hevde at deres standpunkt er det eneste rette.

– – – – – – – – – –

En amerikansk lege og hennes sønn fikk svineinfluensa to ganger på to måneder (VG). Det stemmer ikke med hva lokale helsemyndigheter er overbevist om. En talsmann hevder det må være noe galt med legens immunsystem dersom dette har skjedd. Legen kjenner selv ikke til at det er noe galt med hennes immunsystem, men talsmannen for myndighetene vet kanskje best? Alle utslag av en slik nærmest religiøs tro på at myndighetene vet best, selv når de bare tror, kan være farlig for folks helse.

– – – – – – – – – –

Markedet begynner å bli mettet, og mange lurer på hva vi skal gjøre med vaksiner som blir til overs. Vi holder på å diskuterte med leverandørene, sier Göran Stiernstedt, som representerer SKL, Svenska Kommuner og Landsting, til Svenska Dagbladet. I Sverige må kommuner og landsting (tilsvarende norske fylker) være med og betale for vaksinene. Det kan påvirke evnen til å se når nok er nok.

I Norge har staten tatt regningen for selve vaksinene, men ikke resten av kostnadene. Norske kommuner satser fortsatt på fullvaksinering uten å ta hensyn til at «markedet begynner å bli mettet», pådrar seg kostnader og varsler at de vil sende svindyr influensaregning til staten, (VG.) Og staten, det er deg og meg og de andre.

– – – – – – – – – –

Noen hevder at alle som har andre meninger enn de selv har i samfunnsdebatten omkring influensa og vaksine er «konspirasjonsteoretikere». Særlig rammer påstanden de som argumenterer for at vaksine ikke er nødvendig for å bygge opp immunforsvar mot H1N1.

I tilfelle kan Folkehelseinstituttet inkluderes blant «konspirasjonsteoretikerne» da de også informerer om følgende:

Personer som har hatt laboratoriebekreftet ny influensa A (H1N1) trenger ikke vaksine. Nærkontakter til et bekreftet tilfelle og som har hatt typiske symptomer på influensa, har også mest sannsynlig hatt ny influensa A(H1N1) og kan avvente vaksinering.

Selv om FHI informerer om at det ikke er farlig å vaksineres, så kan man av informasjonen også se at de erkjenner det medisinske faktum at vaksine ikke er eneste måte å opparbeide immunforsvar for å beskytte seg på.

NRK: Over halvparten av helsepersonell i Rogaland har sagt nei takk til vaksinen.

– – – – – – – – – –

I sterk kontrast til hva Folkehelseinstituttet i Norge propaganderer og har bidratt til hysteri rundt, så er deres danske kolleger mer nøkterne. -Nesten ingen eldre over 65 blir syke, selv om de utsettes for smitte, så besteforeldre kan trygt passe sine syke barnebarn, opplyser Statens Serum Institutt i Danmark. De har også vurdert det slik at eldre over 65 år med kroniske sykdommer ikke er i førsteprioriterte risikogruppe for vaksinering. (Politiken.dk)

Hvorfor så stor forskjell på anbefalinger og praksis i Norge og Danmark?

Kan det ha noe å gjøre med at Folkehelseinstituttet har 9,4 millioner vaksinedoser å bli kvitt på 4,7 millioner nordmenn, mens deres danske kolleger har bestilt og må forsvare kun 1,5 millioner vaksinedoser på 5,4 millioner dansker?

– – – – – – – – – –

Det er ikke sikkert vi noen gang får vite i hvilken grad hysteri og dårlig gjennomtenkte konsekvenser eventuelt medvirket til at norske helsemyndigheter åpnet for ukontrollert salg og bruk av Tamiflu. Eller i hvilken grad ønsket om å raskt redusere de store lagrene av Tamiflu, som var nær å utgå på dato før de fikk forlenget den, påvirket beslutningen. Danske myndigheter har advart mot konsekvenser av den norske praksisen og ville ikke gjøre det samme i Danmark (mer her). Nå advarer også en norsk lege og professor mot ukritisk bruk av Tamiflu (VG, TV2).

– – – – – – – – – –

Det er du som i samråd med din lege er best i stand til å vurdere din helsesituasjon. Helsebyråkrater kan komme med anbefalinger og råd, men har ikke monopol på å vite hva som er best for deg.

– – – – – – – – – –

Mest lest på Norske forhold sist uke, pr 27. november.

Om svineinfluensa:

1. Første modige norske journalist i saken.

2. Troverdig gjetting?

3. H1N1 – Ikke så ille allikevel i Norge?

Om andre tema:

1. Sutring vant over vinnerinstinkt.

2. Plagsomme fotgjengere.

3. De mest forhatte bergenserne.

 

Bloggurat

Blogglisten

Politiken.dk: WHO om pandemien: Gled dere ikke for tidlig.

Politiken.dk: 11 døde i Danmark.

VG: Færre smittes av influensa.

VG: To døde av svineinfluensa på Gazastripen.

VG, TV 2: To nye tilfeller av mutert svineinfluensa.

VG, TV 2: KrF vil gi bort mer av vaksinen til land som trenger den mer enn oss.

TV 2: (Undersøkelse i Bergen hevder at produsentens anslag for virkningstid er for dårlige.)

SvD: Spridningen avtar i Sverige.

DN: Smittan släpper sitt grepp om dem.

VG: 10-åring ble vaksinert på skolen uten foreldrenes samtykke.

TV 2: Influensatallene videre nedover.

VG, TV 2: FHI vil sjekke alle gravide som vaksineres for å finne ut om vaksinen de anbefaler til gravide kan være skadelig for fosteret.

TV 2: To døde av mutert svineinfluensavirus i Frankrike.

Smp: Vaccinet har fastnat i tullen.

DN, SvD: Færre influensasyke i Sverige.

Politiken.dk: H1N1-vaccine slog svensker ihjel.

GP: (Vaksinering er god butikk for legekontor som skaffer seg nye listepasienter ved å tilby vaksinering.)

YH: Vaccin misstänks för dödsfall. (12 døde etter vaksine i Sverige. 1 settes i direkte forbindelse med vaksinen.)

16 tanker om “Farlig desinformasjon

 1. Jo , faktisk så skyldes denne helsefarlige influensa-vaksinen med mye helseødeleggende kvkksølvinnhold de alvorlige bivirkningene den 29 årige mannen fikk. I min Org. HULK – (help for youth in serious lifecrises) rapporteres det til oss om at unge har fått
  muskel- og nervelidelser pluss store allergiske reaksjoner etter å ha tatt denne vaksinen.

  Jeg har jo fordundre meg sett det med mine egne øyne, hvor dårlig noen har blitt rett etter å ha tatt denne giftvaksinen?
  Slutt å dysse sannhetene slik de er ned!

  Lise Tollefsen Slembe
  Leder for HULK org, (help for youth in serious lifecrises)
  http://www.hulk.no

 2. Genial artikkel og oppsummering av fakta! TAKK!:-)

  Her til lands er me jo oversvømt av propaganda for vaksinen.. helsevesenet har blitt meir og meir desperat redde for å brenne inne med mestepraten av dei 9,4mill doser som er sløst vekk penger på. Ser at avisene lar seg pushe til å vinkle alt i «riktig» retning.. skape mest mulig panikk, fakta er ikkje så viktig dessverre.. 🙁

  Greit nok at risikogruppene kanskje bør vurdere å la seg vaksinere, men å pushe dette på alle friske ukritisk.. gravide og spebarn.. det er på grensa til kriminelt.

 3. Høybråten tok over stafettpinnen etter Jens Stoltenberg i Gavi.Gate,s foundation.Samrøra mellom politikere og kapitalister er i beste fall mistenkelige og oppegående Journalister burde google GAVI og Høybråten slik at de får en AHA opplevelse.Torvald Stoltenberg har jo aksjer i Glaxo Smith Kline så da er det jo rimelig å anta at Høybråten og eller hans familie har interesser i legemiddelindustrien.Norge er et av verdens mest korrupte land ifølge Joly som blir trykket til brystet av Norske politikere for sin troverdighet.

 4. Herre Jesus Kristus! Velsign disse tankeløse og samvittighetsløse politikerne i Krf for deres ugjerninger ved at de ønsker å sende den helsefarlige pandemrix-influensa-vaksinen med høyt kvikksølvinnhold til giftprodusenten – GlaxoSmithKline til mennesker i fattige land.

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMEEEEEEEEEEEEEn!

  Lise Tollefsen Slembe
  Leder for Borgerrettighetspartiet(BRP)
  og HULK org. (help for youth in seriouse lifecrises)
  http://www.hulk.no

  NB: Håper jeg ble bønnhørt!

 5. Snart er det våre norske myndighetene som overtar alle valg for foreldre, spesielt når det dreier seg om foreldre som ikke vil samtykke til at deres barn får den helseskadelige vaksinen – pandemrixs. Bare vent til 2010. Da blir det andre «boller» når alle mest sansynlig tvinges til å ta vaksinen!

  Norge har blitt en fasciststat er min mening.

  Lise Tollefsen Slembe
  Leder for Borgerrettighetspartiet (BRP)
  og HULK org. (help to youth in serious lifecrises)
  http://www.hulk.no

 6. Jeg bruker ikke aviser som sannhetsvitner må jeg si.
  Det er riktig at aviser kommer med ufullstendig informasjon.
  Men det har jeg vært fullstendig klar over.
  Man må dessverre gå gjennom masse aviser på nettet for å få fullstendig oversikt.

  • Jeg er nok for ærlig og grundig til å trives som journalist 🙂

   Høy score på de to egenskapene ser ikke ut til å være de mest utbredte egenskapene blant norske journalister. Det finnes selvfølgelig unntak, men de er unntak. (Noen av unntakene ser ut til å være i Dagens Næringsliv, Aftenposten og deler av NRK.)

 7. «Går man til det svenske Läkemedelsverkets informasjon om saken, ser man at mannen i 50-årene var 67 år. Den nylig gjennomførte hjertetransplantasjonen ble utført for 19 år siden. Dødsårsaken var en avstøtningsreaksjon etter vaksinasjonen.»

  TACK för detta; både Expressen o Aftonbladet i Sverige skrev som om han nyss f¨ått nytt hjärta.. jag har mejlat båda reportrarna! : ]

  mvh M

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *