Ville drap

Det er slett ikke dagligdags at man kan lese om knivdrap på ku i avisene. Knivoverfall på ku er ikke blitt «hverdagskriminalitet», i motsetning til knivoverfall på folk.

Nå skjedde heller ikke dette på gata, men i et hjem. Noe som ellers ofte kan være straffeskjerpende. (Bare til sammenligning så ble elgen som brøt seg inn på et sykehjem i Ål, skutt på stedet.)

Det var den kvinnelige bonden som oppdaget udåden i fjøset, i følge lokalavisa Grannar. (I VG er bonden omtalt som han.)

Bilde fra åstedet. Faksimile fra Grannar.

Tekniske funn (fotspor) ledet politiet til et hus i nærheten, hvor en av de tilstedeværende tilsto drapet.

«Så langt ser vi på det som toskeskap i fylla utan noko djupare motiv, seier fungerande lensmann i Vindafjord, Arild Austrheim» til Grannar.

Gjerningsmannen ble sluppet fri etter at politiet vurderte det til å ikke være fare for gjentakelse.

NB: Dette er min synsing, og ikke politiets: Foreløpig virker ugjerningen som en helt syk handling. En person som tilsynelatende umotivert går relativt langt, tar seg inn i et fjøs og dreper ei drektig ku med ni knivstikk, bør ikke være normal. Det betyr ikke at vedkommende bør slippe billig unna.

Dersom han tok med seg kniven da han gikk ut, må man anta at det var for å bruke kniven til noe. Hva om det hadde vært kun bolighus i området … eller han hadde møtt folk på gata ?

Som så ofte ellers ved voldsbruk, var beruselse inne i bildet. Om gjerningsmannen drakk mye? Tja, han bodde i Ølen. (I alle fall kunne man tro det, inntil lokalavisa påpekte at han var «fra Bergenskanten».)

Han bør, i tillegg til annen straff, dømmes til å holde seg unna både Ølen og Drammen, … og andre rusmidler 🙂

[polldaddy poll=2560209]

 

Mest lest på Norske forhold siste to dager, pr 19. januar.

1. Prisen på et menneskeliv.

2. Bedre enn folk flest.

3. Manglende respekt for deg som databruker.

4. Fortjener de førerkort?

5. Bukken og havresekken.

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

 

Annonser

7 tanker om “Ville drap

  1. Aviser har fått vite at det står en mann bak allt dette, bergenseren bruker narkotika og er avhengi av tabletter og alkohol. Mannen bak dette fikk bergenseren til og gjøre dette ufyselige greiene! Begge skulle vært buret inne, i minst 3 år!

    • Forstår hva du mener. Strafferammen for slikt er maks tre år. Det har lovgiverne bestemt. Nå får vi se hva domstolene finner av presedens. For noen hundre år siden kunne man risikere virkelig harde straffer for slikt, men det er nok ikke relevant her.

  2. Kan gjerningsmannen egentlig straffes for dette da? Så vidt jeg vet har diverse miljøer fått godkjenning for å drive halal-slakting i Norge, dermed kan ikke denne personen straffes for annet enn ‘misslykket forsøk på halal-slakting i alkoholpåvirket tilstand’. Nåja, det vil nok medføre visse straffereaksjoner det også da…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *