Rett fokus

Oppdatert 6. februar. TV 2: (Forskjellsbehandling fra UD? Flere saker er løst med «privatmilitære».)

5. februar. VG: NUPI: Norge er involvert i 3-400 slike saker årlig.

4. februar. TV 2: (Barna ble kjørt 10 minutter, sa Støre. TV 2 mener det er over 30 minutter. Har noen feilinformert Støre eller løy han bevisst på pressekonferansen?)

– – –

Norske topp-politikere har de siste dagene vist svært ulik forståelse av hva Marokko-saken egentlig dreier seg om. (Oppdatert: VG: Ikke første gang spesialsoldater deltar i private oppdrag.)

FrP har for en gangs skyld vist uvanlig dårlig vurderingsevne til dem å være. De pleier å lukte hvilke vinder som blåser sterkest, men i denne saken har FrPs leder Siv Jensen gått ut og hyllet Støre og norsk UDs opptreden. Offiserene som tilsynelatende  ikke har vært lojale til krav fra forsvarsledelsen om å unngå samrøre i private operasjoner er helter og ikke skurker, ifølge Siv Jensen!

Aktørene i niende etasje i gamle dager kunne ikke ha sagt det bedre selv, om samrøret mellom «det hemmelige Norge» og et privat nettverk med egne interesser.

UD, Støre og flere av hans regjeringskolleger grilles imidlertid av media og er ukomfortable med situasjonen der det ser ut til at et privat nettverk av personer kan ha fått uakseptabel bistand av tjenestemenn.

Tenk at det ble FrP som skulle forsvare regjeringen i en slik sak som statsrådene og departementene ikke forsvarer selv en gang!

Det nest største opposisjonspartiet, Høyre, har derimot fokusert på det uakseptable i at ansatte i Forsvaret og andre offentlige tjenestemenn lar seg bruke i private nettverk og aksjoner som ikke tåler dagens lys.

NTB har fått tilgang til et nå avgradert brev fra tidligere forsvarssjef Sverre Diesen der han advarte mot at Forsvarets personell stiller opp for det som kalles «den private sikkerhetsbransje». Betegnelsen er ikke så uskyldig som den kan virke. Dette dreier seg ikke om vektere som tar butikktyver.

Ulovlighetene som «den private sikkerhetsbransje» settes i forbindelse med i denne sammenhengen er væpnede aksjoner, avlytting, datainnbrudd, industrispionasje med mer. Hadde forsvarsansatte og embedsmenn i andre land deltatt i eller bidratt til slikt, ville kanskje flere ha valgt å kalle det  mafiavirksomhet.

Forsvarets personell kan ikke på egen hånd under noen omstendighet verken personlig delta, stille sin kompetanse til rådighet, låne ut Forsvarets materiell eller på annen måte bidra til at private firmaer løser oppdrag for sine kunder, skriver den tidligere forsvarssjefen. (VG).

Hvis regjeringen lykkes i å «skyve ansvaret nedover» til offiserenes militære ledelse, sitter vi med et forsvar der ansatte har fått lov til å stille opp i aksjoner i inn- og utland for venner og private nettverk, uten at statsråden kan stilles til ansvar. (Oppdatert: Offiser fortalte ikke sannheten til militær ledelse, Aftenposten.)

FrP har på en måte fredet regjeringen i denne saken, nesten før den er kommet skikkelig i gang. Det er synd for de som ønsker å få fakta på bordet og avklaring av hva som er uakseptabel opptreden av forsvarsansatte og embedsmenn som skal være lojale til Norges lover, herunder konvensjoner vi har sluttet oss til, og lojale overfor den til enhver tid sittende ledelse, uavhengig av hva de selv måtte mene.

Høyre, eventuelt med Venstre og KrF, kan (meningsmåling til tross) bli for svake til å rulle opp saken i parlamentariske fora.

Siden opposisjonspartiet FrP har hoppet over til «den andre siden» så hopper kanskje representanter for regjeringspartiet SV den andre veien og blir med på krav om høring og opprydding i hva forsvarsansatte (og politifolk) bruker sin spesialkompetanse, -utstyr og nettverk til «på fritiden» i lyssky aktivitet?

Eller har ikke de heller lært av fortiden?

[polldaddy poll=2619610]

 

Mest lest på Norske forhold siste to dager, pr 1. februar.

1. Merkelig folkeparti.

2. Forsvar til salgs.

3. En ny Hamrén.

4. Skandalen vokser, men følges det opp?

5. Alt for Norge.
Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

TV 2: Skah: -Ble truet med pistol av norsk soldat. TV 2: Vil bevise at norske myndigheter lyver.

TV 2: Offiserer var i tvil. Og: Utdrag fra nedgradert Forsvarsrapport.

TV 2: Skah-barna vil vitne mot faren.

TV 2: -Norge har krenket Marokkos suverenitet. VG: Kan reagere ved å utvise diplomater.

TV 2: Leder for politijuristene frykter nettverk.

VG: (Organisatoren «Petter» uttaler seg. Den tidligere politimannen og etteretningsoffiseren vil ha fokus bort fra at det finnes noe nettverk.) TV 2: Hevder UD var informert.

TV 2: Kokkvold: -Skah-barna har rett til å bli hørt.

TV 2, VG: Marokko krever at diplomater straffes.

Barna til TV 2: Soldatene er vår nye familie. Til VG: Vårt eget valg å rømme.

 

TV 2: (Forsvaret har ennå ikke avhørt marinejegerne, men sier de skal gjøre det.)

Skah til TV 2: Støre står bak bortføringen.

VG: Marokkansk ambassadør: -Komplett ulovlig.

TV 2: Marokkos ambassadør beskylder offiserene for menneskesmugling.

TV 2: Meling oppgitt over UD. De er veldig selvmotsigende.

 

Annonser

16 tanker om “Rett fokus

 1. Barnas sikkerhet og ønske må komme først, de ønsket å reise hjem til Norge og sin mor men ble nektet av sin far. I stedt ble de stengt inne og isolert uten å kunne være sammen med venner eller gå på skole.Nektet bruk av mobil eller ha kontakt med sin mor pr. telefon. De er store barn på 13 og 16 år!!,og skulle blitt hørt og respektert for sine ønsker, istedet ble de slått og truet,så denne faren finnes det ingen respekt for, han har ødelagt forholdet til sine barn og det kan han takke seg selv for.Hvordan disse barna kom seg ut er det ingen diskusjon om så lenge den Marokkanske stat stilltiende godtok farens overgep mot barna.
  Diskusjonen om de satt i en bil fra UD i 10 eller 30 min. er en avsporing uten sidestykker, denne mannen burde ties ihjel!!!

 2. Komplett og lysende eksempel på holdningen fra et Arbeiderparti uten troverdighet.
  Ap er det politiske parti i regjeringsmakt som historisk liker å undra informasjon om sitt virke og handlinger.
  I denne saken har de både vært informert – de har vært involvert og de juger så det renne av dem i media-storting. Nå forsøker Ap-politikere å kaste lys på et par topp militære karer som har gjort en glimmrende jobb i så måte, for å fokusere på noe annet en deres egne politiske handlinger.
  EKSEMPEL:
  1: Foket i Norge våkner opp til en stor media-nyhet. Det viser seg at 2 barn er bortført fra deres Far i Norge og fraktet til Marokko på ukjent vis.
  2: Det kommer frem at den marokanske ambasaden hadde huset barna og transportert dem til et avtalt sted.
  3: Det kommer frem at 2 marokanske fremmedlegionærer og barnas mor hadde planlagt og arrangert hele saken og marokansk UD visste om forholdet men nektet ethvert kjennskap til forholdet. Dette på tross av sikre bevis på at Marokanske UD og ambassaden var involvert, de satt til og med på tv og kommenterte at de var «informert»!

  Tenk dere hvilket skrik og rammel det hadde blitt her til lands ?
  Fremmede soldater innen for grensene ?
  Planlagte komplott med kidnappinger av barn ?
  Ambassaden hadde huset og transportert dem og brakt dem til spesialsoldatene fra Fremmedelegionærene?

  Det er bra at alt har godt bra med barna, men barna har ikke stått å skreket om å få ,, sine 5 min på tv for å fortelle dette.
  Er det noen som tror det?
  Nei, dette er den del av den politiske Ap-propaganda som blir igangsatt for å berge sitt eget Ap-skinn. De bruker barna som en form for skadebegrensning av det de har deltatt i som skal ta brodden av galskapen i å støtte en slik aksjon og barna skaper ,,føleleser hos folket» slik at de mister fokus på de aktuelle politiske problemstillinger som virkelig er alvorlige her i denne saken.
  Bare vent nå, så skal ,,speialsoldatene» få sitt og det blir intressant å se hvordan det går. Men , soldatene blir beskyldt for å ha et ,, nettverk» og det er fyfy» blir det sagt fra politisk hold i Ap. Men , dette er bare påstander. Det som er virkeligheten er Ap- sitt kjente nettverk ,, noen har snakket med noen» og det er i AP det virkelige nettverket ligger som kan både planlegge , igangsette og utføre noe slikt som denne aksjonen her. Det er faktisk ikke noe problem og når spørsmålene kommer fra den kanten vil 2 pliktoppfyllende marinejegere stille opp på flekken fordi de er slike mennesker. Noen har snakket med noen og så ble det for mye snakk og politsik møllertran. Det kom for mye frem på en gang og det satte i gang en snøball osv….
  Vel, i slik politiske fanteløp har Ap nå lang lang erfaring og neste gang burde de bruke et par Ap-jegere i stede for å bruke gode soldater som de i ettertid skal beskylde og besuddle.
  Ta det politsike ansvaret som Norske jenter & menn å slutt med denne feige ansvarsfraskrivelsen.
  Bra barna er hjemme i Norge og takk til Marinejegerene for at dere utsetter dere for slike risiki, ETTER dere har kommet dere hjem!

  Sluttkommentar: De engelske innlegg her er en meget fin beskrivelse på en obeservasjon av norske forhold og egene politiske navlebeskuelse i et syn utenfra gjennom en ,,kikkert».

 3. Alltid moro at venstreidiotene klarer å få inn sine dårlige FRP stikk i enhver situasjon. Siv Jensen er følgelig på barnas side som alle oppegående mennesker er, hadde vi fulgt venstreidiotenes akademiske logikk i denne verden hadde vi fortsatt levd under et jern teppe..

  • Det virker som om politikerene ikke tenker på barna, de sier jo selv at de glad og takknemmelig for den hjelpen disse gutta har gitt dem og det er vel det som må bety noe.

 4. Her skrives det bare vås. Flått at de karene tok ansvar og fikk barna i sikkerhet. Barns sikkerhet går føre slike lands suverenitet som det Marokko viser. Faren er jo psykopat, og landet korrupt.

  • Jeg er helt enig med deg Odd. Det kan virke som om Meling og tv 2 nå virker som Skas,s forlengede arm for å fortsette og plage barna sine her i Norge! Jeg avskyr alle intrigemakerne av noen «tabloidhorer» som kaller seg journalister! Skam dere!!!!!!!!!!!!!!

  • Are you kidding me? Who gives more rights to one parent over another. This is nonsense. Are you saying that the father put his own kids in danger?
   Norway does Not have the monopole of freedom and safety as you are implying… Ultimately this is a nasty divorce that’s taking a toll on the children and their relationship with their parents.
   I do not condone taking kids from the other parent. But if you pretend that Norway is more «civilized», then let the courts and foreign ministries handle the process.
   What happened on this case, is people going low, ignoring human rights, laws and regulations as well as common sense.
   You should be ashamed of your comments and let the courts and the law take its course.

   • I agree. Unfortunately there are some ignorants here in Norway who thinks their way of living is superior and above other countries rules and regulation. Specially 3rd world countries sovereignty are not being respected when it comes to issues where norwegians are involved. You will see comments from the ignorants as if they were the Almighty, just like you see in here. This is because most of them suffers poor self esteem. Even though they try to pretend, you will still recognise the vibes.

 5. At det måtte en Skah-sak til for å vise at det finnes «vennskapaskorrupsjon» i Norge er ikke rart. Disse nettverkene florerer rundt om i systemet og er vel ikke noe myndighetene vil skal komme ut. «Ola Dunk» lukker øynene og sier at de ikke finnes,eller kanskje rettere sagt, ønsker ikke å se at de finnes. Ser man ikke denne korrupsjonen trenger man heller ikke å bry hodet sitt og engasjere seg. Nordmenn har i stor grad blitt et sovende folkeslag som godtar det meste av den statlige propaganda, uten å tenke igjennom hva som blir sagt. For å gå litt nærmere inn på hva jeg mener: Staten hevder at i annet hvert hjem i Norge blir barn utsatt for vold,rus og overgrep, eller for det fantastiske ordet «omsorgssvikt». Har DU det slik hjemme eller kjenner DU noen som har det slik? Spør man etter definisjonen på «omsorgssvikt» får man ett ullent svar og mange bortforklaringer…. Også i barnevernsetaten,blandt psykologene og i nemder og domstoler finnes nettverk som ikke er et demokrati verdig.Den ene dagen er man sakkyndig, den neste er man psykolog og den tredje sitter man som «meddommer» i fylkesnemdene….På fritida møtes vi og tar en prat over «en kopp kaffe.» Fra 1990-2005 ble det i Norge tvangsaplassert 121.000 barn, jfr. NOVA 2005. I 2009 ble 11.000 barn tatt og plassert i fosterhjem og institusjon. Dette ville aldri kunnet blitt gjennomført uten de nettverkene som finnes i barnevernssystemet. Kanskje på tide at det blir satt søkelys på ALLE de nettverk som finnes, og som fratar barn og foreldre rettsikkerheten.

  Se http://www.hra-n.no

  • Dette kan da ikke være annet enn rett, Ungene er født i Norge og ble kidnappet av sin far, de ville hele tiden bo i Norge, men det brydde ikke den psycopaten Skah seg om. Moren har vært uten muligheter og gjorde det eneste hun kunne: Leie soldater for å få kidnappede Norske statsborgere tilbake. Jeg hyller denne moren og jeg hyller de soldatene som hjalp henne! Håper Skah kommer til Norge, så han kan puttes i fengsel der han hører hjemme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *