Avslørt

Oppdatert 16. februar. Og en annen Google-tjeneste avslører kontaktlisten din (VG).

– – –

Google har nå lagt ut bildene de filmet i Norge i fjor og Streetview får omtale i VG og TV 2. Omtale skaffer brukere og det kan være greit for Google som har planer om å selge annonser på reklameplakater og boards på bildene i tjenesten Streetview.

Da får vi vente på det som måtte komme av avsløringer, spekulasjoner og noen som kan få sine minutter i rampelyset.

Flere bilder er blitt fjernet fra Google Streetview etter klager. De finnes allikevel på internett, der alt som en gang er publisert kan få evig liv, om du ønsker eller ikke.

(Eller de finnes hos tjenesteleverandører som får rett til å bruke informasjon, bilder med mer som de vil av brukere som trolig ikke leser vilkårene før de klikker «jeg aksepterer».)

VG illustrerer selv sitt oppslag med et av bildene Google har fjernet fra tjenesten, mannen som klatrer på porten.

Mange andre er kanskje ikke klar over hva Google har avbildet og presenterer for verden, og noen bryr seg kanskje ikke? Her følger noen bilder man kan finne.

Hva tror du denne oppblåsbara synes om å bli avbildet naken med en mann i Paris’ gater? Eller er det han som er hjernen i forholdet?

Fra Google streetview i Paris.

Noen hadde et blåøye da de kom hjem fra skolen. «Nei, det kjenner vi ikke til«, men Google vet.

Slåsskamp på skoleveien?

Fra Googles hjemland er denne situasjonen fanget opp:

Bare ute og lufter oss.

En pågripelse i Seattle:

I Norge har Google hatt dialog med Datatilsynet før de startet fotograferingen. Det er i seg selv ingen garanti, men ikke annet enn en naturlig konsekvens av krav ved lagring av personopplysninger ( = opplysninger eller vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson). Alle som ønsker å behandle slikt må ha tillatelse fra Datatilsynet før de kan gjøre det lovlig.

Du som er registrert må også gi tillatelse til den som ønsker å registrere deg. Har du gitt Google samtykke?

Hvis du finner deg selv (eller noe som kan knyttes til deg) på Google Streetview, og ikke vil ha bildet liggende der, har de forpliktet seg til å fjerne bilder om du tar kontakt.

 

Mest lest på Norske forhold siste to dager, pr 9. februar.

1. Skritt for skritt.

2. En dyr pupp.

3. Spillet er i gang.

4. Strengere straffer.

5. Krekar – Norge 5-0


Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

TV 2: Google og FINN fotograferte hverandres kamerabiler.

VG: Morten viste fingeren til Google-bilen.

TV 2: Brukerforening : -Fint at de viser frem byen som den er.

TV 2: Google viser frem uteliggere og narkomane i Oslo.

TV 2: Ble lagt usladdet ut på Google Streetview.

 

Annonser

5 tanker om “Avslørt

 1. Morten må gjerne stå og smile med fingeren til værs i Dagbladet og prøve å vise at han er kul. Det opprinnelige bildet tatt av Google avslører for alltid hvilken personlighet han har.
  Flott av Google avslører drittsekker.

 2. Jeg har ikke sett noen av disse bildene på Google, men Vg og andre mediar har vist meg dem. Tror kanskje flere har sett de i avisene enn på Google. :))

 3. Synes ikke det er så ille, det er jo i offentlig rom og hvem som helst kan se deg og ta bilder med vanlig kamera(og i noen tilfeller, laste det opp på nettet uten å sensurere ansikter som Google gjør).

  • De samme reglene gjelder faktisk hvem som helst som behandler personopplysninger. Et bilde kan være en personopplysning.
   Unntak fra personopplysningsloven er for eksempel om det er kun til privat bruk. Ved å laste det opp på nettet har man passert terskelen for hva som kan sies å være kun privat bruk.

   Dette betyr at selv om mange andre også bryter personopplysningsloven så forsvarer ikke det at Google gjør det samme.

   Ved å gjøre ansikter ugjenkjennelige forholder Google seg til krav fra Datatilsynet med hjemmel i loven. Allikevel kan selv bilder der ansiktet er ugjenkjennelig i noen tilfeller knyttes til en enkeltperson slik at de som krever det kan få det slettet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *