Hysj, vi kan ikke snakke høyt om det

Oppdatert. Flere saker om barnevern: VG: Mann av romfolket dømt for å ha bortført egne barn fra fosterforeldre.

VG: Dømt for å ha kidnappet eget barn fra barnevernsinstitusjon.

TV 2, VG: Mener barnevernet sviktet.

– – –

15. februar. Tvangsgifte av mindreårige er etter norsk definisjon en uakseptabel form for omsorg for sine barn. Andre mener det er «hets mot muslimer» eller rasisme om norsk barnevern griper inn mot blant annet slike tradisjoner. Uansett skal man helst ikke snakke om det problemet heller.

– – –

Mishandling av barn er mer vanlig i innvandrermiljøer, ifølge en rapport fra «Nasjonalt kunnskapssenter for vold og traumatisk stress».

Barnevernet omtales ofte i media med mengder av saker de ikke klarer å behandle innen de lovbestemte fristene grunnet ressursmangel. Noen saker med fremmedkulturelle blir liggende fordi barnevernet vegrer seg for å gå inn i dem. At det er forholdsvis mye av problemene som er tilknyttet manglende tolker, språk- og kulturforståelse er det ikke så lett å snakke om i offentligheten.

Slikt kan jo bli stemplet som rasistisk. Derfor kommuniserer kommunale ledere i barnevernet ofte for diffust og uklart overfor bevilgende myndighet (kommunestyrene) hva som egentlig er problemet.

Bønner om en sum penger til ekstra ressurser, uten å fortelle i klartekst at de faktisk rett og slett mangler kompetanse til å kommunisere med ikke-norsk-beherskende  innvandrere, kan lett bli behandlet som alle andre kommunale etaters forutsigbare behovsprognoser om mer penger i budsjettbehandlingen hvert år. Alle ber om mer penger, men de som roper høyest og har de sterkeste pressgruppene vinner prioriteringskampen. Særlig hvis politikerne ikke får vite hva problemet i barnevernet i sin kommune egentlig er.

– – –

– Vi må alle ta en runde med oss selv, sier Barne- og familieminister Anniken Huitfeldt.

Mange frykter at de diskriminerer dersom de varsler om minoritetsbarn som kanskje er ofre for omsorgssvikt. Men det er jo motsatt: Vi diskriminerer dersom minoritetsbarn ikke får samme årvåkenhet og vern som det norske barn får, påpeker barneministeren.

Unni Wikan, sosialantropolog ved Universitetet i Oslo, mener fysisk avstraffelse er vanlig i de fleste store innvandrergruppene i Norge.

– Mens man generelt i vår kultur har som ideal at barn skal være venn med foreldrene sine, baserer andre kulturer seg mer på respekt. Barna skal frykte og adlyde. Det handler om et helt annet forhold til autoriteter, sier Unni Wikan til Dagsavisen.

Anniken Huitfeldt innrømmer at myndighetene ikke har hatt nok fokus på forebygging av vold i minoritetshjem.

Det hjelper lite dersom kun nasjonale myndigheter tør snakke om problemene knyttet til at innvandrere i større grad enn nordmenn mishandler barn. Det er i hver enkelt kommune barnevernets ressursprioriteringer opp mot innvandrere eventuelt løses eller skyves under teppet.

Og når de skyves under teppet får påstander om at barnevernet systematisk forfølger mørkhudede og fremmedkulturelle bli stående forholdsvis uimotsagt. Det fører kanskje igjen til at noen fremmedkulturelle som er «på vei inn i barnevernets klør» reagerer på «rasismen»?

Tidligere innlegg om barnevern: Barnevernet skal kontrolleres bedre.

[polldaddy poll=2698331]

 

Mest lest på Norske forhold siste to dager, pr 14. februar.

1. Støtter norske muslimer denne mannen?

2. Skadd i kulturkollisjon.

3. Nyhet: Jobber med saken.

4. …dog fred er ei det beste.

5. OL-taktikk: Gled din kjære.


Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Artikler om barnevern:

22. februar. VG: Etterlyste i kidnappingssak i Sarpsborg meldte seg.

TV 2, VG: Bortførte barn snart hjem til Norge. VG: Krever kidnappere utlevert til Norge. TV 2, VG: Faren: -Jeg kommer aldri tilbake til Norge.

VG: Irakisk foreldrepar pågrepet i Hellas. VG: Tror kidnappingen var planlagt i to uker. VG: Stakk av med barna – sporløst forsvunnet. VG: Barnevernansatte lå flere timer før de ble funnet. TV 2: Etterlyser denne familien i hele Europa. TV 2: Etterlyst i hele Europa etter vold mot barnevernansatte. VG: Irakisk familie etterlyst i hele Europa. VG: Jakter overfallsmenn etter vold mot barnevernsansatte. VG: Barnevernsansatte bakbundet og utsatt for vold i irakisk hjem i Sarpsborg. TV 2: Irakisk familie etterlyst etter angrep på barnevernsansatte. VG: Barnevernsgutter truet å drepe med en sprøyte Klorin.

 

Annonser

175 tanker om “Hysj, vi kan ikke snakke høyt om det

 1. Hva skjer med barna?
  Det siste jeg leste i avisene var at barna trolig snart ble tilbakeført til Norge.

  Her skal altså 3 barn inn i institusjon / fosterhjem, mens foreldrene sitter fengslet i Hellas av den enkle grunn at de flyktet med sine egen barn.

  Leste på NRK at foreldrene hadde 4 barn. på 6, 12 ,14 og 15 år.
  Videre at barnet på 15 år var tilbakeført til foreldrene.

  Det at barnet på 15 er tilbakeført til sine foreldre må vel gjøre skamme på påstandene her om tvangsgifte.

  Moren sa i samme artikkel.

  »
  Jeg vil tilbake til Norge, og barna vil også tilbake til sine venner. Men så lenge jeg risikerer at de blir tatt fra meg av barnevernet så vil jeg ikke tilbake, sier moren.
  »

  Hva er det som skjer?
  Hvorfor er pressen stille?

 2. Hei,STOP STOP STOP,her er en sak som gjelder BV,ikke asylsøkere eller flkytning,bør både utlending og norske stope å fornærme hverandre,forresten vi hadde ikke papir før 1965 når vi rømte til andre lander f eks USA,alle her vet hva betyr mine BARN,oiiiiiiiii,dette er en store ord,uansett problemene er barna må vare med foreldre,det finnes mange andre løsning en å ta barna fra foreldre så langt BV påkoste mye på en slike saker.eks eks eks BV kan satt fokus både på barna og froeldre å flytte dem til en institusjon til å lære dem dette bare et eks,jeg er sikkert at det finnes veldig god alternative både fro foreldre,barna og BV uten at mange saker slutte på en tradegisk måte.Til slutt jeg tror BV saker begynne å koke å det høres ikke bra ut,mye press betyr mye problemer.

 3. OMG er det bare muslimske barn som blir mishandler? Bare muslimske jenter som blir tvangsgiftet? hallo det er en tradisjon og er mer utbredt blant Hindere enn blant muslimer. Alt dere skriver er bare bullshitt.. jeg kan også skrive alt mulig og komme på all dritt og si at det er jøder eller kristne som gjør det. Gå til barnevernet se om det er flest norske eller utenlandske barn der. DRITTFOLK!

  • Enig med deg. Syke folk finnes i alle kulturer og i alle samfunnslag.

   Det er nok forskjellige former for oppdragelse avhengig av hva foreldrene mener er viktig at barnet lærer seg.
   Men ingen ved sine fulle fem ville vel mishandle, undertrykke eller såre sine egne barn. Uansett kultur.

   Jeg blir flau av å være norsk på grunn av en del utsagn på denne siden.
   Det er lett å se hvordan Hitler så raskt klarte å få gjennomslag for sine syke ideer.

   Ikke alle nordmenn er slik det kn gis inntrykk av her, selv om det må innrømmes at vi stort sett er ganske innesluttede og lite sosiale før vi har fått en anseelig mengde å drikke innenbords.
   Men da serru, da elsker vi virkelig alle 🙂

 4. opplevt BV vi i familien hadde en 10åring gutt da han kom til norge
  han havnet i en dørlig miliø med noe andre vi prøvte som ale andre familie for å hjelpe han og få han til riktige spør med venne hans og foreldrene de viste gutten rettiheter og BV det gikk 5 år han var en toffing med masse voldsaker vi ble helt hjelpe løss han han løp løpa som han vil og BV fikk han hjelp for alt det faenskape hans foreldrene hans har føtt sykist deprisjon de lyder annda og dems god gutten er i fengsel nå for sloss kamper han er ønklig genster nå takke vare BV.og takke vare BV som ødleger barnas framtid , respekt løse over for sine foreldre
  for de utlendigene er det uhørt og ta fra dems barna de kan oppra de bedre enn de som kale seg BV

  • Har forsøkt skrive ned det over slik jeg har forstått det.

   Vi har opplevd barnevernet. Vi hadde en sønn på 10 år når vi kom til Norge. Han havnet i dårlig miljø sammen med andre gutter. Vi forsøkte som alle andre familier å hjelpe han på rett veg. Snakker med vennene hans og deres foreldre. Det ble fortalt om guttens rettigheter og barnevernet ble blandet inn. I løpet av de neste 5 år ble han en tøff gutt med mange voldssaker.
   Vi var satt på sidelinjen, og måtte se på at barnevernet lot han gjøre som han ville. På grunn av all faenskapen fikk hans foredre psykisk depresjon. De lider ennå. Deres gode gutt er i fengsel nå på grunn av sloss kamper. Det kan vi takke barnevernet for de ødela barnets fremtid og lot det vokse opp uten respekt for sine foreldre.

   For oss utlendinger er det uhørt at man kan ta fra dem barna, når de selv kan gi en bedre oppdragelse enn det såkalte barnevernet.

   Håper jeg ikke fornermet med at jeg skrev om innlegget.
   Det er en tragisk historie.

 5. «38-åringen innrømmet i politiavhørt at han hadde hatt seksuell omgang med flere av de seks unge jentene – deriblant sin tidligere stedatter.»

  Dette er noe til Gunnar F.
  God lese stoff i RB idag, så klart er han Norsk.

 6. Barnevernet gjør nok i en del saker mye bra, vi skal ikke bortforklare det.
  MEN
  Når barnevernet går ut i media og roper om seg at “ett foreldrepar har kidnappet SINE EGNE barn” DA er det vel på tide å reagere. For NÅR ble det ulovlig å ta med sine egne barn dit en selv drar?
  Om vi snur litt på dette så kan en spørre seg flg. Når barnevernet kidnapper barn fra foreldre, hva skjer da? Hvis foreldre går ut i media og skriker om seg for å ha blitt frarøvet sine EGNE barn, så blir de sett på som dårlige foreldre. Øyeblikkelig stempet for å ikke ta hensyn til sine barn. Bruker det også som bevis på at “disse” foreldre kan ikke ha barn. De fremmer sin rett til å bare gå inn i familier å hente barn, uten at de har sett de reelle fakta i saken. Som i dette aktuelle tilfellet. Hva om det nå var naboen som faktisk hadde gitt barnet denne ruse, skal da barnevernet ha full rett til å splitte og ødelegge en HEL familie?? Hvor skikket er i så fall de ansatte selv i barnevernet, som dekker seg bak sin tittel, til å ha barn? Vet at en del av de sm jobber i etaten har selv blitt fratatt sine barn. Og da er neste spørsmål.. Hvordan kan disse være skikket til å vurdere andre når de selv ikke er i stand til å være forelder?
  Ja jeg tør uttale meg om dette, da jeg har sett MANGE saker hvor barnevernet har gjort ikke bare grove, men groteske feil.

 7. bv vet bedre enn selve politiet at det finnes så menge normann som sexmisbruker sine egne barn aåt mann blir kvalm å høre det engang
  tro meg kjenner 10 åringer som bv har nå beste baren ødalagt han lille gutten og 13 år søstara og men vet dere hva han beste far er i høy politik og har ikke bevis !!!!!! har du hørt

 8. vis mann leser historien til bygenelsen til naziztisk propagenda da skenner du norge er i semme vei og det skal kjer jeg boddeher i 14 år og er norsk statborger men jeg aldri ekseptert forresten aldri i 14 år tatt noe imot igen hjelp fra staten eller sosialen jobber mer enn ann og klarte meg bra til og med hjelper mange ennsome gamlenormann som blitt svikte fra egne barn ; så derfor jeg stemmer for FRP for og restene folk i varden ser det dobol muralske av de fleste normann kan sess :
  og til slutt sanheten dukker opp ogden finne riktet norman har bli det mutsat hayaaa Siv Jensen og gjengen 🙂

 9. er selv utlendinger som vanlig folk her i det lande kaler oss
  jeg stemte for frp og det skal jeg gjøre egjen vet dere hvorfor ??????

 10. Eg skjønar ikke korleis dykk har hug å sverta desse nye landsmenna vore! Dei gjær no bærre slik tilflyttarar har for sæd. Ikkje klårar eg sjå noko gale i det. Einkvar lyt få halda skikkane sine. Alle bør me halda på dei sædane som finst i slektane vore. Nokre skjær i tissen på jentane sine, andre giftar dei bort. Ikkje noko gale i det. Nå må dykk bremse og stogge denne styggje sortmålinga av utlendingar. Dei er ei gåve til Noreg og har mykkje med seg som me lyt nyte av i åra som kjem. Bærre sjå kor inderleg dei er i trua si. Dei beste ta dei vil steina sodimittar som og det står i mi eige heilage bok. Nei, me lyt kringa dei og gje dei ein plass i bygdane vore. Noreg blir ein god stad å bu bærre me får fleire som desse. Dei kan oppsæda mange ta borna vore, ja læra dei å værta gode kristne av di dei er so godt eit døme.
  Men no vinn eg ikkje skriva meir, han Dagfinn og eg skal treffast i morgo tidleg.

 11. Litt mindre daukjøtt å fø på og noen potensielle terrorister mindre.Saken fikk en perfekt slutt,jeg tok meg en øl da jeg leste at faren aldri ville komme tilbake å snylte på den norske velferdstaten.

 12. Ojsann,nå er de ikke flyktninger lenger,nå trenger de ikke Norge lenger,nå har de brukt systemet lenge nok,og nå kan de reise hjem til hjemlandet sitt,hvor de var politisk forfulgt,eller flyktet fra det gale de hadde gjort,nå trenger de ikke frykte den Irakiske stat,,sleipe jævler!!!
  Kast akke som ikke kan dokumentere hve de er når de kommer og søker om asyl,disse menneskene er svindlere,derfor kommer de uten papirer,fordi de har noe og sjule,SANNHETEN!!!

  svinemennesker,og de hater svin,grisen er det jo bevist er et glupt dyr,
  det samme kan faen ikke sies om disse menneskelige svina!!

  • Eller.. kanskje.. de heller vil risikere livet enn å la sine egne barn bli oppdratt av fremmede ?

   Fosterfar Gunnar F for eksempel.
   Tror nok flere ville ha risikert livet for sine barn for å slippe det.

  • svein

   Fra ordne dine merke man til at du er ganske TOM der opp og ikke engang kan tenke klarere enn en gris heller!
   Stakkars må jeg bare si!
   Sånne som deg trenger virkelig hjelp!

 13. Leser nå at foreldrene vil bruke domstolen i Hellas, for å overprøve slutningen her i norge.

  Jeg håper det blir en åpen rett, med en høy profil i media her i norge.
  Slik at det kan bli åpenbart for alle på hvilket grunnlag barnevernet har hatt for å overta omsorgen for disse barna.

  Dette skal bli spennende å følge med på. Jeg er også rimelig sikker på at dersom foreldrene viste seg å være normale foreldre, med god omsorgsevne sp vil vi ikke høre så mye fra den saken mer.

 14. jenta på 14.skulle ikke tvangsgiftes. her er kun nabon som har ødlagt hele familien.bv har gjort en veldig dårlig jobb i denne saken .og sarpsborg politi er håpløse. jeg som,nabo er enda ikke avhørt av politiet.
  her har livet til 4 barn blitt ødlagt av gal nabo og bv.
  foreldrene var gode mennsker.

    • Gunnar har eller har hatt fosterbarn. Og han er selvsagt den ideele far. Og mener veldig mange rundt omkring ham fortjener å miste sine barn, men han har aldri hatt egne barn, og kjent på smerten av å se sine egne barn lide. Han har heller ikke empatien for det.

     Men etter å ha lest innlegget om Gunnar F sine utsagn samlet av Kritikker i en av postene her så er jeg skremt.

     • Har aldri skrevet/sagt at jeg er den ideelle far, men bedre enn de fleste her inne.
      Jo jeg har medfølelser med de som blir fratatt sine barn (ikke alle), men barna kommer i førsterekke.
      Og hvor har du det fra at jeg ikke har egne barn???

      Hvis man skal bli skremt av noe, så er det de syke innleggene til dere som hater barneværnet og de som jobber der.

 15. jenten går i krusløkka skole og de liker foreldrene demmes og moren og faren kjøper alt til dem og jenten røyker ikke og det er ingen som har snakket med henne om gifting eller skulle tvinge henne så dere bør la dem vere i fred det er veldig vond å være hjemme når barna er ikke opp i senga

  • Ja jeg tror deg.

   Dersom barnevernet vil ha en omsorgsovertakelse, så er det bare å skrive de rette tingene. Siden alt allikevel er subjektivt kan man jo like så godt skrive mistanke om tvangsgifte.

   Domstolen blir med det satt i en umulig situasjon. Ingen ved sine fulle fem vil ta sjansen på at ei 14/15 år gammel jente blir tvangsgiftet.

   Hvordan de barnevernet har klart å pgså få med seg de to yngere barna er meg en gåte.

   Nå kjenner jeg som sagt ikke saken. for alt jeg vet, så kan det være at ungene lever under stadig trussel. Det er slikt som er problematisk når man godtar permanente løsninger med så store konsekvenser uten å måtte føre bevis eller påvising av overveiende sannsynlighet.

   • Jeg er stygt redd for at barnevernet atter har snekret sammen en kjempesak ut av ikkeno, og de forsyner seg med barna til familien som det passer dem….dvs barna som er under 15. For de som er fylt 15, har større rettigheter etter Barnekonvensjonen (og norske lover), så de er mindre interessante for BV siden de ikke kan gjøre som de vil med dem.
    Det verste er jo at barnevernet ønsker å dra ned og plukke med seg barna nå. De er ikke norske borgere, og foreldrene ønsker ikke å returnere til Norge. Det er vel heller Irak som skal kunne hente barna nå, siden de er det landets borgere – Norge returnerer jo irakere (unntatt Krekar) og bør ikke protestere på en slik løsning.. 🙂

 16. jeg tror at alle som følger etter dem lar dem være i fred forde det er ingen fpreldre som gjøre noe galt til barna og vis det gjelder sån at datteren som dere sier at hun ble tvunget til å gifte seg når hun er 14 år så det er vanlig i irak og andre land og barna kan aldri bli tvunget til å gifte seg vi utlandiske jenter elsker å gifte oss når vi er under 18,15………..så dere norske har en dårlig liv deres jenter er bare med 1000 gutt på en mnd vi er anderledes enn dere ønsker irak blir bedre så vi drar tilbake så dere norske se dere selv først og LA OSS VÆRE I FRED

  • Bryter dere Norske regler og lover så får dere ikke være i fred og hvis dere ikke liker dem så hut dere ut av landet vårt.

   • Det er ikke det det er snakk om her.
    Det vi prøver å få fram er hvordan barnevernet jobber. Det kan jo faktisk skje din familie oxo. Han sier at han ikke blir hørt. de jobber som en mafia. En stat i staten.

  • Jeg skjønner godt din irritasjon her, men..

   Jeg er ikke enig med deg her.
   Om man bor i et land så skal man følge deres lov og regler.
   Og det stmemer ikke at i Irak er det vanlig lenger å tvangsgifte ei 14 år gammel jente. Å tvangsgifte datteren sin er heller en gammel tradisjon og som ikke eksisterer lenger i Irak heldigvis.

 17. politiet idioter ja som gikk ut med bilder og navn for noen idioter det er foreldrene til bana som vet hva som er best for barnabare se de barna som er under bv er rusavhengie,kriminelle og det er snakk om barn under 18
  og disse blir mishandlet av bv og politiidioter
  den irakiske familien ville jo bare ikke at noske myndigheter eller bv eller politiidoter skul misbruke barna deres derfor har foreldrene hentet barna sine ikke kidnappet dem slik barnevernet gjør.
  mor og fra vet best om sine barn.

 18. Jeg har tatt meg den lite gledelige jobb å samle noen av utrykkene til

  Fosterfaren Gunnar F.

  «…. Tror ikke du er riktig vell i toppen…»

  «Klart det ikke går så bra med barneværns barna i forhold til de som har fått en normal oppvekst, de kommer jo fra hjem som ikke fungerer. Hadde de vært tatt ved fødselen så hadde de hadd de vært mye bedre stilt.»

  «Huff huff stakkars deg DEA, du er også en av de som er tomme i toppen, ja kanskje er dine barn reddet fra deg og plassert i et fosterhjem slik at de kan få en normal oppvekst, det er nok det beste som kunne skjedd dem.»

  «Jøss du må jo være en idiot når du klarer å trekke den konklusjonen av det jeg har skrevet ha ha………
  Skaff deg hjelp til å takkle hatet og idiotien din.»

  «Ja barn er rettsløs, derfor er det bra vi har BV til å fjerne dem fra foreldre som aldri skulle hatt barn.»

  «Ja barn har dessverre rett til å kjenne sine biologiske foreldre, i mange tillfeller er det skadelig for barnet.»

  «Ja barn har rett til å bli hørt i en viss grad, men de skjønner stor sett ikke sitt eget beste pga loyalitet til sine foreldre.»

  «Ja barn har rett til å vokse opp i trygghet, men når ikke foreldrene kan gi dem den så må barneværnet ta over.»

  «Du har det ikke godt……..»

  «Å stakkars deg, du har ikke mye i toppen he he……….. Nei hvis det er noen som skal dra en hvis plass, så må det være personer som deg og uten retur bilett………….
  Hvis det ikke allerede har skjedd, så regner jeg med at du kommer under kategorien av dem som mister omsorgen for dine barn…….»

  Sist men ikke minst.

  «Har vært foster far for flere og vet meget godt hva jeg snakker om.»

  Jeg må bare få sagt at mine tanker går til de foreldre som har blitt tvunget til å måtte samarbeide med denne manne opp gjennom tiden.
  At en slik person med slike holdninger i det h
  ele tatt har fått jobb som fosterfar og godkjent av barnevernet.

  Han skrev.
  «Komenterte ikke deres foreldre i samvær med dem.»

  Dersom han tror at han har klart beskytte barna fra sitt sinne og hat ved å ikke snakke nedlatene om deres foreldre i deres påsyn. Da forstår han absolutt ingen ting om hvordan barn fungerer.

  Det skremmer meg.

  • Kritikker jeg må gratulere deg for god oppservasjon av en som aldri skulle hatt barn i sin omsorg. Det er rett og slett hode rystende å høre på Fosterfaren Gunnar F sine utalelser. Han har rett å slett fortalt oss at ting er helt feil innen barnevern.

   Men det er nettopp sånne personer barnevernet setter pris på, for da for vi et så mye bedre samarbeide.

 19. hehehe, Norge er virkelig syk land. Aldri hørt før, hehehe kidnappet sine egne barn hehehhe. Det er jo dems egne barn, hehehe, helt syke regler som stammer fra vikinger, hehehe….

 20. Anna:
  Hvis du tenker på den statlige billighetserstatningen til tidligere barnehjemsbarn så var den kun midlertidig og gjelder ikke lenger. Enkelte kommuner har egne ordninger. De aller fleste kommuner har ingen ordning. Men det var kanskje ikke det du tenkte på?

  Vær forberedt på overraskelser selv om du vinner oppreisningskrav mot kommunen.

  Har lest en Høyesterettsdom der en person fikk 25 000,- i oppreisning fordi barnevernet i Skaun kommune urettmessig fratok ham datteren i et halvt år, og uten grunnlag fikk ham tvangsinnlagt på lukket avdeling fordi han pusset opp huset for mye etter barnevernets mening! Legeerklæringen om tvangsinnleggelse fikk de av en lege som aldri har møtt «pasienten», så det foregår mye utrolig av overgrep og brudd på grunnleggende rettsikkerhet i enkelte saker i forvaltningen.

  I samme sak fikk kommunen kritikk i Frostating lagmannsrett for å ha løyet. Dokumentfalsk er et annet og alvorligere ord for løgn, men for en kommune som baserte seg på muntlig dokumentasjon (eller har underslått dokumentene?) er vel løgn så langt domstolen kan gå i å kritisere dem for.

  Selv om det er mulig å i teorien få en oppreisning, så risikerer man også å få motpartens og egne saksomkostninger.

  I saken jeg er tipset om fikk personen som vant saken altså 25 000,- i oppreisning fra kommunen. Samtidig måtte han dekke kommunens saksomkostninger på (rundt) 250 000,- Tenkte egentlig å skrive om saken, og etterlyste mer info, men tipseren fikk det vedkommende sier er en «truende telefon» fra en barnevernsansatt etter å ha sendt e-post med spørsmål, med kopi til meg, så jeg avventer.

  Generelt er jeg opptatt av redelighet i forvaltningen, så slike saker interesserer meg veldig.

  • Det er jo akkurat det jeg sier:

   Å havne i barnevernsaker er som å kjempe mot Goliat. I slike saker har barnevernet ofte sterk støtte i det kommunale og statlige maktapparatet. I straffesaker blir en dømt etter bevis, men barnevernssaker er sivilsaker der en må motbevise det barnevernet påstår i sine notat. Disse notatene er skrevet av barnevernspedagoger og sosionomer uten offentlig godkjenning og som dermed heller ikke er underlagt lov om helsepersonell. De har dermed ikke noe å miste, same hva de skriver. Eksempler man kan komme med, er feks der barneverns pedagoger skrive ut diagnoser om feks psykiske lidelser for å bruke dette som en del av et påskudd for å få et hastevedtak igjennom. Når en barneverns pedagog har skrevet noe i et dokument så er det så, og dette oppleves i flere saker. Hvordan kan det ha seg at en barneverns pedagog kan gi diagnoser og få igjennom vedtak? Hvor mange års skole har en barneverns pedagog? Kan det da være at de sitter med for mye makt i forhold til kunnskap?

 21. Hva i alle verden snakke vi om her,omsorg oi oi oi oi,kan bare en si fra hvor mange barna blitt missbehandlet av fosterforeldre eller utsatt for vold,hvor er medier hvorfor blander ikke dem i slike saker,det er rett og slett feil å fjerner barna fra foreldre så langt det er veldig lite sjanse å forbedre situasjon,men bistandig BV ansatte uten saker=jobb permitert desverre.

 22. Det er vel ikke noe hemelighet at Ola Nordmen liker å skjyle seg bakk gardiner og følge med naboen hvis de voksne naboene har en krangel så er det veldig smart å sende bekymrings melding til BV for å ta hevn.

 23. Må si at dette her har tatt helt av,det må gå an ro ned litt.
  Det er tross alt barna det dreier seg om her,samme hvilken nasjonalitet man måtte ha sier det seg selv at man ikke skal mishandle barna på noen måte,og BV kan ikke bare gå rundt å ta ungene fra foreldrene uten å ha sett ordentlig på saken,men de gjør dessverre det og mange av disse barna kunne vært hjemme hos foreldrene sine.

    • Jeg er i mot tvang gifting peronlig. Men hvem er vi til å fortelle hva som er normalt eller ikke for noen i et fremed land, så sant de ikke misshandler. I den kulturen er det sån, og har vært det i kanskje 1000vis av år. Og så kommer de hit, og så skal vi med våre innlærte normer fortelle hva som er normalt. Ikke bare det, men frata de barna. Et sted er det høfflighet å rape etter maten, et annet sted er det ikke det. Hva er normal?

     Gunnar F, det er et ganske morsomt innlegg her av deg, he he. Stakkars barn under din omsorg. Du er skremmende.

     • Hvis de ikke kan følge våre regler og lover så skjønner jeg ikke hvorfor de kommer hit.
      Norge er og skal forbli Norge, og ikke et jalla land. Vi skal ikke tilnerme oss dem og dikke dikke med dem når de kommer hit, de skal få fortalt hvor skapet skal stå og dermed basta.

 24. Det skal EKSTREMT mye til før noen blir tatt vekk av barnevernet. Når barnevernet først er i bildet kommer det folk som prøver å innse at forelder må bedre seg. Dette vekker stort harme, men det er faktisk sånn at enkelte ikke klarer å ta vare på ungene sine. De fleste kjenner noen som BURDE vært tatt hånd om barnevernet. Mange av de er narkomane, fengslet eller psykiatriske pasienter fordi barnevernet ALDRI ble koblet inn.

  Jeg tror diskusjonen bør falle på at det ikke er hørt om lignende voldssak mot offentlig tjenestekvinner noensinne.

  • Jeg vet ikke om du leste innlegget mitt under fra Bergen. Men leser du det uten en form for ettertanke, så forteller de litt om deg.

   Jeg kjenner ingen jeg. Jeg vet ikke hva slags venner du har, men sier vel litt om deg, siden du går rundt så mange folk du mener burde bli tatt fra barna. Om du ikke ser psykisk eller fysisk vold, eller barn som blir vankjøtet så burde du holde deg langt borte.

   • Du har formulert at du ser en rekke mennesker som trenger hjelp i innlegget lenger ned. (altså ikke kjenner) Flott for deg, dog til ettertanke at du legger føringer for at normale ikke kan omgås vanskeligstilte. Hvordan i huleste skal de bli «normale» da?

    Du tar også opp definisjon av normalt. Det er meget fornuft, men et eller annet sted mellom det flertallet gjør er normalen. Variasjoner er sunt. Noen steder er kjønnslemleste og tvangsgifting normalt, men ikke i Norge.

    Jeg har en kamerat som er oppvokst som «barnevernsbarn». Min påstand om at de fleste kjenner, ser eller har møtt personer som kunne hatt et bedre liv gjennom barnevernet kan vi kanksje være enig om sånn totalt sett?

  • Det stemmer at det skal veldig mykje til før BV tek barna fra foreldrene, det er kun i svært alvorlige tilfeller, f.eks grov vold og incest, at ungane blir tatt umiddelbart fra foreldrene.
   Kjenner til ei sak der BV jobba intenst i 10 år med omfattende tiltak i hjemmet for å hjelpe mor til å kunne ivareta barna på en god måte. Til tross for alle omfattande tiltak vart 2 av barna alvorleg psykisk skadd og vil mest sansynlegvis bli kunder hos psykiatrien i lang tid framover.
   dei 2 andre har klart seg rimeleg bra, men den nest eldste ba BV om hjelp til å komme seg vekk fra familien, noe som forteller kor alvorlig situasjonen var.
   BV prøvde då å overta omsorgen for barna, men møtte motvilje hos fylkesnemda selv om barna tydeleg bar preg av psykisk mishandling og grov omsorgsvikt. Etter nesten 11 års arbeid fekk BV medhold og overtok omsorga for barna. No har barna det godt og får den omsorga dei virkelig trenger. Så det BV gjør er ikke bare negativt, men dei slit med dårlige resurser og stadig flere barn treng hjelp.
   I forhold til invandrere så har eg opplevd at barna vart utsatt for grov mishandling, beltet til far var lett å bruke når barna var ulydige i.h.h til normene til foreldrene.
   P.g.a taushetsplikt fikk eg aldri mulighet til å varsle BV, noe eg angrer fortsatt på.

   • Det finnes ikke taushetsplikt (i disse dager i allefall) når det gjelder barn som ikke har det bra. Alle har opplysningsplikt i den forbindelse.

 25. Vi må ikke bare unnkylde oss med at barna har hatt det så vondt, så det er klart at de ender opp som dårlige mennesker. Dette er litt uansvarlig å si, når man ikke har sett nøye på dette.

  Jeg ser en rekke mennesker som har opplevd tøffe ting i sine liv, og allikevel blir gode medborgere, og får et rikt liv. Hva er oppskriften for at det skal skje? Når det offentlige velger å ta ansvar, så må de forplikte seg til også å ivareta barna etterpå. Ellers er ikke barnevernet noe bedre enn de der de led omsorgs svikt. Og de kan egentlig ikke si at de er et så mye bedre alternativ. Selvsagt er det barn som kommer under gode kår i barnevernet. Men det er ikke alle, mange lider urett, og det ser man når man går igjennom saker.

  Jeg har selv sett hvordan mennesker kan bli forvandlett når rett oppfølging skjer, og her er det ikke forskjell på om man har blitt dårlig behandlet, eller ikke. Om du led under omsorgs svikt så er ikke det ukurerbart, mennesker kan reise seg igjen. Men over 80 prosent ender som rusmisbrukere, og dypt deprimerte. Ikke er det vanskelig å få tak i rus på barneverns institusjoner, faktisk meget lett, om man skal tro de som har vært der. Jeg mener jo tallene er alarmerende høye, og fortjener en granskning. Men hvem bryr seg?

 26. Å havne i barnevernsaker er som å kjempe mot Goliat. I slike saker har barnevernet ofte sterk støtte i det kommunale og statlige maktapparatet. I straffesaker blir en dømt etter bevis, men barnevernssaker er sivilsaker der en må motbevise det barnevernet påstår i sine notat. Disse notatene er skrevet av barnevernspedagoger og sosionomer uten offentlig godkjenning og som dermed heller ikke er underlagt lov om helsepersonell. De har dermed ikke noe å miste, same hva de skriver. Eksempler man kan komme med, er feks der barneverns pedagoger skrive ut diagnoser om feks psykiske lidelser for å bruke dette som en del av et påskudd for å få et hastevedtak igjennom. Når en barneverns pedagog har skrevet noe i et dokument så er det så, og dette oppleves i flere saker. Hvordan kan det ha seg at en barneverns pedagog kan gi diagnoser og få igjennom vedtak? Hvor mange års skole har en barneverns pedagog? Kan det da være at de sitter med for mye makt i forhold til kunnskap? Ps: jeg kan forstå der de i saker hvor noen faktisk er psykisk syke, gjør dette. Men det jeg referer til var ikke det tilfelle, det ved flere anledninger, ble sånne utsagn misbrukt.

  På 15 år har 121.000 norske born vorte tvangsflytta frå heimane sine. Berre i fjor vart over 11.000 barn tatt fra foreldrene sine. Dette er enorme tal, og bak dei enkelte sakene skjuler det seg masse sorg og store tragediar. Bekymrer ikke de høye tallene regjering noe i det hele tatt. Dette er enorme tal, og bak dei enkelte sakene skjuler det seg masse sorg og store tragediar. I kjølvatnet av alle tvangsplasserte barn under 18 år sit knuste familiar tilbake. Hva med oppfølging for familier. Mange av de som har vært igjennom det lider av blant annet post traumatisk stress, og store sorg reaksjoner etterpå. Mange opplever stor sorg og trauma på grunn av at borna vert tekne frå dei. Mange opplever også å sjå at borna størjer og vil heim, utan å få lov til det. Barnevernsinngrepa fører i mange tilfelle til at born og foreldre lever i ei opa sorg og permanent krise over mange år. Det er stort behov for grupper der dei med lang erfaring i å vere biologisk familie i ei barnevernssak kan gje av sin kunnskap til dei med nye erfaringar. Det i altfor liten grad vert satsa midlar på tiltak som kan hjelpe foreldra, slik at tvangsplassering av born ikkje vert aktuelt. Det finst reelle barnevernssaker der det er rett å ta vekk eit barn. Men i altfor liten grad vert det satsa på å følgje foreldre opp, som jeg henviser til at etter barnevernslova skal ei plassering utanfor heimen ha tilbakeføring til heimen som mål.Dette er også noko den europeiske menneskerettsdomstolen har framheva i fleire domar, men som i liten grad er vektlagd i norsk rettspraksis.

  Hvordan kan undersøkelses saker starte sånn:
  Undersøkelses saker starter grovt tendensiøst. Når barnevernet starter en sak, setter de opp en hypotese. Hypotesen går ut på at det er for dårlig omsorg. Og for å finne ut om det, går man inn i bakgrunns dokumentasjon, så leter man bevist etter ting som støtter opp om denne hypoteses som man har satt frem. Man leter ikke etter ting som kan motbevise? hypotesen. Moteksepler blir ikke trukket frem, eller nevnt. Fremmer dette rettsikkerheten, eller burde vi gå inn å se på dette, for å skape en endring?

  Hvorfor er det bare damer i barnevernet, hvor er mennene? Kanskje man skulle begynne med kjønnskvotering.

  Dette er bare noen rare ting som foregår i det norske barnevernet. Er dette rettsikkerhet!

  • Hei såg litt på talla dine. Dei er nok ikkje korekte. I følge kostra sine tall som er rapportert frå alle landets kommunar. Var det ca 2500 barn som var i barnevernets varetekt for å få omsorg i fjor. Det var ca 47 000 tiltak som var aktive i fjor. Dvs tiltak som barnehageplass, støttekontakt, lesehjelp, besøksheim, avlastningsheim etc. dvs ca 45 000 tiltak som ikkje gjekk ut på omplasering av borna.

   Hypotesen om omsorgsvikt blir ofte lagt til grunn når ein nabo, skule, vaksen rundt barnet melder sin mistanke om omsorgssvikt. Det er ikkje slik at dei plukker ut eit barn på gata for å ta over omsorgen slik du fremstiller det.

   At fylkes nemda skal godta diagnose stilt av ein sosionom eller barnevernsarbeidar finner eg lite truverdig. Det er nok heller slik at dei har diagnosen stilt av ein som er utdanna på feltet, men nektar å innsjå det sjølv. Dei sjukaste er ofte dei som kjempar lengst i mot diagnosen som fagfolka stiller.

   • Det med tallene, er hentet fra en artikkel. Jeg burde ha gjort det før, men skal undersøke, og poster linken i svar under her når jeg har funnet det igjen.

    Hypotesen jeg fremla over, om hvordan en undersøkelses sak begynner og måten er selv bekreftet av barnevernspsialister, og diskutert i media. Mener du det er rett?

    Kanskje du er for blåøyd, og tror at det kan da umulig skje i et demokratisk Norge. Kanskje du tar feil. Det er mange eksempler på noen som har opplevd nettopp å bli stilt diagnose på av barnevernet, og har ingen diagnose fra lege.

    Tror nok du finner de så lite trolig forde det er så laterlig om det er sant. Og det forstår jeg godt. Men du kan ikke bare avfeie noe bare fordi du ikke tror på uforstanden.

    Barnevernet vil selvsagt bruke diagnoser fra psykiateren. Men om så ikke finnes. Så kan en fra barnevernet skrive en diagnose i et vedtak, og fylkesnemda behøver ikke nødvendigvis ha papirer få å gi klarsignaler på dette. Barnevernet har selv tapt saker på dette området, hvor familien gikk til søksmål og vant. Men det er slett ikke alle saker som vinner frem.

    Jeg kjenner jeg blir provosert av måten du bare automatisk avfeier at det blir stilt diagnoser av barneverns tjenesten. Det er ingen øvrige myndigheter som kontrollerer det som en enkelt barneverns ansatt skriver i sine rapporter. At folk reagerer på dette er nok til å undersøke forholdene. Hvorfor ikke satt sosionomene underlagt lov om helsepersonell. Da ville det blitt kjapt slutt på denne praksisen. Det hadde ihvertfall øket rettsikkerheten.

    • Har lest en Høyesterettsdom der en person fikk 25 000,- i oppreisning fordi barnevernet i Skaun kommune urettmessig fratok ham datteren i et halvt år, og uten grunnlag fikk ham tvangsinnlagt på lukket avdeling fordi han pusset opp huset for mye etter barnevernets mening! Legeerklæringen om tvangsinnleggelse fikk de av en lege som aldri har møtt “pasienten”, så det foregår mye utrolig av overgrep og brudd på grunnleggende rettsikkerhet i enkelte saker i forvaltningen.

     Det er vel bare bløff dette da?

     • Det stemmer jeg tar nok ikke feil. Dessverre har jeg ikke lykkes å få tak i de reele 2009 tallene enda. Men har for tall 2008 fra statistisk sentralbyrå som viser 10 847 barn som er tvangsplassert i 2008: http://www.ssb.no/barneverng/tab-2009-07-06-09.html

      Jeg vil komme tilbake med de 2009 tallene. Men som sagt ser du at de talene ikke viser noe urealistisk i forhold til 2009 talene på 11 000 barn som er tvangsplasserte. Bare det at dette er vanvittige høye tall.

     • Elve tusen er jo som nesten hele valdres. I HELE Vang kommune, som er en av norges største i utstrekning, bor det jo bare 1400 mennesker.
      Så i HELE VALDRES fra Bagn og til Sogn, bor det færre mennesker enn de 11000….

     • ……………»33 900 barn med tiltak per 31. desember
      Ved utgangen av 2008 var 33 900 barn registrerte med barnevernstiltak. Dette er 1 200 fleire enn året før, og ein vekst på 3,7 prosent. Åtte av ti av desse barna, 27 500 barn, var registrerte med berre hjelpetiltak. Ved utgangen av året var det vel 1 100 fleire barn med hjelpetiltak enn året før, ein auke på 4,2 prosent.

      Per 31. desember var vel 6 400 barn under omsorg av barnevernet, jamfør § 4-12 i lov om barneverntjenester. Av desse var langt dei fleste, nær 5 700 barn, plasserte i fosterheimar. Vel 100 fleire barn var under omsorg per 31. desember 2008 enn ved utgangen av 2007. Det vil seie ein auke på 1,7 prosent det siste året.

      I alt var 10 850 barn og unge per 31. desember 2008 plasserte utanfor familien, anten som hjelpetiltak eller omsorgstiltak. Av desse var tre av fire plasserte i fosterheimar. 1 400 barn hadde plass i barnevernsinstitusjon, og nær 100 var i andre behandlingsinstitusjonar. Vel 400 barn var i beredskapsheimar, og 1 050 hadde hybel eller bustad med oppfølging»…….Sitat slutt.

 27. Uansett hva som har skjedd før denne spesifikke saken syns jeg at hele familien skulle bli sendt hjem… hjem til et land hvor det kan få som de fortjener… jævla snyltere…

  men ja, BV er jævelig farlig som yrke, og absolutt ikke i nærheten av så «bra» som det burde være.

 28. Jeg kan fortelle at barna i utgangspunktet IKKE ble oversendt til barnevernet på grunn av vold, men pga tvangsekteskap av familiens 14(nå 15) år gamle jente.

  • Det er jo en interessant opplysning når det gjelder den saken.

   Så håper jeg den generelle debatten som blogginnlegget starter uansett kan få leve side om side med det vi kan legge til grunn som de faktiske forhold i den spesifikke saken.

   • Kan jo også fortelle at denne bilen av merket Mitsubishi Outlander som politiet nå etterlyser er rød, har grønne skilter og en bil familien selv har kjørt den siste uken.

  • Denne opplysningen stiller saken i et helt annet lys.

   Det jeg ikke forstår da, er hvorfor foreldrene fikk gå fri.

   ja nå håper jeg av hele mitt hjerte at de blir funnet, og at ungene kan få beskyttelse.

 29. Enig med «Ola Normann» 😉

  Synd å se så mange forvirra utlendinger kommentere her inne da. Helt klart har BV gjort mye dårlig opp igjennom tiden, men også mye bra. Men denne barnefaren beviste nettopp hvorfor han ikke burde ha barn.

 30. Saklighet står virkelig i høysetet her, forstår jeg……
  Jeg har ikke for vane å skrive på disse sidene, men temaet er av interesse. Og nei, jeg jobber ikke bv, selv om jeg har gjort det en kort periode. Men jeg HAR derimot vært fostermor og sett hvordan det er å være barn og komme fra familier der ikkeno fungerer, spesielt når det går alt for lang tid før omsorgen flyttes. Og ut over det kommer jeg ikke til å kommentere DEN saken.

  Så nå er jeg spent på når beskyldninger begynner å hagle fra en del oppigjennom her…..like saklige forstår jeg som på bloggen i Dagbladet…

  Når det er sagt, så er det dessverre påvist at omsorgsovertakelser ikke går så bra som man kunne ønske. Om man går bak tallene, ville man nok sett at årsakene ikke ligger i barnevernstjenesten i hovedsak. Jeg sier IKKE at menneskene som jobber der aldri gjør feil. Det er nå en gang slik at det er mennesker som jobber der også. Årsakene henger nok mer sammen med hvor gammelt barnet var da det ble plassert, skader før plassering, negativ påvirkning fra sinte foreldre gjennom samvær- og dette er ikke noe man har sett så tydelig før de senere årene. NÅ mener deler av fagmiljøet (NEI, IKKE barnevernstjenesten) at man bør begrense samvær der konfliktnivået er høyt og foreldre ikke makter å gi sine barn annet enn negativ innflytelse og drar dem med i sin kamp mot barnevernet. Før hadde man en oppfatning av at det var bedre ungene så foreldrene som de var, uten å lage seg ett fantasibilde av dem. Det er bare det at unger på den måten settes i en nærmest ulevelig skvis, og de vil alltid være lojale mot sine foreldre- også i deres sinne mot barnevernet (og muligens også fosterforeldrene).

  Rettsløse, sier dere? NEI, det er dere neimen ikke! Som foreldre er vi IKKE det. Om vi skulle komme opp i en slik situasjon har man krav på advokathjelp, saken skal gjennom fylkesnemnd, kanskje også gjennom tingrett og lagrett. Foreldrenes advokat evner ikke alltid å se barnas situasjon. At advokaten vinner frem, betyr nødvendigvis ikke at advokaten har rett. Det betyr bare at han er dyktig til det han gjør…men til de av dere som nå blir provosert; det hender advokaten har rett også…så la den ligge, er dere snille.

  Personlig mener jeg lovverket nå beskytter foreldrene fremfor barna, ved at det pålegger barnevernet å forsøke hjelpetiltak i hjemmet nærmest i det uendelige før det kan foretas en omsorgsovertakelse. For barn som f.eks lever i hjem med rusmisbruk eller med foreldre som av andre årsaker ikke evner å prioritere barnas omsorgssituasjon, kan den tiden dette tar være det som i neste omgang utløser ett liv med rus, kriminalitet eller psykiske lidelser….eller at det «bare» ikke går så bra. Så får jeg vel bare leve med at det er noen oppigjennom her som mener man skulle kappet hendene av slike som meg…..og som ikke skjønner at dette sier mere om deres evne til å sette seg inn i hva barn har godt av enn noe annet…

  Og som Norske forhold sier; Forsøk å snakke med litt mindre bokstaver….det gir ett litt mer seriøst inntrykk. Ikke for det, JEG har for lenge siden sett hva siden «barnasrett.no» er, så for min del trenger dere egentlig ikke anstrenge dere…Jeg kommer ikke til å svare dere mer hverken her eller i dagbladet uansett. Det prioriterer jeg ikke å bruke av min tid til. Så finner dere sikkert ett greit svar på hvorfor det skjer også……

  • fostermor,,,jeg er far selv. både på godt og vondt,,og det er ikke like lett bestandig:-) ved min kansje naive tanke gang, tenker jeg som så, at hvis jeg skulle tatt til meg et barn som ikke var mitt eget, måtte dette også bli på godt og vondt.og bli fosterforeldre i dag er lønnsbasert,på kontrakt.,,og,,,er det ikke en mnd oppsigelse?hvis barnet ikke passer?barnet er helt uten sikkerhet og helt avhengig av deg og valg du tok,,jeg håper for barnets skyld som du valgte og ta til deg at du fulgte opp dette både på godt og vondt som om det skulle være dit eget ..og ikke bare sa opp kontrakten når det da ikke passet lenger.. ,noe som er ganske vanlige med fosterforeldre,skylder på ditt og datt..veldig vanlig er at når barnevernet går inn og tar et barn og omplaserer det fra foreldre er at de har 10-12 fosterforeldre i løp av sin oppveksten ,,da pga at barnet ikke passet ,eller var riktig for div.fosterforeldre.var ikke som jeg hadde tenkt osv..jeg mener som deg at i mange tifeller er det en riktig ting og gå inn og skille foreldre fra barn i en vanskelig situasjon,men i flere situasjoner også litt for raskt løsning.,,,uten ettertanke,de burde i det minste hatt noe og tilby.noe de ofte ikke har.synes du 10 -12 fosterhjem i løpet av oppveksten høres sundt ut for et barn.,,,igjen jeg håper du ikke er en av disse fosterforeldrene jeg så på nrk faktor..og bare sa opp kontrakten når ting ikke passet,og heller valgte og ta vare på barnet du valgte og ta til deg….

  • Du skrev

   »
   Personlig mener jeg lovverket nå beskytter foreldrene fremfor barna, ved at det pålegger barnevernet å forsøke hjelpetiltak i hjemmet nærmest i det uendelige før det kan foretas en omsorgsovertakelse.
   »

   Når det gjelder rus og narkotika, tror jeg de fleste er enige i at barnevernet må gripe inn. Og makter ikke foreldrene da å bli rusfrie så må man selvfølgelig finne en permanent ordning.

   Men eller så er det etter mitt syn for barnas skyld bedre å ha hjelpetiltak i en familie i det uendelige.
   Med unntak av ved vold, incest og psykisk trakassering av egne barn.

   Det må da også være rimeligere å betale la oss si besøk av barnevernet daglig for en familie med f.eks 3 barn enn å sende disse 3 til fosterforeldre.

   Og dersom omsorgsovertakelse er eneste mulighet, så bør man søke inn i storfamilien. Ett barns liv er ikke over når det er 18, man har behov for gjennom hele livet å ha ett nettverk.

     • på landsbasis så topper bv avd.sarbsborg og en komune til de mest utrolige historier hvor de har blandet seg inn ,mange ganger på helt usakelig grunnlag og har ødelagt mang en familie,,

     • Andel barn 0-17 år med barnevernstiltak i Sarpsborg er for 2008. Prosent kommune 3,6 Fylke 4,2 Landet 4,0 Merkelig at dei skal vera på topp i sakene slik du påstår Biz vil nok heller tru at dei drar ned snittet når dei er under nivået til fylket OG landet. Sjekk fakta før du gulper opp tall. Eg kjenner og mange historier som ikkje er fakta over ein kopp med sterkare innhald en kaffi, men det er fortsatt historiar og ikkje fakta.

    • forhistorien står lenger opp. De skulle tvangsgifte bort den 14 år gamle datteren. Så jeg vet ikke hvem som er verst? Barnevernet eller foreldre?

 31. Får prøve å sjå lyst på saken i vg da, og det er jo att Irak får 6 gode gamle landsmenn tilbake i løp av kort tid, får vi håpe. Så er vi kvitt nokken problem her hjemme vertfall.

 32. Etter å ha lest gjennom alle svar må jeg få sagt at jeg personlig ikke er en stor fan av BV for forskjellige grunner. Jeg tok selv kontakt med BV da min datter endte i feil miljø men de var ikke villig til å hjelpe meg. Fikk beskjed om en som jobbet innom yrket å «true» med media om de ikke var villig til å hjelpe til. Detkan jeg fortelle dere funket og de kom samme dagen på kveldstid. Samarbeidet fungerte relativt bra i starten men ble dolket flere ganger av BV som stod å løy i retten flere en 1 gang. I tillegg til at de ikke svarte på mailer eller tlf i en lang periode på ca.7 mnd er ekstremt dårlig. All min tillitt til BV er svekket og stoler ikke et sekund på dem. Jeg kan fortelle dere at etter at min datter kom hjem uten å ha hatt noen form for avsluttnings samtale eller oppfølging har hun skaffet seg jobb å har det veldig bra. Jeg har det også bra etter at BV er forduftet og aldri tok kontakt fra Feb til ja ennå faktisk. Sikkert mange som har sine meninger at jeg har vært en elendig mor osv men jeg handlet i hennes beste og det har funket for oss selv om vi har måtte tåle løgner fra BV og ingen tilbakemeldinger på tlf eller mail. VAr faktisk så ille at pga sykdom fikk jeg ikke hilst reist å hilst på og prøvde å få kontakt for å gjøre om på datoen. Da fikk jeg til svar da jeg endelig fikk svar at det hadde de ikke tid til og at jeg var ikke prioritert og anklaget meg for å kreve alt for mye. Jeg lurer jo fælt på hvordan man kan anklages for å kreve for mye når man ønsker å besøke sin egen datter. Hadde jeg vist hva jeg visste om BV i dag så hadde jeg aldri kontaktet dem men funnet andre løsninger. Har mange ting jeg kunne skrevet om BV og hvordan de har utalt seg seg men jeg orker ikke. Har de langt oppe i halsen og kommer aldri mere til å snakke med noen av dem.

 33. Vold avler aldri annet enn vold. Med psykisk vold som en omsorgsovertakelse er er ikke dette overraskende.
  Anbefaler å gå inn på http://www.hra-n.no og se under BK(spesiellt art.20, art.25 og art.34 i undermenyen) Etter en slik gjennomgang er et heller overraskende at dette ikke har skjedd tidligere, men det må kanskje noe slikt til for at norske politikere skal våkne?

  Burde ikke barnevernssystemet blitt gransket skikkelig?

 34. De her er psykisk og mentalt syke personer. De burde ikke sitte i fengsel, men innlegges og medisineres på en lukkket avdeling, på ubestemmt tid. Det er ikke alle individer som egner seg til og gå fritt rundt i samfunnet, de som ikke kan, må hjelpes.

 35. Gunnar F skrev

  »
  Har vært foster far for flere og vet meget godt hva jeg snakker om.
  »

  Har vært ????

  Forsvant oppgaven når barnet ble 18 år?

  Du påtok deg jo i din egen besservisshet omsorgen for omsorgen for flere barn. Hoppet inn i den rollen deres foreldre skulle ha hatt.

  En foreldre vill aldri ha sagt. Jeg var far eller jeg var mor.
  Foreldre vil alltid være far eller mor og vil støtte og bekymre seg for sine barn selv når de er 40 år gamle.

  Men ett fosterbarn, vil når det er 18 ofte oppdage at det står helt alene i denne verden.

  Hva skjer med barna når fosterforeldre skiller seg ?

  Hva skjer med de fosterforeldre som genuint tar til seg barnet og elsker det slik foreldre bør gjøre, Hva skjer da når barnets egne foreldre kommer i en slik / klarer bevise at de alltid har vært at i en slik tilstand at de er/var skikkede foreldre. Hva da med fosterforeldrenes sjelelige sår og for å ikke snakke om barnas.

  Det å til stadighet mistenkeliggjøre foreldre skaper så mange sår for voksne, for barnevernet, for fosterforeldre og fremfor alt for barna.

  Ved omsorgsovertakelse burde man benytte normale domstoler.
  Alle andre vedtak burde være midlertidige, og føre maksimum til beredskapshjem som har den hensikt å få ført barnet tilbake til sin egen familie.

 36. Man kan lese mye av artikkelen.

  Kontrollert samvær.

  Det betyr at barna allerede er tatt i fra foreldrene.
  Disse får da lov til å snakke med sine egne barn under oppsyn.

  Det betyr likeledes at det ikke er foregått noe kriminelt mot disse barna. Da hadde de blit (og burde) ha blitt straffeforfulgt.

  Man kan derfor “lese” at barna har blitt fratatt sine foreldre av preventive hensyn, dvs på grunn av faren for at de en gang i fremtiden vil kunne gjøre noe for å skade sine egne barn.

  Vi har melding naboen.

  yas says:
  February 14, 2010 at 10:43
  ingen av foreldrene verken misbrukte dem eller,drev med narko.

  yas says:
  February 14, 2010 at 10:59
  jenta på 14 fikk alc og begynte røyke. alt det fikk hun av nabon. faren gir jenta en ørefik,og ber henne slutte.
  jenta ringer nabo ,og nabo ringer bv.

  Jeg velger å tro denne nabo på det han sier. En barnevern bekymringsmelding med anklager om vold er en alvorlig sak. Det er ikke usannsynlig at barna har blitt fjernet fra sine foreldre etter ett hastevedtak.

  I tillegg kommer at foreldrene er irakiske, barnevernet har derfor funnet at sjansen for at barna kan bli utsatt for annen vold er overveiende stor.

  I ettertid, så tror jeg nok mannen skulle ønske han hadde latt den 14 år gamle jenta drikke med den eldre naboen, lære å røyke osv. Og jeg tror nok jenta skulle ønske hun aldri hadde snakket med naboen. En person som etter all sansynlighet har hatt ett ønske om å lære henne litt om den norske kultur. Sikkert vært en lyttende person til hennes forklaring om streng oppdragelse osv.

  Alt det ei 14 år gammel jente gjerne tenker om sine foreldre I en periode I puberteten.

  Jeg kjenner jo selvfølgelig ikke denne saken, men jeg tror min beskrivelse ikke er langt unna kjernen.

  Etter mitt syn så burde ikke omsorgsovertakelse skje uten enn ved en normal domstol.
  Slik er det ikke. Omsorgsovertakelse skjer I ett lukket system, med en spesiell domstol.

  Barnevernet vil ha muligheten til å kunne gå tidligere inn og av preventive hensin kunne ta fra foredlre sine barn. Det er også lagt frem forslag om at fosterforeldre skal kunne adoptere barna de har overtatt omsorgen for. Da det er en belastning for barna å ikke kunne “glemme” sine egentlige foreldre.

  Det er omtrent 8.000 omsorgsovertakelser I dette land hvert år.
  Det blir født ca 60.000 barn i året.
  Med andre ord 13,3% av alle fødte barn blir fratatt sine foreldre og enten overlatt til fosterforeldre eller plassert på en institusjon.

  Dette tallet mener barnevernet er alt for lavt, og de ønsker langt flere omsorgsovertakelser.
  Man snakker om en organisasjon med meget stor makt. Mange er nok genuint opptatt av barnas beste, men det er også ett lukket system uten noe kontrollerende organ.
  At de har stor makt, viser kanskje VG’s fjerning av linken til denne siden.

  Når barnet er 18 år, finnes det ikke lenger penger for det i systemet.
  Barnet står derfor ofte ribbet tilbake uten familie, eller I heldigste fall en familie hvor mange sår må leges.

  Jeg personlig som jeg leser saken mener denne familien gjorde det eneste rette.
  De tok tilbake ansvaret for sine egne barn, I visshet om at ingen kan elske dem høyere enn dem.

  • Hvordan kan du uttale deg slik om en sak du over hodet ikke kjenner!!? Den 15-årige jenta skulle tvangsgiftes – og det er overgrep mot et barn. Vil man ikke følge norsk lov og norsk kultur, men fortsatt leve etter lover og kultur i landet man kom fra, ja så er det vel på tide å returnere til sitt «herlige hjemland»! Hvis man rømmer fra sitt hjemland for å få det bedre i et nytt land, så er det vel ikke bare økonomiske fordeler man rømmer på grunn av? Økonomiske flyktninger er det slett ikke synd på – sett i forhold til alt det tragiske reelle flyktninger har opplevd. Norge har nok å bruke pengene på – om de ikke skal hjelpe den type mennesker. Vi ønsker å hjelpe de som virkelig lider under regimer i det landet det flyktes fra, og da må det bli slutt på å forherlige sitt gamle regime og forvente at sitt nye hjemland skal bli likt det en rømte fra!!

   • Uttale seg er det mang som gjør her.

    Det er etter min uttalelse som jeg baserte på avisoppslaget og på innlegg fra en som skrev han var nabo og som kom med en forklaring på hva som hadde skjedd.

    Det er etter dette kommet frem påstander om at jenta på 14 skulle tvangsgiftes.

    En slik opplysning stiller jo hele saken i ett annet lys for å si det mildt.
    Da er det klart jenta har rett på beskyttelse. Å gifte bort noen som helst er ille, å gifte bort en unge er helt horribelt.

    Men når det er sagt, Det at hun skulle tvangsgiftes er kun en påstand.
    Den dukket plutselig opp på bloggen her og er ikke videre underbygget.

    Statistikken viser at det ble utført 79 tvangseketeskap i fjor. 40% av dem som ble giftet bort var under 18 år. Dvs at 32 jenter/gutter er ført med tvang inn i ett ekteskap. Dette er etter mitt syn uakseptabelt. Og norge burde straffeforfølge foreldre som medførte til slike hendelser. Ekteskapet burde heller ikke føre til familiegjenforening. Ekteskapene burde også uten videre bli underkjent av norske myndigheter dersom en av partene ønsket det. Ett tvangsekteskap er etter mitt syn en legitimert voldtekt. og burde likestilles med incest. Da offeret i begge tilfelle ikke har noen lett fluktmulighet.

    Men det var altså ikke denne informasjonen jeg skrev mitt innlegg ut i fra. Selv om denne familien på grunnn av kultur / storfamiliepress / ære You name it, var i gang med en prosess for å tvangsgifte denne jenta, så betyr det faktisk ikke at de ellers er uegnede som foreldre.
    Den 14 år gamle jenta har rett på beskyttelse i fra den norske stat. Men de to andre barna på 12 og 6 år, de sto vel ikke under noen slik direkte fare eller? Jeg stiller fremdeles spørsmål ved hvorfor disse var fratatt sine foreldre.

    Det er også slik at trusler om tvangsgifte kan straffeforfølges i Norge.
    Det er lagt ned påstander om opp mot ett års fengsel i slike saker.
    Det et foreldrene derfor gikk frie, med en så alvorlig påstand gjør at jeg stiller meg noe tvilende til påstanden om tvangsgifte.

    Har påstanden kommet fra den 15 år gamle jenta selv, så bør barnevernet uavhengig av andre beviser sette i gang tiltak for beskyttelse av jenta.

    Jeg står eller fult ut ved mitt innlegg og det jeg skrev der.

    Ellers skriver du;
    »
    Økonomiske flyktninger er det slett ikke synd på – sett i forhold til alt det tragiske reelle flyktninger har opplevd.»

    Slik kan vel bare en selvgod nordmann uttale seg. Jeg for min del vil gi all honnør og ære til alle dem som makter flykte vekk fra fattigdom, i den hensikt å trygge sine barns fremtid. Det er slikt sett ikke flyktningene det er noe i vegen med.

    Om jeg en dag skulle rømme dette landet, så er jeg ganske sikker på at de grønne skoger ville ha blitt grønnere. de dype daler dypere, vannet renere osv. Jeg ville ha husket alt det gode, og vill eha elsket vår væremåte mer enn jeg gjør i dag. Dette er helt naturlig. Tross alt når man har forlatt alt, så er det kun minnene man har igjen.

 37. Den eneste feilen som ble gjørt når de banket de svina av BV var at de ikke kapet av hendene av dem.

  Innvandrere tåler ikke at barn blir kidnapet fra dem, kun feiginger gjør det uanset om de er Nordmen eller utlendinger. * * *

   • Det er etter all sansynlughet at dere i BV trenger mer av det dere har smakt av dene familien din jævla dritsek. Gå og skjul deg noe sted ser du ikke at alle hater dere også kommer du her og prøver å vare fin.

  • Alternativene er å tvangsgifte bort ei 14 år gammel jente (du vet hva den mye eldre karen driver med på bryllupsnatta?) eller kappe av hendene på Barnevernsansatte i ren Sharia-stil? Allerede ut i fra den vektingen vet jeg at du har/bør eller kommer til å miste dine unger!!

 38. Gunnar f

  DU HAR AKKURAT BEKREFTET AT DU JOBBER I BV,IKKE RART DU BRUKER SØNDAGEN TIL Å FORTELLE VANLIGE MENNESKER AT BARNEVERNET ER BRA FOR FOLK FLEST,BARE SYND AT FORELDRENE IKKE INNSER DET SELV.

  DET SKAL IKKE MYE TIL FØR EN OMSORGSOVERTAKELSESAK BLIR GJENNOMFØRT OG MED 85%SANNSYNLIGHET VINNER DEN GJENNOM FYLKESNEMDA,SÅ IKKE SITT HER Å SKRIV AT DET SKAL SVÆRT MYE TIL!!

  BARE TULL,OG HÅPER AT DU SOM ANDRE AV STATENS OVERGRIPERE EN DAG BLIR TATT FOR DERES UGJERNINGER OG BLIR BRUKT SOM HOGGESTABBER ETTER Å HA ØDELAGT 1000-VIS AV NOKSÅ NORMALE NORSKE FAMILIER PGA MAKTKÅTHET OG ENORME PENGESUMMER TIL ULIKE INSTITUSJONER,FOSTERFORELDRE,BV ANNSATTE,OSV OSV…

  LEGG NED DAGENS BARNEVERN,OG SKAP ET 2 DELT RETTSVERN EN FORELDRE,OG EN ANNEN FOR BARN MED ET LANG HØYERE TERSKEL FOR Å FJERNE BARN FRA FAMILIER.

  ET SISTE SPM,HVORFOR HAR DET SEG AT FOSTERBARN SÅ OG SI ALDRI HAVNER I SAMME FAMILIE???

  PENGER SÅ KLART!!

  • Jøss du må jo være en idiot når du klarer å trekke den konklusjonen av det jeg har skrevet ha ha………
   Skaff deg hjelp til å takkle hatet og idiotien din.

   • Desvere må jeg si at du er en jævel «Gunnar F» uanset hva du jobber med så er BV en jævla farlig yrke å hanskes med i fremtiden.
    Dra til……. du vet hvor? din jævla kukksuger.

    • Å stakkars deg, du har ikke mye i toppen he he……….. Nei hvis det er noen som skal dra en hvis plass, så må det være personer som deg og uten retur bilett………….
     Hvis det ikke allerede har skjedd, så regner jeg med at du kommer under kategorien av dem som mister omsorgen for dine barn…….

 39. Håper de finner barna slik at de kan få orden på livet og ikke har mere kontakt med foreldrene som bør bli sittende i fengsel i flere år.
  Det er synd at så mange barn i Norge trenger hjelp pga udugelige foreldre, bra vi har lover som gjør det mulig å fjerne dem fra disse personene som aldri skulle hatt barn.

  • Disse barna er 14, 12 og 6 år gamle.

   Kunne du bare ett bitte lite øyeblikk glemme din nesegruse beundring og tillit til BV-systemet .. og tenke såpass langt at du spurte BARNA det gjelder først?

   Voksne mennesker i dette landet har en viss beskyttelse i lovverket mot tvangsovergrep.

   Barn er fullstendig rettsløse.

   • Her er nok barnas behov tatt i betraktning og derfor er de fjernet fra en ikke fungerende familie, for håpentlig vis før de ble alt for skadd.

    Ja barn er rettsløs, derfor er det bra vi har BV til å fjerne dem fra foreldre som aldri skulle hatt barn.

    • Barn her rett til å kjenne sin biologiske familie og opphav.

     Barn har rett til å bli hørt når det skal avgjøres hvem de skal bo hos.

     Barn har rett til å leve i trygghet, å slippe frykten og skrekken de opplever når fremmede mennesker kommer inn i hjemmet deres og fjerner de med tvang, under dramatiske og traumatiske omstendigheter.

     Barnas plass er hos familien.

     Dersom barn utsettes for straffbare forhold i hjemmet, skal overgriperen ut og den andre forelder ha omsorgen. Dersom dette ikke er mulig skal barn plasseres i storfamilie eller nærmiljø, så barn får beholde nettverket sitt.

     BV er i dag den største trusselen mot barns rettssikkerhet.

     • Ja barn har dessverre rett til å kjenne sine biologiske foreldre, i mange tillfeller er det skadelig for barnet.

      Ja barn har rett til å bli hørt i en viss grad, men de skjønner stor sett ikke sitt eget beste pga loyalitet til sine foreldre.

      Ja barn har rett til å vokse opp i trygghet, men når ikke foreldrene kan gi dem den så må barneværnet ta over.

      Nei barnas plass er ikke hoss familien for en hver pris, tanken på barnets beste kommer i første rekke og ikke u-funger bare foreldress mening.

      Nei hvis det er en familie som ikke fungerer normalt og er oppegående med tanke på barnet, så skal barnet fjernes fra familien og kontakt med dem skje under tilsyn for å forminske skaden på barnet.

     • Hvis mora di satt rusa på piller, far slår både barnet og mor, og forsøker å selge barnet til eldre karer. Har de rett til å se sin mor og far da?

 40. Jeg ryddet på loftet her om dagen. Der fant jeg et nesten 20 år gammelt menighetsblad. 70 prosent av bladet var en merittliste med bilder av utlendinger/flyktninger osv som har fått støtte til utdannelse mat osv osv. En hel merittliste i jesu navn.

  HVEM HAR SKYLDEN?

 41. Det er ikke annet å vente.

  Når staten ved Barnevernet får begå tvangsmessige overgrep mot barn og familier, uten at rettssikkerhet for barn og familier er ivaretatt, vil det før eller senere ende med at folk tyr til nødverge og bruker makt for å beskytte egne barn.

  Det hjelper lite at man om 5 eller 10 år kan nå fram i rettssystemet, fordi skadene ved tvangsovergrepene er enorme og lar seg ikke alltid reparere.

  BV har en stygg historie, det er vanskjøtsel og overgrep, grenseløse institusjoner, med tragedier og erstatningssaker i kjølvannet.

  Det er ingen grunn til å tro at dagens BV er bedre, BVs «omsorg» fører til mye unødlig lidelse.

  Rettsløse tilstander og statlige maktovergrep vil nødvendligvis lede til opprør og anarki. Jeg er redd vi får flere slike saker framover.

  • MIshandler du barna dine og det ikke er mulig å hjelpe dem med vanlige hjelpetiltak må barna flyttes ut. Såpass enkelt er det. Vil du ha barna dine boende hos deg får du bare la være å mishandle dem. Det er det beste om barnevernet slipper å gripe inn i et forsøk på å redde dem. Men som sagt, det er opp til foreldrene,

   • Mishandling av barn er straffbart og en sak for politi og påtalemyndighet.

    BVs såkalte «hjelpetiltak» i hjemmet, består som oftest av overvåkning som grenser til terror.

    Du bør holde deg til saken som diskuteres, altså kvaliteten på «arbeidet», eller mer korrekt, skadeverket (!) BV gjør.

    Personangrep betyr vanligvis at en debattant er tom for argumenter.

    • Tull, barneværnet griper stort sett ikke inn hvis det ikke er nødvendig, og de gjør en god jobb.
     Alt for mange barn blir værende i hjem der de egentlig skulle vært fjærnet fra og alt for mange fosterbarn har for tett kontakt med sine biologiske foreldre, og får dermed ikke den oppdragelse/rettledningen de trenger for å kunne leve et normalt live fra de fyller 18 år.

     • Gunnar F bør sette seg inn i hvordan BV fungerer.

      BV griper inn og vedtar omsorgsovertakelse begrunnet med «frykt for framtidig omsorgssvikt».

      Dette er faktisk den mest benyttede årsaken til omsorgsovertakelser!

      Rettsvernet for barn og familier er så dårlig at slike meningsløse omsorgsovertakelser glir lett gjennom Fylkesnemnda.

      Dertil er det forhåndsdømming. Når BVs empirisk beviste «omsorgsevne» er katastrofal, blir mange av disse barnas skjebne en selvoppfyllende profeti. Vi vet alle at BV-barn har dårlige prognoser, undersøkelser viser det.

      Men da skylder man på foreldrene, barna ble tatt for sent!

      Selv det friskeste og sunneste barn kan få varige men av BVs «omsorg», som ofte består av en runddans mellom fosterhjem og institusjoner.

      I tillegg kommer traumer og skader som oppstår i den tvangsmessige adskillelsen fra familie og nettverk.

      BV gjør mye mer skade enn gagn, og det til en meningsløs høy pris, både i menneskelige lidelser og i kroner og øre.

      Legg ned uvesenet!

     • Bare tull det du sier «rettsløs». Barneværnet må styrkes og godt gjørelsen til foster hjemene må økes, det er i yderst få tilfeller at barneværnet gjør noen feil med å fjerne barna fra hjemmene.
      Har vært foster far for flere og vet meget godt hva jeg snakker om.

     • Du din jævla dritt hvor mange av de barna som du har hatt omsorgen for er seksuelt mishandlet fra din side, bare vær ærlig og komm med tall før noen andre avslører deg din javel.

     • Huff huff stakkars deg DEA, du er også en av de som er tomme i toppen, ja kanskje er dine barn reddet fra deg og plassert i et fosterhjem slik at de kan få en normal oppvekst, det er nok det beste som kunne skjedd dem.

     • Ærlig talt mann.nå må du roe deg ned.BARNEVERNET gjør ikke alltid en god jobb,jeg har selv vært i fosterheim og vet meget godt hvordan BV fungerer,synes det er veldig tåpelig av deg å påstå at de gjør en god jobb,noe de ikke gjør.du må tåle å høre andres meninger uten å be dem dra til helvete osv.
      Et barn skal ALLTID høres,og det at du sier at de skal høres til en viss grad??Hva i huleste vet du om barns tanker og frykt for voksne? Når du sier at du har vært fosterforelder,svertet du foreldrene til disse barna i deres påhør? Mener du at du er en bedre forelder og ergo perfekt? DU TENKER IKKE PÅ NOEN ANNEN ENN DEG SELV.MAKAN TIL EGOISME…

     • BML, hvor har jeg bedt noen dra til helvete????
      Ja jeg var/er en mye bedre foreldre enn de som fosterbarna hadde.
      Komenterte ikke deres foreldre i samvær med dem.
      Nei barn skal ikke alltid høres, de har loyalitet til foreldrene.
      Ja BV gjør av og til feil, de er bare mennesker og stort sett gjør de en god jobb.
      Nei, jeg tenker på barna til personene som ikke er skikket til å være foreldre.

 42. CHristian: Jeg er et barnevernsbarn – ble flyttet til forskjellige institusjoner før jeg endte i en herlig fosterfamilie. Barnevernet var dritbra for meg! Jeg digger barnevernet!

  • Hyggelig å høre Gladhistorie.

   Statistikken viser at ett av ti barn får det bedre etter en omsorgsovertakelse fra BVs side.

   Omsorgsovertakelser kan være bra dersom partene kommer fram til en frivillig og meningsfull ordning der BV oppfyller sin intensjon, nemlig å gi barn tryggere og bedre omsorg enn de hadde i utgangspunktet.

     • Rettsløs ser ikke at drittseken komenterte innleget ditt mer han søkte etter fakta det serverte du og han holder kjeften nå.

     • Klart det ikke går så bra med barneværns barna i forhold til de som har fått en normal oppvekst, de kommer jo fra hjem som ikke fungerer. Hadde de vært tatt ved fødselen så hadde de hadd de vært mye bedre stilt.

      Dette står også i raporten.
      ……….»Barnevernet lykkes i å fange opp de vankeligstilte
      At det er så store forskjeller mellom barnevernsgruppen og sammenlikningsutvalget tyder på at barnevernet gjør en god jobb med å fange opp de vanskeligstilte i samfunnet. Hadde forskjellene mellom utvalgene vært små, måtte en stille spørsmål om barnevernets legitimitet, og om de også inkluderte mange som ikke var i så vanskelig situasjon at intervensjon kunne forsvares»……….Sitat slutt.

     • Folk må gå skole å lære seg å lese forskningsartikler. Det er ganske avanserte artikler og de blir feiltolket og brukt som kilde på det ene og det andre hvor det ikke hører hjemme!! Dere vet knapt nok hva som står i de!

      «Barnevernet lykkes i å fange opp de vankeligstilte
      At det er så store forskjeller mellom barnevernsgruppen og sammenlikningsutvalget tyder på at barnevernet gjør en god jobb med å fange opp de vanskeligstilte i samfunnet. Hadde forskjellene mellom utvalgene vært små, måtte en stille spørsmål om barnevernets legitimitet, og om de også inkluderte mange som ikke var i så vanskelig situasjon at intervensjon kunne forsvares»

 43. (Svar til Christian)

  Hvis du steller barna dine så dårlig at du går rundt og er konstant redd for at barnevernet skal gripe inn, så er det deg det er noe galt med… ikke barnevernet.

  Når barnevernet først griper inn i en sak er det tungtveiende grunner til at de gjør det. Om barnevernet får en feilaktig bekymringsmelding, så er det laaangt fra nok til å flytte noen barn. Dersom DET er aktuelt, har man gjennomført en rekke tiltak på forhånd, for å forhindre at de må gjøre det. Og når det skjer, så er det til barnets beste.

  • Hei Lars
   Desverre tar du feil her. Jeg ble fratatt mitt da ti år gamle barn pga en feilaktig bekymringsmelding til barnevernet. BV leste melding og konkluderte med at dette var sannheten. Uten å snakke med meg, barnet, skole, øvrig familie osv, uten en gang å informere meg om at de hadde mottat en bekymringsmelding og at det var åpnet en sak kom de hjem til meg og tok barnet med makt. Det tok et halvt år og nærmere en halv million kroner i advokatutgifter å få barnet tilbake. Barnet var da selvfølgelig i sjokk, hun hadde blitt fortalt at jeg var dødssyk. Etter dette tok jeg et år permisjon fra jobben for å være sammen med barnet som etter det hun hadde vært gjennom trengte ekstra oppfølging. Et halvt års tid etter at hun fikk komme hjem begynte hun heldigvis å bli sitt gamle jeg igjen. Det overgrepet som ble gjort mot mitt barn i regi av staten Norge er noe jeg aldri kan tilgi, og jeg tenker virkelig med gru på hvor mange familier som blir utsatt for det samme og som desverre ikke er så ressurssterke at de har mulighet til å ansette ordentlig advokathjelp.

   Det hører forresten med til historien at jeg er et helt normalt oppegående menneske. Aldri hatt et rusproblem, aldri psykisk syk, bor i en helt normal leilighet, fast jobb, stort nettverk med familie og venner osv..

   Barnevernsetaten er en helt lukket etat som kan holde på nøyaktig hvordan de vil. De trenger ikke engang forholde seg til verken norske eller internasjonale lover og retningslinjer, det de gjør får ingen konsekvenser

   • Den historien der tror jeg ikke på! Det du beskriver er en rekke lovbrudd på forvaltningsloven MED MER!

    Det vil si at hvis det du skriver er sant, kan du vente deg billighetserstatning og mye mye mer.

    Men, en ting er jeg enig i. Pedagoger og sosionomer er ikke rustet til å avgjøre disse sakene. Det finnes bedre profesjoner til sånt.

    • Skjønner deg godt, jeg ville vel ikke trodd på det selv. Men det er sant. Jeg har klaget inn saken til fylkesmannen, problemet er at barnevernet har skrevet i sine papirer at jeg gikk med på det frivillig. Det står bla at jeg innrømmet at jeg hadde et stort rusproblem, og ga fra meg omsorgen frivillig. Og de hevder at denne avtalen ble gjort muntlig. Etterhvert når det ble klart at jeg ikke hadde et rusproblem(jeg leverte inn håranalyser. Etter dette ble det påstått at jeg var psykisk syk osv…Da fastlegen sa at dette ikke var tilfellet, brukte barnevernet sin egne eksperter som mente at legen min var inhabil, det var nesten umulig å få kontakt med BV. Hver gang fikk jeg en ny saksbehandler, som bare sa at det ikke var hennes ansvar hva den forrige saksbehandleren hadde gjort osv….lang historie, men uansett, alle jeg var i kontakt med fraskrev seg alt ansvar. Fikk ikke medhold i klagen hos fylkesmannen, men klager videre til neste instans. Egentlig mest fordi jeg mener at det ikke er holdbart at vi har et barnevern som har dette menneskesynet. Jeg håper på å møte på noen som er villig til å gjøre noe med de enorme problemene som finnes i norsk BV, og det at de kan holde på akkurat som de vil uten noen konsekvenser. Jeg er fullt klar over at dette er en vill historie, men det er sant

     • Forresten, det med billighetserstatning, mulig jeg kan få det. Men det er mange års byråkrati for å få det til, ikke alle som orker. Poengetet mitt er jo at ting som dette ikke burde skje. BV deler jo ut erstatning til bla eks barnevernsbarn, men det er utrolig slitsomt og tidkrevende å få det til.

     • I løpet av yrkesliv og bloggkarriere har jeg faktisk vært borti flere lignende tilfeller der forvaltningen bruker eller misbruker sin maktposisjon og gir uriktige opplysninger. Jeg tror deg. Samtidig forstår jeg at de som ikke vet om slikt har vanskelig for å tro. Det jeg ikke har forståelse for er de som avviser slike historier som din uten grunnlag.

     • hmm, selv om det er en lang vei å gå krever det ikke så mye. Det sitter folk som får betalt for å ordne opp i dette. Statens helsetilsyn burde få denne saken.

      Det er gjort en rekke lovbrudd i det du beskriver, og de med ansvaret bør stå for det som har skjedd. Håper det har rettet seg en del og at dere kan se fremover 🙂

 44. Hei pedofile nynazi morrapuler! Vi sier ikke at alle nordmenn er pedofile selv om det kun er etnisk norske som sitter for pedofili og inscest! Sjekk statistisk sentralbyrå… JÆVLA HOMSEGUTT!!!

  • Dårlig dag eller er du i slikt humør hver dag?
   Så du mener Statistisk Sentralbyrå fører statistikk over etnisitet knyttet til incestdommer og pågående soning? Du lurer kanskje dine likesinnede med slike udokumenterte tullepåstander, men ikke de som er smartere enn deg.

  • Vi sier ikke at alle muslimer og andre etnisiteter er kriminelle, men 90 prosent av de fyller fengslene i Norge på skattebetalerens regning.

 45. EN DAG BARNEVERNET BANKER PÅ DØREN DIN DA NABOEN DIN HAR ANGITT DEG,SÅ FÅR VI SE OM DU ER LIKE KJEPPHØY MED Å SI AT BARNEVERNET GJØR EN GOD JOBB.

  DETTE KAN GODT RAMME DEG,DA MAN HAR IFLGE FN S BARNEKONVENSJON CA 150.000 NORSKE BARN TVANSGFLYTTET TIL FOSTERFORELDRE SIDEN 1995, DU TRENGER BARE EN PERSON SOM IKKE LIKER DEG,DA ER DU KJØRT MED EN ANONYM ANMELDELSE AV OMSORGSVIKT TIL BARNEVERNET.

  ENTEN FÅR DU I BESTE FALL UBEHAGELIGE VEDTAK DU KAN LEVE MED,ELLER SOM MANGE ANDRE,DU FÅR ALDRI IGJEN TA VARE PÅ DINE EGNE BARN.

  DESSVERRE FINNES DET DESVERRE NOEN FÅ BARN I NORGE SOM VIRKELIG TRENGER HJELP FRA BARNEVERNET,MEN DET ER SÅ ALFTOR FÅ I FORHOLD TIL DAGENS TALL.

  DERFOR BURDE DENNE TERSKELEN FOR FJERNE BARNA JEKKES LAAAAAAAANGT OPPOVER SLIK AT FORELDRE HELE TIDEN SLIPPER Å FRYKTE Å MISTE SINE BARN.

  DRAR DU F.EKS TIL ØSTEUROPA HADDE BV FJERNET NESTEN HVERT ENESTE BARN DE KUNNE KOMME OVER PGA PERSONLIGHETSFORSTYRELSE,PSYKISKE LIDELSER,OSV OSV OG HADDE LETT VUNNET GANG PÅ GANG,MEN HVET DU HVA,DET BLIR SKIKKELIG FOLK AV DE OG!!!!

  BARNASRETT.NO

  • Så du har altså ikke lest innlegget før du kritiserer det?
   Jeg kan ikke se å ha vært kjepphøy og hevdet at de gjør en god jobb. Tvert i mot så påpeker jeg unnfallenhet i tjenesten av frykt for å bli stigmatisert som rasister om de praktiserer samme terskel og er like harde mot innvandrere som norske.

   Og en annen ting: Det er litt plagsomt å lese innlegg med kun store bokstaver så jobb litt med den neste gang du skriver her, OK?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *