Vårt daglige vann

Oppdatert 17. mars: Bergensere får ikke lov til å vaske bilen på grunn av vannmangel.

19. februar. TV 2: Advarer mot vannmangel i Bergen.

18. februar. VG: Friskmelder Oslo-vannet.

– – –

Rent drikkevann har ikke vært blant nordmenns største bekymringer. Vi har da nok av det, men vil det fortsatt være slik? Mange steder langs kysten kan brønner gå tomme for vann i vinter.

Ledningsnettet er i forfall. Utskiftingstakten på vannrør varierer fra kommune til kommune. Den varierer fra meget treg til enda tregere.

Og selv Norges største vannverk opplever systemsvikt i kvalitetskontrollen.

Rundt 90 prosent av innbyggerne i Oslo får vann fra et anlegg der desinfiseringen har vært ute av funksjon. I tillegg sviktet en alarm. -Dette var en systemsvikt, opplyser Eli Grimsby, direktør i Vann og avløpsetaten i Oslo kommune. Faktisk en dobbel svikt.

Til alt hell skjedde dette på den mest gunstige tiden av året og ikke en varm dag med bedre vilkår for bakterier.

Hva så med alle de store og små vannverkene som forsyner norske kommuner? De forsyner ikke bare innbyggere, bedrifter og offentlige abonnenter med vann. Grøftene får rikelig.

Lekkasjetallene fra 1522 norske  vannverk viser at mye drikkevann aldri når frem til forbrukerne.

I hele landet ble det i 2008 gjort til sammen 207 reparasjoner pr. kilometer ledningsnett. Fornyelsen av ledningsnettet skjer så tregt at det ikke ser ut til at reparasjonsbehovet vil synke på ganske mange år. Kanskje snarere tvert om.

Nesten en tredjedel (32 %) av alt drikkevann norske vannverk behandler forsvinner gjennom lekkasjer i ledningsnettet.

Verst er Seljestad vannverk i Odda som opplyser at 90 prosent av vannproduksjonen i siste rapporteringsår (2008) lekket ut.

Deretter følger Båtsfjord kommunale vannverk, Straumsnes vassverk og Håra vannverk som har rapportert at 85 prosent av vannet forsvinner før det kommer frem til forbrukerne.

Kilder: FHI/Vannverksregisteret, TU.

 

– – –

Mest lest på Norske forhold sist uke, pr 15. februar.

1. Skritt for skritt.

2. Avslørt.

3. Strengere straffer.

4. Hysj, vi kan ikke snakke høyt om det.

5. Støtter norske muslimer denne mannen?


Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

 

Hva gjør man når det ikke er rent  vann i rørene?

3 tanker om “Vårt daglige vann

  1. At det står så dårligt til med våre vassverk som det her hevdes må skyldes feilavlesninger eller feil statistikkføring. Ser vi på Straumsness og Håra kommuner som er nevnt ovenfor så forsvinner 85 % av vannet før det kommer frem til forbrukeren. Hvordan kan det forsvinne og siden komme frem til forbrukeren.
    Forresten gi fanden i det. Folk må slutte å mase på kommuner og stat. Hvem har penger til å vedlikeholde kommunale og statlige bygg, vannledninger, helsetjeneste og alle andre krav som folket skriker om. Først og fremst må midlene bruke på arbeidsskye og late islamister, asylsøkere som oppholder seg ulovligt i landet. Gi dem gratis utdannelse, helsetjenester, bolig og mat. Som en kommune i Nordland gjør. Tror det var Hasla (eller noe slikt) Over 1 million kroner, pluss utannelse til rørlegger, kostet han kommunen hittil. 55% av innvandrerene er uten arbeid og i tillegg får over 15% av de som er i arbeid sosilastønad. Staten må nå betale pensjon til alle forbrytere som ikke har oppholdstillatelse i Norge, er de her ulovligt, foretar seg en kriminell handling og må sone i fengsel. da er soningstiden pensjonsgivende. Sitter de noen uker så er de minstepensjonister ved oppnådd aldersgrense, selv om de aldri har gjort et dagsverk. Norge har rett og slett ikke råd til å vedlikeholde landet. Sett i gang på fritiden med dugnadsarbeid og skift vannledninger, renover bygg og gjør selv alt som dere vil ha mommunen til å gjøre. Islamistene kan jo se på og gjerne lære å bruke en spa. Om ikke annet så kan det være et tidsfordriv for dem. VED NESTE VALG MÅ DERE STEMME AP. SV. SP. KRF. ELLER V. SÅ FÅR VI MER AV SAMME SKITTEN OG I TILLEGG BLIR INGEN VEGER BRØYTET MER. Vil man da kjøre til arbeidsplassen så får alle mann først gå ut å måke veg til islamistene, som står opp sånn i 9 – 10 tiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *