Presset av Marokko

Oppdatert 8. mars. VG: Hittil hemmeligholdte dokumenter: -UD frarådet å smugle barna ut av Marokko.

TV 2: Norske kommandosoldater avhørt av marokkanere. VG: To avhørt av norsk politi.

– – –

Når Anne Cecilie Hopstock skal avhøres, mistenkt for et eller annet som politiet ikke vil opplyse om, så har Marokko nådd frem med noe av sitt press, eller sin begjæring, overfor norske myndigheter. (Med forbehold om at VG denne gang gir korrekte opplysninger.)

Det å være mistenkt trenger jo forsåvidt ikke bety stort. Mange uskyldige har gjennom tidene vært mistenkt for et eller annet, og flere uskyldige vil nok oppleve det samme.

Når politiet ikke vil opplyse hva hun er mistenkt for, kan en mulighet være at norsk politi ikke vil gå god for mistanken fra marokkanske myndigheter. Det rettslige avhøret skjer på begjæring fra marokkanske myndigheter og ikke på selvstendig initiativ fra norsk politi.

At norsk politi eventuelt ikke mistenker noe ulovlig, trenger selvfølgelig heller ikke å bety stort. Mange skyldige har unngått å bli mistenkt tidligere, og det vil nok også stadig skje.

Siden kun Hopstock har fått status som mistenkt, mens de to marinejegerne skal avhøres som vitner, og politiattacheen er beskyttet av diplomatisk immunitet, er ingen norske tjenestemenn involvert.

Det er nok viktigere for norske myndigheter å holde offentlige tjenestemenn utenfor slike saker enn hva angår privatpersoner.

Det kan være interessant å se til en lignende sak der norske fosterforeldre, med hjelp av en privatetterforsker, og regissert og betalt av norske myndigheter, smuglet barn ut av Tyrkia. Tyrkia siktet fosterforeldrene for kidnapping, og norske myndigheter har gjennomført rettslige avhør på begjæring fra Tyrkia.

Fosterforeldrene i den saken føler at norske myndigheter har sviktet dem når kommunen, som har planlagt og finansiert kidnappingen, nå sier seg ferdig med saken.  Mens de som gjorde som norske myndigheter sa, risikerer straff.

I Tyrkia-saken kan det virke som om det viktigste er at norske myndigheters rolle ikke blandes inn.

Slik ser det også ut i Marokko-saken.

Selv om norske myndigheter ikke vil blande inn rollene og ansvaret til representanter for norske myndigheter, så betyr ikke det at de private aktørene har all skyld og at norske tjenestemenn er helt skyldfrie. Det kan bare virke sånn av og til.

Tidligere innlegg om saken:


Mest lest på Norske forhold siste sju dager, pr 25. februar.

1. Mohammad og hvor mange røvere?

2. Forklaringen.

3. Svenskekrig – igjen.

4. Snøproblemer.

5. Enda en ekstremist.


Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

 

Annonser

3 tanker om “Presset av Marokko

  1. Et primitiv samfunn og med mentalt tilbakestående befolkning er resultatet av svært dårlige gener. Jeg blir bare kvalm av. Dette folket fortjener ikke noe respekt.

  2. Alle som trådd til på den måten og oversettet alle juridiske og konvensjonelle internationasjonal regler utsatt seg selv som mistenkt.Det sies seg selv at hun har selget seilbåten for å finansiere dette oppdraget er ulovlig.Vi kan ikke leve uten kjøreregler,de som brytet lover må forfølges.I barn fordelingssaker her til lands de fleste utfaller mora favør som kjent.Faren er som en gigolo har ingenting han skulle ha sagt fordi biologien teller mest, selv om man snakke om likdeling i dette tilfellet.Barna er nærmeste kvinnene eindom i praksis. alle premissene til deres favør,det skal mye til for at en mann får den daglig omsorg.Den saken har bare to taper nemlig barna pga foreldre egosentrisk oppførelse.Vi har hørt fra før av at nørsk myndighetene er feige at nørsk myndighetene må involvere i privat anliggende som den saken og andre saker.Det kaller jeg ansvarfravikelse.Det er risikosport å gifte seg med en som har bagrunn fra utlendlandet.Et sitat fra barn ombud»Oppklar dere hele avtale mens dere er venn.kjærliheten blendet,ingen rosa dans.

  3. Dere Nordmen tror virkelig at hele verden er dume og de eneste som er smarte er «Nordmen»
    Hvem fæn tror på historien at det er denne kjeringa som er oppdragsgiver?
    Det er UDI som er oppdragsgiver med Støre i spisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *