Kampen om uniformen

I Norge har det vært forbudt å bruke politiuniformen i politisk kamp eller i demonstrasjoner.

Politiets massive ulovligheter våren 2009 har ikke fått etterspill, så noen tidligere tydelige grensestener kan være flyttet eller forkastet. Det åpner for at sinte uniformerte politifolk (og politistudenter) senere kan demonstrere også mot annen politikk de ikke liker. Snart kanskje også i hijab og politiuniform mot religiøse krenkelser eller mot ytringsfrihet?

Faksimile VG.

4000 politifolk gjorde seg til lovbrytere da de blant annet bevisst brøt forbudet mot å bruke politiuniform i politiske demonstrasjoner.

Lars Sponheim hadde prinsipielle advarsler om hva som skjedde. Det samme hadde Stein Ørnhøi og for eksempel Aftenpostenkommentator Håvard Narum. Ingen av betydning når det gjelder politisk makt altså. Innvendingene falt for døve ører. Det betyr ikke at de ikke var viktige.

Regjeringspartiene og det største opposisjonspartiet, FrP, hadde ingen prinsipielle innvendinger til at politiuniformen kunne misbrukes slik i en politisk kamp. En kamp som forøvrig inneholdt mange elementer av lovbrudd, brudd på aksepterte spilleregler, samt trakassering av, og trusler mot, lovlydige meningsmotstandere som ønsket å bruke sin frihet til å jobbe, selv om politimobben prøvde å hindre dem.

Politimester i Telemark, Anne Rygh Pedersen, viste at hun har ryggrad og lojalitet til Norges lover. (I motsetning til politimestre som ved passivitet demonstrerte det motsatte og lot ulovlig uniformsbruk med mer passere fordi det var politifolk som begikk ulovlighetene.) Hun meldte seg ut av Politiets fellesforbund i protest mot ulovlige aksjoner som svekket tilliten til politiet. Hun varslet også at hun ville slå ned på aksjoner i fremtiden.

Politifolk brukte uniformer ulovlig i protest mot norsk politikk. Denne gang uten hijab. (Faksimile Nettavisen.)

At hverken regjeringen eller det største opposisjonspartiet hadde prinsipielle innvendinger mot uniformsbruken, er skremmende for de som ikke ønsker at politiuniformen og politimakt  skal kunne misbrukes politisk.

Noen vil igjen prøve å presse den svake og prinsippløse, eller bare naive justisministeren Knut Storberget, til å innvilge omkamp om hijab i politiet. Slike omkamper blir det igjen og igjen så lenge noen ser at Storberget ikke har prinsipiell forstand til å sette ned foten kraftig og utvetydig en gang for alle.

Hijaben er en politisk uniform som ble oppfunnet av de islamistiske Muslimbrødrene for drøyt 60 år siden, skriver Walid al-Kubaisi. Han er sekulær muslim og advarer mot at Norge i misforstått eller kunnskapsløs integreringsvilje gir islamistene makt via hijab til politiuniformen.

Det flerkulturelle samfunn blir ikke mer flerkulturelt om politiet tillater hijab til uniformen. Snarere er det et bevis på at det flerkulturelle samfunn har mislykkes.

Walid al-Kubaisi

Slike prinsipielle innvendinger faller vel også for døve ører. Eller er det noen som har «prinsipper» kun i forhold til hva slags politisk innhold (islamisme/hijab) uniformen brukes i forbindelse med?

[polldaddy poll=2803226]

 

Mest lest på Norske forhold siste tre dager, pr 6. mars.

 1. Ikke avskrekkende nok.
 2. Falsk trygghet.
 3. Flere vil rammes av pleieres Facebook-avhengighet.
 4. Politi og GPS-sporing.
 5. Dårlig grasrotfølelse.


Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Vårt Land: Ville demonstrere for burka i 8. marstoget.

Klikk.no: (Anika (20) drømmer om å bli politi. Her uten uniform.)

VG: Dansk Folkeparti med avventende hijab-ros til SV.

 

Annonser

20 tanker om “Kampen om uniformen

 1. Heia alle norske kvinner – frem med skautet som våre kvinner på landsbygda og i byene brukte før i tiden – hva om alle etnisk norske begynte med skaut ? Skulle det forbys ?

 2. En muslimsk jente eller kvinne som vil ta utdanninga må tenke seg nøye. De av dem som bruker hodeplagg eller hijab, bør forstå at det handler ikke om å dekke håret, det handler om selve jobben.

  For eksempel, når man er på jobb som politi, blir man sendt til en leilighet hvor en mann er full og truende, da skal politi dama pågripe (kropps kontakt) vedkommende.

  Så det med å ha et yrke som man får kroppskontakt med en mann, det er vel ikke noe aktuelt for hijab bærende muslimske kvinner.

  Kjære etniske norske landsmenn, ikke misforstå, kvinner som bruker et klesplagg enten det er bukse eller t-sjorte eller hijab. Det er ingen spøkelser, de er mennesker som er lei av at andre land tråkker på dem, de har kommet hit for å søke ly.

  Jeg er selv førstegenerasjons innvandrer, jeg måtte forlate mitt kjære hjemland mens jeg var barn. Jeg er takknemlig for livet og friheten som jeg har her, og i gjengjeld, jobber jeg og betaler skatt på lik linje som etniske nordmenn.

  Hvorfor ser noen etniske nordmenn på muslimske kvinner som latterlige? Det er ikke bare muslimske kvinner som som bærer et hodeplagg her til lands. Mange ikke muslimske afrikanere bruker jo også tradisjonelle hodeplagg. Eller menn som er Sikher (hinduer) bruker jo turban på hodet. Til og med bærer de en liten sverd med seg over alt.

  Jeg er også mot politi hijab, men ikke eller, for da blir mann tvunget eller det vestlige folk kaller undertrykket for å IKKE bruke et klesplagg som de øsker å ha på seg.

 3. Anne Rygh Pedersen har tidligere vaert fylkesordförer i Vestfold (Ap), og er politimester i TELEMARK, ikke Hedmark. Den uformelle avstemningen her viser etter 95 stemmer 93% mot / 4% for hijab i politiuniformen. Samtidig viser opptellingen etter avstemningen paa Island for Icesave – avtalen saa langt nesten eksakt de samme tallene; 93% mot / ~2% for avtalen. Statsministeren viste sitt demokratiske sinnelag ved ikke aa stemme, men vil uansett utfall bli sittende. Etterkrigstidens politikere er forlengst blitt reine yrkespolitikere som styrer etter sine egne dagsordener. Kristin Halvorsen, den ekle SV-gaasa, vil la skolebarna betemme habitten / hijaben selv: «- Målet må være å sette barn i stand til å ta egne valg.» 6-aaringer? Jeg haaper intenst at europas befolkning naa vaakner opp, slik som i Nederland, og velger inn i parlamentene politikere som styrer FOR dem, ikke MED dem. Dagens politikere er lite annet enn en mafia som har sjanghaiet makten, de dreper kontinentet sakte men sikkert i tilsynelatende bestrebelser paa aa realisere en syk, humanistisk utopi; gjett om de beriker seg paa veien! Man skulle ta den ene og denge den annen med! Like sikkert som kloke islendinger aldri ville gitt turbokapitalistene muligheten til aa gamble bort sparepengene deres og siden löpe fra regninga dersom Haardes höyreregjering spurte dem, like sikkert er det at hijab ville forblitt et fremmedord for nordmenn, som aldri har vaert saerlig forhipne paa aa ta i mot fjaernkulturelle, for aa si det pent. Men; de spurte oss ikke. Etter min mening blir det ikke fred i Europa för folkene gjenerobrer makten ved aa kortslutte de tradisjonelle partienes propagandamakt og stemmer inn höyreiste og aerlige representanter som avspeiler folkeviljen i sin politikk; disse vil paa sikt sende muslimene (~10% naa?) ut av kontinentet og avgaarde til muslimske land der de kan krangle i fred. Islam er underkastelse og undertrykkelse- denne giften MAA bort. Toleranse i möte med Islam er aa baere ved til eget baal. Det maa selv en idiot kunne innse naa.

  • Takk for korrigering av fylke. Opplysningen om at hun var politimester i HEDMARK var hentet fra en artikkel om Politiets fellesforbund her. Pr 7. mars står det fortsatt feil i den artikkelen, men jeg korrigerer i alle fall i blogginnlegget.

 4. Burka, nikab, hijab og lignende islamske plagg må forbys brukt alle offentlige plasser i Norge, dette er plagg som ikke hører hjemme i noe sivilisert samfunn. Hvis de ikke kan leve uten å bruke dem så får de flytte fra landet.

 5. Å snakke om forbudd mot hijab for barn og unge under 18 år med den begrundelse at det er mot barnas egen vilje, at det er foreldrene som påtvinger barna sine til å bruke hijab er vel et tveegget sverd. kristenfolket døber vel barnet inn i Den norske kirke, altså tvang. Og hvor mange unge blir ikke tvunget til å stå til konfirmasjon i kirken mot sin vilje fordi foreldrene ikke vil bryte med «en god gammel tradisjon»?
  Alt ville være så mye enklere viss innvandrene kom hit som hvite, kristne i vestlige klær, og ba om asyl på feilfritt norsk 🙂

 6. jeg skjønner ikke hvorfor norske regjeringa skal bestemme hva folk skal gå med. Og hvorfor dem skal føre forbud mot at de som vil går med hijab eller bikini eller hva faen det enn er..

  problemet til vesten generellt er økonoisk.. ikke noe mer.. Det er derfor media booster denne saken. I ALLE LAND! slik at urettferdige kriger ikke skal kunne dokumenteres.. som F:EKS: IRAQ.. afghanisan.. palestina-israel konflikten.. alt det her..

  Derfor lager dem sånne useriøse argumenter..som helt klart er av fascistisk rot mot enkelte folk…

  Dette var aldri et problem før 911. Var ingen som snakka om det.. Hvorfor? fordi alle ga faen og tenkte la folk leve som de vil.

  OG nå skal alle gå rundt å påtvinge folk hva dem skal gå med og ikke?

  Jeg respekterer sterkt at muslimene står opp for dette.

  Men dette har også noe med økonomi å gjøre.. Muslimene bruker ikke vestlige produkter å kle seg i.. de bruker sine egne..

  Derfor er dette et stort problem noen få folk i landet.. ..

  Muslimene vil aldri bli kristlige klienter i noe som helst..fordi alt er motsatt av hva de lærer. SÅ istedenfor å prøve å komme til forlik så skal folk påtvinge dem regler og lover???

  Dette er akkurrat grunnen De muslimske ekstremistene trenger for å rettferdiggjøre aksjoner mot vesten.

  Og regjeringa veit dette.. så lar regjeringa det skje noen ulykker i norge så kommer nok folket til å bli som slaver for dem…

  Dette er et politisk spill..som går dypere enn de fleste tror.

  MEn i denne saken har muslimene full rett til å gå hvordan faen dem vil..

  Jeg driter langt i om en politikvinne bærer hijab så lenge hun gjør jobben sin på en ærlig og respektabel måte.

  SLUTT Å STØTT FASCISME!!!! slutt å snakk om demokrati og ytringsfrihet og samtidig ta den fra andre..

  Å bruke ild mot ild fungerer ikke alltid..

  • Det er ikke snakk om ytringsfrihet eller nekte folk å gå med hva de vil men hvordan en politiuniform skal være funksjonell og reflektere staten på en nøytral måte.
   Du forstår åpenbart ikke hva UNIFORM betyr eller hvorfor det er viktig at en uniform som bæres av en som håndhever loven på vegne av staten ikke gjenspeiler vedkommendes politiske og religiøse holdninger på en måte som gjør dem uhildet for deres oppgave.
   Politiuniformen skal ikke ha en politisk eller religiøs tilknytning, enkelt og greit.
   Men folk som deg er tydeligvis blinde for realiteten i dette.
   Hijab er forøvrig et POLITISK plagg som ikke har særlig lange tradisjonelle røtter og å la dette erstatte den uniforme kledningen som politiet bruker blir feil, spesielt på grunn av hijabens politiske budskap.

  • Du snakker om forlik. Iblant en mengde meninger og synspunkter leser jeg forlik som ditt eneste konkrete forslag til en handling. Jeg er prinsipielt enig med deg, angående måte å tilnærme seg en uenighet på.
   Men hvilke områder er det du konkret mener vi kan/burde/skal inngå forlik på?
   At man kun skal tvinge sin kvinne til å gå i burka noen dager i uken? Kanskje mandag og torsdag?
   At man kun skal kunne hate eller angripe en kuffar (google it) på solskinnsdager?
   Dette er absurde eksempler, for å illustrere hvor absurd ditt forslag er. Du foreslår forlik på bekostning av viktige verdier for meg, hva må til for at du forstår det? Og hva må til for at du forstår at standhaftighet mot noe ondt ikke er fascisme?

  • Hallo vesle innavlede BOY. Jeg traff spikeren på hode der og det smakte godt. Takk for anbefalingen, (slettet), men halshugging er forbeholdt de hjernedøde, (slettet) som har han gamle pedofilen til Gud.
   Jeg har lurt på en ting når det gjelder innavl. Er de slik at din mor kan være bestemor til din bror og tante til din søster mens du selv er far til din bror og gift med din søster?. Er det ikke vanskeligt å holde orden på hvem er hva til hvem eller foregår det ved loddtrekning. Det der med muslimer og svin du. Er det for ikke å bli stemplet som kannibaler at dere ikke spiser svin eller er det fordi han gamle pedofile grisen også var et svin?.
   Ha en hyggelige og svinefin dag. Kos deg i kveld med en fet svinekotelett og Linie Aquavit, (slettet).

 7. Hijab er kvinneundertrykkende. Dette handler ikke om politiuniformen. Bakgrunnen for hijab er at muslimske menn ikke har baller nok til å stole på at kvinnen kan bevege seg fritt i samfunnet uten å tildekkes. «Uten hijab blir kvinnen et fristende objekt som ingen mann kan styre seg for. «

  • Kvinner som bruker hijab er vel ikke tilkdekket. Hijab er lik et skaut som kun dekker håret og halsen. Det er dessverre mye uvitenhet ute å gå her som ellers når det dreier seg om muslimer, Islam og religion generellt. Uvitenhet og fremmedfrykt gjennomsyrer det norske folk til de grader.

   • Er det uvitenhet å registere det som skjer omkring i verden? Der det er muslimer er det bråk. Det er selvfølgelig mange hyggelige, snille muslimer også. Men religionen deres misbrukes av ledende muslimer. Og det er konsekvensen av dette vi ser bl.a. når den tragiske guttevalpen truer hele det nosrke folket med at vi får gjøre som muslimene vil – hvis ikke får vi selv et 11. sept. Allerede nå prøver de å anektere bydeler. De har eget moralpoliti slik at de som prøver seg på litt integrering blir satt på plass. Og de har immamer som utad overfor media sier en ting, mens innad i eget samfunn tvilholder på en praktisering av egen religion som til og med gjør dem mer katolsk enn paven (om du skjønner omskrivingen). Ja, vi skal respektere hverandre som mennesker, men jeg kan ikke respektere en religion som truer med å bryte ned det samfunnet våre foreldre overlot oss.

 8. Som en av kansje mange ser jeg usikkre politikere som vakler å snubler i sine egne meninger !
  Hva er de er så redde for ? ikke vet jeg , men min gamle far vil gjerne se Oslo før han dør siden det er vært en del av hans liv ! HAN TØR IKKE , hvorfor det ?

  • Høres bra ut , men da må det handles raskt for nå virker/er alt ute av kontroll !
   En annen sak er det når en tenåring fra nord eller sør kommer til Oslo alene første gang møter dem en gjeng som skal selge dem heroin før de kommer seg av toget nær sagt !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *