Northug og Cologna på samme fotballag

Fotball og ski møtes på flere måter i tiden fremover.

Rekordtidlig seriestart i fotball gjør at Brann sesongåpnet mot Haugesund før Holmenkollsøndagen. Publikum kunne varme opp til kampen med å se blant annet norsk trippelseier og Northugs femmilstriumf i Kollen.

Utsnitt fra offentlig galleri for Ski-VM 2011.

 

Ikke bare fotballfolket tøyer sesongen i begge ender. Langrennsfolket driver også  såkalte showrenn på asfalt eller tilkjørt snø i bygatene i fotballsesongen. Det siste regnes som en kuriøsitet. Noe uvanlig og ekstraordinært. De gjør det bare for gøy, og ikke på alvor i kamp om poenger.

Seriefotball i mars kan imidlertid bli vanlig i årene fremover. Det betyr ikke at naturen nødvendigvis følger fotballbyråkratenes bestemmelser om snøfrie baner og tribuner. Heller ikke på Ullevål. Betyr det noe for fotballbyråkratene, eller mener de heller værgudene må bøye seg?

Snørekorden i Tromsø er 2 meter og 40 centimeter. Den er satt 29. april 1997. (Terje Wold skrev om snø og fotball i Tromsø for et år siden. Det kommer nok flere muligheter.)

Heldigvis ligger Mosvik idrettslag i 5. divisjon, der sesongstarten oftere er etter snøsmeltingen. Allikevel kolliderte Petter Northugs sommer- og vinteridretter i fjor.

Faksimile fra Dagbladet.

Da droppet Northug seriestarten i fotball for å delta på et barneskirenn som sponsortrekkplaster.

I år får vi muligens se Petter Northug, lillebror Thomas, Dario Cologna og flere andre skistjerner på samme fotballag. Dersom arrangøren får flyttet fotballkampen fra terminfestet dato (24. april) til 8. mai. Ellers må Northug og Cologna prioritere Skarverennet. Og da sender nok ikke TV 2 den ellers uinteressante kampen mellom Markabygda og Mosvik.

At Mosvik, en kommune med 810 innbyggere, i det hele tatt klarer å stille seniorlag er imponerende. Rent fotballprestasjonsmessig er det kanskje ikke like imponerende, men  underlaget kan kanskje avgjøre?

Northug og Cologna dropper nok ikke Kollen for å sesongdebutere i en høyere divisjon om noen år. Hvis da ikke underlaget stadig favoriserer de som løper mest og er best uten ball, samtidig som sponsorpengene trekker til fotball?

[polldaddy poll=2852041]

 

Mest lest på Norske forhold siste tre dager, pr 13. mars.

  1. Erfaren sjåfør, ny trygg bil og sikker vei reddet liv.
  2. «Du er ingen hvitmanns-unge».
  3. Råtner på rot.
  4. Hvem skal bestemme skoleklær?
  5. Slettmeg.no, et bomskudd.


Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank


Mer:
Vi Menn sponser Mosvik IL.

VG: Northug vant verdenscupen uten å vite det. VG: Northug: -Fansen hjalp meg med å vinne.

 

2 tanker om “Northug og Cologna på samme fotballag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *