Temmelig hemmelig

Norske myndigheter vil ikke fortelle hva de har fått vite om Det islamske universitetet i Medina, der flere arabisktalende norske muslimer har studert og studerer.

Tidligere innlegg om saken:

Det som er klart er at Den norske ambassaden i Riyadh (Saudi-Arabia), fikk tilgang til informasjon som de mente var relevant for norske myndigheter å ha. Informasjonen er videreformidlet til PST.

Fra Universitetets nettside.

VG gir leserne en flik av innsyn i gravende journalisters hverdag når de viser til kontakten med Utenriksdepartementet og avslag på innsyn begrunnet med hjemmel i Offentleglovas § 20.

Eller vent nå litt? UD har jo ikke vist til hvilken konkret hjemmel de påberoper seg. Skal man gi avslag så må man ha hjemmel. Det holder  ikke å si at «det er en eller annen bestemmelse som vi ikke vil si mer om«.

Paragrafen setter jo vilkår. Det kan gjøres unntak fra innsyn dersom punkt a, b eller c i første ledd oppfylles … eller andre ledd … eller unntaksbestemmelsen i tredje ledd «når det er påkravd av særleg tungtvegande utanrikspolitiske interesser».

Det kunne vært b)

opplysningane er mottekne under føresetnad av eller det følgjer av fast praksis at dei ikkje skal offentleggjerast

For folk flest betyr det at noen man samarbeider med har gitt informasjon, men hvis Norge offentliggjør det, så er det slutt på samarbeidet. Dette kunne ha betydd en samarbeidende etterretningstjeneste, kanskje den israelske etterretningen Mossad, eller litt mindre sannsynlig i Saudi-Arabia CIA. (Oppdatert: Nye opplysninger i media kan tyde på at saken er litt annerledes enn VG fremstilte den. At det ikke er opplysninger OM selve universitetet, men om den aktiviteten som er foregått der. På den bakgrunn er det naturlig å anta at det er saudiske myndigheter eller universitetet selv som har overlevert informasjonen. Tidligere har universitetet mottatt en arabisk oversettelse av Mohammads tale fra avisen Morgenbladet.)

Slikt kan man ikke si.

Dessuten:

Hvis islamistene i Norge får offentlig bekreftet at  Mossad

samarbeider med Norge om å kartlegge eventuelle

suspekte forhold ved «sharia-universitetet» i profetens by,

kan det bli bråk igjen.

Israelhat og jødehat er veldig utbredt blant muslimer. Også blant deres talsmenn og ledere i Norge er det få eller ingen som helt klart og utvetydig tar avstand fra Holocaustfornektelse og jødehat.

Islams talsmenn krever gjerne full respekt fra andre nordmenn, samtidig som de selv ikke er villige til å gi andre mennesker samme respekt. Derimot bråker de raskt, og bruker rasiststempelet mot meningsmotstandere når de vil gi inntrykk av å være religiøst forulempet.

– – –

Det kunne også vært siste unntaksbestemmelse «særlig tungtveiende utenrikspolitiske interesser«.

Her kan man legge både hensynet til å ikke provosere den saudiske kongefamilien, som har tilknytninger til universitetet, og man kan legge hensyn til andre, såfremt de er særlig tungtveiende.

Under forhandlingene med svenskene i 1905 skrev Bjørnstjerne Bjørnson et telegram til statsminister Michelsen der han sa: «Nå gjelder det å holde sammen!» Michelsen svarte raskt: «Nå gjelder det å holde kjeft!» (Dagsavisen.)

PS: Navnet på, og bildet av Det islamske universitetet i Medina ble publisert første gang i bloggen Norske forhold 14. februar. Tre dager senere sto bildet i VG. God gravejournalistikk 🙂

 

Mest lest på Norske forhold sist uke, pr 15. mars.

 1. «Du er ingen hvitmanns-unge».
 2. Erfaren sjåfør, ny trygg bil og sikker vei reddet liv.
 3. Norsk selvgodhet.
 4. En utrolig fotballhistorie.
 5. Hvem er der når det er alvor?


Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Vårt Land: Den internasjonale islamske organisasjonen OIC  trykker samme Muhammed-karikatur som Dagbladet. Begrunnelsen er at de vil informere. Tilfeldigvis akkurat samme begrunnelse som talsmenn for Islamsk Råd, og den tidvis noe fordekte islamisttalsmann Mohammad Usman Rana, kritiserte Dagbladet for.

TV 2: PST fikk hemmelig rapport om det islamske Universitetet i Medina.

Annonser

10 tanker om “Temmelig hemmelig

 1. Leste idag at finansminister i Korea ble skutt fordi han mislukket i penge reformen.
  Lurer paa hvor mange arbeiderparti ministere hadde blitt igjen i Norge i tilfelle Norge skulle bruke samme systemet.
  Jeg kjenner mange kandidater!!!

 2. en ting er sikkert… islam er en politisk ideologi, IKKE en trosretning. kan sammenlignes med nazismen… bare bytt ut noen navn her og der og du har den samme suppa…. ett av begges mål er å utslette jødene…

 3. muslimene bli undertrykt i norge danmeark. dere ekke noe bedre enn araber verden. fulle av hat mot muslimene. finns ikke noe demokrati her,vi som flyttet fra elendighet ,og kom til norge opplever det samme her. vi får ikke gå kledd som vi vil relgionsfrihehet har vi ikke snart lenger. blir sett ned på pga vi er muslimer. skam skam dere

  • Hei Potet

   Du sier dere flytter fra elendigheten men forstår ikke når vi setter spørsmål ved relgionen deres. Det er litt spesielt. Folk flytter fra muslimske land og kommer hit til et kristen (?) land og tar med dere kultur og ( i våres øyne) uvaner hit. Vi hører om dobbeltliv og undertrykkelse her i landet og vi skal ikke si noe som helst? Du sier vi er fulle av hat? Det er ikke vi som er fulle av hat!!! Men vi må få si ifra når det er ting vi ikke er enige i… Dere har utrolig lite selvinsikt når dere sier det er vi som er fulle av hat. Og ja, vi bruker ytringsfriheten våres. Der vil vi ikke gi fra oss uten videre. Det må dere bare tåle. Dere brenner jo flagg som bare det jo. Men å komme med trusler om terror. da er det noe annet. Og som mange har sagt, er dere ikke fornøyd med landet OG innbyggerene, da går det mange fly ut av det.
   Man må være villig til å ha sameksistens og det innebærer å tåle andres meninger.

 4. Hei. jeg prøver å finne på en forklaring på hele opppstyret med karikaturtegningene, det er mye som foregår mellom muslimske miljøer og ikke-muslimer. jeg forstår at det alltid har eksistert urettferdighet og ondskap mot folk. Alle har jo en eller de ser opp til og er glad i, selv om de aldri har møtt vedkommende. jeg har til den dag i dag IKKE forstått hvorfor man tegner bilder av Profeten som en gris eller noe annet som er fornærmende. ytringsfrihet??? disse land som trykker karikaturene er «siviliserte» land. men de oppfører seg verre en villmenn. hva skal det hjelpe egenklig, håper de på at muslimer skal begynne å konvertere eller noe?? eller gi avkall på sin kjærlighet til Profeten. jo mer hat som vises til muslimer jo mer muslimske blir de. og flere mennesker konverterer til ISLAM. peace

 5. Hei

  Det hele er jo veldig enkelt. Vi må verne våre nye landsmenn. Det har blitt en stor velgerskare der. Resten av Normennene sitter med henda i fanget og klager men gjør ingenting. De blir flere og vi blir færre, og det ser politikerene og handler deretter. De blåser i hvem som stemmer på dem bare de får stemmene. Da kan man ikke hisse på seg en «aktiv» stemmegruppe. Eller hva?

 6. Merkelig at mannen profilere seg ved å hylle Osama Bin Ladin og får gå på universitet som er knyttet Kongen familie uten konsekvense .Osama er bannlyst i den kresen som er amerika-venn.

  • Du høres temmelig politisk naiv ut, Alexander.

   Osama bin Laden er saudiaraber god som noen. Han er oppvokst der, og har fremdeles (den styrtrike) slekta si der. Flesteparten av de som passasjerflybomba USA 11. september 2001, var dessuten saudiarabere.

   Den saudiarabiske kongefamilien tar kun offisiell avstand fra disse terroristene, fordi landet stort sett lever av å selge olja si til vestlige land som USA, og derfor har en egeninteresse i å holde seg inne med dem. Privat driter kongefamilien fullstendig i hva muslimske terrorister og selvmordsbombere måtte finne på av faenskap i vestlige, kristne land.

   Ellers er jo den saudiarabiske kongefamilien kjent for å være et av de verste regimene i verden når det gjelder å undertrykke folks menneskerettigheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *