Oppgjør

Oppdatert 23. mars. VG: Mohammad tilbake på Det islamske universitetet.

– – –

Det strengt islamske landet Saudi-Arabia fratar norsk-irakeren Mohyeldeen Mohammad oppholdstillatelsen og kaster ham ut.

Det er selvfølgelig ikke gjort på få dager. De trenger kanskje uker før de har sendt ham ut med beskjed om at:

«Den slags virksomhet du driver med er ikke akseptabelt her. God tur tilbake dit du kom fra. Og ikke velkommen tilbake før du har endret syn.»

Hva er det de ikke aksepterer i Saudi-Arabia? Det er mye. Mange vil kanskje karakterisere dem som et av de mest bakstreverske og religiøst gammeldagse land i den islamske verden.

Allikevel er ikke alle bakstreverske holdninger som finnes blant enkelte norske talsmenn for muslimer akseptert. Kanskje mindre akseptert der enn en del ekstreme islamister som kaller seg moderate for å få bli myndighetenes dialogpartnere har erfart i Norge. (Jf i Egypt er Det muslimske brorskap forbudt. I Norge er de høyt respektert blant ledende talsmenn for muslimer.)

I moskèbokhandelen der Islamsk Råd holder hus, selges bøker på arabisk med et jødehat som Vigrid-sympatisører nok ville blitt straffet for å fremme.

Faksimile fra Vårt Land

Moskeen til Basim Ghozlans menighet er ingen hvilken som helst, men de norske ekstrem-muslimenes kanskje viktigste moskè. Samme moskè som Hans Majestet kong Harald den femte besøkte for fem måneder siden.

Islamsk Råd, som fikk informere kongen, og som han sier han lærte noe nytt av, vil heller ikke nå ta klart og utvetydig avstand fra jødehat som spres i deres nærmeste omgivelser, og formodentlig med deres fulle viten og stilltiende støtte.

Fra kongehuset.no

Rosende omtale av terrorister og martyrdød, og hatefulle uttalelser om homofile, kan sikkert kalles politikk. Allikevel kan det være straffbart også i Norge.

Hatefulle uttalelser om homofile kan være brudd på «rasismeparagrafen» straffelovens § 135 a:

Den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring, straffes med bøter eller fengsel inntil 3 år. Likt med en offentlig fremsatt ytring, jf. § 7 nr. 2, regnes en ytring når den er satt frem slik at den er egnet til å nå et større antall personer. Som ytring regnes også bruk av symboler. Medvirkning straffes på samme måte.

Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse, religion eller livssyn, eller homofile legning, leveform eller orientering.

En homofil og en jøde skal ha samme beskyttelse av denne paragrafen som en muslim.

Tidligere har ledende talsmenn og samfunnsdebattanter som stadig hevder å representere muslimene i Norge, veket unna når de blir presset på sine standpunkter om homofile, jøder, Sharia og muslimske jenters rett til å leve like norsk som gutter, blant annet.

Mer: «Du er ingen hvitmanns-unge.»

Også nå viker Shoaib Sultan i Islamsk Råd unna. Hvor lenge skal han og andre islamister, som kaller seg moderate talsmenn for muslimene i Norge, få lov til å ha troverdighet som dialogpartnere for myndigheter og Kongen når de ikke markerer klar og utvetydig avstand fra slikt?

Flere moderate muslimer har avslørt talsmenn i kretsen rundt Islamsk Råd som fordekte ekstreme islamister.

Så lenge norske myndigheter støtter ekstremistene ved å stadig sende signaler om at de er akseptert som «moderate dialogpartnere», blir det ingen bedring. Hverken for undertrykte moderate muslimer, homofile eller jøder som undertrykkes i islamtoleransens navn.

Er det på tide å ta et verbalt og verdimessig oppgjør og presse de veltalende, men håpløst religiøst gammeldagse islamtalsmenn til å legge bort sine holdninger som man hadde håpet og trodd at mennesker i vesten har vokst fra?

Hvorfor ikke velge de moderate muslimene Sara Azmeh Rasmussen og Walid al-Kubaisi som dialogpartnere i stedet for islamistene i Islamsk Råd? Eller i det minste i tillegg til.

Eller er det fortsatt noen som tror at talsmennene for Islamsk Råd er de moderate, og at flertallet av norske muslimer er mer ekstreme enn dem?

[polldaddy poll=2803226]

 

Mest lest på Norske forhold sist uke, pr 15. mars.

 1. «Du er ingen hvitmanns-unge».
 2. Erfaren sjåfør, ny trygg bil og sikker vei reddet liv.
 3. Norsk selvgodhet.
 4. En utrolig fotballhistorie.
 5. Hvem er der når det er alvor?


Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Mer:

TV 2: Foreldre svikter mobbekampen.

Vårt Land: Trossamfunn sammen mot jødehets.

VG: Mohyeldeen Mohammad angrer ikke på uttalelsene.

Vårt Land: FrP mener SV bidrar til mobbing av jødiske barn.

 

Annonser

5 tanker om “Oppgjør

 1. I himmelens navn Barbro, Molly gutten er bare en villfaren islamist ekstremist og han må vi alle ønske hjertlig velkommen tilbake til vårt tidligere så kjære fedrelan. Gjør vi ikke det så får vi Stoltenberg og SV Kristin på nakken.

 2. Onsdag 3.ds. publiserer Dagbladet Muhammed-tegninger som muslimer i Norge finner svært sårende. 6. ds. rykker SV-politiker i Larvik Hiam Alchirout ut i ØP: Med sitt kjennskap til muslimske miljøer advares vi om at det ligger voldsom sprengkraft i tegningen.

  12. ds. lar Mohyeldeen Mohammad oss vite gjennom ØP om at han er talsmann for en demonstrasjon mot ytringsfriheten i Norge. Markeringen gjelder også det generelle korstoget den norske regjering og norske medier fører mot den muslimske verden, sier han. Hiam Alchirout uttrykker til ØP samme dag at hun ikke har noen klar oppfatning av problemstillingen (med tanke på SVs velgeroppslutning står hun kanskje med en fot i hver leir; min komm.). Ikke overraskende når man vet at SV ønsker optimal innvandring til Norge.

  13.ds. protesterer 3000 sinte muslimer mot vår rett til å tenke høyt om hva vi vil i det offentlige rom. For å understreke trusselen advarer Mohammad med et mulig 1109 i Norge. Masse folk og en fin markering. Mer vil han ikke si til ØP samme dag fordi, sitat: ”Vi har fått munnkurv og skal heller komme med en felles uttalelse senere.”. Det tyder på at Mohammad som organiserer forsøket på å kneble ytringsfriheten, er styrt av muslimer høyere oppe – her hjemme eller utenfra.

  Samme dag sier den profilerte Larviks-muslimen François El-Safadi til ØP, sitat: ”Han forstår reaksjonen til Mohammad og andre som var med på dagens markering.” Og fortsetter, sitat: ”Jeg vil gratulere Mohyeldeen med en vellykket protest.”. Men da trusselen om et norsk 1109, og dødsstraff for homofile eksploderer i mediene, kommer El-Safadi på bedre tanker i ØP noen dager senere: ”Han har hatt noen uheldige uttalelser (…), og ”Dersom man ikke har noe godt å si, bør man ti stille.”, ØP 17.ds.. Mohammad framstilles som en ålreit fyr.

  Journalister fra Dagbladet anmelder Mohammad for drapstrusler, melder ØP den 18.ds..

  Uvitenhet skaper lett frykt og fordommer, skiver Trond Engstrøm i en kommentar i ØP 19ds., og anbefaler å etablere grupper sammen med muslimer. Han framhever El-Safadis eksemplariske innsats for barn og unge i Larvik. Sikkert en utmerket muslim, men blant de 34 (muslimene?) på bildet over kommentaren ser vi ingen etniske nordmenn – og ikke ei eneste jente. Et eksempel på hvordan undertrykkelse av kvinner i muslimske miljøer øves opp fra barnsben av?

  Filmer dere her, sier en eldre muslimsk kulturrelativist utenfor moskeen i Larvik til ØP 20.ds., så anmelder vi dere. Mohammad er en snill gutt, fortsetter mannen, han mener jo bare å drepe homofile i muslimske land der lovene tillater slikt. Ikke i Norge. Et grotesk eksempel på fravær av allmenngyldig etisk tenkning og praksis blant muslimer i Norge (ikke bare Mohammad) – og i muslimske land der lover i ly av Koranen opprettholder slik praksis. Hvem føler behov for å la seg integrere i miljøer infisert med en slik karakter?

  Tom Kenneth Haraldsen og Kaleb Ayoub sier til ØP 22.ds. at Mohyeldeen er en helt vanlig muslim. Vi håper ikke det stemmer. Lars Gule antok i ØP 17.ds., satt i sammenheng med Mohammads antidemokratiske utsagn, at han der studerer Wahhabisme. En ekstrem islamforståelse Gule karakteriserer som islamofascistisk. Mohammad er nå returnert til Saudi-Arabia. Blir den unge muslimen snillere når han vender hjem på nytt?

 3. Når nå Mohyldeen Mohammad kommer tilbake til Norge,bør han sendes rett i fengsel for sine trusler og utsagn om at homofile bør drepes!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *