Fornuftig prioritering?

Mens ingen politifolk straffes når store pengebeløp (arv og beslag) gang på gang forsvinner fra politiets varetekt, så reises det tiltale mot en skuespiller som hevdes å ha blant annet ha «forsøkt å dytte» mot en politistudent. Det holder sikkert ikke å si unnskyld.

(Mer: Politi som mangler en viktig egenskap.)

For all del: Jeg forsvarer ikke vold mot politifolk, heller ikke mot andre.

Poenget er at hvis politiet prioriterer tilsynelatende mer bagatellmessige forhold som rammer en politimann, mens langt alvorligere forhold der politifolk har begått kriminalitet kanskje ikke blir etterforsket godt nok, så mister politiet enda mer tillit.

Det er langt alvorligere for det norske samfunnet at politiet mister tillit enn at en politistudent eventuelt må erfare hvordan folk flest opplever hverdagslige ting som politiet ellers gir blaffen i å følge opp når en vanlig kvinne eller mann rammes.

Folk har anmeldt både voldtekt, overfall, grove tyverier og innbrudd med kjent gjerningsmann uten at politiet har fulgt opp saken like raskt som i dette tilfellet der en politistudent hevdes å ha blitt forsøkt dyttet med mer.

Dersom politiet skal ha et snev av troverdighet må de i alle fall ikke le neste gang en person kommer for å anmelde at en person utenfor et utested kan ha forsøkt å sparke etter seg og muligens fektet med fingrene opp mot ansiktet.

Når det er sagt: Hvis skuespilleren har gjort dette, så synes jeg det var dumt gjort.

Mer politi:

Mer om prioritering og forskjellsbehandling.

Oslo-byråd vil øke bøter for gårdeiere som ikke fjerner is fra takene. Boten må være større enn besparelsen på å ikke gjøre det som kreves, sier de.

Spørsmålet er om politiet er like ivrige på å forfølge de som har ansvar for at pleietrengende og syke dør eller lider under mangelfull helsebehandling og pleie. En eventuell bot fra politiet til et sykehus eller en kommune må vel i tilfelle være betydelig høyere enn besparelsen ved å ikke yte det som kreves?

Eller holder det å si unnskyld i slike tilfeller?

I utgangspunktet er pleietrengende mer beskyttelsestrengende enn en bil, men prioriteringer skjer jo etter myndighetshaverens eget forstandsnivå.

 

Mest lest på Norske forhold sist uke, pr 15. mars.

 1. «Du er ingen hvitmanns-unge».
 2. Erfaren sjåfør, ny trygg bil og sikker vei reddet liv.
 3. Norsk selvgodhet.
 4. En utrolig fotballhistorie.
 5. Hvem er der når det er alvor?


Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

TV 2: Gårdeier og pappa: -Bot på 500 kroner er en vits.

 

4 tanker om “Fornuftig prioritering?

 1. SÅ FOLK IKKE HAR RÅD TIL Å FJERNE DEM!!!

  MEN MÅ GJØRE DET ALLIKEVEL!!

  STATEN NORGE..NOSRKE STATEN er en RÆVHØL STAT!! KORRUPT JÆVLA STAT…

  NÅR DU IKKE BETALER SKATT!!! da står dem på DØRA DI OG KREVER.. men når du er arbeidsledig..og ikke har råd.. hvor er de samme viktige jævlene da??? hvor er staten da?? hvor er brevene??

  STATEN ER DER BARE FOR Å TA FRA DEG!!

  FUCK NORSKE STATEN!! JÆVLA KORRUPTE DRITTSTAT!! SAMME DRITTEN OVERALT!!

  ALLE LAND ER KORRUPTE!

  • Hei, NIKO. Fortsatt like hatefull mot Norge?

   Dette dreier seg altså om Oslo kommune og deres kommunale politivedtekter. Staten har ikke bestemt at byrådet i Oslo kommune skal gjøre noe som helst med bøtesatsene, her står kommunene fritt.

   Ellers har jo mange av de som følger med litt sett at staten ikke alltid er så flink på noen av de områdene du nevner, så du streifer jo noen poenger. Problemet kan være at det blir litt for mye på en gang. Prøv å hat bare Oslo kommune for deres «dritt», den norske staten for deres og andre stater igjen for sin. 🙂

 2. du skriver at han forsøkte blant annet dytte en politistudent, og at dette er bagatellmessig. hva med at du faktisk tar med resten av tiltalen? forsøke å stikke finger i øye, forsøkt å skalle til samt sparke en politibetjent. Fremdeles bagatellmessig?

  • Les gjerne innlegget og se om du ser: «Blant annet» … «med mer» …

   Link til artikkelen som de som leser blogginnlegget ALLEREDE har lest. Flere påpekinger av at jeg ikke forsvarer denslags eventuell voldsbruk …

   Skjønner du sammenhengen?

   Forøvrig er det foreløpig en påstand at han skal ha forsøkt å gjøre noe som helst, men som nevnt, jeg synes ikke han skulle ha gjort det.
   Hvis han da har gjort det som politistudenten tror han har oppfattet under en tur på byen. Oppfattelse av situasjoner i mulig beruset tilstand (?) kan sikkert være ulik, uansett om man studerer det ene eller det andre.

   Og hvorfor i all verden skal det være enhver bloggers oppgave å gjengi hele tiltalen i en sak der en politistudent muligens er fornærmet? For alt du vet så har kanskje ikke VG heller gjengitt hele tiltalen. Og om man må logge seg inn på domstol.no for å etterkomme dine krav om å gjengi hele tiltalen så legger du urimelige beskrankninger på ytringsfriheten som gjelder alle borgere i dette landet. Ikke bare politistudenter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *