Et skritt tilbake

Venstres forslag om statlig finansiert imamutdanning føyer seg inn i en rekke forslag og krav fra Abid Q. Raja om å gi mer makt til imamer og gradvis underminere det sekulære samfunnet vi har i Norge.

Skillet mellom religiøs og politisk makt vil bli ytterligere uklart, særlig for muslimer,  når imamer får et slags offentlig godkjenningsstempel på den blanding av politikk og religion de måtte finne på å drive med.

VG hevder at flere AP-representanter fremmet samme forslag da AP var i opposisjon i 2004. Det forslaget er grunnleggende ulikt, da det likestilte alle religiøse minoriteter, mens Venstres forslag er en særbehandling av imamer innen den religionen Abid Q. Raja har vært misjonær for i World Islamic Mission.

Faksimile VG.

Dersom man virkelig ønsker at imamer skal kjenne og lojalt respektere norske samfunnsforhold, så vil offentlig finansiert imamutdanning langt i fra være tilstrekkelig, og det vet nok også Abid Q. Raja. I alle fall burde andre i Venstre skjønne det.

Oppdatert 18. april: Raja stemte mot Venstres integreringspolitikk når det gjaldt, men snakker gjerne om hva han angivelig mener når det ikke forplikter ham. (Vårt Land, TV 2.)

Dersom problemet er, som han sier, imamer som importeres fra Pakistan og Saudi-Arabia, så må problemet heller løses ved å stanse denne importen som foregår på såkalt spesialistgrunnlag. Så får myndighetene heller sette krav til imamenes virksomhet, på samme måte som det er visse krav til prester i statskirken, dersom Raja vil heve respekten for imamer til samme nivå som offentlig godkjente utdannede og ordinerte i statskirken.

Å supplere imamimporten med en offentlig finansiering og godkjenning av imam-virksomhet virker ikke som en løsning på problemet, men heller som en forstørring og stilltiende aksept av det.

Det kan virke lettere for problemskapende imamer å få opphold i Norge enn for en som driver viktig forskning. Eller for en trygdemottaker enn en romteknologiforsker som Universitetsavisa skrev i Sokolova-saken.

UNE-leder, islammisjonær og Venstre-politiker Rajas forslag hjelper ikke for de som vil ha inn flere forskere og færre imamer som henger fast i religiøs og kulturell overtro og ikke er i stand til å tilpasse seg et moderne Norge.

Få bryr seg kanskje om Venstre, men uansett ser partiet ut til å velge Rajas fordekte islamske misjonsvei og troen på mer makt og offisiell respekt for imamer, heller enn kunnskapsveien.

Mer om islam og imamer:


Mest lest på Norske forhold sist uke, pr 6. april.

(Det har ikke vært publisert nye innlegg på bloggen i påsken.)

 1. Påskestengt i øverste etasje.
 2. Morsomme overskrifter, episode 2.
 3. Slett ikke nok.
 4. Ting du ikke skal få vite om kommunesnusk.
 5. Bukken og havresekken, igjen og igjen.


Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

 

Annonser

8 tanker om “Et skritt tilbake

 1. Raja er kunnskapsløs. Du har ikke stort mye mer nyansert blikk på det heller. Å si at Norge skal utdanne prester til den nest største religionen i landet vitner om statlig religionsblanding. Men er det staten som skal bestemme hva utdanning det er behov for? Det er de faktum snakk om at det er et stigende behov for imaner i Norge, og hvorfor kan det ikke legges ut et utdanningsløp?

  Jo, fordi det er en fare for at Norge må bli oversvømt at imaner som ønsker utdannelse, fra andre land? Og få opphold på det grunnlaget? Først og fremst, så er det et selvbegrensende behov for imaner i Norge. Noe markedet klarer å styre veldig fint selv. Det er norsk virkelighet.

  Ja, eg er uenig med Raja, fordi en statlig støttet imanutdanning, bare for å fremme muslimer er ikke rettferdig, eller riktig. Om du skal tenke liberalt eller demokratisk. Men den norske kirke har jo ensrett på religiøs utdanning i Norge. Det er vel selvfølelig sikkert helt greit for deg, siden de utdanner kristne prester, som vi kan plassere så fint inn i samfunnet. Mye suspect kommer også ut av den norske kirken og. At, med en gang det kommer en norskutdannet muslim vil han med en gang spre vantro og ødlegge norge minner kun om at du henger deg fast i et syn som er mye eldre enn det religiøse: Fremmedfrykt.

  • Din kritikk savner kontakt med virkeligheten.
   Jeg påpeker at et av Rajas uttalte formål er å øke respekten for imamer (les religiøse ledere), og det står i motstrid til den sekulære stat Norge har utviklet seg til å bli.

   Antar at de aller fleste som har lest dette ikke «ser» det samme som du hevder: At jeg vil forskjellsbehandle til fordel for kristne prester, på grunn av fremmedfrykt og at jeg er ukritisk til religiøs makt.

   Allikevel er du i din fulle rett til å leve i kunnskapsløshet og villfarelse.

   Om du vil vite mer om dette, les gjerne innlegget: Imamutdanning på islamistenes premisser.

 2. Ser for meg ut til at den «liberale» politikeren Abid Q Raja mere og mere viser sitt sanne ansikt. Innerst inne er han 100% for at muslimene skal få leve i sin egen segregerte verden her i Norge, med all den uskikk og steinalder-tradisjon den medfører.
  Og taperne er jenter/kvinner som må leve under særdeles ynkelige og nedverdigende forhold.
  Kvinnefronten/sufrigettene/likestillinsforkjemperene er totalt fraværende og det samme er den R/G regjeringa. Dette er bare ynkelig!!!

 3. Islamskoler må være forbudt i Norge.Hvorfor skal vi sette oss inn i
  Muslimers tro og kultur.Muslimer som vl bo i Norge får sette seg
  inn i vår.Mulsimene sammen med Venstre ønsker og
  skal overta Norge.

  JILL

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *