UD balanserer på line

Ropene fra et fengsel i Kongo om at Norge må gripe inn, gir stadig gjenlyd i norske medier. For hvert oppslag om hvordan UD hjelper Joshua French og Tjostolv Moland, ser imidlertid andre nordmenn i fengsel eller under straffeforfølging i andre land en forskjellsbehandling.

I Brasil sitter blant annet en nordmann som ikke har gjort noe galt. Noe som Økokrim etterhvert også har innrømmet. Derimot hevdes Økokrim å ha gjort en eller flere formelle feil, kall det gjerne tabber, i forbindelse med hvordan en frikjennende rapport fra dem skulle oversettes og oversendes til brasilianske myndigheter for å erstatte Økokrims tidligere feilaktige rapport. Det har de ikke klart. Og norske myndigheter kan ikke gjøre mer, i følge justisminister Knut Storberget i samme regjering som utenriksminister Jonas Gahr Støre som skal hente ut Moland og French fra dødsstraff i Kongo.

Muligens kan ikke norske myndigheter gjøre mer for å ordne opp i konsekvensene av egne feil. Da får du håpe norsk politi ikke tabber seg ut en gang det gjelder en av dine nærmeste, slik at de uskyldig blir sittende i årevis uten lov og dom i et annet land.

Tjostolv Moland og Joshua French har tross alt gjort noe ulovlig. Selv om man skreller bort alle påstander om mord, og kun legger til grunn hva de selv ubestridelig har erkjent, så kan våpensmugling alene gi mange års fengsel i Kongo.

Arvid Birkelands og hans nærmestes største «forbrytelse» ser ut til å ha vært at de har  stolt på at norske myndigheter ordner opp i problemer som deres uberettigede mistanker og feilaktige rapporter kan føre til.

Støres UD balanserer på line i Kongo-saken. Andre som ønsker tilsvarende hjelp venter i spenning, både her og der.

Mer: Merkelig nok kan ny dødsstraff redde dem.

[polldaddy poll=2575088]

Mest lest på Norske forhold siste tre dager, pr 10. mai.

 1. Pinlig polititabbe.
 2. Rot bort pengene – staten betaler.
 3. Kan lavere bilavgifter redde flere liv?
 4. Lokker kriminelle til Norge.
 5. Der kvinner og menn er like ille.

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Mer:

VG: Forsvarerne krever full frifinnelse av Moland og French.

vl.no: Gudstjeneste er adspredelse i fengselet i Kongo. VG: Flere nye påstander i Kongo-rettssaken. vl.no: Mange motsetninger i forklaringene. VG: To versjoner av Kongo-drapet lagt frem i retten. VG: NRK oversatte teksmeldinger i rettssalen. VG, TV 2: Moland og French ble grillet om militære ID-kort. VG: Bolivias president vil ikke blande seg inn i kokainrettssaken.

vl.no, VG: Støre tar opp kokainsaken med Bolivias president.

VG: UD: Farouk har flere identiteter enn vi var klar over. vl.no: Ny rettssak i Kongo 25. mai. VG: Kan bli dømt i rettssak på gata grunnet pengemangel. VG: Frykter å havne i Osiyo «dødsfengsel». vl.no: Full forvirring om Kongo-rettssak.

Annonser

40 tanker om “UD balanserer på line

 1. Her var det mye IQ i sving gitt! Mange reflekterte mennesker med velfunderte og velformulerte ytringer! 🙂 Er dette et arnested for våre nye, flotte landsmenn mon tro? Er fristet til å tro det.
  Til dere det måtte angå: Lær dere Norsk. Slå av Caps Lock og slutt å bann – tar seg ikke ut! 🙂 French og Moland kan være skyldige, men de fortjener en rettferdig og sivilisert rettsgang!

 2. Vitner, hvordan kan man vite at vitneobservasjonen er pålitelig informasjon? Vitnepsykologi er utrolig interessant, les og lær!!! Birkeland, hvordan skaffet han pengene som ble investert i Brasil???????

  • 1. Ja, vitnepsykologi og falske minner er noe flere burde se på.
   2. På siden hjelparvid.com får du se hvordan Arvid Birkeland på lovlig vis tjente penger ved restaurantdrift i flere tiår i Trondheim, før han solgte restauranthuset Bajazzo på slutten av 1990-tallet, og startet investeringsselskap. I perioden 2002-2006 investerte han i ulike prosjekter i Brasil.

   Økokrim jaktet på Rasool-brødrene og norsk mafia som også hadde investert i Brasil. Dette er vanskelig arbeid. Økokrim skal ha honnør for det gode de har gjort, men må til gjengjeld tåle begrunnet kjeft for en katastrofal feil.
   Flere uskyldige småsparere som hadde investert i leiligheter ble tatt i dragsuget. Noen slapp raskere ut enn andre. Dette er bagateller i det store bildet.

   For Arvid Birkeland ble ulykken at Økokrim først trodde de hadde tatt enda en storskurk, og la til grunn i en rapport at også han hadde investert svarte penger som det ikke var gjort rede for i Norge.
   Der gjorde Økokrim feil. Det har de senere oppdaget, men ikke klart å rette opp ved å oversette og oversende en frikjennende rapport på en måte som brasiliansk rettssystem er kompatibel med.

 3. DETTE ER IKKE NOE NYTT:. det er mange land som sender sånne operasjoner ned dit … for å skape ustabilitet i afrika..

  DET ER SÅNN HVITE LAND TJENER PÅ AFRIKA:… send inn folk lag helvete.. ta kontroll på markedet..

  BRUK MEDIA for å ødelegge landet og folket..hjernevask NORDMENN til å tro hva du vil..

  DETTE HAR PÅGÅTT I OVER 70 år.. helt siden FN ble etablert..

  IkKE NOE NYTT.. dette er en operasjon som gikk galt..

  NORGE DREIT SEG UT…rett og slett..

  OG MEDIENE PRØVER Å DEKKE OVER med bullshit historier..og tull..

  Det er ikke noe nytt at HVITE SÅKALTE DEMOKRATISKE LAND støtter krefter i land som afrika som ødelegger landet.. slik at private investorer som gir gode bidrag til politikere og staten kan bruke media og politikk til å gjøre som de vil..

  DETTE ER IKKE NOE NYTT..

  Dere nordmenn er hjernevaska… DET ER IKKE HÅP for noe forbedring i verden når dere hvite fuucks er hjernevaska på en side.. og dreper og ødelegger på en annen side..

  DRITTMENNESKER:…

  DØDSTRAFF FOR DE 2.. ikke noe mercy.. JÆVLA DRITTMENNESKER

  • For det første lær deg Norsk før du begir deg ut på meningsytringer mer avanserte enn intelligensen din tillater. For det andre, forsøk å ikke kløne borti CapsLock hele tiden, det får setningene dine til å se litt rotete ut. Vi Nordmenn er ikke hjernevasket – vi er opplyste, moderne mennesker som ligger lysår foran dere som sitter ute i en evolusjonsmessig hengemyr og roper på Allah. Hvor er det fred? Hvor har vi hatt fred i mange, mange generasjoner? Her i Norge, som du sitter på den feite ræva di og tar i mot trygd (Skudd i blinde men ikke usannsynlig) Hvor er det krig og feider? Jeg bare spør. Tenk deg om!

   • Er det noen man virkelig ikke har bruk for i en diskusjon, så er det synspunktene til en påtatt intelligent ny-nazist. Kanskje du burde prøve å imponere Mensa i stedenfor?

    Vi har hatt fred helt siden gale, hvite menn med dine holdninger prøvde å ta over verden for et knippe år siden, i god tegnefimstil. Hvite menn vil ha mer og mer og mer og mer. Vi grafser til oss fra alle land vi kan få satt klørne i, også kan mennesker som deg sitte å triumfere etterpå og påstå at vår velstand er vel fortjent. Jeg skjemmes av å være en del av den vestlige kulturen.

    Og om du kommer dragende med oljen til Norge nå, så spyr jeg. Vi hadde kjempeflaks som fikk uttdelt en enorm kyst, og store oljeforekomster. Men oljefonden går vi over lik for å få til å vokse. Pluss at vi har et tett og flott samarbeid med mange andrem hvite, feite nasjoner som for eksempel stjeler fisken fra Tanzanianere i Lake Victoria, stjeler mineraler, olje og alt annet vi vil ha fra de landene som vi har brukt generasjoner på å trø langt nok ned i mudderet slik at vi kan masjere inn på våre hvite hester og late som at vi rekker dem en reddende hånd i form av industri. Som vi underbetaler den lokale arbeidskraften på grensen til det ondskapsfulle, og selvfølgelig stikker av med resultatet.

    Heil ditt rævhull.

  • Du snakker mot deg selv din gjøk! Åk tilbake til hullet du kommer fra om du mistrives sammen med oss hvite! Og slike barnslige konspirasjonsteorier hører strengt tatt hjemme på Nyhetsspeilet.no. Sjekk ut – tror du vil trives der, sammen med de andre gærningene.

 4. HAR FOLK GLEMT AT DE FANT ET LIK??!?!?! OG AT DET BLE TATT BILDER AV DISSE 2 MORDERNE SKRUBBE BLOD AV BILEN???

  FUCK DE 2.. er skyldige som faen.. DØDSTRAFF!! SETT ET EKSEMPEL PÅ DISSE LYKKEJEGERNE…

  som ville prøve å tjene penger på å ØDELEGGE en nasjon og deres folk…

  IKKE NOE SYND PÅ DISSE JÆVLENE.. .dødstraff begge 2..

 5. Det tar oss i snitt 5 timer å finne ip-adressen til de fleste her i Norge. Når vi har funnet din, herr eller fru potetrepublikken.norge, så kommer vi for å hente deg, for deretter å sette deg på et av våre private fly. Hvor vi sender deg, kommer helt an på hva vi finner ut om deg. Maken til dårlig norsk, har vi aldri vært borti. Når du heller ikke er stolt av å bo i Norge, så ser vi heller ingen grunn til at du skal få bli her. Om 24 timer er du ute av landet.

 6. Aase, du har helt feil når du kritiserer dette.

  Jeg tror dem er uskyldige og dette er satt opp av Kongo

  1. Nå som dem er tatt har uttalige erstatnings forsøk blitt satt opp, en gang så høyt som 1000 Milliarder, eller 1 billion. Dette er uffatelig mye penger for 1-2 menneskeliv om man regner med erstatningskrav i Norge og selv USA.

  Dette er en korrupt sak av Kongo og om dette var en faktisk hendelse begått av Moland etc så ville vitnende holde sammen, dem ville hatt konkrete bevis, og hvorfor ble ikke vitnene drept ?. Og siden dem så en revolver, så burde det bli bevist med kulen inni den drepte?.

  Norge = Rikt
  Kongo = Fattig
  Kongo = Vet det, Nordmenn på besøk = Iscene sett et mord, krev utallige milliarder
  Kongo = Formidle disse midlene fra Norge militært-

 7. se på de to idiotene,klart de er skyldige,på bilde tørker de blod,smiler etter drept han,de virker stolt over ha drept han.også påstår de,var i sjokk ? hahaha idioter.la dem få dødstraff!utlendingene i norge er mye mer til nytte,enn nordmenn i utlandet. disse to er største taperne ,altså mordere.heng dem og bli ferdig….

 8. Det bør være et varsko for alle vestlige (hvite) og besøke alle deler av Afrika.
  Ordtaket Jungelens Lov, er gammelt ordtak og med god grunn. Husk vårt rettsamfunn som baser seg romerske lov og rettsfilisofi, fullstendig ukjent begrep i Afrika som er bygd runt stammesamfunn.
  Stammesanfunnets regler og lover er uskrevne muntlige overleveringer.

  Er det noe vi kan gjøre i Norge for disse to Nordmennene som vil bli uskyldig dømt? La det svi på pungen! Stopp uhjelpen som allikevel ikke kommer fram til befolkningen. Det herlige er at Kina er aktivt i Kongo, og ser med fryd og lyst når en kineser driter i fruktfatet!

 9. to forskjellige saker dere babler om her da.

  1. Kongosaken: UD følger straffeprosessen på nært hold da rettsvesnet der har problemer med å gjennomføre en rettsak som er i nærheten av hva vi er vant med og mener er en menneskerett å få gjennomført. For meg virker de ganske sikkert uskyldige men som en annen skriver så blir de uansett straffet for å bringe ulovelig våpen inn i landet. Det er jo i seg selv en bagatell men straffemessig er det strengt.

  2. Saken i Brasil er etter hva jeg har lest tidligere en skandale fra norske myndigheter og jeg er ikke overrasket når jeg ser hvordan de bestemmer seg for å sende ut mor til en norsk baby på grunnlag av en detalj i passet som ingen kunne svare på. Brasilsaken dreier seg om politiet som gjør en feil men som ikke retter den opp og tiden går… Det er mildt sagt grusomt fordi det ser ut til å mangle rom til initiativ og medmennesklighet både i UD og rettsvesen. Er blitt et lite gestapo og 3 statsmakt i norge. Det kommer snikende og er tungt å rette skuta når den har krenget det lille ekstra over likevekten.

 10. Hvis det stemmerr dett jeg leser her og han virkelkg er uskyldig, hvorfor hjelper ikke de norske myndighetene ham? Dette er da mildt sagt en skandale.

  • HAN ER IKKE USKYLDIG:. ingen av dem er..

   DE DRO NED for å gjøre noe de mislyktes.. og dreit seg ut..

   De ble innleid av private personeer til å gå å lage faenskap..

   sannsynligvis for å ødelegge kontroll på en GULLMINE.. DIAMANT MINE ..

   et eller annet som de har der nede i KONGO..

   DETTE ER SÅ BULLSHIT… DØDSTRAFF FOR DISSE FUCKERNE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *