Ikke perfekt, men det beste vi har

«Ship to Gaza» skaper bølger også i Norge.

Hadia Tajik stilte opp på Stortingets talerstol med Palestinaskjerf. AP-representanten fra Oslo var ikke den eneste med Palestinaskjerf i Stortinget denne dagen. 12 stortingsrepresentanter er avbildet i VG i det de sier er en sympatierklæring overfor palestinerne og en protest mot Israels angrep konvoien «Ship to Gaza».

Faksimile VG

Noen synes kanskje de ikke skulle ha brukt dette plagget på Stortingets talerstol, fordi det er et politisk symbol på noe man selv ikke liker, eller at  støtte til «smugling» av rørtang, kjetting og brannøks kan oppfattes som en krenkelse overfor Israel?

Rent formalistisk kunne noen kanskje ha tenkt seg muligheten for å stanse  slikt ved å vise til Stortingets klesreglement. Det reglementet er tidligere blitt ufordret av en annen vestlending (innvalgt fra Oslo) iført Branndrakt med godt synlig sponsorlogo, og selvfølgelig stadig av en prinsipiell Hallgeir Langeland (det skal han ha) som bevisst har motarbeidet kleskoden på Stortinget.

Mer om klesregler: Hvem skal bestemme skoleklær?

Siden kommersielle ytringer allerede har vært akseptert i form av klesplagg benyttet på Stortingets talerstol, vil det være forholdsvis utenkelig å slå ned på klesplagg som er politiske ytringer. I den forbindelse gjorde stortingspresident Dag Terje Andersen helt rett i å ikke slå ned på bruken av skjerf. Ytringsfriheten gjelder jo også i stortingssalen, og ytringer kan være så mangt.

 • I praksis er det allikevel på noen områder mindre ytringsfrihet i stortingssalen enn i samfunnet utenfor. De har fortsatt regler for akseptabel språkbruk, ikke akseptabel påkledning og noen praktiske begrensninger. Å brenne et Palestinaskjerf kan for eksempel være en meningsytring på gata som i praksis ikke lar seg gjennomføre i stortingssalen av brannvernhensyn. På den andre siden kan de derimot ikke straffes for ytringer fremsatt fra Stortingets talerstol.

Så kan vi vende øynene ut fra stortingssalen og se på samfunnet utenfor.

Både ord, bilder, tegninger, demonstrasjoner og bruk av symboler er ulike former for ytringer som er beskyttet av ytringsfriheten.

 • Begrensninger/ inngrep i ytringsfriheten kan kun foretas dersom de er fastsatt ved lov og  innenfor kravene i den europeiske menneskerettskonvensjonens artikkel 10 samt FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter artikkel 19. Begge konvensjonene er inntatt i norsk lov som vedlegg til menneskerettsloven.

Hvis man mener det er greit at stortingsrepresentanter bruker  Palestinaskjerf på Stortinget, selv om noen kan hevde seg krenket av det, vil det være forholdsvis inkonsekvent dersom man samtidig skulle mene at visning av film, som enkelte muslimer ikke liker, er en uakseptabel krenkelse. (Mer: Ekstremislam vinner – Kvinner, homofile og ytringsfrihet taper.)

Der skal Hadia Tajik, som selv er muslim, ha ros for å ha en konsekvent forståelse. -Muhammed tåler en trøkk, derfor må muslimer tåle Muhammedtegninger, var budskapet hun og IT-gründer Shazad Rana sto frem med for drøyt tre måneder siden.

Faksimile Dagsavisen.

Muslimer som vil stanse ytringsfriheten når det er ting de selv ikke liker, men samtidig brenner israelske flagg og Davidstjerner, eller viser sin støtte til Hamas ved å bære deres symboler og flagg, har ikke forstått at ytringsfrihet nødvendigvis også må kunne omfatte ting man selv ikke liker  for å ha noen mening.

Winston Churchill sa i en tale i det britiske underhuset, etter at han «vant krigen, men tapte valget»:

«Demokrati er den verste form for statsstyre, bortsett fra alle andre former som er blitt prøvd av og til.»

Man kan kanskje si det samme om ytringsfriheten hvis man ikke liker den?  Alle alternativene er verre.

Ytringsfriheten er kanskje ikke alltid 100 prosent feilfri, men det er det beste vi har, og verdt å kjempe for å beholde, enten man ytrer seg med Palestinaskjerf, Muhammedtegning eller på annet vis.

Mest lest på Norske forhold siste tre dager, pr 3. juni.

 1. Ikke perfekt, men det beste vi har.
 2. Bytt ut folket.
 3. Kom med svartelistene.
 4. FrP snur.
 5. Propagandaminister uten ryggrad.

 

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Mer om «Ship to Gaza»:

vl.no: Hamas taper terreng i Gaza. vl.no: Gaza-aktivister hyllet i Tyrkia.  vl.no: Kirken krever delvis Israel-boikott. TV 2: Åtte tyrkere og en amerikaner med tyrkisk bakgrunn ble drept av israelske soldater på Gaza-skip. VG: De tre norske Gaza-aktivistene har landet i Istanbul. vl.no: De ønsker ikke at Israel skal være en jødisk stat. vl.no: Merker ingen forbrukerboikott av israelske varer. VG: Netanyahu: -En båt fylt av hat. Står fast på at det var riktig å borde konvoien. VG: Bare to av nordmennene er ombord i flyene. VG: Aktivister sitter fast på flyplassen. TV 2: Tyrkiske jøder frykter økende antisemittisme. vl.no: Israel tror Iran står bak Gaza-konvoien. TV 2: Slektninger hevder drepte aktivister ville bli martyrer. TV 2: Tyrkia vil normalisere forhold om blokaden heves. TV 2: 450 aktivister er ute av fengsel og på vei hjem. TV 2: Abbas ber Obama fatte modige tiltak for fred. vl.no: Flertall for boikott av Israel. TV 2: Tyrkia flyr hjem 350 aktivister. vl.no: USA nekter å fordømme Isrtael etter militæraksjon. VG: Israelerne hyller soldatene etter angrepet. -Vi elsker hæren. (NB: Ikke marinen?) vl.no, VG: Pågrepne aktivister på vei hjem innen 48 timer. VG: Nytt Gaza-skip på vei. Vi er engstelige, men bestemt på å fullføre. TV 2: De første svenskene hjemme fra Israel. VG: «Om jeg fryktet vi blir møtt slik en gang til hadde jeg ikke latt båten gå.» TV 2: Israel løslater alle utenlandske fanger fra konvoien. TV 2: Duket for nytt  raid i Middelhavet. VG: Mankell: -Angrer ikke på at jeg deltok. VG: Israel: -Vi vil ikke la noen skip nå Gaza. TV 2: Nordmenn i Israel kommer sannsynligvis hjem onsdag. vl.no: I strid med våre retningslinjer.

Annonser

64 tanker om “Ikke perfekt, men det beste vi har

 1. potetrepublikken.norge sier:
  3. juni, 2010 klokken 08:06 ….bla bla bla, Masser tull og prat

  Foreslår vikingetradisjoner i Frognerparken hver søndag der man binder folk som som deg fast i en gammel seilskuta, da kan Alah ta deg dit han vil

  Og jeg foreslår samtidig alle mødre i Sørnorge tgar med ungene sine så de så de kan se dette vikinge arransjemeng og på den måte får anleding til å se hva og hvilken type mennesker de bør ungå i fremtiden.

 2. At norske politikere er så vrangsynte er for meg veldig skummelt…. Norge står fortsatt som eneste land som har anerkjent Hamas som styreledere over det palestinske folk. Hamas er en terroristorganisasjon, med mål om å utslette staten Israel! Jeg skammer meg over regjeringen vi har valgt!!

  Litt info:

  Er Gazas befolkning uskyldige og fredlige?
  -Et land som på en demokratisk måte velger Hamas (som alle vestlige land unntatt Norge har erklært for en terrororganisasjon) som sin styreleder viser tydelig sitt syn. Det kan godt være det er enkelte fredligsinnede mennesker i Gaza, men det er få! Så lenge det palestinske flyktningefolket (ja, det er faktisk ikke et originalt folk) fortsetter å støtte opp om terroristiske organisasjoner som ønsker å utslette et helt folkeslag pga. livssyn (jødedommen), er de for meg, og heldigvis noen til, likestilt med terrorister.

  Er Gaza stipen og vestbredden okkupert land?
  -Grenser settes ved krig, det kan vi se ut fra historien til vårt eget land. Nå har det seg faktisk slik at disse Israel ble det vinnende landet i en stor, men kort krig i 1967, hvor nabolandene gikk til angrep! Grensene ble da kraftig utvidet, men de gikk også mye tilbake i forhold til det landet de egentlig fikk. Den såkalte vestbredden (som ofte fremstilles som palestinsk jord) er faktisk Jordansk jord. Denne har Jordan sagt at de ikke vil ha tilbake. Gazastripen ble vunnet fra Egypt. Palestinerne er arabiske flyktninger som har blitt støtt ut av sine land, og lever i landsflyktighet i disse områdene.

  Kan Holocost sammenlignes med palestinerne i dag?
  -Nei! Jødene hadde aldri som mål å utslette Tyskland. Jødene angrep aldri Tyskland. Jødene var et folkeslag, basert på religion, som uten noen som helst grunn (derav den store skyldfølelsen til FN og Europa ellers etter 2. verdens krig) ble utpekt som dårlige mennesker som måtte drepes. For ikke å glemme sygøynere, handicappede, homofile og andre folkegrupper som ikke gjør skade på 3. part.

  Palestinerne har som mål å utslette staten Israel, og dens innbyggere (jødene). Jeg tar her palestinerne under ett, da de i valget 2006 valgte Hamas med nesten 60% av stemmene. Det vil si at iallefall 60% av palestinerne støtter en utryddelse av Israel. Palestinere har også gjevnlig sendt raketter inn over Israel med mål for sivilbefolkningen.

  Med andre ord: palestinerne angriper Israel, og som et svar på dette (selvfølgelig kan ikke Israel sitte og se på at det regner raketter inn over befolkningen sin selv om det heldigvis skjelden fører til tap av menneskeliv!) går Israel til motangrep. Israel er overlegne militært men, det gjør ikke at de skal godta raketter og forsøk på ødeleggelse. Den som har litt fornuft i behold skjønner dette…

 3. Dessverre er det uskyldige som alltid blir ofre for slike aksjoner. Israel har vel ikke mye sympati for denne aksjonen ute i verden etter hva jeg leser.

  • Det virker som de får mere sympati enn det som kommer frem i media, det er ikke stuerent så derfor kommer bare Israle fientlige meninger frem.

 4. kjære muslimer ta over norge og kast dem i havet. eller samle potetene og bygg mur rundt de. la dem sulte og dø. og vi kan jo skjylde på potetene,for de er rasister…han gunnar og mange andre som støtter israel,kan jo dra dit,og hjelpe israel haha..jøvla sauer….dere alle skal få…..har et forslag ,gi utlendingene norge,vi som har bygget landet,vi krever en stor del av norge. vi er guds utvalgte.og dere er dømt til leve som suer og griser. håper russland gjør det samme mot dere griser..

  • Til potetrepuplikken:
   Du kan jo først lære deg å skrive norsk. Bygget landet, din stupide muslimfaen!? Dere har ikke bygget opp noe som helst her i landet! Småkjeltringer av taxisjåfører, og en drøssevis med kebabsjapper hadde vi klart oss svært fint uten. Det samme gjelder tusenvis av sosialklienter og trygdemisbrukere, samt resten av kjeltringpakket. Om dere helt hypotetisk skulle tatt over landet en gang i fremtiden. Så ville landet fort gått rett til helvete. Dette fordi muslimer generelt er noen destruktive halvgærninger. De makter ikke å bygge opp noe som helst. Kun bryte ned. Det er ikke det miste rart at det aldri blir noe fred i Midtøsten, når man ser alle de galne muslimene Israel er omgitt med.

  • En god gammel fransk tradisjon er å slice opp poteter i små tynne skiver (strimler hvis du ellers klarer å spise annet enn halal) og kaste dem i brennende olje). Flax for deg er norske menn og damer ikke sånt, da hadde du blitt hrillet for lengst + det faktum (også flax for deg) at nordmenn ikke har som tradisjon å grille torsk som deg. De har ikke tatt med seg alle tradisjoner. Møt meg på søndag kl 16 på torget i Asker frem for biblioteket hvis du vil vite hva vi gjorde med hedninger som deg i den tidsalder folk som deg fortsatt lever i,

   PS ikke kald meg for en sau…. det har du ikke risgrøt nok mellom ørene og boller mellom beina dine til.

 5. Flere sivile blir drept i Afghanistan enn på Gazastripen, så uten en gang å ta i betrakning Hamas og deres gjerninger, hvorfor vekker Israel så mye mer sinne hos enkelte av dere når de ikke gjør annet enn det Norge er med på selv. Taliban skyter jo ikke en gang raketter inn i Norge.

  Svaret er at dere er så blinde av deres eget hat, mot jøder antar jeg, siden det er den eneste forskjellen på Israel og alle andre land som gjør like gale ting eller mye verre ting, at dere ikke lenger greier å tenke klart. Ingen av disse andre landene vekker noe sinne hos dere, knapt noe oppmerksomhet, så det kan ikke være raseri over menneskelig lidelse.

  Media har noe av skylden, de trykker jo ikke de verste bildene de kan finne av sivile ofre fra Afghanistan opp i trynet på oss akkompagnert av agigatoriske kommentarer, det sparer de til Israel gjør noe. Det er klart dette påvirker folk, men dere har litt ansvar for å tenke selv og.

  Så dere vil fordømme israel, boykotte Israel? Greit nok, men husk at for eksempel USA har begått verre handlinger så lenge Israel har eksistert. Hvis dere ikke er bare hatefulle rasister burde dere vel begynne med de verste først? La oss få høre krav om å boykotte USA! Krev fordømmelse av USA først, så skal jeg kanskje ta dere alvorlig.

 6. Syns de som står på det bildet der kan bli sendt til gaza stripen jeg. så kan de bo der i stedet. kanskje de kan verve seg til Hamas sin Selvmordsgruppe.
  forbanna idioter!

 7. For min del må stortingsrepresentanter gjerne dukke opp med brune skjorter og hakekors. Da er det jo klar tale fra deres side hvor de står, og ingen ting er bedre enn det.

 8. Naivt, at våpen og nødhjelp sendes sammen er ikke noe nytt.
  Å si at lasten var sjekket av «nøytrale» Tyrika er ikke
  godt nok. Det blir som å tro på julenissen-

  Jeg har selv vært i Israel, Mossad gjør en mye bedre jobb
  en alle andre. Ikke så rart at disse aktivistene ønsker å
  ungå grundigheten til Mossad.

 9. Her var det mye grums og usakligheter!
  Det virker som om enkelte helt har mistet vett og forstand.
  Norske politikeres jødehat er jo helt i tråd med norsk historie – ja, også europeisk historie. Etter at Hitler drepte 6 mill jøder og med norsk hjelp fikk utryddet så godt som alle norske jøder, fikk noen dårlig samvittighet og måtte vise det over noen år. Israel er vant til å stå alene i verden og er tvunget til å sloss for livet. Muren var nevnt. Den har spart mange hundre liv siden den ble bygd. Tenk tilbake på hvordan det var før muren ble bygd. Sprengte kjøpesenter, restauranter og skolebusser.

 10. Men å borde et skip i internasjonalt farevann, drepe sivile, kidnappe flere hundre og tvinge dem i land, for så å prøve å tvinge de kidnappede til å skrive under på at de hadde tatt seg ulovlig inn i Israel gir et pluss?

 11. Haha! Jeg ler av de politikerne på bildet. Det er fantastisk hvor underholdene enkelte folkevalgte representanter kan være XD

 12. Det er like forstemmende å se grumset i nett-sfæren hver eneste gang. Det bør dog være et varsels-tegn for hvem det nå er på den israelske ambassaden som holder oversikt over blog-omtaler at det utelukkende er rabiate anti-muslimer som støtter Israel. Dette er en tendens som går igjen over hele europa, britiske BNP har nå plutselig blitt pro-israel, samme med Vlaams Belange i Belgia. Samtidig har Israel tatt et langt langt steg mot høyre og bort fra demokratiet, militær sensur har blitt vanligere og vanligere, politiske arrestasjoner skjer nesten hver dag på Vestbredden og etterhvert i Israel også. Zionister som Peter Breiart snakker nå åpent ut om Israels fascistiske tendenser, og det er en ny utvikling.

  Når det gjelder selve aksjonen så har jeg lest over hva de amerikanske militærbloggerne skriver. Det er for det meste hoderysting og latter over folka som rapellerte en etter en ned på en båt der det sto 10-20 hissige tyrkere og venta på dem. Denne har gått mye rundt til almen latter: http://i.imgur.com/6Mm0d.png

 13. Hadja Tajik er AP-politikeren som frontet forslaget om muslimsk hodeplagg i politiuniformen, også. Det neste blir vel at hun foreslår obligatorisk bruk av dette plagget også for stortingsrepresentanter.
  FY SKAM!!!!

 14. Her var det mye teit lesing. At ikke disse folka på begge sider kan holde fred. De tilber jo den samme guden, men har forskjellige profeter. Samme slektene går igjen i både Koranen og Bibelen.

  Hvor var Israels grenser da Jesus levde? Var Jesus fra Pelastina eller Israel? Levde folk sammen på den tiden eller var det krig og leven landene mellom den gang også? Hvem tok livet av Jesus når de valgte å frigi en annen?

  Hele problemet er jo at det er de mest ekstreme og fanatiske på begge sider som får styre og påføre sine landsmenn/kvinner/barn mye vondt. For de som opplever at sine nærmeste blir drept er det uansett tragisk,. om de er Israelske eller arabiske. Sorg kjenner ingen forskjell på hvor mennesker er fra.

  Fanatisme og ekstremisme er det som skaper krig og fiendeskap. Spilelr ingen role hvilken tro eller meninger man har. Er man ekstrem vil man aldri være åpen for andre enn sine egne løsninger og meninger, og da er alt nyttesløst.

  Personlig støtter jeg Israels kamp for det landet de fikk i 1948, men jeg avskyr deres mangel på respekt for internasjonale lover, regler og konvensjoner. Slik oppførsel er bare egnet til å provosere, og er det noen som er lette å provosere er det jo muslimer, og de er det jo forholdsvis lett å hisse opp.

  Kreve respekt for egne meninger å tro, det er muslimene dritgode på, men å yte det samme tilbake for de som mener og tror noe annet enn dem selv, ja der har de mye å lære. Rope, skrike og brenne er jo nærmest daglidags oppførsel. Har selv godt over til å be om norske (ikke muslimske) taxisjåfører når jeg er i Oslo. En liten protest mot drosjeaksjonen for en tid siden.

  Tenk om disse ekstremistene på begge sider beste seg for at nok er nok, ja da ville freden senket seg over midt-østen og folk kunne få lov til å leve ett normalt liv uten frykt for å bli drept eller å miste sine kjære. Er det ike på tide at både muslimer og kristne/jøder m.m. sier klart og tydelig fra at dette vil vi ikke mer.

  • Så du har ikke respekt for muslimers rett til å ytre seg, fordi du mener at muslimer ikke har respekt for din rett til å ytre deg?

   Mon tro om ikke en muslim tenker om deg at han ikke har respekt for dine ytringer fordi du ikke har respekt for hans..

   Lykke til! Du (jeg og alle andre) trenger det med folk som deg blant oss.

   • Må bare innrømme at jeg ikke skjønner hva du mener da jeg har like stor respekt for muslimers meningsytringer som min rett til å ytre meg. Vet ikke hvor du tok det fra, men jeg har kanskje formulert meg utydelig eller du ikke har skjønt hva jeg mener. Personlig så tipper jeg det siste er riktig.

    Din siste kommentar anser jeg som visvas og vås og en smule lavpannet. Du kjenner ikke meg så hvordan kan du vite hva jeg bidrar med for å gjøre verden bedre.

    Dersom du leser gjennom det jeg skrev en gang til vil du kanskje få med deg at JEG ønsker fred i midt østen, og da må de ekstreme på BEGGE sider (noe jeg trodde var poengtert godt nok i innlegget) besinne seg. Er det noe galt i ett slikt ønske?

    • Du sier du biokotter muslimske taxisjåfører fordi de ytret sin mening om muhammedkarikaturer på en helt normal, demokratisk måte.

     Hadde de svidd av oslo eller noe lignende kunne jeg skjønt boikotten, men en bitteliten streik? Hvem boikotter du etter streiken vi har nå? Skal du slutte å kjøpe varer som har vært fraktet av noen? Dyrker du all mat selv, lager dine egne klær osv?

     • De muslimske taxi sjåførene brøt loven, det var en ulovlig aksjon/streik som gikk utover den vanlige mann, nå får de ta konsekvensen for det.
      Helt greit at de kasjonerer og demonstrerer fredelig på fritiden, men ikke i arbeidstiden, det er oppsigelses grunn.

     • Skjønte du fremdeles ikke hva jeg mente? Kan muslimer protestere litt så kan jeg det også. Hva er forskjellen på en muslimsk protest og en norsk protest?

      Og mener du at det var en normal måte å protestere på? Når var sist gang noe slikt skjedde? Blokkere trafikken og hindre utrykningskjøretøy, ja det er skikkelig normalt for en som vil ytre sine meninger.

      Var det en lovlig måte å ytre sin mening på, og da tenker jeg ikke på selve menigsytringen, men hvordan de gjorde det. Er det lov å stoppe trafikken og blokkere veiene. Det vet du like godt som meg.

   • Når du leser innlegget over av MUSLIM. » Israel vil angre og hitler blir barnemat. SKJØNNER DU HVA VI HAR MED Å GJØRE??????????????????????????

 15. Israel konfiskerer alt av byggemateriell, skolemateriell, medisiner og mye annet praktisk. Så hele vitsen med å omgå blokkaden sjøveien, noe som flere båter ALLEREDE HAR KLART, forsvinner vel hele vitsen med aksjonen? Meningen er ikke å gi dette til Israel, men til befolkningen i Gaza der de mangler slikt materiell etter bombingen for noen år tilbake og når blokkaden ble opprettet.

  Hvor er bevisene for at aktivistene «smuglet» våpen? Lasten er forøvrig godkjent og sertifisert av nøytrale myndigheter.

  Israel angrep her en Tyrkisk båt i internasjonalt farvann. Det blir doublespeak å kalle det for «forsvar».

  Men du skal se dette blir rettferdiggjort også. Om ikke med falske anklager om våpenlast, så med noe annet. Kognitiv dissonans tillater ikke introspeksjon.

  • Regner ikke med at denne var til meg, men hvis du svarer til at jeg skrev «smugling» av rørtang, kjetting og brannøks, så mente jeg altså ikke at det var våpensmugling.

   En båt som hadde seilt uten det aller meste av det som propagandamessig er presentert som smugling av våpen på bilder sammen med Hamasflagg og Palestinaskjerf, hadde trolig utgjort en fare både for annen trafikk og de som var ombord.

   Uten kniver til matlaging, brannøkser for sikkerheten, kjettinger, treskaft til diverse verktøy og redskaper, skiftnøkkel, rørtang, skrujern og hammere, kort sagt verktøy som kan være nødvendig i daglig drift av fartøyet, kunne noen kanskje ha nedlagt seilingsforbud også?

   Når det er sagt, så registrerer jeg også at israelsk UD opplyser at det er funnet røykbomber, brannbomber, kraftige spretterter og et stort antall gassmasker ombord. Et mindre antall gassmasker/røykdykkermasker kan imidlertid være normalt i forbindelse med røykdykkerutstyr på en så stor båt.

   • Det er nok fullt mulig at en del entusiaster fra den tyrkiske delegasjonen har lagd spretterter og lignende. Men det er ikke akkurat våpen beregnet til å ta opp kampen med kommandosoldater. Gassmasker er jo helt forståelig om noen har pakket, især siden strategien i utgangspunktet var å sitte passivt i blokade ved bording.

    Det minner meg litt om da Rød Ungdom løp til politiet med nyheten om at Blitz hadde bomber og skulle bruke dem mot Condoleeza Rice. Bombene var noen heimelagde kinaputter en 15åring hadde laget, og som ikke engang var med på demonstrasjon.

 16. soldatene angrep (i internasjonalt farvann), aktivistene prøvde å forsvare seg (til tross for at angriperne hadde bedre våpen) … ikke vri på det

  • Aktivistene prøved ikke å forsvare seg, de prøvde å drepe soldatene som bordet båten. En soldat ble slått ned, knivstukket i magen og kastet over rekken, det er drapsforsøk og ikke forsvar så derfor fikk aktevistene som fortjent.

   3 av 4 Tyrkiske aktevister som bel drept ønsket å bli martyrer, det har familien og venner bekreftet. Det sier litt om hvorfor de var med båten og da gikk det som det gjorde.

 17. Israel ser helst at eventuelle hjelpesendinger overleveres utenfor blokaden, for kontroll. Det er helt uaktuelt for aktivistene.

  «- De har ingen rett til å si hva vi kan og ikke kan gjøre. Det de sier i pressen om at vi bare kan levere det til dem, er bare tull. Det er ikke noe skolemateriell i Gaza, ingen hjelp til å bygge opp husene med sement. Vi er bare nødt til å gjøre dette, sier Moloughney.»

  LATTERLIG! DET ER TIL Å FNYSE AV!! HVORDAN SKAL ISRAEL VITE HVA DET SKIPET ER LASTET MED! SOM OM IKKE ALLE HADDE GJORT DET SAMME! HEIA ISRAEL!!! STÅ PÅ!!! DERE ER VINNER LAGET :):):)

  • For ordens skyld, dette er ikke en fotballkamp, det er virkeligheten. Og om det skulle være noen tvil, mesteparten av verden og mange i Israel ser denne hendelsen som et nederlag for Israel og ikke en seier. Lik er ikke det samme som scoring…

  • Hun og andre har vel lov til å sympatisere med hvem de vil, og vise det. Riktignok finnes det noen unntak i norsk straffelov, men dette tilfellet er ikke rammet av det. Derfor er det lovlig. Man kan like eller mislike det. Begge deler er like lovlig å uttrykke, takket være ytringsfriheten. Hurra for den.

  • LEO, helt enig med deg. I tillegg kunne jeg godt tenkt meg noen splintgranater som eksploderte mellom beina på HADIA TAJIK og resten av de Hamas tilbederne som tilhører AP og SV på stortinget og viser sin beundring for palestinerene vad å bruke palestinerskjerf i stortingssalen. Forresten hvor var disse idiotene når palestinerene drev på som verst med selvmordsbombere inne i Israel. Dere burde selv melde dere på som selvmordsbombere for dere er ikke mer verdt enn å bli blåst til helvete.

   • Det har ikke slått deg at denne type uttalelser ikke er særlig konstruktivt, men heller skaper mer av det du tilsynelatende misliker så sterkt?

    Når enkelte innlegg av denne typen (fra «begge sider») allikevel får passere i ulike debatter, er det blant annet for å vise mangfoldet i ytringer. At noen respekterer andres meninger så lite at de synes det er greit å sprenge dem, er noe som ikke bør børstes under teppet, men bli gjenstand for åpen debatt.

   • Jisses. Gjennomførte du barneskolen? Ikke rart det er krig i verden. Hvis det finnes flere som deg er verden i big shit for å si det pent.

    Regner med at du hadde kranglet naboen din dersom han hadde tatt litt av tomta di uten lov. Og kanskje kastet stein på han også, helt til hasn sendet tanks og kamphelikoptre for å stoppe steinkastingen

    Problemet er så sammensatt at så lenge de ekstreme (som deg) på BEGGE sider får bestemme, vil det aldri bli fred. Og dessverre så er slike holdninger du viser bare egnet til å fyre oppunder bråket. Hvem som har rett og hvem som har feil der nede vil det nok aldri enes om. men jeg beundrer israelerne for det de har fått til med landet sitt. Kunne de bare latt naboen ifred. Og naboen latt være å kaste stein…….

 18. jai syntes at å go til anngrepp på skippet var bra ss, fordi det var skikkeli masse hasj ombård der til de svfolka som de skulle royke masse av o slik po turen..

  at snutten tokk de var vel fotjent ass, de fikk po pokkelen av jodene og det var bra a,, det vakke mye poeng i hele toren o hvorfor de storrtingsfolkka skolle kle seg i mosslimplagg jai ikke skjonne poeng med..

  domme norrmenn alltid skal liksom vere moslimvennlige, iddioter som ikek skjønner de er bare trobbel og er bare ote etter å bo grattis ikke sant o kanskej vollta morra di..

 19. Lenge leve Hamas og Hizbullah. LENGE LEVE ISLAM

  israel har ikke sett den sanne ansikt av Islam ennå, bare vent israel, slutten er nær for deg. tell dagene dine. det var til israel admin. ikke svett

 20. Drit i disse normennene som var med på skibet. Det viktigste var at Israel fikk forsvart seg møt disse bøllene som gikk til angrep på de israelske soldatene, som gjorde sin plikt for landet sitt. At menneskeliv går tapt må man regne med når denne bermen går til anngrep med jernstenger og køller mot bevæpnede soldater. Det er en stor skam at disse rød-grønne og stupide norske politikerne viser avsky for Israel og tar stilling i denne konfilten til fordel for terroristene. Fy skam!

  Nå får Gahr Støre, Stoltenberg & Co heller bruke energien sin på å få ut Moland og French fra Kongo. Der er de nemlig noen feiginger.

  Lenge leve Israel.

  • Ja jøss! Tenk å gå til angrep på stakkarene som bare forsøker å borde skipet ditt i internasjonalt farvann! Hvis israelerne har det ille må det være mange ganger verre for somalierne som opplever dette daglig! Eller de stakkars sjørøverne, som til og med ble jaget og hengt for det samme…

   • Wow, du må virkelig være uten dødsforakt. Hvis soldater hadde firt seg ned på en båt hvor jeg var ville jeg umiddelbart overgitt meg, siden det tross alt er det fornuftige valget. Dessuten, jeg ville likt å se hva du hadde gjort i samme situasjon som de Israelske soldatene på dekk ommringet av folk med kniver og kjepper. Jeg tørr påstå at du ville brukt alle middler for å forsvare deg selv.

    • De aller fleste ville ha vært enten fornuftige nok til å se faren (noe mange i Israel gjorde før bordingen) ved å komme rappelerende ned på dekket, eller nektet å bryte internasjonal lov. Om du er dum nok til å gå med på dette, må du regne med en smekk. Akkurat som en innbruddstyv eller somalsk pirat vet at de løper en risk.

     • Om en kommandosoldat gikk inn i huset mitt med pistol så tar jeg ikke opp en stokk å prøver å angripe. Om du plukker opp en stokk for å slå til bevæpnet trent personell, så har du et sterkt dødsønske. Eller veldig dum.

      Denne båten ligger ikke akkurat på et rolig boligstrøk i Norge heller. Den prøvde å penetrere en blokkade(ulovlig eller ei) Om hensikten var nødhjelp, så hadde de jo tillatt inspeksjonen, og fått den inn til land, og videre sendt til Gaza, som det nå har blitt gjort.

      ALDRI bland nødhjelp og politikk. Det er idiotisk, og du får minus i margen hos meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *