Ut av hulen

Jonas Gahr Støre sier han skal bryte tabuer og våge å tillate debatt om uskikker blant enkelte grupper av innvandrere. (Oppdatert. 13-årig jente tvangsgiftet med 19-årig fetter, VG, TV 2.)

Det varer nok ikke lenger enn til noen islamister igjen overbeviser ham om at «dialog» med imamene i Islamsk Råd er bedre enn å mene noe offentlig selv.

– – –

En ekstremist er røyket ut av hulen sin, skrev en kommentator i Aftenposten tidligere i år da Mohyeldeen Mohammad hadde avslørt seg selv som ekstremist. (Mer i  innlegget: Oppgjør.)

Nå har en ny ekstremist kommet ut av ekstremisthulen sin.

Shariatilhenger Mohammad Usman Rana. Faksimile Dagbladet.

(Mer: «Steining og amputering som straff», Dagbladet.)

Media kaller ham stadig «samfunnsdebattant og skribent». Mohammad Usman Rana er imidlertid mer enn det. Han er til enhver tid innehaver av fasiten om hva som er fornuftig og riktig om integrering og hva som er korrekt tolkning av Islam.

De som sier noe om integrering eller Islam, som ikke stemmer med hans syn, tar nemlig feil, i følge den tilsynelatende ufeilbarlige, eller er det bare ekstremt påståelige og retthaverske studenten Mohammad Usman Rana?

Faksimile Nettavisen

«Feilaktig fra et religionsvitenskapelig ståsted»…, «antiintellektuelt»… , «simplisistisk»…, «nynasjonalistisk» … og påstander om at man ikke forstår hverken ytringsfrihet eller religionsfrihet er bare noen av anklagene student Mohammad Usman Rana de siste månedene har fått spre i riksmedia om de som sier noe han ikke er enig i.

Muslimer som faktisk er liberale og forfekter sitt syn, tar feil i følge Rana som sammen med enkelte andre islamister i samfunnsdebatten prøver å «eie» retten til å kalle seg liberal. Imidlertid er han en ulv i fåreklær. En ekspert i dobbelttale, som representerer en streng tolkning av islam, men utad i media får det til å virke som om han er den liberale og de egentlig liberale bare noen som ikke forstår noe som helst om islam.

Oppdatert 8. juni. Tina Shagufta Kornmo, leder i nettverket LIM (liberale muslimer) reagerer på Mohammad Usman Ranas påstander.

Faksimile Aftenposten

 • Det er ikke nytt at islamister i ulike talsmannposisjoner i Norge slipper unna å bli gransket under overflaten av pene ord uten substans. Mens islamister utad overfor offentligheten later som om de er liberale og for integrering, støtter de samtidig ekstremisten Yusuf al-Qaradawi som blant annet driver det Europeiske fatwarådet og avsier shariadommer også for Norge. Norsk representant der er den innflytelsesrike, og håpløst gammeldagse imamen, Mehboob ur-Rehman i Oslo-moskeen Islamic Cultural Centre. Ulv i fåreklær kan passe på slike menn.

Som oftest får også Rana slippe unna uten nærmere dokumentasjon. Ikke så rent sjelden får han også fremme sin islamistiske dobbelttale uten at de med et annet syn på islam, de som han stadig fordummer, får slippe til og svare på anklagene.

Med sin veltalenhet går Mohammad Usman Rana journalistene som intervjuer ham en høy gang. Kanskje er det derfor de ikke klarer å avsløre at han er en dobbelttalende stokk konservativ islamist, forkledd bak et liksomliberalt image. Et falskt image som media hjelper islamisten å holde liv i.

I spredde oppslag ser man flere muslimer som påpeker det motsatte av hva Mohammad Usman Rana så påståelig og retthaversk stadig får hevde i media. Kritikerne hans får imidlertid ikke komme til orde så ofte i media som fasiten selv, «samfunnsdebattant og skribent Mohammad Usman Rana».

Faksimile Nettavisen

En av muslimene i Norge som har reagert på at islamistene har inntatt talsmannsposisjonene i norsk offentlighet, blant annet gjennom Islamsk Råd, er Mohammad Hussein. I motsetning til navnebror Mohammad (Usman Rana, legestudent) er han ferdigstudert og er jurist.

Han uttalte allerede for tre år siden at Norge går for langt i å omfavne og slippe til ekstremister som står i forbindelse med Yusuf al-Qaradawi, Det muslimske brorskap og dr. Tariq Ramadan. Sistnevnte er avslørt som dobbelttaler og islamist fordekt som vestligorientert liberaler. Ikke overraskende er Tariq Ramadan den som Mohammad Usman Rana stadig henviser til som fasiten.

Ramadan er forøvrig barnebarn av Hassan al-Banna. Grunnleggeren av Det muslimske brorskap, en islamistisk organisasjon som sauser sammen sin ekstremversjon av Islam med politisk statsmakt og en ekspanderende misjonærvirksomhet.

Kitman og taqqiya er begreper som Mohammad Usman Rana og en del andre islamister ser ut til å beherske. En kunstferdig måte å forlede vantro ved å bruke det mange andre ville ha kalt «å tale med to tunger», eller regelrett løgn. En annen versjon av virkeligheten er det i alle fall.

Med sine karakteristikker av meningsmotstandere blant norske politikere, anført av Ola Borten Moe (SP) som uvitende nynasjonalister, har Mohammad Usman Rana krøpet ut fra sin ekstremisthule. Han hadde kanskje håpet på å få en verbal skyllebøtte tilbake, slik at han og hans medløpere  kunne spille offerrollen?

Ingen i media våger visst konfrontere ham på islamisme, dobbelttale, Ramadan, Det muslimske brorskap og al-Qaradawis europeiske fatwaråd? Kanskje vil han fremstille de som stiller ham spørsmål som antiintellektuelle, nynasjonalister eller uforstående. Selv er han visst selveste fasiten.

Mer om islamisme:

Mest lest på Norske forhold siste tre dager, pr 3. juni.

 1. Ikke perfekt, men det beste vi har.
 2. Bytt ut folket.
 3. Kom med svartelistene.
 4. FrP snur.
 5. Propagandaminister uten ryggrad.

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

PS: Enkelte aviser skriver navnet hans Muhammed, Muhammad, Mohammed e. l. Jeg benytter skrivemåten han selv også benytter: Mohammad Usman Rana.

Mer om integrering:

VG: Vil ikke stanse misjonering ved Høgskolen i Oslo. VG: Islamsk misjonspress ved Høgskolen i Oslo. vl.no: Islam Net driver misjon for ekstremislam. Leder av Islam Net er Fahad Qureshi fra Lørenskog. Han går på Høyskolen i Oslo der foreningen også er aktiv og driver misjon fra skolens lokaler. VG: FrP: – Fullt mulig å stanse innvandringen.  vl.no: (I følge vedkjenningsforskrifter skal det nygifte prinsesseparet i Sverige fordømme kjetteri og islam etter bryllupet. Dette skaper islamdebatt i Sverige.)  VG: Det nye Norge. VG: Hard kastekrig mellom pakistanske samfunnstopper. VG: Nedgang i asylstrømmen. TV 2: Paven bekymret for radikal Islam.

Annonser

33 tanker om “Ut av hulen

 1. han gunnar f. er en stor rasist,og bør utvises fra norge. dialog er bra,men husk at vi alle må repektere hverandre.
  slutte med karikaturtegninger,misbruk av ytringfrihet osv. det slike unødvendige saker,som skaper fanatikere,og terrorister. respekt for andres relgion er viktig,før alle går i dialog. uten respekt,blir det ingen dialog. muslimer gjør en kjempejobb i norge,det må vi ikke glemme.
  muslimer har da likemye rett til kritisere norge,som etniske nordmenn. vi bør ikke bli truet av,nordmenn om utkastelse hver gang,vi ikke er enig i en sak.

  • Enda mer tull fra en full eller gal muslim………..dere har ingen rett til å kritisere hvordan Norge fungerer, hvis dere ikke liker dere så reis til helvete ut av vårt kjære land.
   Kjenne en del muslimer som kaller seg «Muslim light» og de er like forbannet og lei disse idiot muslimene som prøver å gjøre Norge om til et jalla Norge som det landet de rømte fra……..

 2. Ja, og hva har dere tenkt å gjøre annet enn å sutre? Dere får jo ikke gjort noe med dette likevel? Eneste måten å stoppe kjeften på Rana på er å (slettet).

  Konsekvensen er at Rana og kumhanene hans fortsatt kommer til å swett talk veien for sharia og islam inn i Norge godt hjulpet av multikulturalister og islamvennlige politikere.

  Interessant blir det først den dagen nordmenn selv tar saken i egne hender. Vi får håpe det skjer før enn heller.

 3. SNART FJÆRNER VI KORSET FRA FLAGGET OG BLIR LITT GRØNNFARGE OGSÅ.
  OG LITE SVERD. VI ER TROSS ALT FREMTIDEN TIL NORDMENN.
  DERE ER MED OSS ELLER MOT OSS!!!!

 4. SNART FJÆRNER VI KORSET FRA FLAGGET OG BLIR LITT GRØNNFARGE OGSÅ.
  OG LITE SVERD. VI ER TROSS ALT FREMTIDEN TIL NORDMENN.
  DERE ER MED OSS ELLER MOT OSS!!!

  • Trodde ikke muslimer hadde lov å drikke alkohol…………….du må jo være kanon full……….ha ha………eller er du idiot?

 5. Det kunne være interessant å høre fra Usman hvordan Islam har gjort Norge til et friere og tryggere land å bo i. Gjerne med noen statistikker og andre fakta.

  Hvis Islam er en så fabelaktig fin religion så regner jeg med at han kan lire av seg masse statistikk og fakta om hvor bra alt har blitt nå som også vi har denne flotte religionen i landet vårt.

 6. Sharia, ja..det er også dødsstraff..for voldtekter.. avhugging av tyvaktige lemmer.. Så har man sånne greier der familien til offeret kan velge om de vil ha blodpenger eller avslå og kreve offeret henrettet. Blodpenger hadde man her i landet også, og bot til kongen for å ha drept en av hans undersåtter.

  Sharia vil ramme muslimer hardest,.- blir mange på uføretrygd om de ikke kan anvende proteser…*host*

  • Glem ikke at Sharia lov også regulerer dagliglivet til de vantro. Dhimmier må ikke bare betale en ekstra skatt til muslimene, de må også vise ydmykhet, ellers er det heller hodet enn hånden som blir kappet av.

 7. vi som kommer fra den svarte Afrika delen er lei av den debatten som handle bare om innvandrere med arabiske,pakistansk bakgrunn.For min del er bortkast-tid tale for døve ører.Slipp for i arbeid det eneste vei til å konfrontere med den ukulturen i disse miljøene.Imamen ,prester ingen av disse har livetsfasit.Det eneste plattformen er nørsklover og forhold eller man må dra ut igjen.Sivilisasjonen må gå videre.

 8. GLIMRENDE INNLEGG! Rana er forresten ikke den eneste. I etterkant av Mohyeldeen Mohammads uttalelser om et «11 september på norsk jord» ble en annen ekstremist, under dekke av å være «liberal», imamen Sulqarnan Sakander, intervjua på NRK, der han gikk løs på Mohyeldeen Mohammads «misforståelser» omkring islam. Imamen prøvde å framstå som liberal, og den hønsehjernen av en journalist som satt og intervjua ham, nikka og bukka og neia, blenda av sin egen naivitet og fullstendig uvitende om at Sulqarnan Sakander kan skues i all sin herlighet på youtube, der han holder foredrag om hvordan 11. september var en «jødisk-amerikansk konspirasjon», planlagt og utført av «jødene og amerikanerne» for å rettferdiggjøre angrep på, og invasjon av den muslimske verden. Som han selv sier i videoen: «Det var ingen jøder på jobb i Twin Towers 11. september. Hvorfor var det ingen jøder på jobb den dagen». Møkkamannen.
  Glimrende innlegg, du burde skrive om flere av disse påstått «liberale». Gjør det til en føljetong.

 9. Meget bra skrevet. Dette er fullstendig i tråd med mine egne inntrykk av å ha fulgt offentlig debatt i mange år. Rana er til skade for muslimer flest, rett og slett fordi de radikale krav og tilnærminger vil bli motarbeidet. I stedet for å stillferdig tilpasse det norske samfunn mer og mer i rettning Sharia, så vil han ha dette på plass asap. Men så lenge vi har en venstreradikal, evneveik og kortsiktig både presse og politikere ved roret, så slipper de unna med både løgn og radikal tankegods.

 10. Nok engang ser man at framstående muslimer legitimerer kvinneundertrykkelse med sin religion , det er forkastelig og de burde holde seg for gode til å fronte slike verdier. Det er faktisk ikke mere legitimt enn den undertrykkelsen israelerne utfører overfor muslimene i midtøsten, om man da tar høyde for religion og gamle dogmer om hvordan samfunnet man lever i skal se ut der man til en hver tid oppholder seg. Det som er tilfellet er at muslimene er de verste til og skape et bilde om at de er undertrykt som minoritet. I den grad muslimene selv ikke er i stand til å ta avstand fra sin egen tilbøyelighet til å undertrykke kvinner og barn , homofile og hva det nå ellers skulle være , så vil de aldri få noen 100 prosent støtte om at de er en undertrykt minoritet. Slik det er i dag er der millioner av kvinner og barn som sitter i konstant husarrest i muslimske hjem. Og liksom på grunn av koranen er dette liksom noe vi skal akseptere og godta som kultur ….NEI SIER JEG,,RYDD OPP HOS DERE SELV. Slipp fri deres egne kvinner og barn før dere stiller krav til andre som har likestilling og demokrati som en selvfølge!!!

 11. Godt innlegg. Kan bare håpe at mange leser det, slik at de endelig forstår at denne mannen er en ulv i fåreklær. Mohammad Usman Rana snakker alle trillrundt med sitt iintellektuelle ordbruk som vanelige mennesker har store problemer med å forstå.

 12. Å påstå at en tilhenger av dødsstraff i henhold til muslimsk lov også er en tilhenger av ekstremistisk fundamentalistisk islam er å gå temmelig langt. Isåfall er de fleste sørstatsamerikanere like ekstreme, for de er tilhengere av dødsstraff de også.

  Tariq Ramadan og Usman Rana er nok snarere det jeg vil karakterisere som _moderate_ muslimer. Dvs. verken spesielt liberale eller spesielt konservative, men sånn passe midt på treet.
  Men en ting skal jeg gi deg rett i, og det er at Usman Rana opptrer ganske retthaversk, noe det forøvrig finnes mennesker innen de fleste ideologiske retninger som gjør. Ikke minst såkalte «islamkritikere» som veldig greit bruker taqqiya-begrepet til å putte alle verdens muslimer i samme bås som Osama Bin Laden. Slik sett er ikke dere noe bedre enn Usman Rana, snarere tvert imot.

  Dialog er den eneste veien til et samfunn i harmoni. Dessverre står ikke verken islamofobe nordmenn eller konservative muslimer for dialog, og det beste er derfor å overse begge grupperinger og ignorere dem fullstendig uten å gi dem innflytelse, samtidig som vi som vil ha dialog går sammen og KUN tar hensyn til dialogvennlige mennesker.

  • Her var det mye forskjellig.
   1. Du må selvfølgelig få kalle de fleste sørstatsamerikanere hva du vil. Jeg ser ikke helt sammenhengen mellom at du kobler min kritiske omtale av Mohammad Usman Rana til å bli et slags stilltiende forsvar av dødsstrafftilhengere i andre land. Jeg synes at dødsstraff er ekstremistisk, uansett om man kaller seg liberal muslim, samfunnsdebattant, islamist eller sørstatsamerikaner.

   2. Enhver må selvfølgelig få plassere Tariq Ramadan og Mohammad Usman Rana hvor de passer på sin forståelse av skalaen som spenner fra liberal muslim til konservativ muslim. Det viktigste i denne sammenheng er at også du plasserer dem nærmere konservativ enn de selv prøver å fremstille seg. At jeg ser dem lenger ut mot ekstremislam på min skala enn du gjør på din kan skyldes usedvanlig mange faktorer som det ikke er mulig å gå inn på her.

   3. Fint at du er enig i at han er retthaversk. Ja, flere i andre religioner er også det, sikkert en del islamofobe og islamkritikere også, men nå handlet dette altså om Mohammad Usman Rana.

   4. At du putter meg i samme bås som det du omtaler som «såkalte islamkritikere som putter alle verdens muslimer i samme bås som Osama bin-Laden» er en grov bom. Hvorfor du gjorde det kan man bare spekulere på, men du tar altså grovt feil der. Man kan ellers legge merke til at du holder Usman Rana som ubetinget bedre enn alle islamkritikere som nevner begrepet taqqiya. I hvilken grad det har påvirket dømmekraften din blir bare en spekulasjon, og det unngår jeg.

   5. Det har hendt tidligere at presumptivt fornuftige mennesker har latt seg lure av «dialog». Mye har seilt under falskt flagg. Det gjelder å kunne avsløre slike dersom man virkelig ønsker det du kaller «et samfunn i harmoni». Det begrepet kan forøvrig gi assosiasjoner til Benkow/Hagen for noen år tilbake, og dessverre hemme debatten fordi noen får tunnelsyn. Jeg vil derfor unngå å gå i dine fotspor.

   6. Dialog med reelt liberale muslimer burde vært prøvd. Da kan man sette Islamsk Råd og islamistene på sidelinjen og heller snakke med for eksempel LIM og likesinnede.

   • En dialog med muslimer i Norge må nødvendigvis innbefatte Islamsk Råd ettersom Islamsk Råd ER islam i Norge. Man er pukka nødt til å ha dialog med islamsk råd, så kan man heller ignorere de forsvinnende få ekstremistene som lager ekstremistiske facebooksider og truer med terror mot norske mål samtidig som de vil ha et muslimsk kalifat i Europa. De er få og ubetydelige, og de trenger ikke tas med på råd.

    Vil man ha dialog med muslimer i Norge er det liten vits i å snakke med Shabana Rehman og Sarah Azmeh Rasmussen. Dette er på mange måter fremsynte mennesker, men de blir litt mye islams svar på Jan Hus: Viktige mennesker som er forut for sin tid, men som pr. idag ikke er noe muslimer flest betrakter som sine meningsfeller. Muslimer flest befinner seg i det store rommet MELLOM ekstremistene og Shabana/Sara, og det er det rommet man må ha dialog med.

    • Hva er dialog?

     Etter mitt skjønn er det når to parter snakker sammen om et felles tema/problem på lik linje og med et utgangspunkt om at dette kan vi diskutere og et utgangspunkt der begge må tenke at den andre kan ha et poeng!

     Hvordan kan du få det når den ene parten kommer til din eiendom for å forlange at deres krav skal gjelde aunsett og når de ikke er villig til å jenke på et eneste krav fra oss?

     Du må hsuke på at de mener at deres religion er ufeilbarlig, hvordan kan man få debatt og dialog ut av det?

     • Skjønner ikke hvor du vil hen. Islamsk Råd er klar for dialog de. Dvs. de er klare for å følge flertallets lover, selv om de selv naturligvis ikke endrer oppfatning om sin religion. Det gjør ikke kristne heller, og kristendommen er like ille som islam.

  • Helt enig. Det er viktig at noen tar seg tid til å opplyse oss andre om dette, slik at vi vet hvem vi har med å gøre her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *