Strategien må endres

Det var usedvanlig labert engasjement blant norske muslimer i forbindelse med markeringen mot terror lørdag 18. desember. Det var Islamsk Råd Norge som sto bak det tilsynelatende lite appellerende arrangementet.

Fra nettsiden til IRN.

Har noen overdrevet hvilken rolle Islamsk Råd Norge skal og kan spille i forhold til å få muslimer til å ta avstand fra handlinger enkelte blant dem begrunner i sin Islam-tolkning?

(Oppdatert: Wahabismen er en voksende retning innen Islam også i Norge. Blant annet terrororganisasjonen al Shabaab, som har flere norsk-somaliere i sitt nettverk, og støttes av enda flere, tilhører den retningen.)

Vil ikke adlyde Islamsk Råd Norge?

Ifølge VGs artikkel var det i underkant av 200 oppmøtte, og rundt halvparten av dem var ifølge Abid Q. Raja etniske nordmenn.

Mens islam-misjonær Abid Q. Raja skylder på været og at muslimer allikevel tar avstand fra terror slik at de ikke trenger vise det, trekker VG en sammenligning med da norske muslimer demonstrerte mot ytringsfrihet og for strengere blasfemistraffer i februar. (Oppdatert. Pakistansk guvernør drept. Antatt fordi han ville moderere landets strenge blasfemilov. VL.)

Da var det 3000 tildels meget engasjerte muslimer som viste sin avsky. Og det var i en demonstrasjon som Islamsk Råd Norge offentlig advarte muslimer mot å delta i.

Faksimile VG.

Kanskje norske myndigheter burde stikke fingeren i jorda og endre strategi dersom målet er å få muslimer til å tilpasse seg det norske samfunnet, et samfunn der rekordmange melder seg ut av statskirken og færre går i kirken?

(Oppdatert 1: I kontrast til økende Islam-makt blir kristne skolelag kastet ut av offentlig skole. -Vi ønsker ikke et splittende tilbud på skolene våre, uttaler enhetsleder oppvekst i Larvik kommune, Sissel Gro Johnson. VL.

Oppdatert 2: Og i fravær av ultimate krav overfor muslimer i Norge praktiseres deres kjønnsfascistiske regler også her: Unge muslimer mener det strider mot Koranen å håndhilse på det motsatte kjønn. VG.)

Hvis målet er å frigjøre norske muslimer fra prestediktatur, og la dem tilpasses et sekulært Norge der de må tenke selv, er det kanskje greit å velge andre dialogpartnere enn presteforeningen Islamsk Råd Norge og deres konservative mørkemenn symbolisert ved en av talerne de hadde valgt ut, Mohammad Usman Rana. Ironisk nok var det han som i en sammenheng påpekte at Norge er mer islamsk enn mange islamske land.

Et apropos til det: Muhammedbilder vanlig i muslimske land.

Å tenke selv og ta ansvar må læres på godt og vondt.

Hvordan hadde det norske samfunnet utviklet seg dersom alle til enhver tid skulle spørre presten hvordan de skulle innrette seg i praktiske gjøremål i hverdagen, mat, klesdrakt, jus, politikk, familieråd OG en religion som er mer enn bare en religion i stedet for å ta ansvar og tenke selv?

Kanskje er det ikke slik at mange norske muslimer har så veldig lyst til å stadig høre på hvordan Islamsk Råd Norge og uoppnevnte dobbelttalende muslimtalsmenn som Mohammad Usman Rana mener de må oppføre seg for å behage Allah fra morgen til kveld?

Mer:

Islamkrigerne.

Vil ikke integrere seg.

Kanskje mange muslimer som velger å leve i Norge ønsker mindre religiøs makt i sine liv her? Mindre makt til imamer og deres forening Islamsk Råd Norge og mer personlig frihet og ansvar for både kvinner og menn?

Norske myndigheter ser ikke ut til å ønske å tilby det alternativet. Integrering av muslimer i Norge er visst utenrikspolitikk. Utenriksminister og dialogpraktikant Jonas Gahr Støre har valgt å gi dialogmakten til imamene i Islamsk Råd, mens sekulære muslimer som Walid al-Kubaisi og Sarah Azmeh Rasmussen med flere marginaliseres av norske myndigheter.

Hvis man virkelig ønsker mindre makt til religionsforvalterne, er det underlig at man stadig velger å gi dem makt ved handling. Jonas Gahr Støre bør derfor forklare offentligheten hvorfor han heller vil opptre sammen med konservative Islam-misjonærer som Mohammad Usman Rana enn muslimer med et mer vestlig og avslappet syn på hvor mye makt religion (Islam) og imamer skal ha.

[polldaddy poll=4135122]

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Mer:

VL: 40 prosent ser på Islam som en fare mot egen nasjonal identitet. Den viktigste grunnen til integrasjonsproblemene mener både tyskere og franskmenn er muslimenes egen motstand mot integrering. Som de neste to viktige grunnene anfører de spurte i begge land kulturforskjeller og gettoisering. VL: Stormufti Ali Gooma går ut mot terroren i Egypt. VG: Ber niqab-kvinner stå frem i den offentlige debatten. VG: Mener niqabtreff er en kjempeidè.

Annonser

15 tanker om “Strategien må endres

 1. Jeg savner muskimer som tar avstand fra terror i islams navn!!!
  Eksisterer det ikke muslimer som misliker terror???!!!
  Ekstremistene er deres fiender, og ødelegger for deres muligheter til å få et godt liv.

 2. Muslimer som virkelig vil leve etter koranen og drepe vantro i sin guds (Allahs) navn bør lese videre. I koranen står det at om du dreper en vantro så har du gjort en like stor vedstyggelighet som om du har drept en rettroende (muslim).

  Kanskje heller på tide å lese litt i Koranen og slenge sitater tilbake enn å bare rope opp om hvor forferdelige alle muslimer er?
  De er ikke så forferdelige, men de har sine egne råtne egg. Dessverre så er det disse som får mest spalteplass.

  Disse råtne eggene som kjemper Jihad (hellig krig) er ute etter nettopp spalteplass. Kunne vi latt være å gitt de dette? Eventuelt skrevet artiklene annerledes? Befolkningen ønsker å bli opplyst, MEN!!! Vi overtar gjerne meningene til journalistene og er artikkelen skrevet fordømmende vil vi fordømme muslimer i flertall om de er skyldige eller ikke.

  Vi kristne gjør også mye dumt. Men skal vi bli dømt for noe enkeltpersoner som er kristne gjør? I såfall er vi alle barnemisbrukere, overgripere og voldsmenn som burde blitt sperret inne og hatet av alle rundt oss som ikke var kristne.
  Alle katolikker er homofile barnemisbrukere, la oss hate dem!

  Nei, ta heller og utvis litt skjønn til hvem som får alt hatet. Nordmenn, uansett religion er våre naboer. For å bli integrert skikkelig er de avhengige av at nordmenn snakker med dem, fivillig. De har nok av betalte offentlige mennesker i nærheten.

 3. Jeg er helt enig med bu, som sier: KRIG!!!
  Dette er krig allerede, det er bare det at det er en feig form for krig, da det dreier seg om muslimer. Det eneste dere muslimer har oppnaadd med hele greia er at ordet ‘muslim’ er blitt et skjellsord, og at vi er svaert mange som hater dere, og som bare vil ha dere UT OG VEKK, FRA HELE VESTEN!!!!
  Bare vi kunne bli kvitt landssvikere og muslimenes venner, slik som han Störe, saa kan vi faa forandret paa denne vanvittige innvandringspolitikken. Kan jeg spörre om hvor alle dere var hen, dere som tydeligvis ogsaa har faatt nok av muslimer og islam, sist det var valg???
  Jeg bare spör!

 4. «alle muslimer er mot terror. folk vil ikke møte opp pga norge nato usa har okupert afg irak,og drevet terror i mange år.»

  jaja, selvfølgelig! Alltid vår egen skyld. Det er bare det at Taliban blomstret opp lenge før vesten var på de kantene. Når Al Qaeda gjennom hele 90-tallet bedrev terror mot amerikanske mål var ikke USA innvolvert i noen kriger mot muslimske land. Likevel var det ikke noe hinder mot å prøve å sprenge WTC, sprenge ambassader i Afrika og bombe destroyeren USS Cole i Aden. Og det var heller ingen hindring for at de en septemberdag i 2001 begikk tidenes største udåd… Og jo, om man leser litt i koranen, og hadith spesielt, så er det ingen tvil om at islam støtter alle former for kamp mot de vantro. ALLE former!

 5. «Sannheten» ……

  Du må lære deg å skjelne å være litt mer kildekritisk…. Hva slags type terror? Hvor mange døde? Årsak?

  At 150 muslimer stiller til anti-terroraksjon taler vel sitt tydelige språk?

 6. Magnus Ranstorp, som er terrorekspert ved CATS, chattet for to dager siden med leserne på DN. Her er hva Ranstorp skriver om Europol-statistikken som det er så populært å vise til i venstrekretser (og som altså brukes på en slik misvisende måte av Stavanger Aftenblad):

  “josef: Jag har hört att det har utförts 200 terrordåd i världen i år och bara en väldigt liten andel har utförts i islams namn. Stämmer detta och isånnafall varför en sådan hysteri när ett bombdåd är kopplad till islam och inte annars?

  Magnus Ranstorp:

  Alla vansterdebattorer har en tendens att dra fram Europol:s statistik kring terrorhotet i Europa (finns pa natet och heter TE-SAT rapporten) som bevis for att islamistiska terrorismen ar overdriven. Tva fel med detta: Storbrittanien rapporterar inte in statistik (och de har over 235 terror domda; de senaste 10 aren har de haft 20 planerade terrordad (inkl. London 2005) varav 8 var riktigt allvarliga och 6 av dessa hade kopplingar till Pakistan) och statistiken visar inte avvarjda dad (eftersom man ocka gar in polisiart tidigare). Denna typ av argumentation ar totalt missvisande och tyvarr dras den ofta upp i debatten att det inte finns nagot terrorhot. 11:13, 13 december 2010″

  Hvorfor var selvmordsbomberen ukjent for Säpo?

  Ordene «islamiska staten» i meldingen fra irakeren som sprengte seg selv i luften i Stockholm, har fått det svenske sikkerhetspolitiet til å antyde at han hadde forbindelser til al-Qaeda, for deres underavdeling dertillands heter ganske riktig «den islamske staten i Irak». Dersom sikkerhetstjenesten på dette og kanskje annet grunnlag i virkeligheten føler seg overbevist om at selvmordsbomberen var i forbindelse med det som trolig er verdens farligste terrororganisasjon, er det ubehagelig nærliggende å stille seg spørsmålet: Hvorfor var han ukjent for Säpo på forhånd?

  Et hyppig gjentatt omkved i mange vestlige lands presse har lenge vært at etterretningen har brukbar kontroll på de farlige gruppene av potensielle terrorister — en tese som virker tilforlatelig når en tar i betraktning det lave antall spektakulære terrorattentater og den store suksessen med avverging — men at man ikke kan gardere seg fullstendig mot enkeltpersoner som ikke kommer i forbindelse med kjente miljøer, det være seg på grunn av selvradikalisering eller annet. Man kan avlytte telefoner, man kan lese e-post, man kan montere mikrofoner i moskeene og man kan infiltrere mistenkelige miljøer, men det er ikke mulig å lese ukjente personers tanker, og man kan ikke innhente rapporter fra enhver forretning som selger ingredienser som kan tenkes å brukes i ond hensikt.

  Når de vestlige lands befolkninger har levd såpass sorgløst med terrortrusselen som de har gjort, skyldes det ikke minst tilliten til at hvert enkelt lands etterretning i samarbeid med andre tjenester utenlands er dyktig nok til å få snusen i de organisatoriske, kommunikative, finansielle og ikke minst ideologiske aktivitetene som er nødvendige for at en gruppering skal få i stand et terrorangrep, slik at man finner seg i restrisikoen representert ved ensomme ulver.

  Hvis det viser seg at al-Qaeda har medvirket til det mislykkede selvmordsattentatet i Stockholm, må man trekke den konklusjon at det ikke er noe solid grunnlag for denne trygghetsfølelsen: Etterretnings- og sikkerhetstjenestene har ikke kapasitet til å oppdage all terrorplanlegging i regi av kjente terrororganisasjoner på sitt eget territorium, og vil dermed heller ikke alltid være i stand til å iverksette mottiltak mot gjennomføring, for slik å beskytte sin egen befolkning.

  Det er altså et misforhold mellom terrororganisasjonenes operative evne og ressursene sikkerhetspolitiet har til rådighet for å hindre at de lykkes i sine planer.

  For Norges vedkommende kommer ikke denne innsikten som noen stor overraskelse. Etter noen utrolige informasjonsglipper for en tid tilbake, vet alle som vil vite det hvor mange personer og hvor mye penger den norske staten maksimalt har til rådighet for terrorbekjempelse, og Wikileaks-avsløringene kan tyde på at det var et optimistisk estimat. PST kan ikke holde øye med mer enn en håndfull terroraspiranter. Det vil si at dersom det befinner seg sovende terrorceller i Norge — og enkelte avisoppslag i europeisk presse de senere årene kan tyde på at det gjør det — er det lite som kan gjøres for å stanse dem idet de eventuelt bestemmer seg for å gå til aksjon. At britisk og amerikansk hjelp blir avvist i en slik kontekst, er knapt til å tro.

  I Sverige er det blitt kartlagt ca. 200 islamske ekstremister, noe som altså er 40 ganger mer enn det antallet PST kan holde kontroll på, og som beviselig ikke omfatter alle. Men det er ikke 40 ganger så mange muslimer i Sverige som i Norge. Kan vi sette vår lit til at andelen ekstremister er lavere i Norge? Noe lavere er den kanskje, tatt i betraktning at Norge er rikere og ikke har f.eks. ghettoproblemer i samme omfang som vårt naboland, skjønt radikaliseringen forutsetter hverken økonomiske problemer eller utenforskap. Etterretningen har nok betydelig større ressurser i Sverige, men likevel blir altså et, riktignok mislykket, selvmordsattentat gjennomført med al-Qaedas hjelp midt i hovedstaden.

  Konklusjonen for begge lands vedkommende kan vanskelig bli en annen enn at problemets omfang har vokst over alle grenser. Det er kanskje en halv million muslimer fordelt på de to landene som utgjør den skandinaviske halvøy, og de kan bevege seg over en riksgrense som i praksis er nær ubevoktet. Sikkerhetstjenestene i de to landene har ganske enkelt ikke den fjerneste anelse om hvor mange blant den inntil videre halve millionen som radikaliseres ved hjelp av TV-skjermen, den lokale moskeen eller annet. Mer urovekkende er det at vi nå vet at de ikke har peiling på hvor mange av dem som har al-Qaeda-forbindelser heller. Når selvmordsbomberens livsstil, økende religiøsitet, Facebook-profil, reiser til Midtøsten og lange opphold i den islamistiske bastionen Luton, samt hans beslutning om å kalle sønnen Osama til sammen ikke var nok til at navnet hans havnet på en eller annen liste over mistenkelige personer, betyr det at slike forbindelser enkelt kan opprettes uten at myndighetene vet om det. Tatt i betraktning al-Qaedas løfte om økt aktivitet i forbindelse med julen, er det i sannhet et dystert budskap.

 7. Muslimene driter i om uskyldige mennesker blir drept i skandinavia, de er mer interessert i å demonstrere mot tegningene av denne pedofile mohammed eller hva faen han nå heter………
  Send dritten som ikke respekterer Norges lover ut av Norge.

 8. Europols statistik över terrordåd i Europa 06-09:
  Total number: 1770
  Islamic: 6 (0.34%)
  Right Wing Ethno-Nationalist and Separatist: 1596 (90.17%)
  Left Wing: 106 (5.99%

  • Skulle vært morro å se hvordan de definerer terrorangrep om de klarer å få det til. På verdensbasis har det vært over 16500 terrorangrep med dødelig utgang i de siste 9 årene definert som angrep på tilfeldige sivile. (Ikke mot militære).

 9. alle muslimer er mot terror. folk vil ikke møte opp pga norge nato usa har okupert afg irak,og drevet terror i mange år. norge kaller det krig mot terror,og taliban er terrorister. taliban som aldri har truet norge. trur mange muslimer er lei av vestens krig i muslimske land ,det muslimene gjør er terror og vesten gjør er krig!? trekk ut alle soldatene fra muslimske land,og det gjelder også usa.bare da vil ,terrorfaren i vesten forsvinne. seff hvis jeg dreper dine,så vil du drepe mine. så trur muslimene er også dritt lei alt negative som skriver i media,hvorfor aldri noe postivt.!? vi muslimer er mennsker ,likemye mot terror som alle andre mennsker. og jeg er dritt lei at islam blir dratt inn i slike selvmordakjoner,ingen relgion gir lov til å drepe sivile mennsker i gud navn osv.dette er helt klart hjernevasket mennsker ,ukurat som nordmenn av media.de trur alle muslimer er terrorister,og er en fare for hele vesten osv. at det kommer mange muslimer til vesten,er også pga vestens krigføring .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *