Reisetips

Ut å reise? Pass på 🙂

Dine Penger har testet hotellpriser på seks søkemotorer: Finn.no, Kayak.com, Kelkoo.no, Orbville.no, Momondo.com og Travelmarket.no.

De skal ha takk for innsatsen, men jeg tillater meg å komme med et eget tips til erstatning for deres konklusjon. Selv har jeg kun vært på to tredeler av destinasjonene de har testet, men dette tipset baserer seg på et bredere erfaringsgrunnlag enn noen tilfeldige søk på disse stedene.

Faksimile VG/Dine Penger.

Dette er ikke et statisk marked, men usedvanlig fleksibelt. Selv om en søkemotor ga best resultat på et bestemt søk på et gitt tidspunkt, kan en annen søkemotor gi bedre pris om man søker på et annet tidspunkt. Dette er basert på egen erfaring og observasjon over tid.

Det er heller ikke nødvendigvis alltid slik at jo tidligere man bestiller, jo billigere priser får man, selv om det som oftest er slik. Min familie har opplevd å plutselig komme over billigere tilbud flere uker etter at vi printet ut det som søkemotoren fortalte var billigste alternativ. Slikt kan skyldes kampanjer som starter på en viss dato, avbestillinger eller et slags trappetrinnsystem der usolgte rom legges ut til gradvis lavere pris.

Så mitt tips er: Prøv flere søkemotorer. Av og til kan litt fleksibilitet på datoer gi store utslag.

De som driver søkemotorer/(reiseoperatører) kan ha forhåndsbestilt rom til en viss pris på hotellet. Dermed kan man oppleve at søkemotoren gir en annen pris enn om man kontakter hotellet direkte. Som regel skal den være lavere, men unntaksvis kan man være heldig og dumpe borti en hotellansatt som plutselig fikk en kansellering like før du tok kontakt.

Et annet tips er: Det er ikke alltid du vil ha laveste pris. Noen ganger vil du finne det mer behagelig å unngå transport flere ganger daglig, og heller bo litt dyrere, i gangavstand til restaurantene og stedene du vil oppsøke.

Et billig hotell må oppveies mot prisen på ekstra transport, ekstra tidsbruk og omgivelsene. Så søkemotorer er en god ting å benytte, men ikke nødvendigvis alene.

Se også: VG: De beste reisenettstedene.

Til slutt kommer alle de små private overnattingstilbudene (feriehus med mer) som ikke inngår i søkemotorene. Noen steder er det vanlig å annonsere leiligheter og rom til leie med plakater langs veien eller de står og byr frem losji på flyplassen. Oppsøk reiseerfaringer fra andre og vær klar over fordeler og ulemper før du eventuelt tar sjansen på slikt. Selv har vi positiv erfaring med privat losji etter å ha feriert flere ganger i samme område, men utbyttet avhenger gjerne av forarbeidet.

PS: Lykke til med ferieplanleggingen 🙂

 

 


Bloggurat
Blogglisten
Twingly BlogRank

Mer:

VG: Egypt-kaoset gir dumpingpriser til Syden. Fly tur/retur fra kr 598,-

VG: Reis smart med disse reisedingsene.

VG: Slik reiser du billig.

VG: (Må stole på reisende i sikkerhetskontrollen. Har ikke anskaffet kortlesere før skjerpede krav ble innført.)

//

Annonser

1 tanke om “Reisetips

 1. Vi reiser ALLTID på restplass billetter. Det er billig det.
  Vi er en familie på 5, og vi betaler mellom 3500-5500kr for en ukes ferie på kanariøyene. Det er for hele familien og ikke pr pers. Billig med andre ord. For kanskje 2000kr ekstra får vi en uke ekstra også.

  Selv om vi har lav total inntekt i familien kan vi koste på oss mange ferier i løpet av året.
  Vi reiser 1-2 ganger til kanariøyene. En eller to ukers varighet hver gang.
  Vi reiser også en gang til Kreta og en til Mallorca i året. Så varierer vi på den siste turen. Det er alt fra Malta til Egypt eller Thailand for eksempel.

  Det har skjedd at vi har kommet til et dårlig hotel. Normalt spiller det liten rolle, da vi stort sett skal lage et par måltider der, og sove. Men det er normalt ganske enkelt å betale noen hundrelapper for å oppgradere rommet, eller velge en mer stille side av hotellet.
  Vi pleier også å reise en tur nedover i Europa med bil i løpet av året – men det koster normalt mer enn en flyreiser med hotell til syden et eller annet sted.

  Det er alltid et eller annet fint basseng vi kan legge oss ved, uansett om vi bor på det hotellet eller ikke. Det er aldri noen som sjekker uansett.
  Og man har de samme destinasjonene også.

  Vi skal forsøke å få en ukes tur på kanariøyene igjen nå etter påska. Kommer vi ned i 1200kr for en uke med fly pr pers er det OK. Men vi kan også ta noen billetter som kun er fly – så møtes vi bare i leiligheten senere.
  Før jul hadde vi en campingtur med telt på kanariøyene. Det var faktisk veldig bra. Vi hadde med sånne superlette telt, og minisoveposer etc. Så leide vi sykler og opp i skogene ved Teide. Der slo vi leir. Nytt sted hver dag. Vi var selvsagt og badet hver dag også, og handler nede i byene. Vi fikk samtidig fin trim. De er skikkelig seie de bakkene fra Playa de Las Americas og opp platået mot Teide.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *