Hvem skal beskyttes?

Oppdatert. VG: Fremdeles ingen mistenkte.

VG: Meling utnytter Krekar-situasjonen.

TV 2, Vårt Land: Meling vil diskutere Krekars sikkerhet.

– – –

Mullah Krekar er utvist fra Norge, fratatt alle innvilgede rettigheter og erklært ved rettskraftig dom å være en trussel mot Norges sikkerhet. Allikevel er han her i landet.

Andres liv settes i fare. Hans svigersønn, på tilfeldig besøk, ble skutt fra svalgangen utenfor familiens leilighet i Oslo. Naboer og deres familier ble skremt av aktiviteten Krekar tiltrekker seg.

Så lenge Krekar er i Norge har politiet ansvar for hans sikkerhet. Å ivareta et høyt sikkerhetsbehov for en Krekar i frihet må nødvendigvis gå på bekostning av andre politioppgaver.

Hvem er det som best fortjener politiets beskyttelse i Norge? Tja, Krekar prioriteres  trolig langt foran dine meldinger om innbrudd, ran og «hverdagskriminalitet». Når det er sagt så ville nok en hvilken som helst ærlig nordmann med samme akutte behov fått samme beskyttelse, så lenge politiet har kapasitet.

Når kapasiteten er begrenset må det prioriteres. Og norske myndigheter (Jonas Gahrs Støres UD) uttalte i fjor at Krekar har et spesielt beskyttelsesbehov, og derfor må få lov til å være her i landet, og ikke i Irak dit Norge sender andre med utvisningsvedtak.

Utsnitt fra Dagbladet.no 25. januar 2010.

 

– – –

Her følger mer informasjon om Krekar:

Mullah Krekar heter egentlig Najmuddin Faraj Ahmad, og er født 7. juli 1956. Han kom til Norge som overføringsflyktning fra FN (kvoteflyktning) i 1991, ble innvilget flyktningestatus og fikk senere oppholds- og arbeidstillatelse, og i 1998 også bosettingstillatelse i Norge.

Etter at Krekar fikk innvilget flyktningestatus i 1992 ble han ikke værende i Norge, men reiste i perioder tilbake til landet han flyktet fra. Han var politisk aktiv i irakisk Kurdistan, og i desember 2001 ble han leder for Ansar al-Islam, en organisasjon som hadde som mål å opprette en selvstendig islamistisk stat i Nord-Irak. Gruppen er betegnet som en terrorgruppe.

Her i Norge stiftet han i 1994 Islamsk Visjon, et trossamfunn som er blitt betegnet som et samlingssted for de mest fundamentalistiske kurderne i Norge.

Fra september 2002 til januar 2003 satt Krekar fengslet i Nederland, siktet for terrorvirksomhet. I januar 2003 ble han sendt tilbake til Norge.

I februar 2003 fattet UDI utvisningsvedtak mot Krekar av hensyn til rikets sikkerhet og fordi han hadde overtrådt utlendingsloven. Det skjedde på instruks fra daværende kommunalminister Erna Solberg (H). I den forbindelse ble også hans  asylstatus og reisebevis, bosettingstillatelse og tidligere arbeids- og oppholdstillatelse tilbakekalt.

Like etter ble Krekar arrestert og siktet for terrorvirksomhet, men siktelsen ble senere frafalt pga. mangelfulle bevis av hensyn til vitnenes sikkerhet.

I april 2003 ba han om politibeskyttelse og hevdet at en navngitt leiemorder fra en konkurrerende organisasjon (PUK) ville drepe ham.

I 2006 ble det kjent at han er oppført på USAs terrorliste, og like etter på FNs terrorliste.

8. november 2007 dømte norsk Høyesterett enstemmig at mullah Krekar er en fare for rikets sikkerhet (mer om dommen).

I mai 2009 ble det kjent at norske myndigheter har inngått utleveringsavtale for irakiske kurdere som garanterte deres sikkerhet. Irakiske kurdere ble senere utsendt, tildels med tvang. UD, under ledelse av Jonas Gahr Støre, uttalte allikevel at Krekar slapp å sendes ut fordi han hadde et særlig beskyttelsesbehov.

I juli 2009 ble det kjent i norske medier at selvstyremyndighetene skriftlig garanterte at Krekar ikke ville bli utsatt for tortur eller dødsstraff. Jonas Gahr Støre uttalte imidlertid at garantien ikke var god nok.

I september 2009 ble Krekar avhørt, mistenkt for terrorfinansiering i Sveits etter å ha hatt jevnlig kontakt med terrorarresterte i Sveits.

I desember 2009 krevde journalistunionen i Australia at Krekar utleveres til landet og etterforskes for drap og krigsforbrytelser. Bakgrunnen er Krekars rolle i drapet på en australsk kameramann i 2003.

I januar 2010 ble han utsatt for antatt drapsforsøk i Norge.

Fremdeles er han her.

Noen mener kanskje at så lenge det finnes væpnede konkurrenter/fiender av Krekar i Irak, så fortjener han særlig beskyttelse i Norge? Og da veier det tyngre enn rikets og andre innbyggeres sikkerhet? (Oppdatert 26. januar: VG: Krekar-advokat: Nå må han få lov til å bli i Norge.)

[polldaddy poll=2591283]

Mest lest på Norske forhold siste to dager, pr 25. januar.

1. Systemet oppmuntrer til juks.

2. De er så glad i rompa mi.

3. Full før fem.

4. Norge mot vaksinestrømmen.

5. Fortjener de førerkort?

.
Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Vårt Land: Aktuell debatt: Truer Islam norsk kultur?

TV 2: (Spekulasjon om gjerningsmennene ble overrasket av at svigersønnen lå på rommet.)

TV 2: Krekar er svært upopulær blant kurdere i Norge.

VG: Tidligere polititopp tror amatører står bak.

VG: Detaljert informasjon om Krekars leilighet på Facebook.

 

VG: Krekar i skjul på hemmelig adresse.

TV 2: Slik har mulla Krekar levd 19 år i Norge.

43 tanker om “Hvem skal beskyttes?

 1. Kan ikke alle vi leve sammen a?
  religioner sier ingen vold og ingen mord.. fred for alle.

  alle andre som bruker vold kriminalitet/terrorisme/rasisme/
  er en egen gruppe..

  Ikke døm folk hvor de er fra eller hva de tror på så lenge det de tror på
  er hellig og bare fred..

  Ja mange rasister i dette landet som fortjener en smekk
  eller fortjener å bli sperra inne..
  men mange utlendinger også som fortjener å være sperra..
  men kan vi ikke kalle de for mennesker også?
  alle er like?
  hva med alle nordmenn som skal på ferie et annet land?
  ville vært synd for dere om dere ble behandlet dritt i andre land?
  stakkars de to er i Kongo a tro?
  da lagde Norge kaos?
  get the point?

  hvorfor skal ikke andre land lage også kaos om sine menn?
  og som en skrev her. norge lso ut tyskerne?
  hva snakker du om? hvor er din iq? norge gjorde ikke en dritt. dere var slaver for tyskerne.. det var andre land som reddet dere..
  dere hadde hahha må jeg si det? max manus? hahaha.. bra film men get the point again?

  alle kan slenge dritt og alle kan skape hat. ikke vanskelig og alle kan drepe bare om de vil? velge den veien der..

  Jeg er en utlending og er Muslim jeg tror på gud og jeg tror på fred..
  jeg støtter ingen terrorisme. jeg støtter ikke rasisme og jeg støtter ikke hat.. jeg støtter ikke vold. kriminalitet.. og jeg støtter ikke folk som dømmer andre uten å vite….

  og jeg tror ikke på alt media viser..
  korupsjon er et sterkt ord. men det skjer her i norge. og det skjer i andre land i verden også.. via de mektige…

  keep ur eyes open…

  vi er alle like. bare født forsjelige steder.. alle har et hjerte og en hjerne å tenke. og folk kan forandre seg om de vil..
  gi dem en sjanse for en bedre vei.. og de vil bli bedre…

  så det er opp til dere nordmenn, man får ikke venner ved å skape hat. du får fiender.. og når du får fiender da kan du ikke klage…

  play tricks. get tricks..

 2. Melling wants Krekar to stay! GREAT. Why don’t the foreign ministry appoint him ambassador to Yemen? The Norwegian government can bring home to Norway FBI top ten list of terrorist and give them asylum?
  Norway have apartments and, and money to give away, so go ahead!

 3. jeg tror både meling og mullar ler av vor dumme og lettlurte normenn er. når man leser innleg her. så ser man jo fort vor dumme og hjerne vaska ola og kari gnom er

 4. De har ingen krav(ikke) på noe som helst!!!!!!!!det er kriminelle elementer som flykter fra straffen i hjemlandet,,hvem skal beskyttes?jo det er oss, ved å sende de ut.det fargerike fanskapet bidrar kun med fanskap.Det er på tide å våkne opp,for velferdssamfunnet kolappser

 5. snakk om å drite i eget reir. blir tatt vare på, får økonomisk støtte og hjelp og så kommer pakket med forbannelser og trusler som takk. ingen andre nasjoner tar vel imot deg untatt oss.

 6. Norge er et tapt land. Det er forlengst ødelagt av innvandring og muslimer. Norge hadde sin storhetstid engang på slutten av 80-tallet. Dette utopiske sosialisteksprementet har ødelagt landet for godt. Jeg har det allerede klart for meg at jeg må flytte her ifra og jeg er forlengst kommet meg over sorgen. Derfor overrekker jeg herved, med et godt hjerte, Norge til dens nye eiere. Et fiks ferdig land-vær så god. Jeg har allerede fått opphold i et land som er proteksjonistiske over sine verdier. Flytter om 3 uker og mitt jordiske gods er solgt. Ha det bra Norge.. Du ga meg en god oppvekst og det er synd å se deg dø.

 7. JEPP dette er det jeg har skjønt fra nordmanns standspunkt idag..

  JÆVLA drittmennesker er nordmenn!! på tide å støtte terror mot dere jævla hvite schviin..

  JEg støtter fra idag TERROR mot nordmenn.. FUCK NORDMENN!!

  jeg skal til og med støtte og sende penger fra nå..

  ØDELEGG LANDET!! NOK ER NOK!! NOK RASISME..

  Jeg oppfordrer alle utlendinger til å gå sammen.. lage gjenger ..starte nettverket.. å ødelegge for disse motherfucking white pieces of shiiits!!

  på tide å krige.. no more play nice guy ..

  FUCKL NORGE FUCK NORDMENN!! NAZI FUCKING COUNTRY

  FUCK NAZI NORDMENN!

  • Se her ja, synes det er rart at det finnes rassisme med denne typen inlegg…..stakkars lille barn, det er vel sengetid for deg for lenge siden.

   • rasisme med denne typen innlegg?? FUCK U and your country! and your people..

    utlendinger er dritt lei nordmenns rasisme flere generasjoner..

    Nå som nordmenn beskytter denne terrorist jævla nazier som skyter mot familier på den feigeste måten..

    jaja.. dette er krig skal jeg si deg. Og jeg håper du og din familie blir den første som blir sprengt til helvete…

    FORDI er det noe jeg kan garrantere. .er at denen skyteepisoden har gitt ekstremistene moral highground i norge til å gjøre rekruttere og utføre terror aksjoner i norge..

    Dette er akkrurat det dem ville.. Og disse naziene som har gjort dette.. kommer til å være grunn for første terrorangrep i norge…

    Det har aldri blitt utført noe terroangrep av en muslim i NORGE Hittil… det er ihvertfall aldri blitt bevist! Så nå kommer første steg..

    Dette bare gir utlendinger en tydelig beskjed.. at nordmenn er våre fiender.. på tide å beskytte oss selv og ta mest mulig liv før de tar våres.

  • Er dette vi norske forventer kommer til å skje når det blir nok utlendinger.
   Det mest bekrymingsfulle, det er nå så mange tvilsomme utlendninger og er for sent til å stramme inn da det er nok av de i norge nå, og flere strømmer inn i norge.
   Ja dette er vanlig for de som kommer fra iran, irak ingen stor sak dette å bli skutt. De oppfører seg som apekatter (ligner faktisk på apekatter også)og de har sikkert mindre oppe i toppen enn apekatter også.

  • (Min tilføyelse: Denne innsenderen prøver seg nok med en spøk)

   Til din opplysning , så er din ip logget. Vi vil straks se på saken, da du her både oppfordrer og støtter terrorisme. Dette ansees som en grov kriminell handling, og kan bli straffet med livstid fengsel.

  • Så du oppfordrer alle utlendinger til å lage gjenger? Dere har vel dem allerede. Kanskje dere skulle bruke fritiden deres til ett norsk-kurs isteden. Når dere ikke har noe vettug å si bruker dere masse banneord.Idiot.Du må virkelig hate dette landet og nordmenn? Hva faen gjør du her. Kom deg ut av Norge og hjem da vel. Vi trenger ikke sånn dritt som deg her. Du kan reise sammen med Krekar. Du er bare en liten apekatt. Jeg MÅTTE bare kopiere innlegget dit og videresende det.
   Du har vel ingen penger å støtte med, eller får du penger av det landet som du hater så mye? Innlegget ditt sier meg at du har en IQ på under 25.

 8. Skal norske skattebetalere betale for politibeskyttelse til dette terroristsvinet?Synd at de bommet,får håpe de greier å ta knekken på han neste gang.

  • Staten holder Krakar og familen skjult på ett av landetes
   beste hotell betalt fra våre skattepenger.Flytter han og familen
   til en annen leilighet kan Krekar leie sin ut og få inntekter på
   den.Vil nok få livakt 24 timer i døgnet ,betalt abv staten.
   Ingen aner hva han driver når han sitter foran datamskinen.
   Mannen er til fare for Norges sikkerhet..Staten kunne solgt
   leiligheten hans og kjøpt en ny i Irak.Sendt ham ut med
   første fly.Krekar har vært tilbake til Irak uttall ganger og er
   ikke i livsfare der.

   JILL

 9. Nå må nores politikere slutte å spille dobbeltspill!!!

  Norge og nordmen føler seg truet av Krekar og hans tilstedevarelse i Norge. Så send han ut av landet da! Men nei, nordmen er så fine dem vil ikke at det skal skje ham noe i hjemlandet hans, der blir han drept! La han vare i Norge av humane grunner, men skap hets og la USA føre sin antiislamistisk hat proppaganda også her i Norge. Jeg er luta lei av Norges dobbeltmoral!

  Og hvem er usa eller Norge som skal bestemme hva er terorisme og hva er demokrati, hvordan andre land skal styre?

  hva er Krekar skyldig i? Han beskyldes for å ha prøvd å skape et islamistisk stat der han kommer fra. Og det liker ikke usa og dermed blir han uthengt, og Norge jatter bare med.

  Hvorfår må usa blande seg over alt… hvem er dem, hvor har dem retten fra å lare andre hva fred og frighet er, hva demokrati er… Dem som har okupert en hel kontinent og fratat alle rettighetene fra indianere, dem har plyndret, drept, voldtat… bare tatt seg til rette… nå skal dem lare hele verden om fred og fordragelighet, om samliv og demokrati….

  Jeg sier bare, hva ville du gjort om noen flyttet inn i huset dit, tatt seg til rette med kona eller datteren, og gitt deg lov å bestemme når du skal legge deg og stå opp, for så å fortelle deg at slik skal du leve i dit eget hus, det er demokrati….

  La muslimene vare i fred, la dem styre landene deres slik dem selv vil, la dem krige med hverandre og skape stater innenfår stater… Borgere i disse land vil uansett ikke få det bedre før dem selv forandrer seg og våkener opp. Ikke alle har samme oppfatning av ting, la andre leve etter sine oppfatninger og menineger… så blir det slutt på terorisme…

  Norge må slutte å spille etter usa noteark…
  Er Krekar en trussel for norges sikkerhet… send han hjem! Hva som skjer med han der er hans egen fortjeneste.

  Hva har alle dere imot islamske stat egentlig… Norge er et kristent land… har nordem rett til å velge hva slags stat norge skal vare, da må vel muslimene også få lov å ha en islamsk stat i iran, irak, kuviat… eller hvor det nå måtte vare…

  Det var ikke akkuratt i norge eller usa Krekar prøvde å lage en islamistisk stat… så hva er problemet egentlig….

  Hilsen Norsk muslim

  • I februar 2003 fattet UDI utvisningsvedtak mot Krekar av hensyn til rikets sikkerhet og fordi han hadde overtrådt utlendingsloven. Det skjedde på instruks fra daværende kommunalminister Erna Solberg (H). I den forbindelse ble også hans asylstatus og reisebevis, bosettingstillatelse og tidligere arbeids- og oppholdstillatelse tilbakekalt.

   Like etter ble Krekar arrestert og siktet for terrorvirksomhet, men siktelsen ble senere frafalt pga. mangelfulle bevis av hensyn til vitnenes sikkerhet.

   I april 2003 ba han om politibeskyttelse og hevdet at en navngitt leiemorder fra en konkurrerende organisasjon (PUK) ville drepe ham.

   I 2006 ble det kjent at han er oppført på USAs terrorliste, og like etter på FNs terrorliste.

   8. november 2007 dømte norsk Høyesterett enstemmig at mullah Krekar er en fare for rikets sikkerhet

   Her ser du grunnene!! Å det er bare noen av dem.

   Du må jo være totalt hjernevasket!! Muslim jah..

  • Kreket skulle vært innesperret på glattselle til han blir utsendt. Muslim UFF UFF. Skulle vært innesperret halvparten av alle muslimer de oppfører seg som dyr.

 10. vi har klart tyskere og annet dritt ,så noen muslimer går nok bra .Bare dritt det også .Kjemper for en pedofil hallik som heter muhammed.Ler så jeg griner.Innavla skjeggaper med en iq på 10-12.

 11. hva er det nordmenn tror? at han ble redd?? At dette skremte det muslimske samfunnet??

  De er vant til dette.. for nordmenn er dett en stor ting..

  for utlendinger er ikke dette noe som helst.. Dette er vanlig..

  alt nordmenn har gjort er å gi klarsignal for krig .. at ekstremistene nå vil ha det lettere å rekruttere i norge.. er et følge av denne rasistiske handlingen.

  OG det er eneste fakta her…

  Nå kommer norge til å oppleve terror tror jeg.. garrantert..takket være NAZI jævla uutdannede bønder..

  VEL er det rkig nordmenn vil ha.. så er det krig dem skal få.. i mine øyne så har jeg aldir likt nordmenn..

  SÅ Jeg støtter krig mot dere..

  BRING IT ON!! motherfuckers..this is excactly what they wanted.!!

  • Haha, lykke til med det.. 😛
   Tror dere må være en hel del flere folk her i landet før noe sånt kommer til å skje, i krig viser statistikken at bortimot 1000 eller flere av dere dør for hver vestlig soldat som blir drept. Og disse uttalelsene du kommer med her, vekker bare mer harme i et meget tolerant folkeslag som jeg heller vil beskrive som en sovende kjempe.

   Å true så og si dem eneste som er villlige til å leve sammen med dere er jo en meget strategisk ting å gjøre da, og det viser bare gang på gang at det var et feilsteg å ha dere inn i landet her når dere oppfører dere på denne måten.

   Det du gjør nå vesle gutt, er å øke intolleransen mot deg og ditt folkeslag fordi du sier det du sier. Dere er tøffe i trynet når dere er mange, men har fortsatt til gode å se en eneste av dere tøffinger som tør å stå alene.

   Imens du sitter der og er rød i ansiktet mens du ytrer dine ord, så skal jeg lene meg tilbake i sofaen og gi en tanke til alle dine titusener av brødre som blir drept mens jeg skriver dette innlegget. For gud vet at de eneste dere klarer å drepe, er folk som ikke gjør motstand.

   Ha en god kveld.

   • Det er akkurat det israelerne alltid har sagt: en farlig muslim er han bak ryggen din. Snikmord og selvmordsbombing, det kan de, men når de israelske soldatene viser seg renner muslimene som kaniner. Vet dere forøvrig hvorfor de egyptiske soldatene i Sinai i 1967 tok av seg støvlene mens de flyktet fra de avanserende israelske enhetene? Man skulle jo tro at det er lettere å løpe på den hete ørkensteingrunnen med støvler på enn barfot? De tok av seg støvlene fordi allah ikke tar imot noen med sko på – og de var sikre på å møte ham den dagen.

    Bakfra og i mørket, det er muslimens modus operandi. Fyren som kalte nordmenn nazister er en utakknemlig hund som biter hånden som mater den.

  • ha ha ha.. tror der at dere kan krige mot oss eller andre vestlige land, jeg skjønner ikke at dere kan være så forbanna dumme.. greit at ingen vil utslette dere for da er vi rasismer, men dere er faen meg jordens søpell. verste dritten det går ann å få tak i. når skal nato å resten av verden skjønne at vi må ta bombe di møkka landa dere kommer fra til det ikke er en fjell topp igjen. nå døde det en ny normann etter en vei bombe fra di jævla muslimene også skal vi liksom beskytte krekar. send han å resten av dritten tilbake der det kom fra å slipp noen a-bomber der etter på.. vil dere starte ordentlig krig mot vesten, så kom igjen å tullinger..

  • Tror du at vi er redde for en gjeng med muslimer som vil erklære krig mot oss ? Eneste som holder igjen den Siviliserte verden fra å utslette dere helt er at vi har noen sperrer mot å utrydde dere. En sperre dere tydeligvis ikke har. Vi nordmenn er i utgangspunktet et fredlig folkeslag og vi har tatt imot dere, gitt dere tak over hode,mat, penger og et land uten krig. HVA får vi tilbake ? Overfallsvoldtekter så det holder og mer kriminalitet generelt.
   Nei, når bikkja de klikker er det kjipt å måtte avlive den. Måten enkelte av dere oppfører dere på begynner å nærme seg den gale bikkja som får sprøyta. Det å avlive dere ville vel kanskje være litt drastisk, men vi kan alltids sende dere hjem så ordner dere det selv. Uansett hvis Norge er så forbanna ille får du bestille deg en flybilett ned igjen der du kommer ifra så kan du skrike Bring it on så mye du vil (jeg tipper du gjør det en gang før noen har tatt livet av deg).
   Er ikke rasist menne tror Norge hadde vært et utrolig mye bedre sted uten all søppla vi har importert

  • Uff da, etter språket ditt er du vel bare en ung jypling som har vært ute og tatt deg en øl eller to for mye, lille venn:-)

   Siden du ikke liker nordmenn, så skal vi nok klare å samle inn nok penger til flybillett til deg, så du kan reise dit hvor du opprinnelig hører til. Sikkert et land som kun har vold som svar på problemer..

  • Vi Norske er klar over de fleste ikke liker norsker av de fra irak, iran, men merkelig hvor mange som vil til Norge. De som liker norsker minst kommer sikkert fra iran, irak og da kunne de reist tilbake til apelandene sine sammen med alle de apene som er der fra før. Bomb fulstending begge disse landene hadde vært passe for verdenssamfunnet det er jo bare aper som er der og intet tap for resterende land.

  • Finn vaskebøtta og jobb kamerat. Det skal være skinnende rent til i morra tidlig!!!
   Eller finn kebab botikken din, så kan du lage litt kebab til oss, vi liker varm lunch 😉
   Tolling 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *