To saker – ulik praksis

En politimann er tiltalt for seksuelt misbruk av flere mindreårige barn, besittelse av barneporno, misbruk av sin stilling og grov uforstand i tjenesten. Mannen er også lokalpolitiker. Media har valgt å anonymisere mannen.

Faksimile VG.

I en annen sak, etter siktelsene som foreligger av litt lavere alvorlighetsgrad (uten å bagatellisere det), er ikke bare den siktede lokalpolitikeren Trond Birkedal identifisert, men politiet varsler til og med VG om at de vurderer å utvide siktelsen mot ham før hans egen forsvarer har fått vite det.

PS: I motsetning til den overgrepssiktede betrodde politimannen og lokalpolitikeren som beskyttes av anonymitet av VG, synes de det er greit å gjengi bilde og navn på en død svenske som hevdes å ha begått overgrep.

Har noen utstyrt seg med flere sett av moral?

 

Mer:

Mer om politi:

[polldaddy poll=4947139]

Bloggurat
Blogglisten
Twingly BlogRank

Mer:

I Miapiasblogg kan du lese mer fra ei jente som er vitne i saken mot den anonymiserte overgrepstiltalte politimannen og lokalpolitikeren fra Østfold.

VG: Fornærmet angrer på at hun meldte fra om politimannen.

En som ikke anonymiseres i VG er den antatte Hells Angels-lederen Leif Ivar Kristiansen.

8 tanker om “To saker – ulik praksis

 1. Denne mannen var i tillegg en fremtredende politiker i Østfold, ordførerkandidat og har mottatt en ærespris fra eget fylkesparti.
  Ingenting av dette har jeg sett noen i VG eller Dagbladet skrive noe om…

 2. Etikk og moral i presseverden ser ut til å tolkes og benyttes ulikt avhengig av blant annet ens politiske ståsted. Som man enkelt observerer er det venstresiden som spares, mens høyresiden, i særdeleshet FrP, er tilsynelatende fritt vilt. «Bit ikke hånden som gir en mat» er et ordtak. Man henger ikke ut i sin egen avis representanter for de som gir en pressestøtte heller.

 3. Var det ikke sånn at han sto fram selv?
  Birkedal var anonymisert i starten, men valgte selv å forlate sine verv og å stå fram med navn.
  Om dette var noe som ble pålagt ham av FRP, som jo hele tiden viste hva han drev med, kan man spekulere på (eller la være).

  • Nei, det var først Dagbladet som avslørte at det var en Stavangerpolitiker. Dagen etter avslørte Stavanger Aftenblad navnet først, før resten av media fulgte på.

   Birkedal lot seg ikke intervjue før han slapp ut av varetekt. Foreløpig har han ikke trukket seg fra noen folkevalgte verv. Derimot trakk han seg (eller valgte Stavanger FrP og Rogaland FrP å trekke ham?) fra valglistene til høsten.

   Det blir opp til Stavanger bystyre og Rogaland fylkesting å eventuelt godkjenne en eventuell søknad om fritak fra de vervene han har siden valget i 2007, hvis det kommer noe slikt til behandling før de nyvalgte kommunestyrene og fylkestingene etter høstens valg uansett skal konstitueres i oktober.

 4. Har sett flere saker der politiet går fri i pressen. Er de pedo så gi de lovens strengeste straff. Tydelig at Birkedal har sine svin på skogen men lettere for jornalistene å henge ut frp folk

 5. Slik er de mindreverdige media i Norge. Er du sosialist har du immunitet, er du ikke blir du skandalisert, og er du FrP blir du forfulgt helt til neste valg på oppblåste rykter. Det var f eks nøyaktig null kriminalitet involvert i «saken» med ordføreren i Os. Det som skjedde var en sak mellom ordføreren og hans kone og evt partiorganisasjonen. Løgnaktige og udemokratiske norske media ville ha det til å være voldtekt!!! Og media påvirker en overveldende flokkfeig norsk befolkning mer enn nok til å sikre sosialistflertall ved valg.

  • Bare tull. Husker du Tore Tønne fra AP. mediene drev han rett og slett til selvmord. Skjønner ikke at freppere alltid skal utgi seg for å være offer. Det er jo bevist ar Frp medlemmer har 6 ganger så mange straffedømte som nummer 2 på listen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *