Bortskjemte fotballspillere

Oppdatert 22. mai. Streiken over. (VG).

– – – – –

Streiken spillerorganisasjonen NISO har satt i gang blant eliteseriespillere møter svært liten sympati blant tidligere spillere og trenere som uttaler seg. Man kan spore noe av det samme synet på overfladiske, selvsentrerte spillere fra sir Alex Ferguson som ber spillerne heller lese bøker enn å kaste bort tid på sosiale medier.

Også rundt omkring på arbeidsplasser, i kantiner og der fotballinteresserte folk treffes møter streiken liten sympati. Mange stemmer i med kommentatorer/eksperter som har uttalt seg i VG: Spillerne virker bortskjemte. De vet ikke hvor godt de har det.

Faksimile VG.

Jeg tror tidligere Brann-trener, og før det Italia-proff Steinar Nilsens syn er det som blir løsningen:

Fritt valg av skotøy, en ordning han mener fungerte godt i Brann, men nei til ferie når forholdene er best og et bedre stillingsvern.

Han har selv erfaring blant annet som langtidsskadd spiller, og ikke minst erfaring med at treneren straffes for hva spillerne ikke presterer på banen. Viking-trener Åge Hareide opplever i år samme press som daværende Brann-trener Nilsen opplevde i fjor.

Dersom fritt skovalg betyr lavere inntekter til klubbene, må nok også noen spillere (de lettest erstattelige) påregne en lønnsnedgang, men det har NISO sikkert orientert dem godt om?

Nå får norsk fotball en ugunstig fotballpause i en periode som er viktig for å få eventuelle landslagsaktuelle spillere i Tippeligaen i topp kampform til landslagskampene mot Portugal 4. og Litauen 7. juni.

Man kan jo ikke bare leie inn spillere fra Adecco-ligaen heller. 🙂

[polldaddy poll=5066964]

Bloggurat
Blogglisten
Twingly BlogRank


Mer:

VG: NISO-leder Joachim Walltin: -Spillernes image er ikke svekket.

Dine Penger: Du kan få tilbake billettpenger.

VG: Nå raser trener-Martin over sko-streiken. Spilte selv i selvvalgt og ikke klubbvalgt merke.

 

Annonser

2 tanker om “Bortskjemte fotballspillere

  1. regner med at det er som oss andre att spillern har forskjellige føtter. skal de spille med likt skotøy bør produsenten stille på banen og sy skoene så de passer den enkelte.

    • Har enda ikke hørt om spillere som er blitt tvunget til å spille med feil sko hvis de kan «bevise» (for eksempel ved legeerklæring) at de må bruke en bestemt type.

      Dessuten, når det gjelder oss andre med ulike føtter. Jeg har som støttekontakt vært med en person på ortopedisk verksted for å få spesialtilpasset vanlige sko. De har alltid tatt utgangspunkt i et par han har med seg, så justeres det til hans behov.

      Forundrer meg ikke om godt betalte profesjonelle fotballspillere får til det også, dog uten støttekontakt, men i tilfelle de skulle ha behov for hjelp, så er det bare å ta kontakt. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *