Hvem er bakspillerne?

Oppdatert 26. januar. Hva er det som skjer i skøytemiljøet? Var ikke Peter Mueller Problemet med stor P, og den store stygge ulven … eller ble han ofret i en maktkamp?

VG: Koss taus om Bøkko-møte.

VG: Etterlyser ydmykhet rundt skøytelandslaget.

VG: Ble advart mot Koss.

– – –

Flere har tidligere spekulert i om det ligger mer bak sparkingen av Peter Mueller enn hva som ble presentert for offentligheten for to måneder siden. (Mer om saken i innlegget Sutring vant over vinnerinstinkt.)

Nå får Mueller massiv støtte fra Nederland, i følge VG. Det nevnes at Norges skøyteforbund i lengre tid har lett etter en grunn til å sparke Mueller. Det legges heller ikke skjul på mistanker om at det ligger en maktkamp og «sterke krefter» bak. TV2-journalist Fin Gnatt har også tidligere blogget om vikariende motiver i saken.

Selvfølgelig avvises alle slike spekulasjoner som konspirasjonsteorier av skøyteledelsen. De har allikevel ikke på en troverdig måte ryddet grunnlaget for spekulasjoner av veien.

-Ble Peter Mueller virkelig utelukkende sparket for kommentaren som påstått? Var det i tilfelle et engangstilfelle og var eventuelle andre lignende hverdagslige episoder totalt ukjent for skøyteforbundet, eller var de ikke tidligere tillagt vekt? (Den nederlandske skøytejournalisten, Luuk Blijboom, hevder at slike utsagn kom flere ganger for dagen, og at ingen brydde seg mens han trente det nederlandske landslaget.)

-For et år siden kviet skøytepresident Vibecke Sørensen seg for å gå inn i forhandlinger med Peter Mueller om å forlenge kontrakten. Angivelig var det økonomiske årsaker som var grunnen. Utelukkende? Dette må det være mulig å bringe klarhet i.

Faksimile fra VG.

I debatten i mitt tidligere blogginnlegg om saken kommer det også frem utsagn om maktkamp og en «klankamp» i skøytemiljøet.

Skøyteledelsen kan nok prøve med munnkurv, og å avfeie alle spørsmål rundt sparkingen av Mueller som konspirasjonsteorier. Kanskje har de rett? Spør man NRKs sportsjournalist Ove Eriksen så får man sikkert vite det. At de har rett og at det ikke har vært noen kamp i kulissene før og etter at dette kom frem.

Hvem i skøytemiljøet er forresten han løpegutt for ?

[polldaddy poll=2554830]

 

Mest lest på Norske forhold siste to dager, pr 19. januar.

1. Prisen på et menneskeliv.

2. Bedre enn folk flest.

3. Manglende respekt for deg som databruker.

4. Fortjener de førerkort?

5. Bukken og havresekken.

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

VG: Bøkko mener Grødum bør få OL-plass. (Gikk raskere enn OL-uttatte Sverre Haugli.)

VG: Både Bøkko og Koss fortsetter. VG: Far Bøkko tror Håvard fortsetter på landslaget. VG, TV 2: Olympiatoppen avviste alle Bøkko-krav. TV 2: Bøkko vil ha Koss sparket før fredag kl 21. VG: Nekter å gi etter for Bøkko-press. Viker ikke fra prinsipper, sier skøytetopp. VG: Slik er Bøkkos reserveplan. VG: Koss lover å hilse på Bøkko. TV2: Bøkko-sponsor mener Koss ikke er rett mann for jobben. VG: Kaggestad bryter med skøytelandslaget. TV 2: Landslagstrener Koss hilser ikke på Bøkko. VG: Bøkko: Det har vært krangling dem i mellom. TV 2: Koss avviser at han er bedt om å trekke seg. TV 2: Skøytebråket har tært på kreftene. Hege Bøkko reiser til OL for å lære. VG: Koss gir seg som skøytetrener etter OL. VG: Har tatt tydelig avstand. TV 2: Bøkko trosset skøyteledelsens taleforbud. VG: Bøkko vraker Koss. VG: (Bøkko på isen med Mueller og Ervik i eget team rundt seg.)

 

18 tanker om “Hvem er bakspillerne?

  1. Vi må alle skjønne at selv om norsk skøytesport e ingenting uten Håvard Bøkko så må vi ikkje tillate alt. Han e et unikt talent og vil få sjansen igjen og da knuser han Kramer! Det gjør han ikkje denna sesongen, desverre!

  2. Det er opplagt at det pågår en maktkamp. Selv om det Bøkkos trener skal ha sagt er kritikkverdig er det ikke nok til avskjed. Mye verre ting er sagt i andre idretter uten denslags følger. Her er det noen som har sett seg tjent med å smi mens jernet er varmt uten å bry seg om at det kan resultere i ødelate OL-forbredelser og resultater.

  3. har nesten ikke hørt makan til syting og sutring fra disse skøyteløperne…la dem til h…. være hjemmme og se Ol på TV..en gjeng med SOLIDE primadonnanykker

  4. Synes du er inne på noe når du skriver om klanene og maktkamper. Husk at bl.a. Haugli-ene gikk ut av landslaget for noen år siden fordi Müller har vært en god trener…for noen. Han fungerer overhodet ikke for mange andre, han er ingen rund person, har middelmådige sosiale antenner og opptrer heller som en bølle. Alle visste det og det har vært en del av pakken hele tiden. Spørsmålet er hvor høy pris Skøyteforbundet var villig å betale i form av talenter som faller av lasset, for å få frem de han fungerer godt sammen med.

  5. RBK hadde aldri blitt hva de ble med hårsåre personer som i skøytemiljøet.Her må det ligge noe bak,man må kan slenge med leppa selv til ei dame uten at men trenger å overreagere.Det er jo helt tullete at man må jatte og jatte med alt som ikke har en litsjkar mellom beina.Sier en hva en mener eller tar en fleip mot de innkvoterte så er man diskrimerende eller rasist eller helst begge deler.Klart noen ligger bak ,det får være måte på hårsåre pingler.

  6. I denne saken, som nok har jobbet seg opp til det som skjedde i Berlin, har nok ikke noen av partene trengt noen bakspiller. Mueller har klart å sverte seg og sin egen rolle selv.

  7. Det er vel en selvfølge at det er mer, noe som ikke er kommet frem. Men dersom det hadde kommet frem – ville det nødvendigvis måtte være til Peter Muellers fordel? Ikke sikkert det!

    • Nei, det er slett ikke sikkert. Men sett at det ikke er reagert tidligere mot lignende ting: Hvorfor ble det reagert slik denne ene gangen, og uten å vise til at det eventuelt ikke er første gang ?

      Jeg synes ikke Norges Skøyteforbund har klart å rydde unna grunnlag for spekulasjoner som også de nederlandske skøytejournalistene fremmer.

  8. 2 helt enkle og ganske oppklarende spørsmål:

    Hvor mange medaljer har Norge å vise til i perioden med Mueller som trener?

    Hvis han er så bra som skøytetrener som han selv og mange med innlegg mener: Burde han da ikke i løpet av de 2 månedene siden han fikk sparken blitt hentet som skøytetrener et sted????

  9. Seksuelle uttalelser er uakseptable av en trener til en utøver, alltid! Det er en måte å ydmyke utøveren på og er en hersketeknikk.
    Å ta en person i forsvar som bruker den type munnbruk til en utøver når han selv er trener er kvalmende.
    Maren Haugli krevde ikke Mueller sparket, hun rapporterte hva han hadde sagt til henne.
    Mueller fikk seg selv sparket.

      • Nei, det er ikke poenget. Poenget er at en slik uttalelse som Mueller kom med er totalt uakseptabel.
        Det var ikke første gangen han hadde sagt noe slik, men det var første gang det kom skriftlig klage på ham (så vidt jeg vet).
        Nok er nok. Dessuten var det IKKE krav om avskjedigelse fra Maren Haugli sin side, det var et klagebrev. Hun hadde nok trodd han skulle få en advarsel.
        Seksuell trakassering er ment som ydmykelse fra den som utøver det og det er overhodet ingen unnskyldning for en slik oppførsel fra en trener til en utøver.
        Hvids du er uenig er du i alle fall ikke en kvinne.

  10. Peter Mueller burde aldri ha fått fornyet kontrakt. Han har ikke levert. Vi har ingen sprintere, han har fremdeles ikke klart å lære Grødum å gå på skøyter. De nest beste (etter Bøkko), har andre trenere.Mueller bryr seg bare om Bøkko, og selv med han i form er det ikke sikkert at vi får medalje i OL. Så dårlig har aldri skøyte-Norge vært før, og det er Muellers ansvar.
    Knut.

    • Det er en fantastisk gjeng dette skøytefolket. At de klarer å støte ut norges største kapasitet på total prestasjon, Johan Kaggestad sier alt Legg ned denne mikoridretten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *