Siste løgn fra Kongo

I Kongo lyver de hele tiden, uttalte visstnok Pippi Langstrømpe i en av Astrid Lindgrens bøker. En bok som noen kanskje har lest?

pippi-kongo-500

Jeg har ikke lest den boka, men sitatet er gjengitt en rekke steder, så dere får vurdere kildene selv. Det opereres med to ulike årstall for utgivelsen: 1945 og 1946.

Den første norske versjonen av sitatet jeg har funnet på nett er på bestmedball.com 8. september:

«Forresten skal jeg si dere at i Kongo er det ikke et eneste menneske som snakker sant. De bare lyver hele dagen, begynner klokka sju om morgenen og holder på helt til kvelds. Så hvis jeg skrøner litt av og til, så kommer det av at jeg har vært … litt for lenge i Kongo!»

Astrid Lindgren, Pippi Langstrømpe, 1. opplag 1945, side 15, 1. avsnitt.

Senere er det gjengitt på Hmmm Skeptisk, Are Slettan, Erikjo, Margotsinblog, Iskwew, Hildegirlsworld, Trinesmyspaceblog, Marensomstudent, Slettum og Berge og flere andre steder.

En engelsk versjon i en bokomtale fra august 2009 ligger også på goodreads.

 

TV 2 melder følgende: «Polititopp i Uganda gjennomsøkte hotellrommet til Moland og French personlig. Bilder, kart og dokumenter politiet fant tyder på at nordmennene planla et bankran i Kongo

Oppdatert 14. oktober. TV 2 melder: «Vi planla ikke bankran i Kongo.»

Av og til må man velge hvem man vil tro på. Lurer på om polititoppen i Uganda har vært lenge i Kongo?

Tidligere innlegg om Kongosaken:

3. oktober: Positivt med omtale.

Mest lest på Norske forhold pr 12. oktober 2009:

1. Ulovlig oppdrag i Kongo.

2. Hvordan redusere ulykkestallene.

3. For mange jegere.

 

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

VG: Legekluss.

TV 2: Moland skal ha innrømmet at de var spioner. Påvirket av å ha vært for lenge i Kongo?

VG: Ingen må tro på det Moland sier nå. VG: Lege hevder psykisk syk Moland erkjente drapet i fengselet. VG: Vil tvangsmedisinere Moland. TV 2, VG: Vil ikke bo sammen etter krangel. VG: French: Ute av Kongo i 2010. VG: Espen Lie: De har ikke peiling på hva de holder på med. VG: Dårlig tolk kan koste oss livet. VG: Slik er forklaringene endret. TV 2: Sykdomspreget Moland beredt til å forklare seg. Vårt Land: French kan utleveres til Storbritannia. TV 2: French takker ja til britisk hjelp. VG: French får britisk hjelp. TV 2, Dagbladet: Ekstremguide og tidligere spesialsoldat Svante Strand hevder å være lurt for 300 000,- av Moland og French. VG: UD: Moland var ikke døden nær. Vårt Land: Kongo-fanger driver klinikk i fengselet.

34 tanker om “Siste løgn fra Kongo

 1. Og Uno Bjørnar F. alias «Odin Hug» er stadig like lite begeistret for folk som ikke digger Odin og nasjonalistiske ekstremiteter?

  Vigrid digger jo også FrPs Siv Aida Rui Skattem og dyrker henne i norrøn ånd. Det er interessant. Fordi de samme er jo ganske hatefulle og skeptiske til FrPs Siv Jensen og FrP for øvrig. De regnes å være for myke i nasjonalistiske saker og om innvandring.

  Det er bekymringsfullt at FrPs nye justispolitiske talsmann, Hans Asmyhr, har besøkt Skattem og skal ha drukket Odins skål med herskapet på Gimle. Noen i miljøet har skrytt om at de regner ham som patriotisk kontaktperson for det nasjonalistiske nettverket rundt Skattem-klanen. Interessant og bekymringsfullt å registrere at dette miljøet har fått solid fotfeste i et stort parti.

 2. Ja da er vi i gang igjen.
  Furuholmen har vært på safari samt for å finne seg sjæl samt en mystisk bag. French har våknet opp og vil ikke dekke over Molands drap,tanken på mange år i fengsel har vekket han.
  Moland har blitt syk sier dem,ja tenker meg det,reddsel og dårlig samvittighet har vel gjort han myk,borte er i allefall Colgate-gliset fra blodvasken,men motløs er han ikke,han skal gifte se,ikke med en pygme(som han har veldig sympati for,da fordi han har en drøm om å være fantomet)men med en vennine av afrikansk opphav,viktig å vise retten at han ikke har noe i mot den svarte mann/kvinne. Han har allerede sendt utinvitasjon til alle sine leiesoldatvenner.
  Bryllupet skal holdes i et leid gammelt banklokale som han tidligere har sjekket og tatt bilder av.
  Bryllupsreisen blir en båt-tur på en lokal innsjø like i nærheten og da med en eksotisk og spennende overnatting på Moland og Frenchs hytte i bushen. Reisen forventes og håpes å ta noen år.
  God tur.

 3. Idioter. Ingen av dere vet hva som kan ha skjedd der nede! En normal og oppegående person vil ha et nøytralt blikk på saken! Alt vi vet er bevisene som blir fortalt til oss igjennom media. Skjerp dere, alle sammen.

 4. Hvor har det blitt av denne pygmeen som fant hagla.Hvorfor er han ikke innkalt som vitne for forsvaret.
  Må de henrettes,eller er dt smartere å melke den norske stat i noen år først,slik at pensjonen til oberster og kapteiner kan sikres først.
  Ja,de har jo ingen annen måte å hente pensjonen på.
  Kansje sende de sosialstøtte til hele jengen,eller ta de opp til steinrøysa,omskolere dem,å sette de i arbeid langs svenskegrensa for å sikre slengen-avtalen.

 5. Feigning Folker, dreper folker for morro skyld å bli i vg front sider. remember life is too short you all mønster coward pigs, bloody thirsty baby killers. what a disgusting people.

 6. Det er så morsomt å se NORDMENN! først så skrek nordmenna… de er uskyldige hjelp dem… blalba…

  så kom bildene fram og halvparten forsvant og sa ikke en dritt mer..

  og Nå.. kommer folk tilbake med det må være feil i systemet..

  MEN SANNHETEN om at de kan være mordere og jævla drittmennesker er det ingen som sier..

  HAHA… digger meg endelig at sannheten om nordmenn kommer fra.. SÅ DERE kan se selv hvor drittmennesker nordmenn kan være..

  JÆVLA dobbeltmoral NAZI NORDMENN!!

 7. AAss, tror de kan ha lært det av bestefaren til Tjostolv Moland, ved samme navn. Han var frontkjemper (det er godt dokumentert). Rimelig usmakelig at faren til Tjostolv henviser til grusomhetene under annen verdenskrig, eller hva? Herlig familie.

  • huff huff . Hvis du søker litt tilbake blant dine egne forfedre kan det nok dukke opp litt av hvert,. Synes ikke du er den rette til å snakke om usmakelighet. ..Jeg kan ikke gå god for alt hva min bestefar/oldefar gjorde. Gjør det meg til skyldig i hva han måtte ha funnet på??

  • Hvor dum er du, Eldrid? Stein, stokk idiot-dum, nesten på grensen til at det er verdt å holde deg i live?
   Frontkjempere er de beste soldatene som har kommet ut av Norge siden Vikingene, og det er dokumentert opp og ned i mente nå, at de IKKE gjorde noe galt under krigen (bare veldig fa av dem gjorde noe galt).
   I den settingen du skriver, virker en frontkjemper som noe ondt, noe negativt, men det er reine tullballet! Men du har vel lyttet til den sort-hvite historiefortellingen etter krigen. Böker i hopetall de siste årene, har motbevist etterkrigstidens apekatt-fakter. Frontkjemperne sloss mot kommunistene, noe hele den vestlige verden gjorde i 50 år etterpå. Nå som frontkjemperne renvaskes, står de virkelige overgriperne for tur til å henges ut, kommunistsvina, de som vant krigen med Stalin i spissen. de som også har vaert med å forvri historien.
   Det eneste du bör huske, «Eldrid» er at Tjostolv Moland den eldre er en stor, norsk krigshelt!

  • Far til Tjostolv heter Kunt, Knut Jr., hva tror du bestefar til Tjostolv heter da? Dra hue ditt ut av ræva og oppfør deg

 8. Jeg lurer veldig på dette med dobbelt statsborgerskap… I henhold til norsk lov er det visstnok ikke tillatt. Derimot kan man søke dersom man kan bevise tilknytning til begge land, men prinsippielt godtar ikke Norge dobbelt statsborgerskap og om det blir funnet ut at en person har det skal visstnok personen miste sitt norske med øyeblikkelig virkning.

  Nå har jeg hørt at French har dobbelt statsborgerskap, det har også Alexander Rybak og dertil møtte jeg en person på Norges Ambassade i utlandet som var både dansk og norsk statsborger og hadde pass fra begge land.

  Er det noen av leserene som kan svare på dette? Da mine barn har dobbelt statsborgerskap enn så lenge, (de er under 18) er dette veldig interessant.

  • Hei, får å kunne ha dobbelt statsborgerskap, dvs. 2 pass må en av foreldrene være fra et annet land enn Norge.
   Jeg er selv født i Kenya av norske foreldre og når jeg var 18 måtte jeg velge om jeg vil ha kenyansk eller norsk pass. Hadde en av mine foreldre vært fra Kenya, kunne jeg ha hatt begge.

   Håper dette er til hjelp.

 9. Så fort de ser en hvit person ser enhver congoleser $.
  De er utrolig frekk, men ikke direkte pågående.
  Ser de mulighet for å jukse, stjele, etc., så gjør de det med god samvittighet.
  Du vil aldri vite når de lyver eller snakker sant.
  Du får aldri direkte svar på et direkte spørsmål.
  Ærlighet er situasjons- og lokaiseringsbestemt.
  De har intet begrep om tekniske bivismaterialer.
  Tid er relativt, m.a.o. intet forhollende til, og utholdenheten er likegyldig.
  Deres iboende råskap overgår enhver djevelsk fantasi.
  Rettferdighet er relatert til alder, distinksjoner, biltyper/størrelser, luksus, rikdom, titler, tonefall og nivå på røsten, etc.
  Fra A til Å er rettssystemet pill råttent.
  Vår diskusjon eller argumentasjon = congolesisk disputt.
  Høytstående byråkrater lar seg med god samvittighet kjøpes.
  Ja, selv høytstående dommere faller under samme kategori.
  «Set-up» er helt vanlig blandt militær, politi, tollere, grensevakter,
  «organisasjonsledere», «høvdinger», lokalpolitikere, etc.
  En servicetjeneste vokser i antall ledd med påfølgende delbetalinger, inntill antall serviceytende ledd er fornøyd, uansett om serviceproduktet leveres eller ei.
  I 90% av tilfellene uteblir serviceproduktet, og serviceleddene fordufter liksom av seg selv.

  Feilen Moland og French gjorde var å ta på haikere.
  Å være så naiv!
  Landeveisrøveri er et kjendt fenomen etter mørkets frambrudd,
  og i de fleste tilfeller er haikere kollaborister i et «mafiaspill».

  Den eneste løsningen på saken er politisk – diplomatisk press/dialog, uten at nasjonale myndigheter mister ansikt ovenfor $ – jegerne.

 10. Hei, jeg registrerer at WordPress har stengt bloggen norske forhold der. Er det din blogg, og i så fall, hva skjedde egentlig? Hvem er det som driver og får blogger stengt og på hvilket grunnlag?

  • Det var visst noen som ikke likte at jeg skrev om enkelte saker. Kanskje noe om en debatt om en stortingskandidats tilknytning til nasjonalistisk miljø og et annet innlegg om lovbrudd, avlytting, overvåking m.m. i den suspekte delen av privat sikkerhetsbransje? Noen vil kanskje finne på å sette det i en slags kombinasjon, om det er lov til å spekulere, og jeg hverkan kan eller ønsker å hindre folk i å tenke frie tanker.

   Det jeg vet er at noen har foretatt datainnbrudd på bloggen, og kapring av e-postkontoen ( –> De fant identifiserende informasjon, navn, familie, IP-adresser m.m –> En person opptrådte på en måte som ble oppfattet meget truende, særlig overfor andre i min familie. I samråd med noen som kjente vedkommendes modus operandi og psyke sto man overfor to valg: La seg «true til taushet» eller nekte å la seg trakassere slik og stå opp.
   I samråd med andre valgte jeg/vi det siste, og skrev om hva vedkommende gjorde.

   I ettertid har jeg fått vite at det man selvfølgelig bare kan spekulere i er «en involvert» i saken, men kanskje ikke, har folkevalgte verv i FrP og en familiær tilknytning til den omtalte stortingskandidaten for FrP. Bloggen ble tatt ned av en engelsktalende supportmann i wordpress.com fire dager før valget.

   WordPress fortalte ikke mye, men de hadde fått oversatt noe fra en advokat som hevdet det sto noe alvorlig ulovlig krenkende om vedkommende. Hvorvidt det er samme advokat som den omtalte stortingskandidaten vet jeg ikke og antyder det heller ikke, men helt uavhengig av dette er det et faktum at FrPs omtalte stortingskandidat Siv Skattem er advokat, uten at jeg selvfølgelig beskylder vedkommende for å i det hele tatt vite noe om dette eller på noen måte knytte vedkommende til å ha gjort noe for å stanse bloggen norskeforhold.wordpress.com

   Supportteamet i wordpress.com har ikke besvart ytterligere henvendelser for å få vite konkret hva som sto på bloggen som var i strid med «terms of service» og om de på noen som helst måte hadde sjekket om oversettelsen var riktig (inneholdt sann informasjon).

   Dersom utenforstående får inntrykk av at en advokat bare kan sende noe som hevdes å være en oversettelse av innhold på engelsk til en «tilfeldig» supportperson på wordpress.com, som umiddelbart stenger bloggen uten å sjekke eller innhente kommentar fra bloggeier, så forstår jeg at de kan få et slikt inntrykk, uten at jeg hevder at det er det som har skjedd.

   Om dette hadde tilknytning til Stortingsvalget 14. september blir bare en spekulasjon (bloggen ble tatt bort 10. september). Det er forøvrig kjent at mange velgere bestemmer seg de siste dagene. De som har lov til å tenke og ytre seg kan tenke sitt om det eventuelt finnes noen som kunne tenkes å ha en interesse av å stanse en av Norges mest leste blogger, hvis den kan bety færre stemmer til noen. Ingen anklage og ingen påstand om noen.

   Hvem som har gjort det blir også en spekulasjon, men jeg registrerer at det nest mest brukte søkeuttrykket de siste ukene har vært «avisa Tromsø» med uvanlige 12 søk. Et navn på en FrP-kandidat er også brukt 3 ganger, og begge de søkene leder til et innlegg om en FrP-representant, et innlegg som Google-cache hadde tatt vare på, og som ble aktuelt igjen og republisert.

   Det kan helt sikkert være merkelig tilfeldig, selv om jeg ikke kan hindre noen i å tenke at det kan tyde på at «noen» viser en viss interesse for å stadig lese det samme innlegget. Som forøvrig står her.

   • Du bør vurdere Baywords.com, de lover å ikke sensurere, og du bør også regelmessig gå på Verkyøy-Eksporter og laste ned innholdet i bloggen din, da kan du raskt legge den opp på en anne WordPress-kompatibel blogg. Saken er at WordPress sikkert tar ned det meste når en advokat truer, fordi de ikke har råd til eller ressursser til å sjekke ting nøyere. Allikevel vet jeg at de har nektet å ta ned ting på henvendelse fra Iranere etc. mao. de sensurerer kun når vestlige advokater eller folk med penger i ryggen ber om det, mistenker jeg.

    • Takk for info. Det stemmer nok at wordpress.com ikke sjekker saken, om man skal dømme etter mitt tilfelle der de tilsynelatende ikke en gang prøvde en enkel og gratis nettoversettelse for å finne ut om den norske advokaten løy eller fremsatte riktige påstander.
     Uansett var det nok meget beleilig å få tatt ned den bloggen fire dager før valget, for en advokat som gjerne ville på Stortinget og ikke ønsket fokus på sin tilknytning til et suspekt miljø de færreste nok ønsker å gi innpass i nasjonalforsamlingen.

 11. Jeg tar ikke stilling til skylspørsmål, men det er vel ting som tyder på at guttenes aktivitet i Kongo neppe kan defineres som speideraktivitet.
  De er nå dømt i en alvorlig straffesak, og den saken er anket. Det som i ettertid har kommet frem i media styrker ikke saken for disse to.
  Jeg kan ikke forstå at det offentlige Norge, eller Støre skal gripe inn mer i denne saken enn i andre saker i utlandet.
  I ankesaken kan det vel tenkes nye ting fremkommer, og så får vi se.

  Av og til må vi alle stå til rette for hva vi har vært med på…………………….

   • Har vært inne på – sterk – kost siden din og lest bloggen din. har selv ingen erfaring med Kongo – Afrika for den del. Det du skriver synes for meg likevel å være både beskrivende og riktig. Grunnen til at jeg kan synes det – uten å ha noen erfaring med landet, er min far. Han var FN-soldat, maskinist på 335-skvadron, som fløy oppdrag der under Kongokrisen tidlig på 60-tallet. De færreste nordmenn vet at «ola dunk» også var innvolvert der.. Det pappa har fortalt opp igjennom samsvarer mye med det du beskriver, på godt og vondt.
    Mennesklige reaksjoner både så og så… rett eller galt, hvem er vi til å dømme -.
    Pappa har sine «traumer» om de dager da de landet like etter etter ett Italiensk FN-fly – hele manskapet ble massakrert fordi de ble anttatt å være Belgisk-vennlige – og ikke kunne gjøre seg forstått i en opphetet situasjon, Pappa & Co ble reddet av Kapteinen om bord (Skappel ? ) fordi han kunne nok fransk til å forklare hva de hadde der å gjøre – og forklaringen ble akseptert, for besetningens, de pårørende og (etter hvert ) min del, takk og pris !
    Med den ballasten om bord gjør jeg meg følgende resonnement: De herrer Moland & French ( alias Karius & Baktus som så ondsinnet omtalt – men likevel så treffende «beskrevet») har tatt seg ut på noe de ikke har herredømme over. For meg virker det som om de har villet leke seg og spille store hvite menn i det sorte Afrika, uten på noen måte tenke konsekvens av hva de tror de holder på med. Når de så driter på draget , prøver de å ta på seg glorien av at vi er jo Nordmenn og kan pr. definisjon ikke gjøre noe galt, Støre kom og hjelp !

    Min sympati for herrene er begrenset; Norsk glorie og englevinger
    til tross, jeg mener at «something is rotten in the state of Denmark», graden får andre bestemme… Dødsstraff er under alle omstendigheter uakseptabelt.

    For my 2 «eurocent»…..

 12. Åpent brev til Knut Moland jr.

  Så du mener det er ok at guttebassen din fritt kan slakte uskyldige i Kongo? Og nå når leken er over og realitetene slår inn vil dere holde Støre ansvarlig? En uskyldig familiefar og arbeider ble nådeløst drept som ren underholdning.
  Hvem lærte gutten din til å leve slik?

  Er denne Moland-familen spik spenna gær’ne?

  • AAss og Eldrid: Hva pokker feiler det dere? Har dere ikke fått med dere noenting av denne saken. Her er noen fakta til dere: Øyenvitneskildringene henger ikke sammen. F.eks. påstår et av øyenvitnene at han ble truet med gevær VED BILEN av Moland ETTER at han, ifølge sin egen forklaring, for lengst hadde løpt til skogs.
   Og det aller viktigste: Øyenvitnene påstår at Moland skjøt Kassongo med hagle. Dette påsto også aktoratet. De er DØMT for å ha begått drap med hagle. Desverre ble ikke Kassongo skutt med hagle…han hadde et lite, ryddig hull i skallen, der et prosjektil fra det som må ha vært en pistol eller revolver gikk inn. Når man skyter noen med hagle, ser det helt annerledes ut. Store deler av skallen «blåses bort», og det sitter små hagl spredd rundt i resten av ansiktet (hvis skutt forfra), eller nakken (hvis skutt bakfra).
   Dere veit faen ingenting, og burde slutte å uttale dere om dritt dere ikke veit noe om.
   Jeg vil ytterligere påpeke at jeg ikke kjenner disse to selv, og gir egentlig faen i om de blir henretta. Det er sånt som skjer om man roter seg inn i verdens verste møkkahøl, Afrika. Der hva som er løgn og sannhet er avhengig av hva som betaler seg, og der et menneskeliv ikke er verdt mer enn en tomflaske.
   Men skyldige, det er de nok ikke. Det er likevel heller ikke poenget. Poenget er at INGEN på disse diskusjonsforumene veit det heller, om de er uskldige eller ikke, og derfor burde dere alle sammen bare holde kjeft, jævla unger.

 13. Jeg tror ikke det har gått opp for dem at de er dødsdømt, altså at de skal henrettes.
  Det at de dør før de skal henrettes, vil jo være flaut for det Kogolesiske fengselsvesen.
  Nå har jeg ikke ekspert på lovverket i Kongo, men det er vel forbudt med med selvdrap der som ellers i katolske land. Det som er forbudt i de fleste land er å bistå til selvdrap og en kan bli tiltalt for mord.
  Så nå er det viktig for Norge å holde disse to i livet, til de kan bli henrettet på en sivilisert måte.
  Det er bare en ting jeg lurer på. Vil disse gutta ta en kautokeino opprøret, og ikke bekjenne sin skyld for de blir henrettet.
  De vet vel gjennom sin kristne oppdragelse, at hvist de bekjenner sin skyld, vil de få syndeforlatelse hos herren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *