Lov til å stille spørsmål?

Oppslaget i VG om at Norge er på dødstoppen når det gjelder svineinfluensa, kom meg i forkjøpet. Jeg hadde faktisk tenkt å skrive en sak om dødstallene etter at jeg så oversikten på ECDCs sider, men jeg ventet på at de skulle komme med en oppdatert risikovurdering. I denne rapporten fortalte de at den skulle komme «midt i oktober», og nå er det … Vi får vel vente til nærmere jul.  Får heller glede meg over at VG finner noe med substans å skrive om.

Utsnitt av rapport fra ECDC.

Utsnitt av rapport fra ECDC.

Tallene er fra ulike datoer for de forskjellige land, men det gir et bilde. Når det gjelder Frankrike er tallet 36 misvisende. Det er kun 9 rapporterte dødsfall på «fastlands-Frankrike». Resten er på oversjøiske territorier (det går frem av note til oversikten her).

Det er jo flere spørsmål som trenger på når man ser at dødstallene her til lands er så høye i forhold til innbyggertallet. Også på forholdsvis færre sykehusinnleggelser enn mange land vi kan sammenligne med. Skyldes det noe med norske sykehus, eller behandlingen, eller den generelle helsetilstanden til de rammede?

Har FHI rett i antagelsen at viruset er slemmere mot Norge enn andre land? (Nei, samme virus TV2).

Eller er tendensen til å rapportere dødsfall som kan ha flere andre årsaker – som svineinfluensadødsfall – høyere i Norge enn i enkelte andre land? Danmark har for eksempel ingen døde i sin statistikk foreløpig. De har forresten heller ikke kjøpt så mye vaksine som Norge, så de trenger kanskje ikke like høye tall for å forsvare sine konklusjoner. (Den eneste dansken som angivelig har dødd av svineinfluensa er registrert i Norge. Han hadde hatt smitte tidligere i høst ifølge norske medier. Ville for eksempel han ha blitt registrert med samme dødsårsak i Danmark eller ville underliggende alvorlig sykdom vært tatt hensyn til?)

Er det noe i kritikken fra professor Jan Helge Solbakk om at FHI vil fremstå som best i klassen og ikke evner å ta til seg det minste av andre synspunkter og kritikk … eller er det andre ting? Bare tilfeldigheter?

Har Norge noe å lære av andre land innen helse? Er det noe som kan gjøres bedre innen Folkehelseinstituttets arbeidsområde eller er vi de best i alt? Hva med de norske professorene og legene som har vært kritiske til noe av det FHI har gjort? Eller utenlandske fagfolk og myndigheter som har konkludert annerledes og tar andre valg enn FHI? Tar de alle feil mens FHI har rett i alt? (Les mer om FHIs troverdighet).

Professor dr. med Bjørg Marit Andersen sa i Dagens Medisin at gravide ikke bør ta Pandemrix, men en annen type vaksine som er ren. FHIs overlege Bjørn Iversen sier hun er uansvarlig ved å si slikt, men hvem er det egentlig som er uansvarlig? Har FHI monopol på sannheten og tar absolutt alle andre feil? Hvilken vitenskapelig begrunnelse har overlege Bjørn Iversen i FHI på at han alltid har rett og at professoren og alle andre tar feil i alt? Übermensch?

Det må være lov til å stille spørsmål uten at man skal bli beskyldt for både det ene og det andre. En leser beskyldte bloggeier for landsforræderi med mer for å skrive kritisk om FHI. Det innlegget var for tåpelig til at jeg ville utsette leserne for det. En annen leser sammenligner det å stille spørsmål om FHI med «UFO-og Bush-911 konspirasjoner» og oppfordrer her til å søke psykisk hjelp. Det innlegget satte jeg på trykk slik at dere kan lese hvordan enkelte faktisk reagerer  på ytringsfrihet og saklig nøktern informasjon og spørsmål som ikke stemmer med deres egen tro.

Jeg tviler på om verden hadde vært bedre hvis ingen hadde våget komme med en «second opinion» og stille spørsmål ved enkelte autoriteters konklusjoner.

Og håper VG og andre medier tør stille spørsmål og gjøre research. Og ikke minst følge opp svar, selv om det koster mer research. Slik for eksempel denne journalisten har gjort før han lagde en informativ artikkel.

Faksimile fra Nettavisen.

Faksimile fra Nettavisen.

Mest lest på Norske forhold siste tre dager, pr 4. november:

1. Ikke tilliten verdig.

2. Folkehelseinstituttets troverdighet.

3. Respekten for deg.

 

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

 

Oppdatert 5. november. VG: Kaos da Tamiflusalget ble reseptfritt.

4. november.VG: Her skyter influensatallene i været. TV 2: Fikk nyresmerter etter vaksinen. TV 2: Bivirkningskaos i Norge. Folkehelseinstituttet har ikke system på plass til å ivareta behovet. VG: Sverige: Skoleelever til sykehus etter svineinfluensavaksine. TV 2: Norge ber WHO om hjelp. VG: Gravid hadde svineinfluensa uten symptomer. Avdekket ved tilfeldighet. TV 2: Høygravid er skeptisk til vaksinen.

Vårt Land: Kommuneoverlege: -Lev som eremitter. TV 2: Legemiddelverket: -Svineinfluensavaksinen er trygg. VL: Ung kvinne døde tre dager etter svineinfluensavaksine. VG: Influensafrykt i Ukraina. Foreløpig ikke kjent hvilken type. VG: Advarer mot å ta Omega-3 under svineinfluensapandemien, fordi det hevdes å svekke immunforsvaret. TV 2, VG: Glemte å ha vaksinen i sprøytene. Vaksinerte med vann. TV 2: Ber om tilrettelegging for gravide. TV 2: Kan ha smittet flere på sykehus på grunn av dårlig smitteberedskap. TV 2: Sju rapporterte bivirkninger etter vaksine.

VG, TV 2, Vårt Land: Sveits har ikke godkjent Pandemrix til gravide, barn under 18 år og folk over 60 år. Norske FHI anbefaler samme vaksine til alle. VG: Gravid tør ikke ta Pandemrix. Vurderer å dra til Frankrike for å ta vaksine uten omstridte stoffer. TV 2: Dette er bivirkningene av vaksinen. TV 2: Forkjølelse kan gi svineinfluensavern. (Tidligere svenske og danske undersøkelser jeg har linket til i innlegget «FHIs troverdighet» viser det samme.) VG: Derfor dør sykelig overvektige av svineinfluensa. VG: Kongefamilien er vaksinert.  klikk.no: Slik vet du om du er smittet. TV 2: Krangel mellom leger og helsebyråkrater om hvem som vet best når og om Tamiflu må brukes. TV 2: Tamiflusalget stuper. Vårt Land: Frykter smitte, avlyser fest. TV 2: 14. dødsoffer. Var i risikogruppe. TV 2: Sverige: Ishockeylag fikk vaksine. Risikosyke må vente.

22 tanker om “Lov til å stille spørsmål?

 1. Ja, når det gjelder svineinfluensa og den forbaskede Pandemrixvaksina, så har de ropt ULV ULV ULV ULV ULV!! Med diger «ropert», laget et kjempehysteri!
  Heldigvis skjønte jeg at det var noe galt når hysteriet begynte å balle på seg etter sommerferien 2009. Jeg reagerte med å bli direkte forbanna. Og synes skikkelig synd på de NAIVE som løp for å vaksineres, sto i lange køer.

  OM det noen gang kommer «ULV», så vil ingen tro dem!!

  Fremdeles er jeg forbanna, fordi så mange i Norge har blir lurt til å ta en drittvaksine, som knapt er forsket på folk. NÅ har de fått sine «forsøkskaniner».

  I Norge har foreldre til og med gitt spebarn for test av vaksina. Tenk på det!!! Norge ville være det første land i verden som vaksinerte spebarn!
  Hvor mye fikk Norge for en slik test?? Man kan lure på foreldre også, om de mottok penger. Uansett, så må disse foreldre være klin gale og barna bør tas fra dem!

  Er så sinna at jeg kan sprekke!!

 2. Hahaha. Så underholdende lesestoff. Spest. det i tilknytning til BURP (eller var det BRP)? Mer humoristisk enn å banke en klovn

 3. «Det er jo flere spørsmål som trenger på når man ser at dødstallene her til lands er så høye i forhold til innbyggertallet.»

  Dødstallene er så små at det kan avskrives som tilfeldigheter, men det er politisk selvmord å si det.

  Jeg håper folk snart ignorerer slike som Lisa Slembe og begynner med en mer saklig debatt.

  • Ja, tallene er i den store sammenhengen små og kan være utslag av tilfeldigheter. Allikevel kan man legge merke til at de som har ansvaret for å håndtere dette også har stilt spørsmål om hvorfor tallene i Norge er forholdsvis mye høyere enn andre land. WHO har på eget initiativ tatt kontakt etter å ha sett på de innrapporterte tallene fra ulike land.

   Ikke alle er rede til å avskrive det som tilfeldigheter uten at flere faktorer er undersøkt. Kanskje kan selveste norske helsemyndigheter lære noe av andre land også?

 4. Støtter ditt innlegg, det må være lov til å stille spørsmål med hele denne svinegreia. Jeg har en dårlig følelse på det her, noe som skurrer hele tiden. Så mye styr, for så «få» dødsfall. Er jo mange som dør av influensa hvert år, er det ikke??

 5. Kansje dem vil at folk skal dø? tenkt på det?

  Eller er det så utenkelig.. og at dere setter lit til noen av de mest korrupte menneskene på jord?

  Trangsynte mennesker..fortjener det som kommer til dem.

 6. Det ser visst ut som at våre helsemyndigheter med Folkehelseinstitutt fortsetter å «skalte og «valte» med menneskers liv og helse som de vil! Og mange følger desverre trofast og naivt opp deres feilinformasjon ved å ta denne giftvaksinen! Jeg synes inderlig syn på alle barn der ute!

  http://www.tagryggen.dk/news_blog.php?id=276

  Marineskibe med svineinfluenza udbrud efter H1N1 vaccinationer – Fem vender tilbage fra mission [30-10-2009]
  Bob Chapman, speaker ved Radiostationen The International Forecaster,
  fortalte i en udsendelse fra september måned 2009 (så vidt jeg kan se),
  om en begivenhed der blev forsøgt mørklagt, men som blev lækket af nogle marinesoldaters koner.
  Radioudsendelsen kan høres her: http://www.clipser.com/watch_video/1362067
  og en redigeret, forkortet version her (mp3 format, 11,3 MB).

  Informationerne er som følgende punkter viser:

  1) Unavngivent skib fra US flåde søsat i april, med 347 besætningsmedlemmer.

  2) Hele besætningen blev vaccineret med H1N1 svineinfluenza vaccine kort tid efter de blev søsat.

  3) Besætningen blev så alvorligt syg, at andre skibe måtte gribe ind for at yde hjælp.
  16 læger blev ført ombord fra et unavngivent hangarskib og andre fartøjer som reagerede.
  Ialt blev 50 marinefolk sendt ombord for at reagere på krisen.

  4) To af besætningens 347 mand døde – inklusiv skibets kaptajn (en orlogskaptajn) og en underofficer.

  5) 50 personer sendt ombord for at hjælpe, er sat i karantæne på Marine hospital i Balboa, Spanien,
  efter 10 af dem blev smittet fra skibets besætning. To af de 50 i karantæne er ved sidste rapport i en alvorlig forfatning.

  6) Af de 347 besætningsmedlemmer som blev vaccineret, fik 333 H1N1 influenzaen fra vaccinen.
  To døde, som omtalt ovenfor, og 331 overlevede. Kun 14 af de 347 vaccinerede sømænd viste ikke nogen sygdomsfølger af vaccinen.

  7) Marinen har truet alle ægtefæller til skibets besætning, til at være tavse – ved at påstå at al denne information er fortroligt.
  Nogle har lækket, og det er derfra denne information kommer.

  8) På det unavngivne hangarskib, som gav assistance, blev 415 sømænd smittet med svineinfluenzaen
  og er for nuværende sat i karantæne ombord.

  9) Sandheden er at svineinfluenza epidemien vil blive skabt med vaccinen. Hvis vi ikke tager den,
  så vil der ikke blive nogen epidemi. Fra denne ene prøve er det åbenlyst, at vaccinen som blev testet
  på skibets besætning i april, er 96% effektiv til at smitte modtageren med svineinfluenza.
  Sådan en smitterate er umulig at opnå på naturlige måder. Selvom den kun dræbte 1% øjeblikkeligt,
  så er der ingen information om hvordan de langsigtede virkninger vil blive på de vaccinerede.
  Se undersøgelsen af de langsigtede virkninger af 1976 svineinfluenza vaccinen,
  og Golfkrigs miltbrand vaccine programmerne for mere information.

  10) Bemærk også at alene kontakt med dem som er blevet vaccineret, giver 20% chance
  for at du smittes med svineinfluenzaen, selv hvis du ikke er blevet vaccineret.

  USA’s flåde har «over» 5 U.S. marineskibe som vender tilbage fra store transport opgaver til
  «mellemøstens krigszone». Flåde og krigsskibs fly, og landtropper er ude af stand til at udføre sine pligter.

  Se evt. også pandemi influenza politiken fra USA’s flåde (PDF dokument, 4,3 MB).
  Se relaterede nyheder: Befolkningsreduktion; Sygdom;
  Link til denne nyhedsblog:
  http://www.tagryggen.dk/news_blog.php?id=276

  Alvorlig syk kvinne etter å ha tatt vaksinen!!!

  http://www.myfoxdc.com/dpp/health/101309_woman_disabled_by_flu_shot_reaction_dystonia

  Lise Tollefsen Slembe
  Leder for Borgerrettighetspartiet (BRP)
  og org. HULK
  (help to young in seriouse lifecrises)

 7. Kjenner fler som har tatt vaksine, både gravide og ikke, den er helt ufarlig. Må bare le, finnes vaksiner som har verre bivirkninger enn dette.

 8. Her er det ingen konspirasjonsteorier men rene konspirasjoner iverksatt av mafikulten i Bilderberger gruppen, der vi finner bland annet Rockefeller og hans korrupte familiemedlemmer. Det står nok om denne svært helsefarlige og dødelige vaksinens innhold, nok til at våre myndigheter burde hatt VETT og forstand til å ikke gå til innkjøp av dem. Men nå er jo noen av våre politikere flittige gjester (nedlemmer) av denne Bilderbergergruppen da, så da blir jo saken en annen!!!

  http://www.myfoxdc.com/dpp/health/101309_woman_disabled_by_flu_shot_reaction_dystonia

  Her Siv Jensen i Bilderberg møte!

  http://www.youtube.com/watch?v=jM6US0Qk5_8&feature=player_embedded

  http://www.youtube.com/user/millionsbucks#p/f/118/yvGLnL88HGY

  http://www.fritthelsevalg.org/htmlsite/aktuelt.asp?parent=-1&flag=1&id=1&ban

  Annen informasjon om vaksinen våre myndigheter ikke forteller den hele og fulle sannheten om!

  Forøvrig er Regjeringen i Sverige og ansvarlige svenske helsemyndigheter nå blitt politianmeldt for planene om massevaksinasjoner med Pandemrix.

  Anmeldelsen utgjør et pdf-dokument på 67 sider som er spekket med fakta og svensk grundighet og er tilgjengelig her: http://www.cmef.eu/pdf/jk.pdf

  Her er noen utdrag fra det alvorlige innholdet i anmeldelsen:
  Anmälan avser:
  Regeringskansliet
  Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson
  Socialstyrelsen Avdelningschef Anders Tegnell
  Smittskyddsinstitutet
  Generaldirektör Johan Carlson
  Myndighet för samhällsskydd och beredskap (MSB)
  Generaldirektör Helena Lindberg Läkemedelsverket

  Bevis uppgift:
  – Vaccinet, livsfarligt nytt experiment vaccin.
  Det föreligger bevis på att vaccinet saknar data som kan styrka att vaccinet är säkert att ge till:
  – barn
  – gravida
  – astmatiker
  – den övriga gruppen i den mänskliga populationen.

  – Det föreligger bevis på att utrustning för återupplivning måste finnas omedelbart tillgällig vid vaccinationstillfället.
  – Det föreligger bevis på att vaccinet kan framkalla dödlig sjukdom.
  – Det föreligger bevis på att innehållet i vaccinet kan framkalla en autoimmun reaktion som är farlig och kan leda till nervskador och i värsta fall döden.
  Det föreligger däremot bevis på att man har konstaterat att adjuvanten Squalene har haft förödande bieffekter i vaccin injicerat i människor och djur.

  Bevis uppgift:
  Det föreligger bevis på att svininfluensan inte har vad som krävs för att bli ett aggressivt pandemiskt virus.

  Det föreligger bevis på att svininfluensan saknar sjukdomsalstrande markör, vilket är avgörande för om influensan skall bli av en aggressiv art.»

  For mer informasjon om den farlige svineinfluensavaksinen, se for eksempel:

  Aktuelt om svineinfluensavaksinering i den vestlige verden:
  http://www.theflucase.com

  Om erfaringer med vaksinen så langt:
  http://www.nyhetsspeilet.no/2009/09/svineinfluensa-vaksine-gj%c3%b8r-hundredevis-syke-og-d%c3%b8ende/

  Lise Tollefsen Slembe
  Leder for Borgerrettighetspartiet (BRP)
  og organisasjonen – HULK
  http://www.hulk.no

  • Liker definisjonen din på «bevis.» Det skal mer til en lenke til en nettside laget av (for å si de forsiktig) skeptikere. Mange av disse sidene lenker til hverandre for å understøtte sine påstander, noe som bryter enhver forutsetning for dokumentasjon.

   Mange av folkene som har slike tanker tror jeg må ha et forferdelig trist liv. Før ville jeg nok bedt dem om å tenke seg om, nå bryr jeg meg ikke lenger.

   Men slutt med å skremme andre med alskens rare ideer. Vær så snill.

  • Ta vaksinen, den er helt trygg. Ingen av disse konspirasjons teoretikerne, har noe peiling som helst. Hvis dere vil dø , er det deres sak, ikke ta den, mye ikke snakk om ting og gi anbefalinger dere ikke har peiling på.

   • Vetle: Viser til dine slettede innlegg med blant annet mordanklager. (Du postet flere innlegg nettopp som ikke kan forsvares å publiseres.) Vennligst påvis et eneste sted der du har dekning for din påstand om at jeg anbefaler folk å ikke ta den. Å anklage folk for mord, slik du har gjort «Vetle» er ikke særlig pent gjort når det er totalt uriktig.

    Det hadde vært bedre om du leste teksten og reflekterte litt mer over hva som står der før du kommenterer med hysteriske og totalt usanne anklager.

 9. Forbudt for norske leger å samarbeide med europeiske leger er den brutale virkelighet i Norge, som ingen andre enn leger reagerer på. Helsedirektøren skyver hensynet til personvernet foran seg. Tenk det!!

  Hva er farligst?? At sensitiv data blir tilgjengelig – eller samarbeid mellom leger på tvers av landegrenser?

  Det blir for dumt, her må det være noe annet som ligger bak. Noe vi ikke skal vite noe om. Begynner å bli farlig å bo i Norge nå.

 10. Grunnen til at folk vil bli alvorlige syke og kanskje dø av vaksinen og ikke selve influensaen som WHO og Folkehelseinstituttet påstår! Influensahysteriet som Folkehelseinstituttet har skapt er for å få folk til å ta vaksinen og etter oppfordring fra WHO og den øverste verdens/makt eliten!

  Når du har sett videoene under, vil du da som gravid og foreldre la dine ufødt/fødte barn ta GlaxoSmithKlines svært helseskadelige vaksine?

  http://www.youtube.com/v/y3XlJB7J5-o&hl=en&fs=1&/%22%20type=/%22application/x-shockwave-flash/%22%20allowscriptaccess=/%22always/%22%20allowfullscreen=/%22true/%22%20width=/%22560/%22%20height=/%22340/%22%3E%3C/embed%3E%3C/object%3E

  http://www.youtube.com/v/EHzo3dDo2ow&hl=en&fs=1&/%22%20type=/%22application/x-shockwave-flash/%22%20allowscriptaccess=/%22always/%22%20allowfullscreen=/%22true/%22%20width=/%22425/%22%20height=/%22344/%22%3E%3C/embed%3E%3C/object%3E

  http://www.youtube.com/v/IDFwEqgQ1qk&hl=en&fs=1&/%22%20type=/%22application/x-shockwave-flash/%22%20allowscriptaccess=/%22always/%22%20allowfullscreen=/%22true/%22%20width=/%22425/%22%20height=/%22344/%22%3E%3C/embed%3E%3C/object%3E

  http://www.myfoxdc.com/dpp/health/101309_woman_disabled_by_flu_shot_reaction_dystonia

  http://www.myfoxdc.com/dpp/health/dpg_Swine_Flu_Shot_Tracking_Side_Effects_mb_20090927_3731652

  http://www.myfoxdc.com/dpp/health/dpg_Swine_Flu_Shot_Tracking_Side_Effects_mb_20090927_3731652

  Lise Tollefsen Slembe
  Leder for Borgerrettighetspartiet (BRP)
  og HULK org.
  http://www.hulk.no

 11. Jeg skrev tidligere om noe av det samme, hvorfor får gravide i Spania og Tyskland en annen type vaksine? Det må jo bety at noen tar feil eller? Kommer dette rett og slett av dårlig tid, og ikke vilje til å rette på de eventuelle feilene man har gjort? Ikke vet jeg, men bra at media begynner å skrive bra artikler og ikke bare nevner dødsfallene med krigsoverskrifter.

  • Tyskland er et av landene som har vraket vaksinen FHI har valgt for Norge. Blant annet anbefaler Tyskland ikke vaksiner med slike tilsetninger til gravide. FHI derimot anbefaler vaksinen til gravide og kaller norske kritikere, blant annet som nevnt i artikkelen professor dr. med Bjørg Marit Andersen for uansvarlig fordi hun har et annet syn enn FHI.

   Det finnes flere syn i saken. FHIs syn må være at ikke bare de som lufter andre synspunkter her til lands, men også deres kolleger i Tyskland og andre land er uansvarlige. Og FHI har alt rett.

   Eller er ikke verden slik FHI i snart et halvt år har lyktes å fremstille den fordi for mange journalister ikke gidder, tør eller kan foreta skikkelig kritisk journalistikk og research. (Nei, grundig research er ikke et søk på Google eller en titt på Wikipedia, selv om late journalister i høyden gjør så lite.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *