Plagsomme fotgjengere?

«Når skal de jævla fotgjengerne begynne å se seg for». Av og til kan man høre eller lese lignende utsagn.

«Hvor mange skal egentlig bli ihjelkjørt i gangfelt før fotgjengerne våkner?» kan man lese i VGDebatt, VGs bidrag til samfunnsdebatten. Utsagnet kan være en god illustrasjon på hvordan enkelte ser på fotgjengere; som en plage for bilistene og som de skyldige når det skjer ulykker. Jeg er ikke helt enig i et slikt utgangspunkt.

Faksimile fra VGDebatt.

Faksimile fra VGDebatt.

(I artikkelen debatten bygger på, kan man forøvrig lese at politiet mistenker uaktsom kjøring.)

Årlig er det rundt 800 personskader i trafikkulykker med fotgjengere (SSB). Gjennomsnittet for de siste ti år er 33 årlige fotgjengerdødsfall. Tall for nestenulykker finnes ikke, men mange har vel opplevd/sett/hørt kraftige oppbremsinger før bilen møtte fotgjengeren?

«Lekende barn» og «fotgjengere man ikke ser» er hva norske bilister frykter mest, i følge en undersøkelse utført av TrygVesta (mer her). Dette resultatet kan tolkes på flere måter: En er å tolke det som at norske bilister i stor grad er oppmerksomme på faren de utgjør for fotgjengerne. En annen måte er å tolke det som at fotgjengerne er en fare for bilistene og kan påføre både bremseslitasje, dekkslitasje og flekker/bulker. Dessverre virker det ikke som om alle bilistene er i første kategori, selv om de aller fleste kanskje er det.

Er det slik at enkelte med førerkort nedvurderer sitt eget ansvar som bilfører og legger mer skyld på andre? Enten det er politikerne, vegmyndighetene, brøyte- eller strøbilsjåføren, andre bilister som kjører for seint eller for dårlig, eller fotgjengere som ikke tar hensyn til bilisten. En bilist som kanskje har mye annet å tenke på enn å måtte følge med på fotgjengere og andre i trafikken hele tiden: Mobiltelefon, musikkanlegg, mat/drikke, sminke, plukke seg i nesen, lese avisen eller dokumenter, mate ungene, klø bikkja, …

Som bilist har man fått en rettighet til å kjøre bil, under forutsetning at man forholder seg til de til enhver tid gjeldende trafikkregler. Selv om Vegtrafikklovens § 3, grunnregler for trafikk sier at «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret» så innebærer ikke det at bilfører og fotgjenger har likt ansvar ved en påkjørsel. Uten å forhåndsdømme så har tyngre trafikant generelt forholdsmessig mer å måtte ta hensyn til enn en myk trafikant. Også fordi tyngre trafikant påfører andre større fare ved å ferdes i trafikken.

Det er også slik at det kreves både teoretisk og praktisk prøve, i tillegg til å oppfylle medisinske og vandelsmessige krav for å få lov til å føre bil m.m. Det er ingen tilsvarende krav for å få lov til å være fotgjenger. Man kan være både barn, senil, full, dum, sløv, blind, utilregnelig, mørklagt m.m. som fotgjenger uten at det gir noen bilister rett til å kjøre på dem hverken i eller utenfor fotgjengerfelt. Uansett hvor dårlig fotgjengeren har sett seg for.

På den annen side så kan fotgjengere hjelpe bilistene til å tidligere få øye på at man er der, ved å bruke refleks. Vel å merke refleks som virker. En refleksvest eller refleksbånd som er slitt og/eller har vært noen runder i vaskemaskina, vil ha liten eller ingen reflekseffekt. (Test gjerne før du sender deg selv eller barna ut med falsk reflekstrygghet.) Og: Mannlige fotgjengere har ikke større naturlig reflekseffekt enn kvinner og barn. Derfor kan refleks trygt også brukes av menn.

– – – – –

Til slutt et hjertesukk til våre politikere (lovgivere) og domstoler (lovtolkere).

Det er en rettskraftig dom der en fotgjenger ble påkjørt i et fotgjengerfelt fordi han ikke så seg godt nok for! Resultatet ble at fotgjengeren ikke fikk erstatning fra bilføreren. Slike dommer kan over tid flytte grenser for oppfatning av bilførers og fotgjengers ansvar, påvirke trafikkadferd og skape rettspraksis.

Lokal trafikkultur kan kanskje også påvirke oppfatningen av førers og fotgjengers ansvar?

I Oslo, Bergen og Trondheim er det trikk/bybane. For dem gjelder egne trafikkregler. De har ikke vikeplikt for noen, ikke en gang fotgjengere. (Påkjørt av trikk 1, 2.  Fotgjengere er redde for å krysse gaten der trikken går, BT.)

Hvordan påvirker det oppfatningen av fotgjengers ansvar? (Er det forresten friksjonen eller gammeldags tankegang som er årsaken til at trikk ikke har vikeplikt for myke trafikanter?)

Gatelysene var mørke rundt fotgjengerovergang ved sykehus der fotgjenger ble påkjørt og døde. Hvordan påvirker slikt oppfatningen av trafikantenes ansvar? Økes kravene til aktsomhet forholdsvis mer for fotgjengere enn bilister når veieier slukker lyset?

Blir kravene til fotgjengere stadig skjerpet slik at kun de som er like «flinke som de flinkeste bilistene» tør ferdes i trafikken som fotgjengere?

Se også: Når ulykken er ute.

– – – – – – – – – –

Mest lest på Norske forhold sist uke, pr 15. november.

1. Ikke tilliten verdig.

2. Angrende syndere i media?

3. Avslørt.

 

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Mer om trafikkulykker:

Hvordan redusere ulykkestallene?

Jenter redder liv.

Når ulykken er ute.

Guttehjerner.

– – – – –

Påkjørsler av fotgjengere:

TV 2: Fotgjenger påkjørt på Tåsen i Oslo.

TV 2, VG: Fotgjenger med rullator døde etter å ha blitt påkjørt i fotgjengerfelt utenfor politistasjonen.

VG, TV 2: Akende åtteåring påkjørt av bil og alvorlig skadd.

VG: Mann påkjørt og alvorlig skadd i fotgjengerfelt i Oslo. VG: 85-åring omkom etter å ha blitt påkjørt i fotgjengerfelt av 18-årig sjåfør. TV 2: Kvinne alvorlig skadd etter påkjørsel i fotgjengerfelt i Haugesund. VG: Mann i 80-årene døde etter å ha blitt påkjørt i fotgjengerfelt i Kongsvinger. TV 2: Taxisjåfør stakk av etter å ha kjørt ned fotgjenger i Oslo. TV 2: Barna så faren bli påkjørt og drept. klikk.no: ADHD og trafikk. VG: Krever to år og ni måneder i bildrapsssak. (Og fikk det.) TV 2VG: Kvinne i rullestol døde etter påkjørsel i Trondheim sentrum. (Rullestolbruker regnes som gående hvis rullestolen ikke har motor og størrelse over Vegtrafikklovens definisjon av kjøretøy). TV 2: Nekter straffeskyld for uaktsomt bildrap. (20-åring dømt for bildrap.) VG: Kvinne påkjørt i fotgjengerfelt i Oslo. TV 2, VG: Trygg Trafikk-måling: For få bruker refleks. Vårt Land: Hevdet han var Jesus – trengte ikke førerkort. VG: Skjerpet siktelse mot ulykkessjåføren som traff Susanne (13). TV 2: Susannes venner åpnet lyskryss. VG: Susanne glad for lysregulert fotgjengerovergang. TV 2: Skulle bytte dekk, ble påkjørt og døde.

32 tanker om “Plagsomme fotgjengere?

 1. Minner om Elze i Pondus som skulle opp til teoriprøve, med multiple choice spørsmål:
  Spm: Når passer det å kjøre på fotgjengere?

  1: Aldri?
  2: I fotgjengerfeltet?
  3: På torsdager?

  Svar: I fotgjengerfeltet. Torsdag er bingodag.

 2. Både fotgjengere og bilister har selvfølgelig ansvar og må ta forbehold. MEN jeg, personlig, syns at bilistene har et større ansvar. Dette fordi fotgjengere er alt fra små barn, til fulle mennesker, til uføre, til svaksynte, til døve. De har ikke alltid muligheten til å ta forbeholdene som en bilist kan.
  Bilistene må ta på seg ansvaret for å kjøre forsvarlig der det er myke trafikanter. Og jeg mener at dette ansvaret takker man ja til i det øyeblikket man velger at man vil ta sertifikat for bilkjøring.

  Godt skrevet.

 3. Det er da ikke noen som helst tvil om at bilisten har absolutt alt ansvar når det gjelder fotgjengere i fotgjengerfelt.
  Kommer du som bilist til en fotgjengerovergang så skal du være forberedt på at folk som er i nærheten skal over. Samme om de står og leser avisen eller snurrer rundt på huet mens de snakker i mobilen.
  Reglene er faktisk at du skal stoppe for mennesker som er 5 meter i nærheten av fotgjengerovergangen.
  De som ikke har forstått dette kan bare dra på biltilsynet og levere tilbake førerkortet sitt.
  Herregud ass.
  «rekke ut armen»……..»fotgjengere i stor fart»…………..»levende scud raketter»
  Jeezuss.
  Ikke bland syklister inn i denne debatten. Det er en helt annen rase som skal følge helt andre regler men som ikke gjør dette.
  Jeg kjører lastebil og vet at uansett hva som hadde vært grunne så hadde det vært min feil om jeg hadde kjørt på en fotgjenger i en fotgjengerovergang. De som prøver å legge skylden på fotgjengere lever i en fantasiverden.
  Derfor avpasser jeg farten, har bremseberedskap og prøver å følge med på hvordan folk oppfører seg som er i nærheten av fotgjengerovergangen.
  Eneste forsvar jeg hadde hatt er viss jeg hadde møtt Hussain Bolt på slutten av en hundremeter og han hadde løpt inn i grillen min.

  • Det har vel aldri vært noe tvil om at billisten har skyld hvis han kjører ned en person i ett gangfelt, så sant ikke fotgjengeren kaster seg ut foran bilen i ett selvmordsforsøk!
   Du kan ha så mye rett du bare vil, men alle vet att biler i fart er farlige, og dette vet alle som har en IQ på over 30…….
   Hvis noen er så standhaftige att de på liv og død skal stå på retten sin, så blir konsekvensen ofte fatal, og da kan de sitte på sunnas og grubbel over sin egen stahet resten av livet. Også kan den nye pasienten da sitte og glosse seg over at billisten mistet førekortet for 6 mnd og fikk en saftig bot, og kanskje 21 dager på Ilseng. Og billisten kommer hjem og blir feiret av alle venner og bekjente med velkomstparty , stakkaren har jo hvert borte en stund og det skal jo feires, mens pasienten må sone resten av livet sitt for att han ikke gadd å se seg for og sto på sin rett.
   OGSÅ SKRIKER ALLE OPP! DET ER JO BILLISTEN SOM HAR FEIL DU SKULLE ALDRI BLITT KJØRT NED!!!! Det hjelper så jævlig lite.

   Når du beveger deg i trafikken så skal du vite at du beveger deg i ett minefelt. Det er du som velger å bevege deg i minefeltet.

   5 meters regelen som blir nevnt her har jeg aldri hørt om? Nå er det 30 år siden jeg tok lappen så mulig dette er noe som jeg ikke har fått med meg!
   Han som i så fall har laget den regelen må jo være stokk dum og de som har vedtatt det enda dummere!!! Da er det jo bare og parkere bilen foran første og beste gangfelt i Oslo sentrum!
   Du kommer kjørere på en landevei og det står to fruer og sladrer 4 meter fra gangfeltet! Hva gjør du? Stopper og venter til de har flyttet seg 1 meter i følge regelen eller krysser gangfeltet for så og fortsette praten 2 meter fra gangfelte på andre siden eller kjøre videre og risikere en kjempe bot for at du ikke stoppet og fulgte reglen om gangfelte ikke var tømt!!!!
   Og for å beregne 5 meters radiusen i min bil på god avstand og i fart så er jeg nå nødt til å gå til innkjøp av knalldyrt datautstyr, for alle vet jo at politiet teller centimeter.
   Som billist får vi millioner av advarsel skilt på veien. Hva med å sette opp skilter til fotgjengere ”Advarsel Biler i Fart” ”Se deg for før du krysser gaten” og slått opp dagens meny på sunnas foran alle gangfelt alle.
   Bilføreren vil alltid komme best ut av det, og en vanlig sjåfør ønsker jo ikke å ramme en fotgjenger…….. Sett dere ned og regn ut hvor mange biler som passere ett gangfelt pr. ulykke.
   Og en ting er helt sikkert! DET KOMMER ALDRI TIL Å BLI SLUTT PÅ ULYKKER I TRAFIKKEN.

   • Det spiller absolutt ingen rolle hva du sier. Som bilkjører så er det mitt ansvar å stoppe for alle disse idiotene som ikke skjønner hvor farlig det er å går rundt i trafikken.
    Jeg har aldri hatt noen som helst problemer med fotgjengere som på liv og død står på retten sin.
    Det er fordi jeg avpasser farten min og de ikke trenger å kreve sin rett.
    Jeg kjører distribusjon med en 10-tonns lastebil og leverer i Oslo-sentrum hver jævla dag.
    Det er alltid bilen sin feil hvis det er en påkjørsel i et fotgjengerovergang.
    Ikke prøv å legg litt av skylden på fotgjengere.
    En fotgjengerovergang er hellig.

  • Selv om du kjører lastebil, Robin, så virker det ikke som om du har forstått en dritt av det totale trafikkbildet. Du virker dessverre helt indoktrinert på gjeldende regler uten egen evne til å gjøre deg noen selvstendige refleksjoner. Dagens regler gjelder for alle sjåfører… det vet vi også ! Men i forhold til trafikkavvikling, trafikkflyt, trafikkfarlige situasjoner, ulykker som involverer fotgjengere og syklister, så er det heldigvis fortsatt anledning til å ha personlige synspunkter rundt disse forholdene. Vi er alle både fotgjengere og bilister,- kanskje flere ganger i løpet av samme dag !

   • Her snakker du bare svada uten å komme med en mening.
    Jeg driter i reglene.
    Men jeg vet at jeg sitter i en bil på 10 tonn.
    Derfor er jeg forsiktig med fotgjengere og syklister.
    Det er ikke noe krav om fotjengerlappen for fotgjengere. Det kan være barn og syke eller eldre og forvirrede mennesker som ikke vet hva de gjør.
    At du ikke skjønner dette viser at du virkelig ikke har forstått noe av trafikkbildet.

 4. Enig med det Erik skriver.
  Fotgjengere/syklister tror visst at de er super-mennesker eller noe sånt.
  Går/sykler ut i fotgjengerfeltet, uten refleks og gjerne mørkledd, eventuelt så krysser de sterkt trafikkerte veier 100m unna en overgangsbro.
  Men det er jo dem selv det går utover, hjelper lite å sitte på Sunnaas å si at du hadde retten på din side.

  • Men hvis fotgjengerne ble overkjørt mens de hadde retten på sin side, så må vel bilisten da ha forbrutt seg? Er det greit fordi fotgjengerne ikke så seg for?

   Så et tankeeksperiment:
   Det stilles visse krav for å få lov til å kjøre bil, som nevnt på slutten av innlegget. Det stilles ingen krav for å få lov til å være fotgjenger. Man kan til og med være blind og fremdeles ha lov til å være fotgjenger. Har bilisten mindre ansvar, like mye ansvar eller mer ansvar om han/hun kjører på en blind/seende, barn/voksen, syk/frisk etc.

   Når det er sagt så mener jeg også at fotgjengere bør se seg for, ferdes slik at ingen utsettes for fare, bruke refleks osv, men fotgjengeren er tross alt den svake part, den myke, den som ikke har teoretiske, praktiske, helsemessige eller vandelsmessige krav for å få lov til å ferdes i trafikken.
   Det innebærer at man må ha lov til å sette en god del strengere krav til bilisten enn fotgjengeren. Enig?

   • Ja jeg er enig i at bilisten har sin del av ansvaret.
    Men når jeg ser fotgjengere eller syklister som gir blanke f*** i å se seg for eller kommer plutselig og i stor fart ut i fotgjengerfeltet (fordi de har retten på sin side) så har jeg ikke så mye sympati for dem hvis de blir påkjørt.

    En del biler har faktisk en liten dødsone ved A-stolpen.
    Opplevde selv å nesten kjøre på en fotgjenger da hun gikk i et tempo slik at hun var skjult bak A-stolpen helt til jeg kom frem til fotgjengerfeltet.
    Hvis jeg skulle oppdaget henne før så måtte jeg ha stukket hode ut av vinduet eller sittet på passasjersiden og kjørt 😉

    Nå skal jeg ikke legge all skyld på fotgjengerne for jeg ser daglig bilister som er i sin egen verden når de kjører bil.
    Noen skriver til og med tekstmeldinger mens de er på vei ut i en rundkjøring.
    Virker som om folk har begynt å gi helt faen de siste årene.

   • Nei det er ikke greit at fotgjengern ikke så seg for! Hadde fotgjengern tatt seg litt tid til å se seg for så hadde personen sluppet å bli spylt ut av grillen på bilen etterpå……
    Og en ting er helt sikkert, det er uyhyre skjeldent at jeg ser biler i Oslo som ikke stopper for fotgjenger, mesteparten av tiden så er billistene ansvarlige og aktsome med noen få unntak. Det man ser mest er faktisk uansvarlige fotgjenger og sykklister som skaper livsfarlige sitvasjoner som forplanter seg i trafikken.
    Jeg husker veldig godt en rå sykkllist som kom ned gml drammens vei fra frogner plass, han skapte 3 kolisjoner på på 500m, heldigvis så politet dette, syklisten fikk fult erstattningsansvar og måtte bære sykkelen hjem med politet som følgte han på slep.
    Så ansvarligheten til et menneske kommer ikke ann på hva slags kjøretøy man har! Det kan jo godt hende at han som holdt på å bli kjørt ned i ett fotgjenger felt i dagtidlig for å hente bilen sin er han som er mest uansvarlig billist og driter i fotgjengere. Og en råsykklist i trafikken er vel også sannsynlig en råkjører med bil!

    Og på en annen side synes jeg vi nordmen bør slutte og klage på trafikksikerheten. Halve livet mitt har jeg bodd i div. land i Asia og der er det livsfarlig å krysse gatene, det er på linje med selvmord. Oslo er rene kirkegulvet i forhold. 99% av alle trafikkanter helt vanlige hyggelige mennesker, dessverre så skjer det ulykker og de kommer vi aldri til å bli kvitt uansett hvor mye vi ønsker og vi er allerde nede på et minimums niva av ulykker. Hvis vi skal ha bilen så må vi også ta med oss ulykkene som kommer. Og ja til opplæring av fotgjengere i Skolen, obligatorisk med eksamen av kryssing av gater.

    • MEGET bra kommentar fra Erik Johannesen! ! ! Trafikkavviklingen funger bare,- og kun bare, hvis ALLE trafikanter følger reglene. Idag synes det som om fotgjengere og syklister er fritatt for alt som heter krav til aktsomhet i trafikken. Etter 35 år som bilfører og enda flere år som fotgjenger er jeg ikke i tvil om at lovverket MÅ skjerpes inn til det det tidligere var også for de «myke» trafikanters del.

 5. Dette her synes jeg er helt teit!
  Bilførere og fotgjengere har alle ett ansvar, dette har ikke noe med vikeplikt å gjøre. Vi har alle blitt opplært som barn at du går ikke ut i veien før det er klart, du stopper strekker armen ut og gir tegn til trafikken at du vill krysse gaten! Og da ser du at bilene bremser ned og har sett deg, hvor vannsklig kan det være.
  Det vi ser i trafikken i dag er fotgjengere som stormer over gaten og driter i lyssignaler, fotgjengerfelt og løper helst skrått i veibanen så sjansen for en ulykke blir størst.
  Hvis vi skal forvente at billistene er aktsome så må vi forvente det av fotgjengerne også.
  Det er nok av fotgjengre som sluntrer frem og tilbake på fortauene som levende scud raketter som pluttselig skytes ut i gata. Det er ingen tvil om at fotgjengere skaper mest ulykker og tredjemanns ulykker som de forårsaker med sine uvettige gate kryssinger, i Oslo kl 22 på kvelden er det som å kjøre i ett minefelt.
  Det virker faktisk som at mødere med barne vogner tror de er bygd av betong??? Jeg har selv sett federe sendte barne vognen sin ut i fotgjengerfelt fordi en taxi ikke bremset ned!! Han burde blitt sperret inne for drapsforsøk mot sitt eget barn. Hadde person hatt tolmodighet til å vente 2 sek, til bilen var pasert så hadde alt vært helt greit.
  Fotgjengere må faktisk bare innse at de blir tapende part uansett. Nei lær ungene deres til å se seg godt for når de krysser en gate, vi har ikke så dårlig tid at vi må slenge oss foran biler i fart. Strekk ut hånden så stopper bilene.
  Hvis en bil ikke stopper så ikke tro at du bare kan gå ut i gaten, en bil har faktisk bremselengde, fart og tyngde, og du blir en liten blodig flekk på asfalten, vent 2 sek til bilen har pasert……. Så får du heller notere nr på bilen og sende bileierne et brev.

  • Helt klart at bilførere har plikt til å stoppe for fotgjengere i fotgjengerfelt, men som du skriver så er det lov til å tenke selv. Hjelper lite at bilføreren har skylda hvis du ligger å er lam fra halsen og ned. Mørke kvelder synes jeg er verst hvor du har møtende billys som blender og en svartkledd fotgjenger uten refleks. Før lærte vi at som fotgjenger skal vi stoppe ved fotgjengerfeltet, rekke ut hånden for å signalisere at vi skulle over veien og vente med å gå til bilen hadde stoppet (eller ihvertfall tydelig bremser ned). Sikkert noen som mener at bilførere må stoppe foran fotgjengerfeltet, gå ut av bilen for å se om det er klart, for så å sette seg inn og kjøre videre. Etter min mening burde det også settes opp sterkere gatelys ved fotgjengeroverganger slik at det er mulig å se fotgjengere i mørket samtidlig som det er en påminnelse om at her er det fotgjengerovergang så vær ekstra varsom…

 6. Endelig noen som tør ta et oppgjør med den egoismen som en del bilister har fått lov til å utvikle de senere åra. Helt enig i det som uttrykkes i bloggartikkelen her.

  Det er helt utrolig at det er en rettskraftig dom på at en fotgjenger som ble påkjørt i fotgjengerfelt selv har ansvaret for at han ble skadet. Dette kan ikke få utvikle seg videre. Hvor lang tid tar det da før et barn eller en gammel krok får skylda for at en tidligere trafikkdømt kjører dem ned i alt for høy fart i et fotgjengerfelt!

  Håper flere som leser dette forstår hva det handler om.

  (Og til Lars Jonny: Du må ikke skyte på bloggeren for at du tydeligvis ikke har lest det eller skjønt det.)

  • I min verden så er det sånn at billister er også fotgjengere og de fleste fotgjengere er billister. Kan det være sånn at en uansvarlig billist er en uansvarlig fotgjenger også?

   Herr Olsen halser ut kontor døra løper tvers over gaten uten å se seg for, bilen med Herr Hansen som kommer må bråbremmse, Olsen girn fingern og hiver seg på sykkelen, grisesykkler gjennom gatene for å hente bilen. Hiver seg i bilen for å rekke barnehagen, tråkker inn gassen og kjører Herr Hanssen rett ned som hadde satt fra seg bilen og blitt fotgjenger…
   Hvem er Hvem?????????

   • Det du sier her Eirik, skulle ikke være så vanskelig å fatte. Men mentaliteten er blitt slik at man med lovverket i ryggen går baklengs ut i trafikken som fotgjenger i skjønn forvissning om at man ikke får skylden om noe går galt. Om man seinere havner på Sunnaas, så kan man i hvert fall si at det var «den andre» som fikk skylda…

  • Det kan ikke være slik at fotgjengere skal være som India’s hellige kuer i trafikkbildet, og alle plikter skal være tillagt bilistene. Enhver trafikant med elementær erfaring forstår jo at da ville ganske enkelt trafikken stoppe opp pga stadige ulykker… Fotgjengere omfattes også av Veitrafikkloven (!) og det bør være foreldrenes og skolens oppgave å lære barna god trafikkforståelse og respekt for trafikken. Når det er sagt så er jeg selvfølgelig 110% enig med deg i at egoismen blant endel bilførere må slås MEGET kraftig ned på raskest mulig !!

 7. Denne tittelen skulle du holdt deg for god til. SMAKLØST kalles dette. Ei jente blir nesten kjørt ihjel og du kaller innlegget ditt: Plagsomme fotgjengere. Tenk på at vi som bilister SKAL kunne stoppe uansett. Bloggen er fin den, men plasseringen av inlegget…..Nope

  • Hva med å lese innlegget før du kommenterer? Det burde gå tydelig frem av innholdet at jeg ikke er enig med de bilistene som mener fotgjengere er plagsomme. Selvfølgelig skal bilister alltid klare å stoppe, jeg har aldri hevdet annet, heller ikke i dette innlegget.

   Forhåpentligvis bidrar innlegget til å åpne enkeltes øyne og øke trafikksikkerheten for fotgjengere. All honnør til trafikkofrene og deres venner/pårørende som jobber for det samme som jeg gjør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *