Undrende til politireaksjon

Oppdatert 12. januar. TV 2 har innhentet lydloggene. Helsetilsynet gransker AMK-samtalen. VG: Mener AMK-trusler ble fremprovosert.

– – – – –

To nyhetssaker de siste dagene kan skape undring rundt på hvilket grunnlag politiet av og til kan ty til pågripelse av personer. Den ene saken skal granskes, den andre ventes det å komme flere opplysninger om etter en pressekonferanse. (Oppdatert: Pressekonferansen ga ikke grunnlag for å legge bort alle spørsmålene.)

For å ta den siste saken først. I kjølvannet av at noen skjøt mot en politibil er tolv personer pågrepet. Kun to er direkte relatert til skyteepisoden, opplyser politiet på en pressekonferanse. Alle tolv er midlertid opplyst å tilhøre det kriminelle miljøet i Nedre Eiker.

Noen vil kanskje synes det er betryggende hvis politiet endelig tør ta også andre kriminelle enn «de som bare kjører fem til ti kilometer over fartsgrensa». (Er det ikke det argumentet som pleier bli brukt 🙂 ).

Selv lurer jeg på hva som er grunnlaget for pågripelsen av ellers godt kjente kriminelle, som, i følge foreliggende opplysninger, ikke direkte knyttes til politiangrepet. Det kan godt hende at politiet har gode grunner for pågripelsene akkurat nå, uten at de foreløpig har gjort offentligheten kjent med det.

Inntil videre kan man også undre på om det er slik at politiet reagerer mye sterkere mot ting som rammer en av sine egne, enn ting som bare rammer Ola og Kari ikke-politi.

I sin tur kan svarene på det spørsmålet reise nye spørsmål. Kunne for eksempel politiet ha klart å ta væpnede kriminelle «ut av sirkulasjon» tidligere, før de skjøt mot noen? Hvorfor har de i tilfelle ikke gjort det?

Den andre saken dreier seg om politi som, i følge øyenvitner, la familiemedlemmer til en døende kvinne i bakken. Saken synes noe uklar og skal granskes, men foreløpig tyder vitneuttalelser i media på at politiet pågrep opprørte familiemedlemmer til en ambulansetrengende kvinne. På grunn av trusler mot ambulansepersonell som ikke var ankommet? Eventuelt for uttalelser som AMK-operatøren eller andre har tolket i den retning? Eller for å ha provosert politiet ved spørsmål?

For all del. Det kan godt være at politiet har hatt god grunn for sine handlinger, men foreløpig er ikke sakene tindrende klare. Hadde de samme vært pågrepet om det hadde vært en vanlig Ola, Kari eller Ali som hadde vært utsatt for det samme?

[polldaddy poll=2464898]

 

Mest lest på Norske forhold sist uke, pr 4. januar.

1. Hva er endret etter nyttår?

2. Færre døde av svineinfluensa enn vanlig influensa.

3. DU får regninga for offentlig ansattes feil.

4. Er Norge best?

5. Unge norske menn verre enn andre europeere i trafikken?

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

8. januar. VG: Tilsynssak etter Tøyen-dødsfall. VG: Tyrkia reagerer på AMK-saken på Tøyen.

7. januar. VG: To siktet for drapsforsøk mot politiet i Øvre Eiker. TV 2: AMK til politiet: «Sannsynligvis er dette en bagatell».

VG: Nødsamtale endte i full krangel. VG: AMK ønsker saken skal dysses ned. VG: Fengslet i fire uker for Eiker-skudd. TV 2: Ullevål fastholder at det tok kun 24 minutter før hjelpen var fremme. VG: Anmelder politi og ambulansetjeneste etter dødsfallet på Tøyen. VG: Skjøt minst fem skudd mot politiet fra denne bilen. VG: Familiemedlemmer vurderer anmeldelse etter Tøyen-dramaet. TV 2: Her er lydopptakene fra Tøyen-dramaet. VG: Politiet: Det er kaos opp mot AMK og meldinger.

Leder i innvandrerrådet mener AMK-sentralen har problemer med folk med innvandrerbakgrunn, Dagbladet.

Annonser

81 tanker om “Undrende til politireaksjon

 1. jeg lurer på hvorfor alle skal klage på politiet og ambulanse person hele jævla tiden. blir ganske irritert av og se dette egentlig, jeg er ganske sikker på at de fleste her ville gjort det samme i denne situasjonen. politiet og ambulansen gjør jobben sin, hvorfor klage de gjorde det de trodde var rett, men når de kommer til ett sted og blir truet. HALLO! er det murlig om ett famile medlem eller venn er syk/holder på og dø så truer du faen ikke de som kommer for og hjelpe. skjønner godt de blir frustrert men hvorfor ikke bare fortelle hva som skjer med engang og trekke seg tilbake og la folka gjøre jobben sin ???

 2. Ambulansen blir sendt med en gang, og AMK prøver å få oversikt over situasjonen for å gi råd til de som evt kan hjelpe. Etter første samtale blir alt bare mer og mer kaotisk, skjønner godt at ambulansepersonell ville vente på politiet.

  Og nei, jeg hadde ikke kalt AMK horeunger og truet de på livet, selv om jeg måtte forklare meg på engelsk. Jeg skjønner at det er vanskelig å lære seg norsk, med det burde være en grei sak å oppføre seg «som folk».

  Hva forventer muslimene egentlig? At vi skal ha det som i Rosengården i Sverige hvor de kan kaste stein på brannvesen, ambulanse og politi og samtidig forlange øyeblikkelig handling av de som risikerer livet for å hjelpe dem?

  Hvis mange nok muslimer oppfører seg som i sine egne land, så blir Norge like fælt å bo i som i de landene de kom i fra.

  Det er ingen av oss tjent med.

 3. politiet sier de skjøt på kloss hold,da må de faen legge seg i trening.de burde skjemmest for at de ikke fikk inn et par fulltreff på det skudd holdet,burde jo absolutt sendt noen av de svina i graven når de først skulle skyte,mener nå jeg:-)

  • Hvis man skal tro politifolk i Politiets fellesforbund, så skyter politiet veldig dårlig. At alle i enkelte distrikter strøk på skyteprøver under lønnskampen, hadde, i følge politiets talsmenn, ingen ting å gjøre med at de drev lønnskamp med ulovlige midler.
   Derfor skjøt de vel også her i vilden sky, med omtrent gjennomsnittlig dyktighet, og man kan prise seg lykkelig over at uskyldige ikke ble rammet 🙂
   En annen ting er at man ikke skal tro på alt man hører. Uansett om det er presten, en politimann i lønnskamp eller en bruktbilselger som hevder å forvalte den eneste sannheten.

 4. ALDRI SAMMARBEID MED SNUTEN!!!

  POLITIET ER JÆVLER DRITTMENNESKER!!

  BEDRE om UTLENDINGENE i NORGE GÅR SAMMEN og lager OMRÅDER.. der de ikke slipper inn POLITI…
  ..

  SNUTEN er korrupte jævler.. som uansett har siste ord i uansett sak..

  og hvis SNUTEN da er en NAZI fra vestlandet så er du fucked som svarting uansett..

  VOLD MOT POLITI… FUCK POLITI!!!!! ALDRI SLIPP FRAM AMBULANSE PERSONALET IGJEN!!

  jeg veit jeg aldri skal gjøre det..de får LYSE med blålys bak meg i 30 km i timen..

  DETTE ER KRIG MOT NORGE fra idag… jeg erklærer KRIG!!!!!

  • en sånn Jihahahahahahha-d?…mest latterlige argumentene jeg har sett ..

   Håper du hindrer en politibil med blålys å komme frem en dag) Så får du tid til å roe ned lunta i kasjotten noen timer!

   Heia Politiet!!

  • Sarvskalle. Nå skjønner jeg hva taper betyr. Erklær krig mot deg selv så du sparer du samfunnet for udugelige deg. Med hodet ditt virker det som ditt liv er forgjeves. Gå hent trygda du nå latterlige klovn heh.

   Synes amk og politiet handlet helt korrekt b t w

   • Er du helt blåst i skålten «hansemann»…åssen i helvette kan du kalle noen for svartskalle? det er nettopp idioter som deg som skaper frykt, hat og misnøye mellom nordmenn og utlendinger. ååsen i helvette kan du dømme alle under en kam?? det finnes utlendinger i Norge som har tjent dette landet dobbelt så mye som du har. ta og voks opp litt og åpne øyene dine.

  • ja det er jo merkelig dersom purken har vært slemme mot deg din jævla dust. merkelig at folk er skeptiske til dere. så at du er sur på purken skal gå utover alle som trenger hjelp da? merkelig at det er krig og terror i verden med dine flotte holdninger. hvis du vil så kan jeg tilby gratis billett hjem til landet ditt dersom du lover å bli der din dust.

  • IQ = 30 minus.

   Håper at du vet hva IQ er da.
   Forklaring( 1 til 30 dummest 31 til 60 meget dum 61 til 90 sånn passe
   dum og 91 til og over mulig norsk god borger?

  • Enig med deg i at AMK ser ut til å ha gjort feil. I tillegg er jeg spent på hvor mye ansvar politiet selv har for å vurdere situasjoner på egen hånd før de konkluderer med at familiemedlemmene har truet ambulansepersonell og må benytte maktmidler, eller om uttalelser fra en AMK-operatør er jevngodt med en politivurdering.

   • Tror du misforstår. Politiet konkluderer vel ikke før de kommer til stedet. Da politiet kommer og møter en flokk med idioter som heller vil krangle enn og ha hjelp skjønner vel du også tegningen???

 5. Rart at 90 % av medlemmene her er utlendinger sier ganske mye.Mye dårlige erfaringer tydeligvis.Kanskje slutte med kriminalitet først ,før man syte.

  patetisk

  Dette er bare en familie som nå skal utnytte situasjonen, slik som Ali. Hvem vet om hun var død allerede da det ble ringt og at familien planla helRart at 90 % av medlemmene her er utlendinger sier ganske mye.Mye dårlige erfaringer tydeligvis.Kanskje slutte med kriminalitet først ,før man syte.

  patetisk

  Dette er bare en familie som nå skal utnytte situasjonen, slik som Ali. Hvem vet om hun var død allerede da det ble ringt og at familien planla hele opplegget for så å kunne saksøke staten eller ta ut lange sykemeldinger eller også uføretrygd pga depresjon og stress og psykisk belastning.

  Få ut slike mennesker! Mange av slektningene samt andre utlendinger, har i diverse blogger skrevet “fusk norge og nordmenn” og hvor mye de hater vesten og ‘hvite’ folk. De oppfordrer til å aldri slippe ambulanse og brannbiler forbi i gatene. Kan dere skjønne makan til anarkister?? De kommer fra land med total kaos og vil oppføre seg som galne apekatter her også. En person skrev at han skal “ta alle ambulansepersonell han møter” og aldri slippe brannbiler og ambulanse frem og vil kaste steiner på de. JIPPI for våre nye landsmenn!e opplegget for så å kunne saksøke staten eller ta ut lange sykemeldinger eller også uføretrygd pga depresjon og stress og psykisk belastning.

  Få ut slike mennesker! Mange av slektningene samt andre utlendinger, har i diverse blogger skrevet “fusk norge og nordmenn” og hvor mye de hater vesten og ‘hvite’ folk. De oppfordrer til å aldri slippe ambulanse og brannbiler forbi i gatene. Kan dere skjønne makan til anarkister?? De kommer fra land med total kaos og vil oppføre seg som galne apekatter her også. En person skrev at han skal “ta alle ambulansepersonell han møter” og aldri slippe brannbiler og ambulanse frem og vil kaste steiner på de. JIPPI for våre nye landsmenn!

 6. Nå må det vel være noen som vet om gjerningsmennene var etnisk norske eller innvandrere? Og vær så jævlig snill å ikke kom med det forbanna utvanna frasen; «Hva har det med saken å gjøre»?
  Det har nemlig alt med saken å gjøre.

  • Politiet opplyste allerede i sine første uttalelser at de to som skjøt mot politiet var «etniske nordmenn». Men hva forandrer det?

   Saken er vel uansett at noen skjøt mot politiet.

 7. Damen hadde forøvrig ikke lovlig opphold i Norge. Man kan lure på hvordan hu i første omgang ble fraktet hit (menneskesmugling?)

  Unasett, når man oppholder seg uten lovlig oppholdstillatelse i dette landet så har man heller ikke krav på ambulanse fordi den norske velferdsstaten ikke dekker ambulanse for alle og enhver.

  Man må nemlig ha lovlig opphold i Norge (altså være medlem av folketrygden) og kun da kan man ha rett til de godene den norske velferdsstaten dekker.

  En turist kan altså ikke bare komme til Norge og kreve gratis behandling bare fordi han oppholder seg innenfor norske grenser, han må faktisk ha privat sykeforsikring. Velferdsgodene er rettmessig kun for de som lovlig oppholder seg (asylsøker) eller er lovlig bosatt (nordmenn, alle utlendinger med norsk pass osv) i Norge.

  Dermed kan faktisk ikke familien rette søksmål mot politi og helsevesen for tjenesteforsømmelse da det ikke er deres plikt å redde en dame som ikke er dekket av loven om gratis helsehjelp i Norge.

  Dette er bare en familie som nå skal utnytte situasjonen, slik som Ali. Hvem vet om hun var død allerede da det ble ringt og at familien planla hele opplegget for så å kunne saksøke staten eller ta ut lange sykemeldinger eller også uføretrygd pga depresjon og stress og psykisk belastning.

 8. Damen hadde forøvrig ikke lovlig opphold i Norge. Man kan lure på hvordan hu i første omgang ble fraktet hit (menneskesmugling?)

  Unasett, når man oppholder seg uten lovlig oppholdstillatelse i dette landet så har man heller ikke krav på ambulanse fordi den norske velferdsstaten ikke dekker ambulanse for alle og enhver.

  Man må nemlig ha lovlig opphold i Norge (altså være medlem av folketrygden) og kun da kan man ha rett til de godene den norske velferdsstaten dekker.

  En turist kan altså ikke bare komme til Norge og kreve gratis behandling bare fordi han oppholder seg innenfor norske grenser, han må faktisk ha privat sykeforsikring. Velferdsgodene er rettmessig kun for de som lovlig oppholder seg (asylsøker) eller er lovlig bosatt (nordmenn, alle utlendinger med norsk pass osv) i Norge.

  Dermed kan faktisk ikke familien rette søksmål mot politi og helsevesen for tjenesteforsømmelse da det ikke er deres plikt å redde en dame som ikke er dekket av loven om gratis helsehjelp i Norge.

  Dette er bare en familie som nå skal utnytte situasjonen, slik som Ali. Hvem vet om hun var død allerede da det ble ringt og at familien planla hele opplegget for så å kunne saksøke staten eller ta ut lange sykemeldinger eller også uføretrygd pga depresjon og stress og psykisk belastning.

  Få ut slike mennesker! Mange av slektningene samt andre utlendinger, har i diverse blogger skrevet «fusk norge og nordmenn» og hvor mye de hater vesten og ‘hvite’ folk. De oppfordrer til å aldri slippe ambulanse og brannbiler forbi i gatene. Kan dere skjønne makan til anarkister?? De kommer fra land med total kaos og vil oppføre seg som galne apekatter her også. En person skrev at han skal «ta alle ambulansepersonell han møter» og aldri slippe brannbiler og ambulanse frem og vil kaste steiner på de. JIPPI for våre nye landsmenn!

 9. Herregud. Her kokes det suppe på spiker.
  Kanskje de ikke visste hvem som satt i bilen og skøyt og tok inn mistenkte for så å slippe de ut når de fikk vite hvem de var.

 10. poiliti i norge misliker utlanske kriminelle med politiet i norge liker jo å tukle med så svart barn,han ene politimannen skulle kidnappe barn så han kunne ha dem på fanget.
  mange blir kriminelle pga politiidioter som plager ungdommer så
  politiidioter bistår med mye dritt i samfunnet.
  tone jeg forstår deg godt med det du har opplevd og det setter spor.

  • Politiet har tross alt en jobb å gjøre. Hadde vel ikke vært særlig tillitsfullt om de bare hadde latt enhver idiot oppføre seg akkurat som det passer dem. Hvem vet hva som hadde skjedd med ambullansepersonalet om de bare hadde rykket inn i det vepsebolet der. Tror vi skal være glad for at vi ikke fikk oppleve det.
   Tenk å ha så liten respekt for folk som bruker livet sitt hver dag på å prøve å redde andres liv.

   • Politiet i Norge er utrolig uprofesjonelle, har problemer med å forstå straffeprosessloven og oppfører seg i mange tilfeller svært klanderverdige både mot kriminelle og publikum. Selvfølgelig skal man ikke skjære alle over en kam, men når politiet gjør hva de vil og ser ut til å være en gruppe lovbrytere med maktmonopol, er det ikke rart folk mister respekt.

    Dessuten, funny at de fleste andre profesjonelle grupper blir kontrollert av…ANDRE ENN DEM SELV… mens politiet selv bestemmer om de skal kontrollere seg selv…

    • JEG ER HELT ENIG!!! MED DERE ALLE SAMMEN!!!!….seriøst..hadde vært drit fint om vi hadde hatt litt Turkish Rules , eller Amerikanske rettsprosesser..da hadde jo ca 35-50% av alle utlendingene som ble tatt i norge fått avkappa hendene , eller blitt bura inn for om lag 150 år hver, eller umiddelbar dødsstraff…da hadde nok kriminaliteten i Norge gått ned med 98%….Så kunne vi levd lykkelig resten av livet «alla i hopa!»..

     Fortsatt fristet til å ha andre lover? Andre regler? Andre rettsprosesser?…..Hmm..ble det litt stille?

     Men for all del….kritiser systemet så mye dere vil..men gjør det gjerne med en returbilett fra den plassen dere kom…Jeg ønsker dere lykke til på ferden! Takk for besøket!!

 11. Når politiet har fått varsel om at de er blitt tilkalt pga trusler mot en ambulanse er det naturlig at det settes i høyt beredskap. Av denne grunn tok politiet litt hardere i når de ankom stedet.

  Av den grunn ble rop om hjelp å veiving med armer fort forvekslet med at familien prøvde å motarbeide politiet. Politiet kunne ikke vite om de tillhørte familien til den 63 år gamle kvinnen å derfor ble mannen lakt i hjern.

  Mannen ropte om hjelp å vred på seg men nok en gang grunnet politiets forvarsel trodde de mannet kjempet imot. Derfor ble han også lakt ned i snøen å behandlet hardhendt.

  Når kvinnen kom ut av huset prøvde hun å rekke til en mann som i politiets øyne hadde kjempet imot arrest. Hun ble prøvd å kjøvet til siden men etter 5-10 sekunder ble hun lakt i hjern.

  END of story, dette er ikke politiet sin feil. Politiet var informert og handlet derreter etter situasjonen.

  Å hele pratet om ambulansen kom etter 8 eller 40 minutter kan også forklares med at ambulansepersonel faktisk følte seg truet. Det er ikke klart om de overreagerte eller hadde grunn til å føle seg truet.

  Politiet fikk derreter beskjed om at ambulansen hadde kommet etter 8 minutter. De lette etter personellet men fra telefon til bråk til ambulansen fikk beskjed om at det var trykt tok det 40 minutter før noe skjedde.

  Det hele er en missforståelse og dårlig kommunikasjon å i tilleg følte ambulansepersonel seg truet.

 12. Meeeeeeget interessant . Men lær deg litt bedre norsk . En pine og lese historien din, og det var ikke selve handlingsforløpet som gjorde det…

 13. Jeg forstår ditt spørsmål, og forstår din undring.
  Jeg leser aldri at det har blitt pågrepet hele gjenger og horder av folk i perefrien av andre kriminelle handlinger mot Kari og Ola.
  Noen av disse som tilhører dette miljøet ar nok sikkert vært søkelyset før, rart det ikke lå hasj på bordet hos D, og våpen hos C.
  Dem har nok vært uhøflige alle sammen.

 14. Dersom noen skal ta jobben med å tre inn i situasjoner som alle andre borgere kan velge bort så må lovens voktere har et strengere rettsvern enn vanlige borgere. Dette er vanlig i så og si alle verdens lands lovgivning. Og poenget er jo at det VEEEEEELDIG sjelden er vanlig folk som rammes direkte av rettede skudd, ment direkte mot seg sjøl. Blir man skutt etter, så er det som oftest en grunn, særlig internt i kriminelle miljøer. At folk opplever å være tilstede når kjeltringer skyter mot kjeltringer kan nok oppleves skremmende, og også kan være farlig. Men dette handler om rettsvernet til personer som forsøker å utføre en jobb for samfunnet, og da møter kuler og krutt…det må slås hardt ned på, og er en trussel mot demokrati og rettsstat. Se bare hvordan skruppelløse bander herjer i mellomamerika, sydeuropa og vesteuropa. Og se bare hvilken effekt etterforksningen og den resolutte måten å opptre på i Nokas saken har satt en full stopp for tunge ran. Politiet er nødt til å holde dette trykket, og trenger således en bra rettsvern. Bra jobbet av politiet…men nå skal vi nok tragisk nok få se at norsk rettspraksis gjør at disse er på gata med nye våpen om ikke lenge…selv om politiet gjorde jobben sin, etterforsket, pågrep og brakte dem inn for retten.

 15. Som politimann (i en annen del av landet enn Buskerud) kan jeg kansje hjelpe deg litt med undringen din.

  Du lurer på hvorfor 10 personer som ikke var involvert i skytingen er pågrepet. Uten at jeg kjenner til noe som helst utenom det som er i media, kan jeg se for meg at følgende har skjedd: Politiet har av en elelr annen grunn en mistanke til A. For å finne A drar man hjem til B, som er i omgangskretsen til A. Som så ofte forekommer i «kriminelle miljøer» har B befatning med narkotika, og politiet ser en hasjklump på stuebordet hans. Så drar de hjem til C, som de ser er ruset. Og deretter treffer de på D på gata, og begynenr å prate med ham. D er direkte uhøflig, og snakker seg inn i en anmeldelse for forulemping av offentlig tjenestemann og en tur i arresten. På denne måten blir B, C og D dradd med i dragsuget i jakten på A.

  Men slike opplysninger i konkrete saker skal ikke komme ut i pressen, både av hensyn til vern av etterforskningsmetodene, og de kriminelle. Derfor holder det å si at 12 personer er pågrepet som en følge av hendelsen der 2 var involvert.

  Så lurer du på hvorfor politiet ikke kan ta kjente kriminelle «ut av sirkulasjon». Det lurer jeg også på. Jeg har sittet vakthold i retten der en kjent kriminell ble dømt for flere innbrudd og tyverier, legemsbeskadigelse med kniv (ikke så alvorlig, men likevel), kjøring uten førerkort, og et par andre forhold. 11 i alt. Og dommen? 11 måneders fengsel. Derav noen betinget også. I praksis nesten ingen straff. Var det opp til polititjenestemennene her i landet, hadde vanekriminelle fått enveisbillett til Bjørnøya. Alle har lov til å gjøre en feil eller to, men er du dømt 10 ganger, og hver dom er på flere forhold, så har du vist at du ikke er i stand til å være en del av samfunnet. Men de som lager lovene her i landet, og de som bruker lovene til å dømme, har en annen oppfatning… Så ta det opp med dem, du.

  Så lurer du på om ambulansehendelsen hadde fått samme utfall om de involverte hadde vært «norske». Dette oppfatter jeg som en fornærmelse mot hele politietaten. Hver gang vi kontrollerer, skriver et forelegg til, elelr tauer inn for overstadig beruselse en av våre «nye landsmenn», så får vi «rasist!» slengt i trynet. Eller de spør «er det fordi jeg er svart/utlending/muslim/osv». Og hver eneste gang, så svarer jeg: «Nei! Det er fordi du er full/har kjørt for fort/kjører uten lys/osv». Jeg gir FULLSTENDIG BLANKE F*** i hvilken farge eller nasjonalitet du har. Gjør du noe galt, så gjør du noe galt. I ambulansesaken, igjen uten å kjenne til noe mer enn medias vinkling (som ofte er GANSKE ensidig), er det mye mulig jeg hadde gjort det samme. Grunnen? Når jeg får et oppdrag, som ofte er ganske vagt, gjerne bare «bistå AMK», og møter personer som er agressive, så vil jeg ha kontroll på situasjonen før jeg gjør noe mer. Jeg hadde ALDRI spasert rett inn i den leiligheten der når beboeren kommer og slår i politibilen! Greit at man er i sjokk, men jeg mener det er bedre å sette håndjern på ti personer for mange, enn en for lite når jeg står der med kniven i ryggen. Sikkerhet fremfor alt! Min egen og andres. Så får vi heller ta av håndjernene når vi har fått avklart hva som skjer.

  Håper dette bidro litt til å oppklare undringen. Og lurer du på hvorfor politiet håndterer et oppdrag på den måten de gjør, så prøv å tenk hvordan du hadde løst oppdraget selv. Vi er bare vanlige folk, som deg, bare med litt trening og erfaring. Og husk at det ligger ALLTID mer bak enn det media presenterer…

   • Det sier seg selv at det gjør det.

    Se først det juridiske: Bare det å FORSØKE å slå en politimann kan straffes med fengsel inntil 3 år (straffelovens § 127). Hvis du slår til en ikke-politimann (uten å forårsake alvorlige skader), straffes det med fengsel inntil 6 måneder (straffelovens § 228).

    Dette vernet er på plass av flere grunner. Politiet er samfunnets maktapparat, de som skal beskytte samfunnet mot urett. Når kriminelle velger å gå til angrep mot dette apparatet, så er det mye, mye mer alvorlig enn å skyte mot «andre».

    For min del, så er dette strenge vernet en god beskyttelse i hverdagen. Jeg kan komme oppi en situasjon som kan innebære maktbruk når som helst, og da skal min egen sikekrhet ivaretas. Hvis det å bruke vold mot meg ikke straffes særlig strengt, så senkes terskelen for å bruke vold mot politiet betraktelig. Og det er ingen tjent med.

    På samme måte er det mye strengere å true eller bruke vold mot en aktør i rettsvesenet, enn mot en «annen». Det er veldig alvorlig å true noen til å avstå fra å anmelde noe eller å vitne, eller å true en dommer, og dette straffes også strengt på grunn av dette.

    For å illustrere: Hvis noen slår meg i tjenesten, så kommer det to anmeldelser: En for vold mot offentlig tjenestemann (§ 127), som «uniformen» leverer, og en anmeldelse for vold mot meg (§ 228), som jeg personlig fyller ut.

    Men for å ta med den personlige og subjektive siden: Hvis noen skyter mot MEG eller noen av mine nære venner og kolleger, så er det vel opplagt at jeg legger litt ekstra arbeid i å finne og straffe dem som er ansvarlige? Selvfølgelig står vi på for å oppklare alle skyteepisoder, men tenk selv hva du hadde gjort i samme situasjon…

  • det er jo ikke første gangen at politiet oppfører seg som dette, har barn som er halv norske og mange ganger kan de fortelle meg hvordan de har opplevd politiet her i oslo,
   jeg har selv sett og opplevd en voldsom stygg oppførsel av politet da min mellom yngste datter var på rømmen, der etter 3 mnd kom poliet på
   døra og ville inn, og det var faktisk dagen etter det kom en lov som justisministeren har kommet med at politiet har ikke lov til og ranse private hjem uten og ha sikre bevis, jeg ba om ransesakelse papirer for jeg ville ikke slippe dem, det som endte med at de tilkalte branvesnet og fikk dem til og komme med en stigge, der inne satt det min yngste datter på 12, det som endte med at politiet tok tak i henne og bente hendene hennes bakover, jeg hadde da klart og kommet meg opp i min egen leilighet, fikk tatt også bilde med mobilen, så bevis har jeg, jeg sa ganske så høyt til den unge politi mannen at nå ser du og slippe hu, hu er kun 12 år og dette har dere ikke lov til.. det som hendte med at han andre politi mannen prøvde og fjerne meg så jeg ikke fikk filmet det, så jeg vil si at spess, mott folk som har annen hud farge er politiet grusome ., meg lott de være, enda jeg spyttet og kalte politiet hæstkukk, men meg lott de være, mens min yngste datter som er halv tok de helt av, dette var heller ikke noe barnevern sak,

   så jeg føler med dem som opplever dette,
   null respekt til norsk politi,
   de viser ingen respekt for andre spess utlanske,

   • Mmm . Bevis for ransaking? Hadde de ikke ganske sikre bevis når de fant datteren din hos deg? Og DU gjorde vel ikke situasjonen akkurat bedre ?

    • tror du misforsto der, de fant ikke min datter hos meg, jeg har 2 barn, hu ene var på rømmen, den andre var ikke det og er hjemme hos meg, og det er hun politiet gikk til angrep på, selv om hun er kun 12 år,
     til med politiet må se forskjell når de går rundt med bilder, det er jo stor forskjell på 12 og 17 år da

   • Skjønner ikke hva du skriver.
    Datteren din var på rømmen? På rømmen fra hva? Hun var hjemme hos deg? Noe som politiet visste, men du nektet for?
    Har dette noe med omsorg for datteren din? Altså – du har hindret faren hennes samvær med datteren din?

    • nr 1 ……….. dette er ikke fylle prat, er totalt avholdsmann,(kvinne) hvis dere leser så skjønner dere vel at jeg har 2 barn, dere kan vel lese, 1 barn på 12 og 1 på 17………… hva hun var på rømmen for og fra er det som er det viktigste her, hun som var på rømmen (hvis dere lese) er 17 år, det var politiet som overhode ikke så forskjellen mellom ei på 12 og 17, ‘
     dette har overhode ikke noe med omsorgen og gjøre, faren til mine 2 barn er faktisk død, jeg skulle ønske han levde og stilte opp som noen få fedrer gjør, men desv han kan ikke,
     og birk, det er faktisk noe som heter dysleksi,

   • Så dattera di var på rømmen inne i leiligheten din og du lurer på hvorfor politiet kom på døren?

    Jeg mistenker at du i tillegg fremover kommer til å skylde på at datteren din er ødelagt av samfunnet og politiets oppførsel. Det kommer verken til å hjelpe deg eller datteren din. Kanskje samvittigheten, men ikke noe annet.

    En kjapp tolkning. Jeg skjønner tross alt ikke hva du prøver å si.

    • uff jeg gir opp, kanskje jeg ikke utrykker meg så veldig bra, men dere /eller du må da klare og forstå at hun som var på rømmen ikke VAR HJEMME HOS MEG, JEG HAR 2 BARN, HU ENE VAR PÅ RØMMEN DEN ANDRE IKKE, HUN SOM VAR PÅ RØMMEN, RØMTE FRA EN INSTUSJON,

     • Tror jeg forstår hva du mener. Den eldste jenta de var på rømmen fra en innstitusjon forde hun rømmte unna deg og din dysleksi?

   • Bevis for ransaking???? Deres metoder blir vel uansett satt på prøve i en rettsal og det virker som det går veldig bra. Vært utrolig gøy og høre politiets sin versjon i denne saken, men du skjønner vel at det aldri vil skje. Troverdigheten din er uansett lav.

    Aldri hatt politiet hjemme for å hente barna mine. Kanskje skulle de fjernes fra deg som muligens ikke er skikket til å være forelder. Det er nok ganske sikkert en barnevernsak da jeg nekter og tro disse idiotiske påstandene

  • dine argumenter er helt på trynet. ikke rart at folk mister mer og mer tillit til politiet når de leker tøff og setter håndjern på ei gammel, hjelpeløs kvinne og slenger henne i bakken. Politiet generelt gjør en ok jobb men det finnes noen politimenn som burde ALDRI ha fått lov til å bære uniformen, de burde heller blitt rævkjørt!!!

   • Jeg regner med at du har videregående (med studiekompetanse) + høgskole/universitetsgrad da?

    Du skriver ved bruk av ufullstendige setninger. Det vil si at du mangler objekt, subjekt og verbal i setningen.

    • Hva vil du fram til egentlig dvdv?? at jeg mangler objekt og subjekt??? Jeg skriver ikke stil til norsk læreren min her, poenget er budskapet, ikke norsken i seg selv.

 16. Spørsmålet om det ville bli satt i gang like sterke reaksjoner hvis det hadde vært vanlige folk som hadde blitt skutt er vanskelig å si. Men som det ble sagt av politiet er det veldig alvorlig når noen velger å skyte på uniformert politi istedenfor å stoppe… Er du ikke enig at disse folkene er farlige og må tas? du stilte spørsmål til hvorfor så mange ble arrestert også. Jeg må innrømme at jeg også ble litt overrasket. men når man tenker er det hundrevis av grunner som de kan ha bli tatt for: narkotika besittelse, vold mot politiet, at de gjemte de skyldige, trusler mot politiet(?), besittelse av våpen og det kan tenke seg at siden dette var et kriminelt miljø at flere var etterlyst av andre årsaker også. Samfunnet kan ikke godta dette og det er fantastisk bar at politiet går hard inn og tar affære, istedenfor å bare loggføre det og ikke gjøre noe mer. Mest sannsynelig vil flere av de arresterte slippe ut igjen og om de er uskyldige er dette bra, LIKEVEL: et angrep på politiet er et angrep på samfunnet, samfunnet består av sånne som deg og meg. og da vil dette i realiteten være et angrep på mannen i gata. DET KAN IKKE GODTAS.

  • Jo de må bare ta kriminelle, men hvorfor vente med å være så streng til det er politi som rammes av noe, og deretter foreta massepågripelser i miljøer de like godt kunne ha hentet inn i går eller mange ganger tidligere?

   Er det slik at politiet reagerer annerledes når politi utsettes for noe enn om bare andre rammes av kriminalitet fra miljøer som politiet har god oversikt over?

 17. Slutt å tille spørsmålstegn ved politiets handlemåte – de er sannsynligvis drittlei denne gjengen med kriminelle som tillater seg allverden. Det er ingen grunn til hverken å stille spørsmål eller kommentarer om hva politiet gjør, vi trenger bare ikke dette avskummet på norsk jord. Når det gjelder den avdøde kvinnen på Tøyen, så kunne vel kanskje familemedlemmene være litt mer kommunikative på norsk, istedet for å hyle å skrike når myndighetene ankom, kvinnen døde av hjertefeil, og ville vel dødd av det uansett når ambulansen ankom

  • Er du helt dust du eller? Skal man aldri kommentere politiets handlinger, eller stille spørsmål?

   Det vil jo si at du ønsker at politiet skal få lov til å gjøre hva FAEN de vil. Hva er vits med rettsapparatet da? Når konstabel Fiks uansett kan være lovgivende, utøvende og dømmende makt på en gang.

   Da vil jo politiet kunne gå rundt å banke opp/plage hvem de vil.

   • åja MR. idiot, så folk må liksom bare holde kjeften og «kjære» purken kan gjøre hva F*** de vil? ta og åpne øyan dine din taper!

    • Innlegget mitt var ment til Tor Solberg.

     Det var jo ikke det jeg sa at jeg ønska. Det er det Tor Solberg som ville at folk skulle holde kjeft. Lær deg å lese! Dust!

     • Innlegget mitt var rettet også mot Tor Solbeg ikke mot deg Mann. Beklager hvis så ut som det var til deg. Jeg mener politiet ikke skal ha fritt fall og gjøre hva de vil uten å bli følgt opp. Hvor mange saker er blitt henlagt hos spesialenheten for politisaker??? Alle. nå er det på tide å begrense politiets handelfrihet.

 18. Av artikkelen hos VG fremgår det at politiet fant narkotika og våpen i det kriminelle miljøet som en konsekvens av jakten på de som skjøt, og også at en av de pågrepne er siktet for å ha skjult en rømling. Det ser altså ut til å være konkrete kriminelle forhold de er pågrepet for, selv om forholdene ikke er direkte knyttet til skyteepisoden.

  • Og om politiet hadde ønsket så kunne de kanskje ha pågrepet de samme for omtrent samme forhold når som helst, for eksempel for en uke siden, er det slik?
   I tilfelle ser man at politiets pågripelser og unnlatelser tildels kan virke vilkårlige. Er det slik at politiet reagerer strengere mot alle i et miljø når de mistenker noen i et miljø for å ha gjort noe mot en politimann?

   • «Og om politiet hadde ønsket så kunne de kanskje ha pågrepet de samme for omtrent samme forhold når som helst, for eksempel for en uke siden, er det slik?»

    Nei, det er ikke slik. For å pågripe en person, må man ifølge straffeprosessloven ha «skjellig grunn til mistanke» om at han har begått et spesifikt straffbart forhold. Vi må ha noen konkrete opplysninger å gå på, og det må være mer sannsynlig at han har gjort det enn at han ikke har gjort det.

    Det at noen er «kriminell» er IKKE grunn til å pågripe ham. Det samme gjelder ransaking og beslag. En begrunnet mistanke opp imot et konkret lovbrudd er nødvendig her også. Kunne vi ransake hvem som helst når som helst hadde vi funnet tonnevis av narkotika, våpen og tyvegods, men et slikt samfunn vil vi ikke ha. Da har personvern, rettsvern og personlig integritet gått rett i dass.

    • Takk for dine informative og saklige innlegg. De bidrar til en kvalitativt god debatt.

     Mitt anliggende var ikke å hevde at kriminelle alltid kan tas for et eller annet. I korte blogginnlegg er det dessverre ikke alltid plass til nyanser og utdypinger. Poenget var å fokusere på om det kanskje innvirket på handlingene at en politimann var rammet, og ikke en vanlig Ola eller Kari. Jeg vet ikke, men spør.

     • Men et angrep på en politimann vil vel også indirekte være et angrep på Kari og Ola Nordmann? Uansett så har jeg en oppfattelse av at (uten å være for sikker) situasjoner der våpen er innblandet og spesielt der skudd blir avfyrt blir tatt veldig alvorlig uansett hvem det går ut over.

     • Tror faktisk det er muligheter for å få frem nyanser i en blogg.Du har ubegrenset med plass og kan skrive uforstyrret…

     • Johannes: I teorien riktig. I praksis blir innleggene ofte begrenset fordi mange ikke gidder lese svært lange innlegg. Har selv skrevet noen innlegg på 1100-1300 ord og fått noen tilbakemeldinger om at det er for mye informasjon eller for langt. Man kan like det eller ikke, men VG-hjernen er utbredt.

      Men dette var et sidespor 🙂

    • Hei, Odd. Bullshit! Politiet trenger INGEN skjellig grunn til mistanke! Hørt om uroaksjon? Da drar politiet rundt til mange kriminelle og håper å finne noe å ta dem for. Å ja, selvfølgelig reagerer politiet voldsomt når deres egne rammes, de r ikke ner enn en vanlig Ola Dunk. Egosentriske og gjør minst mulig hvis ikke d kan gagne dem selv

     • Joda, jeg kjenner til uroaksjoner. Men ta en titt på lovverket, du. Det er ikke regulert å ta kontakt med folk, stoppe dem på gaten og prate, eller å sitte i en bil på offentlig sted og se ut av vinduene. Men man kan ikke bare ramle inn dørene hjemme hos folk uten skjellig grunn, eller ransake personer man påtreffer. Tror du virkelig at ikke forsvarsadvokatene til disse personene hadde hudflettet politiet offentlig om noe annet var tilfelle?

     • Bullshit sjøl Magnus…
      Politiet må ha skjellig grunn for å banke inn dører i URO-aksjoner og. Da er det etterretningsinfo som ligger til grunn, og man får beslutning fra jurist eller retten til å ransake og evt pågripe.

     • Hei Magnus,
      Du og dine likesinnede som ikke har noe fornuftig å bidra med i en saklig debatt (les: ingen andre enn du selv forstår noe her i verden), kan fibbe et godt gammeldags A4 ark og rable på.

     • HVORFOR VÆRE KRIMINELL DA?
      ER EN DRITTSEKK OG KRIMINELL SÅ HAR DU DEG SELV Å TAKKE, MEN DET ER VEL FOR MYE FORLANGT AT DERE OGSÅ KAN TENKE!?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *