Ingen bombe

Oppdatert 30. juni: Før likene er i jorda har de to minste regjeringspartiene (SP og SV) samt kriserammede KrF varslet debatt om det norske engasjementet.

 • Vårt Land: KrF vil ha debatt om oppdraget.
 • VG: SP-topp frykter et norsk Vietnam.
 • VG: SV-Halvorsen ser for seg heftig Afghanistan-debatt.
 • TV 2: Kontroversiell krigshelt støtter SV.

Partipolitikk vinner over anstendighet.

– – –

Forsvaret har etter henvendelser fra media bekreftet at fire norske soldater ble drept av en veibombe i Afghanistan søndag 27. juni.

Oppdatert 28. juni: Navn, bilder og opplysninger om de drepte er offentliggjort:

Andreas Eldjarn

 • Kvartermester Andreas Eldjarn, født i Tromsø 27.10.1988.

Simen Tokle

 • Fenrik Simen Tokle, født i Ballangen 30.09.1985.

Christian Lian

 • Løytnant Christian Lian, født i Kristiansand 06.04.1979.

Trond André Bolle

 • Orlogskaptein Trond André Bolle, født i Vestby 05.07.1968.

(Bilder fra Forsvaret.) De tre førstnevnte tilhørte Kystjegerkommandoen (KJK). Den siste tilhørte Marinejegerkommandoen (MJK).

—–

At det er blitt flere dødsfall også blant norske soldater i Afghanistan kommer ikke akkurat som noen bombe. Denne junimåneden har hittil krevd rundt hundre utenlandske soldaters liv, og er dermed den aller blodigste i den ni år lange militære operasjonen. Bare denne søndagen døde minst tolv soldater.

Enkelte ulykker og dødsfall er uunngåelig i slik tjeneste. Det gjør det selvfølgelig ikke mindre sørgelig når det skjer.

"På halv stang". Foto: Forsvaret, Stephen Olsen.

Dette er den alvorligste enkeltepisoden målt i antall døde norske soldater så lenge Norge har deltatt i militære operasjoner i Afghanistan. På de seks foregående årene har fem mistet livet. (TV 2: Ni døde på seks år. VG: Største tap av norske soldatliv siden andre verdenskrig.)

2. mai var det en trefning der Forsvaret tidligere har opplyst at ni norske soldater ble skadet.

Foto: Forsvaret, Lars Kroken.

Ved slike hendelser kan marginene mellom liv og død være små. Allikevel er det dødsfallene som teller når politikernesvare for om prisen er akseptabel eller for høy. Eller rettere sagt, og kanskje kan det virke brutalt: Det er når prisen kan leses av i politisk oppslutning at prisen for politikere egentlig blir for høy. Gjenvalg er i politisk perspektiv viktigere enn ukjentes liv.

Det bør ikke komme som noen bombe om opprørere som ikke ønsker utenlandske styrkers nærvær prøver å angripe alliansens svake ledd ved å legge press på politikere via den hjemlige opinionen. Norske politikere har imidlertid hittil unngått å gjøre norske soldatdødsfall til partipolitisk spill. Hvor lenge vil det vedvare?

Før den siste dødsulykken var 512 nordmenn i Forsvarets tjeneste i Afghanistan.

[polldaddy poll=3400736]

Her er et innlegg som ble publisert 28. januar 2010 med navnene på alle norske borgere som har mistet livet i militærtjeneste utenlands fra 1952:

Mer om Forsvaret:

Mer om Forsvaret og Marokko-saken: (VG, TV 2: Drept soldat hentet ut Skah-barna.)

Mest lest på Norske forhold sist uke, pr 25. juni.

 1. Skal alle få ha førerkort.
 2. Modig.
 3. For få straffes for rettighetsjuks.
 4. Hvem styrer best.
 5. Muhammedbilder vanlig i muslimske land.

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Mer om de norske styrkene i Afghanistan fra Forsvaret.

G8-landene gir Afghanistan fem års frist til å ta ansvar og innfri visse krav.

Mer:

VG: Afghanistan-sjef frykter opprørerne sprer seg i nord. VG: «Magesår» forsinker storoffensiv i nord. VG: Advarer mot tidlig tilbaketrekking. Norge bør la andre land ta exit-støyten. Vårt Land: -Hvorfor ser ikke flere galskapen i å sende soldater. VG: Flertall for å bli i Afghanistan. VG: Åpnet kirkedørene i Kvaløy kirke for sørgende. TV 2: Soldater i neste kontingent: -Familien ber oss bli hjemme. VG: Militærpsykolog mener skadelig tåkelegging fra Stoltenberg & Co gjør det vanskeligere å bearbeide smerten. Vårt Land: Norske Afghanistan-soldater hjem i sorg. TV 2: Var i Afghanistan for å erstatte skadde medsoldater. VG: Afghanistan-soldat: -Det tok fra meg nattesøvnen. Vårt Land: Som nordmenn kjenner vi på en felles sorg. VG: -Meymaneh-leiren er i sorg. Ingen ønsker å snakke med pressen. TV 2: Østre Toten rammet for andre gang. TV 2: En tung dag for alle oss i den norske kontingenten. VG, TV 2: Andreas Eldjarn var tidligere kunnskapsminister Bård Vegar Solhjells fetter. Vårt Land, VG: Sorg, sjokk og medfølelse landet rundt. VG: Vi har tapt fire av våre beste soldater og det rammer oss alle. VG: Hjemkomstparade for øvrige norske soldater gjennomføres som planlagt. TV 2, Vårt Land: Forsvars-minister Grete Faremo vil følge bårene hjem.  

Vårt Land: Egeland tror på ny Afghanistan-debatt etter hendelsen. Vårt Land: NUPI-forsker tror antall trefninger og norske dødsfall vil øke i tiden fremover. TV 2: Soldatkolleger tente lys for drepte kamerater. VG: CIA: -Ingen opplysninger om bin Laden. VG: De fire døde tilhørte samme enhet  som de som ble skadet i mai (KJK – Kystjegerkommandoen). VG: CIA: -Lang vei å gå i Afghanistan. TV 2: Forsvarsminister Grete Faremo: -Norge er hardt rammet. VG: De drepte og kjøretøyet er hentet tilbake til leiren. TV 2: Fire norske soldater drept i Afghanistan.

54 tanker om “Ingen bombe

 1. beviis på dere norske driver med terror!? dere støtter usa ! land som gikk til krig mot irak,uten noe bevis. bush skulle blitt hengt med saddam.
  saddam okkuperte kuwait og usa kom løpende. usa okkuperer irak afg,og land som norge støtter!?? jævla dobbeltmoral! usa driver terror og stjeler olje. dere nordmenn bør de hva mediene i disse landene rundt i afg og snakk med afganere selv,så vil dere skjønne hvorfor norske soldater blir sprengt. dere er med usa og dreper usyldige ,OG DERFOR BLIR TALIBAN STERKERE !!drep en usyldig og hundre terrorister som dere sauer kaller blir født. klart det vil ramme norge ,hvis de ikke trekker seg ut. finnes tusner her i norge,som elsker taliban . ja blir EN av de som er bosatt her i norge. drept av norske styrker,eller en slektning, vil dette føre til hevn. det frykter jeg aller mest. norge vil aldri kunne takle terror på norsk jord. så beste er å trekke ut styrkene NÅ! afg har ingen tillit til usa eller norge. eneste de klarer er å skape flere taliban soldater,ikke nok med det,vesten som selger våpen til taliban. nesten ingen muslimske land produserer våpen,kun vesten!!! å tru norge er i afg for å hjelpe folket er bare bullshit.hvor var verden og norge før 9-11?

 2. Er det bare meg, eller har FN-styrkene i Afghanistan greid å rote seg bort i et hjørne der de ikke har peiling på hva de egentlig burde gjøre?
  En ting er at de er bundet på hender og føtter fordi de skal jo ikke skade sivile, samtidig gjør det at de, og befolkningen selvsagt, blir lett byttte for de skånselsløse talibanerne, som ikke bryr seg om deres egne venner og naboer sprenges i filler, bare det er guds hellige ordre.
  Fy faan for en pillråtten gud de tror på.
  Og så mye som de tror på det også, så skulle man jo nesten anta at de hadde lagt litte-granne innsats i å finne ut om det faktisk eksisterer noen sånn jævlig gud kalt allah før(!) de slakter sine egne uten tanke på rettskaffenhet.
  De tror de skal beskytte æren til en fantasifigur, og gjør heller det enn å ikke drepe og tortorere, sabotere og pine sitt eget folk.
  Må ikke dette håndteres i én rask og grundig manøver, fremfor å la det trekke ut i tid og forverre situasjonen ved å gjøre det til en kronisk tilstand?
  Eller er det for sent?

 3. Det enkelte ikke sier er at terroristene i Taliban dreper flest av sine egne borgere, herunder kvinner og barn. Fordi de er ekstreme og styres av en voldelig blanding av religion og politikk og herunder skal styre med terror og en brutal makt for at den øvrige befolkning i Afghanistan skal leve slik de vil. Dette har ingen ting med frigjøring å gjøre, men rett slett et forsøk på stoppe innføring av et demokrati og normale borgerrettigtheter. Dette ønsker ikke islamister, og det som forundrer meg er at vi får flere og flere som støtter denne formen for terrorisme og her i Norge. PÅ TIDE Å VÅKNE.

 4. Wow, folk dør i krig, pussig.
  Hva gjør vi der nede? Jo ødelegger, hadde vi bygget opp landet så hadde vi ikke blitt drept.
  Men bomber og granater bygger ikke annet enn hat.
  Derfor dør våre soldater når afganerenes hat koker over.
  Ett land som har hatt fiender som bombet de så lenge att innbyggere ikke lenger vet hvordan en vennelig soldat ser ut.
  Kanskje på tide å skifte strategi?
  Hvem er terrorister? De som hører hjemme i landet etnisk og de er født der også, de er terrorister mot de som kommer fra Norge og skyter på dem. er vi så dumme her hjemme at vi ikke fatter at hvis vi skyter etter noen så skyter de tilbake hvis de kan? Det er ikke terror hver gang noen tar igjen. Selv om de tar igjen mot oss.
  Vi er alltid de snille vi, selv når vi dreper er vi snille.

 5. kk er en hobby rasist og full av fordommer og hat mot mslimer.
  du er hjernevasket, se på al-jazeera og du vil se hvor mange usa og norge dreper usyldige og bomber skoler osv…. og norsken min er bedre enn norske i i spania eller thailand eller engelsken deres… har sagt til deg før og sier igjen,dra til afg og drep muslimer istedenfor leke rasist. OG NORGE KAPTULERTE ETTER 2 DAGER.her har vi ekte krigere talibgenanere,de vil aldri tape denne krigen.de har aldri truet usa eller norge.derfor støtter jeg ikke denne krigen.
  -PS! vi muslimer drar ingensteder, vi er framtiden deres!!!! dere utrydder dere fint selv..haha
  INGEN STØTTE TIL SOLDATER SOM KRIGER OG DREPER ANDRE MENNSKER.!!

  • Norge fikk ett regjeringskupp i forbindelse med Tysklands innvasjon. Dvs at vi gikk inn på tysk side i krigen 🙂 Ikke populært å skrive det men hvorfor har vi ellers blitt så sinte på Quisling?
   Regjeringa vår stakk av den, det er sannheten.
   Tyskerene hadde like mye å gjøre i Norge under 2. verdenskrig som vi har å gjøre i Afganistan i dag.
   Muslimer er ikke farlige, bare slike duster som det finnes 1000er av i Norge slutter å hente sin info om muslimer fra VG, så finner de også ut at muslimer er som folk flest de.
   Hvem tjener penger på krig? Skyt de i bakhodet! De er årsaken til att mer enn en konflikt ikke slutter.

  • Det er ingenting i det kk skriver som antyder at han er rasist, i motsetning til deg som velger å bruke et navn med rasistiske antydninger.

 6. Tragedien ved tap av liv står støtt på egne ben, og vi deltar alle sammen. Men det må samtidig ikke gå helt av skaftet. Nå kommer mediene til å melke denne kua for alt den er verdt. Vi har i flere aviser i dag allerede fått reportasjer der man snakker om ”stolthet ved å ha det norske flagget på brystet” og tilsvarende svulstigheter. I noen grad er dette forståelig i denne situasjonen, men vi skal også ha rom for å huske følgende: det norske forsvaret er ikke lenger et invasjonsforsvar. Vi er nå en fullverdig del av NATO-ledede invasjonsstyrker i flere land. Det er utrolig viktig å være klar over denne forskjellen. Krigen i Afghanistan ble startet av en skrudd amerikansk president for ni år siden, fordi opinionen krevde å få se handling etter 11. september 2001. Og når USA sier ”hopp”, er norges respons ”hvor høyt?”. Dette er et nakent faktum. Politikerne våre insisterer på at krigføring i Afghanistan er for ”å ramme arnested for terrorister” og dermed ”beskytte oss selv”. Slik er det beviselig ikke. Europeisk terrorisme (Madrid etc) har aldri hatt sitt arnested i Afghanistan. Afghanistan er først og fremst hjemstavn for Taliban, som er en sekterisk samling gærninger som har svært liten innvirkning på resten av verden. I USA vet folk flest ikke en gang forskjellen på Al Qaida og Taliban. Skal vi nedkjempe terrorister på deres ”arnested” må vi nok heller dra til Pakistan og saudi-Arabia. Sistnevnte nasjon sto som kjent bak 11. september, riktig nok sannsynligvis under veiledning av Osama bin Laden, som man altså har jaktet på ved å bombe grotter i Afghanistan, der man antar han har gjemt seg på ett eller annet tidspunkt.
  Jeg synes vi skal slutte å lyve for oss selv og for de unge menneskene det kyniske forsvaret jobber så hardt for å rekruttere. Vi har ikke råd til å miste dem, særlig ikke når det hele er basert på en løgn. Afghanistan kan ikke vinnes militært. Selv Washington innrømmer nå langt på vei dette.
  Medaljer og fanfarer er vel og bra, men det er en simpel pris for norske liv.

 7. Det er trist med alle som dør. Denne krigen – som krigen mot Jugoslavia og Irak – er folkerettsstridig. Det betyr at de som er ansvarlige for å sende soldater dit, er krigsforbrytere. Det sørgelige er at de som reiser, gjør det frivillig, de er ikke beordret diet som vernepliktige.
  La oss skape en bevegelse: Få de ansvarlige til krigsforbryterdomstolen i Haag – Stoltenberg, Støre, Halvorsen og co..
  Hvis noe skal diskuteres, må det være: Er de som reiser til Afghanistan frivillig også krigsforbrytere? Det er jeg usikker på.
  Theo

 8. Hvis du ikke forstår at det er å regne som terror å bruke veibomber som treffer helt tilfeldige mål, er jeg redd det ikke er mye håp for deg.

  Amerikanerna bombar ju slumpvis mål i både Afghanistan och Pakistan där ett otal civila har dödats. Så då är USA också terrorister

  Du kan ju inte bara köpa all propaganda som står i tidningarna. Alla tidningar är i princip pro USA och dessa kommer sällan att hänvisa till andra källor än USAs militär eller andra provästliga organisationer/länder.

  För övrigt bör väl även den mest enfaldige personen förstå att kriget är förlorat efter 9 år. Det är bara vanliga unga grabbar som får betala priset för elitens intressen. Eliten skiter i er dom bryr sig bara om sina egna pengar

 9. Vi burde latt være å sende noen i det hele tatt. Så kunne Al Qaida bygget seg opp i et land med brukket rygg og sprenge seg igjennom Europa helt opp til oss. Kanskje flere toskete og konspirasjonskåte nordmenn hadde fått opp øya hvis vi sendte soldater på bakgrunn av 80 drepte etter en terrorbombe midt i Oslo. Heldigvis kom vi det i forkant, men det er vel lite å gjøre med folk som sitter litt for godt i verdens tryggeste land.

 10. men hallo, ingen som skriver om hvor mange SIVILE som faktisk IKKE har valgt å gå inn i krig som er drept..!
  selvfølgelig trist når folk dør, norsk, afghanistansk eller hva de enn er…
  men soldatene har faktisk valgt å dra dit selv.. i motsetning til sivilbefolkningen som faktisk ikke kommer seg noen plass (får ikke opphold noen steder,dyrt å reise, vanskelig å skaffe pass osv…)

  • men hallo. er du så naiv, eller gjør du deg bare dum? Vi er der for deres rettigheter og bekjempe terrorisme. Eneste måte å få stabilitet og bygget opp landet er ved krig. Ekstremistene må stoppes, og utdanning er et viktig steg. Derfor er det viktig at disse ikke får større innflytelse, og lære barn til at det er greit å drepe for deres sak.. hvordan tror du det vil bli om 10-20 år, dersom vi trekker oss ut og lar de fortsette i disse baner? snakk om naivitet av mange som vil trekke seg ut..

   • har sivilbefolkningen spurt om den såkalte «hjelpen» som du sikter til? Eller er du av den forståelsen at sivilbefolkningen selv ikke vet hva som er til deres beste, så vi nordmenn må gå og vise dem hvor ille de har det ved støtte USA i å bombe dem tilbake til steinalderen?

 11. Ja til flere velkomst-parader for norske leiemordere pakket i zink-kister!
  Amen.
  Den som kommer til andres hjem for å drepe, er et hellig mål for hjemmevernere.
  4 norske lykkejegere ble eliminert, men 4.000 til står i kø etter blodpenger.
  Gud forbanne og straffe alle og enhver som mater norsk aggresjon på fremmed jord med sin støtte.
  Amen.

 12. Krig mot taliban var på forhånd dømt til tapte av liv unødig fordi den startet på feil jord og på feil premisser av amerikaner israeler løgner om Saddam måtte fjernes fordi saddam var regnet som en trusel med tanke på den Geopolitikk maktbalansen i midtøsten.I sin tid Usa hjelpe Saddam mot iran så snudd seg mot ham pga på koweit-invasjon.uvennskap ble resultatet seg imellom.Amerikaner tegnet den nye fjernskapsbilde nemlig de to fiender fra før,Irak,Iran.Da dukke opp 11 september amerikanere (Bush administraksjon)utnyttet den den er verdt for.første utrydning: Fjerning av Saddam samtidig jakt på taliban i afganistan et komplisert land å erobre bare spøre russerne.Ikke glem amerikansk bidrag(våpen og krigstaktikk).Nå de møtte seg selv på døra heter det på godt nørsk.En krig uten synlig kriger skape bare motstand i den stor delen av befolkning pga drept av uskyldig afghaner.

 13. svensk says:
  Your comment is awaiting moderation.
  June 28, 2010 at 10:11 am

  hei enig med norsk says;
  ola donk kan holde seg hjemme, vi er et lite land og kan ikke redde djevelskapen i verden. Bli med på å kjøpe piggtråd og del Afg i 2 deler, utvikl den ende delen og la snille komme dit, la den andre delen gå til helvete fordi der er kun pøbler som bare er ute etter blod og bestjele hardtarbeidende mennesker som vil noe med sitt liv og sine etterkommere.

  Jeg fatter ikke hva Stoltenberg snakker om, slike ledere som han trenger verden virkelig, gi fan i andres liv for å berike seg selv som “dipplomatt”, kall nå denne krigen for hva den er. Krig avlker kun KUN krig, det skulle han være gammel nok til å forstå, sammen med det hjernevaskede stortinget. Vi trygger ingen i Norge ved å være der, snarere tvert om, blodhevn etc, vi har åpne grenser til verden og hva som helst kan skje her i Norge i og med at vi er med på slikt idioti.
  Flere døde vil komme, så det haster med å endre kurs totalt.

 14. Man e fan ikke mye erfarn soldat når man kommer hjem i kista nei slutt å klag, når dem fær i krig så fær dem i krig færdi med det. dau eller levanes spelle fan ingen rolle.

  Fuck norge!

  • Ikke erfarne?
   Den eldste av dem hadde rundt 20 år bak seg i Forsvaret, mange turer i Afghanistan og en av Marinejegerkommandoens aller beste. Ingen av de andre var førstreisgutter heller.
   De er klar over faren når de drar, men de reiser ut for de tror at det er mulig å gjøre en forskjell.
   Det spiller relativt stor rolle for deg selv og de rundt dge om du er død eller levende. Veibomber er det dessverre lite å gjøre med.

 15. Veibomber er helt klart terror. Det rammer blindt. Sikkert mange sivile afganere som har blitt rammet av veibombene til Taliban – en mosegrodd kreftbyll.

  • men å drepe mange sivile i et bryllup og si senere beklager vi bombet feil område, er ikke terror, hva?
   Å drepe flere tusen afganere i husene deres er ikke terror, ikke sant?

  • Invasjon av landet er terrorisme..

   å stjele naturressurser som OLJE.. er tyveri..

   Det er synd at disse 4 døde.. pga løgner…

   Dette handler ikke om å slåss mot terror..fordi det finnes ingen virkelig fiende der nede… Drep 1.. så kommer 10 til å stå imot en okkuperende makt..

   landet ligger i ruiner.. Det har aldri handlet om å slåss mot noe ondt.. fordi de ONDE er de som invadererer et land..

   SYND Å SI… men de soldatene døde pga noen privatpersoner skulle bli rikere på OLJENE og MINERALENE der nede..

   EN SKAM!!! AT norge er lurt inn i en krig der dere dreper uskyldige mennesker….. for penger… Og der uskyldige soldater dør PGA LØGN!!

 16. Det er anslått at det er over 1 trilliard dollar i råstoffer/metal etc i afghanistan. Jeg kan garrantere at den afghanske befolkning kommer til å lide i tiår mens vesten+kina+russland plynder dette under det falske «fredsbevardende» flagg.

  • SELVFØLGELIG!!

   alle som tror dette er krig for demokrati og terror.. er en HJERNEVASKA IDIOT!!! Dette har aldri vært krig for å knuse terrorisme..

   FORDI DE STØRSTE TERRORISTENE er NATO SELV .. og USA og NORGE som sender folk inn i døden…

   • hehe, jeg er vel en hjernevaska idiot da.. ingen begrunnelse eller eksempler om hvorfor jeg er det?.. greit at folk må tenke selv, men jeg ville ikke gitt deg stemmerett om du virkelig tror det du skriver.. mener du jødeutryddelsen eller månelandinga ikke fant sted og?

 17. potetrepublikken.norge prater så mye tull. Han/hun har uttalt seg på min blogg også, men velger å overse. Det å bruke veibomber som «forsvar», kalles terror i det internasjonale samfunn. Tar jeg ikke feil er de også omtalt som dette i Genévekonvensjonen. Norske soldater er vel heller ikke en fredsbevarende styrke, men en stabiliteringsstyrke. Oppgavene den fredsbevarene styrken FN sendte ble overtatt av NATO i 2003.

  • Da våre egne motstandsmenn brukte alle midler (også veibomber) mot den tyske okkupasjonsmakten, var det vel bare tyskerne som kalte disse «terrorister». Vi handre (og resten av de allierte), kalte dem helter. Dette er krig! I en krig gjelder det å skade motstanderen maksimalt med de midler man har tilgjengelig. Ser for øvrig ikke det heltemodige ved å bruke «droner» eller sniper-rifler med panserbrytende ammo på personell. Er på ingen måte noen tilhenger av Taliban, men dette er et land fullt av stammer /krigsherrer, så å «rydde opp» i Afghanistan er ingen enkel oppgave. Husk: Russerne prøvde dette i mer enn 20 år, og måtte trekke seg ut……

   • Sammenligningen din mellom den tyske okkupasjonen av Norge og situasjonen i Afghanistan synes jeg var ganske dårlig. Den tyske okkupasjonen var det svært få i Norge som støttet, mens mange afghanere er glad for vestlig nærvær i Afghanistan. Tyskerne tok Norge, mens USA har valgt side i en afghansk borgerkrig. Forskjellen er ganske stor. Selv om Taliban i deler av Afghanistan kanskje anses som helter, er Taliban i store deler av landet ansett som en okkupasjonsmakt.

    • Det er bra at Egeland vil ha fornyet debatt om Afganistan. Et land som er i utakt med seg selv, som ikke har noen demokratisk historikk. hvordan kan Vesten tro at de kan gjøre noe som helst før landet blir en enhet. Hvor lang tid brukte feks. Norge før landet ble samlet og selvstendig? Uten andres innblanding?

    • Jeg har aldri påstått at Taliban bør få noen «heltestatus». Det saken dreier seg om, er hva som (i en krigssituasjon) kan kalles terror, og hva som er angrep/motangrep.

     En annen sak, er at mange av de andre grupperingene (også dem som støttes av USA), er like korrupte og maktsyke som Taliban. I Afghanistan sloss alle grupper, uten unntak, for sine interesser.

     Når det gjelder situasjonen i Norge under siste krig, var det nok ganske mange som ønsket tyskerne velkommen, uten at dette utgjorde et flertall. Forskjellen her, var at resten av folket sto samlet om et demokrati, det gjør ikke afghanerne!

     En liten (terror)sak til slutt: Hva med alle de sivile liv som gikk tapt da hjemmefronten (uten varsel) blåste opp Tinnsjøfergen?

     Var dette nødvendig? Var dette terror, eller «heltedåd»?

     Ettertiden viste at denne aksjonen var fullstendig unødvendig, akkurat som da USA’s etterretning sa at Saddam hadde flust opp med «masseødeleggelsesvåpen», for å få verden med på en krig mot Irak. «I rest my case»…………

  • Dersom veibomben detoneres for direkte å ramme motstanderens militære styrker er dette selvsagt ikke terror, samme hva «det internasjonale samfunn» (hvem nå det er?) måtte kalle det. Hadde bomben blitt plassert på en markedsplass der sivile var målgruppen snakker vi om terror.

  • DU PRATER TULL!! NORGE invaderer..

   de beskytter sitt land… DET er NORGE som er terroristene her.. som stjeler OLJE ..

   PATETISK at sånne hjernevaska idioter som deg tror du ahr rett til det..

   FLERE VIL DØ så lenge NORGE invaderer land.. så enkelt er det..

 18. til kk. du er totalt mislykket. fredsbevarende styrker my ass, pell dere til palestina da vel!! somalia!! kongo! nord korea! slike tullinger som deg har ødlagt tilliten til norske soldater i afg. først danskene og nå dreper de nordmenn. dere visste ingen respekt når dere tegnet karikaturtegningene,nå tar de igjen, dere dør forjeves. dere blir utrydda.
  dere okkuperer et land,bomber sivile og jenteskoler dreper tusenvis av usyldige mennsker. fortsatt gjør dere det,med usa i spissen. dere som driver terror i afg, de bare forsvarer seg, soldatene deres har ingen sjans. ingen klarer å vinne mot taliban. gå og les historien . dere er største taperne,det forteller også historien…aldri vunnet noe… eller har et bra forslag,du kan jo dra til afg og bevare fred med våpen!!!!!

  • Du kan si hva du vil, men de vestlige styrkene i Afghanistan er invitert av Talibans afghanske motstandere og er således ikke en okkupasjonsstyrke. Faktisk er det vel heller Taliban som er okkupanter i store deler av Afghanistan.

   En afghansk kamerat av meg har fortalt at Taliban stort sett består av pasjtunere, og i områdene dominert av folk som snakker Dari blir Taliban sett på som noen tilbakestående inntrengere og okkupanter som hindrer utvikling. Blant en stor andel av den afghanske befolkningen er de vestlige styrkene langt mer velkomne enn Taliban.

   De største taperne er de mange i Afghanistan under talibansk okkupasjon.

   • Du er en hjenrevaska idiot.. så det er sagt..

    NORGE er en okkupasjonsstyrke… STATOIL er der nede å stjeler infrastruktur kontraker.. får betalt for det… , men bygger ikke opp en dritt!!!!!

    LÆR FAKTA!! hjenrevaska mennesket!

    media har hjenrevaska deg!

  • Syns det er artig å lese innleggene dine, du har kommet med trusler og løgner, å motsier deg selv så ofte at det er latterlig! Du sier at vi viste dere ikke respekt når vi tegnet karikaturtegningene.. Vel Danskene tegnet dem først, å muslimene brant det Norske flagget for at dem ikke viste bedre, så da var det vel dere som dummet dere ut å ikke viste respekt for oss? Jeg har lagt ut 100 vis av youtube linker med bevis på hvordan dere muslimer oppfører dere her i landet, å har bedt deg om å komme med noe som viser at vi ikke respekterer dere, å du har aldri kunne svart engang. Vet du jeg tar deg ikke, å vil heller aldri ta deg seriøst.. Du er rett og slett ubetydelig!

   Så det du sier nå at dem dreper oss fordi vi tegnet noen bilder av en pedofil gris?? HERREGUD.. Det forteller mer om deg og muslimene.

   Gi meg 1 eneste bevis på at vi driver terror i afganistan, med vi mener jeg Norske fredsstyrker.. Nordmenn har ALDRI angrepet NOEN i afganistan uten at dem er blitt angrepet først! Gi meg bevis, istedenfor at du kommer med di vanlige løgnene dine! Du sier vi har angrepet jenteskoler.. herregud mann, er du totalt hjernevasket?? gi meg bevis!!!

   Du sier vi aldri har vunnet noe.. vel du tar nok feil der også.. gjett hvilket land som var det første som slo tyskerene tilbake?? Narvik tok vi tilbake 2 ganger, eneste grunn til at tyskerene tok Narvik var fordi Nordmennene fikk beskjed av regjeringen om å overgi seg. Vi banket vettet av dem. Noe som også motstandsbevegelsen gjorde under HELE krigen.. Å hva vet du om at jeg ikke har vært i utenlandstjeneste??

   Du kan bare sitte der bak tastaturet ditt å fyre deg opp, komme med fler og fler løgner og trusler. Du har ikke kommet med et eneste bevis så lenge jeg har sett deg her på forskjellige blogger. Er det noen som er mislykket her så er det nok deg lille venn..

   ps. Lær deg Norsk!

 19. panseret kjøretøy? jomen sa jeg smør… iveco pansret feltvogn er ikke mye til panser….
  er vel på tide å få isuéne inn isteden for den driten gutta kjører i? der har de ihvertfall en tjangs.
  min dypest medføllelse går til familiene.
  en tupp i ræva til de som kjøpte in iveco «pamsret» feltvogn og bestemte at den skulle vi bruke…

 20. Jeg synes at Norge bør trekke soldatene tilbake.
  Ser man noen dokumentarer, så vet en at USA`s øverste viste at Al-Qaida kommer til å bruke fly og 11. sept var dagen. De viste alt. CIA t.o.m la bomber i bunnen av WTC byggninger, du kunne høre det på opptakene.Vitner rapporterte det til blant annet CNN og MSNBC.
  Det er trist at vi mister norsk soldater og masse penger går til krigen pga løgner fra USA`s sin side.
  Det jeg ikke liker med nordmenn er at de er alt for «snille». Protosterer aldri mot noe de ikke godtar/vil ha!

 21. Litt pussig hvordan krig nå til dags blir kalt en `militær operasjon`. Det høres jo unektelig penere ut da. Men jeg fant litt info om krig og så vidt jeg kan se går det ut på at soldater dreper hverandre og tilskuere for å vinne ett eller annet. Så at 4 stk. har blitt drept i en krig, hva skal man si til det, det er sånn det fungerer. Det jeg ikke forstår helt er hva vi har uoppgjort med Afghanistan eller hvorfor noen frivillig drar dit for å slåss for……kan noen minne meg på hva det er de sloss for?

  • Bruken av betegnelsen «militær operasjon» kan være utslag av en miljøskade jeg har pådratt meg etter mange år i Kongens klær. (Nå er ikke dette noen klesblogg, men om noen har en ensformig garderobe/ depot stiller Kongen i den klassen.)

   Operasjon er en vanlig betegnelse på mange slags aktivitet. Selvfølgelig er ordvalg viktig i forhold til opinionen. Det gjelder ikke bare militær aktivitet, men også andre sider av samfunnslivet. Noen har definisjonsmakt.

   Norge stiller som noen muligens kan erindre (?) opp i en internasjonal styrke (ISAF – International Security Assistance Force), opprettet etter vedtak i FNs sikkerhetsråd i 2001.
   De er i Afghanistan etter anmodning fra afghanske myndigheter og skal være en stabiliserings- og sikkerhetsstyrke inntil afghanske myndigheter selv er i stand til å ta ansvaret for å sikre egne innbyggere etter flere tiår med krig. (Som kan være det samme som militære operasjoner, men ikke nødvendigvis alltid.)

 22. Det beste man maa gjøre er aa trekke seg ut av afghanistan , alle eksperter sier Nato en kan ikke vinne krigen , Generalen Mc krystall sa det krystal klar et det er grunnen at De viste han døre, krigen er veldig komplisert og det er beviser som sier at Iran har kommet inn ved aa støtte taliban som svar for vesten blokaden. Det politikkene sier er bare tull(Mine tanker gaar til familien…Je salue le courage de nos soldats…Our brave soldiers….)bare tull , det er familier til soldatene som lider , Taliban kjønner godt omraade og De har ingen andre valg enn aa kjempe , kall Dem hva Du vil terrorister, fanatikker og historien sier at denne type krigen det er bare hjemmehørende som vinner , amerikanere har sagt De er usynlige, De slaar bare om kvelden…hvorfor kaster man bort tiden , eller er man redd for aa miste valget…??? Det er aldri forseint aa snu

 23. kan neppe kalle dette terror,dette var rettet mot militære mål.
  enda fler usyldige afganere dør hver dag. og disse norske soldatene har ingenting der å gjøre… pell dere hjem,før de dreper enda fler..

  • Mister poterrepublikk kommer med mer løgner.. Dette er terror, å greit nordmennene der er militære mål for TERRORISTER, men di Norske styrkene der har aldri drept en uskyldig! Dem har drept TERRORISTER som har angrepet dem. Nordmennene der er for å holde en fredsbevarende styrke.. Sjekk fakta potetrepublikken..

   Til mounadi.. Du sier at taliban kjenner områdene og at dem ikke har andre valg en å kjempe!! ok.. Hvem kjemper dem mot?? Nordmennene som er en fredsbevarende styrke, å som hjelper lokale??

   Disse 2 over er i mine øyner islamister.. Dem tåler ikke at vi ikke støtter islam. Å isteden for å si at det er synd at disse NORDMENN dør, så angriper dem oss, å sier pell oss ut.. Vel, dere kan pelle dere hjem da, for da er dere ikke nordmenn, å har ingenting her å gjøre!

   • IDIOT!!! SNAKK OM Å VÆRE HJENREVASKA!!!

    norske styrker har ødelagt mange hjem.. drept mange uskyldige..

    NORSKE BASER tar drikkevannet til landsbyer… SOM JEG SIER..

    HJERNEVASKA IDIOT… media har hjenrevaska dere mennesker…

    Det er ikke håp for dere…

    SÅ LENGE land som NORGE går inn i andre nasjoner og stjeler OLJE… så vil norske soldater dø…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *