Viktige terrorstøttespillere i Norge

Oppdatert 12. juli. TV 2: Storberget kan ha bremset overvåking av terrorsiktede.

VG: Terrorsiktet søkte mot svært religiøse miljøer. Tror ikke myndighetene har terrorkontroll. Terrorsiktet kurder hyllet bin Laden. Kona til terrorsiktet kurder gruer seg til å reise til Norge.

– – –

Det finnes personer som aktivt støtter terror i Norge. Når trusselsituasjonen allikevel karakteriseres som lav skyldes det blant annet at man ikke konkret har visst at de har kapasitet til å gjennomføre terroraksjoner i Norge.

Faksimile VG

(Det var amerikanske kilder som informerte PST om at al-Qaida-medlemmer i Norge planla bombeangrep. Oppdatert: VG: -Terrorsiktet i USA varslet om norsk terrorcelle.)

I tillegg har de islamistiske organisasjonene som personer i Norge støtter, i følge PSTs vurdering, gjerne et lokalt eller regionalt fokus for sin aktivitet som ikke innbefatter intensjoner om terroraksjoner her til lands.

Allikevel utfører terrorsympatisører i Norge viktige oppgaver for de som utfører selve terrorhandlingene.

«I Norge finnes det små grupper og enkeltpersoner som sympatiserer med og aktivt støtter ekstrem islamisme. Personer i disse miljøene driver primært med innsamling og overføring av penger til ekstreme islamistiske organisasjoner i utlandet. I tillegg er propaganda, materiellstøtte og identitetsforfalskning vanlige støtteaktiviteter. Sikkerhetspolitisk uro i land som Afghanistan, Pakistan, Irak og Somalia har særlig betydning for støttevirksomheten i Norge.»

Det opplyser Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) i sin åpne trusselvurdering for 2010.

Om fremtiden sier PST i samme trusselvurdering (side 5):

«PST forventer fortsatt at personer med bakgrunn fra konfliktområder og som har tilknytning til ekstreme islamistiske organisasjoner, innvandrer til Norge.»

Video fra PST om terrortrussel i Norge.

I forhold til faren for terror graderer PST trusselbildet i fire nivåer: lav, moderat, høy og ekstrem.

 • Lav: Sannsynligheten for en terroraksjon er lav. En eller flere aktører kan ha intensjoner om, men trolig ikke kapasitet til å ramme bestemte interesser.
 • Moderat: Sannsynligheten for en terroraksjon er moderat. En eller flere aktører kan ha intensjoner om og kapasitet til å ramme bestemte interesser.
 • Høy: Sannsynligheten for en terroraksjon er betydelig. En eller flere aktører har intensjoner om og kapasitet til å ramme bestemte interesser. Det foreligger en uspesifisert trussel.
 • Ekstrem: Sannsynligheten for en terroraksjon er ekstremt høy. En eller flere aktører har intensjoner om å ramme bestemte interesser. Det foreligger en spesifikk trussel. Ingen ytterligere advarsler kan påregnes før en aksjon iverksettes.

Etter pågripelsene 8. juli er trusselvurderingen i Norge fremdeles karakterisert av PST som lav.

Legg merke til at dette er vurderinger basert på tilgjengelig etterretning og at situasjonen kan endres. I tillegg kan det være ting de som lager slike vurderinger ikke har fått kjennskap til eller ikke har vektlagt tilstrekkelig.

De siste 8 årene har sikkerhetstjenester og politi i Europa og USA stoppet nærmere et hundre terrorceller i å utføre sine planlagte aksjoner.

(Oppdatert: VG: Siden 2003 er sju i Norge siktet for terror men ingen dømt.)

– – –

PST opplyser følgende 8. juli 2010:

«De tre personene som er pågrepet er alle av utenlandsk opprinnelse. En har norsk statsborgerskap og de øvrige har permanent oppholdstillatelse i Norge.

De tre pågrepne er:

Person 1: En mann i slutten av 30-årene med uigursk bakgrunn som kom til Norge på slutten av 90-tallet som kvoteflyktning og fikk innvilget norsk statsborgerskap i 2007.

Person 2: En irakisk/kurdisk mann, også i slutten av 30-årene, som kom til Norge på slutten av 90-tallet og fikk innvilget opphold på humanitært grunnlag. Han har i dag permanent oppholdstillatelse i Norge.

Person 3: En usbekisk mann i 30-årene som kom til Norge på begynnelsen av 2000-tallet som asylsøker. Denne ble avslått, men han fikk senere opphold i Norge på grunnlag av familiegjenforening. Han har i dag permanent oppholdstillatelse i Norge.

Personene har vært under etterforskning av PST i en periode. Vi har hatt tilstrekkelig kontroll på personene i denne perioden. Det har i denne saken vært nødvendig med metodebruk, og vår vurdering er at allmennheten ikke har vært i fare.

PST vil presisere at vi i samråd med overordnet påtalemyndighet fortløpende har vurdert spørsmålet om pågripelse av disse personene.

Når PST har valgt å gå til pågripelse i dag har det sammenheng med at vi ble gjort kjent med at internasjonal presse hadde fått kjennskap til deler av saken og at de ønsket å publisere dette. For den videre etterforskningen av saken ville dette medføre betydelig fare for bevisforspillelse samt unndragelsesfare.

PST har også hatt et omfattende internasjonalt samarbeid i saken.»

[polldaddy poll=3444903]

Mest lest på Norske forhold sist uke, pr 7. juli.

 1. Bilturen som endret livet.
 2. Bekjemp dem der og støtt dem her.
 3. En del ekspolitifolk driver med lignende.
 4. Hvem styrer best?
 5. Ikke gått opp for alle.

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Mer:

TV 2:

 • Forsvarer: -PST bør holde kjeft og ikke lekke anonymt i media.
 • Erna Solberg fortalte ikke om terrorstruslene. …men så kom datteren hjem fra skolen.
 • Den terrorsiktede usbekeren David Jakobsen har to ganger de seneste årene meldt seg opp til grunnleggende kurs i bore- og brønnteknikk.
 • Nabo av terrorsiktet: -Det er veldig skremmende.
 • Najibullah Zazi (25) kan ha tipset om terorcellen i Oslo.
 • Tysk statsadvokat: –Utlevering kan ta flere uker.
 • FrP-Siv vil ha eget sikerhetsutvalg.
 • Terror-siktets kone: Min mann liker Norge, … går i t-skjorte og sandaler og er lite i moskeen.
 • Bomben «alle» kan lage på kjøkkenet.
 • Usbeker (31) nekter enhver befatning med saken.
 • Terrorsiktet iraker (37) hevder han var på ferie i Tyskland.
 • PST bekrefter at de pågrepne i Norge har al-Qaidatilknytning.
 • Fem terrortiltalte i New York knyttes til norsk pågripelse.

VG:

 • Kan bli vanskelig å få dømt de terrortiltalte.
 • PST fulgte den terrorsiktede uiguren Mikael Davud med skjulte kamera.
 • Hevder kjemikaliene var for å fjerne rust på bilen.
 • Terrorsiktet om anklagene: -Jeg forstår ingenting.
 • Storberget lover styrket bakgrunnssjekk av innvandrere og asylsøkere.
 • KrF-nestleder var nabo med den terrorsiktede usbekeren David Jakobsen
 • Bobestyrer: -Terrorsiktet tok ut seks millioner i kontanter fra firmakonto.
 • -FSK trener jevnlig på terroraksjoner mot oljeplattformer.
 • Forsker: -Drar til Wasiristan for å få terrortrening og møte sentrale aktører i al Qaida.
 • Shawan Sadek Saeed Bujak Bujak (37) pågrepet på familieferie av maskerte politimenn.
 • Advokat til terrorsiktet: -De møttes i Norge.
 • Nyhetsbyrået AP holdt tilbake terrornyhet. -Presset ikke norsk politi.
 • Advokat til terrorsiktet usbeker: -Han er sjokkert over siktelsen.
 • Usbekeren nekter enhver befatning med saken.
 • Naboene om terrorsiktet iraker: -Hyggelige folk.
 • En ikke navngitt, europeisk etterretningskilde hevder at de tre er medlemmerav Turkestans islamistparti (TIP), en uigurisk separatistgruppe som skal ha tilknytning til al-Qaida.
 • Pågrepet iraker hevder han var på ferie i Tyskland.
 • Svensk terrorekspert Magnus Ranstorp: Terrorpågripelsene ikke overraskende.
 • Laget London-bombe i Norge.

Vårt Land: Terrormålet var Norge. Forsøkte å lage bomber med acetonperoksid. Aftonbladet: Tre gripna i Norge för terroristplaner. SvD: Norsk polis avslöjade terrorplan. DN: «Det är inte konstigt att man valt Norge.» DN: Stoltenberg: Norge ska vara trygt.

Annonser

32 tanker om “Viktige terrorstøttespillere i Norge

 1. Så leser jeg på VG-nett at det vil bli veldig vanskelig, bortimot umulig å få exportert de 3 personene som nå er siktet for terrorisme, ut av landet. Da har vi i tillegg til disse også Krekar. Og flere vil det garantert bli med sosialistene ved roret. Hvor impotent og handlingslammet går det an for en norsk regjering å bli?

 2. Endelig er Norge er flerkulturent . Nå kan vi virkelig kose oss med våre nye gjester. Leser at en dame med et lite barn blir kastet ut, men en annen skjeggmann får bli. Det er jo klart, lettere å kaste ut henne enn den mannen jeg snakker om. Ser også fra helgens aviser at vi har andre snyltere, vel de jobber og det ser ut som de tjener godt. Når skal denne regjeringen få opp øynene. Jeg liker ikke kjeltringer av noe slag. Har levd lytefritt i 73 år, bortsett fre en trafikkbot en gang. En for mye om situasjonen den gang hadde vært annerledes.
  Husker i «good old days» da vi kunne gå på Karl Johan, ja tilogmed sitte der uten at vi hørte annet språk enn eller annen fra Hedemarking som hadde forvillet seg til byen. Til dere som opplever denne invasjonen
  av utlendinger som utnytter Norge, ja dere synes jeg synd på. Jeg har ikke noe imot utlendinger, men den utnyttelsen jeg ser av de fleste den er grusomt å se på. Norge er et nydelig land å bo i. Vår rikdom kunne deles om det ikke kom griske mennesker som jukser og misbruker A/S Norge. Stygt sagt, men send disse terroristspirene dit de kommer fra.
  Får de utfolde seg så ender dem vel der de helst ikke vil til.

 3. Kjære barn.

  Ordene terror og terrorisme defineres som handlinger påført sosiale grupper med den hensikt å påvirke atferd.

  Denne frykten som nå dyrkes i et samfunn som kan betegnes som det TRYGGESTE samfunn i menneskets historie, er irrasjonell og skapt.
  Mennesker som oppgir rettigheter og verdier, i den hensikt å beskytte sine påståtte rettigheter og verdier, er den egentlige samfunns trussel.

  En påstand om at noen ukjente menn, planla ukjente ting på ukjente steder gir lite grunnlag for masse hysteri. Bare at tanken om tvil rundt holdbarhet anngående beviser er et tegn på frykt og fantasi som påvirkende faktorer i oppfatning av virkeligheten.

  Frykt har liten plass når det kommer til forsvar av de verdier og den identitet som påstås å tilhøre. SKJERPINGS!

 4. Opp til flere (mer enn to)utøvere av islam i Norge – er like farlige som nazistene var for jødene under andre verdenskrig.
  Den største utklekkingsanstalten for verdensomspennende terror- er grenseområdet Pakistan/ Afghanistan. Pakistan er landet i verden – som rett og slett er det største terroristreiret som noen gang har eksistert. D e t er noe som vesten og Norge i høyeste grad bør skrive seg bak øret.

 5. Vi maa stenge grensene og bli toffere med terrorister, send dem ut av landet saa snart som mulig, vi har for mye utlendinger og asyl motak i landet, faa bort nisse lua og vaakn opp, vi har Mullar Krekar forst som maa ut og saa rudder vi opp, Norge er for Normenn

 6. Noen spm man kan stille til en muslim dersom man treffer en:

  1. Hvor mange nobelpriser har muslimer mottatt i kjemi, fysikk, medisin eller økonomi?
  2. I følge ********* ved Nobel Instituttet publiseres det tilnærmet lik null med vitenskaplige avhandlinger i de muslimske, spesielt arabiske land, hvordan kan det ha seg?
  3 Hvorfor flytter ingen muslimer frivillig fra Israel til nabolandene?
  4. Hvert år oversettes det like mange bøker fra Engelsk til Spansk som det noen gang til sammen i hele historien har blitt gjort fra Engelsk til Arabisk. Hvordan henger dette sammen?
  De arabiske land står for ca 0,8% av bokproduksjonen i verden.
  5. I flere muslimske land blir voldtatte jenter steinet til døde i Allahs navn fordi de har hatt sex utenfor ekteskapet. Er ikke dette krenkende for islam?
  6. Bør sharia lover innføres i Norge?
  7. I hvilket muslimsk land praktiseres den rette islam?
  8. Er det demokrati og respekt for menneskerettigheter og kvinners rettigheter i Iran og Saudi Arabia?
  9. Hvorfor gjør muslimske elever på skolen det radikalt dårligere sammenlignet med andre innvandrer grupper som Indere, Tamiler, Kinesere etc?
  10. I byen Mekka har kun muslimer adgang. Hva om en by i vesten kun hadde adgang for kristne, ville det ha vært rasistisk?
  11. Hvorfor protesterte ingen muslimer når Taliban ødela tusen år gamle Budda statuer i Afghanistan? (men muslimene vet og protestere når noen driver ap med deres religion)
  12. Muslimer i Norge krever full respekt og trosfrihet. I mange muslimske land er det forbudt å praktisere kristendom, hvorfor det?
  13. Hvorfor må bare kvinner og ikke menn gå tildekket?
  14. I sommer så jeg en muslim familie på tur. 30 varmegrader. Mennene i shorts og t-skjorte, kvinnene tildekket fra topp til tå. Er ikke dette kjønnsrasisme?
  15. Skal Islam via norsk lov være fritatt for satire, jmf Muhammedtegningene?
  16. Hvorfor skal foreldre velge ektefeller til sine barn? Har muslimer grønne gener?
  17. Hvorfor er yrkesdeltagelsen blant muslimske kvinner i Norge så ekstrem lav?
  18. Hvorfor er menn fra muslimske land så til de grader overrepresentert på kriminalstatistikken, 1/3 av de innsatte i Norge og ½ av de innsatte i Frankrike?
  19. Hva føler du deg som, nordmann eller muslim?
  20. Skal koranen ha forrang foran norsk lov?
  21. Hvorfor er i all hovedsak de mest alvorlige terrorangrep mot vesten de siste 10 år utført av muslimer? (Madrid, New York, London etc)
  22. Utøves det rasisme internt blant muslimer eller er alt bare fryd og gammen?
  23. I tiden etter 1975 fikk X antall libanesere emigrere til Australia, hvordan kan det ha seg at de som var kristne er fullt integrert med jobb, utdannelse, god lønn etc i motsetning til muslimene som stort sett topper alle negative statistikker der nede?
  24. Støtter du fatwaen mot Salman Rushdi og Jyllandspostens Muhammed tegner?
  25 Tar du avstand fra drapet på Theo Van Gogh i Nederland?
  26 Hvorfor kan ikke kvinner skille seg like enkelt som menn i den muslimske verden?
  27 Hvorfor må en muslimsk kvinne kun gifte med en muslim?
  28 Hvorfor kan mannlige muslimer gifte seg med hvem de vil?
  29 Hvorfor kan menn i den muslimske verden ha flere koner, men kvinner ikke kan ha flere menn?
  30 Hvorfor er kvinner fra muslimske land stort sett fraværende i de olympiske leker?
  31 I flere muslimske land er det stemplet inn i passet hvilken religion man tilhører, er ikke dette rasistisk, minner om den gule jødestjerna?
  32 Flere fremtredene Imaner og lærde benekter Holocaust eller beundrer Hitlers gjerninger mot jødene, hva synes du?
  33 Bør Muhammed tegnerne bli straffet?
  34 I flere muslimske land arver bare kvinner halvdelen av mannen, hvorfor?
  35 I flere muslimske land teller kvinners vitnemål i retten bare halvdelen av mannens, hvorfor?
  36 I flere muslimske land er det forbudt for kvinner å kjøre bil, eller hvis lov og de krasjer, så får de automatisk skylden for uhellet, kjønnsrasisme?
  37 Hvorfor er det ikke ustedet en fatwa mot Osama Bin Laden, han har vel brakt Islam i vanry?
  38 Hvorfor blir homofile forfulgt, trakassert, straffet og mange ganger dømt til døden i muslimske land?
  39 I Europa så utføres 80% av rasistiske overfall på jøder av muslimer, hva synes du?
  40 Hvorfor må kvinner være jomfru på bryllupsnatta (blodflekk på lakenet) og ikke mannen?
  41 I flere muslimske land har jøder ikke adgang, er dette rasisme?

  42 Den norsk pakistanske sanger, Depika, ble engang spurt om hun hadde opplevd rasisme i Norge. Nei, lite og ingenting fra etnisk norske. Men reaksjonen fra det konservative pakistanske miljø var så horribel at hun måtte flykte. Er dette rett Islam?
  43 Hvorfor er det så utbredt blant muslimer fra Marokko, Algerie, Pakistan, Kurdistan etc at 80% av dem her i Norge gifter seg med et søskenbarn fra landsbygda i opprinnelseslandet? (grønne gener?)
  44 Hvorfor dreier alt seg om kjønn i Islam?
  45 Hvorfor er det bare to muslimske land som har ratifisert FN`s menneskerettskonvensjon?
  46 Er det ikke støtende / krenkende for muslimer at obskure land som Iran og Saudi Arabia kaller seg ”den muslimske republikken…”?
  47 Hvorfor sitter kvinner og menn atskilt i moskeene?
  48 Hvorfor er det ingen (få?) kvinnelige imaner?
  49 I Iran har ikke kvinner lov til å se mannfolk spille fotball, hvorfor?
  50 Er det skremmende at 10% av britiske muslimer støtter t-bane bomberne og at 60% ønsker sharia lover innført?
  51 Hvorfor skal gym timene være kjønnsdelte?
  52 Hvis en mann konverterer til Islam, hvorfor må hele familien automatisk følge etter?
  53 Hvorfor er det så lett og konvertere til Islam men vanskelig å konvertere bort fra Islam?
  54 Hvorfor er det i flere muslimske land dødsstraff for de som velger seg bort fra Islam?
  55 Skal koranen tolkes bokstavelig?
  56 I FN prøver nå flere muslimske land å få gjennomslag for at det skal være forbudt og krenke religioner, hva synes du?
  57 Bør hijab tillates i politiet?
  58 Hvis ja på nr 57, kan en kvinnelig muslimsk politi pågripe en mann?
  59 I perioden 1980 til 2000 ble det i de arabiske land til sammen tatt ut 200 patenter ved det amerikanske patentkontoret. (US pat) . Sør Korea tok ut 70 000 i samme periode, HP tok ut ca 11 pr. dag. Hvordan henger dette sammen?
  60 Hvorfor kan muslimske gutter reke ute hele natten, frekventere barer og puber, mens muslimske jenter er totalt fraværende i natte / utelivet?
  61 Hvorfor forlanger enkelte muslimer at det skal innføres islamske banktjenester?

  62 I Oslo så er 96% av barneranerne av somalisk og pakistansk opprinnelse (muslimer), 100% av ofrene er hvite etniske norske, hvis det var omvendt, hadde det da vært rasisme?
  63 På barneavdelingen til sykehuset i Kr.Sand S forlangte en muslim ( fikk medhold) at bilde av en gris måtte fjernes fra veggen, er ikke dette å gå vel litt langt?
  64 Hvorfor er personer fra muslimske land overrepresentert i trygdesystemet her i Norge?
  65 En kjent iman i Oslo står frem og hevder at 9/11 i New York var Bush administrasjonens eget påfunn og at ingen muslimer var blant terroristene som utførte terror aksjonen, hva mener du?
  66 I England har flere barnehager, hvor det går muslimer, blitt pålagt og ikke lese eventyr om storeulv og de tre små griser. Skal dette være forbudt?
  67 Profeten giftet seg med en 6 år gammel jente, som han hadde sex med da hun ble 8 år. Enkelte imamer mener derfor at menn kan gifte seg med mindreårige jenter og ha sex med konen når hun blir 8 år. Hva mener du?
  68 Æresdrap er veldig utbredt i muslimske land. Gjerningsmannen blir ofte støttet av sin egen og offerets familie. Blir han dømt, blir det en mild symbolsk straff. Er ikke dette en etterlevning fra middelalderen som ikke har noe i et moderne samfunn å gjøre?
  69 I flere muslimske land (ikke alle) omskjæres jenter i Allahs navn. Ved skjulte film og lydbåndopptak er det bevist at fremtredende muslimer og Imaner støtter praksisen. Er ikke dette en grotesk skikk?
  70 I Norge har vi flere innvandrer grupper og mange forskjellige religioner. Hvorfor er det stort sett bare Islam det er noen integreringsproblemer med?
  71 Godtar du at det er kun statsmakten som har monopol på å utøve vold?
  72 Statsråd Trond Giske uttalte engang at Islam trenger en reformasjon, støtter du forslaget?
  73 Flere muslimske taxisjåfører nekter å ta med blinde / førerhunder i bilene sine. Bør de da kjøre taxi ettersom blinde mennesker er veldig avhengig av taxitransport?
  74 Flere muslimer krever bønnerom på arbeidsplassen. Er ikke dette et særkrav som ikke har noe med ansettelsesforholdet å gjøre?
  75 Skal Israel kunne eksistere som egen stat innefor trygge og sikre grenser?
  76 Hvorfor står æresbegrepet så sterk i muslimske land / samfunn / kultur?
  77 I Nederland har bankene sluttet å gi ut sparegriser for at muslimene ikke skal bli provosert. Er ikke dette å gå vel litt langt i kultur forståelsen?
  78 Flere muslimer forlanger tilpasset historieundervisning hvor blant annet Holocaust utelates. Støtter du nevnte?
  79 Kan muslimske kvinner håndhilse på fremmede menn?
  80 Kan muslimer jobbe i butikker som selger svinekjøtt og alkohol?
  81 Aksepterer du at det er likestilling mellom kjønnene i Norge?
  82 Skal religion og politikk blandes sammen?
  83 Enkelte muslimforeldre nekter sine barn undervisning i gym, musikk og biologi. Er dette pedagogisk riktig?
  84 Hvorfor er det så mye hjerneflukt fra muslimske land?
  (de med høy utdannelse reiser til vesten for å jobbe)
  85 Flere hevder at islams mobilisering er en gjeng med radikale tapere som ikke klarer å holde tritt med globaliseringen, kommentar?
  86 I den muslimske republikken i Iran straffes en bilist, som ha kjørt på en fotgjenger, etter hvilken religion offeret har. Bør dette inn i norsk veitrafikklov?
  87 Støtter du den norske ytringsfrihet i sin nåværende form?
  88 I England er det en bingosalong som i over hundre år har hatt navnet ”Mecca”. Men etter massive protester fra muslimer og hærverk, så ser de seg nødt til å skifte navn. Støtter du protestene?
  89 Innen helsesektoren har det kommet krav om at kvinnelige muslimer kun skal behandles av kvinnelige leger. Flere kvinnelige muslimske leger får heller ikke behandle menn som følge av press fra den mannlige overhodet i familien. Bør personer med slike holdninger jobbe i helsevesenet?
  90 Hvorfor flytter ingen muslimer frivillig fra Israel til nabolandene?
  91 På enkelte britiske sykehus har muslimer fått gjennomslag for at avtredene ikke må vende mot Mekka. Tror du Muhammed er opptatt av dette? Eller driter han i det?
  92 Skal det være tillatt og utgi, trykke å selge Salman Rushdies ”sataniske vers”?
  93 Disse spørsmålene ble også lagt ut på debatt / forum sidene til . Førstegang ble de slettet etter 2 minutter, vi prøvde igjen under en annen e-mail adresse, så ble de slettet etter 3 minutter. Aksepterer ikke muslimer ytringsfriheten og kritiske spørsmål?

  Dag Harald Pettersen

 7. Jaja. Regjeringen kan trøste seg med at alt dette er glemt før neste valg. Og da blir det rødgrønt igjen.

  Da kan de fortsette med den ekstremt ekspansive innvandringspolitikken, i fire nye år.

  De to siste periodene har de DOBLET innvandrerbefolkningen i Norge. DOBLET!

  De snakker om denne nye «strenge og rettferdige» innvandringspolitikken, men det er bare en vits!

  Vi kommer allikevel til å lede an i «Europas mest åpne grenser»-konkurransen.

 8. hahaha dere er med å skaper terrorister,så dere får ta imot dem også hahaha. tenk dere i afg er det 500 norske soldater,som skaper terrorister….

  • Svar til «Potetrepublikken.norge»

   «Dere»?
   Hvem er du og hvem er vi? Norske statsborgere!
   jeg er rimelig sikker på at du er en Norsk statsborger selv, siden du skriver så flytende. Du skriver så flytende at du garantert er født og/eller oppvokst i Norge. Ja kanskje du er etnisk Norsk også. Du har ihvertfall Norsk skolegang. Jeg kunne ha tippet mye, men en ting er sikkert! Du må jo være veldig forvirret!

   Det store spørsmålstegnet er?
   Hvorfor anser du deg selv ikke som en Norsk statsborger eller som en nordmann? Hva er det som får deg til å le av at sivile Nordmenn (inkludert deg selv) kan bli rammet av terrorister? Hadde du skrevet at «Norge er med på…» og «så vi får ta imot dem» så ville jeg ikke ha reagert på ditt innlegg. Er ikke sikkert at jeg ville ha vært enig, men innlegget ville ihvertfall ikke vært motbydelig.

   • @Spørsmålstegn
    Du er en klok mann/kvinne. Sån burde folk diskutere ting og tang ikke bare slenge dritt og fordømmer hele tiden. Islam, muslimer, muslimer, muslimer osv… med masse stygge ord.
    Jeg er rimelig sikker på at du ikke er etnisk norsk. Vet du hvorfor? Jo, fordi nordmenn tenker ikke! Norske fordømmer først så tenker de etterpå(hvis de tenker i det hele tatt).
    Norske og vesten har kommet langt når det gjelder vitenskap, men når det snakk om politikk og spes. utlandskpolitikk, kan de nesten ingenting!
    Takk for kommentaren din, håper at du er etnisk norsk og norske lærer av deg:)

    • @ Les mitt svar
     Joda, jeg er en etnisk norsk mann i slutten av 20 årene, ateist og stemmer borgerlig. Sånn, da har du hele den sosiale/psykologiske profilen min! Du snakker om stigmatisering ”les mitt svar”, men det er jo akkurat det du gjør når du sier ”nordmenn tenker ikke” osv osv! Idioter finnes det på begge sider og jeg tror ikke en part har prosentvis mer idioter enn andre. Men slike svar ”Les mit svar” som du kommer med, er jo indikasjoner på at integreringspolitikken er totalt feilslått og at ytterligere innvandring bør opphøre med øyeblikkelig virkning. Jeg mener når annen generasjon innvandrere, vokser opp med slike holdninger, da er det noe som er helt feil! Det virker jo som du har forakt for etniske nordmenn, Norge og andre vestlige land, på den måten som du utaler deg! Det store spørsmålet er, hvorfor? Hvem sprer slike holdninger? Jeg vill anta at det er ”ikke integrerte voksne personer” (såkalte rollemodeller) i hjemmet eller nærmiljøet som sprer disse holdningene. Fordi jeg antar at du ikke lærer disse holdningene på skolen! Dersom, skoleklassen atpåtil kun består av nordmenn med innvandrer bakgrunn og man ikke får noe annen kulturell inflytelse så er det ikke rart integreringen går til dundas! Mvh Spørsmålstegn.

  • Til HJERNE(POTET)REPUBLIKEN

   hei kakerlak..kjempe morsom ja, ikke sant!
   Vi tar i mot desverre mange kakkerlaker som deg, og din kjæreste»mulla krekar » .

   Men siden dere elsker å dø eller dreper hverandre som skadedyr,
   synes vi at det er ennda mere morsjon..
   ha,ha,ha
   😀

 9. Og naboene sier at de er hyggelige folk. Er det ikke alltid det samme. Det sier jo litt om hvor mye man kan stole på de «hyggelige» muslimnaboene dine. Så fort du snur deg vekk ønsker de deg død, som den vantro hunden du er.
  Er sikker på at til og med Bin Laden hadde hatt noen naboer som hadde sagt at han er den hyggeligste mannen de noen gang hadde møtt.
  Nordmenn er noen naive og godtroende fjols.

 10. 8 stykker pluss bloggeieren har kommentert!

  Ingen av dere har spørt seg selv, hvorfor akkurat nå blir de pågrepet og hvorfor fikk internasjonalt media vite akkurat nå/forrige uke?

  Hvorfor akkurat det tidspunktet???!!

  Dere hevder at dere eier hjerne, når skal dere bruke den?

   • Jo, du hadde rett i at grunnen for tidspunktet var at fire soldater er drept i Afghanistan. De vil at folk skal fortsette å støtte krigen mot Afghanistan(sier krigen mot Afgh. fordi der har NATO drept flere sivile enn taliban soldater, og det er ikke jeg som sier det men NATO selv!)
    Så det er derfor!

  • Hvorfor akkurat nå?????????????. Et så dumt og uintelligent spørsmål er det bare en muslim som kan stille og samtidigt svare på. Og det kommer seg av generasjoner med innavl, de kan ikke ha mer enn to tanker i hodet samtidigt og derfor har både spørsmål og svar samme verdi som det en padde ville gitt. Ja vi har hjerne, som et hvert kultivert, vellykket og skolert menneske. Paddehjernene overlater vi til de innavlede.

 11. Norge er et friland for terrorister blant andre mulla krekar. Det at disse ble arrestert var grunnet press fra utlandet og frykt for mer kritikk. Terrorister vil jo ikke bruke terror i frilandet for da vil jo norske styresmakter bruke mye mer penger til å stoppe dette. Men så lenge terroren skjer i utlandet så bryr ikke norge seg. Er ikke vanskelig å skjønne dette, det er bare å åpne opp øynene og ørene litt og følge med.
  Så lenge norge er en fristat for terrorister så er norges innbyggere selv ikke i fare. Så lenge norges lover tillater at terrorister gjør nettopp dette, at den beskytter terroristene så er norske innbyggere trygge. Så lenge politiet eller pst ikke gjør noe før de blir presset av utlandet, så er norges innbyggere trygge. Så lenge det norske folk ikke har kastet ut krekar men tillater politi og styresmakter å være feige….

  Vi blir ikke terrorisert fordi vi nettopp står på feil side i kampen mot terrorisme. Norges styresmakter og politi sikrer innbyggernes sikkerhet ved å nettopp med vilje ikke kjempe mot terrorister som dreper i utlandet. Dette er vår sikkerhet, at vi ikke gjør noe, at vi tillater.

  Selvfølgelig vil ikke en terrorist angripe norge, når han ser at norge egentlig er på deres side. Når han ser at i norge er man mye tryggere enn i utlandet. Til om med i sverige er ikke terroristene trygge.

  Norge har her blitt skikkelig presset og kun derfor har det skjedd pågripelser. Nå vil nok styresmaktene og politi prøve å dysse det hele ned eller være svært forsiktige med sine uttalelser fordi de er livredde for at terroristene skal tro at vi kjemper mot dem!

  • Siden terroristene ikke er trygge lenger i Norge, tre har jo akkurat blitt fenglset, tror jeg det er naivt å tro at terroristene ikke vil angripe Norge. Eller tror du så lenge Krekar ikke blir sendt ut skjer ikke noe? Er det derfor det er blitt helt stilt rundt Krekar og hans trussel mot Erna Solberg?

 12. Naive Ola dunk som til og med deler ut pensjonspoeng til utenlandske kriminelle som sitter i norske fengsler, vil aldri klare å bekjempe ekstreme islamitter i norge !

  De som nå er mistenkt og anholt,er nå garantert å få pensjon i fra norge,for er de først kommet til norge,så er det forsent å sende dem ut igjen.

  Og pensjons poeng når de soner vil de også få fra Ola dunk politikerne på tinget !

 13. Det er flere terrorister i Norge enn det var motstandsfolk under 2. verdenskrig. Det viser hvor lite Norge er og hvor fort vi må handle før Norge blir en islamistat.

 14. Den muslimska värdlen består av över 1 miljard lågpresterande individer. Hatet mot väst beror på impotens, ett gigantiskt mindervärdes-komplex. Varför?

  Åk hem till en muslim i Sudan och ta bort allt som utvecklats i VÄST. Det blir ingen, bil, elektricitet, glödlampor, kylskåp, frys, mikro, parabol, ugn, spis, video, TV, radio, CD, högtalare, diskmaskin, tvättmaskin, mobiltelefon, dator, lGPS, luftkonditionering…………..
  Vad blir kvar? Ett lerhus med eldstad.

  Gå in till ett apotek i Saudi Arabien och ta väck all medicin som kommer från VÄST, Lipitor, Advair, Plavix, Nexium, Norvasc, Remicade, Enbrel, Zyprexa, Diovan, Aranesp, Rituxan………
  Vad blir kvar??? Ingenting

  Gå till et sjukhus i Iran och ta bort all medicinsk utrustning som kommer från VÄST, CAT-scan, MRI, röntgen, dialys apparater,hjärt-lung maskiner…………..
  Vad blir kvar kvar??? Ingenting

  För en muslim som hatar VÄST rekommenderar jag en total bojkott av allt som kommer från VÄST. Grattis, du är nu tillbaka på en levnadsstandard som ni hade på 1500 talet. Lerhus, eldstad och en jävla massa getter…

  Det är dags för muslimerna att säga tack!!!

 15. Vet myndighetene hvor mange som er smuglet inn til landet som
  ligger i skjulneppe. Dukker opp som trollet i esken og søker asyl.

  JILL

 16. Ikke overraskende i det hele tatt.
  Det finnes mange flere der de fant dem. De fleste muslimske miljøer i Norge spiller stort sett bare for galleriet. Antagelig er det ganske mange som sympatiserer med slike handlinger.
  Både invandring, asyl og integreringspolitikken i dette landet har vært ekstremt naiv siden innvandring fra muslimske land til Norge var aktuelt.
  Det er fullstendig meningsløst å «redde» asylsøkere fra død elendighet der de kommer fra, bare for å finne at de lever ut sin ideologi i ekstreme former når de først får fotfeste. Hvis Islam kan tolkes slik er dette en livsfarlig ideologi, og den hører ikke hjemme i Norge.,
  Integrering er i alle fall sist på listen til disse menneskene, men norske rettigheter og stønader vil de gjerne nyte godt av.
  Den norske regjering ved Stoltenberg bør snarest begynne å se verden i det lyset andre land ser den. Norge har blitt en magnet for folk med ekstremistiske holdninger og lange sugerør ned i statskassen.

 17. De viktigste støttespillerne for terrorister i Norge er AP og KrF. Det er de som ønsker terrorister og folk som støtter torrorisme velkommen til vårt land. Vi får bare håpe at den dagen et angrep skjer i Norge at det er i nabolaget til regjeringens medlemmer. Kanskje da de våkner opp.

 18. Når det var slik det skulle bli her i Norge så er jeg redd våre foreldre og besteforeldre snur seg i graven og angrer på at tyskerne tapte krigen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *