Umusikalsk

Oppdatert 19. august: VG: «Rockelegen» trekker seg.

– – –

Lege Jan Øren er ute og ror etter å ha skulket legevaktjobben for å dra på konsert. Da media kontaktet ham om saken uttalte han at legevaktpasientene i Bergen er «ekstremt utålmodige og utakknemlige og kommer dit med småting. Det er alltid kø på legevakten uansett».

Faksimile fra Bergens Tidende.

Nå ville muligens legen prøve å rette opp igjen noe av inntrykket han har etterlatt, men de som leser hele artikkelen i VG, og ikke bare overskriften, vil oppfatte at han fortsatt fastholder innholdet i sin bergenserhets.

Faksimile VG.

Det han egentlig beklager er at han sa det i media. Fremdeles mener legevaktlegen i Bergen at bergensere er litt for utålmodige og oppsøker legevakten unødvendig, om man skal tro på hans uttalelse i VG i forbindelse med «beklagelsen».

Faksimile VG

Selvfølgelig må han få like musikk og eventuelt gå på konsert om det passer i forhold til arbeidstid, men å skulke legevakt og skjelle ut pasienter for å bagatellisere egen tabbe er helt umusikalsk.

Dersom dette er representativt for legens syn på sin gjerning og pasientene han skal hjelpe, bør noen heller sørge for at legen slutter som lege.

Kanskje en fast jobb som vakt på konsertscener passer bedre?

[polldaddy poll=3615021]

Mer om Bergen:

Mer om helse-Norge:

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Mer:

VG: Vurderer å gi advarsel.

VG: Rockelegen lader opp til skjebnemøte med musikk-kjøp.

VG: Rockelegens skjebne avgjøres mandag.

13 tanker om “Umusikalsk

 1. Sjølv så jobber jeg på en avdeling hvor vi drifter tekniske systemer som berører et milliontall av mennesker til daglig. Min erfaring, er at arbeidstakere er flinke til å stille opp når det trengs. Av og til er det alvorlige feil og uventa hendelser, og da stiller folk opp til alle tider på døgnet for å hjelpe til. Folk stiller opp og slukker branner når det brenner. Man tar ubekvemme vakter, for å hjelpe til, og man avbryter fritida si, for å stille opp ved plutselige behov, og man prøver å være tilgjengelig.
  Skal man klare å jobbe sånn, så må man også skyve jobben til side, og tenke på seg sjølv, når det er rolig på jobben, eller man har spesielle behov. Derfor skal man være forsiktig med å dømme den som tar det litt enkelt med de rolige vaktene.
  Den som står på og hjelper til når det brenner, kan av og til komme opp i så vanskelige situasjoner, at man ikke klarer å utføre alle forpliktelsene sine.
  Når det gjelder Øren, så endte han opp med kolliderende vakter. Han skulle ha både kveldskift og natteskift på legevakta, og han skulle ha vakt på konserten. Det blei krasj, siden ingen andre kunne ta nattevakta. Han prøvde å gjøre det beste ut av det, ved å være vekke fra den vakta som han trudde skulle være rolig, men pga uheldige omstendligheter, blei det travel natt på legevakta.

  Folk ønsker vel bare skandale, når de slår opp en sånn sak, og de veit ikke åssen det er å stille opp for en viktig jobb. Det er vel så mange folk i dette landet som ikke jobber, og da kan de sitte på rumpa og klage på dem som sliter og får dobbelt opp med vakter.

 2. Hurra.
  Nå er det ledig stilling ved legevakten i Bergen. Jeg vil anta at søknadskøen er virkelig laaaang. (ha ha) Å være lege ved legevakten er ikke noen ønskejobb, etter som hva jeg har forstått!!!. Legevakten vil nok slite lenge med å få kvalifiserte søkere,,og køen vil bli enda lengere enn tidligere. En bedre løsning for saken mellom legevakten ville vært evt. å la han jobbe timene han var borte ekstra uten lønn.

 3. Og nå trekker han seg fra videre arbeid på legevakten, og fortsetter å jamre seg over kommunen. Ynkelig! Duster som dette har vi ikke bruk for!

 4. Eh… Altså… Han dro vel på konserten ettersom han hadde et LEGEOPPDRAG der? Ganske vesentlig å få med seg eller hva? Setter saken i et litt annet lys. Om det er greit å dobbeltbooke jobb er jo en annen sak….

  • Legeoppdraget på konserten er i den store sammenhengen en avsporing. Det viktigste i saken er at han var satt opp til å jobbe på legevakten. Det visste han. Og den jobben skulket han. Å prøve å bytte slik at han heller kunne være på konserten hadde vært helt greit, dersom han hadde funnet en annen til å jobbe for seg på legevakten. Det gjorde han ikke.

   Å prøve å mer eller mindre skylde på en legesekretær i ettertid, som liksom, uten å ha myndighet til det, «ga godkjenning til å skulke jobben» gjør ikke saken bedre for legen.

 5. Denne mannen imponerer meg, han lar seg ikke pelle på nesa av arrogante bergensere. Hurra, nå har de en lege mindre på legevakten. . Etter hva jeg leste er det meget problematisk å få leger til å jobbe der. Neste gang noen «vrir seg i smerte» tenker de kanskje gjerne tilbake til tiden da denne legen fremdeles arbeidet der.

 6. Hele saken er overdrevet, det var vel ingen som satt uten legehjelp, det var da en annen lege på vakt. Det finnes vel også sykehus i Bergen eller er jeg feilinformert. Om det var riktig det han gjorde er annen en sak, men det var vel ingen som kom til skade av dette og derfor mener jeg at hele saken har blitt hausset opp. Titta du etter i skattelistene, siden du vet at han har millionlønn?

 7. Hva han har sagt om bergensere er et hendelig uhell. Du misser poenget, sutringa er ikke noe problem. Hva han sier etterpå har lite med saken å gjøre. meninger om dette er kun synsing om synsing.

  Problemet er at han gjør en avtale med en annen lege på legevakten, og ikke snakker med sin overordnede. det er faktisk skoft og oppsigelsesgrunn. Ser at du også påtaler dette, men dette er det eneste som det saklig går an å kommentere.

 8. Selvom legen burde avklart dette bedre med sine overordnede og sine kolleger denne kvelden burde ikke straffen være mer enn litt refs og en skriftlig advarsel. la mannen beholde sin stilling. Livet må nytes!

 9. Herregud, at du gidder i det hele tatt å skrive om det her. Det beviser kun en ting, du har null liv. forstår legen godt, bergensere er et sutrete dritt folkeslag. Mannen burde få en pokal for å holde ut i den jobben han gjør, håper han hadde en fin konsert.

  PEACE!

  • De aller fleste klarer lett å både ha et liv OG ha meninger samtidig. Selv om du trekker dine feilaktige konklusjoner så forstår nok de aller fleste det.

   Leger må gjerne gå på konsert, men å skulke oppsatt legevakt, og deretter i media skjelle ut pasienter som sutrete, er etter mitt syn ikke forenlig med å heve millionlønn fra skattebetalerne i offentlig ansettelsesforhold i en slik stilling.
   Andre må selvfølgelig også bare mene hva de vil, og velge å ha en slik lege, men ikke forvent sympati når han stikker av neste gang, og DU sitter uten legehjelp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *