Sin egen motstander

Er åpenhetsforkjemperne i WikiLeaks, frontet av Julian Assange, egentlig sin egen motstander uten at de vet det selv? Tvinger de frem en strengere arkiv- og innsynspraksis? I tilfelle er de ikke de eneste som biter seg selv i halen.

Amazon og Mastercard støtter fortsatt WikiLeaks

Selv om internettgiganten Amazon kastet ut WikiLeaks fra sine servere, ifølge media etter press fra USA, så er det fortsatt mulig å støtte WikiLeaks via Amazon.

Og selv om betalingskortselskaper som Mastercard og VISA har stanset overføringer til WikiLeaks er det fortsatt å mulig å bruke disse kortselskapene til å betale for å støtte WikiLeaks.

Forundret? Det er kanskje både Amazon og kortselskapene også.

Siden flere av de som sprer støtte til WikiLeaks kastes ut av både twitter og Facebook om dagen, er det et åpent spørsmål hvor lenge denne støtten forblir mulig, men klarte jeg å finne det uten deres hjelp så klarer nok de det også uten min hjelp 🙂 Derfor ingen lenke til siden.

Julian Assange - Fører han til mer åpenhet? Faksimile WikiLeaks

Islendingen Herbert Snorrason har hoppet av og vil starte et alternativt lekkasjenettsted fordi WikiLeaks etter hans syn styrte mot å bli et kommunistparti der lederen Julian Assange ikke tålte motforestillinger.

Han får ha lykke til. (Oppdatert: DN: «Nytt Wikileaks» gör revolt mot Assange.)

Inntil videre er det Wikileaks som får overskriftene og er i strid.

Det sentrale for WikiLeaks som organisasjon er nå å få besøk på sine sider og gjennom det hjelp til spredning av informasjon og økonomisk støtte.

For å oppnå dette er de avhengige av å spre nettadressen sin.

IP-adressene til WikiLeaks

Adresser i formatet «wikileaks.org» kan enkelt sperres ved å få DNS-leverandøren til å stanse trafikken fra domenenavnet til IP-adressen kunden har. Nevnte adresse er da også sperret. Foreløpig ligger sidene på wikileaks.ch (i Sveits), men landet er under press fra USA og Frankrike for å kutte tjenesten.

IP-adressen til WikiLeaks. Du kan betale for den med Mastercard på Amazon.

Uansett hvor mye sidene må flyttes rundt omkring på servere med ulike domenenavn så finnes det en adresse som er den samme hele tiden – IP-adressen, en tallkode i fire deler.

Vi kan sammenligne det med et telefonnummer. Man kan si at i stedet for å huske og bruke telefonnummeret til Julian Assange så bruker man heller navnet. Og navnet peker til telefonnummeret.

WikiLeaks har en IP-adresse i Sverige og en i Frankrike. Uansett hvor mange DNS-leverandører som stenger av navnetjenestene slik at de må flytte rundt og få stadig nye navn, så kommer man til WikiLeaks ved å skrive inn IP-adressen i nettleserens adressevindu.

Via en tjeneste fra Amazon kan man spre denne IP-adressen, og dermed spre støtte til WikiLeaks. For å spre denne støtten kan man betale med kortene fra selskapene som ikke ville støtte WikiLeaks!

IP-adressen 88.80.13.160 (som Sveits-adressen peker til) er levert av firmaet PeRiQuito AB i Sverige.

Den andre IP-adressen er 213.251.145.96 . Der står OVH Systems i Frankrike som tjenesteleverandør.

Ikke det snille geniet mot den slemme idioten

Jeg har i et tidligere innlegg stilt spørsmål ved blant annet kildekritikken overfor WikiLeaks i innlegget WikiLeaks: Mest ubehagelig, ulovlig eller uvanlig?

Det står jeg fortsatt ved. I mitt hode er det plass til flere tanker samtidig. Derfor er det greit både å vite hva WikiLeaks sprer og stille spørsmål ved hva dette kan føre til med tanke på åpenhet.

I en strid trenger ikke noen av aktørene ha alt rett, mens deres motstandere har alt feil.

Faksimile av nettsidene på de to IP-adressene

Selv om WikiLeaks sprer informasjon som både stater og bedrifter synes er pinlige, og som media boltrer seg i, betyr det ikke at de skal være immune for kritisk ettergåelse av metoder, utvalg og mulige konsekvenser for de som rammes.

Selv om en person har skrevet noe oppsiktsvekkende i et internt notat om en annen person, så er det ikke nødvendigvis slik at alle som offentliggjør slikt, mot informasjonseierens vilje, fortjener tilbedelse og logrende honnør.

En kanskje utilsiktet effekt av stadige informasjonstyverier kan bli at det enkelte steder utvikles en motvilje overfor å dokumentere i klartekst, arkivere og eventuelt praktisere et visst innsyn for offentligheten.

Media og åpenhetstilhengere ser ikke ut til å ha overskuet mulige innstramminger i praksis for virksomheter som tilpasser seg WikiLeaks-trusselen.

 • Hva har åpenhetstilhengere tjent den dagen byråkratene i enkelte tilfeller heller bruker koder, egne ordforståelser eller et for utenforstående lite tilgjengelig «stammespråk» i dokumenter som arkiveres?
 • Eller hva om makulerings- og kassasjonspraksisen gjør at visse dokumenter som arkiveres i dag ikke havner i arkivet for ettertiden,  av frykt for at noen skal stjele og lekke dem?

Da har WikiLeaks sin praksis gitt de som ønsker hemmelighold hjelp til å stramme inn rutinene. Av hensyn til rikets sikkerhet, forholdet til andre nasjoner eller selskapers økonomiske interesser er det kanskje bedre å makulere dokumentene, eller privatisere arkivene?

Makt til å ødelegge

Jens Christian Hauge

Praksisen bør ikke være ukjent i Norge der etterkrigstidens mektigste nordmann, Jens Christian Hauge, tok i privat eie/forvaring en enorm mengde dokumenter som således ble holdt utenfor både offentlig innsyn i samtiden og i ettertid.

Flere år etter hans død var dokumenter tilhørende offentlige arkivskapere og bedrifter, som noen kanskje delvis stjal eller underslo (?), fortsatt kun tilgjengelige for de han hadde bestemt skulle ha eksklusiv tilgang.

(Dette er nå endret. Arkivverket har åpnet for alle med «gyldig interesse»!)

Foto fra oevrebotten.com.

Mer om arkiv hos: Depotdrengen: Okkupasjonshistoria og arkiva.

Under trusselen om offentlig innsyn og lekkasjer ble store mengder mulig kompromitterende dokumenter i både offentlig og privat eie om offentlig maktmisbruk brent i Norge, selv i en tid uten internett og der politikerne hadde grei kontroll med rikskringkastingen og pressen. Er det dit Julian Assange og medløperne tvinger de som ikke kan leve med å få dokumentene smurt utover på nettsider?

Det er ikke alltid åpenbart hvem som er på vennenes og på vennenes fienders side.
Det er ikke alltid åpenbart at åpenhetsforkjemperens metoder og praksis betyr mer åpenhet i det lange løp.

 • Hva om frykten for massivt informasjonstyveri og ukontrollert spredning skaper flere «Jens Christian Hauger» rundt omkring som gjemmer unna … eller makulerer for sikkerhets skyld?

 

En annen side av dette er jakten på Julian Assange. Skyldig eller ikke skyldig i voldtekter får det bli opp til svensk rettsvesen å dømme.

Selv om han for noen er en åpenhetshelt kan han samtidig være å klandre for andre ting. Og motsatt: Selv om man misliker hans «åpenhetskamp» har han selv krav på den samme grad av taushet og åpenhet om egne forhold som myndigheten gir også andre.

(Oppdatert: Lekket politirapport i VG: Assange rev av meg klærne.)

Selv om han måtte mislike visse lover, normer og taushetsplikt betyr ikke det at de som skal praktisere lovene kan se bort fra dem.

Og en helt annen side igjen er at hendelser i kjølvannet av lekkasjene kan sette fokus på IT-sikkerhet og forsvar mot cyber-angrep hos både myndigheter og bedrifter. Som, igjen vil være en utilsiktet konsekvens av slike angrep og trusler?

[polldaddy poll=4221508]

WikiLeaks på twitter finner du her.
Bloggurat
Blogglisten
Twingly BlogRank

Mer:

VG: Utenriksminister Jonas Gahr Støre fascinert av WikiLeaks-lekkasjer. VG: Norsk selskap stanser pengeoverføringer til WikiLeaks. VG: Bank of America stanser pengeoverføringer til WikiLeaks. VL: USA dyrket kontakt med FrP. VG: Bekymret ambassadør. Jødehatet øker i Norge. VG: Ali Israilov fryktet snikmord i Norge – fikk trygghetsalarm. Ført i sikkerhet til USA. VG: SVs ungdomsparti, Sosialistisk ungdom, speiler WikiLeaks-side. FrPs ungdomsparti, Fpu, vurderer å anmelde politisk motstander. VG: Assange i isolasjon. VG: Pave Benedict XVI hjalp til med å få frigitt 15 britiske marinegaster som ble tatt til fange i Iran. VG: Pakistanske aviser trykket falskt WikiLeaks-dokument.  SvD: Riksdagsrepresentanter fra Moderaterna (søsterparti av norske Høyre): Sverige bør fördöma USAs övertramp.  VG: Christine Assange tar sønnen i forsvar: -Julian ville aldri voldtatt noen. VG: Advokat: -USA forbereder spionsiktelse mot Assange. DN: Russlands statsminister Vladimir Putin kritiserar Assange gripande. VG: Australias utenriksminister mener lekkasjene er USAs egen feil. SvD: Överbelastningsattacker- vapen för aktivism på nätet. VG: 16-årig gutt fra Nederland pågrepet i Wikikrigen. SvD: Nya attacker att venta. DN: Malmöföretaget Flattr hjälper Wikileaks.

22 tanker om “Sin egen motstander

 1. Khodorkovskij fik seks år mereDen russiske oliemilliardær Mikhail Khodorkovskij fik i går endnu en dom, som sammen med den, han afsoner nu, giver ham 14 år i fangelejr. Men det er en farlig dom for det putinske styre, for oligarken er ved at udvikle sig til et symbol på kampen for et andet Rusland

  http://www.information.dk/255133

  Mikhail Khodorkovskij

  En riktig dom skriver KGB-vennen og Putin spyttslikkeren treholt-vennen som styreformann i NRK . Hallvard Bakkes gamle Koffertbærer i TV2 vet hvordan opinionen skal manipuleres .

  http://www.dagsavisen.no/meninger/article286144.ece

  AP- Oligark Røkke mottar kapitaltilskudd fra staten når likviditeten er presset i Aker -systemet .

  John Fredriksen og Stein Erik Hagen som ikke vil danse etter pipa til Putin-mafians Norske kloner må finne seg i å bli lyst i bann .

 2. I vår levetid vil vi enten bli vitne til en ny opplysningstid, åpenhet og frihet, eller fascisme og borgerkrig. Velg. Nå.

  Boris Juljevitsj Kagarlitsky, Moskva

  Han er en mektig mann i dagens Russland, Boris Juljevitsj Kagarlitsky (52). Han sitter i Vitenskapsakademiet, i diverse samarbeidsråd og som rådgiver for kommunistiske og nasjonalistiske fraksjoner i Dumaen. Han er direktør på Institutt for Globalisering og Sosiale Bevegelser, hvor det forlengst ligger et betydelig nettverk med enkeltkontakter, grupper, organisasjoner og aksjoner over hele Europa. Betegnelsen ”sosiale bevegelser” er imidlertid på russisk forbundet med organisasjoner og fronter i dagens Russland som vil ha stalinismen (org.: ”Stalins forsvarere av Rød Ungdom”) og gammelkommunismen tilbake. Og ikke stykkevis og delt som under det offisielle Kreml. Dette er grupper som i dag gjerne kaller seg ”dissidenter” utad, uten at det forteller hele eller halve sannheten. Disse blokkene har vært med på å føre Vladimir Putin til makten, og de støttet også KGBs kuppforsøk i 1991.

  Russeren Boris Kagarlitsky i Moskva er en aktiv mann i LINKS-nettet, som premissleverandør. Hans ambisjon har i flere år vært å forene gamle kommunistiske og venstre-ekstremistiske nettverk i Europa.

  En annen interessant person i LINKS-nettet i ”norsk” sammenheng er Andre Brie, en marxistleninist fra Øst-Tyskland som nå sitter i EU-parlamentet og dets utenrikskomité. Han har også gode forbindelser i Sverige. Han representerer «Demokratiske Sosialister», et nytt parti som i sin helhet er bygd på skjelettet av det gamle øst-tyske kommunistpartiet, før Berlin-murens fall. Brie er en sentral skikkelse i LINKS-nettet, og har altså på linje med Kagarlitsky i Moskva en eventyrlig kontaktflate. Hun sitter formelt i ledelsen av et «redaksjonelt råd» i LINKS, med kontakt til sin venn, Kagarlitsky. I så henseende synes den kalde krigen å ha fått et appendiks; begynnelsen på slutten eller kanskje slutten på en ny begynnelse?

  Det er først nå, i løpet av de siste dagene, det Australia-baserte partiapparatet ”Socialist Alliance” og nettverket LINKS går åpent og entydig ut med støtte for WikiLeaks. Dette er mildt sagt underlig, siden WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange skal ha vandret rundt i diverse venstreorienterte miljø, nettopp i Melbourne i flere år, mens han altså var med og bygde opp WikiLeaks. Slik histroien presenteres utad.

  Siden Melbourne-miljøet er så tregt ute med åpen støtte til WikiLeaks må noen ha ”upper hand” knyttet til informasjonsformidlingen internasjonalt. Her er det nemlig stålkontroll i rekkene. Venstreorienterte partier og fraksjoner over hele Europa har nå gått ut med støtte til WikiLeaks de siste dagene. I Norge er det Sosialistisk Ungdom (SU) og Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon (AUF), som nå lørdag 11. desember har gått ut med støtte til WikiLeaks. Dette etter tydelige signaler utenfra.

  En av de største databansene og servertjenestene – også for såkalte speil-sider (kopisider) i Wikileaks-nettverket, befinner seg midt i Moskva. All trafikk til http://www.mirror.wikileaks.info fra speilsider i Europa og USA går til den russiske hovedstaden.

  Web-siden Wikileaks.org er tilbake, men i en noe spesiell drakt: Maskert som en såkalt speil-server under det uskyldige navnet http://www.mirror.wikileaks.info redirigeres nå det meste av datatrafikk – hovedtjenestene i Wikileaks-systemet – til Moskva. Fra denne basen, somikke er av ny dato, betjenes servere og andre gjemte databaser og såkalte «speilsider» (kopisider) bygd opp av venstre-ekstremister flere steder i Norge og i tilsvarende miljø i flere andre land. Tidligere har det ligger speilservere i Canada, Sveits og Malaysia, men det er Moskva som er tydligst på det tekniske området, fra en UNIX-plattform som senest ble oppgradert 9. desember 2010. Faren for at Wikileaks-dokumenter om sensitive sikkerhetsforhold i NATO og USA sluses gjennom forhåndsgodkjenning i Russland er stor. Dette gjelder også dokumenter som er forhåndssortert av Johannes Wahlstrøm i Sverige og distriuert gjennom Verdens Gang, med nyhetsredaktør Hilje Solberg som kontaktpunkt.

  De fleste speil-servere i Wikileaks redirigerer i dag datatrafikk til IP-adresse 92.241.190.202 i Moskva. Registrar er selskapet «Afilias. info», som igjen kjører under selskapet Dynadot. Tidligere har det blitt opplyst at tjenesten ligger i San Mateo i California, hvor Dynadot jo også er representert. Men det er ingen tvil om at det meste av datatrafikken redirigeres inn til registrarnavnet ns1.heihachi.net. Som igjen driftes av selskapet Heihachi LTD, fortsatt behørig forankret i Moskva. For dem som fortsatt henger med: En slutning vi allerede kan trekke ut av dette er at det nesten er en umulighet at russisk militær og sivil etterretningstjeneste (GRU og FSB) ikke ligger innpå Wikileaks hovedservere. Det står heller ikke til å nekte at det internasjonale støtteapparatet til Wikileaks, fra Norge til Melbourne i Australia, består av venstre-ekstremistiske miljø som tradisjonelt og ideologisk har følt på slektskapet med regimet i Moskva.

  Den russiske registrar-virsomheten knyttet til nye websider i Russland må godkjennes av offisiell myndighet, tilsvarende som Norid i Norge. I dette teknisk-operative arbeidet er det mildt sagt vanskelig å omgå russiske sikkerhetsorganer som overvåker alle informasjonstjenester i dagens Russland. Den spesielle virksomheten til Wikileaks, som knytter seg til primær fokus på det å stjele og formidle data-infornasjon av høy sikkerhetspolitisk verdi – fra USA og NATO, kan ikke foregå idagens Moskva uten at appratet rundt Putin er behørig inneforstått med hva som foregår. Den russiske sikkerhetstjenesten FSB inngår som en del av klarering av webdomener i Russland.

  Det er far til den svenske freelancejournalisten, Johannes Wahlstrøm, som har representert – og fortsatt representerer Wikileaks i Russland. På linje med sønnen er også Wahlstrøms far kjent både i Russland og Sverige for sine anti-semittiske artikler. Han skal selv ha en jødisk bakgrunn. Men han har forlengst forlatt sine røtter, og er i dag en edsvoren kommunist med blindt hat til jøder og Israel.

  I følge selskapet Netcraft som overvåker aktivtet på Internet, er det et hollansk stråselskap som har registrert inn den russiske servertjenesten for Wikileaks, under servernavnet ns.1heihachi.net. Men det er uklart hvem som egentlig eier selskapet Heihachi LTD, på russisk side. Og her er det en historikk i det data-tekniske samarbeidet med Wikileaks som synes å strekke seg helt tilbake til 2006.(Se lenke under). Et hollansk selskap som anonymiserer domene-eiere har også vært inne i bildet i denne prosessen, som altså på det tekniske feltet fortsatt entydig ender med begge bena i Moskva.

 3. PayPal, Mastercard, Visa og nå Bank Of America nekter kundene sine å sende penger til Wikileaks. Assange har ikke brutt NOEN lover, USA sliter med å finne lover som de kan hekte på han, noe de feilet med i Pentagon-saken, så her må de vel lage nye lover, igjen.. I Sverige er han ikke formellt siktet, du leste rett, han er «anklaget», noe som ingen forstår resulterer i en Interpol-etterlysning.

  Du burde heller være bekymret for hvordan private selskaper styrer verden, og kan sperre ute folk uten lov og dom. Assange er i prinsippet rettsløs og angrepet av alle disse firmaene, og alle andre som er marionetter for USA.

  Det disse bankene benytter seg av er nok de samme programkodene som ble programmert inn etter Patriot Act og andre lovendringer etter 9-11. Vi spådde da at dette ville bli misbrukt, og nå ser vi resultatet.

  I vår levetid vil vi enten bli vitne til en ny opplysningstid, åpenhet og frihet, eller fascisme og borgerkrig. Velg. Nå.

 4. Assange er trolig bare forløperen, etter kan det komme mange, særlig hvis han blir satt ut av spill. Det kan bli et kappløp mellom de mektigste i verdenssamfunnet og «datademokratene» om og når etterretningsorganisasjonenes arkiver blir kastet ut på nettet.

 5. Stöd WL – ett led i totalitär queermakt.
  Krossa all hetrosexuell makt.
  Konsumera enbart av oss queera.
  Använd dig av närverket för att skada fienden.
  Ta reda på var du kan hämta ut gratis varor som sedan räknas in i hetrosnatteriet.

 6. Den Australske KGB-JOURNALSTEN Wilfred Burchett som var forbilde og mentor for Australske John Pilger. Den KGB-finansierte Australske Julian Assange hadde aldri problemer med å forstå hvor han skulle øse sine giftige utfall over . Ingen har kunnet bevise at Julian Assange ikke har mottatt økonomiske godtgjørelser fra sine fienders felles fiender . *

  Was Burchett given money by foreign government or party organisations? There is no doubt about this, taking into account ;s own statements. He told me quite clearly, together with Winnington, that they received pay from the Chinese state and not from those newspapers to which they sent their reports, the Paris Ce Soir and the London Daily Worker.

  http://www.information.dk/156542

  Fortidens spøgelser: Journalisten, der ‘gjorde ensidighed til en dyd’

  Sex og Vodka var vel favoritt smøremiddelet på 50 – 60 og 70 -tallet ?

  http://www.realclearworld.com/articles/2010/12/14/taking_stock_of_wikileaks_99313.html

  Assange’s claim that geopolitics has changed is as false as it is bold. Whether he committed any crime, including rape, is something I have no idea about. What he is clearly guilty of is hyperbole. But contrary to what he intended, he did do a service to the United States. New controls will be placed on the kind of low-grade material he published. Secretary of Defense Gates made the following point on this:

  «Now, I’ve heard the impact of these releases on our foreign policy described as a meltdown, as a game-changer, and so on. I think those descriptions are fairly significantly overwrought. The fact is, governments deal with the United States because it’s in their interest, not because they like us, not because they trust us, and not because they believe we can keep secrets. Many governments – some governments – deal with us because they fear us, some because they respect us, most because they need us. We are still essentially, as has been said before, the indispensable nation.»

  «Is this embarrassing? Yes. Is it awkward? Yes. Consequences for U.S. foreign policy? I think fairly modest.»

  I don’t like to give anyone else the final word, but in this case Robert Gates’ view is definitive. One can pretend that WikiLeaks has redefined geopolitics, but it hasn’t come close.

 7. The software, available free on the password-protected Ekhlaas.org site which often carries al Qaeda messages, is a newer version of Mujahideen Secrets issued in early 2007 by the Global Islamic Media Front, an al Qaeda-linked Web-based group.

  http://www.reuters.com/article/idUSL1885793320080118

  Via kommunikasjonsmetoder som ikke omfattes av direktivet og ved bruk av kryptering vil skurkene enkelt unngå å bli registrert.

  USA skal ifølge Cablegate-lekkede dokumenter være skuffet over at Norge ikke klarer å stanse terrorhjelpere. Ironisk nok er det en USA-basert webside som har forsynt al-Qaida-terrorister med et sterkere krypteringsverktøy.

  Løgnen som kildeukritiske propagandister serverer sier ikkle at nettsiden ekhlaas.org er stengt .

  • Det du siterer (de to setningene etter linken) er for det første fra et annet innlegg enn det du kommenterer på.
   For det andre er det du har trukket ut ikke noe stort poeng i den artikkelen.
   For det tredje har du kanskje gått glipp av poenget i påpekningen?

   Det spiller vel absolutt ikke noen rolle om nettsiden man en gang i tiden fikk servert krypterings-programvaren fra er blitt stengt ETTER at man har skaffet seg det!

   For your eyes only 😉 Poenget var altså at en USA-basert nettside har forsynt al-Qaida med bedre krypteringsprogram.

   De som har behov for å fokusere på annet kommer uansett alltid til å prøve seg, men det er ganske irrelevant for poenget at siden senere er stengt.

   For å lette tankegangen om det er nødvendig: Vi kan tenke oss at et selskap selger avanserte våpen til terrorister. Noen påpeker at selskapet har gjort dette. Selv om noen prøver å fokusere på at selskapet senere er nedlagt, endrer det ikke på det faktum at terroristene har de avanserte våpnene og at selskapet har levert dem. Er ikke dette innlysende da?

 8. Selvmordsbomberen i Stockholm skal ha lagt ut martyrvideoer på sin profil på nettsamfunnet Facebook.
  Hvem er denne mannens venner ?

  Er det tilfeldig at ISI og de Pakistanske reaksjonærere religiøse overklasse vil hjelpe sine Kinesiske diktator venner og arrangerer en terrorhandling for å lette presset på sine Kinesiske Nobel -venner .
  Ganske interessant med Putin-akademikeren NISTAD som demonstrerer mot fredsprisen foran stortinget .

 9. Den klassiske representant for Potetrepublikken Norge er diktator-rævslikkere som har Qvislings elitistiske selvbilde .
  Importerte falske asylsøkere kommer med syke og paranoide forestillinger om makten og æren .

  Vi når aldri det fullkomne, hverken som individer eller som samfunnsbyggere. «Den gamle Adam» dukker alltid opp i en eller annen forkledning. Selv demokratiet er såre skrøpelig. Men det er bedre enn alle andre styreformer, for det gir anledning til å skifte ut ledere, når makten begynner å korrumpere.

  Erkjenner man den menneskelige utilstrekkelighet, er det umulig å kreve at en har funnet den siste og absolutte sannhet som alle skal bøye seq for. Arvesynden forteller at kritikeren nok kan ha rett, likesom kritikk av kritikeren sannsynligvis har noe for seg. Når dogmet om arvesynden ignoreres, får vi de totalitære utglidninger. Lenin, Mao, Pol Pot og Khomeiny hevdet alle at de hadde fått seg åpenbart det endelige og fullstendige svar På menneskehetens problemer. Om noen motsatte seg gjennomføringen, eller tillot seg å tvile, måtte de fjernes. Disse anførere var ikke drevet av ondskap, tvert om. De var idealister, men «renheten» gjorde dem til massemordere.

  ”The most ideal method of operation for dealing with an enemy who pays no regard to the rules is certainly just being able to break through the rules” (ibid:114).

  http://www.cfr.org/publication/8276/chinas_stealth_war_on_the_us.html

  Qiao and Wang write approvingly of Al Qaeda, Colombian drug lords and computer hackers who operate outside the “bandwidths understood by the American military.”

  Det minste man kan gjøre før man igangsetter kampanjer som indirekte blir tolket som nyttig idioti for de totalitære kreftene er å sette seg inn i dette dokumentet.

  • amen. Men er ikke dette et unødvendig negativt stats- og livssyn? ingenting er fullkomment, vi har likevel forestillingen om noe fullkomment. Bør ikke da idealet være det fullkomne? istedet for å slå seg til ro med et styresett du ser på som skrøpelig? jeg tror på mennesket! jeg tror mennesket med innsikt og visdom kan føre til rettferdighet og frihet. desverre er dette umulig så lenge det motsatte fortsatt eksisterer. på den annen side, hvordan kan et ufullkomment menneske dømme hva som er rettferdig? eller hva som er frihet? mangfold uten undertrykkning krever frihet. derfor sier jeg: Frihet! Brorskap! men ikke likhet, da likhet som rettferdighet er udefinerbart.

 10. gjennomtenkt og reflektertblogginnleg, kommentarene derimot virker ekstreme og/eller en smule urellevante. kommentarer som at USA fortjente 9/11 og at 16 åringer skal få fengselsstraff for deltakelse i hakke-angrep er overdrevne, og det håper jeg dere ser selv. Diskusjonen er likevel interesant fordi den viser hvor forskjellig det er mulig å se en konflikt. selv mener jeg publisering av dokumenter fra Amerikasnke ambasader og dokumenter fra krigene i Midtøsten oppklarer viktige politiske realiteter. disse oppklaringene og denne åpenheten er viktig for et moderne og demokratisk samfunn. wikileaks sin fremgangsmåter og vurderingsevna kand erimot trekkes i tvil. publisering av stjålet mail fra bl.a Sarah Pailin er unødvendig og ulovlig, ukritisk publisering av krigsdokumenter som kans ette informanters liv i fare kan heller ikke godkjennes. disse må sensureres med henhold til navn. wikileaks vil mye, men er uvørne, dette medfører at de ikke kan bli noe mer enn en kilde til de store nyhetsformidlerne i verden. jeg støtter målet om åpenhet og gjennomsiktighet i politikken, men det er viktig at wikileaks ikke ukritisk publiserer alt de kommer over!

  • Hvis en 16 åring har gjort skade på noen/noe og annen ulovligheter så fortjener han/hun fengsel, og det fortjener denne gutten til de grader.

 11. hvor blir det av ytringsfriheten vesten skryter av???usa vil dømme for spionasje!? hva med spionasjen de har drevet i norge!? usa har blitt voldtatt av vikiliks haha. og norge fortsetter å rævslikke amr. faen så dumme nordmenn er,her har de lattliggjort hele norge og p.s.t osv,hva svarer norge med!? INGENTING! faen skam for hele norge. disse amr velfortjente 9-11, og disse dukumentene, hvorfor er det ingen land,spør hvordan de har havnet hos liks!?
  bare amrikanerne har tilgang på disse dokumentene i usa. så da er det seff, amrikanere som har lekket alt. men hva gjør amr ? de har enda ikke begynt å etterforske saken i usa,ingen etterretningskomite hat fått ordre om å etterforske. for en gjeng idioter. og enda større idioter,er de som støtter usa.
  ikke rart alle muslimske land hater politikken i usa,er kun de som har skapt alt terrorisme og krig i hele verden. NORGE BLIR LATTLIGGJORT,OG NORDMENN BARE SITTER OG GLOR X-FAKTOR. DERE HAR INGEN ÆRE!!!!!!

  • Lær deg å skrive din patetiske gris og pell deg ut av Norge med den skittene dritt æren din så kan du fortsette å pule dine barn og deretter drepe dem slik dere er vant til.

  • I Vesten er man ikke født med ære som en pakke som henger på barnets rygg..man må opparbeide seg det og gjøre seg fortjent til ære og respekt fra andre mennesker gjennom måten man oppfører seg på. Muslimer mener seg født med ære. En himmelvid forskjell på Vesten og muslimske land.

   Slik du kommenterer i diverse blogger, er du en person uten ære og får heller ingen respekt fra en vestlig person.
   Men det samme gjelder for mange nordmenn i diverse debatter. Drittpreik går igjen overalt.

 12. Jeg kan ikke annet enn beundre det Norske demokrati som gjør det mulig for sympatisører med Polonium-mordere å stå frem i full åpenhet .

  Den store fordelen med en åpen debatt hvor ingen aktører er anonyme er at Demokratiets fiender får anledning til å skyte seg selv i foten og gir oss andre informasjon om individer vi ikke ønsker å ha som betrodde aktører i et fritt og rettferdig samfunn .

  Alle med minimum IQ vil kunne kartlegge diktator – rævdilterne i Norske nettdebatter .

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/101209/putin-kritisk-til-pagripelse-av-wikileaks-gruender

  Assange
  Er ikke mannen arrestert for at han nektet å la seg avhøre i Sverige om voldtekt og trakassering. Arrestasjonen gjelder ikke Wikileaks-avsløringene selv om disse etter min mening viser at mannen er amoralsk.

  • gunnar er rævslikker,og imot ytringsfrihet. skam deg. slike som deg,styrer usa. bare fører til krig elendighet.STØTTER LEAKS ,SANNHETEN VIL KNEKKE HELE USA. DE ER TERRORSTATER MED SHIT-RAEL

   • Du er ikke annet enn en idiot, det har vi sett på flere av dine idiotiske uttalelser . Pell deg tilbake dit du kom fra, du hører hjemme blandt de andre islamske terrotistene i disse usiviliserte jalla landene som lever i steinalderen.

    • les dine egne uttalser din julegris. har lest flere av dine rasistiske uttalser,slike som deg burde bures inne. du har ingen repekt for deg selv,så hvordan kan jeg respektere deg!?
     og jeg drar ingen steder blir her i norge. er slike som deg som skal ut!! norge er mitt land,her skal jeg leve. driter i hva du syns. jobber betaler skatt,har vært med og bygget dette landet,jeg og alle andre muslimer blir her. VI ER HJEMME. du skriver om å pule barn!? les statestikken, misbruk av barn dop konedrap ,ran ,selvmord , nordmenn topper det meste. du mangler ære,og respekt. FÅ deg ett liv .

 13. Putin kritisk til pågripelse av WikiLeaks-gründer
  Russlands statsminister Vladimir Putin mener at pågripelsen av WikiLeaks-gründer Julian Assange er udemokratisk.

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/101209/putin-kritisk-til-pagripelse-av-wikileaks-gruender

  Syretesten på hvilke interesser den halv-Stalinistiske organisasjonen tjener får man ved å prøve å forstå ut fra KGB/Treholt-mafians økonomiske og politiske interesser .
  De ønsker ikke at Norske selskaper som Hydro og Statoil skal oppfylle det amerikanske kredittilsynet «Securities and Exchange Commission» sine krav til åpenhet (transparency)

  http://no.wikipedia.org/wiki/Statoil#Korrupsjonssaken_i_Iran

  Unrestricted Warfare – uinnskrenket krigføring – er den engelske tittelen på en bok om militær strategi som ble skrevet i 1999 av to oberster i folkets frigjøringshær, Qiao Liang og Wang Xiangsui. Dens primære anliggende er hvordan en nasjon som Kina kan overvinne en teknologisk overlegen motstander (slik som USA) gjennom et spekter av virkemidler. Istedenfor å fokusere på direkte militær konfrontasjon undersøker denne boka isteden et spekter at andre midler. Slike midler inkluderer bruk av folkeretten (se lovføring) og et menasjeri av økonomiske midler for å sette motstanderen i en dårlig stilling og omgå behovet for direkte militær handling.

  Når det gjelder kritikk fra mafia-klanen som har kidnappet Kina henviser jeg til Offiserene og militærteoretikerne Qiao Liang og Wang Xiangsui sin bok ”Unrestricted Warfare ”

  Offiserene og militærteoretikerne Qiao Liang og Wang Xiangsui (1999) velges å være representanter for nyere kinesiske tanker omkring krigføring. Deres bok Unrestricted Warfare utgitt i USA i 1999, ble oppsiktsvekkende lesing i flere miljøer i USA. Boken ble opprinnelig utgitt i Kina og hadde til hensikt å beskrive mulige taktikker for utviklingsland, herunder Kinas muligheter ovenfor militære og teknologisk overlegne motstandere som USA. Kineserne beskriver ulike utviklingstrekk som empirisk kan dokumenteres, og drøfter hvordan disse utfordringene kan møtes. Det interessante ved boka sett opp mot fjerdegenerasjons krigføring er de ulike beskrivelser av karakteristika som sammenfaller med 4G, og som derved blir et innspill til studien. Her beskrives metoder og virkemidler som infiltrasjon av websider, aksjoner direkte mot finansinstitusjoner, terrorangrep mot sivile, samt at ulike kamphandlinger og angrep i større grad enn tidligere vil bli utkjempet i urbane områder. Det vil ikke lenger skilles mellom sivile og militære, samt at det vil skje en gradvis overlapping mellom den tradisjonelle slagmarken og det sivile samfunn. De beskriver ukonvensjonelle virkemidler for å nå sine målsettinger, gjennom uttalelser som: ”The most ideal method of operation for dealing with an enemy who pays no regard to the rules is certainly just being able to break through the rules” (ibid:114).

  http://www.cfr.org/publication/8276/chinas_stealth_war_on_the_us.html

  Qiao and Wang write approvingly of Al Qaeda, Colombian drug lords and computer hackers who operate outside the «bandwidths understood by the American military.»

  Det minste man kan gjøre før man igangsetter kampanjer som indirekte blir tolket som nyttig idioti for de totalitære kreftene er å sette seg inn i dette dokumentet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *