Rimer ikke

Oppdatert 7. april. VG: Også to av bilene til Statens vegvesen har hatt gass-heng.

TV 2: Ingen tekniske feil funnet på ulykkes-Prius.

6. april: VG: Toyota har ulykkesrapporten klar. TV 2: Toyota kan få gigantbot.

– – –

To uker etter sensasjonsoppslag i media om en løpsk Prius i 176 km/t som krasjet i et autovern og fikk minimale skader, så presenterer media vegmyndighetenes tvil om hastigheten.

Faksimile Dagbladet.

Svært mange har i diverse debatter og uttalelser sådd tvil om den påståtte hastigheten kan ha vært i nærheten av hva VG formidlet.

Mye av mistroen har rettet seg mot bileieren/sjåføren, Heti Hoti. Han har imidlertid holdt seg helt taus om hvilken fart bilen kan ha hatt da den traff autovernet. Utover å si at han ikke kan anslå farten, har han ingen kommentar til media.

Oppdatert 26. mars: Samme sjåfør inn i autovernet igjen på samme vei, men i ny bil, VG. Ingen sensasjonsoppslag om fart, men tilsynelatende mye større skader enn sist.

Faksimile utsnitt fra VGs bilde.

Det er VG som har blåst opp og presentert saken slik at mange oppfatter det som om han skal ha holdt 176 kilometer i timen da Prius-sammenstøtet skjedde.

Skadene rimer ikke med et sammenstøt i topphastigheten som media har skapt inntrykk av var farten umiddelbart før ferden endte med sammenstøt. Allikevel er det ikke gitt at det er noen som har hevdet at bilen holdt denne hastigheten da.

Når det er sagt så er det flere momenter som kanskje ikke rimer for alle enda:

 • At bilen ble annonsert for salg kun dager før hendelsen
 • At denne årsmodellen ikke omfattes av tilbakekallingsprogrammet
 • At politiet etterforsker saken før noen eventuelt er anmeldt og uten at det foreligger noen fornærmede

Det er ikke urimelig å anta at noen vet mer enn de hittil har meddelt offentligheten.

Tidligere om saken:

 

Mest lest på Norske forhold siste tre dager, pr 7. april.

 1. Maktmisbruk
 2. Rimer ikke.
 3. Et skritt tilbake.
 4. Billigere med noen ulykker enn systemendring.
 5. Morsomme overskrifter, episode 2.


Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Mer negativt for Toyota: Avslørt for villedende markedsføring av bilNorge.no

Endelig noe positivt for Toyota. VG: Positiv test av Toyota Auris.

VG: Vitne mener Toyota-fører «bøllekjørte».

VG: Kriserammet Toyota stanser fabrikker i Europa i tolv dager.

 

21 tanker om “Rimer ikke

 1. Det er tydelig at Toyota gjør alt for å latterliggjøre sjåfører som klager på Toyotaen sin. Snakk om arrogant firma!

  Eller kanskje det er slik at svært mange av de som velger Toyota ikke har peiling på bil og trafikk?

 2. What?! Har fått inntrykk av media at han i uhell nummer 2 ble skadet. Iallfall tror man det når man ser ordet ‘bevisstløs’. Men idag står dette i VG: Lensmann i Lillesand Kjetil Nygård, sier til VG Nett at 50-åringen ikke skal være fysisk skadet etter den siste ulykken. ‘- Ikke så vidt jeg vet. Vi fikk først melding om at det hadde vært en alvorlig ulykke’, sier Nygård.
  Jeg fikk litt medynk med Heti Hoti et lite øyeblikk da han angivelig ble skadet, og så er DET også bare vrøvl! Han har ødelagt mye for Toyota og mye for de innvandrerne som prøver oppføre seg.

 3. Rune det er ikke mye hjernekapasitet i hodet ditt nei.

  Skadene på bilen tilsvarer veldig liten fart, folk med panikk kan ikke plutselig se på speedometer at man kjører i 176, nei mener nok kan han kjørte I 30. Ærlig talt mener jeg denne personen er en velidg misfornøyd Toyota kunde eller så har GM betalt han som mange andre for og sette Toyota i et dårlig lys.

 4. Det er ikke så rart at Politiet etterforsket denne saken.
  Det er lenge siden jeg har sett et så åpenbart forsøk på svindel som dette.

  Makan til tullebukk til sjåfør. Samme med sønnen som stod fram på TV og forklarte seg på vegne av faren. Hadde han hatt vett i hue, så hadde han sagt til fattern sin at han burde innrømt forholdet som oppspinn med det samme.
  Mulig denne svindelen hadde gått i hjemlandet hans, men heldigvis ikke her i Norge.

 5. Håper en eller flere Toyota-eiere, eller Toyota selv, saksøker fyren med tanke på den negative omtale, omdømmesvikt og etterfølgende redusert annenhåndsverdi det «sirkuset» Huta Heiti har forårsaket for alle Toyota-eiere !

 6. Spikersuppe.
  Å koke suppe på spiker er gøy. det syntes hvertfall mange som komenterer i disse blog komentarfeltene. jeg også. men når jeg har tenkt meg om et par ganger (nå i denne saken) så mener jeg han hoti mannen kanskje har opplevd saken som svært dramatisk og fått panikk. og folk med panikk tenker ikke alltid veldig rasjonelt og riktig der og da, kan være vanskelig å huske hva som egentlig skjedde og i hvilke rekkefølge osv i ettertid. tenk om denne matta det snakkes så mye om ganske enkelt har kilt seg under bremsen og over gass pedalen, dette er faktisk mulig. og en jeg kjenner med en sånn prius mener den sikkert kan komme opp i 175kmt. subjektiv gjetting da så klart. alle er jo ikke født petter solberg. mannen kan snakke sant, og da har mange grunn til å angre litt på villskuddene sine. men suppa var god den.

 7. Det er jo en stund siden nå at Heti Hoti prøvde seg med den tåpeligste bløffen jeg har lest på lenge.

  For det første går vel Prius’en knapt så fort som 176 km/t, og så vitner jo skadene om at han har truffet autovernet i krabbefart.

  Her lukter det forsikringssvindel, eller at Heti har blitt tatt av et overvåkningskamera og skal prøve å komme unna dette ved å skylde på Toyota.

  Hadde han hatt sjåførerfaring hadde han klart å få få stoppet bilen enten ved å sette den i Neutral – trå inn bremsen eller trykke på AV-knappen.

  For en amatør – håper han får en skikklig bot!

 8. Nå skrev jeg faktisk min kommentar på grunnlag av dette innlegget her og ikke et annet som du tror. Du skrev selv:
  ‘»At politiet etterforsker saken før noen eventuelt er anmeldt og uten at det foreligger noen fornærmede»
  Og det var kun på grunn av den setningen jeg skrev min kommentar.

 9. Ang. den NASA etterforskinga…

  Du skal se at de faktisk finner en feil i elektronikken, men at det viser seg at den bare slår ut i hastigheter over 150Km/t…

 10. Nå er det vel slik at politiet har siktet denne mannen for falsk nødmelding, og f\da må de vel nesten etterforske saken også. Så de setter ikke igang store undersøkelser helt uten grunn nei!

   • Nå står det såvidt jeg kan se følgende i dette blogg-innlegget:

    Når det er sagt så er det flere momenter som kanskje ikke rimer for alle enda:

    * At bilen ble annonsert for salg kun dager før hendelsen
    * At denne årsmodellen ikke omfattes av tilbakekallingsprogrammet
    * At politiet etterforsker saken før noen eventuelt er anmeldt og uten at det foreligger noen fornærmede

    Så da vil jeg våge å påstå at Loppa faktisk kommenterer dette blogginnlegget ditt…

    • OK.
     Når det gjelder prioriteringen og ressursbruken stilte jeg som nevnt spørsmål ved det i et tidligere innlegg, som jeg altså har vist til, men for all del, ta gjerne diskusjonen på dette innlegget i stedet.
     Det blir imidlertid mer «kjøtt» på kritikken om den adresseres direkte til mine kritiske innvendinger, og ikke en tammere versjon, om du skjønner hvor jeg vil.

     Hovedsaken er allikevel at det er fremkommet opplysninger som setter medias tidligere opplysninger i et annet lys.

 11. Du synes det er merkelig politiet etterforsker? Fyren har jo kjørt borti noe du har betalt med skattepengene dine.

  Tipper gasspedalen har hengt seg opp i matta og fyren har fått lettere panikk og vært mindre erfaren med biler. Finner det merkelig at han er ute og kjører bil på ny litt etterpå men er helt ute av stand til å åpne munnen til politiet.

  • Det å skrape borti et autovern, betalt av skattepenger, er vanligvis ikke noen prioritert politisak.

   Det var den tilsynelatende vilkårligheten i politiets ressursbruk jeg reagerte på og stilte spørsmål ved (i et annet blogginnlegg: På ville veier).

   Dersom det skal være slik at politiets prioritering av saker å etterforske påvirkes så sterkt av media, og gir ulik praksis i like saker så har noen bommet.

   En annen side av saken er de mange skrytevideoene med mer som ligger åpent tilgjengelig i andre medier enn VG for politifolk som har digital kompetanse til å se det, men som ikke etterforskes på samme måte.

   Etter at det innlegget ble skrevet har det kommet frem at det media (VG) refererte fra politiet ikke ga et riktig bilde. (VG meldte at politiet ikke mistenkte føreren for noe.)

   Hvem som ikke forholdt seg til fakta av politiet eller VG vites ikke. Senere er det kommet frem at politiet mistenker falskt nødanrop, og derfor satte i gang etterforsking. Det er noe helt annet enn hva politiet i følge VG tidligere meldte: At de startet etterforsking fordi media skrev så mye om villkjøringen, og uten å mistenke noe som helst.

 12. Håper at …om det viser seg at dette er en bløff….at han får en GIGA regning fra Toyota, for reparasjon av krasjet bil…+ erstatningsbeløp for dårlig omtale i media…har jo skremt bort endel kunder dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *