Uredelig praksis

Saker fra helt ulike deler av offentlig forvaltning avdekker et felles problem: Noen i maktposisjon har gitt uriktig eller holdt tilbake informasjon de er lovpålagt å gi.

I både Forsvaret og ved sykehus er det således mennesker i betrodde stillinger som har misbrukt sin maktposisjon og tillit og begått lovbrudd overfor offentligheten, kontrollorganer og enkeltmenneskers rettigheter.

Legg merke til hvilke konsekvenser slike saker pleier å få for de involverte. Eller rettere sagt: At det ikke får alvorlige konsekvenser for de ansvarlige i maktposisjoner. (Oppdatert: FOST-sjefen beholder sikkerhetsklarering og får internasjonal militærstilling til tross for å ha ført Stortingets kontrollorgan bak lyset og begått alvorlige tillits- og lovbrudd. TV 2.)

Så kan du jo sammenligne med hvilke konsekvenser du ville ha fått dersom du glemte å opplyse noe på selvangivelsen, eller på andre måter som kunne ha falt ut til myndighetenes ugunst.

Selv om maktpersoner i Forsvaret og norske sykehus foretar langt alvorligere lovbrudd og tillitsbrudd enn en ussel glemsk eller uredelig skatteyter, så prioriterer myndighetene i stor grad å straffe nedover og ikke oppover.

PS: I denne bloggen påpeker jeg av og til gjerne maktmisbruk og uredelighet av myndigheter, maktpersoner og media.

(Og stiller spørsmål ved om skremsler og ressursbruk rundt for eksempel svineinfluensaen står i stil til enkelte andre prioriteringer.)

Vet ikke om det hjelper, men om bare èn setter pris på det så er det nok 🙂

Og forresten: Jeg er aldri blitt ilagt straffeskatt eller lignende, så dette er ingen vendetta, men jeg brenner for å sette søkelys på lovbrudd og uredelighet blant  mennesker som forvalter maktposisjoner i samfunnet.


Mest lest på Norske forhold sist uke, pr 25. mars:

 1. … fordi jenter er jo mindre verdt.
 2. TV-sex, fyll og medias eiendom.
 3. Fornuftig prioritering?
 4. Spare seg til fant.
 5. En jobb å gjøre.


Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

VG: Bernt Høie (H) mener styret og ledelsen bør vurdere sine stillinger. – Jeg syns det er provoserende og direkte usmakelig av direktør Erik Omland å skyve ansvaret nedover på de ansatte, slik han gjør i gårsdagens VG.

VG: Elisabeth Kaasa har hatt ledende stillinger ved det skandalerammede sykehuset siden 2003.

Vårt Land,

TV 2, VG: Tre spedbarn døde i løpet av kort tid på Drammen sykehus.

VG, TV 2: Mistenker at 27 pasienter har fått alvorlige konsekvenser av datotriksing.

VG: Sekretæropprør mot ledelsens rapport der ansvar og skyld ble forsøkt dyttet nedover. VG: Etikkrådet: -Dette skal ikke skje. VG: Helseministeren: Det finnes ingen unnskyldning. VG: Øverste ansvarlige, adm. dir Erik Omland, åpner for å sparke underordnede. VG: Sykehusledelsen har ansvaret for jukset. Bent Høie (H) ber helseministeren vurdere stillingen til ansvarlige. VG: Sykehusdirektør: -Jeg har til syvende og sist et ansvar. TV 2: Minst tre av 42 undersøkte har fått forkortet levetid på grunn av sykehusjuks. VG: Knusende sykehusrapport offentliggjort.

TV 2: Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST) løy i informasjon til Stortingets kontrollutvalg for de hemmelige tjenestene.

8 tanker om “Uredelig praksis

 1. Makt beruser, og med kvinner i lederposisjon blir det bare kaos og uorden. De er mere opptatt av sin titel og sitt utseende og sier ja og amen til alt som blir foreslått av sine mannlige kolleger som også er i lederposisjoner. Menn er sterkere mentalt enn kvinner, empati og medfølelse blir lagt tilside, tilbake blir kun kynisme.

 2. Myndighetene straffer nedover fordi det er måten å holde makt og kontroll på. Som andre grupperinger bruker religion til..det gjelder å kue folk ned, ned, ned, for å holde på makten.

  Det er mulig et eller annet hode må rulle i sykehusskandalen bare for å tilfredsstille/berolige folket og vise at politikerne tilsynelatende gjør noe…

 3. Man skal ikke bagatelisere svineinfluensa for mye, hvis disse såkalte «mutasjonene» oppstår igjen kan man få et helt annet sykdomsbilde enn det vi har hatt hittil. Jeg frykter det har blitt ropt litt for mye ulv ulv når det gjelder svineinfluensa, ukraina ble rammet veldig hardt av dette i starten av november i fjor. Noe vi ikke fikk lese så mye om i norske medier, selvom jeg tipset alle de store avisene var det 0 respons og få.

  http://annerledes-fokus.blogspot.com/2010/01/mitt-syn-pa-svineinfluensa.html
  http://ukraineplague.blogspot.com/2009_11_01_archive.html
  http://en.wikipedia.org/wiki/Pneumonic_plague
  http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu

 4. Nå får det være nok.

  Nå må de slutte å pushe dette svineinfluensagreiene noe videre. Greit nok at dere ble lurt til å kjøpe magiske bønner av Big Pharma Inc. Men nå må dere huske hvilken siden dere er på. At dere dumper disse medisinene in i årene på norske borgere for å rettferdiggjøre å ha kjøpt katta i sekken er ikke greit. Bare la hele svineinfluensaspetakkelet forsvinne i glemselens land, dere vet, slik som med korrupsjonsskandalen som involverte Jens, Røkke og millioner av skattepenger. Jeg skulle oppgitt eksakt beløp, men det umulig å finne informasjon om denne episoden. Prøv selv! umulig!

 5. Folkehelseinstituttet går fortsatt ut men én side av saken om en spesifikk influensa og skremmer folk.
  Jeg vil bare bemerke iforhold til deres utsagn i media, at de ikke er unntatt folkeskikk. Deres utsagn vil bli gransket og deres uttalelser vil kanskje bli politianmeldt. De bil bli gransket og håper at de har deres uttalelser i behold for hvis det er feil vil dette bli anmeldt med kilder.
  Dette sies for at Folkehelseinstituttet skal vite at alt det de sier i media vil bli gransket og etterprøvd!
  De må ha kildene sine klare. For dette kan slå tilbake på dem selv.
  Mye av de de har gått ut med kan betviles! At ingen andre har gjort det, eller fått lov til det til nå er horribelt.
  Men uansett, vit dette, vi følger med, og hvis folkehelseinsituttet kan bli politianmeldt grunnet tull så vil det skje. Dette berører hele befolkningen og må tas seriøst.
  De må ha kildene sine klare!
  Jeg er kanskje krass i min kritikk, men det er fordi de kommer med «sannheten»! De garrantert må dokumentere sine påstander ellers latterliggjør de alt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *