Ekstremislam vinner- Kvinner, homofile og ytringsfrihet taper

I norske medier er angrepet på kunstneren Lars Vilks under en forelesning ved Uppsala universitet omtalt kun meget kort og uten opplysning om at noen faktisk ble skadd.  Det er derfor mulig å oppfatte hendelsen som en litt ufarlig protest mot en av hans tidligere tegninger. En slags protest som stadig forsvares av talsmenn i Islamsk Råd Norge, fremstilt som berettiget harme mot religiøs krenkelse, og som mange norske politikere viser sympati for.

Dermed fremmer norske medier sensur av kritisk omtale av utslag av den ekstremislamisme som er på fremmarsj også i Skandinavia. Selvsensuren er kanskje sterkt påvirket av den ikke særlig tolerante prisvinneren Abid Q. Raja som generaliserer om norske medier: «Mediene skaper islamfrykt», (vl.no).

Flott da at lokalavisen Uppsala Nya Tidning filmet forelesningen og angrepet på akademisk frihet og ytringsfrihet. (Se klippet på unt.se).

-To politimenn ble også mishandlet (av muslimene), skriver Svenska Dagbladet. -En livvakt (innleid vekter) ble skadd. To menn er pågrepet mistenkt for vold mot tjenestemann (politimenn), ifølge Aftonbladet. (Oppdatert 12. mai: -To menn og en kvinne mistenkt for vold mot politimann, for å ha spyttet på en politimann, forsøk på mishandling og ordensforstyrrelse. (SvD.)

Forelesningen skulle handle om kunst og ytringsfrihetens grenser. Den debatten foregår stadig blant de som vil ha ytringsfrihet. Over tid flyttes grensene gradvis, men hvor er de som ellers besitter talsmannsposisjoner for «innvandrerne»?

I følge DN ropte mange av demonstrantene ”Ja vi klarade det, vi lyckades stoppa honom!”

Vilks er stadig blitt drapstruet etter noen rablerier av tegninger i juni 2007, som han skrev var Profeten M. Truslene har ført til at flere aviser har publisert tegninger som ligner på denne, men jeg har her anonymisert vedkommende. Man kan derfor ikke vite hvem dette er bilde av.

Bildet er anonymisert her. Faksimile fra Vilks.net

Under forelesningen ble det vist utdrag av en film med stillbilder der homofili var temaet. Filmen er laget av en iranskfødt muslim, Sooreh Hera. En kvinne som er kunstner og fotograf. Filmen «Allah hu gaybar» ligger på nett i tilfelle du vil vite hva som opprørte disse personene så mye at de stanset forelesningen, angrep foreleseren og slo en politimann.

«Stoppa filmen, stoppa filmen» hører man flere menn rope fra salen. En større gruppe går fysisk til verks. I oppstyret som følger er det flere personer som angriper foreleseren og en politimann. Stadig høres rop fra salen. Flere stemmer roper  «Allah hu akbar» (Allah er stor).

Er det ikke anti-intellektuelt å avbryte universitetsundervisning og fysisk angripe meningsmotstandere fordi man er uenig?

Islamisten Mohammad Usman Rana er ellers ofte i media med fordummende angrep på muslimer og andre som er kritiske til den (fordekte) ekstremismen han og andre medietalsmenn for «alle muslimene» representerer. «Det er anti-intellektuelt» ser ut til å være et av favorittuttrykkene han bruker mot sine meningsmotstandere.

Mer:

Ytringsfrihetens grenser er det lov til å debattere. Skal det ikke også være lov til å debattere islams grenser?

Skal en muslimsk kvinne få lov til å ytre seg i form av kunst, kanskje provosere og flytte grenser, eller er det bare de islamistiske talsmenn som representerer et forkvaklet og intolerant syn som skal få lov til å definere grenser for alle muslimer og alle ikke-muslimer?

Oppdatert 14. mai: Tina Shagufta Kornmo fra det liberale muslimske nettverket LIM, mener muslimske skoler hindrer integrering.

Oppdatert 12. mai. Lederartikkel i svenske Expressen om at arenaen for offentlig debatt er blitt krympet. Tro om de som har svelget «dialog-agnet» til de dyktige islamistene som har fått definisjonsmakten i Norge  ser det.

[polldaddy poll=2667556]

Mest lest på Norske forhold siste tre dager, pr 10. mai.

 1. Pinlig polititabbe.
 2. Rot bort pengene – staten betaler.
 3. Kan lavere bilavgifter redde flere liv?
 4. Lokker kriminelle til Norge.
 5. Der kvinner og menn er like ille.

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Mer:

VG: Sverige holder ambassaden i Pakistan stengt. VG: Pakistan stenger Facebook, Youtube, Wikipedia og Flickr. VG: (Pakistanske demonstranter brente norske, danske, svenske og amerikanske flagg i protest mot ytringsfrihet og Muhammedbilder.) VG, TV 2: Pakistan stenger Facebook på grunn av «tegn Muhammed» gruppe. vl.no: Islamister vil forby Elton John. DN, SvD: To anholdt for brannattentat mot Vilks hjem.

DN, Dagen: Vilks hjem utsatt for mordbrannforsøk.

DN: Vilks hjemmeside hacket igjen. VG: Brannbombe kastet mot Lars Vilks hus. vl.no: Homoeventyr forvirrer barna. SvD: Gårsdagen var et nederlag for alle.

Dagen etter legger også VG ut en artikkel som forteller hva som egentlig hendte.

Min föreläsning i Jönköping blev stoppad innan jag kunde hålla den, och nu händer det här. Jag blir stoppad med fysiskt våld, och jag menar att det är problematiskt om det är en mobb som ska bestämma, säger Lars Vilks. (Dagen).

Er tegningene virkelig de mest blasfemiske hendelser de siste hundre år (etter at The Times har foretatt «body-count»), eller er det de som definerer «muslimenes toleransegrense» som er blitt mer ekstremistiske enn for noen ti-år siden?

vl.no: Full strid om muslimske skoler. vl.no: TV-kanal fikk ikke vise teddybjørn-Muhammed, men viser Jesus-serie. vl.no: TV 2 får ikke vise South Park-episode med teddybjørn som noen tror er Muhammed. Dagen: Tegnet Jesusserie opprører i USA. (Hvordan ville norske medier ha dekket saken om kristenekstremister der, langt unna den hjemlige andedammen, gikk fysisk til angrep, slik ekstreme muslimer gjorde i Sverige?)

27 tanker om “Ekstremislam vinner- Kvinner, homofile og ytringsfrihet taper

 1. Hvorfor slå og plage den lille, dumme fete og mongolide på skolen? Av samme grunn som å absolutt MÅTTE tegne eller publisere bilder som er støtende og krenkende for en stor del av verdens befolkning.. For å føle seg som en del av gjengen, de tøffe kule og harde som ikke bryr seg om regler.. FOR EN BLØFF HELVETES EKSVIKINGER!!!!!! 90 prosent av oss er en gjeng med snørrtryner som fan ikke tør ta kampen på gata, NEI sitte trygt og godfeit og smådrita og tøff i trynet hjemme bak pcn mens muslimene trener og boler og blir tøffest i samfunnet. Fan jeg skammer meg over fleksevikingen; Han som sitter tøff i trynet bak tastaturet. Nei kom dere frem i lyset og stå i døra og se hva slags drit våre politikere har invitert til lands. Som dørvakt ser du all volden, truslene, dopen, voldtektene, partydoping etc, selv om vi prøver å begrense det med alt vi kan. Men våre røde SVin av noen råtne Quislingpolitikere gir fan. De røde er så korrupte og kriminelle at de importerer konkurranse i stor skala.. SV. Aktiv dødshjelp for det norske samfunn.. Brenn i gehenna de og deres 5% støttespillere..

 2. «Profeten Muhammad (fred være med han) er ikke en del av den europeiske eller vestens gamle forfattere eller kjent person som dere kan kødde med. ytringsfrihet gjelder for deg og dine egne.»

  Newsflash!
  Yttringsfriheten har ingen grenser og spesielt ikke en satt av deg.

  • Thomas, jeg har blitt russ i år. jeg skulle bestille russeklær, det var skoer med norske flagg som kostet billig. jeg kunne godt bestilt den,
   men det gjorde jeg ikke. isteden kjøpte jeg en dyrere skoe uten norsk flagg. det var fordi jeg respekterer det norske flagget og ville ikke sett den under foten min.

   det å tegne profeten Muhammad (fvh) på den den måten gjør at menneskene tar avstand fra hverandre. det skaper bare konflikt og folk i Afghanistan blir mindre samarbeidsvillig med norske soldater som gjør gode innsats der.

 3. Profeten Muhammad (fred være med han) er ikke en del av den europeiske eller vestens gamle forfattere eller kjent person som dere kan kødde med. ytringsfrihet gjelder for deg og dine egne.

  jeg som muslim må holde kjeften min slik at jeg ikke blir regnet som en terrorist, men husk at folk i andre land gir fean i hva dere mener og tenker.

  • Jeg kjenner ikke i detalj begrunnelsen for den svenske ytringsfriheten, men den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK) artikkel 10 gjelder for både Norge og Sverige. Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) har i håndhevelsen av den artikkelen uttalt i en rekke saker at det må være rom for ytringer som både sjokkerer, fornærmer eller forstyrrer («shock, offend or disturb»).

   Da ytringsfrihetsparagrafen i den norske grunnloven ble endret, ble dette behandlet i stortingsmelding nr 26 (2003-2004). Om regulering av ytringsfriheten, forbud og straff sier meldingen: «Det må også legges vekt på at ikke alle makter å ikle sine ytringer en «spiselig» form. Dette er blant de forhold som taler for en vid toleranse både for avvikende standpunkter og den formen det gis.» Deretter vises det til nevnte EMD.

   Om ytringer som forbys med begrunnelsen krenkelse overfor bestemte personer eller grupper, herunder blasfemiparagrafen, sies det at dette er problematisk fordi det langt på vei er de krenkedes reaksjoner som blir avgjørende for om ytringen blir karakterisert som ulovlig eller ikke. Slike reaksjoner kan bero på om man er enig i synspunktet eller ikke, og i det ligger en fare for at noens synspunkter undertrykkes.
   Forbud mot ytringer er også i strid med de prinsipielle begrunnelser for ytringsfriheten. Ytringer man ikke er enige i kan heller møtes med motytringer.

   I det ligger altså at gjeldende norsk lov, formodentlig også svensk lov all den tid ingen har hevdet Vilks har forbrutt seg mot noen lov, tillater slike ytringer, enten man liker den eller ikke. Man kan også i den norske begrunnelsen forstå det slik at også verbalt eller kunstnerisk enkle mennesker har lov til å ytre seg, selv om de ikke makter å ikle sine ytringer en «spiselig» form.

   Ytringsfriheten vil jo i sin natur gjelde ytringer noen ikke liker, ellers blir det jo ingen ytringsfrihet. Det betyr at ytringsfrihet må innebære en rett til å muligens komme til å krenke noen. Jo lettere man hevder seg krenket, jo mindre vil man da ha til overs for andres ytringsfrihet. Men skal ytringsfriheten bare gjelde slike ekstreme muslimer, som fritt skal få stanse alle slags (lovlige) ytringer de selv ikke liker særlig godt?

   Forøvrig er det ikke Lars Vilks ytringer de direkte reagerte mot, men at det i forelesningen på universitetet ble vist en film av den iranskfødte kvinnelige muslimen Sooreh Hera. Det var hennes ytringer (filmen) demonstrantene stanset.

   I vesten har Sooreh Hera en beskyttelse slik at hun får fremsette kunstneriske ytringer ikke alle liker. I sitt fødeland Iran ville hun muligens blitt tatt av dage av en islamsk domstol.

   Når muslimer også i Sverige tyr til fysiske angrep og mordforsøk, og ukjente personer i Norge står bak attentatforsøk på forlagsdirektør William Nygaard for utgivelsen av Salman Rushdies bok «Sataniske vers», viser dette at ekstremislamister ikke bare finnes i Iran, men også tar seg til rette i Norge/Sverige mot ytringer de ikke liker.

   Spørsmålet er om vi som lever i disse landene og befinner oss i 2010 vil skru tiden tilbake til den mørke middelalder for å ikke risikere at ekstreme og bakstreverske muslimer reagerer.
   For hvert skritt (eller «dialog») man tar i retning av de bakstreverske så undertrykkes de spede virkelige liberale kreftene blant muslimer. Ikke de som har erobret talsmannposisjoner i og rundt for eksempel islamsk råd eller Muslimsk studentforening og bare kaller seg liberale, men de liberale i f.eks. LIM som sjeldnere enn fordekte islamister som f.eks. Muhammad Usman Rana og Abid Q. Raja får slippe frem i media.

   Man kan bare registrere at akademia og kunstnere er forholdsvis tause om dette angrepet på akademisk frihet og kunstnerisk frihet. At de dermed mentalt flytter grenser for at fysiske angrep og mordbrannforsøk er legitime svar på kunstneriske og akademiske ytringer som ekstemislamister kan hevde er en religiøs krenkelse, er det ikke sikkert alle forstår før det rammer dem selv. Og da er det for sent.

 4. Potet ,du er rent tragisk.Respekt er ikke noe man har men noe man får.Men ved og ikke tolerere andres meninger så får man ingen respekt.Ikke alle muslimer er terrorister,det vet vi alle men alle terrorister er muslimer.Så kan du ta det får hva det er verdt.

  • Ikke alle terrorister er muslimer heller, det finnes da de som bærer andre faner også, sjekk bare hutaree militsian borte i USA som mener de er kristne. En trist gjeng spør du meg, som har helt mistolket det Jesus sa om at «ingen elsker høyere enn den som gir sitt liv for andre» (der de har tolket det som om det er en blanko fullmakt til å TA liv).
   Det er mennesker overalt som lar seg lede av onde makter og sine egne lyster. Noen ganger er de forkledd. Se bare på x-antall katolske prester som har forgrepet seg på barn. Men alt skal fram i lyset. Herren vil sørge for det. Til tross for all ekstremislam og likegyldige såkalte gode mennesker.

 5. ingen skal ødlegge islam .det vil vi ikke tillate. vi dør men lar ikke blir tråkket på av de vanto folk. vis respekt så får du respekt!!!!

  • Er den respekten du viser til det samme som underkastelse og å forkaste det vi i Norge over tid har utviklet til en ytringsfrihet som innebærer også kunstneriske ytringer og humor mot religioner?

  • Og ved å ikke vise respekt så har en annen rett til å slå til meg? Min Herre Jesus sa, om noen slår deg på det ene kinnet så vend det andre til… jeg trenger ikke gå til angrep på noen for at kristendommen ikke skal bli ødelagt, for min Gud er en levende Gud og Hans ord er levende. Jesus ble torturert og fornedret på det verste – for alle menneskers skyld, og mange spotter han, men vil til slutt måtte bøye kne og inrømme at han er Herre. Herren Gud skal utsi dom over dem, ikke jeg.

 6. Varför tänker man på Skansen när man såg klippet? Yttrandefrihet är något bra som inga bittra muslimer ska få påverka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *