En vernet bedrift

Er offentlig ansatte, med makt og ansvar samt særlig rettslig beskyttelse og tilhørende plikter i en vernet bedrift?

– – –

Oppdatert 27. august. Tilsyn avdekker lovbrudd, rettighetsbrudd og for dårlige eller  manglende rutiner hos NAV. Vi kan kanskje inkludere NAV i den vernede bedriften, der inkompetanse og lovbrudd mot brukere/klienter tilsynelatende ikke får konsekvenser for de vernede?

– – –

Helse-Norge har ikke råd til å behandle alle slags sykdommer og helseplager.

Mer i innleggene:

Flaks da for noen av de som har hatt administrativt ansvar for flere skandaler i helse-Norge de siste årene at de ikke er syke. Udugelighet koster visst mindre enn helsehjelp?

Sluttpakker og ny vernet jobb i helse-Norge er i følge VG belønningen for mange av de som frivillig har sagt opp sine stillinger etter avsløringer av uakseptable forhold under deres ledelse.

Faksimile VG

Når en av de omtalte (Åge Danielsen) i følge VGs sitater uttaler seg som om politikerne skulle ha ansvaret for alle helseskandalene, fordi alt dreier seg om konsekvenser av for trange politiske prioriteringer, så er vedkommende på jordet.

Riktignok har politikerne mye makt og ansvar, men administrativt ansatte ledere i helse-Norge er selv ikke uten hverken makt eller ansvar. Blant annet har ledere som ham i helse-Norge selv ansvar for å holde seg innenfor tildelte ressurser, frister, lover, informasjon til og fra oppdragsgivere og andre mulige oppdukkende begrensninger. Det er en del av det å være leder å også være i stand til å ta sitt ansvar.

Når det er sagt så kan det allikevel rettes en kritikk mot politikere, men på et annet grunnlag: Når politikerne har laget et system hvor ansvar pulveriseres, og hvor mange med ansvar med rette eller urette kan skylde på noen andre, så må politikerne ta skylda for det.

Det spørs allikevel om problemer i Norges største vernede bedrift lar seg rette på av de som selv er sysselsatt (på Stortinget) i samme konsern, så lenge de klarer å finne andre å skylde på.

Mer om ansvar:

[polldaddy poll=3474494]

Mest lest på Norske forhold sist uke, pr 7. juli.

 1. Bilturen som endret livet.
 2. Bekjemp dem der og støtt dem her.
 3. En del ekspolitifolk driver med lignende.
 4. Hvem styrer best?
 5. Ikke gått opp for alle.

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Mer:

VG: Vestre Vikens styre kastet (NB: Styret er oppnevnt av eier, ikke ansatt).

Også rådmenn, som styrer kommunehelsetjenesten, er i samme klasse. VG: Kommuneansatt hjemmesykepleier prøvde å tjene penger på privat kremsalg til pasient. Kommuneledelsen bagatelliserer hendelsen.

VG: Rådmann-skandalene koster kommunene millioner. TV 2: Rot i systemet på Stavanger-sykehus. VG: Undersøker om feilføringer i journalsystemet ved Stavanger sykehus kan ha rammet pasienter. TV 2: Arne Strand: Staten er uten kontroll. (Om lederlønn, fallskjermer og bonuser for statlige ledere.) VG: Helse Bergen sendte ikke ut brev til over 3400 pasienter. Hevder det skyldes dataproblemer. TV 2: Arvid (83) kastes fram og tilbake i helsesystemet. (Og kommunepolitikerne kan skylde på rikspolitikerne for lave bevilgninger, mens rikspolitikerne kan skylde på kommunepolitikerne for feilprioritering med pengene de har fått. Oppskriften på gjenvalg for yrkespolitikere er visst systematisk ansvarsfraskrivelse.) VG: Haukeland bruker for lang tid på kreftprøver.

13 tanker om “En vernet bedrift

 1. Tror nok ikke en sykepleier i kommunen driver med kjøpepress.. Hun prøvde kremen på han fordi hun har gode erfaringer med den. Og som hun selv sier: hvis det å si til pasienten at hun ikke selger til pasienter, hvis det kalles kjøpepress så er det noe feil her. Tror nok hun prøvde kremen på han med en god tanke, å hjelpe pasienten sin.

 2. Det fotfolket (som meg og deg), skal være forsiktig med er å tro vi har mer penger enn det vi egentlig har. De rike er veldig glad i folk som tror de har mer kjøpekraft enn det de har. Det er det de tjener penger på..

  Er du fornøyd med tannlegeordningen, alle de ulike aktørene og prisene der. Så kan vi godt satse på lite skatt. Prisene på dyrlege er også et eksempel på hvordan dette kan se ut.

  Når det gjelder helsevesenet så er jeg enig i at her kan det ryddes opp. Helsevesenet består av ildsjeler, humanister og folk som ikke har valgt å måle folk i penger (generelt sagt). Problemet er at helsevesenet ikke er prioritert av økonomene, fordi de tror de har bedre helse enn alle andre. Som resultat av dette tiltrekker helsevesenet seg folk av lavere rang (samnnelignet med hva økonomene har som standard).

  Og, hva skjer når folk dømmes opp og ned? Blir i alle fall ikke noe løsning.

  Når det gjelder kremer og andre helseting til salg, så er de som jobber med det opptatt av det og har nok en mening om det er bra. Biervervet hun har gjort er ulovlig, men kan hende det var godt ment og som et tips om noe hun anså som bedre.

 3. Både AP og SV åpner nå for høyere skatter, for slik de ser det er høyere skatter en god måte å skape velferd på. Folket skattes hardere, slik at det offentlige kan bruke mer. Det kalles velferd!

 4. Vis modersjon er regjeringens motto.Gjelder ikke for dem og toppene i staten.Dårlige jobb man toppene i staten gjør høyere er fallskjermem.
  Dem som sitter og styrerer landet gir seg lønnsøkning andre bare kan
  drømme om. I tillegg utall frynsegoder .EKS gratis hjemreise 2 ganger
  pr uke viss barna er under 18 år en gang over,gratis bolig ink strøm,
  barnehageplass og SFO,billig mat i Stortingsresturangen,dobbel ideet
  på reise med mere.

  JILL

 5. Og nå ser vi at rådmennene er i samme gullkantete situasjon. Lett å bruke «andres» penger (les. skattepengene) og dermed ikke ha noen eiere å stå til ansvar for.

 6. Litt av utfordringen er vel at etterlønn (eller ulike former for «fallskjermer») ofte er en del av den pakken man blir enig om ved ansettelse. I utsatte lederstillinger er det viktig for mange å gardere seg mot «uforutsette hendelser» eller egen udugelighet som ofte fører til at man raskt står uten jobb.

 7. Det hele er en stor skam! Klarer disse menneskene å se seg i speilet uten å spy? Og klarer politikerne, som har konstruert systemet, det? Selvfølgelig klarer de det. Ingen eier den minste skam i livet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *