Festen er ikke over – det er kake igjen

«Nå kommer det en uvanlig aggressiv influensa – man bør vaksinere seg.»

Ingen kan ha unngått å ha hørt det budskapet tidligere. Ikke før har den norske DSB-granskingen av myndighetenes svineinfluensahåndtering konkludert med at de overdrev skremslene, og lederen i Europarådets helsekomité i Strasbourg, doktor Wolfgang Wodarg,  slått fast at «svineinfluensaen har vært blåst opp unødvendig av WHO, pandemidefinisjonen var falsk og WHOs fremgangsmåte er en av verdens største helseskandaler,» så slår nye influensavaksineråd fra norske (og svenske) helsemyndigheter mot oss.

Faksimile VG.

 

Kanskje har myndighetene rett i sine råd denne gangen, men det er ikke det viktigste poenget. Langt viktigere er det at noen har handlet slik at de har skuslet bort mye av sin fornødne troverdighet i forhold til å gi befolkningen vaksineråd. Prisen til «beste vaksineselger» i fjor gikk til Sverige, som slo Norge knepent. Nå leder svenskene an i år også.

Da Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) nylig la frem sin rapport, med konklusjonen at norske helsemyndigheter overdrev skremslene, så var det enkelte som ikke så ut til å akseptere konklusjonen og kritikken mot dem selv. For enkelte kan pushing av svineinfluensavaksine (med mer) se ut til å ha blitt nærmest en slags religion, og da preller visst konklusjoner som ikke passer med den «religionen» bare av.

Bildemanipulasjon av et deLillos-platecover.

DSB-granskingen påpekte også et formelt veldig viktig poeng: Hvem var det som bestemte at vi skulle vaksineres? (Aftenposten.) Det fant de ikke dokumentasjon på, og dokumentasjon er alfa og omega overfor myndighetene i tilfelle noen en gang, i en eller annen sammenheng, skulle finne på å stille noen til ansvar. Dette viktige momentet bagatelliseres for mye av enkelte med ansvar til at man bør stole fullt på deres dømmekraft.

Ikke bare enkelte lands myndigheter, men også anerkjente medisinske tidsskrifter som The Lancet, Science og The British Medical Journal har lenge antydet massiv korrupsjon i WHO av legemiddelindustrien, som i følge investeringsbanken JP Morgan skal ha tjent 55 milliarder på fjorårets WHO-ledede kampanje for salg av store mengder unødvendige svineinfluensavaksiner.

Helsedirektør Bjørn Inge Larsen, med flere, har ikke akkurat åpenbart tillitvekkende dømmekraft, heller ikke i ettertid, da de, stikk i strid med alle rapporter om en mindre farlig influensa, kjørte kampanjer for å øke vaksineetterspørselen:

«Da en undersøkelse viste at bare 16 prosent av befolkningen, knapt 800 000 mennesker, ville ha vaksinen, gikk alarmen i Helsedirektoratet, som satt med lagre og bestillinger på mer enn ti ganger så mange doser. På TV dukket det opp nærbilder av influensasyke som lå i respirator.

Etter at vi i starten måtte forklare at dette kunne bli dramatisk, var min oppgave å roe ned situasjonen. Men etter at det ble kjent hvor få som ville ta vaksinen, måtte jeg ta et lite sidestepp og understreke alvoret, sier helsedirektør Larsen.

(Mer: Aftenposten: «13 000 kan dø.»)

Det er synd hvis noe mangel på ydmykhet eller krystallklar erkjennelse hos flere ansvarlige for fjorårets grove feilvurderinger og overdrivelser hos norske helsemyndigheter skal medføre at noen mister tilliten til myndighetenes råd.

Hvis Folkehelseinstituttet ikke har full tillit hos dem de skal gi råd og eventuelt tvangspålegg til, har de spilt seg selv ut over sidelinja.

Mer: Dårlig svineinfluensahåndtering.


[polldaddy poll=3917788]

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

 

Mer:

TV 2: Ber alle gravide vaksinere seg mot årets influensa. VL: «Avdelingsdirektør Preben Aavitsland ved det Folkehelseinstituttet Aavitsland opplyser at Folkehelseinstituttet i år for første gang ber alle gravide vaksinere seg mot sesonginfluensaen.» DN: Tusentals kan dö i årets influensa. En variant av Hong Kong-influensaen, H3N2. Aftonbladet: Varning för ovanligt agressiv influensa.

Annonser

5 tanker om “Festen er ikke over – det er kake igjen

 1. La de hyle ut om epedemi/pandemi om svineinfluensa til de blir blå. La de komme med all skremsel de makter å finne. La de vise seg i verneutstyr, munnbind osv osv.

  Jeg vil ikke gidde å lese om hysteriet denne gang.

  Hilsen en som ikke tok vaksinen og som aldri kommer til å ta den. Ingen i min familie har tatt den, ikke en gang to som er alvorlig syke. De ble ikke syke, til tross for svært dårlig immunforsvar.

 2. Så enig, så enig, «Samantha» 😉

  Men greit at de vet hva de får i blodet, de som evt. vurderer
  å ta vaksinen.

 3. Det er jo hyggelig av ‘Son of Sølvpilen’ å gi oss denne oppskriften. Imidlertid tror jeg nok at jeg istedet bruker fjorårets opplegg som gikk ut på å fullstendig ignorere hysteriet!

 4. Kakeoppskrift til de som har lyst å bake selv:

  H1N1 Vaccine recipe:

  * aluminum hydroxide* aluminum phosphate* ammonium sulfate* amphotericin B
  * animal tissues: pig blood, horse blood, rabbit brain, dog kidney, monkey kidney,
  * chick embryo, chicken egg, duck egg* calf (bovine) serum* betapropiolactone
  * fetal bovine serum* formaldehyde* formalin* gelatin* glycerol
  * human diploid cells (originating from human aborted fetal tissue)
  * hydrolized gelatin* mercury thimerosol (thimerosal, Merthiolate(r))
  * monosodium glutamate (MSG)* neomycin* neomycin sulfate* phenol red indicator
  * phenoxyethanol (antifreeze)* potassium diphosphate* potassium monophosphate
  * polymyxin B* polysorbate 20* polysorbate 80
  * porcine (pig) pancreatic hydrolysate of casein* residual MRC5 proteins* sorbitol
  * tri(n)butylphosphate,
  * VERO cells, a continuous line of monkey kidney cells, and
  * washed sheep red blood

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *