Tunga rett i munnen

TV2 har avdekket det de kaller systematisk overvåking av nordmenn. Dette skal være foretatt av personer som blant annet har bakgrunn fra norsk politi, overvåkingspolitiet (tidligere POT, nå PST), Kripos og Forsvaret.

Faksimile TV2.

Foreløpig er det kun Hallgeir Langeland som sier at dette er ulovlig. Skandaløst og ulovlig, sier SV-representanten i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Han har nok rett i at det er skandaløst. Det betyr ikke nødvendigvis at noe er ulovlig. Kanskje har han også rett i at noe er ulovlig, men hva, og av hvem?

Amerikanerne har svart til TV 2 at de har avklart dette med norske myndigheter. Det er også i henhold til den instruksen de selv har å forholde seg til, så det virker naturlig.

(Oppdatert 5. november: VG: Aarebrot sikker på at USA har fått tillatelse. TV 2: Stoltenberg: -Vi må til bunns i dette. Tidligere PST-sjef Arnstein Øverkil til VG: -At tidligere PST-ansatte skal ha gjort dette, er svært, svært alvorlig. Det er det ingen tvil om.)

Når justisminister Knut Storberget klart avviser å ha kjennskap til dette, er han forsiktig med å karakterisere virksomheten som ulovlig. Det skal han undersøke nå. Etter at TV 2 spurte ham. Han har derimot visst om «de sivile jobbene». Hva han burde forstått eller undersøkt nærmere er noe annet.

Mer om ulovligheter politifolk «ikke vet» at ekskolleger driver med:

Privat overvåking – utenfor kontroll.

En del ekspolitifolk driver med lignende.

Big business.

Når flere personer som har spisskompetanse og nettverk innen nettopp politietterforsking, etterretning og antiterror får «sivile jobber» på den amerikanske ambassaden, virker det i overkant naivt, ja, kanskje skandaløst hvis justisministeren faktisk ikke visste … eller ikke skjønte … eller ikke i det hele tatt gjorde noe for å få klarhet i om noe ulovlig foregikk. (Oppdatert 4. november: Siv Jensen har oppdaget det samme, VG.)

Men Knut Storberget er kanskje farlig naiv og lite vaktsom over slike krenkelser mot norske innbyggere?

Faksimile VG.

TV 2 melder at regjeringen ikke visste noe om denne virksomheten. Det kan bety at noen i for eksempel PST og eventuelt Politidirektoratet ikke har funnet det bryet verdt å informere politisk ledelse. Da har de kanskje vurdert virksomheten og funnet den enten lovlig eller latt det være tyst om det siden det er ekskolleger.

TV 2 har funnet ut noe av dette ved journalistisk virksomhet. De har observert «mistenkelig virksomhet», spanet, filmet, identifisert folk, sjekket deres bakgrunn, samlet inn og registrert informasjon. Ikke ulikt en stor del av det som SDU-agentene skal ha bedrevet. Og journalistene har visst vært avslørt lenge før de presenterte seg.

Hvis de norske ekspolitifolkene eventuelt har gjort noe ulovlig ser det i første omgang ut til å kunne være brudd på personopplysningsloven, som gjelder for dem, men i liten grad for journalister og opinionsdannende virksomhet.

(Oppdatert 4. november: Datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon bekrefter dette til TV 2 og VG.)

Alvorlige krenkelser av den loven ser det ikke ut til at justisminister Knut Storberget og Datalagringsdirektivtilhengere i politiet bryr seg særlig hardt om. Eventuell kritikk fra Storberget og co på det grunnlaget vil avsløre hykleri.

Mer om politikere og Datalagringsdirektivet:

Hvem er Norges dummeste politiker?

Uttalelser fra PST kan tolkes som at de ikke har oppfattet det dithen at ambassaden og deres lokale løpegutter har bedrevet politioperativt arbeid. Hva de eventuelt ellers har visst, og lukket øynene for, er det ikke sikkert vi får vite.

Kulturen med at statsansatte i «hemmelig tjeneste» eller under diplomatisk dekke tar freelance-oppdrag for egne private nettverk og viser manglende respekt for både norsk lovverk, konvensjoner og andre lands jurisdiksjon er ikke ukjent for denne regjeringen. Både Jonas Gahr Støre og Grete Faremo kan sies å ha akseptert slik virksomhet om man ser deres kun utad tøffe ord, men lite handling overfor  statstjenestemenn som driver butikk i butikken, sist i forbindelse med Skah/Hopstock-saken.

Mer: Alvor bak farsen.

(Oppdatert 4. november: – Det er betenkelig at norske politifolk med erfaring fra de hemmelige tjenester benytter sin kompetanse for en fremmed makt. Det må man stille spørsmål ved, sier advokat John Christian Elden til TV 2.)

(Oppdatert 4. november: Helga Hernes sier til TV 2 at EOS-utvalget må på banen. Jaså, har politikerne gitt dere mandat til å også granske ekspolitifolks og andres private etterretning eller er det behendig holdt utenfor denne folkevalgte kontrollen?)

Har USA fått nordmenn til å gjøre noe nesten like ille i Norge som Faremo og Støres undersåtter gjorde overfor Marokko? Ulovlig og skandaløst…? Da er det bare en ting for ryggradløse politikere å gjøre. Tut med ulvene, og unngå speil de nærmeste dagene til dette går over.

 

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

 

Mer:

VG: Overvåkingen er midlertidig stanset inntil lovligheten er avklart. Hevder å ha fått godkjennelse fra norske myndigheter. TV 2: USA holder tett om overvåkingsstans. VG: USA beskyldes også for overvåking rundt ambassaden i Danmark. VG: USA-ekspert, professor Ole O. Moen: -Amerikanerne er lettere paranoide. TV 2: Eks-agent mener norske myndigheter klart visste hva ekspolitifolkene drev med. VG: Dette er USAs hemmelige terrorregister. TV 2: USAs ambassade lover samarbeid rundt TV2s avsløring. VL: Tidligere norske polititopper drev privat overvåking for USA. TV 2: Dette er lokalene de jobbet i. TV 2: Aftenpostenredaktør Harald Stanghelle: -Tviler på om regjeringen visste. VG: USA sier norske myndigheter var informert. Justisminister Knut Storberget sier han ikke visste noe.

25 tanker om “Tunga rett i munnen

 1. En standhaftig provokatør potetrepublikken.norge! som har utspring AKP-mls konvertitt miljø kommer med korte og fyndige komplementarer .

  Brønnpissere som opptrer på vegne av det Iranske bandittregime er lette å identifisere .

  Trond Ali Linstad er utvilsomt den person som har gjort mest for å utdanne Jihadistisk ungdom i Norge og signaler fra en Khomeinist bør vi ta.

  Som islamister har for vane,truer han i Aftenposten og glem ikke dette!
  «Regjeringen må presse hardt for fred og ta anstendige standpunkt.
  HVIS IKKE SKAL DE VITE AT DET KAN BLI URO I OSLO. DERSOM DET ER HENSIKTSMESSIG.» (14.1.)

  Den første setningen betyr fred på hamas premisser og anstendighet er å arbeide for Hamas.
  Er det noen som er informert om hvor store tropper Islamistene kan mobilisere for Intifadaer i Norge,er det Linstad og han setter nærmest et ultimatium: gjør noe for Hamas ellers blir det mere bråk.

  Iran finansierer moskeer og sender imamer til Norge. Her forkynner de et hat mot Vesten. Målet er å forberede norske muslimer ideologisk på å utføre terrorhandlinger hvis det en dag blir gitt ordre om det, sier en kilde til NRK.

  http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7370559

  Det er ikke norske verdier som gjør det vanskelig å være muslim i Norge, det er feiltolkningen av disse verdiene, som ytringsfriheten. Det er greit å forbanne profeten og såre en milliard mennesker, samtidig som man ikke kan diskutere holocaust. Det er litt rart, sier han.

  – Hva tenker du om holocaust?

  – Jeg har ingen oversikt over historien. Jeg er ikke opptatt av det. Men slik jeg ser det, er ikke det som sies om holocaust riktig. Det samme mener jeg om 11. september. Jeg er helt sikker på at det ikke var muslimer som sto bak 11. september-angrepene, sier Moaddeli.

 2. nordmenn er gjeng pyser,tør ikke si noe imot usa. nodmenn bør skamme seg, usa inrømmer alt,og norge vil ikke tiltale de for lovbrudd1?
  her ser vi hvem som terroriserer folk.

 3. hadde norge gjort det samme i usa,ville de mennskene fått livstid,eller de ville gått til angrep mot norge. DUMME NORDMENN!

 4. Her diskuterer man mye rart. De færreste er antakeligvis klar over at amerikanerne har en egen regjering innenfor «regjeringen», hvor alt av betydningsfulle avgjørelser tas, avgjørelser som er i interesse for rikets sikkerhet. Amerikanerne er verdens mest religiøse folk, det er ikke uten grunn. Deres statsoverhoder har i alle år informert om hvor viktig GUD er, alt han har gjort og vil gjøre. For de av dere som føler dere litt viderekommende, slapp av. Det kommer en dag hvor dagens Amerikanske stil er utvannet. Hvorfor tror dere Amerikanerne er de som er minst villige til å signere diverse klima-avtaler, jo, fordi de har hatt teknologien i mange tiår, teknologien til å hente energi fra hvor som helst nærmest. Alle husker Roswell, hvor supermann kom til. Hvordan kom han til? Jo, alt skjedde i 1947. Derav kommer ideen om supermann. Men alt skjedde i 1947, da en såkalt UFO styrtet. Den kommersielle forklaringen var jo at det var en vær ballong som hadde styrtet, men for alle oss som vet hva vi prater om, var dette introduksjonen til blant annet: nattsyn, fiberoptikk , lasere, og integrerte sirkulære kretser, i gull, hva vi i dag kaller prosessorer på dataspråk. Gå å legg dere nesten alle sammen. Det kommer en dag hvor dere er att så langt tilbake at dere ikke engang orker å engasjere dere. Snakk klima, snakk overvåking, dere er så grønne på hva dere prater om at dere passer bedre i Oslos botaniske hage enn hva dere gjør her. Jeg er ung, dere er unge, ring meg om 50år, så kan vi snakkes……………

 5. Hvis vi er gode allierte, er det ingen grunn til overvåking, dersom dette ikke bunner i vår sinnsyke innvandrigspolitikk. Med det såkalte flerkulturelle samfunn vi har skapt med dumme politikeres velvilje er det grunn til å overvåke hvem som EGENTLIG er her, dette er vår egen feil, takk politikere, og at våre allierte da vil overvåke er forståelig. At de gjør dette ulovlig er IKKE akseptabelt, og det bør justisministeren nå stå fram og si helt klart. Det gjelder alle land enten de er i øst eller vest. Med det innvandringsnivå vi har skapt er det klart at dette er grunnlag for overvåking, fordi vi med mange land har nesten åpne grenser, men dette må da skje i full åpenhet. Det smaker dårlig av at PST vet om slik overvåking uten å sette foten ned. Det smaker av holdningen i «Vi som elsket Amerika», og vi burde være kommet lenger idag.
  USA er bare et selvbestaltet verdenspoliti som ingen trenger, så de bør sitte pent på stubben sin og passe sine egne saker, de har vist nok der.

  • Ser nå at Treholt-advokaten vil arrestere patriotiske Normenn som jobber for den amerikanske ambassade .

   Når myndighetene selv anslår at de har 25-30 tusen asylsøkere som har «forsvunnet» fra systemet men likevel oppholder seg i Norge, bør man jo bare rose USA for at i hvert fall de prøver å ha en oversikt!
   Myndighetene har med sin intet sett, intet hørt åpen dør politikk, , lagt landet åpent for mange tikkende bomber.

   I denne saken med amerikansk overvåknings bruk av norske «agenter», ser jeg i alle fall bare en fortsettelse av historien om mistro til norske myndigheter.

   Torkel Hovland skriver i sin bok «General Carl Gustav Fleischer Storhet og fall» om Waroffices misstro til den norske London -regjering. Samarbeidet med Nygaardsvold. (Gubben) som ikke kunne ett ord engelsk, var elendig. Derfor ble de fleste raidene mot norskekysten, utføret av engelske kommandosoldater og Kompani Linge, iverksatt uten av regjeringen på forhånd ble informert. Mange ganger heller ikke i ettertid.

   Efter krigen tillot ikke norsk økonomi bygging av infrastruktur til å avlytte russernes radiotrafikk og overvåkning av luftrommet. USA tok på seg den jobben, bekostet anleggene og drev etterretningen i Norge mer eller mindre som de ville. Etterkrigs regjeringene var som kjent rene AP- regjeringer, og ble av USA ansett for å være Commi-light. US-Embassy hadde et antall operative CIA-folk i Norge. Jeg betviler at Gerhardsen -regjeringen ble informert om hva de holdt på med.

   Russerne (KGB) hadde Konela A/S i Drammen, som sin base. Moskvitch og senere Lada bilimport, og Koneisto A/S som drev import og salg av russiske verktøymaskiner. Ikke før POT av en slump oppdaget million underskudd år etter år, ble virksomhetene stengt. En liknende virksomhet ble drevet av KGB i Sverige. Også med dundrende underskudd.

   Tilliten til PST ble ikke styrket med Trehots tidligere medforsvarer som øverst leder. Jørn Holme assisterte som kjent Arne Haugestad i straffesaken mot Arne Treholt.

   I går så vi på TV2 Elin Størsdal spørre om USAs virksomhet var godkjent av norske myndigheter. Hun presenterte seg hverken med navn eller hvem som var oppdragsgiver. TV2 er som kjent eiet av A-pressen som igjen er styrt av AP. Det var vel ingen som ble overasket av svaret hun fikk. At det svaret gikk direkte ut til den norske folk i beste sendetid, var neppe forventet av den amerikanske talsmannen, men hva skulle han si? Han kunne ikke godt opplyse om at dette var ulovlig men dessverre en nødvendig virksomhet, sett på bakgrunn av terrortrusselen i hele den vestlige verden.

 6. Hvis målet for TV2 reportasjen var å demonisere USA, var den i så måte trolig vellykket. I reneste CSI stil viste reportasjen i nitidig detalj merker i gulvbelegget etter TUNGE arkiver, og et annet sted hvor det hadde stått «avansert» satellitt kommunikasjons utstyr foran et vindu (hva slags belegg reportasjeteamet kan ha hatt for en slik konklusjon utover synsing kan man jo lure på).

  For meg ble dette atter en gang en TV2 reportasje med for mye snev av politisk propaganda, og som dermed går på troverdigheten løs.

  Under utarbeidelsen av terrorloven advarte amerikanerne mot at det skulle være lov å være medlem av terrorgrupper og ha ekstreme synspunkter. Det er ikke forbudt å være medlem av Al Qaida i Norge. Det er først i det øyeblikk man forbereder voldshandlinger at politiet har lov å interessere seg. For å bli dømt må man ha inngått forbund, dvs. lagt planer sammen med minst en annen person.

  Det er dette punkt professorer, forsvarsadvokater og medier har forsøkt å sannsynliggjøre er tilfelle for de tre terrortiltalte som ble pågrepet i juli. Det kan virke som om man ønsker å finne hjemmel for en lovanvendelse som gjør at de tiltalte må frifinnes. Den samme tendensen så vi i saken om en somaliers innsamling av penger til Al Shabaab.

  Det toppet seg da amerikanerne og israelerne ikke ble varslet om at Arfan Bhatti og to andre planla å rette et terroranslag mot ambassadene. Bhatti ble kun dømt for grovt skadeverk, som var betegnelsen på skytingen mot synagogen. Først ble amerikanerne holdt uvitende om terrorplaner mot egen ambassade, og deretter ble tiltalen redusert til nesten ingenting.

  I tillegg kommer mullah Krekar-saken. Norske myndigheter har konsekvent valgt å holde sin beskyttende hånd over Krekar. Det kom denne uken frem i Wikileaks-lekkasjen at Krekars gruppe Ansar al Islam hadde drept mange hundre mennesker, til dels på bestialsk vis. Men mediene stilte ikke det naturlige spørsmål: Dette er kjent informasjon, men den ble trukket i tvil under rettssaken mot Krekar.

  Den røde tråden er at norske myndigheter kunne gjort mye mer: i lovgivningen, i Bhatti-saken og i Krekar-saken. I den siste terrorsaken har amerikanerne forsynt norsk politi med sterke kort. Likevel ser det ut til at det norske systemet kan komme til å frikjenne dem.

  Denne unnfallenheten har ikke USA kunnet leve med. Derfor har man fått tillatelse på politinivå til å drive en form for forebyggende kartlegging. Trolig.

  Noen har tipset TV 2 om dette, og TV 2 utnytter det for alt det er verdt, ved å spille på venstresidens gamle klisjeer om «overvåking». Det er bare å trykke på en knapp, så renner de forventede svarene ut. Heller ikke Siv Jensen tør være uenig.

  Ikke fra en eneste en kommer så mye som antydning til en motforestilling: at det kan ha vært norske myndigheters unnfallende holdning som har utløst amerikanernes virksomhet.

  Konsekvensen kan bli at Norge driver enda lenger inn i tåkeheimen, med tap av tillit i Washington og Jerusalem.

  Man må stille spørsmålet: Er det noen som ønsker en slik utvikling, som ønsker at det er USA og Israel som fremstår som uvennlige stater?

  Over alt dukker Harald Stanghelle opp som en don som velsigner oppslagene med sine kommentarer.

  Uavhengig av denne saken, er det viktig at ambassadepersonell ikke tar seg til rette på norsk jord. Den iranske ambassaden i Norge driver overvåkning av iranske flyktninger og av nordmenn:

  «Generalsekretær i Amnesty International Norge, John Peder Egenæs, kjenner til flere tilfeller av flyktningespionasje. – Det er helt åpenbart at mye av denne spionasjen er knyttet til ambassadene, dette er en terror via ambassade. De som står bak er folk som jobber ved ambassaden eller er nært tilknyttet ambassaden, sier Egenæs.»

  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2640118.ece

  Det er forsåvidt greit at andre regler gjelder for den amerikanske ambassaden enn den iranske, men det bør i så fall være offisielt, og det bør finnes lover og regler som regulerer forskjellsbehandlingen, slik at vilkårlighet unngås.

 7. Jeg er helt sikker på at noen har godkjent det/visst om det, men det er kanskje fra den borgerlige regjerings tid siden det har pågått i så mange år. Det forundrer meg at Frp kakler så mye nå og forsøker å sanke poeng, for jeg ville trodd at nettopp det partiet ville tillatt både det ene og det andre om de satt i regjering, all den tid de sleiker USA oppetter ryggen og også lider av terrorparanoia (muslimparanoia).

  Det er mange som synes overvåkingen er helt ok..jeg er innmari i tvil om det er så ok, for ville USA godtatt at norsk etterretning satt slik i USA og laget terrorlister over amerikanere som passerte en norsk ambassade?

 8. Hele denne saken er en storm i et vannglass. For hvem blir vel forundret over at USA ønsker å notere personalia og ta bilde av alle som går utenfor ambassaden, roper skjelsord og kaster råtne egg og tomater over gjerdet. Det er helt klart at USA ønsker å ha en liste med navn på disse personene, slik at man kan hindre at de får visum eller innreise til USA. Alle vi andre har ingenting å frykte.

  Husk at overvåkninga foregikk i samme gate som ambassaden!

 9. Jeg tror at dette er noe norske myndigheter har hatt full viten om at har skjedd, og amerikanerne har sannsynligvis hatt regjeringens fulle støtte.
  De som har fulgt den sittende regjeringens mange krumspring de seneste årene vet at standard prosedyre når allmenheten får nyss om hva som skjer er benektelse. «Vi vet ingenting vi..»

  Vi ser Storberget og Støre si det i denne saken, Støre sa det i Khalid Skah-saken. Riis Johannesen og Navarsete sa det i pengegavesaken og Strøm Eriksen, Kristin Halvorsen m. fl sa det i gave/korrupsjonsaken som gjaldt gaver fra f.eks Afghanistan.

  Er det ikke ganske påfallende at de som styrer landet faktisk ikke vet en dritt om hva som skjer innenfor regjeringen, eget departement eller eget parti?? Er det god ledelse??

 10. Pakistanske ISI , Russiske FSB Kinesiske hemmelige politi har en travel hverdag for å beskytte sine respektive despoter .

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ministry_of_State_Security_of_the_People's_Republic_of_China

  Organisasjoner som demonstrerer mot karikaturer og andre tiltak som kan holde politiske flyktninger i Norge på plass må finansieres og stimuleres .

  De som pisser i Demokratiets i demokratiets brønn har mange strenger å spille på .
  Som vanlig når TV2- A-pressen og KGB-HVALPEN i NRK Hallvard Bakke kjører kampanjer vet man hvilken vei det skal pisses .

  Litvinenkos skjebne var en klar advarsel til avhopperne .

  • I disse Nobel tider er det saker som er under raporttert i Norske medier ,Li Fengzhi er en ikke person .

   Motivert av kjærlighet til Kina, avsky for det kinesiske kommunistpartiet (KKP), og skyldfølelse over det systemet han hadde vært en del av, en tidligere spion har sluttet offentlig KKP og oppfordret sine tidligere kolleger til å gjøre det samme.

   Mr. Li Fengzhi, en tidligere offiser av Kinas Bureau of State Security (BSS), annonserte sin tilbaketrekning fra KKP onsdag, bli over 50 millioner andre kinesere som har valgt å fordømme KKP.

   Li, som nå bor i USA, sa at KKP har trakassert og truet ham siden han bestemte seg for å slutte i jobben som en etterretningsoffiser av BSS. Men trakassering hindret ham ikke ham fra å endelig bestemmer seg for å melde seg ut av KKP offentlig.

   «På toppen av mange andre hensyn, er min samvittighet den viktigste grunnen til at jeg åpent trekke seg ut av KKP,» Li sa. «Trekke seg fra Komunistpartiet er en virkelig patriotisk gjerning, og et forsøk på å redde Kina. Å stå opp mot KKP er den beste måten å vise min lojalitet til mitt land. »

   http://www.washingtontimes.com/news/2009/mar/19/exclusive-chinese-spy-who-defected-tells-all/print/

   Mr. Li said he thinks there are significant numbers of pro-democracy MSS officers inside the service, including those at high levels, who do not support the party and are «even anti-Communsit Party» but fear taking any action.

   Li emphasized that MSS’s most important mission is, «to control the Chinese people to maintain the rule of the Communist Party.

 11. Nå har jeg lest blogginnlegg på blogginnlegg, ja og til og med ganske så mange svar på blogginnlegg, og det som er åpenbart det er at den gjengse nordmann ikke er klar over hvor ulovligheten rettslig sett stammer fra. Man vil ikke finne forbudet ved å febrilsk lete etter det i norsk lov. Forbudet, mine damer og herrer, ligger i den såkalte «alminnelige folkerett», det som på engelsk heter international public law og som er bindende for alle stater i verdenssamfunnet. Etter denne er alle stater suverene, hvilket innebærer at de har en eksklusiv rett til å bedrive myndighetsutøvelse (lovgivning, utøvende, dømmende) på eget territorium. Motsetningsvis følger det av dette at ingen andre stater kan bedrive slik jurisdiksjon på andre staters territorium. Stater kan imidlertid med grunnlag i suverenitetsprinsippet velge å gi avkall på slik myndighet, men saken er den at Norge ikke har inngått noen politisamarbeidsavtale/overvåkningsavtale med USA. USAs handlinger på norsk territorium er etter dette ulovlige.

  Det som nå er sagt gjelder kun dersom det faktisk var USA som beordret overvåkningen. Private rettssubjekter i Norge kan naturligvis ta bilder, lagre informasjon osv. Men da det nå etter alt å bedømme synes bekreftet fra USA sin side at det var de som stod bak dette, så står vi overfor et folkerettsbrudd i mangel av en slik samarbeidsavtale som tidligere nevnt.

  For de av dere som måtte være interessert i de folkerettslige detaljene rundt dette, søk etter prinsippene om statssuverenitet, maktforbud og ikke-intervensjon.

  For de av dere som ønsker mer overvåkning: Norge vil om kort tid gjennomføre EUs datalagringsdirektiv, som gir norske myndigheter adgang til å overvåke private rettssubjekter på det norske territoriet i mye større grad enn før.

  • Takker for et informativt innlegg, i folkeopplysningens ånd.

   Saken utvikler seg selvfølgelig etter som nye biter av informasjon eventuelt kommer frem. Da blogginnlegget ble skrevet, og fremdeles når denne kommentaren skrives, var det ingen bevis på, eller innrømmelser av, ulovligheter fra USAs ambassades side.

   Tiden vil vise om det er de norske privatpraktiserende etterretningsfolkene som sitter med skjegget i postkassa, men allikevel igjen nok går forholdsvis greit fri fra å bli gått grundig etter i sømmene av sine ekskolleger.

   Den i beste fall «grå sikkerhetsbransjen» har i mange år fått drive i fred for både politikolleger og politikerne som kanskje tror EOS-utvalget er nok.
   Hva politifolk gjør av overvåking på «fritida» for private nettverk og hva tidligere politifolk gjør, er utenfor kontrollørenes mandat.

   «Gutta i niende etasje» (søk i Lund-rapporten på 9. etasje) og dess like er ikke rusk i maskineriet for alle. For noen er de mer som smøreolje.

 12. Det er ikke rart at det er overvåkin.
  Idioter brenner det amerikanske flagget og demonstrerer.
  La de bare overvåke. Norge var en gang alierte med USA men ser heller ut til at sympatien går til våre muslimske fiender

 13. Er det noen grunn til å tro Storberget når han sier han ikke visste? Selv om han for det meste har hodet trygt begravd i sanden, har jeg mine tvil. Sterke tvil!

 14. Hva så,det kan ha averget mye greier at det sitter folk og filmer tar bilder i disse dager.
  Som om norske mydigheter har vist dette eller ikke,det er ikke noe å sitte på etern å juge om!
  Alle som driver med virksomhet som er av den tvilsomme karakter blir overvåket,på den ene eller andre måten.
  Det må bare bli sånn,ENTEN VI LIKER DET ELLER IKKE!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *