Da er saken klar

Flere tidligere stortingspolitikere har gjort sitt beste for å fremstille tidligere stortingspolitikere som noen som har vanskelig for å forstå ordninger de selv har vedtatt.  Ordninger som de hadde plikt til å  kontrollere, men valgt å ikke kontrollere særlig. Dermed har de kunnet nyte godt av  en institusjonalisert uvitenhet: Hverken politikerne som hadde vedtatt ordningen, de som administrerte ordningen på deres vegne eller eks-politikerne som kunne nyte godt av ordningen forsto at ordningen kunne utnyttes eller at den ble misbrukt. Hvis man skal tro politikerne, og det mener politikerne vi skal.

Mer om stortingspensjon:

Tillit til systemet.

Slipper lettere unna.

Lover og regler er visst så mye verre å forholde seg til for de som har utformet og vedtatt lovene, enn hva de har vedtatt skal gjelde overfor andre.

Etter at Gro Harlem Brundtland igjen fikk sette journalister som stilte upassende spørsmål til selveste henne på plass, så det ut til at politikernes trumfkort, uvitenheten, kunne komme de tiltalte eks-kollegene tilgode i trygdesvindelsaken. … men så kom Torbjørn Jagland.

Den katatrofeerklærte eks-statsministeren som fikk skylda for å havarere AP-skuta da Gro mønstret av, skjønte visstnok at stortingspolitikernes pensjonssystem kunne utnyttes. Hvis selv Torbjørn Jagland skjønte noe, er det vel bortimot umulig for Magnus Stangeland og Anders Talleraas nå å hevde med troverdighet at de ikke skjønte det?

Jagland, en skjønner

Faksimile Nettavisen.

Bildet ledsaget artikkelen «Norge ikke lenger best i verden«.

Etter Gro kom Jagland, og da raste alt for mange politikere.

[polldaddy poll=4060339]

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Mer:

VG: Forsvarerne krever full frifinnelse for stortingspensjonistene. VG: Pensjonstiltalte på pinebenken frem til jul.

TV2, VG: Aktor krever seks måneder fengsel for  Talleraas og seksti dager for Stangeland.

TV2: Jagland: -Pensjonssystemet kunne utnyttes.

Annonser

7 tanker om “Da er saken klar

 1. Jagland forsto det, men han forsto aldri Gro og alle de andre gode sosialdemokratene sitt motto (ironisk satt ord på av Roger Waters):

  «Money, it’s a crime
  Share it fairly
  But don’t take a slice of my pie».

 2. Bruntland og Bondevik er like store tyver, foruten av det de har stjålet fra pensjonfondet har de tatt mange milijoner for å kjøpe seg godt betalte jobber.
  Og de får beholde de, hvem seier att svindel ikke lønner seg

 3. Nå er selve rettsforhandlingen over, og det har i sannhetens navn vært en bisarr forestilling. Det kan kort konkluderes med at etter dette er det bare en eneste av de politikerne som har vitnet som har noen grunn til å rette ryggen og se folk i øynene, nemlig Jagland. Det beste de andre kan gjøre er å gjøre seg minst mulig bemerket i fremtiden. Dette er selvsagt ren utopi; om noen dager er alt som før, og disse noksagtene kommer til å ture fram akkurat som før i troen på at de er alle andre overlegne.

 4. Denne gjengen er pill råtne. De er bare så mye sleipere og frekkere enn vanlige folk flest. De gribber til seg der de kan og er korrupte som helvete. Se hvordan denne gjengen er i rettssalen – det er en skam!

  Jeg vet hvordan disse folkene er, noenlåner penger av Tveita-gjengen og noen unnlater å møte til avstemning i bystyret hvor man stemmer om eiendomssalg. Resultatet av en slik uteblivelse var salg til en eiendomsbaron – og ny bil og 250.000 til en sentral Ap-politiker.

  Noen er kjente motstandere av prostitusjon og henger seg veldig på den klappjakten, mens de selv er godt kjente kunder tidligere hos prostituerte.

  Men hvordan er dette mulig? Jo, fordi vår talentløse presse er feige som faen. De kan ikke skrive sannheten fordi da vil de ikke få informasjon og nyheter lagt i fanget. Da må de ut å finne dem selv og hvordan skal dagens journalister klare det? De er jo helt avhengige av politiet og politikerne.

  Jeg synes nyhetene i Dagbladet burde gå slik;
  Eva Bratholm fikk idag sparken i Dagbladet etter å ha stjålet sykkelen til kollega Frode Hansen.

  Frode Hansen fikk sin sykkel stjålet i Dagbladets garasje forrige uke. Igår så han igjen en lik sykkel i parkeringshuset, dog malt med pensel men med samme gir og sete. Etter en kontroll kunne han se at rammenummeret stemte overens med sin stjålne sykkel og la seg på lur. Da kom Eva Bratholm og låste opp sin nye sykkel. På vei opp til sjefen tilbød hun 25.000,- for å slippe unna men vår mann Frode Hansen nektet å godta forliket. Eva Bratholm fikk idag derfor sparken med umiddelbar virkning.
  Det skulle Dagbladet skrevet i sin tid – ikke at hun bytter jobb til Posten og deretter Norad (hvor hun passer bra sammen med Eva Joly)

  Hvorfor ikke avsløre enkelte politikere som åpenlyst satt i venterommet til massasjeinstitutt ved Aker Brygge? De har jo støttet opp om forfølgelse av denne gruppen i samfunnet.
  Selv vår øverste ledelse har i en årrekke benyttet seg av kjøpesex og meg bekjent gjør de det forsatt når de er i utlandet. Selv har jeg solgt videofilm til Stoltenberg for 10 år siden, han med solbriller og lue trukket ned over ørene. Dere kan lure på hvilken type film det var men la meg si det slik – det var ingen damer i den filmen.

  «Landsmoderen» har i hele sin karriere vært pill råtten. Hvorfor har ingen turt å skrive om hennes eskapader? Hun har jo moral som en krokodille! Er det en som finner skattehull, snyteri og muligheter til å gribbe til seg penger innenfor gråsonen så er det henne. Også på vegne av sin mann som skrev bok om henne på et døgn eller to. Sønnen hennes er av samme ulla, en hvitsnipplurendreier som lever på sitt «gode navn». Han er godt kjent i næringslivskretser og vi så jo dokumentaren om vannet «Voss». Eplet faller ikke så langt fra stammen er det noe som heter – og det stemmer.

  Vel, det har vært en selsom opplevelse og se alle disse politikerne og få et lite glimt av deres forståelse av loven når det kommer til dem selv. Tydeligvis så er det greit med skattesnyteri om reglene kan misforståes – man kan skjønne at de ikke burde skjønt bedre selv. De var jo så opptatt med ny jobb og tilværelse alle sammen. Gid jeg kunne benytte samme strofe til Skatt Øst og gå fri!

 5. Den Norske lov er ikke den samme som for mannen i gaten.
  Merkelig ikke de andre statsrådene ble stilt for retten,Bruntland og
  Bondevik kunne vel ikke miste ansikt ute i verden.

  BJØRG

 6. «Folkevelagt» har vel etter hvert mistet sin betydning siden de har klart å lage en valgordning som ikke lenger er demokratisk. Vi får jo ikke lenger velge inn de representantene vi vil. Kanskje på tide å tilstrebe en endring?
  For de er jo ikke en inntektsbringende yrkesgruppe. De lever av våre «skattepenger.» Burde vi ikke stille samme krav til denne «yrkesgruppen» som de stiller til alle offentlige ansatte? Evalueringsskjemaer og spørreundersøkelser som de f. eks. vil ha ut i skolene?
  Burde vi be om en offentliggjøring av den enkeltes skoleresultat? Da kunne det være at vi ville forstått hvorfor de ikke er i stand til å tolke sine egne lover. For de lyver vel ikke i retten?

 7. Undrenes tid er ikke forbi. Og du har rett; hvis Jagland forsto det, burde de andre også gjort det.
  Jeg har forlengst mistet troen på hva disse ‘folkevalgte’ foretar seg. Som yrkesgruppe betraktet står de nederst på stigen hva troverdighet angår, i konkurranse med journalister og advokater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *