Voldtektsofre tok ikke nok hensyn til gjerningsmannen

«Kvinner må endre oppførsel. Da unngår de endel overfallsvoldtekter.» Det er essensen i uttalelser fra fastlege Amir Tauqir Chaudhary til Dagbladet.

Legen som jobber ved Stovner legesenter og er deltidsansatt ved Oslo Legevakt benytter en dobbeltkommunikasjon som ikke er ukjent når representanter for verdens mest utbredte religion skal forklare hvor fredelige og menneskerettighetsrespekterende deres omfattende livsregler er. Bare kvinnene tar hensyn til at de ikke må friste mannen ved feil påkledning, ved feil oppførsel eller ved å omgås menn i strid med regelverket. (Mer om klespliktene til kvinner som tilhører ekstremislam. VL: Tildekkede kvinner stanset i Frankrike.)

Faksimile Dagbladet.

Chaudharys dobbelt-kommunikasjon i Dagbladet: «Chaudhary sier han ønsker å presisere at det aldri er kvinnens ansvar at hun blir voldtatt, og han understreker at han ikke mener at jentene skal oppføre seg eller te seg på èn bestemt måte, men at de kan endre noen vaner slik at de ikke ender i vanskelige situasjoner.

– Kvinner har aldri skyld i en voldtekt, men jeg mener at de bør være mer våkne. Vil de være på den sikre siden bør de alltid ta følge med noen hjem, sørge for at noen til enhver tid er informert om hvor de befinner seg, og at de ikke havner i stuasjoner, anledninger eller på steder der de føler seg utrygge, sier han.»

Først sier han at han ikke mener det er kvinners skyld at de blir voldtatt og at han ikke mener de må oppføre seg på en bestemt måte.

Deretter sier han hvordan de må endre oppførsel for å ikke forårsake voldtekter.

«Noen norske jenter handler i uvitenhet og bør ta mer ansvar selv», sa den samme fastlege og legevaktlegen Amir Tauqir Chaudhary i samme intervju, men spør man menn med et slikt moralsyn hva de egentlig mener med den konkrete uttalelsen er en ting sikkert: De skvetter unna som et glatt såpestykke når man klemmer til.

Mente det selvfølgelig ikke sånn, men bare norske jenter tilpasser seg islams regler for hvordan kvinner skal te seg i samfunnet og overfor menn, så blir de nok ikke voldtatt så mye? Tilpasse seg bare litt… etter litt … etter litt. Det er jo bare litt!

En annen ting som er feil i det norske samfunnet er fokuset på gjerningsmannen, mener legen. Media nevner ofte gjerningsmannens etnisitet, og det er visst galt, ifølge legen.

– Hvis gjerningsmennene er ikke-etnisk norske er fokuset på etnisitet såpass stort at det starter en debatt om integrering og innvandring

sier legen som også krever at opplysningsarbeidet om voldtekt bli langt bedre.

Et sted å begynne er kanskje om alle, leger med annen samfunnsstyrende/(«religiøs») overbevisning også, informerer alle, overalt, alltid, om at i Norge gjelder norsk lov, ikke islams regler for hvordan kvinner skal behandles og hvilke rettigheter menn har i forhold til de som ikke oppfører seg i henhold til profetens ord.

Kanskje man burde ta problemet alvorlig før voldtekter begått av traumatiserte stakkar menn av ikke-norsk etnisk opprinnelse overfor norske jenter som ikke vet nok om hvordan de skal oppføre seg overfor slike menn, blir hverdagskriminalitet? Hverdagskriminalitet er slikt som politiet tok mer alvorlig for 20 år siden, men nå må vi bare akseptere at samfunnet er endret.

Blir voldtekter etter hvert bagatellisert i skyggen av norske kvinners manglende evne eller vilje til å tilpasse seg traumatiserte menn som er vant til helt andre leveregler?

Litt hensyn må man vel ta til menn som har en annen «religion» eller er traumatiserte (og i stor grad asylsøkere eller flyktninger fra land der Islam er utbredt samfunnsnorm) eller hva?

[polldaddy poll=4863697]

 

 

Bloggurat
Blogglisten
Twingly BlogRank

Mer:

VG: Politiet løslater voldtektssiktet 18-åring. VG: Voldtekt trolig filmet av overvåkingskamera. Politiet har innhentet opptakene fra området. VG: Ingen DNA-profil etter voldtekter i Oslo. VL: Støre lei av å dilte etter FrP. Vil gå i front i integreringsdebatten. VG: Støre støtter forslag om psykologisk undersøkelse av asylsøkere.  VG: APs ordførerkandidat i Oslo: -Vil at asylsøkere skal psykosjekkes. VL: Libe Rieber-Mohn (AP) vil teste asylsøkere psykologisk for å avsløre potensielle overgripere. VG: Justisminister Knut Storberget vil forebygge overfallsvoldtekter med uttransport av asylsøkere. VG: Her er folk mest redde i Oslo. VG: Politisk ordkrig om overfallsvoldtekter i Oslo. Kaller Libe Rieber-Mohn for bitch. VG: Derfor får utvist asylsøker bli i Norge. Multikriminell voldtektssiktet palestiner med varig utvisningsvedtak går fritt på gata i Norge.

Annonser

52 tanker om “Voldtektsofre tok ikke nok hensyn til gjerningsmannen

 1. Det blir slutt på voldtektene når ofrene gjør motstand, voldtektsforbrytere får livstidsdom uten benådning og bilde av seg i aviser og internett utpekt som voldtektsforbrytere.

  Null toleranse for voldtektsforbrytere!

 2. Norske jenter/kvinner må forandre seg?? Bare tull. De som voldtar o.l. må skjerpe seg. Man er ikke fritt vilt selv om man går hjem alene, kanskje med skjørt på og litt lettere beruset. Det handler ikke om at vi jenter skal forandre oss i det hele tatt. Kvinnesynet til enkelte er jo helt på vidda spør du meg. Nei, strengere straffer og kanskje litt mer informasjon om hvordan det egentlig fungerer her i Norge. Hva er tillatt, hva er ikke tillatt? Selv om du ser ei dame på gata, kan du ikke kaste deg over henne….

 3. vel alle som er bevist uten noen sjanse for feil når det gjelder overfalls voldtekt (uansett hufarge og religion) burde bare vært hengt opp i en lytkestople. Finn frem repet. Kvinner enten de er norske eller utenlandske burde kunne gå fritt på gaten og ikke få sine liv ødelagt av en dritt

 4. Old East Dallas, USA:

  Voldtok norsk student – dømt til livstid i fengsel

  Arturo Arevalo er dømt til livstid i fengsel etter han var med og gruppevoldtok en kvinnelig norsk student som gikk på Southern Methodist University i Dallas. En annen mann har tilstått, en venter fremdeles på rettssak.

  Kilde: FBI
  De tre mennene bortførte en norsk kvinne i Old East Dallas sist desember da hun forlot et selskap. Hun ble kjørt bort og ble gjentatte ganger voldtatt i en SUV til hun fikk gå igjen. Hun ble funnet av en sivil politimann som hjalp henne.

  Les også: Norsk student bortført og gruppevoldtatt

  Arevalo reagerte ikke da juryen opplyste at han var skyldig. Han ba dommeren bestemme straffen som ble livstid, melder dallasnews.com

  – Endelig kan jeg slappe av. Det er lenge siden, sa kvinnen med tårer i øyene, da dommen var kjent for henne.

  Men dette var i USA, i Norge ville de ha fått en mild straff, eller kanskje ikke ha blitt straffet i det hele tatt…

 5. Cecilie Landsverk, Norges ambassadør i Tyrkia, går ut og ber norske jenter være forsiktige og obs på kulturforskjellene, for å unngå faren for å bli voldtatt i ferien. Det skriver Nrk.no.

  De to siste somrene har 14 norske kvinner tatt kontakt med ambassaden og fortalt om voldtekter. Antagelig er mørketallene store, for det er vanligvis et mindretall av voldtektsofre som anmelder overgrepet.

  – Det er aldri kvinnens skyld, men alle må være klar over kulturforkjellene. Det vi kaller uskyldig flørt kan oppfattes helt annerledes i ferielandet, sier Landverk til Nrk.

  Tyrkia har blitt et populært reisemål for nordmenn, men reiser du som kvinne er det et par ting du bør skrive deg bak øret. Her er noen tips:

  * Ikke sol deg toppløs på stranden eller ved bassenget. Tyrkia er et muslimsk land, og nakenhet er ikke like akseptert som i resten av Middelhavet.
  * Ikke gå rundt i bikini andre steder enn ved stranda eller bassenget. Kle på deg hvis du skal spise på strandrestauranten eller handle noe i en butikk.
  * Kle deg anstendig når du skal ut om kvelden. For mye hud sender signaler som kan misoppfattes.
  * For å slippe uønsket oppmerksomhet, kan det hjelpe om du tar på deg en ring på venstre ringfinger og late som om du er gift.
  * Vær obs på at en hyggelig prat i baren kan oppfattes som flørting.
  * Ikke vær redd for å avvise uønsket oppmerksomhet.
  * Hold sammen med reisefølget, og unngå å gå alene hjem fra restauranten/baren om kvelden.
  * Ikke drikk for mye alkohol. Berusede jenter er enklere ofre for overgrep. Pass også på drinken din, så ingen putter noe oppi den.

  GJELDER DETTE BARE TYRKIA ELLER KAN DET VÆRE AKTUELLT OGSÅ FOR NORGE? JA / NEI
  TILSTANDER I NORGE ER ALDRI VÆRT VERRE ENN NÅ. OG DETTE KAN VI JO TAKKE VÅRE POLITIKERE OG POLITISJEFER FOR…

  • Tviler på at slik generalisering er egnet til å overbevise noen. Derimot kan slike påstander styrke de som bruker «muslimhatet i Norge» for å forsvare sin egen radikalisering innen Islam.

   Støtter du radikaliseringen, eller vil du oppmuntre de som er født inn i Islam, og for evig tilhører Islam, til å tilpasse seg et sekularisert samfunn som det norske er?

 6. på tide at det blir høyere straff for de som voldtar.. eg vil mene at ei min straff på 21 års sikkring og max starff på 40 år er passe.. da kan de stakkars som er voldtatt gå på byn trugt vitende at de aldri vil se den personen igjen. da tar man skikkeligt vare på offeret

 7. Hyklere..!!!

  Selvfølgelig skal en kvinne gå tilnærmet naken hjem ifra byen med promille på 3, uten at det skjer henne noe.

  Man er kanskje nødt til å tilpasse seg forholdene litt?
  I mange europeiske storbyer er det deler av byen som ikke regnes som trygg på kveldstid. Når jeg besøker disse byene tar jeg mine forhåndsregler, blant annet med å begrense alkoholinntaket. Disse kveldene er det heller ikke nødvendig å ta på seg moods dressen og være utagerende. Og for guds skyld så trasker man ikke rundt alene. Man må tilpasse seg etter forholdene.
  Det blir brukt tusenvis av kroner på å sikre materielle verdier, hvorfor ikke ta enkle forhåndsregler når man beveger seg rundt i sentrum.

 8. Jeg har blitt overfalt og forsøkt ranet tre ganger. Har vært mye på byen. Alle tre var sydlandske. Alle tre mislykkes. Om dem bare hadde vært like udugelige til å voldta :/

 9. Kan ingen norske ungdommer lage en felle for disse svina? Pen norsk dame spiller full og går alene om natten,5-6 norske gutter passer på henne i skjul. Når voldtektmannen slår til så er disse i nærheten og kan maltraktere ham med balltre,skjære pikken av ham og stappe den opp i rumpa hans ogg etterpå henge ham opp i en lyktestolpe.

 10. Dette er en sår situasjon for mange å snakkes om, og det er et tema som er ganske vanskelig å snakke om. Dette er mye fordi man er redd for å legge skylden for voldtekter på kvinnen.

  Men faktum er det at man kan se på gatene som f.eks. minefelt. En mine er en voldtektsmann. Da kan man ikkje bare løpe midt inn i feltet uten forhåndsregler. For selv om det er galt at minene er der, gjør ikke det deg ansvarsløs om du tråkker på en mine i et tydeliggjort minefelt.

 11. «Norskgoy»
  Jeg omtaler meg som helsepersonell fordi jeg har jobbet med voldsofre i flere år og har kjennskap til caser fra legevakt og psykiatri. Det gjør ikke at jeg automatisk har rett i mine meninger, men at jeg baserer dem på yrkeserfaringer.
  Radfjøl kom med en påstand uten konkrete eksempler, i likhet med deg. Hva er da det kvinner gjør som setter dem i utsatte situasjoner? Det er interessant å vite hva folk bygger meningene sine på, spesielt når det kommer til det å generalisere. Som eksempel når du sier at kvinner setter seg selv/ oppsøker situasjoner der det er lettere for en overgriper å utføre handlingen og samtidig komme seg unna uansett.

 12. dere er alltid klare til å legge skyld på muslimskemenn, de som voldtar har ikke noe med islam og gjøre uansett om de kommer fra landet med Islam som hoved religion, en som begår slike handlinger mot kvinner mister rett til å kalle seg selv muslim og mann. Men når dere sier muslimskemenn omfatter det 1600 millioner mennesker. Vi muslimer kan ikke ha ansvar for alle kriminelle dritt som dere tar inn til Norge, men en ting kan jeg si sikkert troende muslimer vil aldri voldta kvinner. Ikke glem også at Norge er åpen for hele Europa og hvem som helst kan komme til norge og bosette seg her og det er ingen som skjekker bakgrunn til de nykommende..

  • Helt riktig der!
   Ikke alle muslimer følger den sunnah som profeten Muahmmed(fred være me ham) har lært dem de skal gjøre.
   En muslim er en person som man skal stole på og være trygg med, men dessverre klarer de så kalte «muslimene» å gi dårlig lys på alle muslimske menn generelt

  • Merkelig da at så godt som alle overfalls voldtekter er utført av menn fra muslimske land, Det du sier her reflekteres ikke i virkeligheten

   • Muslimske menn gjemmer seg bak koranen og voldtar med den i handa.Jævla svin.
    Så bare de tre somalierne eller hva faen det var som satt i en park i oslo og sa det var jentenes feil?Skal faen meg skjære kølla av den neste utenlandske mannsgris som klår på meg igjen.Skal vise han voldtekt tenker jeg.. *hirrhirr*

    Hvis disse utlendingene ikke kan følge norges lov så dra dere til helvete tilbake.Her i Norge skal dere tilpasse dere norske lover og regler.Klarer dere ikke det,så hut dere hjem.Vi har ingen steder som skal kalles muslimske bydeler,og vi er heller ikke interessert i disse ekle greiene dere kaller moske.

 13. Ofrene er etnisk norske, og overfallsmennene er utenlandske i en slik grad at vi her snakker om hatforbrytelser mot våre norske kvinner.

  Kvinnene jages nedover gatene i vår hovedstad og gruppevoldtas av menn fra laverestående kulturer, mens de mer taleføre innvandrerne bortforklarer og bagatelliserer det hele i media på mandag.

  Disse mennene NYTER å drite på det norske samfunnet. Og pisset fra den norske «eliten» om at vi må «psykoanalysere» de traumatiserte voldtektsmennene ler de godt av.

  Politiet nekter å advare for ikke å spre «frykt». Og våre politikere nekter å vise ansikt. Kristin Halvorsen var fort nok ute i media da ali farah ikke fikk kjøre taxi.

  Hvor er rasismestempelet hennes nå? SKAM PÅ HENNE for løgnene hun har servert norske ungdommer om likeverdigheten til råtne kulturer i afrika og midtøsten.

  Spør dere hva som ville skjedd om 4 minoritetskvinner ble voldtatt av norske menn i løpet av en helg?!?!?!??! NOK ER NOK.

  Siden ingen ivaretar våre interesser som etniske norske, får vi forme egne interessegrupper, som NDL. Rasismen vi utsettes for av afrikanerne og arabberne er bare en forsmak på hva som vil skje når det er flere av dem i landet.

  Og hva mener afrikanske menn selv om voldtektsbølgen utført av asylinnvandrerne? Jo, det kan du lese om på P4: http://www.p4.no/story.aspx?id=272134

 14. Først sier han at han ikke mener det er kvinners skyld at de blir voldtatt og at han ikke mener de må oppføre seg på en bestemt måte.

  Dette er ikke så vanskelig dersom du forstår forskjellen på ansvar og skyld.

  At man har et ansvar for egen sikkerhet er ikke det samme som at man har skyld i et overgrep. Selv ikke om en glemmer ansvaret en stund. Det er en logisk brøler. Og det er svært synd dersom en slik logisk brøler skal gjøre at unge kvinner ikke tar ansvar for seg selv. Veldig synd.

  Det er en farlig retorikk å lure jenter til å tro at de ikke bør ta ansvar for seg selv. Kampen mot voldtekt skal ikke føres ved å lure naive jenter med denne typen idealistisk, men virkelighetsfjern, retorikk. Kampen skal tas av politi, politikere og samfunnet forøvrig.

  Jeg, som mann, tar ansvar for min egen sikkerhet når jeg er ute om natten. Ikke fordi jeg er redd for rompa mi, men fordi vold og ran er en reell trussel. Når jeg som en voksen mann kan glemme ideologien og legge stoltheten til side til fordel for forsiktighet, så kan jammen unge jenter gjøre det også.

 15. Voldteksforbryterne kommer fra helt andre kulturer der kvinnene verken er ute på gata eller det er noen form for naturlig flørt mellom menn og kvinner.

  Der tvangsgiftes de før puberteten med fettern sin, ingen går ut på disco for å sjekke opp hverandre etter normale metoder. Dvs en så sprø kultur at vi aldri klarer helt å forstå dette.

 16. Dama kunne gått naken, en mann hadde aldri hatt rett til å røre henne uansett! Om en jente går med kjole hjem fra byen har forsatt ikke menn lov til å voldta henne!! er du skrudd? er du kanskje en av de utlandske voldteksmennene som mener det er lov å forskyne seg hvis ikke kvinnen går tekkelig nok for deg ?

  Jeg er lei av asylsøkre og utlending. SEND DEM HJEM, ALLE SOM EN. jeg er en jente og jeg vikke ha dem her!

 17. Det er synd å si, men Norge behøver nå den «amerikanske modellen».. Altså at alle nordmenn, med rullebladet i orden må få tilatelse til å bevæpne seg. Og gis ikke denne tilatelsen, må man ta seg til rette. Det er enhvers rett å forsvare seg selv og sine.

  Årsaken til dette uføret, og bruddet med en fredelig nordisk historie skyldes selvfølgelig at Staten har sviktet sin avtale med borgerne. Byttehandelen er egentlig veldig enkel. Vi betaler skatt, følger loven, og oppfyller enkelte plikter som feks militærtjeneste eller mindre formelle ansvar som feks å gi barn trygge oppvektsmiljø, og ikke forsøple etc.

  Til gjengjeld så plikter staten å gi trygghet. Det ser vi lite til for å si det enkelt, og det blir bare værre og værre.

  Ovenfor dette har vi i utgangspunktet bare en ting å stille opp med. Politisk påvirking. MEN.. enhver som har advart om denne negative utviklingen, enhver som har ytret sin skepsis til en innvandringspolitikk på feilspor har blitt stemplet og trakasert til taushet.

  Isolasjon og uthengning, karakterdrap et en effektiv hersketeknikk. «Uenig med oss?, DU er rasist du!»

  Men som kanskje de fleste har begynt å skjønne nå.. Advarslene var korrekte, og enda viktigere, dette er flertallets holdning!

  Myndighetene med sitt politiske spill velger å ovekjøre folkeviljen på dette temaet. Akkurat som EØS avtalen til tross for folkets EU nei, og som Datalagringsdirektivet nå nettopp..

  Folk kan velge, enten legger man til side mindre politiske nyanser og stemmer på det eneste partiet som har vært soleklare på dette,- Frp. Eller så går vi i møte en «enhver mann for seg selv» fremtid. Og i en slik fremtid vil folket ha sin fulle rett til å bevæpne seg. For ingen finner seg i bli okkupert, truet, ranet og voldtatt.

  For det er det konkrete resultatet av politikken som har blitt ført i årevis. For ytterste venstre med hensikt, av høyresiden av rene profitthensyn. Ønsket om en svak arbeiderklasse og og et fragmentert folk som kan la seg skjalte og valte med.

  Så gjør noe med det!!

 18. hva med nordmenn i utlandet? de misbruker jo barn. er alle nordmenn pedofile? næi! at det er utlending som har voldtatt ,viser bare at det finnes likemange syke blant utlendinger og nordmenn.

  • Like tankeløs som før.. Syns du bør lære deg å sjekke fakta før du kommer med sure oppstøt. Sjekker du fakta så ville du se at nordmenn er så å si ikke representert i forhold til personer fra «muslimske» land når det gjelder både voldtekter og pedofili!

   ps. gleder meg til den gangen jeg kan lese en kommentar fra deg som ikke er rasistisk, å full av faktafeil!

 19. det er en av de store svakhetene ved asyl politikken her til lands.
  det nytter ikke å ta de inn og ikke følge dem opp. og ikke flere en man klarer å følge opp.
  en 14 åring som har vokst opp med ak 47 og har flere liv på samvittigheten er ikke frisk til å bare » gå og inntegrer deg» liksom. det er synd for ungdommen og synd for folk rundt ham .

  alle barn i norge blir jo fulgt opp med hesesøster og vaksinert og undersøkt.
  er vell bra å gi invandrerene den samme oppfølgningen?. det kan avdekke tilstander og sykdomer før det får konsekvenser.

 20. Synd jentene ikkje klarer å skade mannen sånn at han blir skadd skikkelig……… Tiden er kanskje inne til at jenter går med våpen?


 21. Kast jævelskapet ut av landet vårt!! Dette er tikkende bomber fra Somalia og fra andre ursteder…dette er folk som kan gå av når som helst. Hva skal vi med dem her? Før eller senere vil dette skape krig i vårt land…..

  • Slapp av baby… den er her .. og den har vært her i ca 6 år.

   Hvis du titter deg LITT rundt og bruker et par av de funksjonene som følger med hodet ditt (Hvis det skulle oppstå problemer med bruk venligst kontakt en av våre proffesjonelle veiledere i ‘norway big bang’)
   la oss først se på øynene «øøøøyyyyyyyyne» Disse er pallalent plassert i sync i forlhold til hverandre BLA BLA BLA LBA !!!

   jeg kødder litt. men Den har vært her en god stund, Antallet personer I nasjonen vår mellom 15-30 i gjennomsnitt.
   er mellom 912.345 ~1.073.434 som innvandrere mrf ikke nordisk bakgrunn utgjør ca 39% …. og ØKNINMGEN ungdom med ikke nordisk bakgrunn fra 2001 som da utgjorde 23% er radikal….
   mens norismiske hjernedøde går rundt og smiler og gleder seg over «flerkulturelle» og flerreligiøse» sammfunn som går og sklyter av AP for dette…Allright! La oss se litt på hva en normann gjør hvis han ser 4-5 innvandrere gå der litt lenger der fremme / vel.. jeg så sant er emulig
   SEE?

  • norge trenger utlendinger her ,nordmenn velger og bo i syden mens utlendinger holder arbeids livet og samfunnet oppe her i landet ,,skulle ønsket og oppleve en dag der alle med utlendings bakgrunn streiket ,så ville vi se hvordan samfunnet ville fungert ;D

 22. Klart jentene må ta forholdsregler og oppføre seg annerledes. Det er jo importert tusenvis av tikkende bomber fra Somalia og liknende som kan gå av når som helst.

  Så lenge disse menneskene ferdes rundt i gatene må man ta forholdsregler. Så enkelt er det.

 23. Problemet er at islams kvinnesyn bidrar til at frigjorte kvinner blir voldatte. De blir set på som æreløse. Dette er naturligvis en forkastelig holdning men blir ikke gjort noe med så lenge vi har en regjering som sleiker islamister opp i ræva! no surrender!

 24. Jeg skjønner ikke at det går an å voldta ei voksen jente. Jeg skjønner ikke at en mann klarer å gjennomføre et samleie med ei jente som slår og sparker og klorer og biter, for når voldtekt er så ille som ofrene påstår, må det da være det de gjør for å beskytte seg. Eller kanskje de tross alt tenker rasjonellt og lar det stå til. For å redde livet. I gamle dager gikk damene med store hatter, og for at de ikke skulle blåse vekk, stakk de lange hattenåler gjennom hatten og håret. Det ble sagt at nålene også var et forsvarsvåpen, og der er vi inne på noe. Hva med et kurs i kampsport, et eller annet våpen som f.eks. pepperspray eller tåregass. Jeg kan også se for meg en liten pistol kaliber 22. Men det siste er vel nokså risikabelt siden man jo blir dømt for å ha uskadliggjort en innbruddstyv. Det er visst noe med «bevisets stilling» som det heter. Det er jo ikke sikkert at han som knuste ruta hadde onde hensikter.

 25. Mannen konstaterer jo bare faktum. Det er enhver kvinnes (og manns) rett å gå hvor de vil og oppføre seg nøyaktig som de vil uten dermed å risikere å bli voldtatt. Problemet er at voldtektsmenn faktisk ikke bryr seg om disse rettighetene.

  Vi justerer vår egen oppførsel for å unngå kriminalitet hele tiden i dette samfunnet. Vi installerer alarmer til den store gullmedalje i bolig og bil, vi vokter PIN-koder på bank-kort, og vi går ikke gjennom Oslos verste bakgater med 50.000 på baklomma.

  Av en eller annen grunn er det likevel enkelte kvinner som insisterer på at dette ikke skal gjelde dem når det gjelder voldtekt. Fordi de har RETT til å ikke bli voldtatt skal de kunne gjøre akkurat som de vil, ikke ta forholdsregler, ikke løfte en finger for å gjøre det mindre sannsynlig at akkurat de blir voldtatt. Greit nok, det må de gjerne mene, men faktum er at de ER mer utsatt. Det er ikke deres skyld når eller om de blir voldtatt, men de kunne like forbannet ha gjort mer for å forhindre det, på samme måte som en som er uforsiktig med å vise PIN-kode i nettbanken.

  • «Radfjøl»
   Hvordan ser du for deg voldtektsofrene – utfordrende kledd og sjanglende fulle gjennom mørklagte bakgater? Kanskje du har sett varianter av dette på byn og tenkt at «du er den typen»?

   Hvilke reelle fakta baserer du deg på når du trekker konklusjonen om stereotype voldtektsofre? Hvis du hadde jobbet i mottaket på legevakten ville du hatt kjennskap til virkeligheten, som er en annen. La oss si du har en søster eller kjæreste som er på vei hjem etter at det har blitt mørkt, edru, upåfallende kledd, som holder på å låse seg inn i leiligheten, og i samme øyeblikk får et slag i bakhodet. Kan det skje med hvem som helst, da? Ja. Eller la oss si en jente faktisk har blitt overfalt i det hun er på vei hjem fra fest på byn. Tenk om du skulle se en du bryr deg om i øynene og si at: kanskje hvis du hadde unngått å gå hjem i kjole etter at det var blitt mørkt…

   Det er en annen sak om du misliker helgefylla-kulturen. Ikke utnytt voldtektstematikken som anledning til å få ut irritasjon over din forestilling av «enkelte utsatte kvinner», når du ikke kjenner voldtektsofrenes ansikt – og dermed ikke innser hvem du faktisk krenker med din oppfordring om blant annet å «løfte en finger for å gjøre det mindre sannsynlig at akkurat de blir voldtatt».

   • Hvem snakker om klær? Radfjøl gjør det ikke.
    Det som det er snakk om er om man setter seg selv, eller oppsøker situasjoner der det er lettere for en overgriper å utføre handlingen og samtidig komme seg unna usett.

    Men hvem skal vi da stole på, siden du bruker autoritetsargumentet, deg som helsepersonell eller Chauhdry som helsepersonell? For det han skrev er faktisk mer poengtert en det Hilde Haugsgjerd skrev i 2007 da forrige runde med overfallsvoldtekter var på tapeten.

  • et er det mest latterlige jeg har hørt på en god stund. Man kan bli voldtatt hvor som helst ! ved busskuret, 10 meter fra leiligheten din, den kan skje når som helst, hvor som helst, og selvfølgelig går man ikke rundt å tenker hvert sekund at NÅ kan jeg bli voldtatt snakk om å gå rundt å være paranoid ! Jeg hadde ikke klart å levd sånn. Jeg kan ikke ha en annen person,eller vakthund rundt meg hele tiden. Har jeg tar bussen hjem i 8 tiden på kvelden,så er det forsatt 200 meter til leiligheten min. Skal jeg få skylden for voldtekten fordi jeg går alene fra bussen og hjem? Hva skulle jeg gjort for å forhindre et? Ha en privat sjåfør som kjører meg helt til døren hver dag?

   • Ja, det syntes jeg du skal ha. Men at du skal ha ansvaret syntes jeg ikke. Folk som er tatt for sånne ting skulle tatt regninga. La dem betale resten av livet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *