Bedre sent enn aldri

Oppdatert 1. mars. VG: Nytt Internet Explorer-hull rammer XP-brukere.

– – –

advarer også norske myndigheter mot å bruke Internet  Explorer. Advarselen fra Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) kom drøyt tre uker etter at Google offentliggjorde at sikkerhetshull i Internet Explorer var utnyttet i angrep mot flere selskaper og nettbrukere i Kina i midten av desember.

Den kom 19 dager etter at tyske myndigheter, (og raskt etter dem blant annet franske og svenske myndigheter) advarte sine innbyggere om det samme.

Fra nettsiden til NorSIS

Mange har kanskje tatt affære uten å vente på råd fra norske myndigheter. For en drøy uke siden meldte norske medier at advarslene (andre lands) virket.

Noen har kanskje ikke brydd seg om å gjøre noe heller, og satser på at ting oppdateres og går over av seg selv?

Her er forresten hva leserne av Norske forhold siste to uker har brukt av nettlesere:

Uansett skader det ikke å ha flere nettlesere, hvis du absolutt beholde en oppdatert versjon av Internet Explorer.

Mozilla Firefox kan du for eksempel laste ned på firefox.no. Fra Google.com/chrome får du Google Chrome og Opera kan lastes ned på opera.com.

Fra nyttår har forresten ikke norske offentlige organer lov til å diskriminere databrukere ved å tvinge dem til å benytte spesifikke programmer for å kunne bruke nettsidene og tjenestene. Mer om det her.

 

Mest lest på Norske forhold siste to dager, pr 2. februar.

1. Rett fokus.

2. Mot normalt.

3. Merkelig folkeparti.

4. Skandalen vokser, men følges det opp?

5. En ny Hamrén.
Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

18. februar. VG: Nå kommer Microsofts tvungne nettleservalg. (Du kan selvfølgelig kvitte deg med Internet Explorer allerede nå.)

11. februar. VG: Oppdater Windows nå (Eller kvitt deg med Microsofts produkter som fremstår som årelange sikkerhetshull.)

4. februar. VG: Enda et sikkerhetshull oppdaget i Internet Explorer.

 

3 tanker om “Bedre sent enn aldri

    • Det fine med automatisk oppdatering kan vel ødelegges noe av det faktum at det stadig er nødvendig med kritiske sikkerhetsoppdateringer i årevis etter lansering. Og det faktum at enkelte oppdateringer allikevel ikke lar seg installere uten større seremoni.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *