Fotball: Viktigere enn liv og død

«Noen mennesker tror at fotball er et spørsmål om liv eller død. Jeg er veldig skuffet over den innstillingen. Jeg kan forsikre deg, det er langt mer alvorlig enn som så.»

Liverpool-legende og fotballfilosof Bill Shankly. (Kilde: Fifa.com.)

Stjernespilleren Michael Essiens skade åpner for at Rosenborgs Anthony Annan kan få større mulighet til å vise seg frem.

Det er ikke så ofte midtbanespillere i Tippeligaen med stort sett defensivt arbeidsområde blir trukket frem som stjerner. Anthony Annan er et unntak.

Faksimile rbk.no

Da Start hentet ham til norsk fotball i januar 2007 visste de at de hadde fått en god spiller, men hvor god de så for seg at han kunne bli, er det ikke godt å vite. At han ble tatt ut på det ghanesiske landslaget i mars 2007 for å erstatte den skadde verdensstjernen Michael Essien, kunne være et hint, men i Start, som rykket ned den sesongen, fikk han ikke blomstret helt.

På utlån i gullvinnende Stabæk i 2008 fikk han derimot vist seg frem bedre. Da han senere ble solgt til Rosenborg ble han årets spiller i første hele sesong.

Det kunne vært interessant å se hvordan Nils Arne Eggen hadde klart å utvikle Annans kreativitet, eller muligens frembragt tilsynelatende kreativitet, i et godt innterpet offensivt spillemønster der bevegelser og pasningsrom gjør pasningsleggeren bedre.

En Anthony Annan som oftere kan snu spillet fremover, med gjennombruddspasninger når man jakter mål, og som (eventuelt) får vist frem det i Champions League, betyr mange ekstra millioner kroner i kassa ved et uunngåelig salg.

I tillegg kunne det vært interessant å se hvordan Jan Jönsson som RBK-trener kunne ha brukt og utviklet Annan videre i (eventuelt) Champions League igjen neste år.

At en god, men uferdig spiller kan utvikle seg til å ta steget opp til virkelig store ligaer på noen år i norsk toppfotball, kan bety noe for hvor attraktivt mange andre gode spillere med ambisjoner ser på å komme til norske lag.

Når Annan selges gjelder det å ha gjort hjemmeleksen sin. Da kan man igjen få tak i en midtbanespiller som på egen hånd hever Tippeligaen. (Slik RBKs Anthony Annan og Moldes Makhtar Thioune er sjeldne eksempler på.)

PS: Ikke hørTor Hogne Aarøy som kunne ha foreslått denne erstatteren:

En «annan» som er i svart og hvitt, men uten samme arbeidskapasitet finner du her.

Utsnitt fra bullterrier.no

Mest lest på Norske forhold sist uke, pr 19. mai.

 1. Innfør en ny vårtradisjon.
 2. Ekstremislam vinner – Kvinner, homofile og ytringsfrihet taper.
 3. Grenseløse foreldre.
 4. Pinlig polititabbe.
 5. Slipper lettere unna.

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Mer fotball:

VG: Her er Ghana-Annans drømmelag. Vraker seg selv.   VG: Annan tror på VM-suksess etter Eliteseriebråket.   VG: Han følger opp Roberto Carlos-arven.   VG: «Riise har én god kvalitet. Han kan skyte.»   VG: Her er bildet fotball-Danmark hater.     VG: Liverpool-eier lover spillerkjøp i sommer.  VG: Mellberg snakker med Zlatan om landslaget.  VG: Carew tror han kan kjempe om toppscorertittelen.   VG: Brann: -Vi må ha en ny trener klar innen 20. juni.  VG: Krisen i Brann: -Dette handler om mer enn fotball.  TV 2: Menn liker å snakke om fotball.

11 tanker om “Fotball: Viktigere enn liv og død

 1. Tommy sier det finnes bare to typer spillere. Jeg er enig. Ærlige og redelige. Og stygt-spillende og ufordraglige.

  Man kan si hva man vil om hvilke regler som brytes å ikke brytes. Anan er likevel en spiller som spiller helt på grensen til hva som er lov og på den måten gir seg selv fordeler. Man kan si han er veldig veldig god til å ligge på grensen. Sånne spillere kan jeg ikke fordra.

  • Elendig argumentasjon, hvis du ser på de beste ligaene i verden så skjer det mye verre ting. Problemet er at vi nordmenn er for opptatte av janteloven og kan ikke fordra noen som gjør det bra.

   • Elendig argumentasjon. Se på spillere som blir store og likt. Det finnes ingen med sånne fakter. Du er ikke opptatt av jantelov i det heletatt. Bare av å heltedyrke Anan. Men om du liker en sånn spiller må du jo få lov.

 2. Det er bare to typer fotballspillere. 1: de som vil noe, og tar i bruk de metodene som fører fram. 2: den store majoriteten, som faller hver gang en motspiller kommer nærmere enn en meter. De ser også utrolig triste/sutrete ut.

 3. Har prøvd å følge spesielt med Annan etter at geniet Rekdal brukte han for å dra all fokus bort ifra grisen Karlsen men kan ikke se at han spiller ufint.Selv mot VIking der Hareide hadde gitt stallordre om at de skulle sparke ham på akillesen i 90 minutter så spilte han stort.jeg har virkelig fått øynene opp for en ekstremt dyktig spiller som jeg ikke hadde lagt merke til før.

 4. Anan er en hund med tentakkler, enten er det tennene i kroppen, eller armene i tryne, en ekkel snik.

  Det er ikke bare mot Aarøy, følg med på ham i neste kamp, eventuellt studer repriser, en ordentlig ekkel ufordragelig kjeltring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *