«Drep de som fornærmer islam»

Islam er slett ikke noen fredens religion. De siste årene har vi i både muslimske og vestlige land sett muslimer som demonstrerer bak paroler som «Drep de som fornærmer islam«. Noen som sverger til islam har også gått fysisk til angrep for å stanse forelesning/film de ikke liker.

I vestlige land har den intellektuelle utviklingen tatt en helt annen retning. Her sies en  av opplysningstidens filosofer å ha uttalt at han vil kjempe til sin død for at andre skal ha rett til å ytre ting han misliker. (Vi kommer tilbake til det.)

Faksimile VG.

Nå vet man selvfølgelig ikke om alle de sinte mennene som går bak her vet hva som står på de engelskspråklige parolene fremst i paraden.

63 prosent av menn og 36 prosent av kvinner kan lese, men engelsk er i stor grad myndighetenes og elitenes språk i Pakistan. (CIA World Factbook.)

Kanskje støtter ikke alle sinte muslimer en slik reaksjon? Kanskje er det ikke sant at alle muslimene støtter disse ekstremistene som vil gi islam mer makt, men hvor er de som vil forkaste den «halshugg alle vantro-versjonen» av islam og akseptere en  ytringsfrihet som over flere hundre år er vokst frem i ikke-muslimske land?

Og hvorfor er det ekstremistenes versjon som blir fremstilt som den eneste og sanne islam av islams misjonærer/talsmenn i Norge? Det er ikke noe entydig bildeforbud i islam. I  muslimske hjem i enkelte land i midtøsten, eller til og med på gata, er det malerier, bilder eller statuer av Muhammed, men ekstremister har de siste tiårene vært på fremmarsj der også og ødelagt mange hundre år gamle kunstverk, i det de påstår er den eneste rette forståelsen av islam.

I Norge er det ytringsfrihet. Slik var det ikke for noen hundre år siden, men ting har utviklet seg, påvirket av det mange kaller moderne vestlige verdier og særlig den amerikanske og franske konstitusjon.

Senest forut for endringen av grunnlovens paragraf 100 i 2004/2006 var det lange utredninger, dype tanker, en bred høring og flere års debatt om hva som var innenfor og utenfor ytringsfrihetens beskyttelse. Man diskuterte også om det var behov for å grunnlovsbeskytte ytringsfriheten i Norge. Det fant man grunn til å gjøre. Ytringsfriheten beskytter også minoriteter og mindretallet mot undertrykkelse fra flertallet, religiøse overhoder og myndigheter.

Mange muslimer kommer fra, eller henter sin inspirasjon fra, land hvor det ikke er ytringsfrihet. Og noen av dem vil at det skal bli slik her også. Andre har bakgrunn fra land der Muhammedbilder har vært lovlig, men vil ikke at det skal være det i sitt nye hjemland. Så kan en gruppe religiøst rettroende menn med skjegg avgjøre hva som er riktig straff for å gjøre noe de ikke liker.

Ytringsfrihet er noe man må forstå. Det er ikke bare et ord eller et begrep man kan pynte med i taler, og sette til side når det virkelig gjelder. Ytringsfrihet betyr ikke at alle som er enige med deg, og gjør kun som du mener er riktig, skal få lov til å uttrykke seg i ord eller kunstneriske uttrykk.

Ytringsfrihet har ingen mening hvis det ikke skal være lov til å ytre seg om ting mange andre kanskje ikke liker. Man kan selvfølgelig like eller mislike ytringer. Og man kan synes de som setter frem ytringene er provoserende eller idioter, men idioter har også ytringsfrihet, … og stemmerett. Noen vil kanskje stramme inn både det ene og andre?

Å være for ytringsfrihet betyr ikke at man må tas til inntekt for alt som alle andre måtte finne på å gjøre under ytringsfrihetens beskyttelse. Poenget er at en ytringsfrihet som ikke gjelder ytringer du selv ikke liker, er ingen ytringsfrihet. Dette dreier seg altså om å akseptere en ytringsfrihet som er en av menneskerettighetene. At noen heller ikke aksepterer menneskerettighetene, i alle fall ikke for kvinner, homofile og vantro, er en annen del av islamdiskusjonen.

Den franske 1700-tallsfilosofen Voltaire er ofte blitt tillagt å ha sagt følgende:

«Jeg er uenig i det du sier, men skal kjempe til min død for at du skal ha lov til å si det.»

Det er forfatteren Evelyn Beatrice Hall som først har tillagt Voltaire den uttalelsen i hennes bok The friends of Voltaire, som hun skrev under pseudonymet Stephen G. Tallentyre i 1906. Uttalelsen er en omskriving av noe av substansen i tanker Voltaire selv presenterte i verket Treatise on toleration som ble utgitt i 1763.

Uansett: Disse ordene sier hva muslimenes dødstrusler dreier seg om: Skal mobben få styre innbyggernes rettigheter tilbake til før opplysningstiden og reformasjonen, eller er ytringsfrihet noe det er verdt å kjempe for?

For ordens skyld: Muslimer og andre som setter frem drapstrusler mot andre, eller oppfordrer til ulovlige handlinger, beskyttes ikke av ytringsfriheten.

Det sier veldig mye om hvor lite menneskeliv respekteres i islam når muslimer hevder å ha religionens støtte for å drepe mennesker som fornærmer deres religion.

[polldaddy poll=2667556]

Demonstrasjoner utenfor Danmarks ambassade i London, 2006.

Bilde fra Wikipedia. Gjengitt med CC 2.0 lisens.

Mest lest på Norske forhold sist uke, pr 19. mai.

 1. Innfør en ny vårtradisjon.
 2. Ekstremislam vinner – Kvinner, homofile og ytringsfrihet taper.
 3. Grenseløse foreldre.
 4. Pinlig polititabbe.
 5. Slipper lettere unna.

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Relatert:

VG: Jyllandspostens tegner Kurt Westergaard pensjonerer seg som avistegner.

VG: 15 Taliban-soldater drept i kamp med regjeringsstyrker i Pakistan. VG: Over 70 drept i angrep på minoritetsmenighets moskeer i Pakistan. (NTB: Ahamdisekten angrepet igjen.) VG: Ikke forbud mot nikab og burka i Norge. vl.no: Klart for burkadebatt i Stortinget. vl.no: Muslimsk miss USA skaper debatt.  Så lenge man ikke fornærmer islam gjelder kanskje dette: Religiøse lever lenger enn andre.

Artikler om ytringsfrihet og sinte muslimer:

TV 2: (Bangladesh blokkerer hele Facebook fordi det finnes sider som oppfordrer til å tegne profeten Muhammed. Det kan vi kanskje sammenligne med at avholdsfanatikere skulle finne på å stenge en flyplass fordi det finnes en pub der?)

vl.no: Sør-Afrikansk avis beklager vitsetegning (med en nedtrykt Muhammed som sier til psykologen at andre profeter har tilhengere med humoristisk sans). Mer i denne bloggen. TV 2, VG: (Pakistan vil fortsatt stenge det myndighetene kaller blasfemiske sider, men åpner 1. juni sider som nylig ble midlertidig blokkert.) vl.no: Raser over Muhammed-karikatur.

129 tanker om “«Drep de som fornærmer islam»

 1. Kan ikke se at noen av punktene i skjemaet tilsvarer min holdning. Min holdning er at krass satire mot religioner og religiøse symboler må være tillatt, men at det er barnslig og teit å provosere minoritetsreligioner bare for å provosere og skape gjensidig hat. Muhammedtegningene var lovlige og skal ikke straffes, men var samtidig totalt unødvendige og burde aldri vært tegnet.

  • Nei vel, men i den store sammenhengen betyr det intet, da inntil 3366 andre har gitt tilkjenne sitt syn uten problemer.

   Man kan registrere at 44 prosent av dem (i skrivende stund) har svart: «Nei, Norge bør ikke fordømme ytringsfriheten selv om noen kan føle seg krenket.»

   I tillegg har 37 prosent svart at ytringsfriheten burde være større enn i dag. Det tilsier at 81 prosent av de som har svart synes ytringsfriheten burde være like stor eller større enn i dag.

   Samtidig er det verdt å legge merke til at 8 prosent mener ytringsfriheten ikke bør innbefatte å tegne Muhammed.

   Det ser også ut til å være en markant forskjell mellom religioner. Over dobbelt så mange mener Norge bør fordømme ytringsfrihet som kan virke støtende på muslimer, i forhold til å fordømme ytringer som noen kan oppfatte krenkende uansett religion.

   Dette kan bety at en stor del av de som vil gi Islam en beskyttelse mot ytringer ikke ser samme beskyttelsesbehov for alle andre religioner.

 2. Mange feil i det du skriver norskeforhold, som vanlig når en prøver å snakke dårlig om islam.La oss ta noen kjappe eksempler.

  * Du hevder, siterer: «I muslimske hjem i enkelte land i midtøsten, eller til og med på gata, er det malerier, bilder eller statuer av Muhammed».

  -Av Muhammed?I så fall i hvilket land var det? Det har jeg ALDRI hørt før!

  * Ut ifra det du skrev, så hevder du at det er ikke ytringsfrihet i muslimske land.

  – Du må skille mellom islam og diktatorene som styrer muslimske land.
  I Koranen står det at ting og tang skal diskuteres blant dere(muslimer).

  *Siterer:»å kan en gruppe religiøst rettroende menn med skjegg avgjøre hva som er riktig straff for å gjøre noe de ikke liker»

  – Er det nå bare muslimer som har skjegg? Hva med jøder eller indere?

  *Du hevder, siterer:»Det sier veldig mye om hvor lite menneskeliv respekteres i islam».

  -Har du fort glemt hvem som ikke respektere menneskeliv? Er det muslimer eller vesten? Norge deltok på invasjonen av Irak som bare ble laget av løynere som vi vet nå. Flere hundre tusener døde pga det! Sparer vesten noe som helst liv i kriger?Hva gjorde USA mot Japan i 1945, bombet de bare militæret?Hva gjorde vesten mot hverandre i 1. og 2. verdenskriger?
  Men når du kommer til Islam(Islam og ikke muslimer), så er det strenge regler på hvem du kan drepe!Du skal ikke drepe kvinner, barn eller de som gjemmer seg i husene sine! Du skal ikke hogge trær.

  Dere må skille mellom islam, muslimer og midtøsten. Midtøsten takket være vesten, har diktaturer som styrer område og som vesten støtter.
  På samme måten når jeg skiller mellom Bush og kristendommen.Eller de som bor i Israel og jøder.

  Du vet at det må være grense på ytringsfrihet.
  Du kan ikke såre/skade eller trukke på andre og mene at det er ytringsfrihet!
  Om muslimene tror på en mann er en profet, så kan ikke du si stygge ting om han eller tegne han som gris, for da provosere du. Du går over grense på ytringsfrihet. Du kan ikke gå over andres verdier og kalle det for ytringsfrihet.

  Og til de mange små barn her som mobber islam, har jeg en ting å si dere!

  Xx- Skaff dere liv, tulinger -xX

  • At du ikke har hørt om det betyr ikke at det ikke finnes avbildninger av Muhammed i muslimske land. Sjekk link nederst.
   At du påstår Islam er slik du fremstiller det, betyr heller ikke at du har rett, og at alle andre har feil. Det finnes flere meninger, versjoner og tolkninger av både Islam og andre religioner.

   Din definisjon av ytringsfrihet er heller ikke i tråd med norsk rettspraksis. Du kan gjerne være uenig, men ytringsfriheten går faktisk lenger enn du vil begrense den til.

   Når du kaller de som er uenige med deg for tullinger så benytter du ytringsfriheten. Når noen av dem ytrer sin mening om Islam så benytter de samme ytringsfrihet. Hvorfor skal ytringsfriheten gjelde kun for de som støtter Islam og ikke for de som har andre syn?

   Inspirert av din udokumenterte påstand om at det var mange feil i innlegget mitt har jeg laget bloggartikkelen Muhammedbilder vanlig i muslimske land.

   Les og lær. Og spre det gjerne videre 🙂

 3. Hvis du skal forsvare ytringsfriheten så må du jo også forsvare ytringsfriheten til de som er på bildet i posten din… eller er du bare i favør av ytringsfrihet for de som mener det samme som deg?

  • Grensen går når deres ytringer/handlinger hindrer andres ytringer. Uansett kan ikke drap eller drapstrusler forsvares som legitime ytringer, heller ikke i Norge, ser du den?

 4. Vil dere lære noe i dag: ISLAM ER EN FREDELIG RELIGION! Islam og muslimer er to forskjellige ting. Damn, når er det dere vil skjønne at dette er en gruppe mennesker som driver disse handlingene, ikke islam… Si meg ett sted i koranen det står drep de uskyldige som er uenig med deg? Dere klarer ikke finne det. Man kan derimot finne et sted hvor det står:

  «… Den som dreper et menneske, med mindre det er for mord (på et annet menneske) eller straff for forbrytelse, skal anses som hadde han drept hele menneskeheten. Den som redder et menneske, skal anses som hadde han reddet hele menneskeheten.»
  [Koranen 5:32].

  Er dere folk med et oppriktig hjerte, tilegner dere dere kunnskap før dere blabrer om ting dere er helt uvitne om. Til de som faktisk vil vite hva islam sier om terror og drap:

  http://islamnet.no/index.php?option=com_content&view=article&id=199:koranen-sier-drep-alle-ikke-muslimer&catid=19:misoppfatninger-blant-ikke-muslimer&Itemid=24&date=2010-08-01

  og:

  http://www.islamnet.no/index.php?option=com_content&view=article&id=321:hvorfor-er-de-fleste-muslimer-fundamentalister-ekstremister-og-terrorister&catid=19:misopp-ikke-muslimer&Itemid=24.

  Til de som har lite å gjøre og sprer løgner om islam, måtte Gud tilgi dere og veilede dere til veien som er rett…

 5. Jeg har lest alle innleggene og sitter enda en gang tilbake med vissheten om at »religionen» er ikke nødvendigvis tro på gud.
  Ordet »religion» i seg selv, gir meg følelsen av at det frinnes sjefer, offiserer, og en masse lover skrevet av mennesker.

  Jeg tror på gud og har gjort det siden min ungdom, men har aldri sett de behøvelig å regelmessig møte opp i en kirke. Dette på grunn av at jeg synes at å praktisere en religion i sammens med hundrevis av andre og mest av alt med en MILITÆR disiplin, gjør at religionen minner mer om et politisk parti enn annet.

  Jeg fornekter ikke kirken og går en sjelden gang for å høre noen snakke om Gud og Guds godhet, aldri for å diskutere om Gud i Norge er fullstendig uenig med Gud i Pakistan eller andre land. Jeg begynner faktisk å bli sikker på at relilgiøse organisasjoner, kirker osv. har svært lite med tro på Gud å gjøre. Eller benytter seg av de som tror.

  Menn eller kvinner skriver bøker om Guds vilje en gang iblandt, gamle testamenter og nye. Og at »Hansen» mener at hans bok er riktigere enn »Nilsens». osv.
  Og sier man at det også er historiebøker, så er ikke historikerne enige med »Hansen» eller »Nilsen» om når Jesus var på jord. Det er hele 40 års forskjell ofte.

  Det letter ansvaret å gå til krig feks. med ordene..»It’s the will of God and in God we trust».
  Jeg tror på Gud, ikke så meget på bøkene som menn som deg og meg har skrevet. For de er som deg og meg. Ingen mann eller kvinne er høyere og edlere enn en annen mann eller kvinne. Tar jeg feil???

  Vi har »helgener» (Jeanne d’Arc) med så meget blod på hendene at det kan umulig være Guds vilje. Han ga oss liv og burdte være den eneste til å ta det fra oss.
  Men Gud ga oss også »intelligensen» til å selv finne ut hva er riktig eller galt. Han ga oss ansvaret for oss selv, for at vi skal kunne finne ut hva er riktig og leve deretter for så å komme til ham når vårt jordiske liv er over.
  Dette er tro, min tro og har ikke nødvendigvis noe med religion, ritualer og masse hysteri å gjøre.

  • Du er kanskje inne på noe vesentlig her. Så lenge religionen er en individuell handling mellom den som tror og dennes eventuelle Gud, går det greit, men når noen påberoper seg å kollektivt representere «de riktig troende» kan det gå galt?

  • Hvorfor denne trangen til å skjelle ut poteten og sammenligne nordmenn med den? Poteten har reddet mange nordmenn fra hungersnød gjennom årene siden den ble introdusert her på 1700-tallet.

   1700-tallet burde kanskje kjøres i reprise i enkelte land, bare for å introdusere noen tanker som skaper en utvikling mot frihet og menneskerettigheter, og fremmer troen på opplysning fremfor troen på religionstolkninger?

  • Si meg en ting du innavlede idiot. Hvis nordmenn er noen mislykkede tapere hvorfor valgte du eller dine foreldrer da å reise til et slikt mislykket land?. Du eller din foreldrer må jo da ha vært ikke bare mislykkede men fullstendigt idioter som valgte VÅRT LAND å bosette seg i. Bare tullinger, idioter og innavlede analfabeter velger å reise fra sitt hjemland for å bosette seg blandt horer og idioter. Var det din far som tok den avgjørelsen, fordi han var seksuelt underinært og såg frem til å menge seg med noen dusin jentunger, mens din mor gikk hjemme, innpakket i en spøkelsedrakt og måtte bruke Her.Høyre. Hvis hun da ikke var litt mer avansert og lekte mann og kone med dere guttebarn.

   Du skriver grisepoteter, det tyder jo på at du er snalfabet og helt uvitend med bsre vakuum mellom ørene. Det ordet finne ikke i det norske språk. Ja, poteter, også ordet gris har vi men du forveksler visst dette. Vi spiser både poteter og gris (Grisen er jo et dyr) men det kan ikke museslimistene gjøre for kannibalisme er forbudt, dessuten spiser man ikke sine artsfrender.

   Til din orientering så er ikke Norge noen republikk men dette vil du forstå når du blir stor og skolen får banke litt vett i den vakuum-skallen din.

 6. Trangsynte dere er. Skal vi da konkludere med at alle JØDER er terrorister? Daglig dreper de uskyldige kvinner og barn i Gaza. Jødene er de nye nazistene! Etter deres lite intelligente huer, burde det være konklusjonen!

  • Hvor mange palestinere dreper Hamas i gasa??? Det palestinerne påstår at Israel dreper er bare løgn og filming.

  • Muslimenes første leder i Palestina sendte jo 2 divisjoner med islimister til Tyskland for å hjelpe Hitler under siste krig. Hvis du mener at Jødene er nazister så har jo islamistene tradisjon for å hjelpe dem. Hvorfor hater du da Jødene?.

   Har du vært i Israel eller noen gang snakket med en Jøde?.
   Jeg har vært der flere ganger og det samme gjelder Egypt, Jordan, Soudi Arabia, Irak, Iran. Pakistan, India, Sri Lanka, Thailand, La Hore, Indonesia og Borneo pluss alle land på østaiden av Afrika og det kan jeg si deg at jeg i alle disse landene til sammen ikke har truffet så mye vennlige og kultiverte mennesker der som jeg har møtt i Isral. Dere islamister eier ikke folkeskikk, oppdragelse, skolering eller noen bra, (det dere kaller religion). Dere er noen totalt mislykket menneskeskikkelser. Hat, terror og undertrykkelse syntes å være deres livsoppgave. Skulle tro dere tilhørte dyreverden.

 7. Her ser man igjen et eksempel på islams evige ondskap. Hvis man ikke kan drepe uskyldige mennesker i vantroland, så dreper man bare andre muslimer. Islam er ondskapens ansigt, en syk pestillens som gjør mennesker sinnsyke. Hvis der finnes en gud og en satan, er det satan som står bak islam. Måtte denne perverse galskap bli utryddet av klodens overflate, akkurat som andre livsfarlige sykdommer.

 8. Gå å legg dere hele gjengen som driver å trakaserer muslimene. Jeg er kanskje ikke helt enig i alt det den muslimske tro står for, men jeg driver ikke med å trakasere de for det. DE er mennesker som alle oss andre, like mye verdt osv. det er kanske noen muslimer som er drittsekker, men det er mange norske/kristne som også er det. Dere må gjerne tro og mene det dere vil, men dere trenger ikke å legge det ut på nette hvor alle kan se det, det sårer fakisk mange. Tenk om noen hadde lagt ut et innlegg om hvor dust du var, og at du bare var til for å ødelegge alle andre, trokke du hadde likt det! 🙂

  • Er din oppfatning at debatt og religionskritikk (av islam) også er det samme som trakassering av muslimer?
   Mener du i tilfelle at alle religioner skal behandles likt slik at enhver religionskritisk ytring skal forbys eller holdes tilbake?

  • Ja det skal vi gjøre hvis du køyer først og ligger der sprikende og parat når vi islamist troendes inntar deg. Det er ikke bare kanske (som du skriver) men der er helt sikkert (KANSKJE) mange museslimister som ikke bare er drittsekker men infisert av Allah viruset som spredes og infiserer mange vantroe Kristin(er) som er så heslige at vi EKTE NORDMENN ikke ville tatt dere med en spiker på et langt skaft. Ha en aktiv natt i Allahs navn.

   Hvorfor skal vi ikke skrive, på nettet, det vi tror og mener,du gjør jo det ditt fehode.

   Du er helt slukket.

 9. Jeg ser at min kommentar er en litt forvirret skrevet og mener selvfølgelig at drapsmannens far sa på fjernsyn at drapsmannens ære var krenket fordi gutten som ble drept sa at denne gjengen måtte la være i fred den gammle dame.
  Forøvrig husk min råd!! Reis fra Norge fordi denne sosialistiske gjengen har solgt dere til Muslimene og det er virkelig for seint

 10. Desverre er charlie den eneste med vet i hodet påå 16 år dette forum. Jeg bor selv i Belgia og opplever daglig terror handlinger fra disse såkalte moderate muslimer.Når en gut på 16 år blir slått i hjell av en muslim gjeng fordi han sier il denne gjengen at de må la være i fred en gammeldame som de prøver å ta fra sin veske. Sier moderate faren til en av disse drapsguttene ar det er klart at han ble drept fordu guttens ære var krenket. Spesial sak dette!! Nei nei nei dette er muslimes ære!!! Fortsett kjære Nordmen på denne måtte som dere holder på med nå reis heller fra Norge fordi dette er for seint. Norge er tapt!!!

 11. MUSLIMER DREPER MUSLIMER

  ACT International har postet et sett med statistikk som viser den reelle vold mot muslimer. Det er ikke jøder, kristne eller Amerika som leder an i muslimske folkemord, men andre muslimer. Nesten 11 millioner muslimer har blitt drept av andre muslimer siden 1948 (95 prosent av de 11 millioner som omkom ble drept av andre muslimer). Dette viser at islam ikke kan være en fredelig religion. I et annet perspektiv: av disse 11 millioner muslimer som har blitt voldelig drept siden 1948, er det 35 000, eller 0,3 prosent, som døde i løpet av seksti år med kamper i Israel, eller bare 1 av hver 315 muslimske dødsfall.
  Islam er en ultra-voldelig religion som må forbys i Norge.
  Støtt SIAN ! http://sian.no/node/408

  • Ja ali, du har helt rett. Islam er ikke en religion, men en facitisk voldsideologi, som hjernevasker mennesker, og gjør dem sinnsyke. Nazismen blir bare blåbær til sammenligning. (slettet) Dette sinnsyke uhyre må holdes isolert, og ikke slippes løs fra det helvete de selv har skapt. Det ender i krig i Europa, for ondt skal ondt fordrive. Måtte de politikere som er årsaken til denne katastrofe brenne i helvete til evig tid. De er direkte ansvarlige for alle de mord, voldtekter og enorme forbryteleser som de her parsitter på menneskeheten har forårsaket på våres kontinent Men straffen for denne ondskap skal de få sanne, når dagen er der. De blir sendt til helvete, sammens med de terrorister de har importert. No mercy.

 12. Dere alle er uvitende, både de som snakker tull om Islam og de som prøver å beskytte den. Det er akkurat dere som er tapere som nevnt i Quranen. Aldri diskuter det på slike idiotiske internett sider. Her er det kun folk som har hørt og lest dårlige ting om Islam uten å finne noe ut av selv eller lest fra overskrifter med negativt bilder… Dere hjelper dem isteden for å holde kjeft. be heller for slike mennesker og ikke ta igjen med stygge ord, de trenger hjelp. Bare Gud kan veilede de… amen

  • Mener du alle debattanter er uvitende, mens du derimot er allvitende fordi du har forstått Koranen på den eneste rette måten?

   Hvorfor mener du muslimer skal holde kjeft i stedet for å delta i åpen debatt om islam, hver ut fra de forutsetninger de har for å ytre seg mer eller mindre pent?
   Mener du det er feil å tillate religionsdebatt?

 13. Seriøst? Jeg er ei 16 år gammel NORSK jente og jeg er mer voksen enn noen av dere andre som er her! «Muslimer har svarte hjerter/Norske har svarte hjerter» Faen, se og lær! Dere er så idioter og rassistiske hele gjengen, at det ikke er mulig! Det «M» sa litt lenger oppe, er jeg så enig i. Og greit. NOEN muslimer er terrorister i dag, men IKKE ALLE! Vi kristne utryddet jødene, homsene og utlendingene, skal muslimene, jødene, hiduene osv gå rundt og kalle oss nazister den dag i dag?! Alle religioner har hatt sin «rassistiske periode». IKKE ALLE MUSLIMER ER TERRORISTER FOR HELVETE. Dette er faktisk sårende overfor de uskyldige som ikke har gjort en dritt, og som bare sitter hjemme og surfer på nettet og som av en eller annen grunn havner på denne siden og leser det her. Vel, som en nordmann, så skammer jeg meg når jeg møter på/snakker/diskuterer med slike som dere. Jeg vet at hvis jeg hadde hetet Fatima eller noe, og hadde skrevet navnet mitt på denne kommentaren så hadde dere med engang angrepet meg og kalt meg rassist og stygg muslimer osv. Men jeg er norsk, hele slekten min er det. Og jeg når ser på slike som dere, blir jeg så stolt over familien min, og meg selv. Det at foreldrene mine har lært meg manerer og oppdratt meg på en slik måte. Dere er så tilbakestående hele gjengen, beklager språkbruket. 🙂

  Det her er latterlig. Alle der som kommenterer «å herregud, de vil ta over landet vårt, vi kommer til å ende opp med INGENTING i hvert vårt gjørne» dere er bare tilbakestående. Sett dere ned, les litt historie og engasjer dere i samfunnet. Ikke vær tilbakestående og tro at folk er ute etter poteten og fisken deres. Idioter. 🙂

  • Alle de unge jenter i det land som jeg bor i, og som er blitt voldtatt av gangsterne, som betrakter deg for et vantro ludder, er nok ikke enige i din naive tro. Muslimer er de verste rasister som finnes på kloden, det står i deres helvetesbok, at alle vantro, dvs. alle som ikke er slavedyr innpakket i et telt, kan man bare drepe og voldta etter lyst. Synes du skal reise til Kabul, og gå rundt i et telt med maske på, gifte deg med en muslim, og bli voldtatt når hannen har lyst, mens de andre hunmuslimer venter på tur, så får du se virkeligheten. Vennt med og blande deg i denne diskusjonen til du får hår der du vet, i mens kan du sove tryggt med kosebamsen hos dine foreldre.

  • Du må gjerne dokumentere påstanden «vi kristne utryddet jødene, homsene og utlendingene». Dersom du har lært det i norsk skole burde du si fra slik at noen får ordnet opp i desinformasjon.

   Ellers burde en norsk 16-årig jente eller gutt, som snakker norsk hjemme og har lært det på skolen etter min mening kunne såpass norsk at elementære feil som i denne setningen burde vært unngått: «Jeg vet at hvis jeg hadde hetet Fatima eller noe, og hadde skrevet navnet mitt på denne kommentaren så hadde dere med engang angrepet meg og kalt meg rassist og stygg muslimer osv.»

   Ellers enig i din oppfordring om å lese litt historie med mer. Gjerne også nyere historie og litteratur om samfunnsforhold.
   Gjør man det, finner man kanskje også ut at denne trangen enkelte har til å «potetifisere» nordmenn, slik du også gjør, er noe forholdsvis nytt som er introdusert de siste årene av noen som kanskje ikke er vant med poteter fra oppveksten og slekta?

  • Det viser tydeligt at du ikke har gjort en dritt men bare sitter hjemme og surfer på nettet. Kom deg ut, få deg et arbeid, utvid din horisont, lær deg folkeskikk, begynn på en utdanelse og glem den gamle pedofile barneskjenderen som ravet dritfull rundt i sanddynene og pratet svada for å lure troskyldige gamle analfabeter. Han var tydligvis flink til å prate for han har lurt milliarder av tullinger til helvete, hvis det finnes noe helvete da, bortsett fra det helvete som islamistene står bak med sin undertrykkelse, terrorbombing og alle andre gapestreker det er muligt å finne på, når man vet at de fleste er innavlede tomsinger. Eller skal du kanskje, som 70% av alle innvandrerene gjør, hente din livslønn fra NAV.

   Hadde du hatt litt vett i skallen da hadde du ikke skrevet, forresten det er det vell lenge siden du begynte med, men mener her, skrevet noe negativt om poteten og fisken. Hadde du gått på barneskolen da hadde du lært litt norgeshistorie fra før den tid da Norge ble rikt pga oljen. Jord og skogbruk samt fiske og sjøfart var norges viktigste næringsvirksomhet. Og det var det som la grunnlaget for den velstand du i dag nytter godt av gjennom NAV. Du bør ta deg en tur tilbake til det apelandet du stammer fra og se hvordan de lever der. De har ikke annet å spise enn røtter, rotter, hunder og ris, 4 ganger daglig og 7 dager i uken, hvis de hører til overklassen, da.

   Å være tilbakestående er ikke noe man velger det er medfødt gjennom innavl slik alle museslimistene er det.

   På den tiden dine landsmenn begyndte å strømme inn i Norge som lemener og pissemaur, ja, lenge før den tid var Norge et av verdens største sjøfartsnasjoner. Rederene såg utviklingen, de ville ikke drive sjøfart for å fø islamister og de begyndte å flagge ut flåten. Hva gjør de i ditt hjemland?. Jo de bruker junker med segl til frakte varer sjøveien og tråsykler med påmonterte vogner til passasjertransport. De har noen gamle skranglemerrer av noen busser som vi sjaltet ut for 50 år siden og der sitter det like mye passasjerer oppe på taket, uten gelende, som det er inne i bussene. Det virker som gamle kjerringer, høns, geiter og hunder har enerett til den komforten inne. Og du snakker om tilbakestående, ditt hjernedøde, uvitende mehe. Sett deg ned, les litt historie og engasjer deg i samfunnet men det er vell ikke så enkelt med den bakgrunn og innstilling du har. Nå vil jo færre og færre arbeidsgivere ha islamistene i sin tjeneste. Og vet du hvorfor????????. Jo VI, ekte nordmenn, er begyndt å ta i bruk museslimistenes egne metoder. Vi truer arbeidsgiverene med represalier hvis de ansetter museslimister. Det ser ut til å virke bra. Bomber og raketter hører barbarerene til så det unngår vi lengste laget. Men klart at hvis de bare lever på NAV og ikke tar hintet om å fjerne dere fra vårt land da må vi ga hardere til verks.
   Ha en kjempefin tur tilbake til steinalderen. Med eller uten høner i bussen.

  • «Vi kristne utryddet jødene, homsene og utlendingene»

   Det stemmer ikke! Noe sier meg at du ikke vet hva begrepet «utrydde» innebærer.

   «Alle religioner har hatt sin “rassistiske periode”.»

   Ja ha. Når var kristendommens «rasistiske periode»? Eller satanismens? Jødedommens? Buddhismens? Hinduismens?

   «IKKE ALLE MUSLIMER ER TERRORISTER FOR HELVETE.»

   Det har vel ingen påstått heller. Men vi vet ikke hvor mange av dem som er det, eller som støtter terrorisme uten å være terrorister selv. Kanskje absolutt alle. Kanskje 9, 19, 90 eller 99 %. Kanskje bare en promille. Men en promille av 1,6 milliarder blir 1.600. Det er ganske mange, det også…

 14. Islam er ikke en religion, det er en fundamental misforståelse. Isalm/muhammedanisme er en facitisk voldsideologi som krenker allt som bare minner om menneskerettigheter. De som klynger seg til denne galskap, er ikke bedre enn de som gasset og massakrerte folk i kz leirene på 40 tallet. De drepte, voldtog og torturerte alle som ikke var enige med dem. Det samme har muslimene gjort i århundrer, og de er ikke kommet videre i sin utvikling. De massakrerte armenierne, voldtok Bosnia, og tvang dem til og underkaste seg barbariet. De prøvde på og innvadre den siviliserte verden, men ble stoppet i Spania i siste ende. Hvis de her psykoer bare kunne blitt i sine egne lender, hadde allt blitt bedre. Der kunne de hogge hender og føtter av hver andre, steine, piske, henge og halshugge hverandre, det er deres religion, og deres eget valg. I den siviliserte verden kalder man det for barbari, men for muslimene er det paradis. Det må de gjerne, for i denne djevelkultur, som får nazismen til og bli human, er der intet håp. De må bare sendes tilbake, så de hver fredag, etter bønnen til djevelguden, kan hygge seg med piskning og halshuggninger på markedsplassen, så blir de glade. Synd for muslimene, at de skal bli så undretrykkte i den siviliserte verden, at de ikke kan få praktisere denne såkaldte religion fritt. Befri muslimene, den eneste vei, er tilbake til Mekka til deres hellige by og brødre. Men her er de ikke velkommne, her risikerer de og bli straffet for all deres kriminalitet, voldtekter, drap og narkosalg. Og det er de for feige til, bedre og snyttre på de vantro. Men trærne vokskser ikke inn i himmelen, akkurat som med nazistene skal de få hva de fortjener. Men så skal de ikke jammre, de har selv bedt om det. Så reis hjem i tide, ellers har dere ingen grunn til og klage. Europa skal igjen bli fritt for vandaler og terrorister.

  • jeg vet ikke hva du oppnår med de løgnene dine ? du er en løgner som for falsker dokumenter fordi du har en anna synsvinkel enn mer enn 1.3 milliarder andre, ikke kom her å si at alle 1.3 milliardene er hjernevasket, for da lyver du ikke til meg , men du lyver for deg sjøl!

   steden for å komme her å begynne med det tull prate ditt , så kan du kjøpe en koran som er oversett og lese der hva koranen sier om seg og hva den sier om mennesker og all skapningen.

   islam sier at alt på jorda er der for tilfredstille mennesket , og mennesker er på jorda for å tilbe dems gud.

   • «islam sier at alt på jorda er der for tilfredstille mennesket , og mennesker er på jorda for å tilbe dems gud.»

    Du er nok hjernevaska sjøl, det er klart. Utenom de 1,3 milliardene villdyr driter alle i allahen og mohammeden (SOH) deres.

   • Koran er ikke annet enn en eventyrbok angivelig fortalt av en pedofil analfabet som levde på 600 tallet, og slikt tror dere på og ligger og dunker hode i gulvet 5 ganger om dagen og ropre «allah aker bar……

    • Du kan bare dra til helvete, med dine venner, og ikke si noe om islam eller hvordan vi ber til….Og dere går til kirken hver søndag og vi ber så klapp igjen munnen din, hvem du er

     • Nei i helvet havner slike som deg, dere tillhører jo djevelens religion og dunker hode 5 ganger om dagen får å tillbe ham når dere roper… allah aker bar… snakk om idioter.

     • Vi som ikke har noen religion er nok dem som ser klarest hvor farlig religion er, å måten du svarer på ( Hun som er sint ) så viser det bare mer og mer hvor farlig islam er. Hun er tydeligvis ikke for fridom til å si hva man vil når hun ber oss om å holde kjeft, så det forteller bare hvordan hun har vokst opp.. Å som alle andre muslimer så kan hun ikke diskutere normalt, men bare komme med fornærmelser ( tror hun ) og løgner.

      Nei sier det igjen.. Islam er idioti!

   • Alt på jorden er til for å tilfredsstille mennesket, skriver du, men dere museslimske menn hsr jo forvrengt dette bud, og tolker det dithen at alle kvinner på denne jord er til for å tilfredsstille mannen.

    Hvorfor driver dere dene kjønnslemlestelsen og undertrykkelsen av kvinner hvis der ikke var for å tilfredsstille deres egne syklige behov.

    Jeg vil påstå at det finnes ikke et menneske i hele Europa som hater en eneste innvandrer men vi hater hver eneste mannlige islamist på grunn av deres holdning ovenfor barn, da særlig jenter, som for dere bare er et stykke kjøtt til egen tilfredsstillelse. Det er vell derfor dere kjønnslemlemlester småjentne også så de ikke skal oppdage hvor svake og mislykkede dere er. selv som elskere. Drittsekker.

 15. HAhahaha ! Som man sår som man får ! Norge ønsket slike grupperinger i landet og nå må leve med at de selv vil krympe til sine små hjørner i samfunnet mens de vil ta mer og mer over med skjulte regler til dems fordel og ola og kari vil måtte jekke seg mere og mere ned til sin ynkelige hjørner.

 16. Jeg har bare en ting å si: HERREGUD SÅ BARNSLIGE ALLE ER!!! Dere som har lagt inn de dumme innleggene deres her. Se å voks opp alle sammen! Kan man ikke bare la være å mobbe hverandre? For dette kaller jeg for mobbing. Hvorfor skal alle blande seg i hva andre gjør, har på seg, hva slags religion man har, hudfarge, høyde, osv. Vil man ha på seg burka, nikab, laken, masse piercinger, nonne klær, gå naken så får det da vel være en og hver enkelt sitt valg. Hvorfor blande seg i det? Jeg skjønner ikke hvorfor vi skal alltid såre hverandre eller si vår mening som kan såre andre når man egentlig vet at det ikke er noe lurt i det hele tatt. Det vil jo bare føre til bråk, så la heller være!! Kan man ikke bare la de menneskene som går med hijab, burka eller nikab være i fred? Så kan heller de som har blitt tvunget til det be om hjelp SELV. Det er ikke noe vits i å blande seg i det. Min konklusjon: Se og oppfør dere alle sammen!!

  • Fint du nevner det med mobbing.. Kan du komme med en kommentar på denne linken da??

   http://www.youtube.com/watch?v=irWFUxSyAfw&feature=related

   Hvorfor tror du at vi reagerer på oppførselen til muslimer? Religion deres er farlig, å det finnes IKKE en moderat muslim! bare se til Belgia der en muslimsk gjeng drepte en gutt som beskyttet en eldre dame!

   Det er ikke på tale at vi er barnslige eller rasistiske, vi må få i gang en diskusjon, for folket i Norge godtar ikke hvordan dem oppfører seg, å når det er snakk om rasisme, så er det faktisk muslimene som utøver det mot andre barn på skolen, faktisk i jobb situasjoner, å i våre gater. Jeg har blitt ropt etter av muslimer en REKKE ganger bare ved at jeg gikk på gaten!! Hva hadde jeg gjort dem når jeg kun gikk forbi på gaten, å hverken sa eller gjorde noe mot noen?

   Dere muslimer som kommenterer i blogger rundt omkring på nettet, dere hjelper ikke deres muslimske brødre, dere sprer hat og fornærmelser. å det eneste det gjør igjen er å skape hat mot muslimer..

 17. Helt fint. så kan vi alle gå rundt masskerte. Kom ikke her og klag, når jeg går rundt i finnlandshette, og kappe, hverken når jeg skal demonstrere, gå i banken, eller på posthuset. Igjen har norske politikere bøyet seg i støvet for terroristene og deres såkaldte kultur. Men vi skal ha klar beskjed, fra nu av har alle lov til og gå rundt maskerte i offentligeheten. Norske politikere er det muslimer kalder for horer. Nede i helvete får du halsen hugget av hvis du går i korte bukser, hvis du er heldig, blir du bare pisket i hjel. Norske politikere er prostituerte rasister, bare mot sitt eget folk. man vil spy av de her feige rotter. Man må vel også få gå rundt i waffen zz uniformer, for alle må ha lov til og klede seg som man lyster. At det det går an og synke så dypt, men det viser hvor uanstendige de her prostituerte elementer er kommet. La oss få Osama som statsminister, så kan de virkelig få slikket rævhuller, de psykopatene som terroriserer den norske urbefolkningen. Fuck them.

 18. Er det her dere henger igjen,!? Som absolutt ikke har noe mer enn hat i dere. For noe slags mennesker dere er åss. Svarte hjerter. Ikke bra!

  • Vet du hva?? Se i deg selv, å hvordan dine folk oppfører seg.. Du burde skjemmes. Rett og slett. Vær klar over at vi tok imot dere alle sammen med et smil, vi ga dere ALT dere har nå, å dere er noen misfornøyde jævler! samtidig så truer dere, dere er så rasistiske at vi har ikke opplevd noe slikt siden Nazityskerene kom inn i landet i 1940!

   • hva forventer du, at vi ska sleike rævva di? Dere tok imot med et smil eet smil fordi dere trengte oss.. Uten oss hadde dere ikke kommet på noe mer enn ostehøv’ern og binders.

  • Hvis det er noen som har hat og svarte hjerter i seg så er det dere muslimer….

   Dere burde skammes men det aner dere jo ikke hva det er……..

    • Jeg holder ikke kjeft fo en idiot som deg, du er ikke noe annet enn en liten muslim hore, pell deg ut av mitt kjere Norge, du forsøppler landet.

    • Er du 17 år da burde du jaggu skrive bedre norsk. Det er 9 skrivefeil, ord og tegnsetting, i de vel 2 linjene du skrev.

     Voks opp, bli stor, skaff deg litt kunnskap og lær deg språket, da kan du prøve å diskutere videre og ikke bare slenge ut noe dritt du tror på. Tydligvis er du et kjønnslemlestet fe som liker å bli undertrykt og foretrekker at han som sier at han er din far velger ektefelle til deg. Du her ingen selvrespekt og blir nok ikke en av de islamistjentene som må rømme hjemmenfra, skifte navn og bo på hemmelig adresse for ikke å bli drept av dine foreldrer. For en idiologi du tilber.

 19. folkens , hvorfor sier dere så mye fiendlig om islam og alt dems regler , dere vet sjøl at det er norge som har blanda seg inn i krigen og har soldater i afghanistan , dere må tåle at flagget deres blir brent av folk som ikke liker dere, tror dere (nordmenn) at hele verden er glad i dere eller? og er dere med i leken så må dere tåle steken , hvis dere skal begynne å grine hver gang en sier noe stygt om dere eller brenner et norsk flag , så lever dere ikke i virkligheten! helt ærlig så blir jeg flau av å være med nordmenn ute på ferier osv , dere er så arogante at det er sykt! til og med jeg som har bodd i norge i 10 år , så virker dere fremmede for meg i utlandet.

  men det er ikke saken jeg vil snakke om , det jeg vil si at steden for å sitte å lese hva bloggere skriver hvor 90 av det de skriver om islam er bare løgn og later som om det er fakta , så kan dere gå å åpne en bok å sitte rolig i en ettermiddag etter at dere har sett hotell Cæsar og lese en godt anbefalt bok om islam og hva det står for! jeg forstår egentlig ikke at dere tørr å snakke om relgion idet hele tatt… dere har ikke respekt for noen som helst.

  og ro litt ned, Islam kommer til å ta over norge og det vet nordmennene , de må bare få det inn med baby mat skje og da kommer det til å ta litt lang tid , du må bare gi det litt tid =)

  • Utakknemlig det er det DU er.. du sier vi må tåle at flagget vårt blir brent.. da må du/dere tåle at vi tegner mohammed som en pedofil gris som han var..

  • Islam kommer til å ta over norge? Og du som utlending gjør meg flau! Men ja, skulle ønske Norge var et land som fortsatt hadde fulgt kristendommen, da tror jeg neppe de hadde vært så fordomsfulle som de er nå.

   • sleik mer rompe a pliz , I koranen så står det at islam kommer til å være en domirerende relgion , du vet selv og jeg vet at islam kommer til å ta over land etter land i europa , akk som kristendommen gjordet det før… og når du sier at du skulle ønske at norge var kristene for bla bla bla, så skal jeg rette deg opp litt … jeg vet ikke om du har kjønt det , men det er ikke relgionen som er problemet hos nordmennene, problemet dems er at de ikke har lært å vise folk respekt , det eneste de har lært fra barndommen er å være arogante , nå sier jeg ikke at alle er det , men de fleste , nordmenn krever respekt uten å vise respekt, og jeg har lært at respekt er ikke noe du krever , det er noe du oppnår som et resultat av de handlinger , og for meg så er det taliban folka driver å brenner norske flagget er akk det norge oppnår! med sine arrogante stilling ovenfor andre.

    • Nei, respekt er noe vi krever når dere kommer til Norge, vi har ikke invitert dere hit og vil ikke ha slike skapninger som dere.

     Ja idioter som tror på eventyr angivelig fortalt av en pedofil analfabet på 600 tallet er jo selv skrevet til å overta kloden……. ha ha…………..

    • Er det det koranen sier, at dere skal ta over verden? Dere, som ikke engang kan gjøre noe for dere selv men snylter på Vesten og blir hentet for viktige oppdrag som å lage kebab, kjøre drosje, og vaske pissoirer? Få meg ikke til å le.

 20. Om noen år kommer ytringsfriheten i Norge og deres naboland til å bli skrenket inn, steg for steg. Vi får flere muslimer som er aktive i politikken, vi har flere aktive i store partier og når de danner regjering vil det være naturlig å inkludere oss. Jeg spår at om ti år, vil vi ha klart å innføre sharia lover i Norge. Jeg vet at mange normenn er enig i at mange kvinner er luddere og bør respektere mannen.

 21. Jeg blir krenket over å se muslimer brenne det norske flagget. Hjernevasken er så stor at jeg forstår krigen i Afganistan og invasjonen i Irak. Drep dem som brenner det norske flagget!!!

    • Baller er jo en ting du og dine ikke aner hva er…..derfor ser dere ut som idioter….jalla jalla jalla……..

    • «Hva om vi skulle stille oss opp med plakater hvor det stod
     Kill all people that belive in muhammed»

     «haha, hvis dere nordmenn hadde hatt baller til det så hadde dere gjort det for lenge siden…»

     Vi (eller rettere sagt mange av oss) holder oss for gode til slikt. Vi er mennesker, så vi diskuterer. Vi trenger ikke å bruke vold og trusler. Vi vet at man snakker og skriver norsk i Norge og engelsk i England. Gode nordmenn er nettopp det – gode nordmenn – ikke onde og/eller utlendinger.

     Men dere muslimer… ja, hva er dere og hva gjør dere? Galninger som kaster stein og ødelegger/setter fyr på ting (til og med ting dere ikke eier). Mange av dere praktiserer barnemishandling og psykisk/fysisk vold som tvangsekteskap, barneekteskap, sex med mindreårige, omskjæring, steining og halshuggging.

     http://demokratbloggen.wordpress.com/2010/05/20/muhammedanskt-massbrollop/

 22. Jeg har forstått det slik at bl.a. ytringsheten står sterkt hos deg, eller gjelder den bare så lenge andre er enige med deg? For å slette svaret jeg hadde til deg syns jeg var tåpelig, rett og slett! At jeg ser annerledes enn deg på en sak betyr vel ikke at jeg automatisk tar feil?
  Men du har jo forsåvidt også bekreftet at mitt besøk i din blogg har vært fullstendig bortkastet, så jeg forlater deg og lar deg være i fred med dine teorier. 🙂
  Ha en fortreffelig pinse! :-))

  • pal.dickinson:
   Jeg har da slett ikke slettet noe svar fra deg! Dette er det tredje svaret du har fått publisert om linken du ikke ser sammenhengen med. Jeg registrerer forøvrig at du i ditt første innlegg skrev at du oppfatter det å linke blogginnlegg til en artikkel som å tvinge sine meninger på andre. Et besynderlig standpunkt for en som selv vil både lese og debattere, men jeg lar den ligge.

   Til opplysning: Kommentarsystemet fungerer slik at når man har sendt inn, så havner kommentaren i kø for moderering. Deretter blir det publisert straks bloggeier/moderator trykker OK. Flere har tidligere også misforstått dette og trodd innlegget ble publisert i det øyeblikk de sendte det inn og så det på sin egen PC-skjerm. Deretter har de feilaktig trodd innlegget er blitt slettet når det ikke øyeblikkelig finnes blant de publiserte kommentarene.

   Andre har ikke oppfattet at innlegg havner under den kommentaren de er et svar på, mens generelle kommentarer «til artikkelen» kan komme over dem.

   Ha selv en fortreffelig pinse med dine teorier 🙂

  • I denne sammenhengen passer det vel å bruke «You can’t be half pregnant». Enten har du ytringsfrihet eller så har du det ikke. Bare litt ytringsfrihet er like lite forståelig som bare litt gravid.

   Låner og omskriver litt fra ditt svar i debatten på din blogg: Uten ytringsfrihet og åpen kritikk vil vi ikke få noen debatt, og uten debatt stopper utviklingen.

 23. Jeg tror islam ikke er værre enn noen annen religion. Men det er fanatikerne som er farlige! Den jevne muslim er helt sikkert et skikkelig menneske med vett i hodet og et syn på samfunnet vi helt sikkert kan dele. Men som sagt, fanatikerne er skumle. Og det er disse vi hører om, det er disse som får spalteplass og det er disse som er farlige!!

  Det paradoksale er jo at muslimer i vesten benytter seg av nettopp det de vil bekjempe for å fremme sitt syn; yttringsfriheten! Mange kommer hit til norge, søker asyl og kommer inn under norsk beskyttelse, norsk kultur og norsk frihet. Frihet til å tenke, mene og si det en vil. Og mange benytter den friheten og muligheten til å si det de vil, til å bekjempe yttringsfriheten og de som kjemper for å beholde den sterk. De vil ha et strengt regime hvor alle som ikke tenker og mener som de skal straffes hardt. Og for å fremme sitt syn, sin sak bruker de demonstrasjoner, trusler, terrorisme og alle andre lovlige og ulovlige midler. De debatterer og er med på demokratiske arenaer også, men det virker som om at det er veldig vanskelig å svelge andre meninger enn den sanne tro! Se bare på hvordan Abid Raja turer frem, det er kun han som har rett til å ha meninger.

  Jeg synes derfor også at hijab, nikab, burka og andre kvinneundertrykkende plagg ikke burde være lovlig i det offentlige samfunn. muslimene hevder hardnakked at dette er religiøse plagg, men de er jo samtidig undertrykkende. Og da blir dette en kollisjon mellom vestlig kultur og muslimsk religion. Men er det da den vestlige kulturen som skal gi etter? Skal kvinners mange hundreårige kamp for likestilling og rett til selv å bestemme over seg selv vike for muslimenes krav om at deres religion er viktigere? Nei mener jeg!
  Jeg mener ikke at de skal gi opp sin religion, men heller at de må modernisere den og modernisere sitt syn på religionen. Eller så får de flytte tilbake til et land hvor deres religion samsvarer mer med den religionen og kulturen som er der.

  Islam var i sin tid moderne og hadde mye godt i seg, men det er jo flere hundre år siden. Og siden den tid har de moderate tydligvis blitt overkjørt av de ekstremt fanatiske. Olav Versto skrev på lederplass i VG for en god stund tilbake at islam er en religion for de som ikke kunne lese eller skrive, de undertrykte. Og det virker jaggu som han har rett i det.

  Vel, jeg er ikke for at man skal provosere noen bare for å provosere, men ærlig talt! Disse karrikaturene er jo bare til å le av. Og særlig denne siste. Jeg synes den er hysterisk morsom. Og alle religiøse skikkelser har vært harselert med mye værre enn dette, uten at det er truet med mord, drap, død og fordervelse. Jeg mener at yttringsfriheten er en rett vi må beskytte for enhver pris. Vi må ikke la oss true til å gå på akkord med den. Slik jeg ser at hr Støre til tider har latt seg gjøre.
  Jeg erkjenner alles rett til å si det de vi, selv om jeg er dypt uenig. Men, og det er et stort MEN, det må brukes ord, ikke sverd, eller selvmordsbombere for å understreke sitt syn. Ellers må vi understreke vår rett til å mene hva vi vil på tilsvarende måte. Og der er jeg villig til å stå i første rekke.

 24. Så på vg.no at boken som Goerge Washington i sin tid lånte fra biblioteket til New York Society har blitt levert tilbake, etter over 220 år. Legger der også merke til at en blogger har koblet sitt blogginnlegg «Drep de som fornærmer islam». Spørsmålet som da melder seg er selvsagt hva dette temaet kan ha med en bok som er lånt litt for lenge å gjøre, så derfor leser jeg gjennom blogginnlegget. Og blir jeg overrasket? Overhode ikke!

  Uansett hvor mye jeg forsøker så klarer jeg ikke å se noen som helst sammenheng mellom nyhet og blogginnlegg. Alt jeg sitter igjen med er en irritasjon. En irritasjon over at jeg lot meg friste til å lese det, selv om jeg hadde en god mistanke om hva det inneholdt, men også en irritasjon over at folk hele tiden skal forsøke å påtvinge folk sine meninger fullstendig uten å ta hensyn til i hvilke sammenhenger det skjer! Blir litt som om jeg skulle gått inn på Ullevål under en Vålerengakamp og heiet på Aksel Lund Svindal!!

  Fortsett gjerne med å skrive blogginnlegg og kommentarer men hold dere i alle fall til relavante saker hvis dere skal koble bloggene deres til nyhetssaker i nettaviser. Da blir det enklere for andre å styre unna de…

  • Hint:
   Linken er på de vestlige verdier og påvirkningen av den amerikanske konstitusjonen, som igjen er influert av blant annet Voltaire og opplysningstiden.
   Sjekk også hva boken heter, så forstår du at dette er relevant og går rett i kjernen på blogginnlegget.

   Edit: Linken til dette bloginnlegget er slettet på VG-artikkelen fredag kveld, så noen i VG har samme syn som deg. End of story!

   • Da har du ikke tatt mitt hint i alle fall…
    Saken på vg.no gjelder en bok som er levert tilbake over 220 år for sent, ikke hvilken bok det er. Kuriositeten ligger i lånetiden, ikke tittelen på boken. Hva boken heter eller hva den handler om er helt underordnet i denne saken. Hvordan Amerika utvilket seg og ikke minst hvorfor er vel godt dokumentert gjennom de årene som har gått siden George Washingtons tid.
    Dessuten har jeg mine tvil om at den amerikanske konstitusjonen og den vestlige verden har vært så altfor påvirket av at boken ikke har blitt tilbakelevert i tide…

 25. Flott blogginlegg, som jeg leste med glede. All gratulasjon til deg for endelig å ha skrevet en av veldig få velreflekterte artikler om islamistisk sensur og ekstremisme.

 26. klart vi reagerer når dere griser mobber oss muslimer.dere alle vil brenne i helvete. møkkagriser! horeunger!!!!!!

 27. et lite tankeeksperiment: hvis det hadde eksistert et dyr i verden som hadde drept og skadet så mange som det religion har gjort, er det ikke sannsynlig at hele verden hadde gått sammen for å utrydde det dyret? jødeutrydding, korstog, heksebrenning, jihad, omskjæring. dette er bare noen av grusomhetene som har skjedd på grunn av religion.

  poenget mitt er: der er noe som er mye farligere enn ekstreme islamister(selv om de er noen skrudde jævler). RELIGION, det er farlig det! se på vatikanet i roma. folka der fikk manipuert til seg så mye makt at de fikk sin egen stat! å siden har de voldtatt altergutter i mørket, beskyttet av sin kjære pave:) bra sykt?

  vi må lære å stå på egne ben, ikke støtte oss til religion som noen nyfødde barn. det er jo ganske utrolig at vi tror på noe som vanlige menn skrev for mange mange år siden. å for noen historier! muhammed var jo i følge koranen pedofil! å i bibelen står det at gud skapte adam,eva,2stk.de fikk to sønner, kain og abel.4stk. abel ble drept av kain. 3stk. kain reiste så vekk til landet nod, der han traff ei dame han giftet seg med.hvem faen var det? hvis adam og eva er foreldrene til alle menneske på jorda(i følge bibelen), da må kain ha gifta seg med mora. incest!
  å en liten «fun fact» til å avslutte med: moses så en brennende busk, og gud talte til ham gjennom den. mesteparten av verdens cannabis kommer fra den delen av verden. pisse stein!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ja, religion står bak mye fælt. Allikevel er det forskjell på religioner. Buddhister er for eksempel fredelige i forhold til muslimer som fremstår som barbariske. Overgrep fra religiøse overhoder skjer nok i mange religioner, men åpenheten og frykten for represalier om man sier fra («sladrer») varierer.

   I Norge har vi gjennom lang tid utviklet et meget avslappet forhold til statsreligionen. Det har ikke skjedd uten at noen har stått opp og tatt de nødvendige kamper. Vi skal ikke mer enn drøyt femti år tilbake i tid før vi finner religiøse mørkemenn også her til lands som ikke hadde utviklet seg i takt med det samfunnet de var en del av.

   Forfatterne Arnulf Øverland, Jens Bjørneboe og Agnar Mykle var kanskje forut for sin tid i forhold til hva mange av den vanligvis tause majoriteten/almuens oppfatninger, men i dag ville nok de færreste i Norge ønsket seg tilbake til et samfunn der de som ytrer seg på en måte som noen oppfatter som krenkende mot religion skal straffes og ytringene deres forbys. Mer enn dengang trenger vi noen Øverland, Bjørneboer og Mykler som tør kjempe for de tause og umælende i dag. Selv om mange kanskje ikke før om femti år forstår hva slags kamp dette egentlig var.

   Enkelte misjonærer for islam, som opptrer som talsmenn, ledende imamer og samfunnsdebattanter vil kanskje enda lenger tilbake. Den mektige Oslo-imamen Mehboob ur-Rehman sitter for eksempel i ekstremisten al Qaradawis europeiske fatwaråd.
   Talsmenn for Islamsk Råd Norge slipper billig unna medias spørsmål om hva de selv mener om stridsspørsmål i Islam som nærmest oppfattes som selvfølgeligheter i et liberalt vestlig samfunn anno år 2010. Eksempler: Fortjener homofile å leve eller skal de steines? Skal kvinner få bestemme selv over sine liv, ha stemmerett, bestemme påkledning etc, eller skal mennene, fedrene, brødrene bestemme for dem?

   Om ingen står opp for ytringsfriheten, kan resultatet bli bål med Salman Rushdies «Sataniske vers», andre ytringer og til og med en legitimering av hva islamister bedriver av mordforsøk mot kunstnere og forlagsfolk som ikke gjør noe galt i vestlig forstand.

  • dette beviser hvor mye kunnskap du har om religion. når du ikke vet om religion så hvorfor kommer du her og skriver unødvendig kommentarer. lær deg litt kunnskap før du skriver noe saklig. dere er alle sammen slik-

   jeg som muslim vet at det ikke er feil i religioner. det er feil i selve mennesket. menneskene prøver alltid å bruke religion som unskyldninger når vil nå sine mål.

   det finnes kun 2 type mennesker i verden. den gode og den onde. du kan finne begge to i alle religioner.

   • har ikke skrevet noe som ikke er basert på allmennkunnskap, bibelen og koranen. untatt det om moses. det var en teori.
    ja, de fleste religioner bringer et budskap om fred, inkludert koranen. men med så sinnsykt mange mennesker som tolker dem slik det passer dem, tror jeg vi hadde hatt det bedre uten religion.
    jeg tror heller ikke mennesker er kun gode ELLER onde, vi har nok litt av begge deler, men det får bli til en annen debatt.
    Assalamu alaikum

 28. @Lars
  Det mest ironiske er at det er ikke Mohammed de mobber, det er alle de muslimske ekstremistene som tar seg nær av at han blir vist de mobber…:P

 29. Du har skrivit en mycket intressant artikel som av en händelse går han i hand med min artikel som heter «därför måste vi försvara yttrandefriheten» och som tar avstamp i filmen Fitna av Geert Wilders som blev mördad av en fanatisk muslim för denna film.

  Till alla tvivlare till yttrandefriheten vill jag säga: Om ni vill döda friheten, så måste ni gå över min döda kropp!

  Du kan se filmen Fitna på min blogg här:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/darfor-maste-vi-forsvara.html

  • Vi er kanskje inspirert av fruktene av den samme filosofiske tradisjon da? Islam har, som du påpeker i din blogg, ikke vært mottakelig for kritikk og har dermed ikke opplevd den samme utvikling og fornyelse som vi i vesten som befinner oss i det 21. århundre.

  • Geert Wilders som produserte filmen «Fitna», er fortsatt i live og medlem av det nederlandske parlamentet (det er valg der den 9. juni).
   Du forveksler nok Wilders og «Fitna» med regissøren Theo van Gogh og filmen «Submission» (som han laget sammen med Ayaan Hirsi Ali).

 30. Gjengen av «militante muslimer» er ledet av Adam Gadahn. Han har en sterk jødisk bakgrunn i familien Pearlman. Hvis du ikke klarer å erte på deg skikkelige muslimer får du gjøre hele jobben selv. Det er ikke billig men det er nødvendige utgifter hvis religions og rasekrigen skal lykkes for «Guds utvalgte».

 31. Jeg syns den omdiskuterte episoden av southpark hvor julenissen spiller Muhammed i en bjørnekostyme er genial. Den får disse islamist tufsene til å vise sitt sanne jeg.

  I episoden surfer Jesus på porno.

  I episoden sniffer Budda kokain.

  Muhammed gjør ingen ting og blir ikke en gang vist.

  Hvorfor har det seg da sånn at det bare er islamist tullinger som klarer å bli så fornærma at de setter en bombe utenfor studioet til South Park?

  Kan det ha seg at det er fordi islamist tulliger har de absolutt minste penisene i hele verden og at de derfor har så utrolig liten selvtillit at de bare må være sinte på alt og alle i stedet for å oppføre seg som mannfolk og gjøre noe konstruktivt for samfunnet?

  Jeg mener… jeg tror seriøst de må ha så små peniser at man må bruke mikroskop for å se dem.

  Skam dere islamist tullinger! Skaff dere et sett baller!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *