Bytt ut folket

«Hele 85 prosent av befolkningen mener at gode norskkunnskaper er det viktigste kriteriet for at innvandrere skal kunne bli integrert i det norske samfunnet. Dette viser Integreringsbarometeret 2009 utgitt av IMDi.«

Dette sitatet er innledningen på Integrerings- og mangfoldsdirektoratets artikkel om den nylig publiserte undersøkelsen: Integreringsbarometeret 2009.

Dette var det eneste som var uthevet i fet skrift i presentasjonen. I tillegg var det nevnt som hovedfunn i rapporten og det funnet desidert flest svarte var viktigst.

Faksimile fra IMDis nettside.

Det forteller ikke VG sine lesere noe som helst om.

At gode norskkunnskaper er det kriteriet som aller flest nevner er ikke i det hele tatt nevnt i VGs artikkel om undersøkelsen. Til gjengjeld er det nevnt på side 6, side 7, side 20, side 21 og side 23 i rapporten. Den har kanskje ikke VGs journalist lest? Eller gambler noen i VG på at deres lesere ikke søker informasjon på egen hånd?

Faksimile VG

Hva har så VGs intervjuobjekt, Barne-, likestillings- og inkluderingsminister, Audun Lysbakken (SV), fått ut av rapporten?

 • Han er misfornøyd med folks svar og meninger.

Han mener kanskje at folket burde byttes ut?

 • I tillegg er han misfornøyd med at politikerne snakker om feil ting når de velger å snakke om enkelte problemer rundt integrering.

Han får kanskje skynde seg å bytte ut folket før de finner på å bytte ut noen politikere  da? (Oppdatert 30. mai. Meningsmåling VG, TV 2.)

– – –

Noen av funnene i rapporten er at:

 • Gode norskkunnskaper topper lista over hva befolkningen mener er viktig for god integrering, mens det å kunne forsørge seg selv gjennom arbeid inntar en god andreplass. Å ha et felles verdisett med og å være mest mulig lik den øvrige befolkningen, anses som mindre viktig.
 • Befolkningen er delt i synet på innvandring.
 • Det er bred aksept for at innvandrere både kan beholde sine tradisjoner og passe inn i det norske samfunnet.
 • Rundt seks av ti er helt eller delvis imot at kvinner bærer hijab på arbeidsplassen, på skolen og som ansatte i stat eller kommune, og nesten fire av ti er helt eller delvis imot bruk av hijab på gaten.
 • Flertallet ønsker ikke at egne barn skal gå på skole med høy andel elever med innvandrerbakgrunn, men det er skolens resultater som betyr mest for valg av skole.
 • Det er en økning i andelen som mener at innvandring og integrering er et av de viktigste samfunnsspørsmålene.

[polldaddy poll=3271426]

Mest lest på Norske forhold siste to uker pr 29. mai.

 1. Grenseløse foreldre.
 2. Innfør en ny vårtradisjon.
 3. «Drep de som fornærmer Islam.»
 4. Her er svindleren.
 5. Kom med svartelistene.

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Mer om integrering:

VG: Domstoladministrasjonen ombestemmer seg: Vil allikevel ikke forby hijab i domstolene. VG: Boksemester er Lysbakkens forbilde. VG: Fikk sjokk da jeg kom med hijab.  VG: Alle vet hvilken kaste de tilhører. VG: (Maryam giftet seg med en fremmed  fra samme kaste/rase etter krav fra faren og pakistansk skikk. Huma giftet seg etter eget valg, utenom kasten, og opplever å bli baksnakket i det pakistanske miljøet i Norge.) VG: SV vil ikke forby hijab i skolen. VG: Bruk av hijab på skolen kan bli forbudt – men bare hvis bruken øker. TV 2: Slakter UDIs prestisjeprosjekt. Dårlig saksbehandling hindrer effekt  i kamp mot proformaekteskap. VG: Hijab gjør jentene mindreverdige. VG: 5-åringer bruker hijab på skolen. vl.no: Jens: -Marsjordre for bredere religionspolitikk. vl.no: Riksantikvaren vil verne moskeer, synagoger og andre religiøse bygninger.

Mer meningsmåling.

Og mer intolerante muslimer som truer med dødsstraff for medarbeidere i Kirkens Nødhjelp som er beskyldt å forkynne kristendom i Afghanistan. KN avviser beskyldningene. Og statsråd Audun Lysbakken synes kanskje det er feil å snakke om slikt så lenge han ikke har godkjent debattemaet?

74 tanker om “Bytt ut folket

 1. Så norrbaggarna utomlands pratar norska, viftar med sin sillsalladflagga och ola dunk i spanien ska vi inte prata om.
  Hela Bästkusten är full av fulla, fula baggar som beter sig sämre än albanier och somalier påå plundringståg.
  Hellre en last med Somalier i riksdagen än en bagge i Tanumsstrand.
  Vi har fajtas med Danmark-no way i tusen år och behöver all hjälp vi kan få. Bra att det kommer hit lite syrianer som kan hålla Hells Angels ocg Bandidos torskar stången.
  Glöm inte Dansknorska övergrepp som Stockholms blodbad, slaget vid Bleckåsen och Bobbysocks.

 2. Jeg er innvandrer og synes at mange innvandrere spesielt muslimer gjør en meget dårlig jobb med og bli en del av det norske samfunnet man trenger mere krav for guds skyld ikke alle innvandrere er på lik linje med det søppelet de henter fra Somalia Kosovo Irak og andre krigherja land kansje de burde prøve med land som er demokratiske og ikke islamister som altid havner i kultur crash eller kriger med andre folkeslag?

  Bor på Oslo vest for og slippe unna dårlige innvandrere og moral politiet som bor på øst jeg har mørk hud selv , gjør det meg til en rasist ? Er glad i de hvite iogmed det er de som har vært vennene mine siden jeg kom til Norge har bodd på vest helt siden jeg kom til Norge.

  Grønnland ville jeg aldri ha bodd en dag på hvite har aldri diskriminert meg selv om historien fremstiller dem som onde imperalister synes jeg de er ganske greie det virker som de har mere et problem med ekstreme tolkninger av Islam enn at de misliker mørke.

 3. Vi må ikke tro på det som serveres fra regjeringen. «Det er bred aksept for at innvandrere både kan beholde sine tradisjoner og passe inn i det norske samfunnet.» ? Dette er en løgn av dimensjoner for å manipulere folket. Bare les blogginnlegg rundt om kring. Folk flest vil ikke ha innvandrere inn til Norge. Nok er nok og bort med vekk! Det norske folk må ikke la seg manipulere til å tro at den andre halvparten mener det motsatte som dem selv. Dette er taktikk fra myndighetene. Å sette etnisk norske opp mot hverandre. Folk flest mener at vi allerede har for mange innvandrere i Norge. Norge står i fare for å opphøre og eksistere. Ja, folket vil bli byttet ut. Om 70 år er etnisk norske i minoritet. Da vil de bli fordrevet ur av sitt eget land. Norge vil bli en muslimsk stat. Dette er Norges framtid. ikke la dere manipulere av verken VGs artikkelserie eller løgner fra regjeringen.

 4. Vi må ikke tro på det som serveres fra regjeringen. «Det er bred aksept for at innvandrere både kan beholde sine tradisjoner og passe inn i det norske samfunnet.» ? Dette er en løgn av dimensjoner for å manipulere folket. Bare les på blogginnlegg rundt om kring. Folk flest vil ikke ha innvandrere inn til Norge. Nok er nok og bort bed vekk! Det norske folk må ikke la seg manipulere til å tro at den andre halvparten mener det motsatte som dem selv. Dette er taktikk fra myndighetene. Å sette etnisk norske opp mot hverandre. Folk flest mener at vi allerede har for mange innvandrere i Norge. Norge står i fare for å opphøre å eksistere. Ja, folket vil bli byttet ut. Om 70 år er etnisk norske i minoritet. Da vil de bli fordrevet ur av sitt eget land. Norge vil bli en muslimsk star. Dette er Norges framtid.Ikke la dere manipulere av verken VGs artikkelserie eller løgner fra regjeringen.

 5. DU KAN IKKE FORVENTE AT FOLK SKAL BLI INTEGRERT I ET RASISTISK SAMFUNN SOM DU HAR HER I LANDET!!!

  SIDEN JEG VAR LITEN HAR JEG BARE LÆRT 1 TING…. HVITE ER DRITTMENNESKER SOM PRØVER Å SLAVEGJØRE ALLE ANDRE…

  HISTORIEN BACKER DETTE OPP:.forhold I NORGE BACKER DETTE OPP….

  om dere vil at folk skal integrere seg.. så slutt å vær feige mennesker på jobbmarkedet..

  JG BOR I NOGE.. jeg kjenner ikke en eneste nordmann!!! aldri kjent en heller…. hvorfor?? vi omgås bare ikke… sånn er det bare…!!

  HVIT ER DET MOTSATTE AV MEG… så kanskje med tid ,propaganda og forskjellsbehandling så har jeg klart å bygge et ubevisst hat mot hvite etniske nordmenn… selvom alle ikke har skyld i dette…

  på samme måte som mange nordmenn bygger hat mot innvandrere.. sånn er livet..

  Det er en del av samfunnet vi lever i… SÅnn vil det alltid være…

  Skal ting skje bedre.. så må du skru historien tilbake mange år.. og starte på nytt…

  SÅ Det jeg vil si..gjort er gjort…!!! Nå må folk bare ta konsekvensene av framtida og hva det har i vente…

  MEN SER DISSE NORDMENNA som skriker om borgerkrig…sånne nynasjonalister…. WTF=?!?!!?!?!

  IDIOTER!

  • Så hvorfor ikke dra tibake dit slekten hører hjemme? Beklager, jeg glemte visst at der kunne dere komme til å måtte arbeide for pengene!

   • Du mener det samme samfunnet… der DINE LEDERE..støtter fascisme.. og gir dem våpen.. for å bevare sine interesser??

    hvordan skal man kunne tjene penger i et land med vestlig innflytelse??

    hadde ikke JÆVLA HVITE FEIGE DRITTMENNESKER..støtta krig i våre land.. for å stjele naturessurser og bevare sine interesser…

    SÅ HADDE VI ALDRI KOMMER HIT….!!

    JEG BOR HER.. jeg betaler skatt.. .JEG TRENGER IKKE LIKE HVITE NDMENN ELLER LIKE NORGE…

  • FØR DU BEGYNNER Å GNELDRE OM RASISME,,,SÅ BØR DU VITE HVA DU PRATER OM!!!!!!!!!at vi får etniske konflikter ala Balkan,,,,,,,,,GARANTERT,

  • Hvis vi er rasistiske og forferdelige, og du ikke klarer å være med oss, så er det ingen som hindrer deg i å dra til et land du synes er bedre.
   Jeg har aldri bedt om å få tusenvis av mennesker som hater oss her. Det har bodd hvite i tolv tusen år her, så hvis du ikke liker hvite, er vel Norge en skivebom..

  • Det er ikke nordmenn flest som har skyld for ikke-integreringen, det ansvaret må politikerne ta på seg, og da i særdeleshet AP og SV.
   Nå er det vel slik at også innvandrere har et ansvar. Et ansvar ovenfor seg selv, sine etterkommere og for samfunnet forøvrig. I det ansvaret ligger å makte å integrere seg og sine i det samfunnet man har valgt å slå seg ned i. Det å forlange at det etablerte samfunnet skal endre seg mot minoritetens kultur er totalt feilslått, og fører kun til det som misforstått blir kallt for «rasisme». Dette er ikke rasisme, det er å verne om noe ens forfedre har bygget opp og ikke vil gi slipp på til islamister som begynte innvasjonen i 1970-årene.
   Rasismen har vi nok i9 Norge, men den er likt fordelt, noe ditt innlegg også beviser. Du er født i Norge, men dine foreldre har skylden for at du ikke er blitt av de heldige som er integrert. Livet ditt hadde blitt langt hyggeligere og lettere for deg om du ble norsk i Norge istedetfor en hatefull utlending. Men, valget er fortsatt ditt.
   Det beste for deg selv om din innstilling blir den samme, er å finne deg et samfunn å leve i som passer til din kultur. Her vil du for alltid bli en av de få som hater landet og folket du bor i, og det vil aldri gi deg et lykkelig og tilfredsstillende liv. Lykke til enten du velger integrering eller emigrering.

   • NEIDA… dette har ikk noe med forskjells behandling.. i foreksempel arbeidsmarkedet…

    neeeeida… dete er aleine svarte sin feill..

    ALLE HVITE VET AKKURRAT HVA SOM FOREGÅR….

    alle disse menneskene veit hvordan systemet undertrykker..

    De bare snakker bullshit.. og later som alt er bra..fordi det er ikke dems hjem..

    DERFOR er det helt greit..vel vi er dritt lei..

    OG om vi må ødelegge hele vesten for rettferdighet.. så gjør vi det..

    Enkelt og greit.. HELLER OSS enn dere

 6. For dem som er av den oppfatning at Norge ikke tilhører det norske folk, kan jeg nevne at Norge er bygd på folkesuverenitetsprinsippet. Det vil si at politikerne skal representere folket, ikke omvendt. Derav følger det av politikerne ikke har rett til å skifte ut folket, noe som kan sammenliknes med at styret i et aksjeselskap nytegner aksjer etter eget forgodtbefinnende og gir dem bort, noe det selvsagt ikke har adgang til.

  • Politikerne jobber ikke for folket… de jobber for de få menneskene på toppen som har alle pengene og styrer norges økonomi…

   I norge er alle lover og regler laget til fordel for disse få personene…slik at de skal bli rikere og mer mektig..

   Sååh jah… POlitikk og kapitalisme i dagens verden handler ihvertfall ikke om mennesket..

   I ET LAND DER MENNESKETS VELVÆRE KOMMER ETTER FORTJENESTE… er ikke et demokratisk land… men et polyarki..

   Innbyggere er slaver og har ingenting å si..fordi lovene og reglene blir allerede bestemt ..og implementert uten folkets samtykke.

 7. Hvorfor mase om dette her. Over 50% av de som bor i dette lander er hjernedøde, og går på all idiot propagandaen som mange politiske partier i dette landet spyr ut. Hadde grunnleggerne av dette landet
  sett hva som skjer, hadde de vridd seg i grava.

  Dessverre må vi vente på en borgerkrig som vil komme, hvis da ikke det norske folk gir opp og lar seg selv og norges etniske rase dø ut.

  Den dagen dette skjer, håper jeg at jeg får muligheten til å skyte de som har ansvaret for det som skjer med landet vårt.

  Beklaglig vis så er det bare en løsning for problemet., og det gjelder ikke bare Norge med hele Europa. Hitler kalte det «Die totale Krieg»

  • Planen er å bytte ut såpass av befolkningen at befolkningen ikke kan enes om de opplagte kravene at bl.a. landets ressurser skal tilkomme folket. Kun et noenlunde homogent folk klarer å samles såpass at de kan holde makthaverne i ørene.

   Labour i Storbritannia har kjørt dette stuntet i åresvis, og de er godt på vei i å lykkes.

  • Norge har stort sett ikke funnet opp en dritt av betydning, men vi har likevel verdens høyeste levestandard. Ser ikke helt poenget med innlegget ditt.

 8. Finnes det noen definisjon på hva norskkunnskaper er?

  Er det:
  – Hvordan bjørka ser ut?
  – Hvordan tre kroken?
  – Hvordan oppføre seg på bussen?
  – Talt språk i Norge?
  – Skriftspråk i Norge?

  osv.

  • Hvis de som spør på vegne av den offentlige oppdragsgiveren ikke selv definerer overfor de spurte hva norskkunnskaper skal forstås som, så blir det opp til de som svarer å legge sin forståelse til grunn.

   I denne undersøkelsen er det gitt definisjoner på enkelte begreper, eksempel: Hva er en innvandrer, hva er en nordmann… Det er ikke gitt noen definisjon av hva norskkunnskaper er. Derimot ligger det i spørsmålenes rekkefølge en naturlig forutsetning for å anta at de aller fleste som svarer forstår dette som kunnskaper i norsk språk.

   Jeg har sett gjennom spørsmålene i rapporten. De aller fleste er spørsmål om å beherske norsk språk, å få gratis opplæring i norsk, å gi opplæring i norsk og samfunnskunnskap, å lære seg norsk… Senere kommer sprøsmål der formuleringen å ha «norskkunnskaper» er brukt.

   Synes du ikke dette er bra nok så er det statsråd Lysbakken som bør være rette adressat for eventuelt krav om å instruere direktoratet til å benytte annen spørsmålsstilling. En detaljregulering som nok vil være oppsiktsvekkende.

 9. hvis nordmenn ikke klarer å intigrere seg.og ikke liker de oss,får de bare flytte fra norge. vi har vært med å bygget norge,og kommer aldri til å flytte. vi må ikke glemme at,det er dere nordmenn som tar imot flere utlendinger.så slutt å klage og syte på oss. til dere,som mener muslimskole er feil,hva med kristneskoler i muslimske land??hva med kristneskoler her i norge? glem at dere vil klare styre oss! så lenge vi holder oss til norske regler og har norsk pass.ja da får dere ta imot oss med åpne armer. vi er deres framtid…..

  • Med beklagelse overfor de andre på blogen her må jeg si at noen har rett når de vil ha ut slike som deg «muslim»!
   Min mening er at du er bare noe jævla søpel som forsøpler dette landet.
   Jeg tviler på at du har noe med muslimsk religion og ikke vet hva dene religionen står for.
   Det kommer alldri til å bli noe muslimsk skole i dette landet for Nordmen er naive til en grad men grensen er lenge før man klarer å misbruke velviljen til Nordmen.
   Dette er personlig mot deg min mening: DU KAN STAPE DEN MUSLIMSKE RELIGIONEN I RÆVA PÅ DEG SELV OG DIN MOR.
   Vi trenger ikke slike som deg her, dere odeleger for alle andre.
   Min forslag til deg er: dra til helvete og knull kameler sammen med din religion.

   Til alle dere andre beklager jeg ordspråket her.

  • Hva gjør de med kristne i muslimske land?de blir forfulgt,DISKRIMINERT, og her kan du snakke om toleranse .dialog og alt det pisset som de holder på med i Norge

  • Hva skjer med Bahá’ís i Iran og koptere i Egypt? Ditt innlegg viser hvor lite du vet om hva som foregår i verden, og jeg kan bare si at heldigivis deler ikke alle innvandrere dine meninger. Det finnes innvandrere og innvandrerer, en kristen fra Afrika har som regel mer tilfelles med en nordmann enn en muslim fra Europa.

  • Til «Muslim!», jeg blir faktisk kvalm av deg. Om jeg er rasist(?) dersom jeg ikke liker mennesker som deler dine synspunkter of som fremstår like utakknemelig og hjernevasket som deg, så er jeg faen meg rastist og stolt av det.

 10. a) Oppmøteplikt 8 timer pr. dag for å få penger. Stempling m/fingeravtrykk. (Alle uten skolebarn/voksne)
  b) Kurs, tømring,sying m.m. noe må dei kunne lære samt språket samtidigt.
  c) Ingen oppmøte ingen trygd. ( Gjelder ca. dei friske da)

  Andre bedre forslag?

  • På mange små og mellomstore steder langs kysten er integreringsproblemer forholdsvis fremmed. Utenlandske innflyttere betyr kjærkommen og flittig arbeidskraft i jobber som mange norske uten utdanning eller fagbrev ikke synes er bra nok, tross god betaling.

   Generelt i hele landet: Noen søker aktivt til miljøer der de kan integreres, mens andre aktivt søker å unngå integrering. Til dels går skillelinjene i forhold til religion, men det kan selvfølgelig bli oppfattet som om det går på nasjonalitet.

   Se gjerne hvordan innvandrere fra Sør-Amerika, Filippinene, Vietnam og Sri Lanka fremstår på en helt annen måte en enkelte med røtter i Pakistan og mange fra Somalia. Har ikke tid nå, men søk gjerne selv opp statistikk eller forskningsrapporter om dette. Kanskje skriver jeg selv noe om det en dag, men egentlig er jeg ikke særlig opptatt av det.

  • Enig med deg til og med at dette minner meg om tidligere diktaturer Romania, Rusia, Albania mfl.
   Da må også Norske trygde mottakere vare på plass, hvis du er enig så skriver vi ett lovforslag og sniker den til de folkevalgte 😉

 11. Mener vi bør få de som er her sikkelig intrigert før nye kan komme inn…
  Alt d tøvet med egne muslimske skoler og jenter kan ikke ha gym med gutter, burka osv: Dere kom hit respekter Norske regler og vil dere være her får dere sannelig gjøre en innsats for det!

  Vi er ikke en muslimsk stat get over it!

 12. Er sterkt i mot flere innvandrere nå!
  Nok er nok.. Finn dere et annet land å dra til!, Vet d er et fristed her men det er da vårt!

  • Hva er det som er «vårt!»
   Jeg antar at du er en trygdemotaker som slitter på sofa hele dagen og innstramingene som NAV har gjort i den siste tiden gir deg hodepine og frustrasjon som du slenger på andre,
   Skaf deg ett liv du.
   Ingeting er dit, kun det du klarer å tjene selv. resten er felleskap.

   • Norge tilhører ikke noe fellesskap, det tilhører det Norske folket og innvandrerne er ikke annet enn gjester her.

    • Ha ha ha ha du er da kjent som en som «elsker» alle utlendinger.
     «gunnar f. gå og knull kameler sammen med han «muslim» for du er ikke noe bedre drittsek.

 13. at den hvite rase forsvinner mer og mer… er helt normalt..

  Det er en del av evolusjonen.. endag kommer alle til å være alt annet enn hvite mennesker..

  Det er bare noe man må finne seg i..

  Dessuten lager ikke OLA NORDMANN 5-10 barn.. kanskje dem skulle begynne..

  Det er faktisk ikke noe mer koselig enn stor familie :))

  • Alt er relativt etter det.At hvite vil forsviner er det tøveste affirmasjon en gang jeg hørte.Hvis man tar utganpunktet fra tidenes morgen.Fra begynnelse fra Afrika verdensvugge brukt vi å si.Mutasjoner og klimatikk forhold har gjørt den svarte farge har mistet sin pigmenter til å bli hvite i den glasialt tid i Europa. Se en hvit hud kan aldri bli svarte men derimot en svarte hud kan forvandles til hvite.Se Michael Jakson.Når det gjelder Integrering den må være toveis uten at majoritet heve seg som overlegent.Vi vet også at hvis er hos romerne man må oppføre seg derreter.Intet regler uten unntakk.Navne diskriminering i sammenheng med jobb søking.For eksempel:Hvem tar du referense til mellom tu kandidater Jørgen og Mustafa?Der ligge hovedproblem i den nørske integrering debatten.Se Usa som har drevet med Slaveri i forhold til Norge elles da Europa i sin helhet.

 14. Integrering hjelper lite, da en del Norske er født rasister og har det i familien på innsiden. De gir dette i arv til sin egne barn.
  De hater seg selv og allt rund seg, frustrasjonen går over på de med utenlandsk opprinelse.
  Det jeg har fått med meg etter snart 30 år i Norge er:
  Ingen generasjoner som har kommet her til dette landet kommer til å bli akseptert som likeverdig i dette samfunet, derfor må vi jobbe med å integrere Nordmen i dette samfunet.

  • Jaså, du: En del norske er født rasister, og det går i arv i familien? Kjenner du kanskje til definisjonen av rasisme?

   Det en del andre har fått med seg er at de aller, aller fleste utlendinger i Norge sjelden eller aldri roper opp om rasisme. Det er noen få unntak. Det bemerkelsesverdige er at unntakene synes å være sammenfallende med religiøs oppfatning, og ikke hudfarge eller etnisitet.

   Ytringsfrihet og religionskritikk er ikke det samme som rasisme.

   • «Norske forhold»
    Av min erfaring er det riktig det jeg skriver tidligere.
    Så snart vi blir integrert og forholder seg til de Norske lover og regler så er tilbake meldinger på at vi må be om ting uanset hva det måte vare, da blir ikke loven fulgt opp av Nordmen på de respektive stedene.
    Hvorfor fæn i helvete skal jeg be om en feks. dokument som jeg har rett til å få innsyn i ifl. det var bare eksempel og jeg kan remse mange her. Men velger å la vare.
    Rasisme er når du diskriminerer et meneske/folkegrupe el. pga. religiøs tilhørighet, hudfarge med flere.
    Grov Diskriminering fremkomer mot «nye Nordmen» det er soleklart.
    Dette har ikke med religionskritikk ( jeg er ikke religiøs )
    Utringsfrihet klager jeg ikke heller da Nordmen ikke har utringsfrihet og dere vet ikke hva det er en gang. «Utringsfrihet» i Norge blir brukt til å diskriminere andre folk og religioner. mm.
    Dette er et mer omfatende tema med begrenset plass her 🙂

    • Mange møter arroganse og tverrhet i møte med forvaltningen, men dette kan ikke kalles rasisme da dette rammer «alle». Har du problemer med offentlige saksbehandlere som ikke respekterer dine rettigheter så må du gjerne forfølge dette. Jeg synes alle burde reagere på slikt, for å få slutt på uvesenet.

     Mer om offentlige saksbehandlere og rettighetsbrudd mot innbyggere i innlegget: Kom med svartelistene.

     Du kan sikkert ha en oppfatning av at ytringsfrihet blir brukt til å diskriminere, men da heter det å misbruke, ikke å bruke. Ytringsfriheten har sine lovbestemte begrensninger, blant annet mot diskriminering. Det som da er akseptert av ytringer er noe man må finne seg i, uten at det er definert som diskriminering. At du eller andre ikke liker noe av andres ytringer, eller at alle andre ikke vil «danse etter din pipe» er ikke det samme som diskriminering.

     Det kan forøvrig oppfattes som en selvmotsigelse, eller i det minste uklart når du: 1. Hevder nordmenn ikke har ytringsfrihet og ikke en gang vet hva det er.
     Og 2: Hevder ytringsfriheten i Norge blir brukt til å diskriminere folk og religioner.

    • Om noen diskriminerer, så er det muslimer og våre nye landsmenn. Prøv å komme inn i de miljøene der! Det er stort sett umulig!

     Prøv å bli kjent med en mørkhudet jente, så har man kjappt hele familien etter seg…

     Dere får feie for egen dør og prøve å leve opp til det demokratiet dere skriker om. Før det er det rett og slett ikke noe vits i å snakke med dere…

 15. vi skal tre islam over huet på dere! slik dere trer demokratet deres over huet på afg!? bastian skal gå i burka. kongen med turban,og dronning med hijab. håper du har iq nok til forstå det jeg mener….

 16. Simonfur; Du har vell ikke noe imot om jeg flytter inn til deg og din familie, og forteller deg hvilke regler som skal gjelde.

 17. Ja, flertallstyranneri er så fint! Hvorfor kan ikke bare vi norske nordmenn også uttrydde samer, siden de er i mindretal? Flertallet bestemmer jo. Et virkelig demokrati lar også mindretallet slippe til, selv om det er flertallets interesse å ikke la de gjøre det. Hva har dette å gjøre med norske forhold?

  • For å ta det siste du skrev først. Dette gjelder hva en norsk minister uttaler seg om. Hvis du ikke ser at det har å gjøre med norske forhold så er det synd. Kanskje kan noen hjelpe deg, hvis du er åpen for å innse at du mangler den forståelsen.

   Du har åpenbart ikke fått med deg hva jeg generelt mener om demokratiske rettigheter, herunder å beskytte mindretall mot overgrep fra flertall. Skulle tro det går frem av andre innlegg dersom du ikke ønsker å plumpe hodeløst uti med å tillegge motdebattanten totalt uriktige meninger som du deretter argumenterer mot. Siden skoledebattstil er nevnt tidligere i debatten av en annen som forsvarer Lysbakken, så er det fristende å returnere den med tanke på den uredelige eller lite voksne debattstilen.

   Dette dreier seg slett ikke om flertallstyranni eller å utrydde samer eller mindretall, som du så ulogisk trekker inn her. Dette dreier seg om at statsråd Lysbakken også må respektere at alle andre enn ham har lov til å debattere og gi uttrykk for sine meninger, samt svare på en slik holdningsundersøkelse uten at en minister skal dømme det de velger å debattere og det de velger å svare som feil.

   Det er riktig at et virkelig demokrati også tar hensyn til mindretallet. Da er det viktig å legge merke til ordet også. Det betyr nemlig noe som det ikke ser ut til at Lysbakken legger vekt på. Tar forbehold om at VG har gjengitt ham på redelig vis, men ingen ting hittil tyder på at han ikke mener seg riktig gjengitt.

   Det er både legitimt og nødvendig i et demokrati å slippe til kritiske syn på en ministers uttalelser. Dette gjelder selv om ministeren fremstår som en ekstremist i et lite mindretall.

 18. Ifølge Dublinkonvensjonen kan 99 % av asylsøkerne avvises fordi de har reist igjennom flere tryggeland, de skal søke asyl i første trygge land og ikke reise igjennom drøssevis av land og søke luksusasyl i Norge.

  Politikerne skaper motsetninger fordi politikerne ikke lytter til flertallet og fordi politikerne skaper forlokkende asylgoder i Norge og fordi politikerne ikke overholder Dublinkonvensjonen.

  Hjelp flyktningene i deres nærmeste trygge område, det finnes over 40 millioner reelle flyktninger i verden og langt over en milliard trengende/fattige/syke.

 19. Dette ble det desverre litt skoledebattstil over!
  Bytte ut folket?! Hvem har sagt det? Dette blir for useriøst!
  Lysbakken er klar nok:
  1) hva folk mener om en sak er i stor grad et resultat av det offentlige ordskiftet
  2) Det offtenlige ordskiftet har i overveldende grad omhandlet saker som fra et integreringsperspektiv ikke er de viktigste (noe rapporten viser at folk er helt enige i).
  3) Lysbakken ønsker at integreringsdebatten vris mer mot det som faktisk er viktigst for integreringen

  For øvrig er pollen din helt på tryet! Om ikke politikere kan få lov til å prøve å endre hva folk mener, så må de rett og slett holde skjeft! Hva slags demokrati er det, hvor alle politikere er tvunget til å ikke si ett kvekk?

  • Siden du trekker det frem som sammenligningsgrunnlag, har du sikkert erfaring med skoledebatter og kunnskap om hvordan de foregår. Jeg har ingen forutsetning for å uttale meg om det. Var det Lysbakkens stil du siktet til forresten?

   Det er lov til å tolke og sette politikeres uttalelser inn i en sammenheng. Det Lysbakken viser med sine uttalelser, er at han mener folk tar veldig feil i flere av sine svar i undersøkelsen.
   I tillegg mener han politikerne ikke skal debattere det de gjør, men heller debattere det han mener er viktigst, den “eneste riktige” innfallsvinkel til debatten om integrering.

   Siden du later som om demokrati betyr noe, så tenk litt på hva det betyr at en minister skal styre samfunnsdebatten slik ovenfra og ned og ekskludere meningene til inntil 85 prosent av de som svarte som helt feil.

   Jeg pleier ta meningsmålinger, undersøkelser og poller med en klype salt. Det burde flere gjøre.

   Politikere skal selvfølgelig ha lov til å uttale seg og ha meninger. Mitt poeng her er at Lysbakken ikke “tillater” folket å gi uttrykk for meninger han mener er feil. Han mener også at politikerne ikke bør debattere deler av integreringsspørsmålet som han mener er feil innfallsvinkel. Om du virkelig har bekymringer for demokratiet, så sjekk litt mer hva demokrati egentlig er.

   Forøvrig dreier dette seg om mer enn meninger på enkeltspørsmål. Det dreier seg om dypere holdninger og noe man kan kalle normer.

   Mener SV-tilhengere at det er OK at ministere skal definere riktige normer i samfunnet, så lenge det er en SV-minister som gjør det, eller kan også andre partiers ministre med samme legitimitet prakke sine normer på et overveldende flertall som er uenige med dem?

   Til slutt: Det overveldende flertallet, (85 prosent,) mente gode norskkunnskaper var viktig for god integrering.

   Noen tips i forhold til ditt innlegg: Dessverre skrives med to s-er. Kjeft skrives uten s i den betydningen du bruker det her. Og i denne sammenhengen vil det være nok med en t i “et kvekk”.

   De skrivefeilene som meget mulig kan være bare tastefeil i innlegget ditt, ser jeg bort fra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *