Nav i blinde

Mer NAV, oppdatert 26. oktober: VG: Føler meg rik i Spania på penger fra NAV.

19. oktober: VG: NAV-regnskapet ikke godkjent i år heller.

18. oktober: TV 2: Hvorfor får ikke Filip (8) rullestolbil?

– – – – – – – – – –

En drapssiktet asylsøker nekter utlevering til Tyskland, melder VG. Han kan i teorien få penger fra NAV både mens han er på flukt fra tysk politi her i Norge, og han kan heve NAV-utbetalinger umiddelbart før han eventuelt setter seg på flyet.

Ukjente summer i stønader går og har gått fra NAV til personer uten lovlig opphold i Norge og personer som er uttransporterte. Slike skal som hovedregel ikke ha rett til stønader fra NAV.

(Mer: Rekordmange forsvinner fra asylmottak. TV 2.)

Det virker ikke som om NAV i det hele tatt har vært klar over problemstillingen.

Nesten like ille kan det være at Politidirektoratet ikke har reagert kjapt da de fikk brev om hva Politiets utlendingsenhet (PU) har avdekket av mulig systemsvikt i ukjent omfang. Tre uker etter at de mottok brevet, med konkret forslag til handling, har Politidirektoratet gjort … ingenting.

Faksimile Dagsavisen.

«PU har ved en rekke tilfeller erfart at asylsøkere som skal uttransporteres krever å få utbetalt penger de mener de har rett på fra NAV. Dette gjelder både utlendinger som er bortvist og utvist. Utlendingene mener de har rett på disse pengene og føler seg urettferdig behandlet ved at politiet ikke gir dem mulighet til å ta disse med seg», heter det i brevet. Dermed oppstår pengekrangler om NAV-støtte mellom politi og utlendinger.
– Pågrepne utagerer
«Det brukes mye energi og krefter på slike diskusjoner mellom deporterer og ansatte i PU, diskusjoner som også kan føre til utagering fra den pågrepne», skriver PU til Politidirektoratet, i følge Dagsavisen.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm har nylig bedt NAV styrke arbeidsinnsatsen mot urettmessige utbetalinger av stønader og trygd med fem millioner kroner. Da er det bare å brette opp ermene og stanse den eventuelt urettmessige pengeflommen til alle som har fått avslag på søknader om asyl og opphold. Eller har NAV andre planer?

 

Mer om Nav:

Mer om slurv i offentlig forvaltning:

[polldaddy poll=3846417]

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

 

Mer om NAV og trygd:

14. oktober: VG: NAV nekter for knebling av ansatte.

Hagen mener Nav skal ha ansvar for eldreomsorgen, men er NAV på skinner eller er forvaltningsenheten i for stor grad preget av rot og tildels dårlig oversikt? TV 2: Marsdal: -600 000 på trygd skyldes ikke mangler ved systemet. TV 2: Trygd og sosialhjelp kamuflerer arbeidsledighet. Dine Penger: Hver tiende innbygger i arbeidsfør alder (mellom 18 og 67 år) er på uføretrygd. TV 2: Nesten en tredel av statsbudsjettet går til trygder. Dine Penger: Kraftig nedgang i sykefraværet. Dine Penger: Tall fra NAV viser at kvinner velger kortere permisjon. TV 2: Trygdesvindler for milliarder. TV 2: Stadig flere anmeldt for trygdemisbruk.

9 tanker om “Nav i blinde

 1. Ernst Thomas (1. oktober, 2010 klokken 02:10):

  «De ødelegger dette landet med dårlig håndtverk og stor mangel av fokus på det langsiktige perspektive.»

  Dårlig håndverk? Mangel på fokus? Jeg er sterkt uenig. De virker meget dyktige når det gjelder å ødelegge landet! Både kortsiktig og langsiktig.

 2. Hvilke regler har vi i forhold til f.eks. Tyskland eller England, når det gjelder å forlange at folk har identitetspapirer på seg? Kan vi kreve at alle som oppholder seg i Norge (inkludert nordmenn, naturligvis) må ha en eller annen form for i.d. på seg, som kan skjekkes opp mot et dataregister? Det skal mye til at 3.000 personer kan «forsvinne» i Norge som er et så lite og gjennomsiktig land vel? Politi eller andre myndigheter bør ha lov til å be folk identifisere seg. De må naturligvis sjekke «hvite» også, ikke bare mørkhudete.

 3. Kort kommentar?
  De ødelegger dette landet med dårlig håndtverk og stor mangel av fokus på det langsiktige perspektive. Vi ødelegges av politiske broylere med kort stekningstid.

 4. ta nå imot flere innvandrere,fordi norge trenger arbeidskraft. de 2 nordmenn i kongo som sitter for drap,synes jeg kan bli der og råtne. utlendinger i norge er mye bedre enn nordmenn i utlandet………

 5. Utall ubebodde holmer langs kysten.Asylmottak skulle vært lagt ned.
  Dem som skal sitte i asyl kan plasseres på en holme.Få mat ,drikke og
  forsvarets 10 mannstelt med tillsyn en gang pr mnd.Kunne da garnatert
  ikke rømme.Avstanden til land måtte være slik det ikke ville være mulig
  og svømme til land.

  JILL

 6. Her har vi en som har drept en annen person i Tyskland.Rømmer til Norge for der vet han at ikke blir straffet og dømt bare ved å nekte.Nekter å la seg utlevere til Tyskland.Send han hjem idag.Eller blir det penger fra Nav og fri leilighet på Stovner?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *