En ufortjent skjebne

Seks av ti nordmenn mener konflikter mellom den vestlige og muslimske verden er en stor trussel. (VL, TV2.)

(Oppdatert 11. desember: VL: Ulovlig kjønnsdeling innført på Borgtun barneskole i Tromsø etter krav fra foreldre til én muslimsk elev.)

Ekstremversjonen av Islam er på fremmarsj også i Norge og deres tilhengere dominerer som representanter for «alle muslimer i Norge» ved å ha inntatt talsmannroller og bli foretrukket som dialogpartnere for norske myndigheter. Dessverre får ekstremistene i liberal forkledning, som den flinke dobbelttaleren Mohammad Usman Rana og talsmenn i Islamsk Råd Norge, lett spillerom når enkelte punkterer debatten i stedet for å konfrontere de som målbærer den fremvoksende ekstremtolkingen av Islam.

Anført av Det muslimske brorskap og deres dobbelttalende tilhengere også i Norge legger wahabismen flere muslimer under sitt åk. De snakker om at dette er religionsfrihet, men skjuler at det er et moderne påfunn av folk som vil ha religiøs makt til å undertrykke. (Oppdatert: Norsksomalier frifunnet for terrorfinansiering av wahabi-støttede al Shabaab. VG.)

Mer: Islamkrigerne.

Nordlys: Tar ikke kvinner i hånda.

Faksimile Nettavisen.

Stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug (FrP) skal ifølge media fremme et forslag om å forby hijab i barneskolen. Forbudet skal ifølge media kun gjelde hijab og niqab/nikab.

Når dette skrives (kl 13.00 mandag 6. desember 2010) ligger ikke forslagets ordlyd ute på Stortingets nettsider. Noen tittel på forslaget står heller ikke nevnt på den dagsorden Stortinget behandler i sitt pågående møte som startet kl 12.00 i dag og fortsetter til etter kl 16.00 om nødvendig. (Lange dager i Stortinget før jul, vet du.)

Da må man basere seg på mediadistribuert informasjon om at forslaget faktisk begrenser seg til disse to plaggene, og at det i mange andre land ellers omstridte plagget burka, og mange andre varianter/navn på lignende plagg ikke skal være forbudt. Selv om navnene brukes litt upresist og om hverandre i debatten kan det ikke være slik i lover. Lover MÅ være klare, konsise og praktisk nyttbare, ellers blir de bare en vits.

Illustrasjonen under viser det foreslått forbudte niqab/nikab øverst til venstre og hijab i midten øverst. Pakker man derimot jentene inn i en burka, med gitter for øynene (nederst til høyre), eller bruker en av de mange andre variantene vil man enkelt omgå et slikt lovforbud.

Faksimile Islamic Myths/Reuters.

Det kan tenkes at forslaget raskt vil bli sablet ned av både ekstremislams misjonærer og andre som påstår eller tror denne tildekking har noe med Islam å gjøre, og  at å akseptere denne kvinneundertrykkelsen har med respekt for religionsfrihet å gjøre.

(Oppdatert 7. desember.VG: Det liberale muslimske nettverket LIM (Likestilling, integrering, mangfold) støtter Frps forslag.)

Jeg klarer ikke å fri meg fra mistanken om at dette, som kan fremstå som venstrehåndsarbeid fra FrP, er bevisst og tilsiktet partitaktisk spill for å få alle andre enn FrP til å ta avstand fra forslaget som latterlig. Det vil nok forslagstillerens parti vinne på når detaljene er glemt og kun et subjektivt inntrykk av hva dette handlet om blir brukt. Dagens overfladiske medier appellerer til slikt. (Oppdatert: VL: FrP alene om hijabforbud.)

Faksimile Dagbladet. Dansere som den øverste blir mindre vanlig, og de tildekkede mer vanlig der wabismen/Det muslimske brorskap får makt.

Dessverre kan saken dermed få en ufortjent skjebne ved å bli lagt steindød for alle andre partier, samt fåtallet av reelt liberale muslimer i norsk offentlig debatt.

FrP vinner med dette kanskje enkelte frustrerte velgere, men står i fare for å ofre en saklig debatt om ekstremislamistene i Norge.

Det vil være synd om slik forsettlig eller ubetenksom demonstrasjons-politikk dermed blir et nyttig middel for de bakstreverske kreftene innen Islam i Norge som jobber for å dekke til islams kvinner.

Myter fra islamister

«-Det er ikke noe krav i Islam om at kvinner må dekke seg slik. Denne tildekkingspraksisen er et uttrykk for mannlig kontroll over kvinner. Det stammer fra Saudi-Arabia som prøver å vinne frem med tildekkingen og andre elementer av sin ekstremistversjon av Islam (Wahabismen).» Dette forteller Tarek Fatah, tidligere leder i Muslim Canadian Congress i innlegget «Burn the burka«.

De nevner som eksempel den høyeste muslimske autoritet i Egypt, Sheikh Mohamed Tantawi, ved al-Azhar university, som har uttalt at plaggene kun er en kulturell tradisjon og ikke har noen forbindelse med religion eller Koranen.

Mer om dette: Hijab er ikke noe krav i Islam. («Hijab is NOT a compulsion of Islam«, i bloggen Islamic Myths.)

En annen myte er bildeforbudet. Mer om det: Muhammedbilder vanlig i muslimske land.

En passende markering av at ekstremislam ikke er dialogpartneren til norske myndigheter hadde kanskje vært om Islamsk Råd Norge hadde arrangert eller støttet en «brenn hijab/nikab/burka-dag», for å signalisere overfor innbyggere i Norge at de nå velger å gå bort fra den slags?

(Oppdatert 7. desember: Nettverket LIM er noen svært få, men modige muslimer som tør snakke. Selv om selverklærte muslimtalsmenn som Mohammad Usman Rana og Abid Q. Raja i flere år har kapret merkelappen liberal og seilt som dypt konservative muslimer under falskt og liksom-liberalt flagg, og stadig latterliggjør alle som er mer liberale enn dem selv, tør muslimene i LIM ytre seg. Det er verdt å høre på dem. Mer i VL.

Mette Hanekamhaug blogger selv om dette 7. desember.)

[polldaddy poll=4203934]


Bloggurat


Blogglisten


Twingly BlogRank

Mer:

VL: Imam fordømmer terroraksjon.

TV2: FrP alene om hijabforbud i barneskolen.

VG, VL: Norsksomalier frifunnet for terrorfinansiering av al Shabab (wahabister). Tilbakeslag for PST.

VG: Seks av ti frykter muslimkonflikt.

Annonser

9 tanker om “En ufortjent skjebne

 1. hmmm 150 tusen muslimer vil ta over norge. altså 4,7 mill mennsker mot 150!? jammen er muslimene sterke eller nordmenn gjeng tapere…..
  vi alle med norsk statsborgerskap, er vårt hjem norge. og vi ødlegger vel faen ikke våre egne hjem, vi er nordmenn,og skal besytte dette landet mot fanatikere, ingen skal komme hjem til oss og true oss. ønsker ingen sharia i norge. dritt lei jævla usa propaganda ,de pisser på oss ,blander i våre saker. de bør kastes ut av norge. de som har skapt denne terrorismen.

 2. merklig, jeg selv er imot sharialover.trur 90 %av muslimene i vesten ikke ønsker sharia lover. og av muslimske land så er det kun iran,saudiarabia,som praktiserer sharia lover. finnes enkelte steder afg og somalia. alt det andre er bare kultur,og har ingenting med islam. vi må bare innse at vi er forsellige,og bør finne løsninger framfor besylde hverandre. intigrering av muslimske kvinner,er veldig viktig,her trengs det veldig strenge krav, får norge intigrert kvnnene vil resten følge etter. at muslimene er en fare for norge,er vel bare rent svade. muslimene har vært her i 40år, ingen problemer i norge. 9-11 skapte en så stor propagandakrig,som har hjernevasket fleste nordmenn. selv synes jeg norge ikke bør ta imot flere innvandrere,syns det er mange nok som det er. norge bør presse usa nato land,slutte denne krigføringen,som fører til muslimene flykter fra sine hjem.

  • Hva er det som skjer med deg, potetrepublikken.norge!? Du høres jo nesten fornuftig ut her jo. Har du for en gang skyld stått opp på riktig fot?

 3. P.S.
  Hvor var alle de som naa kritiserer muslimsk innvandring, deres skikker osv. ved VALGET IFJOR HÖST????

  For aa oppnaa forandring i politikken maa en slutte aa stemme paa venstresiden! De har ödelagt nok med sin vanvittige politikk.

 4. Helt enig med baade Plukk og Jan!! Men naar skal nordmenn virkelig faa nok av aa ha muslimer i landet?? Maa det kanskje skje et attentat?

  De som er ansvarlig for at vi i det hele tatt lot muslimer komme til Norge (og Vesten) – dvs röde partier – burde stilles for krigsrett! De er landssvikere fordi de har tillatt at vi nordmenn naa er truet av denne fandens religionen som praktiseres av alle disse innvandrerne.
  Var det noen som snakket om Quisling osv.???? Det disse gutta drev med var da bare blaabaer i sammenligning!
  Det som maa skje er at nordmenn sörger for at det blir satt entotal stopper for enhver muslimsk innvandring til Norge! Og at de vi fremdeles kan bli kvitt sendes UT AV LANDET!
  Jada, jeg vet at naa reagerer mange med ‘menneskerettighetene’ og lignende begreper; men er dere klar over at INGEN ute i Europa er for islamsk innvandring. Med unntak av noen faa gjenvaerende kommunister, av en eller annen merkverdig grunn.
  Man gjör hva man kan for aa bli kvitt saa mange som mulig, og aa stoppe innvandringen fra disse landene. Se paa Sveits f.eks.: nei til minaretter, for aa sette en stopper for maaten muslimer brer seg ut paa. Og naa har de ogsaa stemt for aa sende ut alle som begaar kriminelle handlinger. Det gaar nemlig an aa gjöre noe, bare en har baller! Og bare en vil ta vare paa sin kultur og sitt land, istedet for aa gi det bort, slik som i Norge og Sverige!

 5. Å praktisere islam slik allah påbyr strider allerede mot en rekke norske lover. Å skille mellom troende og ikke troende er et brudd på diskrimineringsloven og er i praksis facisme. Å drepe mennesker slik islam også påbyr deres troende er også ulovlig. Å behandle kvinner slik islam påbyr er også i strid med diskrimineringsloven. Å uttale enkelte koransetninger vil være straffbart ift. oppfordringer til begå straffbare handlinger. Å praktisere islam slik allah påbyr sine underkastede er i det store og hele straffbart ihht. norsk lov.

 6. Islam. En trussel for alle mennesker, også muslimer. Hogge av hoder, kaste stein, ærespiss, kutte nesa av sin datter fordi hun vil studere. Skjære lepper og klitt…. I rest my case.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *