Når partiet fossror

To episoder der politikere har uttalt seg til offentligheten via sin Facebookprofil har fått mediasøkelys nylig. Begge episodene er i media blitt fremstilt som rasistiske, men ingen av de som har fremsatt angivelig rasistiske uttalelser offentlig blir kastet ut av sine partier.

Dog  takler partiene Høyre og Arbeiderpartiet dette helt forskjellig.

– – – – –

Og begge takler det helt forskjellig fra partiet FrP som i følge et raskt søk har kastet ut representanter både fordi de forteller om mer ledende partikolleger som mobber og fordi de lovlig benytter ytringsfriheten.

Siv Gørbitz, Bergen, ble kastet ut av FrP fordi hun varslet om seksuell trakassering fra partikolleger. Og det å ytre uenighet med partifeller i høyere posisjon i media er utkastelsesgrunn i Fremskrittspartiet.

Og, i en annen sak, for angivelig rasisme. Politiet karakteriserte imidlertid ikke saken som rasisme, men det gjorde altså FrP. … (eller ble Ole Elling Aarvik også i realiteten kastet ut fordi han ytret seg kritisk i media om egen lokallagsleder, Anita Gilde, som ble betegnet som en rød og svak leder?) (NRK).

Noen finner det kanskje merkelig at FrP opererer med en definisjon av grov rasisme når de ønsker å kaste ut et  medlem, men en helt annen definisjon når andre i partiet uttaler seg tilsvarende eller beskylder FrP for rasisme. Jeg tror dette har noe å gjøre med om man diagnostiseres som med eller mot ledelsen: Lojal eller autonom.

Forøvrig: Heller ikke FrP vil innrømme at de ekskluderer. De utkastede medlemmene karakteriseres som «aktivt utmeldt». En språklig omskriving av å være uenig med noen høyere oppe i partiapparatet.

– – – – –

Ledelsen i Høyre var raskt ute med å ta fullstendig avstand fra uttalelsene deres varaordfører i Aure, Rita Ormbostad, kom med om det norske bidraget til Eurovisjonens sangkonkurranse, Melodi Grand Prix. Varaordføreren selv gikk også ut med en unnskyldning. Partiet sentralt har imidlertid, i alle fall ikke synlig for oss utenforstående, lagt seg bort i hvordan partiet lokalt takler saken. Lokalpolitikeren, som forøvrig startet eget parti i 2003, Omegaaksjonen, meldte overgang til Høyre først i 2007. Dette fordi, som hun uttalte til Tidens Krav:

«– Etter fire år i politikken i Aure ser eg at det er Høgre eg oftast er enig med og samarbeider med. Dei har også støtta meg, og hjelpt meg utan å stille krav om å få noko tilbake. Dei tenker likt med meg i mange samanhengar.»

Nå vel. Det var det med å tenke likt da.

-Gi meg heller samer … skrev Høyres varaordfører, på Facebook.

Over til en sametingsrepresentant for AP.

 

Faksimile NRK.

Arbeiderpartiet hadde en episode med sin sametingsrepresentant, Anders Mathisen, som skrev på Facebook at Holocaust var udokumentert løgn.

AP valgte å prøve å vri saken over på formaliteter. Samtidig som partisekretærene  i kraftige ordelag stemplet sin partikollegas utspill som totalt uakseptabelt i  AP, partisekretær Raymond Johansen karakteriserte sin partikollegas utspill som nazi-inspirert visvas, hevdet de i ulike medier at vedkommende ikke var medlem i AP, og faktisk ikke hadde betalt sin kontingent på mange år.

Først uttalte imidlertid partisekretær Raymond Johansen at han oppfordret partikollega Mathisen til å melde seg ut av AP. Samme dag meldte NRK at den samme Anders Mathisen også er styremedlem i et AP-lag i Oslo.

Faksimile NRK.

Og dagen etter kom ulike personer i AP med ganske ulike versjoner av en historie om at deres representant på formalistisk vis kan sies å ikke være medlem i AP. Dermed slapp liksom partiet glatt unna å foreta seg noe.

Han hadde ikke betalt kontingent på mange år, fortalte APs gruppesekretær Willy Ørnebakk til media. Den historien skulle liksom distansere den nazi-inspirerte partirepresentanten fra Arbeiderpartiet?

Faksimile VG.

Han hadde ikke betalt på flere år fortalte AP til andre media, samtidig som assisterende partisekretær Odd Erik Stende informerte om at: «– Kontingenten hans var gyldig frem til høsten 2010, men siden har ikke Mathisen fornyet sitt medlemskap i Arbeiderpartiet.»

Faksimile Nordlys.

«Ikke betalt på mange år» var egentlig en kreativ omskriving av det faktum at det er kun et par måneder siden han unnlot å fornye sitt AP-medlemskap. Er det fortsatt slik at journalister ikke stiller spørsmål, men blindt gjengir slikt når partisekretærene forteller dem sannheten, formidlet via en eller annen journalist?

Og fremdeles er den, i følge APs egne, nazi-inspirerte AP-representanten, som altså ikke er AP-medlem og angivelig ikke har betalt kontingent på mange år (?), styremedlem i et AP-lag tilknyttet Oslo AP! Nå er det riktignok noen som har utvist mer kreativitet når de regner medlemmer og hva som er «å ha betalt kontingent», men selv Jonas Gahr Støre (som er styremedlem i Oslo AP) får problemer med å på en troverdig måte forklare hvordan dette henger sammen.

Frykten for å få medieoppslag om at de har ekskludert en representant som angivelig er totalt uenig med APs verdigrunnlag får Jonas Gahr Støre og hans kolleger til å fremstå som patetiske formalister med et reelt forklaringsproblem omkring formalismens utslag.


Bloggurat
Blogglisten
Twingly BlogRank

Mer:

VG: Holocaust-fornekter ikke AP-medlem.

Én tanke om “Når partiet fossror

 1. Britene og Amerikanerne har åpnet sine krigsarkiver frem til 1952. De forteller blant mye annet at det ikke fantes noen gasskamre i leire befridd av dem.
  Det er gjort tekniske undersøkelser av av leiren Auschwitz som viser at det ikke ble brukt gass der heller (Leuchter-report).
  I Treblinka finner man ikke spor av massegraver.
  Papirene fra Wahnseekonferansen har vært beviste forfalskninger fra dag en selv om noen av uforståelige grunner fortsetter å presentere dem som ekte.
  Dokumentarer på tv viser bare klipp fra typhusdøde fanger i leirene. Dersom man ser lengre klipp av informationsfilmene de kommer fra kan man se friske og normalt fødde fanger.
  Jeg er selv i besittelse av slike klipp fra både bergen-belsen og auwschitz.
  Vitneutsagn om gasskamre er i strid med tekniske funn og ofte til og med selmotstridende.
  Vitner med verifisert bakgrunn som bestrider gasskamre og en utryddelsespolitikk blir neglisjert som bl. a. Paul Raisinier.
  Det er viktig å påpeke at det er jøder som har stått i spissen for å avsløre Zionistenes Holocaustbløff.
  Vil dere påstå at de er antisemitter kanskje ?
  Kanskje dere bør gjøre den mest elementære research og konferere med offisielle arkiver før dere fordømmer folk som som bruker yttringsfriheten og forteller sannheten.
  Yttringsfriheten er det første facistene tar fra menneskene.
  De som presser Anders Mathisen ut av politikken for dette viser at de er helt historieløse og ute av stand til å foreta elementær research. Dessutten vandrer de i Nazistenes fotspor.
  De burde skamme seg for sin inkompetens.
  Denne absurde hatpropagandaen mot tyskerne må ta slutt. Krigen er forlengst over og de ansvarlige er døde eller helt senile.
  Hatkriminalitet er ikke akseptert mot jøder eller noen. Hvorfor aksepterer vi den mot dagens tyskere ? TENK!!!!
  Ps. Auschwitz-museet har satt ned dødstallene fra 2,5 mill til 1,5 mill. Hvorfor opererer alle fotsatt med tallet 6 mill? Dårlige mattekunnskaper eller kondisjonering og hjernevask ? Holocaustforkjemperne ignorerer til og med sine egne kilder hvis de går i feil favør.
  Jeg er født i Tyskland og flyttet til Norge i 1974 som åtte år gammel guttunge.Et par måneder senere kom jeg til skoletannlegen en kvinne i femtiårene. Hun torturerte meg meg tannlegestolen i to og en halv time mens hun spurte meg om jøder og konsentrasjonsleire. Jeg kunne knapt norsk og jeg hadde ikke engang hørt om krigen.Jeg fikk ødelagt mine tenner og min barndom.Jeg tisset i senga nesten hver natt til langt uti ungdomskolen.
  Jeg syntes det urimelig og groteskt om det så var drept 20 millioner jøder under krigen så var jeg uskyldig i dette.
  Når jeg 35 år senere finner ut at det attpåtil dreide seg om en krigs propagandabløff fra russisk og senere også Israelsk side håper jeg at dere forstår min harme.
  Jeg hører fortsatt om tyske barn i utlandet som blir trakkasert på grunn av den fortløpende hatpropagandaen. Dette må ta slutt en gang.

  Torstein

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *