Lokker kriminelle til Norge

Oppdatert:

 • 26. august. TV 2: Fine norske fengsler virker ikke avskrekkende på kriminelle østeuropeere.
 • 13. juni. VG: Høyre vil ha egne avdelinger med enklere standard for utenlandske fanger i norske fengsler, og kjøpe soningsplasser i andre land. TV 2: Erna Solberg vil stoppe kriminelle på grensen.

– – –

Norge har verdens mest humane fengsel, skriver Time Magazine.

De som jobber med å forstå kriminalitet, rehabilitere kriminelle og utforme eller iverksette norsk kriminalpolitikk vil kanskje se dette som god Norges-reklame.

Faksimile fra Time.

Nå har verden fått vite hvordan fanger i Norge møtes: Med respekt, rettigheter, hjelp og en levestandard som er langt høyere enn mange av verdens innbyggere (lovlydige som kriminelle) opplever i sin hverdag.

Det er fristende å bruke Arbeiderpartiets og politiets dårlige argumentasjon for å innføre Datalagringsdirektivet: «Hvis vi ikke innfører direktivet (og behandler alle lovlydige nordmenn som om de var alvorlig kriminelle, min anm.) så vil vi bli et fristed for terrorister og importere alvorlig kriminalitet fra andre land.» (Mer: Hvem er Norges dummeste politiker?)

Det samme argumentet kan vendes mot både politiet og AP (samt mange andre politikere) i tilfellet Halden fengsel/norsk kriminalpolitikk. «Hvis vi ikke straffer de kriminelle hardere, minst like hardt som  andre land, så vil vi importere alvorlig kriminalitet fra andre land.»

Celle i Halden fengsel. Bilde fra Statsbygg.

Bildet: Sist mange nordmenn lå på et rom som dette, het det kanskje Thon hotell, og de måtte betale. Frokosten på Thon er OK, men det virker som om Halden fengsel ligger på et høyere nivå.

I militæret havner de aller fleste som gjør sin plikt på flermannsrom med køyesenger. «Kakebua» har slett ikke Haldenstandard, selv for ellers lovlydige norske gutter og jenter, som bare er militært udisiplinerte.

Selvfølgelig kan man fokusere på at det virker, hvis man vil misjonere for sitt kriminalpolitiske syn. Eller fokusere på at et eller annet virker, hvis man er mer åpen. Eller i det minste fokusere på at tilbakefallsprosenten blant innsatte i Norge er langt lavere enn i for eksempel Storbritannia og USA.

De som misjonerer for sitt syn vil sikkert ikke ta innover seg, eller fortelle, noe som kan tale for at bildet er mer nyansert.

Statistikken forteller vel kanskje også noe om oppklaringsprosent og saksbehandlingstid, og ikke minst om generelle samfunnsforhold når man leser at 20 prosent av innsatte i Norge er tilbake bak murene to år etter løslatelse? Mens de tilsvarende tallene i USA og Storbritannia ligger mellom 50 og 60 prosent.

Selvfølgelig er det mulig å slå seg på brystet og si: Det virker.

Skoleelever drømmer om det. Fangene i Halden fengsel har det. (Bilde: Statsbygg.)

Slik er det vel på alle områder som får mer penger til å øke standarden og samtidig innvilger klientene en rekke rettigheter.

 • Gir man sykehjemsbeboere og sykehuspasienter lovbestemt rett til flere gratis bekvemmeligheter, og øker deres trivsel med å tilføre mer penger til drift, miljøtiltak, rett til å påvirke sin hverdag innenfor institusjonen, samt tiltalende nybygg, så vil man sikkert også se at noe virker.

Trivselen kan kanskje øke. Kanskje gjør et eller annet at pasienter ikke like ofte er tilbake igjen to år senere, mot normalt.

 • Og bruker man mer penger på bedre trafikksikkerhet og målrettet oppfølging av de som bryter trafikkreglene, så vil kanskje talsmenn for det synet kunne påpeke med triumf at det virker. «To år etter trafikkovertredelsene så har vi langt lavere tilbakefallsprosent enn mange andre land.»

Det er ikke vanskelig å finne argumenter for at et eller annet virker hvis man tilfører mer penger og gir brukerne større innflytelse på sin hverdag. Det skulle bare mangle at de ikke får noe ut av ressursbruken.

Samtidig er det i tilfellet Halden fengsel grunn til å påpeke noe annet: Hvor lite dette,  som for mange kriminelle kan fremstå som luksusrehabiliteringsopphold, er tilpasset en verden hvor kriminalitetsbekjempelse ikke kan leses ut av et enkelt lands ressursbruk eller politikk, fordi det er åpne grenser.

Kriminelle fra Litauen ler av naive nordmenn, skrev Dagbladet (papir) fredag 30. april. Videre fortalte avisen om strenge straffer for disse mafiakriminelle som kom til Norge for å begå kriminalitet i stor skala.

Straff er relativt. For noen kan det som på norsk synes å være en streng straff, virke som en reklame for å begå kriminalitet i Norge. Hvis norsk kriminalitetspolitikk ikke virker avskrekkende, vil den virke tiltrekkende på folk som er vant til en annen standard.

Når sju av ti innsatte i Halden fengsel allikevel er utenlandske statsborgere, som skal ut av Norge etter soning, så kan Visit Norway slå seg på brystet: Dette er gode ambassadører for ny turisme til Norge, … av kriminelle som ikke vil betale for å bo på Thon.

[polldaddy poll=3140702]

 

Mest lest på Norske forhold siste tre dager, pr 25. mai.

 1. Her er svindleren.
 2. Grenseløse foreldre.
 3. «Drep de som fornærmer Islam».
 4. Står opp for barn og barnebarn.
 5. Slipper lettere unna.

 

Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

Blogginnlegget er republisert.

Artikler om kriminalitet/fengsel:

VG: Storberget og Solberg i klinsj om kriminalitetspolitikk. Storberget har en helt annen virkelighetsforståelse. TV 2: Utsetter forslag om strengere voldsstraffer.   vl.no: Prostituerte tilbake på gata i Oslo.  VG: Vil tiltale gjengbrødre for bestillingsdrap.  VG: Knivstukket på kafé i Oslo. Politiet har ingen mistanker om gjengopprør.  VG: Brukte tre år på voldssak. I mellomtiden døde offeret.  VG: Oslos paradegate har igjen blitt Norges sex-gate.  VG: André Oktay Dahl (Høyre) og Per Sandberg (FrP): – Et sørgelig signal til voldtektsofre.  VG: Høyesterett reduserte historisk voldtektsstraff.   VG: Tidligere fengselsdømt psykiater tiltalt for smugling av 10 millioner sigaretter.   TV 2: Fire års fengsel for grovt økonomisk utroskap. Fordi forholdene skjedde for ti år siden ble over halvparten av fengselsstraffen gjort betinget.    TV 2, VG: Ber Norge åpne fengslene for krigsforbrytere. (I betydningen ta imot, ikke slippe ut! Min anm.)    VG: Risikerer 21 års fengsel for tre brutale voldtekter og grovt ran.    VG: Vi kan ikke la Oslo bli en frihavn for kriminelle.     VG, TV 2: Rumener fikk sju års fengsel for grov vold og ran i Bergen.     vl.no/Dagen: Knutby-morder under tvangsbehandling får bo alene.   VG: Innsatte kan bli satt fri under streik.  TV 2: 90 fanger kan bli satt på gata i Bergen. VG: Kaster narkotika inn i Oslo fengsel. vl.no: Kaster narko over fengselsmuren. VG: Fangerekord i England og Wales. GP: (Om kriminologistudier: Ser bak lovbruddene.)

Internasjonal gangster skriver bok i Sarpsborg fengsel: – Ikke føl sympati med meg. Jeg har gjort alt med åpne øyne, og har visst hva jeg har vært med på. No regrets! Men tro meg – du blir lei av at politiet sparker inn døra di og setter på deg håndjern. (Klikk.no)

Annonser

57 tanker om “Lokker kriminelle til Norge

 1. Ja vi elsker Norge… Her sitter jeg, 100% arbeidsufør, prøvd å få hjelp i 10 år fra leger og staten, og de behandler meg som dritt. Den eneste hjelpen jeg får er anti-depressiva, arbeidsuførhetstrygd og kroken på døra. Før jeg ble syk, betalte jeg skatt med stolthet, og hva får jeg når jeg blir syk, og trenger hjelp til å bli bra igjen? Kun noen piller kastet i trynet på meg pluss uførhetstrygd, når jeg egentlig ønsker hjelp for å bli bra.

  Og så leser jeg hver jævla dag i nyhetene om at kriminelle må hjelpes i hytt og pine. Med 5 stjerners fengselsopphold, kokkekurs og treningsstudioer. Og når dem slipper ut igjen, går de rett tilbake og selger narkotika og gjør nye innbrudd.

  Norge, landet som straffer de som ber om hjelp, og som belønner de som overhodet ikke ønsker hjelp, men som ønsker å fortsette med å leve en lettvinn livsstil ved å ødelegge andre menneskers live med stjeling, vold og salg av narkotika.

  Folk løper rundt og skryter de er «rike gangstere», stjeler i butikker og gud veit hva og alle rundt dem ser opp til dem som om de var filmstjerner (inkludert media noen ganger), mens folk som faktisk betaler skatt og en vakker dag trenger hjelp til å komme seg opp igjen blir sett på som snyltere og «bad apples», og alt de får er en legetime med en lege som er programmert av staten til å gi dem piller og arbeidsuførhetstrygd, fordi da sparer lege-kontoret penger og legger utgiftene på staten for å «se bra ut på statistikken».

  Og så har vi gamlehjemmene da. Vedder på at mange av de stakkars beboerne der hadde ønsket de var kriminelle. Fenglser i norge har jo dobbelt så høy standard som et gamlehjem i enkelte områder.

  Good luck Norway. Your infinite naivety towards how you treat criminals versus good honest working people will one day backfire. Mark my words.

 2. Norge lar kriminelle slippe med alle problemene mens vanlige folk som har gjort alt for å respektere deres regler blir behandlet som kriminelle istedenfor å bli hjulpet gjelder udi politi og folkeregisteret…forbanna idioter !!

 3. Duste norge ! det eneste de gjør er å straffe vanlige folk med bøter og gjøre dem kriminelle, dem trodde at prostitusjon skulle bli borte med kjøpforbud…idioter !

 4. Det er selvfølgelig vanskelig å se rettferdigheten at fengslene skal ha bedre standard en militære, sykehjem og skoler. Det er også vanskelig å forstå at de som ikke er lovlydige skal ha en høyere standard en de som lojalt følger loven, men det er ikke det som er poenget.

  For mange år siden ble to nordmenn tatt med store mengder narkotika under mellomlanding i Moskva på vei til Norge. De ble dømt og fengslet i Russland. VG besøkte de og lagde en reportasje om forholdene deres. En av faktorene som jeg bet meg merke i og gjør at jeg husker dette to-tre tiår etter er at de måtte jobbe for å få fordeler. Den som ikke gadd å jobbe fikk regelrett grisemat. Etterhvert som de «tjente» mere ved å produsere mere fikk de rett til bedre og bedre mat og kunne oppnå forholdsvis gode forhold under forutsetting av at de jobbet hardt. Jeg kaller dette et perfekt system for fengslene.

  1. De fleste kriminelle (og enkelte andre) avskyr arbeid som pesten. En slik ordning vil altså ha en avskrekkende effekt.

  2. Mange av de som sitter i fengsel har aldri lært at samfunnet vi lever i er tuftet på at man skal yte som best man kan for å få tilbake. Dette vil da bli en viktig del av rehabiliteringen.

  3. Klarte man å få til ett system der det ble noe penger tilovers burde noe av dette fordeles voldsofferet som en erstatting slik at de føler at samfunnet også tar deres situasjon på alvor og dermed får følelsen av det prøves å oppnå rettferdighet.

  Nå er dette med arbeid i fengslene kontroversielt, slavearbeid betegnes det som av sosionomer og hardbarkede sosialister. Likefullt er jeg overbevist om at dette må til først og fremst for å få rehabilitert flere kriminelle. Det må legges opp til hardt arbeide, tempo og lange dager, lediggang er roten til alt ondt sies det og i et fengsel vil vel mange ledige stunder brukes til å planlegge faenskap. Følgende kunne vært relatert til arbeidsinnsats:

  1. Standard på mat.
  2. Tilgang til å se TV
  3. Tilgang til andre sosiale aktiviteter
  4. Besøk. Uten jobbing mindre besøk.
  5. Overflytting til bedre soningsforhold, overføring til mer åpen soning.

  • Dette er en svært god idé, og om bryter reglene (er frekk, slåss, ødelegger inventar, har befatning med narkotika og våpen osv) kan man miste alle privilegier og må opparbeide dem igjen ett av gangen etter at man kommer ut av isolatet.

  • Du burde kanskje sette deg litt inn i sakene før du kommenterer.

   NÅ er det allerede slik, at enhver innsatt må arbeide i fengslet for å få de såkalte lommepenge som tilsvarer ca 300 kr. pr. uke. Disse pengene skal gå til kos, så som tobakk, brus, godteri, tannkrem, hygieneartikler osv osv. De som lar være å arbeide, får ikke en enste krone, de må samtidig være på cella 23 timer i døgnet og defår heller ingen omgang med andre innsatte.

 5. fengslene i norge er faen ikke ,som hotell!!!! det er vi ,som er frie mennsker,som ikke har det så fint så må dere nordmenn slutte og ta imot alt dritten….gjør som muslimene,innfør dødstraff

  • NÅ MÅ MÅ DU PASSE DEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!FOR DA BLIR DET MANGE HVITLØKSBRØDRE SOM RYKKER TIL,OG DA BLIR DET TOMME FENGSLER I NORGE ,FENGSELSBETJENTER BLIR ARBEIDSLØS,POLITIET TAR SIESTA,ADVOKATER FÅR REDUSERT INNTEKT,HVORDAN TROR RINGVIRKNINGENE BLIR HVIS DET FORSLAGET GÅR GJENNOM??? (FÅR IKKE CAPS LOCKEN AV)

   • Helt riktig formulert. Dersom all kriminalitet opphørte (selvfølgelig en utopi) ville Norge stå på leirføtter og bikke.
    Dette er kanskje grunnen til at det ikke pågår en mere aktiv krim bekjempelse her til lands. Vi snakker om titusener av arbeidsplasser
    og det er sosialistenes hellige ku, vettu.

 6. De som styrer dette landet er fulstendig blåst i hodet når det gjelder innvandrere. Stempelet rasist, fremmedfiendtlig, Hitler og gasskamre osv. har blitt brukt i årevis når noen våget å stille kritiske spørsmål ved innvandring/innvandrere generelt. Derfor har denne karen fått lov til å holde på med sitt i fred og ro. Noen som har sjekket hans papirer og bakgrunn fra Iran?
  Norge er blitt et eldorado for kriminelle innvandrere fra hele verden, de sjekker trygderegler før de ankommer og vet at i Norge kan man «drive med sitt»uten innblanding bare man er litt smart, og blir man tatt venter hotellopphold og utdanning, ja t.o.m. pensjonsponeg, slik at man kan heve trygda si når man er ute etter halve tiden.
  Dette takket være god lobbyvirksomhet,og enfoldige sosialister som aldri får nok innvandrere til Norge. RV vil ha inn hundretusen har jeg hørt.
  Noen nevner døsstraff, men det blir da alt for mildt. Tyve årsfengsel og hardt arbeid i en arbeidskoloni på en øy langt til havs er den riktige straffen. Sikkert mye stein de kan rydde vekk samt holde bygninger ved like.

   • Muslislimen mener sikkert terror, voldtekt, drap, kvinnemishandling, trusler, barneskjending og å nyte livet på NAV sin rekning.

    Skulle ikke mange selvmordsbombere til før landet var renset for feige snyltere. De hadde tråkket hverandre i hjel for å komme hurtigst mulig tilbake til steinalderen

  • Muslislimene har ikke en jævla dritt å lære bort til andre. De er bare snyltere på samfunnets rompe. 70% dem får sosialstøtte. Det ville blitt smalhans hvis de etnisk norske skulle vært like late og ikke ville arbeide for eget brød. Alle innvandrere som har vært 6 mnd. i landet skulle automatiskt mistet sin oppholdstillatelse hvis de ikke kunne fø seg selv og famelien. Deporter alt av Islamister og norske politikkere fra venstresiden,

   • Idiot! Hvorfor trur du så mange utlendinger er arbeidsløse? Det er ikke fordi at ALLE er late, de fleste er ordentlige folk som gjerne vil jobbe men får ikke noe jobb pga de er utlendinger!
    Når min familie kom til Norge tok det 3 jævla år før faren min som er utdannet sveiser fikk seg jobb, 5 år tok det før mora mi fikk jobb som en vaskekjerring. I dag er begge fremdeles i arbeid, vi ungene er blitt voksne og 2 av oss 3 har arbeid, den siste får seg IKKE jobb! skulle vi blitt sendt tilbake da????? IDIOT!

    • Selvfølgelig skulle dere vært sendt tilbake da!!!!!!!!!!!

     Kan du hverken lese eller regne??? Jeg skrev 6 mnd. Dine foreldrer snyltet på det norske samfunnet i henholdsvis 3 og 5 år. De må arbeide og betale skatt til de blir 100 år for å betale tilbake det de har sugd ut av statskassen.

     Såg på svansk TV der 2 islamistkjerringer fortalte at de hadde bodd henholdsvis 9 år og 11 år i Sverige. De hadde hele tiden gått på språkkurs for å lære seg svensk. De hadde ikke lært en dritt og beklaget at de ikke fikk jobb når de ikke snakket språket. De ble spurt om hvorfor de fortsatte på kurs når de ikke kunne ta til seg lærdom, da svarte de: Vi må gå på kurs ellers får vi ikke sosialhjelp. De ville ikke lære men såg på kurst som et arbeid. Typiskt islamister.

 7. Løsning: Dødsstraff. Jeg vil ha, nei, jeg krever at vi tar ibruk dødsstraff for denne type handlinger. Og jeg utfordrer hvem som helst til å komme med èn eneste god grunn hvorfor vi ikke skal ha. Er det virkelig noen som synes at vi burde ha voldtektsmenn i samfunnet? Hva skal vi med de?

  • Jeg synes synd på slike som deg som vil innføre dødstraff. Tenk å ha et slikt menneskesyn. At kriminelle fortjener straff og forvaring er klart..Men at noen fortjener å dø, nei det har du ikke rett til å dømme noen til! Ikke i Norge, og slik vil det alltid være her, tro meg. Du er heldig som lever i et land der du ikke risikerer å bli henrettet grunnet justismord. Tenk på hvor brutalt og tragisk det vil være for familien til de dødsdømte. Nei vi har heldigvis sluttet med dødstraff for lenge siden og jeg håper og tror resten av verden gjør det også. Men med slike mennesker uten empati som deg i verden så vil det ta sin tid å avskaffe svineriet.

   • Hvis noen ødelegger det meste av et annens liv eller i verste fall tar et liv så ser jeg ikke helt poenget med de skal eksistere? Hvis noen tar liv fra meg eller mine så er det vel ikke riktig at de skal kunne nyte den lille tiden vi har på jord når jeg eller mine ikke kunne det?? Hva er rettferdig med det da???

    • Empati må være døgnvill eller fa en annen planet, med slike idiot sosialuttalelser.

     Klart som faen svina skal ta straffen for det de gjør, og hvis døds straff er det eneste de forstår, så har de lagt opp til dette selv!

   • Ja, og med slike mennesker som deg og slike fengsler som det som nå er bygget i Halden vil det ikke bare ta sin tid å avskaffe dødsstraff men det vil aldrig bli noen realitet.

    En morder har ikke livets rett og tenk på den myrdedes famelie, var det ikke brutalt og tragisk for dem da, din knehøne.

    Formidlende omstendigheter, vanskelig barndom og strafferabatt er bare pissprat i så alvorlige saker. Gjør som China, er skyld bevist så smeller nakkeskuddet umiddelbart. Samfunnet tjener ikke en dritt på å holde liv i slikt avskum.

 8. Hum om man bare kunne brukt penger til å bygge et like fint studenthjem som det fengselet der nede(Halden), det er for lite hybler å få tak i der 😉

  Den cella ser ut som en perfekt student hybel ;D

 9. Altfor milde og KORTE dommer i Norge. Det ligger et element av «frihetsberøvelse» i å være innesperret, men når det ikke har noen avskrekkende virkning (som gjentakere og «falske»/kriminelle asylsøkere og andre «turister») så er det (muligens de eneste) noen få realistiske alternativer:
  a) stoppe dem på grensen (om det strider mot en eller annen konvensjon; hva så? Vi må kunne beskytte nasjonen Norge og de som bor her. Også asylsøkere med gyldig grunn)
  b) vi kan returnere de kriminelle, og de som det er tvil om identiteten til (DE har forpliktelsen til å identifisere seg, ikke vi)
  c) lage soning i Norge mer avskrekkende

  I forhold til straffeutmåling: i enhver kriminell handlig er det også en rekke pårørende, som også blir ofre. De blir også neglisjert, akurat som den/de direkte offeret/ofrene

 10. jeg syns det er greit at oslo blir et fristed for kriminelle asylsøkere.
  Ett sted må de jo være så hvorfor ikke Oslo. Som gode Nordmenn gir vi jo stort sett
  blanke f… i alt som ikke vedkommer oss direkte. Bortsett fra fotball. Så lenge jeg slipper å forholde meg til asylsøkerene og ikke blir direkt berørt av kriminaliteten deres, så er det det samme for meg. Jeg har mere enn nok med å lenke meg forran TVn og heie på forbllklubben min. Klubben i våre hjerter.

  • Flyttet fra Oslo fordi jeg så utviklingen for ca. 10 år siden, og nå sitter jeg her og ler og ler. Kjempefint at de kriminelle asylsøkerene holder seg i Oslo, der hvor folk synes fargerikt fellesskap er det beste i verden, og ingen kan tro at noen, og spesielt ikke den hyggelige somalieren, kan gjøre noe galt.
   Verden vil bedras, og noen vet hvordan de skal bedra den.
   Stoler forøvrig aldri på en muslim. De virker hyggelige når du snakker med dem, men så fort du snur ryggen til ser de på deg som en vantro hund og et undermenneske.

 11. Dette er da ingen nyhet, det er bare plutselig noen som tør snakke om det. Tidligere ble du kaldt rasist og nazist, hvis du bare så mye som nevnte at innvandrerne er ved omdanne landet til et storkriminellt anarki. Dette er resultatet av politiske gangsteres import av de her banditter. Men det er ikke bare Norge som er i ferd med og gå i oppløsning, hele Skandinavia står for fall. I Danmark hvor jeg bor, er avisene daglig fyldt med historier om 2. generasjonsinnvandreres enorme kriminalitet. Deres spesiale er overfall og ran av gammle og unge, voldtekter, bandekriminalitet, skyting i gatene, angrep på politi, brannvesen, ambulanser, og salg av narko.
  Forskjellen fra i Norge, er at her er det lovlig og kalde en spade for en spade, altså står der i avisene at forbryterne er av annen etnisk opprinnelse. Det må man ikke skrive i Norge, for så er man rasist. De kriminelle politikerne er ved og sende hele Europa til helvete, og en uundgåelig borgerkrig. På et tidspunk brister ballongen, når folkene begynner og forsvare seg selv, og sine lender mot de her importerte terrorister, og hele kontinentet blir til et nytt Balkan. Krig, vold og terror er hva de sinnsforvirrede politikerne og deres landsskadelige virksomhet ender med. De har for lenge siden mistet all kontroll, så nu er det opp til folkene selv og ta affære, ellers er det slutt med den europeiske sivilisasjon. Men etter en hver krig, kommer der et landssvikeroppgjør, det som var i 1945, blir bare blåbær mot det som kommer. For og frata innbyggerne på et helt kontinennt deres menneskerettigheter, er en forbrytelse av samme karakter som nazsimen. Synd at de her cand. politer ikke forstår det, men de lever i sin egen beskyttede verden, i luksus, med livvakter. Men det kommer ikke til og hjelpe dem når oppgjørets time kommer, for det gjør det.

  • TOSK så fort en innvandrer gjør noe kriminelt her i norge så står det med SVÆRE overskrifter om det. ikke kom og fortell meg at
   de norske avisa ikke skriver det!

   • Klart at avisene må tilkjennegi hvem den kriminelle er. Vi siviliserte nordmenn vil jo ikke at utenverden skal tro at det er vi som utfører noe kriminelt. Nå topper innvandrerene alle kriminalstatistikker, bortsett fra EN, her i landet.

    Dere vet å gjøre dere gjeldende. Dere topper også alle statistikker over arbeidsledige, alle statistikker over sosialhjelps-mottakere, kjønnslemlestelse av småjente, tvangsekteskap.
    Ser vi på dette i et større perspektiv, for eksempel Europa, så topper dere pinadø statistikken over terrorhandlinger også, både planlagde og utførte. Og husker jeg ikke feil så topper dere alle Europas statistikker over verdens mest forhatte folkeslag.

 12. Dette har jeg sagt i mange år, men alle som sosialister som stemmer Ap eller Sv svarer at jeg er rasist. Har jobbet som vekter i 15 år, så jeg vet hva jeg prater om.

  Hver enste sommer de 10 siste årene, har det bare kommet flere og flere som er på sommer raid i Norge, for å stjele mest mulig. Dette er i hovedsak Sigøynere og folk fra Øst Europa. Det plager meg like mye hver gang, når vi klarer å ta de, men at de kommer tilbake etter noen timer, fordi Politiet ikke gidder å gjøre noe.

  Men Nordmenn er så redd for rasist stempel, at de ikke gidder å gjøre noe.
  Jeg har fått nok og neste gang blir det inn på bakrommet og et hardt slag i hode med telefonkatalogen, den setter nemlig ikke merker.

  • Latterlig. «Politiet gidder ikke å gjøre noe» Slående argument!! Det er en grunn for at du ikke kom lenger enn vekteryrket. Dersom du kunne noe om jus ville du se at politiet ikke KAN gjøre noe mer enn å slippe de etterpå. Eller mener du vilkårene for varetektsfengsling er nådd, da du tar noen for nasking av godteri ???? Sier bare litt om nivået du er på. Kanskje du burde satt deg inn i jussen, fordi du har ikke lov til å gjøre mer enn den vanlige mannen i gata. Ingenting annet!!
   Det er heller ikke bare å kaste de ut av landet. Da må det alvorlige forandringer til fra regjeringen sin side.

   • Skal du vri på andres innlegg da er det bedre at du stikker hånden opp i rass—- og vrir for det er mer på din hjemmebane. Hadde du brukt tiden på å lese litt i avisene om alle polske, romenske og andre øst-Europere som blir tatt for tyveri og innbrudd, får en liten mult og blir suppet ut på markede igjen, så hadde du ikke skrevet så tullete, som du gjør. Politiet skriver jo selv at de har ikke verken budsjett eller kapasitet til å ta seg av alle sakene og må derfor prioritere de groveste forbrytelsene. Det nordiske polit har nå opprettet et godt samarbeid for å få stoppet flere av disse kjeltringene.
    Politiet er kjent med at foreldrer leier ut mindreårige barn til disse kjeltringene, som de bruker til å tigge penger på gatene. Dette er menneskehandel og barnearbeid. Ingen er tatt ennå.
    Hvis du fortsatt vil påstå at Norge må forandre sine lover for å bure inne kjeltringene så er det mye galt i hodet ditt og prøv da å vri med begge hendene. Gjør det ikke vondt så har muligens rett.

    De to siste linjene i ditt svar til vekter Thomas vil jeg gjerne at du dokumenterer og viser til de lover du hentyder til. Da vil du samtidigt bevise dine jusskunnskaper. Du har kanskje gjort det bedre yrkesmessigt enn Thomas? Er du dørvakt eller piccolo kanskje?????.

  • Kan trøste deg med at du ikke er den eneste som har blitt beskyldt for dette. Selv har jeg blitt kalt både rasist og nazist for å si min mening.
   But who cares? Jeg vet i hvertfall at en dag kommer folk til å oppdage hva som har skjedd med dette landet, og det kan bli en brutal oppvåkning.
   Skjønner forresten ikke hvorfor man skal bli kalt nazist for å si sin mening om muslimer. Under krigen var jo nazistene og muslimene allierte og vel forlikte, og idag er muslimene og de røde jødehatere av verste slag. Derfor skjønner jeg ikke hvorfor sosialistene / kommunistene er så utrolig muslimvennlige når de samtidig støtter regimer som var fiender av islam. Det er jo faktisk islam / kommunismen som likner mest på den gamle naziideologien idag.
   Jeg får hodepine bare av å tenke på dette surret.

 13. 7 års fengsel for å ødelegge livet til et menneske. Han tok kanskje 50 gode leveår fra det stakkars offeret, og han blir dømt til å sone 7 år !!! Hvor er rettferdigheten her? Slik jeg ser det er ikke dette en mann som kan leve i et normalt samfunn. Han trenger hjernevask, og bør bli isolert fra omverdenen til man kan være helt sikre på at han ikke vil være i stand til å gjøre noe slikt igjen. Gi han 50 år i fengsel, sett dem i arbeid med å bygge veier og jernbane, eventuelt bare grave et stort hull i bakken, når de går inn i fengsel er de store og grovbygde, når de kommer ut, ravmagre, underernært og nedbrutt psykisk. Da vil de nok tenke seg om før de slår folk halvdøde for mobiltelefoner ol.

 14. det en bør gjøre er å ta inn folk som vil jobbe. Det er vanskelig å nekte mennesker fra en del land men innfør visum plik for alle fra øst europa og midt østen.
  og det som er . alt for mange tyner det norske systemet av utlendinger.
  La hellr de som vil jobbe og være en del av det norske samfunnet komme. Ikke svin som vildtar raner og dreper eller svin som mullah krekar.
  Asylsøkere bør få minst mulig penger å leve for og stille lengst bak i køen når det gjelder sosial kontor og andre goder. Da forsvinenr de.

 15. Selv om kriminialitet er komplekst, er det ikke så komplekst som visse faggrupper skal ha det til!

  I dette tilfellet skulle voldsmannen ha en mobiltelefon og penger. Offeret er hjerneskadet og får aldri livet tilbake slik det var.

  Noen vil gi kriminelle en mobiltelefon og penger slik at de ikke skal gjøre dette, men da vil de bruke tiden på andre kriminelle handlinger som gir makt og status for eksempel.

  Dette er personer som:

  1. I alle fall ikke trenger å bli importert til Norge!!
  2. Personer som trenger å lære seg en del ting. Men at den norske stat skal ta på seg en foreldrerolle til fordel for kriminelle og ikke offeret er forkastelig. Man skal ikke kunne drepe noen og vandre fritt rundt foran nesa til pårørendene noen år etterpå mens man er sponset med høyskole av folks skattepenger for eksempel.

  Kriminalitet og horer har alltid eksistert, men et tips er å ikke kjøpe kebab, elektronikk på grønland, ballonger, roser, teite t skjorter og juggel fra sigøynere. Dette er kunstige og tilsynelatende legitime aktiviteter som vedlikeholder og hvitvasker en strøm av penger i en større «bedrift». Bedriften inkluderer trafficking, barnearbeid/slaveri, narkotika osv. Man vil vel ikke bidra til ferieopphold og arbeidstillatelse til kriminelle?

  Psst.

  Be også om kvittering når du tar taxi! Følg med på takstameteret og vær oppmerksom på at disse flytter store mengder narkotika i tillegg til passasjerer!

 16. Hvorfor ikke vente med kritikken før man har prøvd det en stund. Vanlig fenselstraff der unge lovbrytere bli «utdannet» av eldre kriminelle er det et godt alternativ. Poenget er, i tillegg til å gi lovbrytere straff, å hindre dem i å gjøre ny kriminalitet og få dem på rett kjøl. Mange lovbrytere har aldri opplevd et normalt voksenliv, de må løes opp til det.

  Når det etablerte virker dårlig, hvorfor ikke gi nytenkningen en sjanse.

  • Man må ha flere tanker i hodet samtidig. Hva som virker og ikke virker , og hva som er nytenking kan snus mot den tenking du forsvarer. Ser man dagens kriminalomsorg som en videreføring av de tanker Inger Louise Valle innførte som justisminister på 1970-tallet, så har verden forandret seg mye siden de dengang sikkert godt mente tankene ble norsk politikk.

   Med en internasjonalisert verden er det i noen grad de land som er mest attraktive for kriminelle som får føle konsekvensene. Nytenkningen da kunne kanskje være å innføre tiltak som fjerner eller sterkt reduserer det gapet, slik at å utføre kriminalitet i Norge, … og eventuelt bli tatt, … og eventuelt bli dømt … og eventuelt havne i fengsel i Norge ikke oppleves som en vinn-vinn-situasjon for den kriminelle.

   • Nå snakker vi om bare et fensel av mange i Norge, tror ikke det gjør noen forskjell for utenlandska forbrytere.

    Den største forskjellen mellom Norge og feks USA er rettspraktisk. I USA legger de til den ene dommen etter den andre i motsetning til i Norge, her får du strafferabett hvis du har flere dommer.

    En lovbryter skal selvsagt straffes, men problemet er å dem tilbake til samfunnet.

    • Vil faktisk ikke ha dem tilbake til samfunnet…. Har en begått en kriminell handling, tja, gi dem en sjanse til, men second time… sorry mate, you have a problem!

     • Amerikanerne har en glimrende løsning på problemet med vaneforbrytere, nemlig den såkalte «three strikes law». Tredje gangen man blir dømt for et lovbrudd, så kan man bli straffet med opptil livstid, uavhengig av typen lovbrudd. Dette hadde vært ypperlig med visse modifikasjoner. Noe drastisk må uansett til for å få bukt med vaneforbryterne, for antallet av de har eksplodert.

  • Hvor lenge og hvor mange ganger har du vært buret inne da. Ser du vil bedre fengselsstandarden og da har du vell kanskje tenkt deg en tur innat ganske snart da?

   Fikk offeret noen ny sjangse?.

   Hvorfor øker krimminaliteten så voldsomt i Norge? Er det på grunn av for strenge straffer eller for dårlige soningsforhold?.

 17. Hvor kommer illusjonen, om at fanger er farlige så lenge de soner, men ufarlige når de er ferdige, fra?

  Kriminalitet er et komplekst problem som krever komplekse løsninger, når du setter noen i fengsel, vil de nødvendigvis snu ryggen til deg, om det så er alle tiders hotell. Hovedpoenget med straffen er frihetsberøvelsen, som er det sterkeste virkemiddel i et fritt samfunn, med unntak av psykisk og fysisk tortur og dødsstraff(som jo selvfølgelig ikke er akseptabelt)

  De fleste som ender i fengsel er desperate mennesker som begår desperate handlinger. De store mafiabossene, hvitsnippforbrytere, korrupt politi og politikere og bedrifter blir nesten aldri tatt, langt sjeldnere straffet, for sine lovbrudd. Lange straffer skremmer de sistnevnte gruppene, de fokuserer derfor på å minimere risikoen for å bli straffet, mens desperate mennesker ikke en gang ser for seg konsekvensene, langt mindre frykter dem.

  Lange straffer har aldri fungert effektivt over tid og samfunnet har ingenting å tjene på at mennesker sitter i fengsel. Så lenge loven er en konsekvens av maktbalansen i landet, dvs. de økonomiske krefter, og bare de svakeste ender bak murene, kan ikke rettsystemet på noen måte kalles rettferdig, og vi beveger oss på syltynn grunn, moralsk sett, når vi tillater å dømme mennesker igjennom det.

  I stedet for å øke straffene, burde vi styrke vår(statens straffelovs) troverdighet igjennom å vise at vi faktisk ønsker å gi mennesker som har feilet, i følge våre retningslinjer, en mulighet til å gjøre opp for seg på en rimelig måte, og en mulighet til et godt liv etter endt soning, som motiverer til å følge lovene. Så lenge vi gjør dette, er det ikke helt presist å si at straff kun er en unnskyldning for ikke å ta tak i sosiale problemer. Det er et grunnleggende prinsipp i norsk kriminalitetsbekjempning at straff skal være rehabiliterende og at alle kan feile, og fortjener en ny sjanse.

  Hva utenlandske forbrytere gjør, bør ikke påvirke hele straffesystemet i norge, alene på grunn av den mytiske «avskrekkende effekten» en straff kan ha. En mulig løsning kunne f.eks. vært at norge betaler hjemlandet for at forbryteren soner straffen sin der, etc. Om ikke annet, for å hindre at de som utvikler et kriminelt liv i Norge, ikke blir lidende under samme system.

  Et rikt land som Norge, der verdier er minimalt sikret i sammenligning med andre europeiske land, vil alltid være et fristende mål for utenlandske forbrytere. At straffene er milde og soningforholdene fine, er kun en bonus. Ingen forbryter planlegger å bli tatt.

  Jeg tror ikke det er noe man kan endre igjennom å skjerpe straffeloven, på den kriminalitetsbølgen som slenges inn over oss i disse dager, og den vil tilta i styrke ettersom kontinentet blir fattigere, mens vi forblir rike. Da blir det opp til Sheriffen i Nottingham å beskytte oss fra Robin Hood. Dessverre er han ikke spesielt smart, så det er vel på tide å kjøpe boligalarm(for de som ennå ikke har det), og sette opp et piggtrådgjerde rundt eiendomen. Kanskje installere noen mitralljøser på taket. Det er en kald verden, hver mann for seg selv! Spillereglene er bare en del av krigen, og alt er dermed som kjent lov.

  • Det du skriver er viktig, interessant og tankevekkende. Selv om jeg fokuserte på avskrekkingslinjen, som du på et vis forkaster, så er vi ikke diametralt uenige. Soning i andre land, som du også nevner, kan nettopp være et middel til å motvirke at utenlandske forbrytere får denne bonusen å eventuelt havne i norsk fengsel om de mot sitt ønske skulle bli tatt.

   Tolker også ditt siste avsnitt som at politiet må skjerpe seg for å unngå selvtekt og «borgervern-gatejustis». I den forbindelse er det ikke bare politiets arbeid, men også rettsvesenets og fengselsvesenets kriminalomsorgens reaksjon som blir vurdert.
   Når noen oppfatter samfunnets straff mot kriminelle som for lav, er det lettere å ta loven i egne hender.

  • Straff har aldri virket rehabiliterende, det er et avskrekkelsesmiddel, som skal få folk til og holde seg vekk fra kriminalitet. Men når det og sitte i spjellet i Norge oppleves for utlendinger, som et opphold i et luksushotell, virker kriminaliteten tillokkede. Bedre og sitte i fengsel i Norge, enn og klare seg selv hjemme i Gaza, eller Islamabad. Her kan man stort sett kun få jobb hos Hamas, Taliban, eller andre terrororganisasjoner. Tror noen år på Bjørnøya, med steinhardt fysisk arbeide, og deretter livsvarig utvisning, nok ville ha en ganske annen virkning. Men det fatter ikke politikerne, derfor fortsetter terroristene deres nedbrytning av samfunnet, og det blir bare verre, for hver strømmer nye parasitter inn over de vidåpne grenser. Må si som den danske dronning til nyttårstalene : Gud bevare Danmark…eller skal vi si Europa, for politikerne gjør det i hvert fall ikke.

   • Nei det skal være sikkert og visst, fra politikerne er det intet fornuftig å vente(altså for innbyggerne) Hvorfor skule man forvente sånt- de driver jo import av stemmekveg.Og DET er viktigere enn hvordan det gårmed land og folk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *